Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 803 din 2 decembrie 1997 privind stabilirea conditiilor de ocupare a gradelor profesionale de catre personalul clerical incadrat in unitatile bugetare
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 360 din 16 decembrie 1997
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
Se aproba condiţiile de ocupare a gradelor profesionale de cãtre personalul clerical încadrat în unitãţile bugetare, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Pentru încadrarea preoţilor cu studii superioare în grade profesionale pana la gradul II inclusiv, şi a preoţilor cu studii medii pana la gradul I, se are în vedere vechimea cumulatã în activitatea bisericeasca, necesarã pentru încadrarea în gradul profesional respectiv.
ART. 3
Secretariatul de Stat pentru Culte, celelalte organe abilitate, în colaborare cu instituţiile beneficiare, vor urmãri şi vor controla îndeplinirea prevederilor prezentei hotãrâri.
PRIM-MINISTRU
VICTOR CIORBEA
Contrasemneazã:
---------------
Secretariatul de Stat pentru Culte,
Gheorghe Anghelescu,
secretar de stat
Ministru de stat,
ministrul finanţelor,
Mircea Ciumara
Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Alexandru Athanasiu
ANEXA 1
CONDIŢIILE
de ocupare a gradelor profesionale de cãtre personalul clerical încadrat în unitãţile bugetare potrivit anexei nr. V/12 la <>Ordonanta Guvernului nr. 39/1994 privind stabilirea unor coeficienţi de ierarhizare a salariilor de baza pentru personalul din sectorul bugetar, republicatã*)
---------
*) <>Ordonanta Guvernului nr. 39/1994 a fost republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 182 din 8 august 1996.
I. Preot cu studii superioare
1. gradul I
a) Diploma de licenta în teologie şi minimum 4 ani vechime în activitatea bisericeasca, dupã acordarea gradului II, şi recomandarea ierarhului eparhiei din care face parte unitatea în care este încadrat, privind activitatea profesionalã desfasurata;
sau
b) Diploma de doctor în teologie (minimum 3 ani vechime).
2. gradul II
a) Diploma de licenta în teologie şi minimum 4 ani vechime în activitatea bisericeasca dupã definitivarea în funcţie, absolvirea cursurilor de perfecţionare pentru obţinerea gradului II, organizate de cult, precum şi recomandarea ierarhului eparhiei din care face parte unitatea în care este încadrat, privind activitatea profesionalã desfasurata;
sau
b) Diploma de licenta în teologie, minimum 2 ani vechime în activitatea bisericeasca dupã definitivarea în funcţie şi cursurile postuniversitare, precum şi recomandarea ierarhului eparhiei din care face parte unitatea în care este încadrat, privind activitatea profesionalã desfasurata.
3. gradul definitiv
- Diploma de licenta în teologie, 2 ani vechime în activitatea bisericeasca dupã absolvirea studiilor superioare teologice şi absolvirea cursului de definitivare în funcţie, organizat de cult.
4. debutant
- Diploma de licenta în teologie.
II. Preot cu studii medii
1. gradul I
- Minimum 4 ani vechime în activitatea bisericeasca dupã definitivarea în funcţie, absolvirea cursurilor de promovare organizate de cult şi recomandarea ierarhului eparhiei din care face parte unitatea în care lucreazã, privind activitatea profesionalã desfasurata;
2. gradul definitiv
- Minimum 2 ani vechime în activitatea bisericeasca dupã absolvirea Seminarului teologic cu diploma de absolvire sau, dupã caz, cu diploma de bacalaureat şi atestat teologic, precum şi absolvirea cursurilor de definitivare organizate de cult;
3. debutant
- Absolvirea Seminarului teologic cu diploma de absolvire sau, dupã caz, cu diploma de bacalaureat şi atestat teologic;
NOTA:
a) Prin vechime în activitatea bisericeasca se înţelege timpul în care o persoana a desfãşurat activitate în cadrul cultului, dupã obţinerea diplomei de licenta în teologie, a diplomei de absolvire a seminarului teologic sau a diplomei de bacalaureat şi atestat teologic, dupã caz.
b) Cursurile de definitivare şi promovare sunt cursuri de perfecţionare, cel de definitivare fiind pentru definitivarea pe post.
c) La gradul II se includ şi cursurile de perfecţionare şi cele postuniversitare.
-------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: