Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 749 din 11 iulie 2007  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 749 din 11 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 493 din 24 iulie 2007

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 52 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Normele metodologice de aplicare a <>Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


───────────────
p. Preşedintele Autoritãţii Electorale
Permanente,
Marian Muhuleţ

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 11 iulie 2007.
Nr. 749.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezentele norme metodologice stabilesc modul de aplicare a <>Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu modificãrile ulterioare, denumitã în continuare <>Legea nr. 334/2006 .
ART. 2
(1) În înţelesul prezentelor norme metodologice, termenii şi expresiile folosite au urmãtoarea semnificaţie:
a) partid politic - asociaţie cu caracter politic, astfel cum este definitã la <>art. 1 din Legea partidelor politice nr. 14/2003 ;
b) campanie electoralã - activitate politicã desfãşuratã de un partid pentru promovarea programului sãu politic electoral, într-o perioadã anume stabilitã prin lege, cu ocazia alegerilor generale sau parţiale pentru autoritãţile publice locale, Parlamentul României, Preşedintele României şi Parlamentul European, precum şi pentru referendum;
c) egalitate de şanse - aplicarea aceloraşi norme juridice în finanţarea activitãţii partidelor politice, în scopul prevenirii avantajãrii sau dezavantajãrii unui partid politic;
d) competiţie politicã - activitatea politicã legalã a unui partid, desfãşuratã în opoziţie cu alte partide, în scopul îndeplinirii programului sãu politic şi/sau electoral;
e) finanţare a activitãţii partidelor politice - obţinerea fondurilor bãneşti de cãtre partide din sursele de finanţare prevãzute la <>art. 3 din Legea nr. 334/2006 ;
f) transparenţã în finanţare - aducerea la cunoştinţã publicã, prin publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a fondurilor bãneşti şi materiale obţinute de cãtre partide din sursele legale şi a cheltuielilor efectuate;
g) valoarea justã a bunurilor - valoare de circulaţie pe piaţã a bunurilor la data liberalitãţii, stabilitã în condiţiile legii;
h) liberalitãţi - acte cu titlu gratuit efectuate potrivit dispoziţiilor Codului civil;
i) an fiscal - an bugetar, astfel cum este definit la <>art. 2 pct. 1 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificãrile ulterioare.
(2) Finanţarea activitãţii partidelor politice se bazeazã pe respectarea principiilor transparenţei şi egalitãţii de şanse în competiţia politicã dintre acestea.
(3) Prin finanţarea activitãţii partidelor politice nu se poate urmãri limitarea independenţei acestora sau obstrucţionarea campaniilor electorale.
(4) Finanţarea activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale se realizeazã numai în condiţiile legii.
ART. 3
(1) Partidele politice pot deţine, în condiţiile legii, bunuri mobile şi imobile pe care sã le foloseascã în realizarea activitãţii lor specifice, inclusiv în campaniile electorale.
(2) Deţinerea, folosirea şi/sau înstrãinarea bunurilor mobile sau imobile se fac potrivit dispoziţiilor legale.
(3) Taxele şi impozitele datorate de partidele politice pentru bunurile mobile şi imobile deţinute sunt plãtite în condiţiile legii.
(4) Partidele politice nu pot constitui garanţii reale sau dezmembrãminte ale dreptului de proprietate asupra imobilelor primite pentru sedii din domeniul public sau privat al statului sau al autoritãţilor publice locale.
ART. 4
(1) Transparenţa surselor de finanţare ale partidelor politice este asiguratã în conformitate cu <>art. 3 din Legea nr. 334/2006 .
(2) Cu ocazia controalelor, partidele politice sunt obligate sã prezinte toate documentele referitoare la sursele lor de finanţare.
(3) Finanţarea activitãţii unui partid politic se asigurã numai din sursele prevãzute la <>art. 3 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(4) Primirea de donaţii şi legate cu sarcini care au drept scop limitarea independenţei partidelor politice sau deturnarea acestora de la misiunea publicã pe care o îndeplinesc este interzisã potrivit legii.

CAP. II
Contabilitatea curentã a partidelor politice

SECŢIUNEA 1
Principii generale

ART. 5
(1) Partidele politice sunt obligate sã-şi organizeze contabilitate proprie la nivel central şi la nivelul filialelor judeţene, potrivit dispoziţiilor legale în vigoare. În acest scop ele pot sã-şi creeze un compartiment propriu de specialitate ori sã închirieze serviciile unei firme de contabilitate.
(2) Organizarea şi conducerea contabilitãţii partidelor politice se fac în conformitate cu Reglementãrile contabile pentru persoanele juridice fãrã scop patrimonial, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.829/2003 . Conturile de venituri, cheltuieli şi rezultate trebuie dezvoltate astfel încât sã rãspundã cerinţelor de evidenţã şi raportare pentru fiecare activitate electoralã sau curentã, precum şi pentru identificarea filialei, organizaţiei sau a candidatului.
(3) Evidenţa veniturilor se ţine separat pe fiecare sursã de finanţare prevãzutã de lege.
(4) Toate operaţiunile financiare de plãţi şi încasãri ale partidelor politice se efectueazã prin conturi bancare, în lei şi valutã, deschise la bãnci cu sediul în România, şi în numerar, potrivit legii.
(5) Plata cotizaţiei se efectueazã pe bazã de borderou sau chitanţã, cu excepţia sumelor care, într-o singurã tranşã, reprezintã 3 salarii minime brute pe ţarã sau mai mult, care se face în condiţiile alin. (4).
(6) Partidele politice nu datoreazã impozite şi taxe pentru veniturile realizate din activitãţile prevãzute la <>art. 3 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 334/2006 .
(7) Inventarierea patrimoniului se face în conformitate cu Normele privind organizarea şi efectuarea inventarierii elementelor de activ şi de pasiv, aprobate prin <>Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.753/2004 , cu modificãrile ulterioare.

SECŢIUNEA a-2-a
Modalitãţile şi formatul de înregistrare, evidenţã şi publicitate a donaţiilor, cotizaţiilor şi veniturilor proprii ale partidelor politice

2.1. Donaţii şi legate
ART. 6
(1) Liberalitãţile primite de un partid politic constau în donaţii şi/sau legate potrivit dispoziţiilor Codului civil. Donaţiile cuprind şi darurile de mânã a cãror valoare depãşeşte 3 salarii de bazã minime brute pe ţarã.
(2) Într-un an fiscal, liberalitãţile primite de un partid politic nu pot depãşi cuantumurile prevãzute la <>art. 5 alin. (1)-(5) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Dacã în timpul anului fiscal au loc rectificãri ale bugetului de stat, plafoanele prevãzute la alin. (2) rãmân neschimbate.
(4) Donaţiile primite de la persoane fizice se înscriu separat, pe donatori, în Fişa donaţie pentru persoane fizice, formular cod FD1a, concomitent înregistrându-se şi în Fişa anualã de evidenţã a donatorului persoanã fizicã, formular cod FD2a.
(5) La sfârşitul anului se totalizeazã valorile donaţiilor fãcute de fiecare donator şi înregistrate în formularul cod FD2a, verificându-se respectarea cuantumului prevãzut de <>art. 5 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 , diferenţa în plus urmând a se face venit la bugetul de stat.
(6) Donaţiile primite de la persoane juridice se înscriu în Fişa donaţie pentru persoane juridice, formular cod FD1b, concomitent înregistrându-se şi în Fişa anualã de evidenţã a donatorului persoanã juridicã, formular cod FD2b.
(7) La sfârşitul anului se totalizeazã valorile donaţiilor fãcute de fiecare donator persoanã juridicã şi înregistrãrile în formularul cod FD2b, verificându-se respectarea cuantumului prevãzut de <>art. 5 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 , diferenţa în plus urmând a se face venit la bugetul de stat.
ART. 7
(1) Suma totalã a donaţiilor fãcute de persoanele juridice controlate direct sau indirect de o altã persoanã ori un grup de persoane fizice sau juridice nu poate depãşi limita plafoanelor prevãzute la <>art. 5 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Controlul direct al unei persoane juridice de cãtre o persoanã ori grup de persoane fizice sau juridice se realizeazã în situaţia în care acea persoanã ori grup de persoane deţine peste 25% inclusiv din valoarea acţiunilor acesteia, iar controlul indirect se realizeazã în situaţia în care procentul este sub 25%, dar nu mai mic de 5%.
(3) Valoarea donaţiilor include valoarea justã a bunurilor mobile şi imobile donate partidului, precum şi a serviciilor prestate acestuia cu titlu gratuit, în limitele prevãzute la <>art. 5 alin. (1)-(4) din Legea nr. 334/2006 .
(4) Persoanele juridice care fac donaţii în condiţiile <>art. 5 alin. (7) din Legea nr. 334/2006 sunt obligate sã prezinte declaraţia prevãzutã la <>art. 5 alin. (8) din Legea nr. 334/2006 .
(5) La data efectuãrii donaţiei, partidul politic are obligaţia de a solicita persoanei juridice donatoare prezentarea unei declaraţii pe propria rãspundere privind respectarea condiţiei prevãzute la alin. (4) şi documente din care sã rezulte îndeplinirea condiţiilor prevãzute la alin. (1) şi (2).
(6) Se interzice partidelor politice sã accepte sub orice formã, direct sau indirect, donaţii de bunuri materiale, sume de bani ori prestarea de servicii gratuite, fãcute cu scopul evident de a obţine un avantaj economic ori politic de cãtre donator sau cu încãlcarea dispoziţiilor alin. (1), (2) şi (4).
ART. 8
(1) Reducerile de preţ care depãşesc 20% din valoarea bunurilor sau serviciilor oferite partidelor politice şi candidaţilor independenţi se considerã donaţii şi se înregistreazã distinct în contabilitatea proprie a partidului ori a candidatului independent conform reglementãrilor contabile aplicabile emise de Ministerul Economiei şi Finanţelor.
(2) La primirea liberalitãţilor sunt obligatorii verificarea şi înregistrarea identitãţii donatorului, indiferent de caracterul public sau confidenţial al acestora.
(3) La solicitarea scrisã a donatorului ori a executorului testamentar în cazul legatelor, identitatea persoanelor care fac liberalitãţi rãmâne confidenţialã, în situaţia în care acestea se situeazã în limita sumei anuale de 10 salarii de bazã minime brute pe ţarã.
(4) Suma totalã primitã de un partid politic ca donaţii sau legate confidenţiale nu poate fi mai mare decât cuantumul prevãzut la <>art. 7 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 .
ART. 9
(1) Liberalitãţile se evidenţiazã în mod corespunzãtor în documentele contabile, distinct pe donaţii şi legate, cu precizarea datei la care au fost fãcute şi a altor informaţii care sã permitã identificarea surselor de finanţare.
(2) Alte informaţii care permit identificarea surselor de finanţare din liberalitãţi se referã la codul de identificare fiscalã a persoanelor juridice, contul şi banca prin care s-au fãcut plãţile, adresa testatorului şi a executorului testamentar ori a bunului imobil, în cazul donaţiilor şi legatelor de imobile, precum şi la orice alte informaţii.
(3) Donaţiile de bunuri şi servicii prestate cu titlu gratuit se înregistreazã în contabilitate la valoarea justã a acestora, stabilitã în condiţiile legii.
(4) Nu sunt considerate donaţii şi nu se înregistreazã în contabilitate activitãţile prestate pe bazã de voluntariat în condiţiile legii.
(5) Activitãţile în care partidele politice pot folosi voluntariatul sunt cele prevãzute la <>art. 2 lit. b) din Legea voluntariatului nr. 195/2001 , republicatã.
ART. 10
(1) Partidele politice au obligaţia de a publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, pânã la data de 31 martie a anului urmãtor, lista persoanelor fizice şi juridice care într-un an fiscal au fãcut liberalitãţi a cãror valoare singularã sau cumulatã depãşeşte 10 salarii de bazã minime brute pe ţarã, precum şi suma totalã a liberalitãţilor confidenţiale.
(2) Lista prevãzutã la alin. (1) trebuie sã cuprindã datele menţionate la <>art. 9 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Evidenţa donaţiilor la nivelul filialelor se ţine pe formulare cod FD3a şi FD3b; acestea se centralizeazã la nivelul partidelor în formulare FD4a şi FD4b, care conţin datele necesare publicãrii donaţiilor în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Evidenţa donaţiilor confidenţiale la nivelul partidului se ţine cu ajutorul centralizatorului cod FD5, în care se centralizeazã datele pentru publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform alin. (1).
(5) La sfârşitul anului donaţiile primite se centralizeazã pe formularul cod FD6, care va fi înaintat Autoritãţii Electorale Permanente pânã la data de 31 martie a anului urmãtor.
ART. 11
(1) Folosirea de cãtre partidele politice a resurselor financiare, umane şi tehnice aparţinând instituţiilor publice, regiilor autonome, companiilor naţionale, societãţilor comerciale sau societãţilor bancare la care statul sau unitãţile administrativteritoriale sunt acţionari majoritari, în activitatea proprie sau în campania electoralã, în alte condiţii decât cele stabilite de legile electorale, este interzisã potrivit <>art. 10 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Partidele politice nu pot accepta donaţii sau servicii prestate cu titlu gratuit de la o autoritate ori instituţie publicã, de la o regie autonomã, de la o companie naţionalã, societate comercialã sau societate bancarã cu capital integral ori majoritar de stat.
(3) Acceptarea de cãtre partide a donaţiilor din partea unui sindicat sau a unui cult religios, indiferent de natura acestora, este interzisã potrivit <>art. 10 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 .
(4) Sumelor primite cu încãlcarea prevederilor alin. (2) şi (3) li se aplicã dispoziţiile <>art. 10 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 .
(5) Prevederile alin. (1)-(4) se aplicã în mod corespunzãtor şi alianţelor politice, alianţelor electorale, precum şi candidaţilor independenţi.
ART. 12
(1) Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi candidaţii independenţi nu pot accepta donaţii din partea altor state, organizaţii, persoane fizice sau juridice din strãinãtate, conform <>art. 11 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Se excepteazã de la prevederile alin. (1) donaţiile constând în bunuri necesare activitãţii politice primite de la organizaţii politice internaţionale la care partidul respectiv este afiliat sau de la partide ori formaţiuni politice aflate în relaţii de colaborare politicã, care nu sunt materiale de propagandã electoralã.
(3) Donaţiile prevãzute la alin. (2) trebuie sã fie în cantitãţi rezonabile, necesare activitãţii partidelor politice pentru cel mult 365 de zile într-un an fiscal.
(4) Pot fi primite şi materiale de propagandã care se folosesc numai în cadrul campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European.
(5) Donaţiile prevãzute la alin. (2) se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, pânã la data de 31 martie a anului urmãtor.
(6) Donaţiile prevãzute la alin. (2) sunt scutite de plata taxelor vamale, cu excepţia mijloacelor de transport.
(7) Sumele primite cu încãlcarea dispoziţiilor alin. (1) se supun prevederilor <>art. 11 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 .
(8) Dacã sumele prevãzute la alin. (7) au fost cheltuite, total sau în parte, contravaloarea lor se reţine din alte venituri, cu excepţia alocaţiilor primite de la bugetul de stat.
(9) Hotãrârea Autoritãţii Electorale Permanente prin care se constatã nerespectarea reglementãrilor prevãzute la alin. (1) şi se dispune confiscarea sumelor, precum şi decizia de aplicare a contravenţiei pot fi atacate la instanţa competentã potrivit legii. Dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se aplicã în mod corespunzãtor.
2.2. Cotizaţii
ART. 13
(1) Veniturile totale obţinute de un partid din cotizaţii sunt neplafonate.
(2) Cotizaţia plãtitã de un membru de partid într-un an nu poate depãşi plafonul prevãzut la <>art. 4 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Suma maximã obţinutã de un partid din cotizaţii într-un an este datã de rezultatul înmulţirii numãrului membrilor de partid cu plafonul prevãzut la alin. (2).
(4) Încasarea cotizaţiei se face la nivelul organizaţiei pe formular cod FC2.
(5) Cotizaţia încasatã se trece în fişa personalã pentru evidenţa cotizaţiilor, formular cod FC1, care se ţine la nivelul organizaţiei. La sfârşitul anului se totalizeazã cotizaţiile plãtite în timpul anului pentru fiecare membru al partidului, iar dacã în cazul unor membri totalul cotizaţiei depãşeşte cuantumul prevãzut la <>art. 4 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 , se completeazã formularul cod FC3 - lista membrilor de partid care au plãtit în anul respectiv cotizaţii a cãror valoare însumatã depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã. Acest formular se înainteazã de la nivel de organizaţie/filialã la nivelul central al partidului.
(6) Partidele politice trebuie sã publice în Monitorul Oficial al României, Partea I, pânã la data de 31 martie a anului urmãtor, cuantumul total al veniturilor obţinute din cotizaţii, precum şi lista cu membrii de partid care au plãtit într-un an cotizaţii a cãror valoare însumatã depãşeşte cuantumul prevãzut la alin. (5), listã ce se obţine din centralizarea la nivel de partid a formularelor cod FC3.
(7) Lista prevãzutã la alin. (6) trebuie sã cuprindã elementele menţionate la <>art. 4 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 .
(8) Situaţiile centralizatoare cod FC5 şi FC6 pot fi utilizate pentru nevoi de evidenţã proprie.
(9) Situaţia semestrialã - Venituri din cotizaţii, formular cod FC7, este o situaţie ce va fi înaintatã Autoritãţii Electorale Permanente semestrial, în cel mult 30 de zile de la începutul semestrului urmãtor.
2.3. Veniturile proprii ale partidelor politice
ART. 14
(1) Potrivit <>art. 12 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 , partidele politice nu pot desfãşura activitãţi comerciale astfel cum sunt definite la art. 3 din Codul comercial.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) activitãţile prevãzute la <>art. 12 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 334/2006 , din care partidele politice pot obţine venituri în condiţiile legii.
(3) Activitãţile prevãzute la <>art. 12 alin. (1) lit. e) şi f) din Legea nr. 334/2006 sunt permise numai dacã bunurile imobile sunt proprietatea partidului.
(4) Activitatea prevãzutã la <>art. 12 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 334/2006 nu se poate efectua înainte de împlinirea a cel puţin 10 ani de la înregistrarea în contabilitate a imobilelor.
(5) Se excepteazã de la dispoziţiile alin. (4) partidele politice care se aflã în situaţia prevãzutã la <>art. 21 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 .
(6) Partidele politice publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, cuantumul total al veniturilor obţinute din sursele prevãzute la alin. (2), pânã la data de 31 martie a anului urmãtor.
(7) La sfârşitul anului, partidele politice întocmesc Situaţia anualã privind alte surse de venituri, pe formular cod FAV1. Situaţia centralizatoare se întocmeşte pe baza datelor conţinute în formularele cod FAV2, FAV3, FAV4, FAV5, FAV6, FAV7, FAV8, întocmite de filialele partidelor, care au obligaţia sã le transmitã şi Autoritãţii Electorale Permanente pânã la data de 31 martie a anului urmãtor.
ART. 15
(1) În situaţia asocierii unui partid politic cu o formaţiune nepoliticã, aportul total financiar al acesteia la forma respectivã de asociere nu poate depãşi într-un an fiscal valoarea prevãzutã la <>art. 13 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Dacã un partid politic se asociazã cu mai multe formaţiuni nepolitice, aportul financiar total al acestora într-un an fiscal nu poate fi mai mare decât cuantumul prevãzut la <>art. 13 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Aportul financiar total avut în vedere la calculul cuantumurilor prevãzute la alin. (1) şi (2) include contribuţia în bani, bunuri şi/sau servicii.
(4) Dacã în cursul anului fiscal au loc rectificãri ale bugetului de stat, valoarea pentru care se calculeazã cuantumurile prevãzute la alin. (1) şi (2) rãmâne neschimbatã.
(5) Sumelor primite cu încãlcarea dispoziţiilor alin. (1) şi (2) li se aplicã prevederile <>art. 13 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 .

CAP. III
Acordarea şi utilizarea subvenţiilor de la bugetul de stat

ART. 16
(1) Partidele politice primesc anual subvenţie de la bugetul de stat, în condiţiile <>art. 18 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Subvenţia de la bugetul de stat alocatã anual partidelor politice nu poate fi mai mare decât procentul prevãzut la <>art. 14 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Partidele politice care promoveazã femei pe listele electorale pe locuri eligibile primesc subvenţia de la bugetul de stat majoratã proporţional cu numãrul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.
(4) Dacã în cursul anului se produc rectificãri bugetare, procentul prevãzut la alin. (2) rãmâne neschimbat.
(5) Subvenţia de la bugetul de stat se acordã în funcţie de criteriile prevãzute la <>art. 14 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 .
(6) Alianţele politice sau electorale împart subvenţia între membrii lor, potrivit dispoziţiilor <>art. 14 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 .
ART. 17
(1) Începând cu anul 2008, partidele politice primesc subvenţia de la bugetul de stat prin bugetul Autoritãţii Electorale Permanente şi au obligaţia sã înregistreze distinct în evidenţa contabilã proprie subvenţia primitã.
(2) Subvenţia anualã acordatã partidelor politice se împarte în proporţiile stabilite la <>art. 15 şi 16 din Legea nr. 334/2006 .
ART. 18
Subvenţiile de la buget se alocã fiecãrui partid politic pe baza urmãtorului algoritm:
Autoritatea Electoralã Permanentã distribuie aceastã sumã cu încadrarea în prevederile trimestriale, aprobate potrivit <>Legii nr. 500/2002 , cu modificãrile ulterioare.

S(a) ─> trimestrializare ─> S(t1), .... S(t4)
unde:
S(a) = subvenţie anualã;
S(tx) = subvenţie pentru trimestrul x.

Calcul subvenţie lunarã:
S(l) = S(tx) / 3
1. Calculul subvenţiei conform rezultatelor din alegerile parlamentare
Subvenţia ce se repartizeazã formaţiunilor/alianţelor/ partidelor politice cu reprezentare parlamentarã:

S(p) = S(l)x75 / 100

1.1. Calculul subvenţiei proporţional cu numãrul de parlamentari femei
a) Coeficient majorare proporţionalã a subvenţiei în favoarea formaţiunilor/alianţelor/partidelor politice ce au parlamentari femei:

k = P(f)/Pt
unde:
P(f) = total femei parlamentar;
P(t) = total parlamentari.
b) Determinarea valorii pentru majorarea subvenţiei formaţiunilor/alianţelor/partidelor politice ce au parlamentari femei:

M(spf) = S(p)xk

c) Coeficienţii de repartizare a majorãrii proporţionale cu numãrul de parlamentari femei pentru fiecare formaţiune/alianţã/partid politic:

z(p1) = P(f)(p1) / P(f)
.....
z(pn) = P(f)(pn) / P(f)

unde:
P(f)(x) = total parlamentari femei pentru formaţiunea/alianţa/ partidul politic p(1),.... p(n).
d) Calculul valorii pentru majorarea proporţionalã cu numãrul de parlamentari femei la nivel de formaţiune/alianţã/partid politic:

M(spf)(p1) = M(spf)xz(p1)
.....
M(spf)(pn) = M(spf)xz(pn)

1.2. Calculul subvenţiei proporţional cu media numãrului de voturi valabile exprimate
a) Valoarea subvenţiei de repartizat conform numãrului de voturi valabil exprimate în alegerile parlamentare:

S(rp) = (1-k) x S(p)

b) Media pentru fiecare formaţiune/alianţã/partid politic între numãrul de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi în Senat şi numãrul de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi în Camera Deputaţilor:

M(vp)(p1) = [V(s)(p1) + V(cd)(p1)]/2
.....
M(vp)(pn) = [V(s)(pn) + V(cd)(pn)]/2

unde:
V(s)(x) = numãrul de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi în Senat pentru formaţiunea/alianţa/partidul politic p(1),... p(n);
V(cd)(x) = numãrul de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi în Camera Deputaţilor pentru formaţiunea/alianţa/partidul politic p(1),... p(n).
c) Suma mediilor numãrului de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi în Parlament:

T(vp) = M(vp)(p1) + .... + M(vp)(pn)

d) Coeficienţii de repartizare a subvenţiei conform numãrului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecãrei/fiecãrui formaţiuni/alianţe/partid politic parlamentar:

q(p1) = V(p1)/T(vp)
.....
q(pn) = V(pn)/T(vp)

e) Stabilirea valorii subvenţiei conform numãrului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecãrei/fiecãrui formaţiuni/alianţe/ partid politic parlamentar:

S(rp)(p1) = S(rp) x q(p1)
.....
S(rp)(pn) = S(rp) x q(pn)

1.3. Calculul subvenţiei totale pentru fiecare partid politic parlamentar
a) Total subvenţie pentru fiecare formaţiune/alianţã/partid politic:

T(sp)(p1) = S(rp)(p1) + M(spf)(p1)
.....
T(sp)(pn) = S(rp)(pn) + M(spf)(pn)

b) În cazul alianţelor, repartizarea subvenţiei se face conform protocolului stabilit între membrii alianţei. În lipsa unui protocol, calculul subvenţiei pentru fiecare partid politic membru al alianţei se face proporţional cu numãrul de parlamentari ai fiecãrui partid.
2. Calculul subvenţiei conform rezultatelor din alegerile locale pentru alegerea consilierilor judeţeni şi a consilierilor din cadrul municipiului Bucureşti
Subvenţia acordatã formaţiunilor/alianţelor/partidelor politice care au obţinut la nivelul ţãrii cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti:

S(cl) = S(l) x 25 / 100

2.1. Calculul subvenţiei proporţional cu numãrul de consilieri judeţeni şi ai municipiului Bucureşti femei
a) Valoarea coeficientului de majorare a subvenţiei în favoarea formaţiunilor/alianţelor/partidelor politice ce au consilieri locali femei:

k(cl) = C(lf)/C(lt)

unde:
C(lf) = total femei consilieri locali;
C(lt) = total consilieri locali.

b) Valoarea pentru majorarea subvenţiei formaţiunilor/ alianţelor/partidelor politice ce au consilieri locali femei:

M(sclf) = S(cl) x(kcl)

c) Calculul coeficienţilor de repartizare majorare proporţionalã cu numãrul de consilieri locali femei pentru fiecare formaţiune/alianţã/partid politic care a obţinut la nivelul ţãrii cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier în cadrul municipiului Bucureşti:

z(cl1) = C(lf)(p1) / C(lf)
....
z(cln) = C(lf)(pn) / C(lf)

unde:
C(lf)(x) = total consilieri locali femei pentru formaţiunea/alianţa/ partidul politic p(1),.... p(n).
d) Valoarea pentru majorarea proporţionalã a subvenţiei cu numãrul de femei la nivel de formaţiune/alianţã/partid politic:

M(sclf)(p1) = M(sclf) x z(c11)
.....
M(sclf)(pn) = M(sclf) x z(cln)

2.2. Calculul subvenţiei proporţional cu media numãrului de voturi valabil exprimate
a) Valoarea subvenţie de repartizat conform numãrului de voturi valabil exprimate în alegerile locale:

S(rcl) = (1 - k(cl)) x S(cl)

b) Numãrul total de voturi valabil exprimate pentru candidaţii aleşi consilieri judeţeni şi ai municipiului Bucureşti din partea partidelor care au obţinut la nivelul ţãrii cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti:

T(vcl) = V(cl)(p1) + .... + V(cl)(pn)
unde:
V(cl)(x) = numãrul de voturi valabil exprimate pentru consilieri locali pentru formaţiunea/alianţa/partidul politic p(1),....p(n).
c) Calculul coeficienţilor de repartizare a subvenţiei conform numãrului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecãrei/fiecãrui formaţiuni/alianţe/partid politic care a obţinut la nivelul ţãrii cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti:

q(cl1) = V(cl)(p1) / T(vcl)
.....
q(cln) = V(cl)(pn) / T(vcl)

d) Valoarea subvenţiei calculate conform numãrului de voturi valabil exprimate în favoarea fiecãrei formaţiuni/alianţe/partid politic care a obţinut la nivelul ţãrii cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti:

S(rcl)(p1) = S(rcl) x q(cl1)
....
S(rcl)(pn) = S(rcl) x q(cln)

2.3. Calculul subvenţiei totale pentru fiecare partid politic având consilieri judeţeni şi ai municipiului Bucureşti
a) Total subvenţie pentru fiecare formaţiune/alianţã/partid politic:

T(scl)(p1) = S(rcl)(p1) + M(sclf)(p1)
......
T(scl)(pn) = S(rcl)(pn) + M(sclf)(pn)

b) În cazul alianţelor, repartizarea subvenţiei se face conform protocolului stabilit între membrii alianţei. În lipsa unui protocol, calculul subvenţiei pentru fiecare partid politic membru al alianţei se face proporţional cu numãrul de consilieri judeţeni şi ai municipiului Bucureşti ai fiecãrui partid.
3. Calcul total subvenţie de la bugetul de stat
Valoarea totalã a subvenţiei alocate de la bugetul de stat pentru fiecare partid politic:

T(s)(p1) = T(sp)(p1) + T(scl)(p1)
.....
T(s)(pn) = T(sp)(pn) + T(scl)(pn)

ART. 19
(1) Partidele politice prezintã documentele necesare acordãrii subvenţiei. În acest scop, organele care reprezintã partidele politice în raporturile cu autoritãţile publice depun la Autoritatea Electoralã Permanentã o cerere ştampilatã şi semnatã de conducãtorul organului executiv al partidului şi de mandatarul financiar coordonator însãrcinat cu gestiunea patrimoniului partidului.
(2) Cererea prevãzutã la alin. (1) trebuie sã cuprindã urmãtoarele elemente:
a) date de identificare:
- denumirea integralã şi prescurtatã a partidului;
- însemnul partidului şi semnul electoral;
- adresa sediului central;
- contul bancar şi societatea bancarã la care este deschis;
- codul de identificare fiscalã;
- telefon, fax, e-mail;
- reprezentant legal;
- mandatarul financiar coordonator;
b) copie legalizatã a hotãrârii judecãtoreşti de admitere a cererii de înregistrare a partidului politic.
ART. 20
(1) Subvenţia se acordã în prima decadã a lunii, în cuantumurile prevãzute la <>art. 14-16 din Legea nr. 334/2006 .
(2) Lunar, Autoritatea Electoralã Permanentã solicitã Ministerului Economiei şi Finanţelor deschiderea de credite bugetare pentru acordarea subvenţiilor pentru luna urmãtoare.
(3) Pentru acordarea subvenţiei prevãzutã la alin. (2) Autoritatea Electoralã Permanentã emite ordine de platã pentru fiecare partid politic în parte.
ART. 21
(1) Acordarea subvenţiei de la bugetul de stat poate fi suspendatã temporar, prin decizie a Autoritãţii Electorale Permanente, pentru încãlcarea dispoziţiilor art. 3 alin. (3), art. 4 alin. (4), art. 9, art. 11 alin. (3), art. 12 alin. (1), art. 13 alin. (4), art. 39 şi ale <>art. 40 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 , pânã la îndeplinirea cerinţelor legale.
(2) Anterior emiterii deciziei, Autoritatea Electoralã Permanentã, în urma controlului efectuat, notificã partidului politic neregulile constatate şi termenul de remediere a acestora.
(3) Decizia de suspendare temporarã a acordãrii tranşelor lunare de la bugetul de stat poate fi contestatã la instanţa de contencios administrativ competentã, în termenul prevãzut la <>art. 19 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 .
(4) În termen de 10 zile de la comunicarea scrisã a partidului politic referitoare la remedierea neregulilor constatate, Autoritatea Electoralã Permanentã se pronunţã, prin decizie, asupra ridicãrii suspendãrii alocãrii lunare a subvenţiei de la bugetul de stat. Decizia de menţinere sau de ridicare a suspendãrii se comunicã partidului în termen de 5 zile de la adoptare.
ART. 22
(1) Subvenţiile obţinute de partidele politice de la bugetul de stat pot fi folosite numai pentru destinaţiile prevãzute la <>art. 20 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) În situaţia folosirii subvenţiei de la bugetul de stat pentru alte destinaţii decât cele prevãzute la alin. (1), se aplicã dispoziţiile art. 41 şi ale <>art. 42 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Evidenţa lunarã a subvenţiei de la buget şi a cheltuielilor efectuate din aceasta se ţine pe formularul cod FS1, formular ce va fi depus la sediul Autoritãţii Electorale Permanente pânã la data de 25 a lunii urmãtoare.

CAP. IV
Modalitãţile şi formatul specifice de înregistrare a veniturilor şi cheltuielilor în campania electoralã

ART. 23
(1) Donaţiile şi legatele primite dupã deschiderea campaniilor electorale de la persoane fizice sau juridice trebuie declarate Autoritãţii Electorale Permanente de cãtre mandatarul financiar, în termen de 5 zile lucrãtoare de la primire.
(2) Donaţiile şi legatele primite în condiţiile alin. (1) pot fi folosite numai dupã declararea lor la Autoritatea Electoralã Permanentã.
(3) Dispoziţiile art. 6-10 se aplicã în mod corespunzãtor.
(4) Interdicţiile prevãzute la <>art. 10-11 din Legea nr. 334/2006 se aplicã şi donaţiilor primite dupã deschiderea campaniilor electorale.
(5) Sumelor primite cu încãlcarea dispoziţiilor alin. (2)-(4) li se aplicã prevederile art. 10 alin. (4), respectiv ale <>art. 11 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 .
ART. 24
(1) Limita maximã a cheltuielilor care pot fi efectuate de un partid politic sau alianţã politicã ori electoralã în fiecare campanie electoralã se calculeazã prin însumarea valorilor maxime permise prin lege pentru fiecare candidat propus pentru alegeri.
(2) Valorile maxime permise pentru fiecare candidat sunt cele menţionate la art. 30 alin. (2), respectiv la <>art. 33 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(3) Pânã la validarea mandatelor, conducerea partidului, a organizaţiei judeţene sau, dupã caz, candidatul independent va depune la Autoritatea Electoralã Permanentã o declaraţie privind respectarea plafoanelor prevãzute la alin. (2), formular cod FRVC1.
(4) Sumelor ce depãşesc plafoanele prevãzute la alin. (2) li se aplicã dispoziţiile <>art. 32 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(5) Dacã un candidat este propus pentru mai multe funcţii într-o campanie electoralã, limita maximã a cheltuielilor ce pot fi efectuate se stabileşte la valoarea cea mai mare a uneia dintre funcţiile pentru care candideazã.

CAP. V
Atribuţiile mandatarului financiar

ART. 25
(1) Mandatar financiar poate fi o persoanã fizicã sau o persoanã juridicã; activitatea mandatarului financiar nu se poate desfãşura pe bazã de voluntariat.
(2) Mandatarul financiar persoanã fizicã trebuie sã îndeplineascã condiţiile prevãzute în <>Legea nr. 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi rãspunderea în legãturã cu gestionarea bunurilor operatorilor economici, autoritãţilor ori instituţiilor publice, cu modificãrile ulterioare.
(3) Calitatea de mandatar financiar se dobândeşte numai dupã înregistrarea sa oficialã la Autoritatea Electoralã Permanentã şi se aduce la cunoştinţã publicã prin presã sau prin publicarea pe pagina de internet a partidului.
(4) La declararea şi înregistrarea mandatarilor financiari se va utiliza formularul cod FMF1 sau formularul cod FMF2.
(5) Un partid politic poate avea mai mulţi mandatari financiari, la nivel central, pentru filiale sau pentru candidaţi; în acest caz, se delimiteazã împuternicirile acestora şi se desemneazã un mandatar financiar coordonator.
(6) Mai multe partide nu pot folosi serviciile aceluiaşi mandatar, cu excepţia situaţiei în care partidele fac parte din aceeaşi alianţã politicã sau electoralã.
(7) Mandatarul financiar ţine evidenţa operaţiunilor financiare separat pentru fiecare tip de alegere potrivit dispoziţiilor <>art. 26 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
ART. 26
(1) Mandatarul financiar are urmãtoarele atribuţii:
a) primeşte donaţiile şi/sau legatele de la persoanele fizice ori juridice donatoare;
b) organizeazã evidenţa veniturilor primite pentru campania electoralã, a transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara perioadei electorale şi a cheltuielilor efectuate pentru campania electoralã;
c) verificã legalitatea operaţiunilor financiare efectuate în campania electoralã, respectarea prevederilor privind donaţiile înregistrate în perioada campaniei electorale;
d) verificã şi înregistreazã identitatea donatorului şi solicitã persoanelor juridice donatoare declaraţia prevãzutã la <>art. 5 alin. (8) din Legea nr. 334/2006 ;
e) înainteazã Autoritãţii Electorale Permanente, în termenul prevãzut la <>art. 38 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 , raportul privind respectarea condiţiilor legale privind finanţarea partidelor politice pe perioada campaniei electorale şi depune declaraţia prevãzutã la art. 32 alin. (1) din aceeaşi lege.
f) depune la Autoritatea Electoralã Permanentã declaraţiile prevãzute la art. 23 alin. (1) şi la <>art. 29 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 ;
g) întocmeşte şi transmite spre publicare în Monitorul Oficial al României, Partea I, situaţiile prevãzute la art. 4 alin. (4), art. 9 alin. (1), art. 11 alin. (3), art. 12 alin. (3) şi <>art. 13 alin. (4) din Legea nr. 334/2006 ;
(2) Mandatarul financiar rãspunde solidar cu partidul care l-a desemnat de legalitatea operaţiunilor financiare efectuate în perioada campaniei electorale, în condiţiile legii.

CAP. VI
Procedura şi metodologia controlului

ART. 27
(1) Controlul respectãrii dispoziţiilor legale privind finanţarea activitãţii partidelor politice se realizeazã de cãtre Autoritatea Electoralã Permanentã prin intermediul Departamentului de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
(2) Controlul prevãzut la alin. (1) se exercitã şi asupra alianţelor politice sau electorale, campaniilor electorale şi candidaţilor independenţi.
(3) În situaţia prevãzutã la <>art. 35 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 controlul se executã în mod simultan şi de cãtre Curtea de Conturi, inclusiv prin proceduri stabilite de comun acord cu Autoritatea Electoralã Permanentã, potrivit legii.
(4) Anual sau ori de câte ori este sesizatã, Autoritatea Electoralã Permanentã executã pentru fiecare partid controlul prevãzut la alin. (1).
(5) Controlul respectãrii dispoziţiilor legale privind finanţarea partidelor politice se poate executa în oricare dintre formele prevãzute la <>art. 36 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 .
ART. 28
(1) Autoritatea Electoralã Permanentã anunţã cu 15 zile înainte entitãţile prevãzute la <>art. 35 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 cã urmeazã sã fie controlate.
(2) În situaţiile prevãzute la <>art. 36 alin. (2) şi (5) din Legea nr. 334/2006 controlul poate fi inopinat, caz în care termenul prevãzut la alin. (1) nu se mai impune.
(3) Pe timpul controlului, partidele politice sunt obligate sã punã la dispoziţia reprezentanţilor Autoritãţii Electorale Permanente documentele şi informaţiile solicitate pentru a constata respectarea dispoziţiilor legale referitoare la finanţarea activitãţii partidelor.
(4) Autoritatea Electoralã Permanentã poate solicita partidelor politice sã-i punã la dispoziţie documente şi informaţii şi la sediul sãu despre sursele de finanţare ale acestora, care sunt obligate sã se conformeze în termenul prevãzut la <>art. 39 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(5) Pentru a verifica legalitatea surselor de finanţare a activitãţii partidelor politice, Autoritatea Electoralã Permanentã poate solicita documente şi informaţii de la persoanele fizice şi juridice care au fãcut donaţii ori au prestat servicii, gratuit sau contra cost, precum şi de la orice autoritate publicã, care au obligaţia sã acorde sprijinul necesar.
ART. 29
(1) Rezultatele fiecãrui control efectuat se consemneazã într-un raport care se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet a Autoritãţii Electorale Permanente, în termen de 15 zile de la efectuare.
(2) În raportul de control se menţioneazã în mod obligatoriu neregulile constatate şi termenul de remediere a acestora, care nu poate fi mai mare de 15 zile.
(3) La terminarea activitãţii de control, reprezentanţii Autoritãţii Electorale Permanente încheie un proces-verbal cu neregulile constatate şi termenul acordat pentru remedierea lor; o copie a procesului-verbal se lasã pe bazã de semnãturã entitãţii controlate.
(4) La expirarea termenului prevãzut la alin. (2), Autoritatea Electoralã Permanentã poate verifica la faţa locului dacã neregulile constatate au fost remediate sau poate cere entitãţii controlate sã-i prezinte un raport în acest sens.
(5) Dacã pe timpul controlului reprezentanţii Autoritãţii Electorale Permanente constatã încãlcãri ale <>Legii nr. 334/2006 care sunt contravenţii, încheie un proces-verbal cu propunerea de sancţionare. Sancţiunea se aplicã prin decizie a Autoritãţii Electorale Permanente.
(6) Autoritatea Electoralã Permanentã întocmeşte un raport anual cu rezultatele controalelor efectuate, pe care îl publicã pânã la data de 31 martie a anului urmãtor în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina de internet proprie.
ART. 30
Principalele obiective obligatorii de control al respectãrii <>Legii nr. 334/2006 sunt:
1. verificarea modului de organizare a contabilitãţii şi a normelor profesionale utilizate pentru furnizarea de informaţii reale;
2. verificarea organizãrii evidenţei cotizaţiilor;
3. verificarea organizãrii evidenţei donaţiilor;
4. verificarea organizãrii evidenţei cheltuielilor efectuate din subvenţiile de la buget;
5. verificarea respectãrii baremurilor de cheltuieli admise în campaniile electorale pe tipuri de candidaţi în scopul validãrii candidaţilor;
6. verificarea concordanţei dintre rapoartele pentru cotizaţii şi donaţii publicate în Monitorul Oficial al României şi datele din evidenţã;
7. verificarea modului de declarare a mandatarilor financiari şi a raporturilor de serviciu cu formaţiunea politicã care i-a acreditat;
8. verificarea compatibilitãţii/incompatibilitãţii persoanelor fizice/juridice care au efectuat donaţii pentru formaţiunea politicã.
ART. 31
Etapele, procedurile şi documentele utilizate în derularea misiunii de control sunt prevãzute în anexa nr. 1.

CAP. VII
Constatarea şi aplicarea sancţiunilor

ART. 32
(1) În cazul constatãrii unor nereguli în activitatea de finanţare a activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, se pot aplica sancţiunile prevãzute la <>art. 41 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(2) Sancţiunile se aplicã, dupã caz, partidului politic, candidatului independent, mandatarului financiar şi/sau donatorului care a încãlcat dispoziţiile prevãzute la alin. (1).
(3) Pentru aceeaşi contravenţie constatatã nu se pot sancţiona în acelaşi timp şi partidul politic, şi mandatarul financiar sau, dupã caz, candidatul independent şi mandatarul financiar.
ART. 33
(1) Contravenţiile se constatã de cãtre reprezentanţii Autoritãţii Electorale Permanente care întocmesc procesul-verbal de constatare, iar sancţiunea se aplicã prin decizie a preşedintelui Autoritãţii Electorale Permanente.
(2) Decizia prevãzutã la alin. (1) poate fi atacatã la instanţa de contencios administrativ competentã, în condiţiile legii.
ART. 34
(1) În situaţiile prevãzute la <>art. 41 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 , contravenientul varsã la bugetul de stat sumele de bani şi/sau contravaloarea bunurilor şi serviciilor care au constituit obiectul contravenţiei, pe baza hotãrârii Autoritãţii Electorale Permanente.
(2) Dacã contravenientul nu varsã la bugetul de stat sumele prevãzute la alin. (1) sau nu achitã amenzile aplicate în termenul legal, contravaloarea acestora se poate reţine din subvenţia acordatã de la bugetul de stat, prin executare silitã prin poprire, în condiţiile prevãzute de <>Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedurã fiscalã, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(3) Mãsura prevãzutã la alin. (2) se dispune de Autoritatea Electoralã Permanentã pe baza comunicãrilor primite de la organele competente ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, despre neîndeplinirea de cãtre contravenient a obligaţiilor stabilite în sarcina acestuia ca urmare a aplicãrii sancţiunii contravenţionale.
ART. 35
Constatarea şi aplicarea sancţiunilor prevãzute de <>Legea nr. 334/2006 se fac cu respectarea dispoziţiilor <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 180/2002 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare.

CAP. VIII
Dispoziţii finale

ART. 36
(1) Prezentele norme metodologice se aplicã în mod corespunzãtor şi organizaţiilor cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale care sunt asimilate partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi candidaţilor independenţi.
(2) Autoritatea Electoralã Permanentã pãstreazã un registru fiscal al partidelor politice, al alianţelor politice şi al candidaţilor independenţi, în care vor fi înscrise toate datele referitoare la activitatea financiarã a acestora, precum şi la sancţiunile aplicate.
(3) Registrul prevãzut la alin. (2) va fi preluat de cãtre Autoritatea Electoralã Permanentã de la Curtea de Conturi, pe bazã de proces-verbal de predare-primire, conform <>art. 49 alin. (2) din Legea nr. 334/2006 .
(4) Autoritatea Electoralã Permanentã publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi pe pagina proprie de internet toate rapoartele şi declaraţiile prevãzute la <>art. 40 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 .
(5) În toate cazurile în care în cuprinsul <>Legii nr. 334/2006 se face trimitere la salariul de bazã minim brut pe ţarã, valoarea acestuia este cea existentã la data de 1 ianuarie a anului respectiv.
ART. 37
(1) Înregistrarea şi prelucrarea datelor personale ale candidaţilor şi mandatarilor financiari sunt supuse prevederilor <>Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
(2) În vederea exercitãrii atribuţiilor sale Autoritatea Electoralã Permanentã se va înregistra ca operator de date cu caracter personal la Autoritatea Naţionalã de Supraveghere a Prelucrãrii Datelor cu Caracter Personal.
ART. 38
(1) În situaţia în care, prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã, unul sau mai mulţi candidaţi declaraţi aleşi ai unui partid politic au fost condamnaţi pentru o infracţiune în legãturã cu finanţarea partidului politic ori, dupã caz, a campaniei electorale, se aplicã dispoziţiile <>art. 46-47 din Legea nr. 334/2006 .
(2) Începând cu data de 1 iulie 2007, Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale prevãzut la <>art. 35 alin. (3) din Legea nr. 334/2006 executã controlul finanţãrii private a activitãţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
(3) Modelele formularelor cod FAV1, FAV2, FAV3, FAV4, FAV5, FAV6, FAV7, FAV8, MF1, MF2, FRVC1, FS1, FD1a, FD1b, FD2a, FD2b, FD3a, FD3b, FD4a, FD4b, FD5, FD6, FC1, FC2, FC3, FC4, FC5, FC6, FC7 sunt prevãzute în anexa nr. 2.
ART. 39
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
───────
la norme metodologice
─────────────────────

ETAPELE, PROCEDURILE ŞI DOCUMENTELE
utilizate în derularea misiunii de control

În desfãşurarea unei misiuni de control, sunt necesare urmãtoarele etape şi proceduri:
A. Pregãtirea misiunii de control
1. Calendarul misiunii de control - Procedura P01 Documentul A-01
Calendarul de control este un document intern de planificare a activitãţii pe etape, proceduri, duratã, persoane implicate şi loc de desfãşurare.
Se întocmeşte pe baza planului anual de control de cãtre şeful echipei de control. Calendarul este aprobat de cãtre directorul general al Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale, denumit în continuare Departamentul de control.
2. Ordinul de serviciu - Procedura P02 - Documentul A-02
Ordinul de serviciu se întocmeşte de cãtre directorul general al departamentului de control în baza planului de control aprobat. Ordinul de serviciu reprezintã mandatul de intervenţie, precum şi modalitatea de intervenţie a controlorilor financiari electorali astfel încât aceştia sã poatã demara misiunea de control.
3. Declaraţia de independenţã - Procedura P03 - Documentul A-03
Independenţa controlorilor financiari electorali selectaţi pentru realizarea unei misiuni de control trebuie declaratã prin întocmirea unei declaraţii de independenţã, de cãtre fiecare membru al echipei.
4. Notificarea controlului - Procedura P04 - Documentul N-01
Departamentul de control notificã formaţiunea politicã care urmeazã a fi controlatã cu 15 zile înainte de declanşarea misiunii de control despre scopul, principalele obiective, durata acesteia, precum şi despre faptul cã pe parcursul misiunii de control programul va fi stabilit ulterior, de comun acord cu formaţiunea politicã controlatã.
5. Colectarea şi prelucrarea informaţiilor - Procedura P05 -Documentul A-04
În aceastã etapã controlorii financiari electorali solicitã şi colecteazã informaţii cu caracter general despre formaţiunea controlatã.
Pregãtirea controlului se face pe baza informaţiilor aferente perioadelor anterioare. Se stabilesc pistele de control de comun acord cu directorul general al departamentului de control.
Prelucrarea informaţiilor constã în:
- analiza structurii şi a cadrului normativ care reglementeazã activitatea formaţiunii politice controlate;
- analiza factorilor susceptibili de a împiedica buna desfãşurare a misiunii de control;
- analiza rezultatelor controalelor precedente;
- analiza informaţiilor externe referitoare la formaţiunea politicã.
În urma analizei acestor informaţii se stabilesc obiectivele/activitãţile concrete supuse controlului, care se regãsesc în chestionarele A-04.
6. Elaborarea programului de control - Procedura P06 - Documentele A-05
Obiectivele şi activitãţile supuse controlului sunt repartizate pe membrii echipei de control, fiind menţionate tehnicile de control utilizate şi tipul verificãrii.
Programul de control la formaţiunea politicã este un document intern care cuprinde repartizarea obiectivelor/activitãţilor controlate pe controlorii financiari electorali, precizând tipul de verificare şi tehnica utilizatã, precum şi durata verificãrii.
Procedura programului de control are drept scopuri:
a) asigurã şeful compartimentului de control cã au fost luate în considerare toate aspectele referitoare la obiectivele misiunii de control;
b) asigurã repartizarea sarcinilor şi planificarea activitãţilor.
7. Şedinţa de prezentare - Procedura P07 - Documentul M-01
Şedinţa de prezentare se va desfãşura la formaţiunea politicã ce urmeazã a fi controlatã, cu participarea echipei de control, a mandatarului financiar şi a altor reprezentanţi ai formaţiunii politice.
Ordinea de zi a şedinţei de prezentare trebuie sã cuprindã:
- prezentarea controlorilor care urmeazã sã desfãşoare controlul;
- prezentarea obiectivelor controlului;
- stabilirea tematicii în detaliu;
- acceptarea calendarului întâlnirilor;
- asigurarea condiţiilor necesare derulãrii controlului.
Formaţiunea politicã controlatã poate solicita amânarea controlului, în cazuri bine justificate. Amânarea trebuie discutatã cu directorul general al Departamentului de control şi notificatã preşedintelui Autoritãţii Electorale Permanente (A.E.P.).
Data şedinţei de prezentare, participanţii, aspectele importante rezultate în urma discuţiilor vor trebui consemnate în minuta şedinţei de prezentare. Minuta este semnatã de cãtre toţi participanţii.
B. Operaţiunea de control
1. Executarea programului de control - Procedura P08 Documentul A-06
Operaţia de control constã în colectarea documentelor, analiza şi evaluarea acestora la sediul formaţiunii politice, operaţie care poate fi totalã sau parţialã.
Tehnicile de verificare sunt:
- comparaţia - confirmã identitatea unei informaţii dupã obţinerea acesteia din douã sau mai multe surse diferite;
- examinarea - presupune urmãrirea şi depistarea erorilor sau a iregularitãţilor;
- recalcularea - constã în operaţiunea de verificare a tuturor calculelor matematice;
- confirmarea - constã în solicitarea de informaţii din douã sau mai multe surse independente, cu scopul validãrii acesteia;
- punerea de acord - reprezintã procesul de potrivire a douã categorii diferite de înregistrãri;
- garantarea - constã în verificarea corectitudinii tranzacţiilor pornind de la articolul înregistrat spre documentele primare justificative;
- urmãrirea - reprezintã verificarea procedurilor de la documentele justificative cãtre articolul înregistrat;
- observarea fizicã - reprezintã modul prin care controlorii financiari electorali îşi formeazã o pãrere proprie;
- interviul - reprezintã procedeul prin care controlorii obţin informaţii prin intervievarea persoanelor care au legãturã cu problematica verificatã de controlor;
- analiza - constã în descompunerea unei probleme în elemente care pot fi izolate, cuantificate şi mãsurate distinct.
În urma operaţiunii de control, pentru fiecare obiectiv/activitate se întocmeşte formularul constatãrilor de control A-06, formular în care se rãspunde la fiecare întrebare din chestionarul A-04.
2. Constatarea contravenţiilor - Procedura P09 - Documentul A-07
Formularul de constatare şi raportare a abaterilor se întocmeşte în cazul în care controlorii financiari electorali constatã existenţa sau posibilitatea producerii unor abateri de la legislaţia în vigoare. Directorul general al departamentului de control va informa în termen de 3 zile preşedintele A.E.P. Preşedintele A.E.P. poate decide extinderea controlului.
Dacã abaterile constatate sunt cele menţionate la <>art. 41 din Legea nr. 334/2006 , se întocmeşte proces-verbal de contravenţie. Modelul de proces-verbal se aprobã prin ordin al preşedintelui A.E.P.
3. Revizuirea documentelor de lucru - Procedura P10 - Documentul C-01
Revizuirea este verificarea efectuatã de cãtre controlorii financiari electorali, înainte de întocmirea proiectului raportului de control, pentru a se asigura cã documentele de lucru sunt pregãtite în mod corespunzãtor.
4. Şedinţa de închidere - Procedura P11 - Documentul M-02
Şedinţa de închidere are drept scop prezentarea opiniei controlorilor financiari, a recomandãrilor finale din proiectul raportului de control şi a calendarului de implementare a recomandãrilor.
Se întocmeşte o minutã a şedinţei de închidere în care sunt consemnate poziţia reprezentanţilor formaţiunii politice în raport cu constatãrile echipei de control. Minuta este semnatã de cãtre toţi participanţii.
C. Raportul de control
1. Elaborarea proiectului de raport de control - Procedura P12 - Documentul R-01
La elaborarea proiectului raportului de control trebuie avute în vedere urmãtoarele elemente şi principii:
a) constatãrile inserate în proiectul raportului de control sã fie în corelaţie cu obiectivele misiunii de control şi sã fie susţinute de documente justificative corespunzãtoare;
b) raportul trebuie sã exprime doar opiniile controlorului, bazate pe constatãrile efectuate;
c) raportul sã fie întocmit pe baza formularelor constatãrilor de control;
d) constatãrile trebuie sã fie prezentate într-o manierã pertinentã şi incontestabilã;
e) sã se evite tonul polemic, jignitor, tendenţios.
Structura proiectului de raport de control
Proiectul raportului de control trebuie sã cuprindã cel puţin urmãtoarele elemente:
a) scopul şi obiectivele misiunii de control;
b) date de identificare a misiunii de control;
c) modul de desfãşurare a acţiunii de control, proceduri, metode şi tehnici utilizate, documente examinate, materiale întocmite în cursul acţiunii de control;
d) constatãri efectuate;
e) concluzii şi recomandãri;
f) documentaţie anexatã, care trebuie sã cuprindã note explicative, note de relaţii, situaţii, acte, documente, precum şi orice alt material probant sau justificativ.
Transmiterea proiectului de raport de control
Proiectul de raport de control se transmite formaţiunii politice controlate, iar aceasta poate transmite în maximum 15 zile de la primire punctele sale de vedere. Punctele de vedere primite trebuie analizate de cãtre controlorii financiari electorali.
2. Reuniunea de conciliere - Procedura P13 - Documentul M-03
În termen de 10 zile de la primirea punctelor de vedere, controlorii financiari electorali organizeazã şedinţa de conciliere cu structura controlatã, în cadrul cãreia se analizeazã constatãrile şi concluziile în vederea acceptãrii recomandãrilor formulate. Se întocmeşte o minutã privind desfãşurarea reuniunii de conciliere.
La reuniunea de conciliere participã:
- şeful echipei de control;
- consilierul juridic al A.E.P.;
- reprezentanţii formaţiunii politice.
3. Elaborarea raportului final de control - Procedura P14 - Documentul R-02
Raportul final de control trebuie sã includã modificãrile discutate şi convenite din cadrul reuniunii de conciliere. Raportul final de control va fi însoţit de o sintezã a principalelor constatãri şi recomandãri.
4. Difuzarea raportului de control - Procedura P15
Şeful echipei de control prezintã raportul de control finalizat împreunã cu rezultatele concilierii şi punctul de vedere al formaţiunii politice controlate directorului general al Departamentului de control pentru analizã şi avizare. Dupã avizare, directorul prezintã raportul de control spre aprobare preşedintelui A.E.P.
Dupã aprobare, raportul de control este trimis formaţiunii politice controlate, iar conţinutul acestuia este publicat în termen de 15 zile pe site-ul A.E.P şi în Monitorul Oficial al României, Partea I.
5. Supervizarea misiunii de control - Procedura P16
Directorul general al departamentului de control este responsabil cu supervizarea tuturor etapelor de desfãşurare a misiunii de control.
Scopul acţiunii de supervizare este de a asigura cã obiectivele misiunii de control au fost atinse în condiţii de calitate. Prin acţiunea de supervizare se stabilesc instrucţiunile necesare derulãrii misiunii, se verificã executarea corectã a programului controlului, se verificã existenţa elementelor probante, se verificã dacã redactarea raportului de control intermediar şi final este exactã, clarã şi concisã şi se efectueazã în termenele fixate.
În cazul în care directorul general al departamentului de control este implicat în misiunea de control, supervizarea este asiguratã de o altã persoanã desemnatã de preşedintele A.E.P.
D. Urmãrirea recomandãrilor
Urmãrirea recomandãrilor - Procedura P17 - Documentul A-08
Obiectivul acestei etape este asigurarea cã recomandãrile menţionate în raportul de control sunt aplicate întocmai, în termenele stabilite.
Responsabilitatea structurii controlate în aplicarea recomandãrilor constã în:
a) elaborarea unui plan de acţiune, însoţit de un calendar privind îndeplinirea acestuia;
b) stabilirea responsabililor pentru fiecare recomandare;
c) punerea în practicã a recomandãrilor;
d) comunicarea periodicã a stadiului de aplicare a recomandãrilor.
Formaţiunea politicã controlatã trebuie sã informeze la termenele stabilite asupra modului de implementare a recomandãrilor.

Derularea misiunii de control





Etape Proceduri Documente

┌──────────────┐ ┌───────────────────────────────────┐
┌─┤Calendarul de ├───>│Calendarul misiunii de control A-01│
│ │control P01 │ └───────────────────────────────────┘
│ └──────────────┘
│ ┌──────────────┐ ┌───────────────────────────────────┐
├─┤Ordinul de ├───>│Ordinul de serviciu A-02 │
│ │serviciu P02 │ └───────────────────────────────────┘
│ └──────────────┘
│ ┌──────────────┐
│ │Declararea │ ┌───────────────────────────────────┐
├─┤independentei ├───>│Declaratia de independenta A-03 │
│ │P03 │ └───────────────────────────────────┘
┌───────────┐ │ └──────────────┘
│Pregatirea │ │ ┌──────────────┐
│misiunii de├─┤ │Notificarea │ ┌───────────────────────────────────────┐
│ control │ ├─┤controlului ├───>│Notificare privind declansarea misiunii│
└────┬──────┘ │ │P04 │ │de control N-01 │
│ │ └──────────────┘ └───────────────────────────────────────┘
│ │ ┌──────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│ │ │Colectarea si │ │Stabilirea pistelor de control │
│ ├─┤prelucrarea ├───>│Chestionar cu obiectivele supuse │
│ │ │informatiilor │ │controlului A-04 │
│ │ │P05 │ └───────────────────────────────────────┘
│ │ └──────────────┘
│ │ ┌──────────────┐
│ │ │ Elaborare │ ┌───────────────────────────────────────┐
│ ├─┤programului de├───>│Programul de control la formatiunea │
│ │ │control P06 │ │politica A-05 │
│ │ └──────────────┘ └───────────────────────────────────────┘
│ │ ┌──────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│ └─┤ Sedinta de ├───>│Minuta sedintei de prezentare M-01 │
│ │prezentare P07│ └───────────────────────────────────────┘
│ └──────────────┘

v
┌───────────┐ ┌──────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│Operatiunea│ ┌─┤ Executarea │ │Formularul constatarilor de control │
│ de ├─┤ │programului de├───>│A-06 │
│ control │ │ │ control P08 │ └───────────────────────────────────────┘
└────┬──────┘ │ └──────────────┘
│ │ ┌───────────────┐
│ │ │ Constatarea │ ┌───────────────────────────────────────┐
│ ├─┤contraventiilor├──>│Formularul de constatare si raportare a│
│ │ │P09 │ │abaterilor A-07 │
│ │ └───────────────┘ └───────────────────────────────────────┘
│ │ ┌───────────────┐
│ │ │Revizuirea │ ┌───────────────────────────────────────┐
│ ├─┤documentelor de├──>│Nota centralizatoare a documentelor de │
│ │ │lucru P10 │ │lucru C-01 │
│ │ └───────────────┘ └───────────────────────────────────────┘
│ │ ┌───────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│ │ │Sedinta de ├──>│Minuta sedintei de inchidere M-02 │
│ └─┤inchidere P11 │ └───────────────────────────────────────┘
│ └───────────────┘

v ┌───────────────┐
┌───────────┐ ┌─┤Elaborarea │ ┌───────────────────────────────────────┐
│Raport de ├─┤ │proiectului de ├──>│Proiect de raport │
│ control │ │ │raport de │ └───────────────────────────────────────┘
└────┬──────┘ │ │control P12 │
│ │ └───────────────┘
│ │ ┌───────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│ │ │Reuniunea de ├──>│Minuta Reuniunii de conciliere M-03 │
│ ├─┤conciliere P13 │ └───────────────────────────────────────┘
│ │ └───────────────┘
│ │ ┌───────────────┐ ┌───────────────────────────────────────┐
│ │ │Raportul final ├──>│Raportul final R-02 │
│ ├─┤de control P14 │ └───────────────────────────────────────┘
│ │ └───────────────┘
│ │ ┌───────────────┐
│ │ │ Difuzarea │
│ ├─┤raportului de │
│ │ │control P15 │
│ │ └───────────────┘
│ │ ┌───────────────┐
│ │ │Supervizarea │
│ └─┤P16 │
│ └───────────────┘

┌────┴──────┐ ┌────────────────────────┐ ┌───────────────────┐
│Urmarire ├─>│Urmarirea recomandarilor├─>│Fisa de urmarire a │
│recomandari│ │ P17 │ │recomandarilor A-08│
└───────────┘ └────────────────────────┘ └───────────────────┘



GHID PROCEDURAL

PROCEDURA P01 - CALENDARUL DE CONTROL
Scopul:
Estimarea duratelor de timp de executare a procedurilor, precum şi numãrul de persoane implicate.
Premise:
Calendarul misiunii de control se întocmeşte pe baza planului anual de control aprobat de preşedintele A.E.P. Respectarea acestuia duce la o utilizare eficientã a resurselor de personal.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Şeful echipei de control 1. întocmeşte calendarul misiunii
de control pe baza planului de
control aprobat.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. aprobã calendarul misiunii de control.
Departamentului de control
al finanţãrii partidelor
politice şi a campaniilor
electorale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P02 - ORDINUL DE SERVICIU
Scopul:
Repartizarea sarcinilor de serviciu pe controlorii financiari electorali, astfel încât aceştia sã poatã demara misiunea de control.
Premise:
Ordinul de serviciu reprezintã mandatul de intervenţie ce se întocmeşte pe baza calendarului misiunii de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 1. întocmeşte ordinul de
Departamentului de control serviciu pe baza planului
al finanţãrii partidelor anual de control.
politice şi a campaniilor
electorale
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Preşedintele A.E.P. 2. semneazã ordinul de serviciu.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Registratura A.E.P. 3. alocã un numãr de înregistrare
ordinului de serviciu şi asigurã
copii pentru fiecare membru al
echipei de control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 4. iau cunoştinţã de ordinul
electorali şi de sarcinile de serviciu
repartizate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P03 - DECLARAREA INDEPENDENŢEI
Scopul:
A demonstra independenţa controlorilor financiari electorali faţã de entitatea supusã controlului
Premise:
În vederea desemnãrii controlorilor financiari electorali pentru efectuarea misiunii de control, vor fi verificate incompatibilitãţile personale ale acestora. Astfel, un controlor nu va fi desemnat acolo unde existã incompatibilitãţi personale, doar dacã repartizarea lui este imperios necesarã, cu justificarea directorului general al Departamentului de control. Dacã în timpul efectuãrii misiunii apare o incompatibilitate realã sau presupusã, controlorii financiari electorali sunt obligaţi sã informeze conducerea.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari electorali 1. completeazã declaraţia de
independenţã - modelul A 02;
îndosariazã declaraţia de
independenţã în dosarul de
control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. verificã declaraţia de
Departamentului de control independenţã; aprobã declaraţia
de independenţã; în caz de
incompatibilitãţi, este informat
preşedintele A.E.P. şi controlorul
este înlocuit.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P04 - NOTIFICAREA CONTROLULUI
Scopul:
Sã informeze entitatea supusã controlului despre declanşarea misiunii respective.
Premise:
Se intenţioneazã ca prin notificarea entitãţii sã se asigure desfãşurarea corespunzãtoare a procedurilor de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. pregãtesc adresa de notificare
electorali cãtre pãrţile interesate, în
vederea transmiterii acesteia
cu 15 zile lucrãtoare înainte de
declanşarea misiunii de control;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. verificã şi semneazã notificarea;
Departamentului de control
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Registratura A.E.P. 3. alocã un numãr adresei de
notificare şi o transmite entitãţii
supuse controlului;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 4. îndosariazã copia adresei de
electorali notificare în dosarul permanent.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P05 - COLECTAREA ŞI PRELUCRAREA INFORMAŢIILOR
Scopul:
Cunoaşterea domeniului supus controlului şi colectarea informaţiilor în vederea realizãrii scopului propus.
Premise:
Colectarea este de fapt pregãtirea informaţiilor în vederea efectuãrii controlului.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. identificã legile şi regulamentele
electorali de aplicare ale entitãţii supuse
controlului; stabilesc
responsabilitãţile şi competenţele
la nivelul entitãţii; identificã
circuitul documentelor; studiazã
rapoartele de control anterioare
şi semnalele societãţii civile,
precum şi ale Curţii de Conturi şi
ale Direcţiei finanţelor publice;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. revede procesele-verbale ale
Departamentului de controalelor anterioare stabilind
control obiectivele de control;
3. stabileşte pistele de control;
4. elaboreazã chestionarele cu
obiectivele supuse controlului.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P06 - ELABORAREA PROGRAMULUI DE CONTROL
Scopul:
Asigurã directorul general al Departamentului de control cã au fost luate în considerare toate aspectele referitoare la obiectivele misiunii.
Premise:
Programul de control este un document de lucru, care se întocmeşte în baza tematicii detailate şi cuprinde acţiunile concrete şi repartizarea acestora pe membrii echipei de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. pregãtesc programul de control
electorali la formaţiunea politicã incluzând
obiectivele şi activitãţile
controlate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. organizeazã şedinţa de analizã;
Departamentului de control analizeazã şi modificã, dupã caz,
programul de control;
aprobã programul de control la
formaţiunea politicã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P07 - ŞEDINŢA DE PREZENTARE
Scopul:
Sã efectueze o şedinţã de prezentare cu reprezentanţii formaţiunii politice ce urmeazã a fi supusã controlului, pentru a prezenta scopul controlului, obiectivele urmãrite şi modalitãţile de lucru.
Premise:
Şedinţa de prezentare serveşte ca întâlnire de început a misiunii de control.
Ordinea de zi a şedinţei trebuie sã cuprindã:
- prezentarea controlorilor financiari electorali;
- prezentarea procedurilor obiectivelor misiunii de control;
- prezentarea în detaliu a tematicii;
- comunicarea şi înmânarea chestionarelor cu obiectivele de control şi stabilirea termenelor de finalizare a situaţiilor solicitate conform chestionarului.

NOTĂ:
Chestionarul va cuprinde obiectivele de verificare, obiective ce pot fi extinse, dupã caz.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. transmit adresa de notificare
electorali întocmitã la procedura 03.
Întocmesc minuta şedinţei de
prezentare cu urmãtoarea structurã:
- tema misiunii de control;
- perioada supusã controlului;
- numele celor care întocmesc
minuta şedinţei de deschidere;
- numele persoanei însãrcinate
cu verificarea întocmirii minutei
de deschidere;
- lista participanţilor la şedinţa
de deschidere, cu menţiunea numelui,
funcţiei, compartimentului şi a
numãrului de telefon (prezenţa
obligatorie a mandatarului
coordonator);
2. stenograma şedinţei de prezentare
va cuprinde redactarea în detaliu a
dezbaterilor şedinţei de prezentare.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P08 - EXECUTAREA PROGRAMULUI DE CONTROL
Scopul:
Informaţiile colectate şi vizualizate asigurã o bazã pentru constatãrile şi concluziile controlorilor financiari electorali.
Premise:
În timpul acestei faze de colectare, vizualizare şi prelucrare a informaţiilor controlorii financiari electorali efectueazã testãri în concordanţã cu programul de control stabilit. Munca în cadrul acestei faze produce dovezi în baza cãrora controlorii financiari electorali întocmesc actul de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. efectueazã testãrile şi procedurile
electorali stabilite în programul de control;
2. apreciazã dacã dovezile obţinute
sunt pertinente;
3. colecteazã documentele pentru toatã
misiunea de control, fiind acte
doveditoare justificative care trebuie
semnate de cãtre mandatarul financiar;
4. eticheteazã şi numeroteazã toate
documentele;
5. îndosariazã copiile documentelor
justificative care fac dovada
sãvârşirii contravenţiei.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P09 - CONSTATAREA CONTRAVENŢIILOR
Scopul:
A furniza un ghid de constatare a contravenţiilor.
Premise:
Când controlorii financiari electorali constatã cã s-a comis o contravenţie, vor fi obligaţi sã raporteze cel mai târziu a doua zi directorului Departamentului de control, printr-o notã telefonicã.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. raporteazã cel mai târziu a doua
electorali zi directorului direcţiei de control
orice contravenţie constatatã, prin
contactare telefonicã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. are obligativitatea de a informa
Departamentului de control în termen de maximum 3 zile lucrãtoare
preşedintele A.E.P.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P10 - REVIZUIREA DOCUMENTELOR DE LUCRU
Scopul:
Sã asigure cã documentele sunt pregãtite în mod corespunzãtor şi cã acestea furnizeazã sprijin adecvat pentru munca efectuatã şi pentru dovezile adunate în timpul misiunii de control.
Premise:
Controlorii revãd formularele constatãrilor de control şi documentele de lucru din punctul de vedere al formatului şi al conţinutului, asigurându-se cã dovezile prezentate în actele dosarului pot trece testul de evidenţã. Pentru a trece testul, evidenţa trebuie sã fie suficientã şi relevantã.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. pe mãsurã ce controlul
electorali progreseazã, eticheteazã şi
numeroteazã toate documentele;
2. apreciazã dacã formularele
constatãrilor de control şi
documentele de lucru asigurã
un sprijin corespunzãtor pentru
misiunea de control;
3. revizuiesc lucrãrile din
punctul de vedere al conţinutului
şi al formei şi apreciazã dacã
formularele constatãrilor de control
şi documentele de lucru pot trece
testul de evidenţã;
4. efectueazã modificãrile necesare
la documente;
5. întocmesc nota centralizatoare
a documentelor de lucru.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P11 - ŞEDINŢA DE ÎNCHIDERE
Scopul:
Permite prezentarea cãtre entitatea controlatã a rezultatelor controlului efectuat şi a constatãrilor menţionate în procesulverbal de control.
Premise:
Procesul-verbal întocmit de cãtre echipa de control şi prezentat entitãţii controlate trebuie sã fie clar (adicã sã fie uşor de înţeles, evident, sã nu permitã interpretãri), obiectiv (sã nu fie pãrtinitor) şi fundamentat (fiecare constatare sã aibã la bazã documentele doveditoare şi sã facã trimiteri la textul legal incident).

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. planificã şedinţa de închidere;
electorali 2. încheie o minutã a şedinţei de
închidere, iar, dupã caz, se
efectueazã modificãrile apãrute
pe baza discuţiilor purtate, semnatã
atât de controlorii financiari, cât
şi de mandatarul financiar, precum
şi de cei prezenţi la şedinţã,
şi se îndosariazã,
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P12 - ELABORAREA PROIECTULUI DE RAPORT DE CONTROL
Scopul:
Prezintã cadrul general total, obiectivele, constatãrile, concluziile şi recomandãrile fãcute de cãtre echipa de controlori financiari.
Premise:
În elaborarea proiectului raportului de control, echipa de control foloseşte dovezile gãsite cu priviri la contravenţiile constatate.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. redacteazã proiectul raportului
electorali de control, indicând toate detaliile
necesare şi menţionând pentru fiecare
constatare dovada, corespunzãtor
legislaţiei în vigoare;
2. proiectul raportului de control se
redacteazã în douã exemplare, câte
unul pentru fiecare parte.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 3. prezintã proiectul raportului spre
Departamentului de control avizare.

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Registratura A.E.P. 4. trimite spre consultare proiectul
de raport formaţiunii politice controlate.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formaţiunea politicã 5. formuleazã puncte de vedere pe care
controlatã le transmite A.E.P. în maximum 15 zile.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 6. analizeazã observaţiile formaţiunii
electorali politice şi pregãtesc reuniunea de
conciliere.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P13 - REUNIUNEA DE CONCILIERE
Scopul:
Reconcilierea între cele douã pãrţi cu privire la constatãrile înscrise în raportul de control.
Premise:
Pregãtirea reconcilierii.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formaţiunea politicã 1. analizeazã raportul de control
controlatã şi are dreptul ca în termen de 15
zile lucrãtoare sã solicite o
reuniune de conciliere, dacã este
cazul.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 2. pregãtesc reuniunea de conciliere
electorali cu entitatea controlatã în termen de
10 zile de la primirea punctului de
vedere de la entitatea controlatã.
Informeazã entitatea controlatã
asupra locului şi datei reuniunii de
conciliere.
Întocmesc minuta reuniunii de
conciliere.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 3. analizeazã constatãrile în vederea
electorali şi entitatea acceptãrii sau contestãrii concluziilor
controlatã formulate în raportul de control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P14 - RAPORTUL FINAL DE CONTROL
Scopul:
Se prelucreazã raportul de control pentru redactarea finalã şi pentru tipãrire, dacã acesta este complet şi include şi punctul de vedere al entitãţii controlate.
Premise:
Controlorii financiari electorali sunt responsabili pentru asigurarea unei prezentãri de calitate a raportului de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. constatã cã toate modificãrile
electorali aprobate la proiectul de raport
sunt efectuate şi finalizeazã
raportul de control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P15 - DIFUZAREA RAPORTULUI DE CONTROL
Scopul:
Difuzarea raportului final.
Premise:
Raportul trebuie sã cuprindã toate datele necesare detaliate care au dus la atingerea scopului controlului.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 1. semneazã raportul final şi îl
Departamentului înainteazã de control spre aprobare
preşedintelui A.E.P.;
2. dupã aprobare, raportul de control
în care sunt introduse şi
recomandãrile respective este
transmis entitãţii controlate.
3. rezultatele fiecãrui control
efectuat se vor publica în Monitorul
Oficial al României, Partea I, şi pe
pagina de internet a A.E.P., în termen
de 15 zile de la comunicarea
cãtre entitatea controlatã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P16 - SUPERVIZAREA
Scopul:
De a asigura cã obiectivele misiunii de control au fost atinse în condiţii de calitate.
Premise:
Directorul general al Departamentului de control este responsabil cu supervizarea misiunii de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. prezintã directorului general
electorali al Departamentului de control
documentele din dosarul permanent
al misiunii de control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 2. verificã executarea corectã a
Departamentului de derulãrii misiunii de control;
control 3. verificã existenţa elementelor
probante;
4. verificã dacã redactarea
raportului de control este exactã,
clarã şi concisã.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



PROCEDURA P17 - URMĂRIREA RECOMANDĂRILOR
Scopul:
Urmãrirea punerii în aplicare a recomandãrilor fãcute de controlorii financiari electorali.
Premise:
Urmãrirea recomandãrilor formulate în rapoartele de control de cãtre controlorii financiari electorali este un proces prin care se constatã caracterul adecvat, eficacitatea şi conformitatea acţiunilor întreprinse de cãtre conducerea entitãţii controlate pe baza recomandãrilor din raportul de control.

Procedura:


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Executant Operaţiuni DA
NU Observaţii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Controlorii financiari 1. întocmesc fişa de urmãrire a
electorali recomandãrilor;
2. verificã implementarea
recomandãrilor la termenele
stabilite;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Formaţiunea politicã 3. transmite controlorilor
controlatã financiari electorali, la termenele
stabilite, o notã de informare
cu privire la stadiul implementãrii
recomandãrilor fãcute în raportul
de control.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Directorul general al 4. în cazul în care nu sunt respectate
Departamentului de termenele de implementare, informeazã
control preşedintele A.E.P., care la rândul sãu
va lua mãsurile necesare în conformitate
cu legislaţia în vigoare.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

CALENDARUL MISIUNII DE CONTROL

Denumirea misiunii de control: ................................
Perioada supusã controlului: ..................................
Durata controlului: ...........................................


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Etapele Proceduri Duratã Persoanele Locul
implicate desfã-
şurã-
rii
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Pregãtirea P02 - Elaborarea ordinului de serviciu
misiunii de P03 - Completarea declaraţiei de independenţã
control P04 - Notificarea misiunii de control
P05 - Colectarea şi prelucrarea informaţiilor
P06 - Elaborarea programului de control
P07 - Şedinţa de prezentare
Operaţia de P08 - Executarea programului de control
control P09 - Constatarea contravenţiilor
P10 - Revizuirea documentelor de lucru
P11 - Şedinţa de închidere
Raportul de P12 - Elaborarea proiectului de raport de control
control P13 - Reuniunea de conciliere
P14 - Raportul final de control
P15 - Supervizarea
P16 - Difuzarea raportului de control
Urmãrirea P17 - Urmãrirea recomandãrilor
recomandãrilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Întocmit de: ................................... Data: ................
(numele, prenumele şi funcţia)
Aprobat de: .................................... Data: ................
(numele, prenumele şi funcţia)


[Sigla] AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
══════════════════════════════════════════════════════
Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti
www.roaep.ro, e-mail:office@roaep.ro
══════════════════════════════════════════════════════
Nr. ..... din .....

ORDIN DE SERVICIU


În conformitate cu prevederile: ..................., se va efectua in
perioada: .............. o misiune de control la ......................
...................................................................... .
Scopul misiunii de control este: ......................................,
iar obiectivele acesteia sunt: .........................................
Perioada supusa controlului este: .................................... .
Echipa de control este formata din urmatorii:
-
-
-



Presedintele Autoritatii Electorale Permanente,

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

DECLARAŢIA DE INDEPENDENŢĂ
Numele: ............................. Data: ........................
Misiunea de control: ...............................................


┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┬───┬───┐
│Incompatibilitãţi în legãturã cu entitatea controlatã │DA │NU │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aţi avut relaţii oficiale, financiare sau personale cu persoane care │ │ │
│ar putea sã vã limiteze mãsura în care sã fiţi interesat, sã │ │ │
│descoperiţi sau sã constataţi abateri de la <>Legea nr. 334/2006 ? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aveţi idei preconcepute faţã de persoane, grupuri, organizaţii sau │ │ │
│obiective care ar putea sã vã influenţeze în misiunea de control? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aveţi funcţii sau aţi fost implicaţi în ultimii 5 ani în activitatea │ │ │
│formaţiunii politice controlate? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Sunteţi soţ/soţie, rudã sau afin pânã la gradul al patrulea inclusiv │ │ │
│cu cei din conducerea formaţiunii politice ce urmeazã a fi controlatã?│ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Sunteţi soţ/soţie, rudã sau afin pânã la gradul al patrulea inclusiv │ │ │
│cu cei din conducerea Autoritãţii Electorale Permanente? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aveţi vreo legãturã politicã, socialã care ar rezulta dintr-o fostã │ │ │
│angajare sau primirea de foloase materiale de la vreun grup anume? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aţi ţinut anterior contabilitatea la formaţiunea politicã pe care │ │ │
│urmeazã sã o controlaţi? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Aveţi vreun interes financiar direct sau indirect la formaţiunea │ │ │
│politicã pe care urmeazã sã o controlaţi? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Sunteţi membru al vreunei formaţiuni politice? │ │ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┼───┼───┤
│Dacã în timpul misiunii de control apare orice incompatibilitate │ │ │
│personalã, externã sau organizaţionalã care afecteazã abilitatea │ │ │
│dumneavoastrã de a lucra şi a face rapoartele de control imparţiale, │ │ │
│notificaţi directorul general al departamentului de control. │ │ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┴───┴───┘


Controlor financiar electoral, Directorul general al departamentului,


AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

CHESTIONAR - LISTA DE VERIFICARE



Denumirea misiunii de control: Perioada supusã controlului:
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Obiectivul: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────┬───────────┬──────────┐
│ ACTIVITATEA CONTROLATĂ │Verificat ?│Controlori│
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┬─────┼──────────┤
│ │ DA │ NU │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────┼─────┼──────────┤
└─────────────────────────────────────────────────────┴─────┴─────┴──────────┘



AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

PROGRAMUL DE CONTROL LA FORMAŢIUNEA POLITICĂ

Denumirea misiunii de control: .....................................
Perioada supusã controlului: .......................................
Durata controlului: ................................................


┌──────────────────────┬───────────┬─────────┬───────────┬─────────────┐
│Obiectivele/Activitate│ Tipul │ Tehnica │ Durata │ Controlori │
│ │verificãrii│utilizatã│verificãrii│ executanţi │
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
├──────────────────────┼───────────┼─────────┼───────────┼─────────────┤
└──────────────────────┴───────────┴─────────┴───────────┴─────────────┘



Întocmit de: ............................... Data: ................
(numele, prenumele şi funcţia)
Aprobat de: ................................ Data: ................
(numele, prenumele şi funcţia)

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

FORMULARUL CONSTATĂRILOR DE CONTROL
Nr. .......

Denumirea misiunii de control: ................................
Perioada supusã controlului: ..................................
Durata controlului: ...........................................

1. Problema: ..................................................
2. Constatãri: ................................................
3. Caracter: ..................................................
4. Consecinţe: ................................................
5. Recomandãri şi soluţii propuse: ............................

Întocmit de: .............................. Data: .............
(numele, prenumele şi funcţia)
Pentru conformitate:
Entitatea controlatã: ............................. Data: .....
(numele, prenumele şi funcţia)

Notã: Se anexeazã materialele probatoare în copie (xerox).

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

FORMULAR DE CONSTATARE ŞI RAPORTARE A ABATERILOR

Cãtre: Directorul general al Departamentului de control

Denumirea misiunii de control: ................................
Perioada supusã controlului: ..................................
Durata controlului: ...........................................

În urma misiunii de control efectuatã la ............. s-au constatat
urmãtoarele deficienţe:
a) constatarea (abaterea);
b) actul sau actele normative încãlcate.
Constatãrile vor fi fundamentate pe documente justificative ce se anexeazã la raport.

Controlor financiar electoral, Data: ......................


AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

FIŞA DE URMĂRIRE A RECOMANDĂRILOR


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Formaţiunea politicã: │
├───────────────────┬─────────────────────────────────────┬───────────────────┤
│Filiala / │Misiunea de control: │Raport de control │
│Organizaţia: │ │ nr.: │
├────┬──────────────┼───────────┬───────────┬─────────────┼───────────────────┤
│Nr. │ │ │ Parţial │ │ Data planificatã/ │
│rec.│ Recomandarea │Implementat│implementat│Neimplementat│ Data implementãrii│
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
├────┼──────────────┼───────────┼───────────┼─────────────┼───────────────────┤
└────┴──────────────┴───────────┴───────────┴─────────────┴───────────────────┘



Şeful echipei de control, Directorul general al departamentului,

Data: ...........................

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

NOTA CENTRALIZATOARE A DOCUMENTELOR DE LUCRU

Denumirea misiunii de control: ................................
Perioada supusã controlului: ..................................
Durata controlului: ...........................................


┌───────────┬───────────────────────┬───────────┬───────────────────┐
│Constatarea│Documentul justificativ│ Existã? │ Controlori │
│ │ ├─────┬─────┤ │
│ │ │ DA │ NU │ │
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
├───────────┼───────────────────────┼─────┼─────┼───────────────────┤
└───────────┴───────────────────────┴─────┴─────┴───────────────────┘



[Sigla] AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
══════════════════════════════════════════════════════
Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti
www.roaep.ro, e-mail:office@roaep.ro
════════════════════════════════════════════════════════════════
Departamentul de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale


MIUTA ŞEDINŢEI DE PREZENTARE


┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ A. Menţiuni generale │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Formaţiunea politicã controlatã: │
│.......................................................... │
│ │
│Locul desfãşurãrii şedinţei: │
│.......................................................... │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tema misiunii de control:................................. │
│Perioada supusã controlului: ............................. │
│Durata controlului: ...................................... │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Întocmit de: ..................(numele, prenumele şi funcţia); data: │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Verificat de:..................(numele, prenumele şi funcţia); data: │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Lista participanţilor: (numele, prenumele, funcţie, numãrul de telefon)│
│- din partea formaţiunii politice: │
│ │
│ │
│- din partea Autoritãţii Electorale Permanente: │
│ │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. Stenograma şedinţei de prezentare │
├───────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



M-01


────────────────────────────────────────────────────────────────────
Notã: Minuta Şedinţei de prezentare se completeazã olograf.
Minuta se semneazã de cãtre toţi participanţii.



[Sigla] AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
══════════════════════════════════════════════════════
Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti
www.roaep.ro, e-mail:office@roaep.ro
════════════════════════════════════════════════════════════════
Departamentul de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale



MINUTA ŞEDINŢEI DE ÎNCHIDERE





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│A. Menţiuni generale │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Formaţiunea politicã controlatã: │
│.................................................................. │
│Locul desfãşurãrii şedinţei: │
│.................................................................. │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tema misiunii de control: ........................................ │
│Perioada supusã controlului: ..................................... │
│Durata controlului: .............................................. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Întocmit de: ................. (numele, prenumele şi funcţia); data: │
│......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Verificat de: .................(numele, prenumele şi funcţia); data: │
│......... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Lista participanţilor: (numele, prenumele, funcţie, numãrul de │
│telefon) │
│- din partea formaţiunii politice: │
│ │
│ │
│- din partea Autoritãţii Electorale Permanente: │
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. Stenograma şedinţei de închidere │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


M-02


───────────────────────────────────────────────
Nota: Minuta Şedinţei de închidere se completeazã olograf.
Minuta se semneazã de cãtre toţi participanţii.


[Sigla] AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
══════════════════════════════════════════════════════
Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti
www.roaep.ro, e-mail:office@roaep.ro
════════════════════════════════════════════════════════════════
Departamentul de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale


MINUTA ŞEDINŢEI DE CONCILIERE





┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│A. Menţiuni generale │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Formaţiunea politicã controlatã: │
│................................................................... │
│Locul desfãşurãrii şedinţei: │
│................................................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Tema misiunii de control: ......................................... │
│Perioada supusã controlului: ...................................... │
│Durata controlului: ............................................... │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Întocmit de: ................(numele, prenumele şi funcţia); data: │
│............. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Verificat de: ...............(numele, prenumele şi funcţia); data: │
│............. │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│Lista participanţilor: (numele, prenumele, funcţia, numãrul de │
│telefon) │
│- din partea formaţiunii politice: │
│ │
│ │
│- din partea Autoritãţii Electorale Permanente: │
│ │
│ │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│B. Stenograma şedinţei de conciliere │
├──────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



M-03


──────────────────────────────────────────────────────────────
Notã: Minuta Şedinţei de conciliere se completeazã olograf.
Minuta se semneazã de cãtre toţi participanţii.


[Sigla] AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
══════════════════════════════════════════════════════
Bd. Octavian Goga, nr. 2, sector 3, 030982 Bucuresti
www.roaep.ro, e-mail:office@roaep.ro
════════════════════════════════════════════════════════════════
Departamentul de control al finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale
Nr. ...... din .........



NOTIFICAREA PRIVIND DECLANŞAREA MISIUNII DE CONTROL


Cãtre: .......................... (formaţiunea politicã)
De la: .......................... (numele şi prenumele)
Directorul general al Departamentului de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

Ref:
.......................................
(Se denumeşte misiunea de control)

Stimate(ã).............................. (numele şi prenumele)

În conformitate cu prevederile .............. urmeazã ca în perioada ..........., sã efectuãm o misiune de control cu tema ........... la formaţiunea dumneavoastrã.
Controlul va examina modul cum formaţiunea dumneavoastrã respectã prevederile legale din domeniul finanţãrii partidelor politice.
Vã vom contacta ulterior pentru a stabili de comun acord o şedinţã de prezentare în vederea discutãrii diverselor aspecte ale misiunii de control cuprinzând:
- prezentarea controlorilor;
- prezentarea principalelor obiective ale misiunii de control;
- scopul misiunii de control;
- alte aspecte.
Pentru o mai bunã înţelegere a activitãţii dumneavoastrã, vã rugãm sã ne puneţi la dispoziţie urmãtoarea documentaţie:
..................................................................

Dacã aveţi unele întrebãri privind aceastã acţiune, vã rog sã ne contactaţi:
...........................................................................
..................................................................
(numele, prenumele şi numãrul de telefon al persoanelor de contact)

Cu stimã
Director general departament,


AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

PROIECT DE RAPORT
Proiectul de raport se întocmeşte pe bazã documentarã obţinutã şi prelucratã de cãtre echipa de control.
Pagina de titlu şi cuprinsul
Reprezintã pagina în care se menţioneazã denumirea misiunii de control. Rapoartele vor conţine un cuprins al lucrãrilor şi documentelor.
Semnãtura
Raportul de control este semnat de cãtre fiecare membru al echipei de control, pe fiecare paginã a acestuia. Ultima paginã a raportului de control este semnatã şi de cãtre directorul general al departamentului.
Introducere
Descrie tipul de control şi baza legalã a misiunii (planul anual de control, control tematic).
Prezintã datele de identificare a misiunii de control (ordinul de serviciu, echipa de controlori, formaţiunea politicã controlatã, durata acţiunii de control, perioada controlatã).
Identificã activitatea ce este controlatã şi prezintã informaţii sintetice cu privire la misiunea de control.
Prezintã modul de desfãşurare a misiunii de control (caracterul misiunii de control: sondaj/exhaustiv, documentare; proceduri, metode, tehnici utilizate; documente materiale examinate în cursul misiunii de control; materiale întocmite în cursul misiunii de control).
Face referire la constatãrile şi recomandãrile misiunilor de control anterioare care, pânã la momentul prezentei misiuni de control, nu au fost rezolvate.
Stabilirea obiectivelor
Obiectivele de control prezentate în raportul de control sunt cele înscrise în programul de control.
Stabilirea metodologiei
Explicã tehnicile şi instrumentele de control folosite pentru a îndeplini obiectivele misiunii de control.
Constatãrile şi recomandãrile controlului
Echipa de control trebuie sã se pronunţe asupra obiectivelor de control în ordinea în care au fost stabilite în programul de control, indiferent de ordinea de abordare practicã.
Constatãrile efectuate trebuie prezentate sintetic, cu trimitere explicitã la anexele la raportul de control. Sunt prezentate distinct constatãrile cu caracter pozitiv de constatãrile cu caracter negativ, în scopul generalizãrii aspectelor pozitive, pe de o parte, şi al identificãrii cãilor de rezolvare a deficienţelor generatoare de fapte cu caracter contravenţional, pe de altã parte.
Concluziile echipei de control trebuie sa aibã un caracter fundamentat, sã fie pertinente şi sã nu fie disproporţionate în raport cu baza documentarã utilizatã.
Recomandãri
Recomandãrile din raportul de control trebuie sã fie posibil de implementat.
Fiecare recomandare trebuie sã fie elaboratã dupã urmãtoarea structurã:
1. fapta;
2. cauza/efectul;
3. recomandarea.
Vor fi redactate clar şi concis pentru fiecare deficienţã constatatã.

AUTORITATEA ELECTORALĂ PERMANENTĂ
Departamentul de control al finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale

RAPORT FINAL DE CONTROL
Raportul final de control are aceeaşi structurã cu proiectul de raport cu corecţiile ce au rezultat în urma şedinţei de conciliere în care entitãţile controlate au putut aduce argumente/documente suplimentare în favoarea argumentãrii poziţiei lor.

Proiectul de raport se întocmeşte pe bazã documentarã obţinutã şi prelucratã de cãtre echipa de control.
Pagina de titlu şi cuprinsul
Reprezintã pagina în care se menţioneazã denumirea misiunii de control. Rapoartele vor conţine un cuprins al lucrãrilor şi al documentelor.
Semnãtura
Raportul de control este semnat de cãtre fiecare membru al echipei de control, pe fiecare paginã a acestuia. Ultima paginã a raportului de control este semnatã şi de cãtre directorul general al departamentului.
Introducere
Descrie tipul de control şi baza legalã a misiunii (planul anual de control, controlul tematic).
Prezintã datele de identificare a misiunii de control (ordinul de serviciu, echipa de controlori, formaţiunea politicã controlatã, durata acţiunii de control, perioada controlatã).
Identificã activitatea ce este controlatã şi prezintã informaţii sintetice cu privire la misiunea de control.
Prezintã modul de desfãşurare a misiunii de control (caracterul misiunii de control: sondaj/exhaustiv, documentare, proceduri, metode, tehnici utilizate; documente materiale examinate în cursul misiunii de control; materiale întocmite în cursul misiunii de control).
Face referire la constatãrile şi recomandãrile misiunilor de control anterioare care pânã la momentul prezentei misiuni de control nu au fost rezolvate.
Stabilirea obiectivelor
Obiectivele de control prezentate în raportul de control sunt cele înscrise în programul de control.
Stabilirea metodologiei
Explicã tehnicile şi instrumentele de control folosite pentru a îndeplini obiectivele misiunii de control.
Constatãrile şi recomandãrile controlului
Echipa de control trebuie sã se pronunţe asupra obiectivelor de control în ordinea în care au fost stabilite în programul de control, indiferent de ordinea de abordare practicã.
Constatãrile efectuate trebuie prezentate sintetic, cu trimitere explicitã la anexele la raportul de control. Sunt prezentate distinct constatãrile cu caracter pozitiv de constatãrile cu caracter negativ, în scopul generalizãrii aspectelor pozitive, pe de o parte, şi al identificãrii cãilor de rezolvare a deficienţelor generatoare de fapte cu caracter contravenţional, pe de altã parte.
Concluziile echipei de control trebuie sa aibã un caracter fundamentat, sã fie pertinente şi sã nu fie disproporţionate în raport cu baza documentarã utilizatã.
Recomandãri
Recomandãrile din raportul de control trebuie sã fie posibil de implementat.
Fiecare recomandare trebuie sã fie elaboratã dupã urmãtoarea structurã:
1. fapta;
2. cauza/efectul;
3. recomandarea.
Vor fi redactate clar şi concis pentru fiecare deficienţã constatatã.

ANEXA 2
───────
la norme metodologice
─────────────────────

MODELELE FORMULARELOR

Modelele formularelor utilizate în activitatea de evidenţã a finanţãrii partidelor politice şi a campaniilor electorale, conform <>Legii nr. 334/2006 , sunt:





Antet partid Cod: FAV1


Situaţia anualã privind alte surse de venituri
anul ......

Date despre venituri
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Venituri realizate conform <>art. 12 din Legea nr. 334/2006 │ Suma │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Editarea, realizarea şi difuzarea publicaţiilor ori a altor │ │
│materiale de propagandã şi culturã politicã proprii │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Organizrea de întruniri şi seminarii cu tematicã politicã, │ │
│economicã sau socialã │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Acţiunile culturale, sportive şi distractive │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Serviciile interne │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Închirierea spaţiilor aflate în patrimoniul propriu pentru │ │
│conferinţe sau acţiuni social-culturale şi pentru organizarea│ │
│rea birourilor parlamentare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Înstrãinarea terenurilor şi clãdirilor din patrimoniu, dar │ │
│numai dupã cel puţin 10 ani de la înregistrarea în patrimoniu│ │
│cu excepţia partidelor politice aflate în curs de dizolvare │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Înstrãinarea bunurilor mobile din patrimoniu, numai dacã nu │ │
│reprezintã acte de comerţ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘





Antet partid Cod: FAV2


Situaţia anualã privind veniturile din materialele de
propagandã şi culturã politicã
anul ......

Date despre venituri
┌───────┬─────────────┬────────────┬──────────────┬──────────────┬─────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Editare │ Tipãrire │ Difuzare │ Valoare │
│crt. │ │ │ │ │ │
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┼─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
├───────┴─────────────┼────────────┼──────────────┼──────────────┼─────────────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │
└─────────────────────┴────────────┴──────────────┴──────────────┴─────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV3


Situaţia anualã privind veniturile din organizarea
de întruniri, seminarii cu tematicã politicã,
economicã sau socialã
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV4


Situaţia anualã privind veniturile din acţiuni
culturale, sportive, distractive
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV5


Situaţia anualã privind veniturile din servicii interne
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV6


Situaţia anualã privind veniturile din închirierea
spaţiilor pentru conferinţe sau acţiuni social-culturale
şi pentru organizarea birourilor parlamentare
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV7


Situaţia anualã privind veniturile din înstrãinarea
terenurilor şi clãdirilor din patrimoniu
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FAV8


Situaţia anualã privind înstrãinarea bunurilor mobile
din patrimoniu, numai dacã nu reprezintã acte de comerţ
economicã sau socialã
anul ......

Date despre venituri
┌──────┬──────────────────────────────────────────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ Filialã │ Valoare │
│crt. │ │ │
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┼──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
├──────┴──────────────────────────────────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet partid Cod: FRVC1

Raport detaliat al veniturilor şi cheltuielilor
electorale

┌───────────────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┐
│ Tip alegeri / Anul │ │
└───────────────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────┐
│Nume candidat / listã candidaţi │ │
└────────────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────┘
┌───────────────────────┐
Date despre venituri │ Suma │
┌─────────┬────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1. │Venituri │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.1. │Venituri din transferuri de la partid │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.1.1. │Venituri de la subvenţia de la buget │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.1.2 │Venituri din cotizaţii │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.1.3. │Venituri din donaţii │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.1.4 │Alte venituri │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.2. │Venituri specifice campaniei │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.2.1. │Donaţii primite pentru campanie │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│1.2.2. │Subvenţie prin lege specialã │ │
└─────────┴────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘

┌───────────────────────┐
Date despre cheltuieli │ Suma │
┌─────────┬────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2. │Cheltuieli │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.1. │Personal │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.2. │Chirie, întreţinere, funcţionare sedii │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.3. │Comunicaţii │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.4. │Protocol │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.5. │Transport │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.6. │Deplasãri (în afara localitãţii) │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.7. │Tipãrituri şi alte materiale promoţionale │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.8. │Publicitate presã, radio, TV │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.9. │Publicitate stradalã │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.10. │Servicii │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.11. │Sondaje, cercetare, consultanţã │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.12. │Alte cheltuieli (numai detaliat pe fiecare │ │
│ │cheltuialã) │ │
├─────────┼────────────────────────────────────────────┼───────────────────────┤
│2.13. │Cheltuieli angajate restante │ │
└─────────┴────────────────────────────────────────────┴───────────────────────┘
┌───────────────────────────────────────────────────────────────┬──────────────┐
│ Rezultat financiar al campaniei │ │
└───────────────────────────────────────────────────────────────┴──────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Se completeazã de Autoritatea Electoralã Permanentã │
│ │
├──────────────────────────────┬────────────────┬───────────────┤
│Numãr de înregistrare A.E.P. │ │ │
├──────────────────────────────┼────────────────┤ │
│Data │ │ │
├──────────────────────────────┼────────────────┤ Ştampilã │
│Luat în evidenţã │ │ A.E.P. │
├──────────────────────────────┴────────────────┤ │
│ Semnãturã reprezentant A.E.P. │ │
└───────────────────────────────────────────────┴───────────────┘






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FC1
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘

Fişã personalã pentru evidenţa cotizaţiilor

Date cotizant
┌──────────────────┬───────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nume │ │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│Prenume │ │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│CNP │ │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cetãţenie │ │
├──────────────────┼───────────────────────────────────────────────────────────┤
│Nr. carnet │ │
└──────────────────┴───────────────────────────────────────────────────────────┘


┌──────────────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┬─────────┐
│ An │ Anul 1 │ Anul 2 │ Anul 3 │ Anul 4 │ Anul 5 │ Anul 6 │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ Salariul minim*) │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Luna │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Ianuarie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Februarie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Martie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Aprilie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Mai │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Iunie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Iulie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│August │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Septembrie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Octombrie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Noiembrie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│Decembrie │ │ │ │ │ │ │
├──────────────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┼─────────┤
│ TOTAL**) │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┴─────────┘

Date mandatar organizaţie
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
*) Prin expresia "salariul minim" se înţelege valoarea salariului minim brut pe ţarã calculat de Institutul Naţional de Statisticã la data de 1 ianuarie a anului respectiv, valoare aprobatã prin Hotãrâre de Guvern.
**) Dacã totalul cotizaţiilor persoanei, însumat la data de 31 decembrie a anului respectiv, depãşeşte baremul legal de 10 salarii minime brute pe ţarã, se înregistreazã în "Lista membrilor de partid care au plãtit în anul.... cotizaţii a cãror valoare însumatã depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã".




Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FC2
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘


Tabel încasare cotizaţii pentru
luna................, anul........

┌──────┬───────────┬────────────┬───────────┬──────────┬───────────┬───────────┐
│ Nr. │ Nume şi │ │ │ │ Nr. │ │
│ crt. │ prenume │ CNP │ Cotizaţie │ Data │ chitanţã │ Semnãturã │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┼───────────┼────────────┼───────────┼──────────┼───────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├──────┴───────────┴────────────┼───────────┼──────────┴───────────┴───────────┘
│ TOTAL │ │
└───────────────────────────────┴───────────┘

┌──────────┐ ┌───────┐
Au fost încasaţi └──────────┘ RON de la un numãr de └───────┘ membrii cotizanţi.
(suma)

┌───────────────────────────┐
Încasarea a fost fãcutã de mandatarul organizaţiei └───────────────────────────┘
(nume şi prenume)

┌──────────────────────────────────────────┬──────────────────┐
fiind depusã cu │chitanţã nr. │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│foaie de vãrsãmânt nr. │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│dispoziţie de încasare casierie nr. │ │
├──────────────────────────────────────────┼──────────────────┤
│mandat poştal cu confirmare de primire │ │
└──────────────────────────────────────────┴──────────────────┘
în contul filialei
┌───────────────────────────────────┐
│ Semnãturã mandatar │
└───────────────────────────────────┘






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FC3
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘


"Lista membrilor de partid care au plãtit în anul.... cotizaţii a
cãror valoare însumatã depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã"

┌──────────┬─────────────────┬─────────────┬──────────────┬───────────────────┐
│ Nr. crt. │ Nume şi prenume │ Cetãţenie │ CNP │ Valoare totalã │
│ │ │ │ │ cotizaţie │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┼─────────────────┼─────────────┼──────────────┼───────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├──────────┴─────────────────┴─────────────┴──────────────┼───────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────────┘

Date mandatar filialã
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Persoanele din aceastã listã se publicã în Monitorul oficial conform <>art. 4 (5) din legea nr. 334/2006 .
Persoanele care au depãşit baremul de 48 salarii minime brute pe ţarã, se trec în tabelul "Lista membrilor de partid care au plãtit în anul.... cotizaţii a cãror valoare însumatã depãşeşte baremul de 48 salarii minime brute pe ţarã".




Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FC4
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘


"Lista membrilor de partid care au plãtit în anul.... cotizaţii a
cãror valoare însumatã depãşeşte baremul de 48 salarii minime brute pe ţarã"

┌─────┬─────────────────┬───────────┬────────────┬─────────────────┬───────────┐
│Nr. │ Nume şi prenume │ Cetãţenie │ CNP │ Valoare totalã │ Valoare │
│crt. │ │ │ │ cotizaţie │ depãşire │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼─────────────────┼───────────┼────────────┼─────────────────┼───────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┴─────────────────┴───────────┴────────────┼─────────────────┴───────────┤
│ TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

Date mandatar filialã
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FC5
Filiala └──────────────────────┘

Situaţie centralizatoare cotizaţii încasate pentru
luna..............., anul.........

┌──────┬─────────────────────────┬───────────────────┬────────────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│ crt. │ Organizaţia │ Nr. membrii │ Valoare │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┴─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar filialã
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
Nume │ │ │
├────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
Prenume │ │ │
└────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Se completeazã lunar la nivel de filialã pe baza datelor raportate de organizaţii.




Antet partid Cod: FC6

Situaţie centralizatoare cotizaţii încasate pentru
luna..............., anul.........

┌──────┬─────────────────────────┬───────────────────┬────────────────────────┐
│ Nr. │ │ │ │
│ crt. │ Filiala │ Nr. membrii │ Valoare │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┼─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │
├──────┴─────────────────────────┼───────────────────┼────────────────────────┤
│ TOTAL │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────────────┴────────────────────────┘

Date mandatar filialã
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
Nume │ │ │
├────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
Prenume │ │ │
└────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Se completeazã lunar la nivel de partid pe baza datelor raportate de filiale.



Antet partid Cod: FC7

Situaţia semestrialã venituri din cotizaţii

┌────┬─────────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┬───────┐
│Nr. │ │ Nr. │Valoare│Valoare│Valoare│Valoare│Valoare│Valoare│ │
│crt.│ Filiala │membrii│cotiza-│cotiza-│cotiza-│cotiza-│cotiza-│cotiza-│ TOTAL │
│ │ │ │ ţii │ ţii │ ţii │ ţii │ ţii │ ţii │ │
│ │ │ │luna 1 │luna 2 │luna 3 │luna 4 │luna 5 │luna 6 │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┼───────┤
│ TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┴───────┘

Date mandatar partid
┌────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
Nume │ │ │
├────────────────────────────┤ Semnãturã mandatar │
Prenume │ │ │
└────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Se completeazã semestrial la nivel de partid pe baza datelor raportate la filiale.




Antet Cod: FD1a
Filiala ┌─────────────────────────────────────┐
Organizaţia │Se completeazã din partea filialei │
│ │
Fişa donaţie pentru persoane fizice │ Se acceptã donaţia la data de │
│┌──────────────────────────────────┐ │
│└──────────────────────────────────┘ │
Date despre donator │ │
┌───────────┬──────────────────────────┐ │┌────────────┬─────────────────────┐ │
│Nume │ │ ││Nume │ │ │
├───────────┼──────────────────────────┤ │├────────────┼─────────────────────┤ │
│Prenume │ │ ││Prenume │ │ │
├───────────┼──────────────────────────┤ │├────────────┴─────┬───────────────┤ │
│CNP │ │ ││ │ │ │
├───────────┼──────────────────────────┤ ││ │ │ │
│Cetãţenie │ │ ││ Semnãturã │ Loc ştampilã │ │
├───────────┴──────────────────────────┤ ││ │ │ │
│ Semnãturã │ ││ │ │ │
│ │ ││ │ │ │
└──────────────────────────────────────┘ └─────────────────────────────────────┘

Date despre donaţie
Se doneazã urmãtoarele
constând în ..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........

În cazul bunurilor estimarea a fost fãcutã de comisia de evaluare compusã din
................................................. la data de ................

Se anexeazã: a) declaraţie de interese în conformitate cu prevederile Legii
nr. 161/2003;
b) declaraţie pe propria rãspundere datã de donator din care sã
reiasã cã prin donaţia efectuatã nu urmãreşte sã direcţioneze
în mod direct sau indirect activitatea beneficiarului donaţiei;
c) documente care fac dovada provenienţei bunului, eventual a
valorii acestuia la momentul procurãrii / donãrii - facturã, bon
fiscal, certificat, documente de preţuire.
În lipsa documentelor care sã ateste provenienţa bunului se va prezenta o
declaraţie pe proprie rãspundere privind originea / sursa bunurilor donate.






Antet Cod: FD1b
Filiala ┌─────────────────────────────────────┐
Organizaţia │Se completeazã din partea filialei │
│ │
Fişa donaţie pentru persoane juridice │ Se acceptã donaţia la data de │
│┌──────────────────────────────────┐ │
│└──────────────────────────────────┘ │
Date despre donator │ │
┌───────────────────┬──────────────────┐ │┌────────────┬─────────────────────┐ │
│Denumire societate │ │ ││Nume │ │ │
├───────────────────┼──────────────────┤ │├────────────┼─────────────────────┤ │
│Sediu societate │ │ ││Prenume │ │ │
├───────────────────┼──────────────────┤ │├────────────┴─────┬───────────────┤ │
│Naţionalitate │ │ ││ │ │ │
├───────────────────┼──────────────────┤ ││ │ │ │
│C.U.I. │ │ ││ Semnãturã │ Loc ştampilã │ │
├───────────────────┼──────────────────┤ ││ │ │ │
│Reprezentant legal │ │ ││ │ │ │
├───────────────────┴──┬───────────────┤ ││ │ │ │
│ Semnãturã │ Loc ştampilã │ └─────────────────────────────────────┘
│ reprezentant legal │ │
└──────────────────────┴───────────────┘

Date despre donaţie
Se doneazã urmãtoarele
constând în ..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........
..............., având valoarea de ...... la data de ........

În cazul bunurilor estimarea a fost fãcutã de comisia de evaluare compusã din
................................................. la data de ................

Se anexeazã: a) declaraţie de interese în conformitate cu prevederile Legii
nr. 161/2003;
b) declaraţie pe propria rãspundere datã de donator din care sã
reiasã cã prin donaţia efectuatã nu urmãreşte sã direcţioneze
în mod direct sau indirect activitatea beneficiarului donaţiei;
c) documente care fac dovada provenienţei bunului, eventual a
valorii acestuia la momentul procurãrii / donãrii - facturã, bon
fiscal, certificat, documente de preţuire;
d) certificat fiscal eliberat de Administraţia Financiarã care
atestã datoriile exigibile fatã de bugetul de stat şi balanţã
de verificare;
e) structura consiliului de administraţie, comisiei de cenzori şi
lista de acţionari semnificativi (cu o pondere mai mare de 5%
din capitalul social subscris / acţiuni).






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FD2a
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘


Fişã anualã de evidenţã a donatorului persoanã fizicã

Date donator
┌────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│Nume │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│Prenume │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│CNP │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│Cetãţenie │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┘

Date despre donaţii
┌─────────┬───────────────┬────────────┬──────────────────┬────────────────────┐
│Nr. crt. │ Data donaţiei │ Chitanţã │ Felul donaţiei │ Valoarea justã a │
│ │ │ │ │ donaţiei │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┴───────────────┴────────────┴──────────────────┴────────────────────┤
│ TOTAL │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Valoare salariu minim brut pe ţarã la 01.01...... │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prag maxim anual - 200 salarii de bazã minime brute pe ţarã │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘

Date mandatar organizaţie
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FD2b
Filiala ├──────────────────────┤
Organizaţie └──────────────────────┘


Fişã anualã de evidenţã a donatorului persoanã fizicã

Date donator
┌────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────────────┐
│Denumire societate │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│Sediu social │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│Naţionalitate │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│CUI │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────────────┘

Date despre donaţii
┌─────────┬───────────────┬────────────┬──────────────────┬────────────────────┐
│Nr. crt. │ Data donaţiei │ Chitanţã │ Felul donaţiei │ Valoarea justã a │
│ │ │ │ │ donaţiei │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┼───────────────┼────────────┼──────────────────┼────────────────────┤
│ │ │ │ │ │
├─────────┴───────────────┴────────────┴──────────────────┴────────────────────┤
│ TOTAL │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬───────────────┐
│Valoare salariu minim brut pe ţarã la 01.01...... │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼───────────────┤
│Prag maxim anual - 500 salarii de bazã minime brute pe ţarã │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────┴───────────────┘

Date mandatar organizaţie
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘






Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FD3a
Filiala └──────────────────────┘


Lista donatorilor persoane fizice care au fãcut
în anul fiscal...... donaţii a cãror valoare cumulatã
depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã

┌─────┬────────────────┬──────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │ │ │ │ Felul │ │ Data │
│crt. │Nume şi prenume │ CNP │ Cetãţenie │ donaţiei │ Valoare │ donaţiei │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┴────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┼──────────┼──────────┘
│ TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘

Date mandatar filialã
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Reprezintã bazã de centralizare la nivelul partidului în vederea publicãrii listei donatorilor în Monitorul Oficial conform <>art. 9(2)a) din Legea nr. 334/2006 .




Antet partid
┌──────────────────────┐ Cod: FD3b
Filiala └──────────────────────┘


Lista donatorilor persoane juridice care au fãcut
în anul fiscal...... donaţii a cãror valoare cumulatã
depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã

┌────┬─────────┬───────┬─────────┬──────┬────────────┬────────┬───────┬────────┐
│Nr. │Denumire │Sediul │Naţiona- │ │Reprezentant│ Felul │ │ Data │
│crt.│societate│social │litate │ CUI │ legal │donaţiei│Valoare│donaţiei│
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────┴─────────┴──────┴────────────┴────────┼───────┼────────┘
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Reprezintã bazã de centralizare la nivelul partidului în vederea publicãrii listei donatorilor în Monitorul Oficial conform <>art. 9(2)a) din Legea nr. 334/2006 .




Antet partid Cod: FD4a


Lista donatorilor persoane fizice care au fãcut
în anul fiscal...... donaţii a cãror valoare cumulatã
depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã

┌─────┬────────────────┬──────────┬───────────┬──────────┬──────────┬──────────┐
│Nr. │ │ │ │ Felul │ │ Data │
│crt. │Nume şi prenume │ CNP │ Cetãţenie │ donaţiei │ Valoare │ donaţiei │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┼────────────────┼──────────┼───────────┼──────────┼──────────┼──────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │
├─────┴────────────────┴──────────┴───────────┴──────────┼──────────┼──────────┘
│ TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴──────────┘

Date mandatar filialã
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Centralizator la nivelul partidului care se publicã în Monitorul Oficial conform <>art. 9(2)a) din Legea nr. 334/2006 .





Antet partid Cod: FD4b


Lista donatorilor persoane juridice care au fãcut
în anul fiscal...... donaţii a cãror valoare cumulatã
depãşeşte baremul de 10 salarii minime brute pe ţarã

┌────┬─────────┬───────┬─────────┬──────┬────────────┬────────┬───────┬────────┐
│Nr. │Denumire │Sediul │Naţiona- │ │Reprezentant│ Felul │ │ Data │
│crt.│societate│social │litate │ CUI │ legal │donaţiei│Valoare│donaţiei│
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────────┼───────┼─────────┼──────┼────────────┼────────┼───────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────────┴───────┴─────────┴──────┴────────────┴────────┼───────┼────────┘
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴───────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Reprezintã bazã de centralizare la nivelul partidului în vederea publicãrii listei donatorilor în Monitorul Oficial conform <>art. 9(2)a) din Legea nr. 334/2006 .




Antet partid Cod:FD5

Situaţie donaţii confidenţiale în anul.........

┌─────┬──────────────┬────────────────┬───────────────┬──────────┬────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ │
│crt. │ Filialã │ Organizaţie │ CNP / CUI │ Data │ Valoare │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────────┼────────────────┼───────────────┼──────────┼────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┴──────────────┴────────────────┴───────────────┴──────────┼────────────┤
│ TOTAL │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────┘


Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘



Notã:
Se publicã în Monitorul Oficial valoarea totalã rezultatã conform <>art. 9(1) din Legea nr. 334/2006 .
Se pastreazã la sediul partidului.




Antet partid Cod:FD6

Centralizator donaţii
anul.........

Date despre donaţii
┌───────────────────────────────┬───────────────────┬──────────────────────┐
│ Tip donaţie │ Nr. donatori │ Valoare donaţie │
├───────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Donaţii persoane fizice │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Donaţii persoane juridice │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│Donaţii confidenţiale │ │ │
├───────────────────────────────┼───────────────────┼──────────────────────┤
│ TOTAL │ │ │
└───────────────────────────────┴───────────────────┴──────────────────────┘


Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘






Antet Cod: MF1

Formular pentru declararea şi înregistrarea
mandatarului financiar

Date despre partid
┌──────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Denumire partid │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│CUI │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresã │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Fax │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│E-mail │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Reprezentant legal │ │
└──────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘

Date despre mandatar
┌──────────────────────────┬─────────────────────────────────────────────────┐
│Nume │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Prenume │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Studii │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│CNP │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│B.I./C.I. │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Adresã │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Telefon │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│Fax │ │
├──────────────────────────┼─────────────────────────────────────────────────┤
│E-mail │ │
└──────────────────────────┴─────────────────────────────────────────────────┘

Competenţe
Desfãşoarã activitatea ┌───────────┬───────────┬───────────────┐
financiar contabilã la nivel │ central │ filialã │ organizaţie │
└───────────┴───────────┴───────────────┘

┌────┬────┐
Mandatar coordonator │ da │ nu │
└────┴────┘

Atribuţii conform <>art. 26 din Legea nr. 334/2006
┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│(1) Primirea donaţiilor sau a legatelor de la persoane fizice sau juridice │
│se face numai printr-un mandatar financiar, desemnat în acest scop de cãtre │
│conducerea partidului. │
│(3) Mandatarul financiar are urmãtoarele atribuţii: │
│a) organizeazã evidenţa veniturilor primite pentru campania electoralã, a │
│transferurilor altor fonduri provenite din veniturile obţinute în afara │
│perioadei electorale şi a cheltuielilor efectuate pentru campania electoralã;│
│b) verificã legalitatea operaţiunilor financiare efectuate în campania │
│electoralã, respectarea prevederilor privind donaţiile înregistrate în │
│perioada campaniei electorale; │
│c) înainteazã Autoritãţii Electorale Permanente raportul privind respectarea │
│condiţiilor legale privind finanţarea partidelor politice pe perioada │
│campaniei electorale. │
│(4) mandatarul financiar rãspunde solidar cu partidul care l-a desemnat, de │
│legalitatea operaţiunilor financiare efectuate în perioada campaniei │
│electorale şi de respectarea prevederilor art. 23-25. │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

Desemnare
┌────────────────────┬──────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Data desemnãrii │ │ │
├────────────────────┼──────────────────────────┤ Loc ştampilã │
│Forma de colaborare │ │ │
├────────────────────┴───────────────┬──────────┴─────────────────────────────┤
│ │ │
│ Semnãturã mandatar │ Semnãturã reprezentant legal │
│ │ │
└────────────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┘

Se anexeazã o copie dupã anunţul de aducere la cunoştinţã.


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Se completeazã de Autoritatea Electoralã Permanentã │
│ │
│ │
│┌────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────────┐│
││Numã de înregistrare A.E.P. │ ││
│├────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤│
││Data │ ││
│├────────────────────────────┼──────────────────────────────────────────────┤│
││Luat în evidenţã │ ││
│├────────────────────────────┴───────┬──────────────────────────────────────┤│
││ │ ││
││ Semnãturã reprezentant A.E.P. │ Ştampilã A.E.P. ││
││ │ ││
│└────────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────┘│
│ │
│ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘



Notã:
Se întocmeşte în trei exemplare cu valoare egalã - unul pentru partid, unul pentru mandatarul financiar şi unul pentru Autoritatea Electoralã Permanentã.




Antet Cod: MF2

Formular pentru declararea mandatarilor financiari
pentru alegeri ............., din anul .......

Date despre partid
┌────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Denumire partid │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤
│CUI │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤┌──────────────┬──────────┐
│Adresã │ ││ │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤│ Semnãturã │ │
│Telefon │ ││ reprezentant │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤│ legal │ │
│Fax │ ││ │ Loc │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤├──────────────┤ ştampilã │
│E-mail │ ││ │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤│ Semnãturã │ │
│Reprezentant legal │ ││ mandatar │ │
├────────────────────┼─────────────────────────────┤│ partid │ │
│Mandatar coordonator│ ││ │ │
└────────────────────┴─────────────────────────────┘│ │ │
└──────────────┴──────────┘
┌─────┬──────────┬─────────┬────────────┬───────────┬────────────────────────┐
│Nr. │ │ │ │ │ │
│crt. │ Filiala │ Nume │ Prenume │ CNP │ Atribuţii*) │
├─────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
├─────┼──────────┼─────────┼────────────┼───────────┼────────────────────────┤
│ │ │ │ │ │ │
└─────┴──────────┴─────────┴────────────┴───────────┴────────────────────────┘
Notã: *) La rubrica "Atribuţii" se completeazã cu lista de candidaţi (nume
şi prenume, funcţia pentru care candideazã) din responsabilitatea sa.

Total mandatari ┌──────┐
desemnaţi └──────┘ ┌────────────────────────────────────────────────────┐
│Se completeazã de Autoritatea Electoralã Permanentã │
┌──────────────┐ │ ┌────────────────────┬──────────────┬───────────┐ │
Data: └──────────────┘ │ │Numã de │ │ │ │
│ │înregistrare A.E.P. │ │ │ │
│ ├────────────────────┼──────────────┤ │ │
│ │Data │ │ │ │
│ ├────────────────────┼──────────────┤ Ştampilã │ │
│ │Luat în evidenţã │ │ A.E.P. │ │
│ ├────────────────────┴──────────────┤ │ │
│ │ │ │ │
│ │ Semnãturã reprezentant A.E.P. │ │ │
│ │ │ │ │
└──┴───────────────────────────────────┴───────────┴─┘






Antet partid Cod: FS1

Situaţia lunarã a cheltuielilor efectuate pe destinaţii
conform <>art. 20 din Legea nr. 334/2006
luna ............, anul ......

Date generale despre subvenţie
┌─────────────────────────────────┬─────────────────────────────┐
│Subvenţie anualã totalã │ │
├─────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Subvenţie lunarã │ │
├─────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Report subvenţie luna precedentã │ │
├─────────────────────────────────┼─────────────────────────────┤
│Total fonduri │ │
└─────────────────────────────────┴─────────────────────────────┘

Date despre cheltuieli
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Cheltuieli efectuate conform <>art. 20 din Legea nr. 334/2006 │ Suma cheltuitã │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli materiale │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli materiale pentru întreţinerea şi funcţionarea │ │
│sediilor │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli de personal │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli pentru presã şi propagandã │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli privind organizarea de activitãi cu caracter │ │
│politic │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli de deplasare în ţarã şi în strãinãtate │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli pentru telecomunicaţii │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli cu delegaţiile din strãinãtate │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli cu cotizaţiile datorate organizaţiilor politice │ │
│internaţionale la care este afiliat partidul politic │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Investiţii în bunuri mobile şi imobile, necesare │ │
│activitãţii partidelor respective │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli de protocol │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli de biroticã │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│Cheltuieli pentru campania electoralã │ │
├─────────────────────────────────────────────────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘
┌────────────────┐
Report │ │
└────────────────┘

Date mandatar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãtura mandatar │
│Prenume │ │ │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

Date manager financiar partid
┌──────────────────┬────────────────────────────┬──────────────────────────────┐
│Nume │ │ │
├──────────────────┼────────────────────────────┤ Semnãturã manager financiar │
│Prenume │ │ partid │
└──────────────────┴────────────────────────────┴──────────────────────────────┘

┌───────────────────┐
Data │ │
└───────────────────┘



-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016