Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 726 din 4 iulie 2007  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Legii nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 726 din 4 iulie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 72/2007 privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 477 din 17 iulie 2007
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicata, şi al <>art. 6 din Legea nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor,

Guvernul României adopta prezenta hotarâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, prevazute în anexa care face parte integranta din prezenta hotarâre.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneaza:


───────────────
Ministrul muncii,
familiei şi egalitaţii de şanse,
Paul Pacuraru

Ministrul educaţiei,
cercetarii şi tineretului,
Cristian Mihai Adomniţei

Ministrul economiei şi finanţelor,
Varujan Vosganian

Bucureşti, 4 iulie 2007.
Nr. 726.

ANEXA

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor

ART. 1
În sensul prevederilor <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, denumita în continuare lege, prin angajator se înţelege persoana juridica sau persoana fizica cu sediul, respectiv domiciliul, în România ori sucursala, filiala, agenţia, reprezentanţa din România a unei persoane juridice straine cu sediul în strainatate, autorizata potrivit legii, care încadreaza forţa de munca în condiţiile legii.
ART. 2
(1) Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege angajatorii care, pe perioada vacanţelor stabilita potrivit legii, încadreaza în munca elevi şi studenţi în baza:
a) unui contract individual de munca pe durata determinata, încheiat în condiţiile legii, cu norma întreaga sau, dupa caz, cu timp parţial;
b) unui contract de munca temporara numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decât durata vacanţei.
(2) Stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 reprezinta o suma egala cu 50% din salariul de baza minim brut pe ţara garantat în plata stabilit prin hotarâre a Guvernului, în vigoare în luna pentru care se acorda acest stimulent financiar.
ART. 3
(1) Stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege se acorda angajatorilor care încadreaza în munca elevi şi studenţi pe perioada de vacanţa în condiţiile art. 2, de la data începerii perioadei de vacanţa, stabilita potrivit legii, daca încadrarea s-a facut la acea data sau, dupa caz, de la data încadrarii în munca a elevilor/studenţilor în situaţia în care încadrarea în munca a acestor categorii de persoane este ulterioara datei începerii perioadei de vacanţa stabilite potrivit legii şi pâna la data ultimei zile, inclusiv, din perioada de vacanţa în care au fost încadraţi în munca elevii şi studenţii respectivi, dar nu pentru mai mult de 60 de zile lucratoare în anul calendaristic respectiv.
(2) Nu beneficiaza de stimulentul financiar prevazut la art. 1 din lege:
a) angajatorii care încadreaza în munca elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi;
b) angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar prevazut la art. 1 din lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare în cursul anului calendaristic.
ART. 4
(1) În vederea acordarii stimulentului financiar lunar prevazut la art. 1 din lege, angajatorii încheie cu agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor şi studenţilor aflaţi în perioada vacanţelor, o convenţie al carei model este prevazut în anexa nr. 1.
(2) În vederea încheierii convenţiei prevazute la alin. (1) angajatorii depun la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, o cerere însoţita de urmatoarele documente:
a) tabel nominal cuprinzând elevii şi studenţii încadraţi în munca pe perioada vacanţelor, întocmit potrivit anexei la convenţia al carei model este prevazut în anexa nr. 1;
b) adeverinţa eliberata de instituţia de învaţamânt prin care se atesta ca persoana are statut de elev sau, dupa caz, de student şi urmeaza cursurile într-o instituţie de învaţamânt de stat sau particular, înfiinţata potrivit legii, cuprinzând şi precizarea expresa a perioadei de vacanţa;
c) actul de identitate al elevului sau studentului, în copie;
d) copia contractului de munca prevazut la art. 2, încheiat cu respectarea condiţiilor de vârsta şi a regimului legal al muncii tinerilor, înregistrat, dupa caz, la inspectoratul teritorial de munca, conform prevederilor legale;
e) declaraţie pe propria raspundere a angajatorului, din care sa rezulte ca angajatorul nu se regaseşte în una dintre situaţiile prevazute la art. 3 alin. (2).
ART. 5
(1) Stimulentul financiar prevazut la art. 1 din lege se acorda angajatorilor, lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat de catre elevii şi studenţii în cauza pe perioada de vacanţa din luna respectiva, fara a depaşi numarul de ore corespunzatoare programului normal de lucru.
(2) Stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege nu se acorda pentru perioada concediului de odihna cuvenit.
(3) În perioada în care raporturile de munca ale elevilor şi studenţilor încadraţi în munca pentru care a fost încheiata convenţia prevazuta la art. 4 sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege nu se acorda.
(4) Perioada de suspendare a raporturilor de munca prevazuta la alin. (3) nu face parte din perioada maxima de acordare a stimulentului financiar lunar prevazut la art. 1 din lege.
ART. 6
(1) Pentru a beneficia de suma cuvenita potrivit art. 1 din lege, aferenta unei luni, angajatorii au obligaţia de a depune la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana, respectiv a municipiului Bucureşti, pâna la expirarea termenului prevazut de lege pentru depunerea declaraţiei lunare privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj aferente lunii respective, urmatoarele documente:
a) declaraţia lunara privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj aferenta lunii respective, în original şi în copie;
b) tabel nominal întocmit potrivit modelului prevazut în anexa nr. 2;
c) pontaj şi statul de plata, în copie.
(2) Angajatorii care nu depun documentele prevazute la alin. (1) în termen sau le completeaza altfel decât potrivit prevederilor legale ori cu date eronate nu beneficiaza de stimulentul prevazut la art. 1 din lege, cuvenit pentru luna respectiva.
(3) Perioada pentru care nu se acorda stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege, din motivele prevazute la alin. (2), face parte din perioada de acordare a stimulentului financiar prevazuta la art. 3 alin. (1) şi în condiţiile convenţiei încheiate potrivit prevederilor art. 4.
ART. 7
(1) Suma reprezentând stimulentul financiar cuvenita conform art. 1 din lege se deduce de catre angajator din contribuţia de asigurari pentru şomaj datorata de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, sa o vireze lunar în contul bugetului asigurarilor pentru şomaj.
(2) În cazul în care suma cuvenita reprezentând stimulentul financiar este mai mare, diferenţa se plateşte prin intermediul agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, din bugetul asigurarilor pentru şomaj, în termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii documentelor prevazute la art. 6 alin. (1).
ART. 8
Stabilirea şi încetarea drepturilor angajatorilor de a beneficia, potrivit legii, de stimulentul financiar lunar prevazut la art. 1 din lege se fac în baza deciziei emise de directorul executiv al agenţiei pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti.
ART. 9
Dreptul de control cu privire la acordarea în condiţiile legii a stimulentului financiar lunar prevazut la art. 1 din lege se exercita de catre organele de control din cadrul agenţiilor pentru ocuparea forţei de munca judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, care constata îndeplinirea condiţiilor legale pentru acordarea stimulentului financiar, stabilesc eventualele debite şi aplica, dupa caz, sancţiunile prevazute de lege.
ART. 10
Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integranta din prezentele norme metodologice.

ANEXA 1
───────
la normele metodologice
───────────────────────


CONVENŢIE
Nr. .........../..........

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Munca a Judeţului ............./Municipiului Bucureşti, reprezentata prin ..............., având funcţia de ............, denumita în continuare agenţia, şi persoana juridica (fizica) ........, codul de identificare fiscala ..........., reprezentata prin ......., având funcţia de ......, denumita în continuare angajatorul, convin urmatoarele:
<>Art. 1. - (1) Angajatorul încadreaza în munca, în condiţiile Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, denumita în continuare <>Legea nr. 72/2007 , un numar de:
a) ........... persoane având statut de elev, în perioada de vacanţa cuprinsa între data de ........ şi data de ...............;
b) ........... persoane având statut de student, în perioada de vacanţa cuprinsa între data de .......... şi data de ................. .
(2) Tabelul nominal cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în munca este prevazut în anexa care face parte integranta din prezenta convenţie.
Art. 2. - Angajatorul se obliga:
a) sa deduca, în condiţiile legii, din suma reprezentând contribuţia de ............%*) suma cuvenita potrivit <>art. 1 din Legea nr. 72/2007 ;
b) sa depuna, pentru verificarea şi acordarea sumei cuvenite potrivit art. 1 din lege, odata cu declaraţia lunara privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj aferenta lunii respective şi tabelul prevazut la art. 4 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 726/2007, însoţit de copii de pe pontaj şi statul de plata;
c) sa depuna declaraţia lunara privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj şi documentele prevazute de lege pentru verificarea sumelor cuvenite, pâna la expirarea termenului legal pentru depunerea acestei declaraţii;
d) sa comunice agenţiei orice modificare a condiţiilor care au condus la încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea stimulentului financiar lunar prevazut de lege;
e) sa respecte prevederile <>Legii nr. 72/2007 , precum şi prevederile din cuprinsul Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 726/2007.
Art. 3. - (1) Agenţia se obliga sa acorde sumele cuvenite angajatorului potrivit <>Legii nr. 72/2007 , în conformitate cu prevederile legale în vigoare, prin deducere de catre angajator din contribuţia de ....... %*) pe care acesta este obligat sa o vireze lunar la bugetul asigurarilor pentru şomaj.
_______
*) Cota contribuţiei datorate de angajatori la bugetul asigurarilor pentru şomaj, potrivit legii.

(2) În situaţia în care sumele cuvenite angajatorului potrivit <>Legii nr. 72/2007 , în conformitate cu prevederile legale în vigoare, sunt mai mari, diferenţa se plateşte de agenţie conform prevederilor <>art. 7 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 726/2007.
Art. 4. - (1) Agenţia îşi exercita dreptul de control asupra:
a) îndeplinirii condiţiilor legale pentru încheierea prezentei convenţii, derularea acesteia şi acordarea stimulentului financiar lunar prevazut de <>Legea nr. 72/2007 ;
b) respectarii de catre angajator a obligaţiilor prevazute de prezenta convenţie.
(2) În situaţia constatarii nerespectarii condiţiilor legale avute în vedere la încheierea prezentei convenţii şi pentru acordarea stimulentului financiar lunar prevazut de <>Legea nr. 72/2007 , precum şi a nerespectarii de catre angajator a obligaţiilor sale, agenţia va aplica sancţiunile prevazute de lege şi va recupera debitele conform legii.

Agenţia Angajator
Director executiv, Director general sau
................ alta persoana autorizata,
.................

ANEXA
───────
la convenţie
────────────

Date de identificare a angajatorului:
Angajatorul (denumirea/numele) .......................
Codul de identificare fiscala ........................
Cod CAEN .............................................
Sediul/Adresa ........................................
Contul/Banca .........................................
Telefon/Fax ..........................................
E-mail/Pagini internet ...............................

TABEL NOMINAL
cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în munca în condiţiile <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor

Convenţia nr. ....../..........

Perioada de vacanţa este cuprinsa între data de............
şi data de ................. .





────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N Numele Codul Catego- Data Numarul Tipul Ocupa- Numarul Semna-
r si numeric ria de anga- si data con- tia, de zile tura
prenu- perso- persoa- jarii inche- trac- cod lucratoare anga
c mele nal ne (elev/ ierii tului COR pentru care jatu
r student) contrac- de s-a mai lui
t tului munca*) acordat in
de cursul anului
munca stimulentul
financiar**)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Angajator
Director general sau alta persoana autorizata,
.............................................

_________
*) Coloana 6 se completeaza în acelaşi mod în care se completeaza rubrica "Tip contract" din cuprinsul "Declaraţiei privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj", aşa cum se prevede în cap. 1 din anexa nr. 1 la Procedura privind declararea lunara de catre angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj, aprobata prin <>Ordinul ministrului muncii, solidaritaţii sociale şi familiei nr. 405/2004 , cu modificarile şi completarile ulterioare.
**) Coloana 8 se completeaza cu numarul de zile lucratoare pentru care angajatorul a mai beneficiat în cursul anului calendaristic, pentru elevul/studentul respectiv, de stimulentul financiar, în condiţiile legii.


ANEXA 2


───────
la normele metodologice
───────────────────────

TABEL NOMINAL
cu elevii şi/sau studenţii încadraţi în munca în condiţiile <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, pentru stabilirea sumelor cuvenite angajatorilor din bugetul asigurarilor pentru şomaj
luna .......... anul ..............

Convenţia nr. ....................../ ...................
Date de identificare a angajatorului:
Angajatorul (denumirea/numele) ..........................
Codul de identificare fiscala ...........................
Cod CAEN ................................................
Sediul/Adresa ...........................................
Contul/Banca ............................................
Telefon/Fax .............................................
E-mail/Pagini internet ..................................





───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
N Numele Codul Catego- Tipul Numarul Suma Numarul Obs.
r si numeric ria de contarc orelor cuvenita de zile *****)
prenu- personal persoa- tului efectiv pentru lucratoare
c mele ne de lucrate**) timpul din luna,
r (elev/ munca*) efectiv pentru
t lucrat care se
***) acorda,
in condi-
tiile legii
stimulentul
financiar
****)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5 6 7 8
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL suma cuvenita in conditiile <>Legii nr. 72/2007 ;
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Angajator
Director general sau
alta persoana autorizata,
........................
___________
*) Coloana 4 se completeaza în acelaşi mod în care se completeaza rubrica "Tip contract" din cuprinsul "Declaraţiei privind evidenţa nominala a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj", aşa cum se prevede în cap. 1 din anexa nr. 1 la Procedura privind declararea lunara de catre angajatori a evidenţei nominale a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata la bugetul asigurarilor pentru şomaj, aprobata prin <>Ordinul ministrului muncii, solidaritaţii sociale şi familiei nr. 405/2004 , cu modificarile şi completarile ulterioare.
**) Coloana 5 se completeaza cu numarul orelor efectiv lucrate în perioada de vacanţa din luna respectiva.
***) Coloana 6 se completeaza cu suma cuvenita lunar angajatorului, în condiţiile <>Legii nr. 72/2007 privind stimularea încadrarii în munca a elevilor şi studenţilor, pentru elevul/studentul respectiv.
****) Coloana 7 se completeaza cu numarul de zile lucratoare din luna, pentru care se acorda, în condiţiile legii, stimulentul financiar.
*****) Coloana 8 se completeaza, dupa caz, cu data şi motivul încetarii/suspendarii/reluarii dupa suspendare a raporturilor de munca, respectiv cu perioada de concediu de odihna.

__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016