Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 706 din 4 iulie 2007  pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Apararii din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul topogeodeziei militare, semnat la Chisinau la 25 decembrie 2006 si la Bucuresti la 9 martie 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 706 din 4 iulie 2007 pentru aprobarea Protocolului dintre Ministerul Apararii din Romania si Ministerul Apararii al Republicii Moldova privind cooperarea in domeniul topogeodeziei militare, semnat la Chisinau la 25 decembrie 2006 si la Bucuresti la 9 martie 2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 512 din 31 iulie 2007

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Protocolul dintre Ministerul Apãrãrii din România şi Ministerul Apãrãrii al Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul topogeodeziei militare, semnat la Chişinãu la 25 decembrie 2006 şi la Bucureşti la 9 martie 2007.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul apãrãrii,
Teodor Viorel Meleşcanu

Ministrul afacerilor externe,
Adrian Mihai Cioroianu

Bucureşti, 4 iulie 2007.
Nr. 706.

PROTOCOL
între Ministerul Apãrãrii din România şi
Ministerul Apãrãrii al Republicii Moldova
privind cooperarea în domeniul topogeodeziei militare

Ministerul Apãrãrii din România şi Ministerul Apãrãrii al Republicii Moldova, denumite în continuare pãrţi,
în scopul dezvoltãrii cooperãrii în domeniul topografiei, cartografiei, geodeziei şi geografiei militare,
luând în considerare prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Apãrãrii Naţionale al României şi Ministerul Apãrãrii al Republicii Moldova, semnat la 14 decembrie 1992 la Chişinãu,
au convenit urmãtoarele:

ART. 1
Scopul protocolului
Scopul prezentului protocol constã în crearea cadrului juridic necesar cooperãrii în ceea ce priveşte cercetarea ştiinţificã în domeniul topogeodeziei militare, schimbul de date şi documente topogeodezice nesecrete şi perfecţionarea pregãtirii cadrelor militare de specialitate.
ART. 2
Structuri responsabile
În numele pãrţilor, prevederile prezentului protocol vor fi îndeplinite de Direcţia topograficã militarã din Ministerul Apãrãrii din România şi Serviciul topografic al Armatei Naţionale a Republicii Moldova.
ART. 3
Domeniile cooperãrii
În scopul creşterii eficienţei lucrãrilor şi metodelor de asigurare topogeodezicã, al modernizãrii tehnologiilor, al dotãrii cu aparaturã şi mijloace tehnice de înaltã performanţã, pãrţile sunt de acord sã colaboreze în urmãtoarele domenii:
a) cercetarea ştiinţificã privind datele tehnice de prelucrare matematicã a reţelelor naţionale geodezice în unul sau mai multe sisteme internaţionale de referinţã;
b) standardizarea tehnologiilor de producţie topogeodezicã executatã de cãtre pãrţi;
c) realizarea sistemelor informaţionale geografice militare;
d) perfecţionarea tehnologiilor de întocmire, actualizare şi editare a hãrţilor topografice şi tematice;
e) utilizarea înregistrãrilor de teledetecţie în scopuri cartografice.
ART. 4
Formele cooperãrii
Formele cooperãrii dintre cele douã pãrţi vor fi:
a) abordarea în comun a unor lucrãri de specialitate;
b) elaborarea în comun a unor comunicãri ştiinţifice pentru a fi prezentate la simpozioane internaţionale de specialitate şi în cadrul manifestãrilor ştiinţifice organizate de cele douã pãrţi;
c) întâlnirile de lucru anuale ale specialiştilor;
d) acordarea de consultanţã şi asistenţã tehnicã;
e) pregãtirea specialiştilor în domeniul topogeodeziei militare;
f) schimb de experienţã;
g) schimb de hãrţi, materiale topografice şi informaţii geografice militare;
h) alte forme de cooperare stabilite de cãtre pãrţi.
ART. 5
Evaluarea implementãrii prevederilor protocolului
(1) Se instituie o comisie tehnicã militarã mixtã românomoldoveanã, alcãtuitã din reprezentanţi desemnaţi de cele douã pãrţi şi prezidatã de 2 copreşedinţi numiţi de cele douã pãrţi.
(2) Cooperarea tehnico-ştiinţificã realizatã în baza prevederilor prezentului protocol se va desfãşura pe baza unui plan anual, elaborat de specialiştii desemnaţi ai celor douã pãrţi, care intrã în vigoare în momentul semnãrii lui de cãtre Comisia tehnicã militarã mixtã româno-moldoveanã.
(3) Evaluarea implementãrii prevederilor prezentului protocol şi stabilirea direcţiilor de desfãşurare a colaborãrii tehnicoştiinţifice vor avea loc cu ocazia întâlnirilor la nivelul conducerilor celor douã structuri responsabile.
ART. 6
Aspecte financiare
(1) Cheltuielile ocazionate de întâlnirile reprezentanţilor pãrţilor se suportã de cãtre pãrţi pe bazã de reciprocitate.
(2) Colaborarea se va desfãşura pe bazã de echivalenţã, fãrã decontare financiarã reciprocã între pãrţi.
(3) Evaluarea contribuţiei materiale a fiecãrei pãrţi în privinţa lucrãrilor elaborate în comun se va face în cadrul întrunirilor anuale, pe baza criteriilor care vor fi stabilite la întâlnirile specialiştilor şi aprobate de reprezentanţii autorizaţi ai celor douã pãrţi.
ART. 7
Obligaţiile pãrţilor
(1) Pãrţile pun reciproc la dispoziţie, la cerere, sub formã de schimb echivalent:
a) hãrţi topografice generale şi tematice, nesecrete;
b) informaţii geografice militare cu caracter nesecret;
c) publicaţii de specialitate nesecrete (cãrţi, manuale, instrucţiuni, reviste, comunicãri ştiinţifice din domeniul topogeodeziei).
(2) Anual, pãrţile se vor informa reciproc asupra ediţiilor de hãrţi şi publicaţiilor de specialitate nou-apãrute şi le vor pune la dispoziţie în condiţiile alin. (1).
(3) Hãrţile şi documentele, precum şi literatura de specialitate care fac obiectul schimbului pot fi puse la dispoziţie cu ocazia întâlnirilor de lucru sau vor fi expediate prin ataşaţii militari. Costurile de ambalare şi expediere a materialelor topografice vor fi suportate de cãtre partea furnizoare.
(4) Schimbul de materiale în cadrul cooperãrii se va realiza pe bazã de documente de expediţie. Unul dintre cele 3 exemplare ale documentului de expediţie va fi transmis prin poştã pãrţii care primeşte, ca notificare a expediţiei, iar douã exemplare vor însoţi expediţia. Un exemplar al documentului de expediţie va fi semnat pentru confirmare de cãtre partea care primeşte, iar aceasta îl va returna pãrţii care a expediat.
(5) Pentru schimburile de materiale se vor folosi urmãtoarele limbi:
a) pentru documente oficiale de cooperare şi pentru rapoartele tehnico-ştiinţifice realizate în comun sau separat de cãtre pãrţi - limba românã;
b) pentru schimbul de literaturã şi materiale tipãrite - limbile în care acestea sunt editate.
(6) Pentru multiplicarea materialelor schimbate între pãrţi este necesar acordul scris al pãrţii furnizoare.
(7) Pentru hãrţile şi materialele cartografice care fac obiectul schimbului se vor respecta drepturile de autor. Transmiterea lor cãtre un terţ nu se poate face decât cu acordul pãrţii emitente.
(8) Pãrţile îşi vor acorda sprijin reciproc în instruirea unor specialişti pentru utilizarea echipamentelor moderne achiziţionate, în cazul în care au acumulat experienţa necesarã pentru exploatarea acestora şi dacã nu existã interdicţii în acest sens din partea firmelor furnizoare. Instruirea se va face pe bazã de reciprocitate.
(9) Oricare dintre pãrţi poate transmite rezultatele lucrãrilor comune cãtre un terţ numai cu acordul scris prealabil al celeilalte pãrţi.
(10) Pãrţile se vor informa reciproc asupra desfãşurãrii manifestãrilor ştiinţifice de specialitate din ţãrile lor şi vor sprijini participarea specialiştilor la aceste manifestãri, prin scutirea de taxe de participare.
ART. 8
Soluţionarea divergenţelor
Orice eventuale divergenţe în interpretarea sau aplicarea prevederilor prezentului protocol vor fi rezolvate prin consultãri între pãrţi şi nu vor fi supuse examinãrii unei instanţe internaţionale sau unui terţ.
ART. 9
Dispoziţii finale
(1) Prezentul protocol va intra în vigoare la data primirii ultimei notificãri prin care pãrţile se informeazã în scris, prin canale diplomatice, despre îndeplinirea procedurilor legale interne necesare intrãrii în vigoare a acestuia.
(2) Prezentul protocol se încheie pentru o perioadã de 5 ani şi se va prelungi automat pe noi perioade de 5 ani, dacã niciuna dintre pãrţi nu va informa în scris, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea perioadei de valabilitate, despre intenţia sa de a-l denunţa.
(3) Prezentul protocol poate fi denunţat oricând în scris de cãtre oricare dintre pãrţi. Protocolul va ieşi din vigoare la 6 luni de la primirea notificãrii privind intenţia de denunţare. În acest caz pãrţile vor asigura continuitatea activitãţilor în desfãşurare.
(4) Fiecare dintre pãrţi poate propune amendamente la prezentul protocol, putând iniţia consultãri în acest sens. Amendamentele vor intra în vigoare în conformitate cu prevederile alin. (1) şi vor fi parte integrantã din prezentul protocol.

Semnat la Chişinãu la 25 decembrie 2006 şi la Bucureşti la 9 martie 2007, în douã exemplare originale.

Pentru Ministerul Apãrãrii din România,
Sorin Frunzãverde,
ministrul apãrãrii

Pentru Ministerul Apãrãrii al Republicii Moldova,
Valeriu Pleşca,
ministrul apãrãrii

----
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016