Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 80 din 15 februarie 2007 pentru modificarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea concursului de admitere in magistratura, precum si procedura de numire in functiile de judecator si procuror, fara concurs
EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 126 din 21 februarie 2007
În temeiul dispoziţiilor art. 133 alin. (5) şi (7) din Constituţia României, republicatã, ale <>art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicatã, cu modificãrile ulterioare,
având în vedere dispoziţiile art. 33 şi ale <>art. 106 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotãrãşte:
ART. I
Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea concursului de admitere în magistraturã, precum şi procedura de numire în funcţiile de judecãtor şi procuror, fãrã concurs, aprobat prin <>Hotãrârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 152/2006 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 230 din 14 martie 2006, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (12) al articolului 4 va avea urmãtorul cuprins:
"(12) Taxa de înscriere la concurs se restituie candidaţilor care au fost respinşi pentru neîndeplinirea condiţiilor prevãzute la art. 14 alin. (2) lit. a)-d) şi la <>art. 33 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi candidaţilor care se retrag din concurs anterior afişãrii listelor cu rezultatele verificãrii îndeplinirii condiţiilor de participare la concurs. Cererea de restituire se depune la Direcţia resurse umane şi organizare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii şi se soluţioneazã în termen de 30 de zile de la înregistrare."
2. Articolul 31 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 31. - (1) Probele scrise teoretice constau în lucrãri scrise, cu subiecte comune pentru judecãtori şi procurori, din urmãtoarele materii:
a) fundamentele constituţionale ale statului de drept şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului;
b) elemente de drept comunitar.
(2) Probele scrise practice constau în soluţionarea unor speţe şi întocmirea unor acte procedurale, distincte pentru judecãtori şi procurori din materiile prevãzute la art. 32 alin. (1) lit. a) şi b).
(3) Timpul alocat pentru probele scrise este stabilit de comisia de elaborare a subiectelor, în raport de complexitatea subiectelor, dar nu poate depãşi 4 ore.
(4) La proba scrisã este permisã consultarea legislaţiei indicate în bibliografie, cu excepţia celei comentate sau adnotate.
(5) Nota probei scrise teoretice şi practice este media aritmeticã a notelor acordate de membrii comisiei de corectare pentru fiecare dintre materiile prevãzute la alin. (1).
(6) Nota generalã a probei scrise este rezultatul mediei aritmetice a notelor obţinute la materiile prevãzute la alin. (1).
(7) Mediile aritmetice vor fi calculate cu douã zecimale."
3. Alineatul (1) al articolului 32 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 32. - (1) Probele orale teoretice şi practice se susţin la urmãtoarele materii:
a) instituţiile de bazã din dreptul civil şi dreptul procesual civil;
b) instituţiile de bazã din dreptul penal şi dreptul procesual penal;
c) organizarea judiciarã şi Codul deontologic al judecãtorilor şi procurorilor."
4. Alineatul (1) al articolului 34 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 34. - (1) Nota finalã a examenului reprezintã media aritmeticã a notelor generale obţinute la proba scrisã şi la proba oralã, determinate potrivit art. 31 alin. (6) şi, dupã caz, art. 32 alin. (5)."
ART. II
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Consiliului
Superior al Magistraturii,
judecãtor Anton Pandrea
Bucureşti, 15 februarie 2007.
Nr. 80.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: