Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 671 din 19 iulie 2001  privind stabilirea cerintelor referitoare la eficienta si etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 671 din 19 iulie 2001 privind stabilirea cerintelor referitoare la eficienta si etichetarea energetica pentru introducerea pe piata a masinilor combinate de spalat si uscat rufe de uz casnic

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 8 august 2001
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României, ale <>art. 8 din Legea nr. 199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei şi ale <>art. 6 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, aprobatã şi modificatã prin <>Legea nr. 11/1994 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Prevederile prezentei hotãrâri se aplica maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic, introduse pe piata, alimentate exclusiv de la reţeaua de distribuţie a energiei electrice de joasa tensiune.
(2) Prezenta hotãrâre se aplica maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic chiar şi în cazul în care acestea sunt comercializate pentru alte utilizãri decât cele casnice.
ART. 2
(1) Sunt supuse prevederilor prezentei hotãrâri şi maşinile combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic care fac obiectul unui contract de furnizare la distanta, încheiat în condiţiile legii.
(2) În cazul ofertei spre vânzare a unor astfel de bunuri prin intermediul contractelor la distanta oferta trebuie sa fie însoţitã de informaţiile referitoare la caracteristicile tehnice ale maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic, prevãzute în anexa nr. 1.
ART. 3
Prevederile prezentei hotãrâri nu se aplica maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic care sunt alimentate de la alte surse de energie.
ART. 4
(1) Se admite introducerea pe piata numai a maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic care îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) au aplicatã, într-un loc vizibil, pe exteriorul partii frontale sau superioare a aparatului, o eticheta indicând consumurile de energie şi clasa de eficienta energetica, precum şi alte caracteristici, dupã caz, al carei model este prezentat în anexa nr. 2;
b) sunt însoţite de o fişa care cuprinde informaţii tehnice ce definesc aparatul respectiv, al carei model este prezentat în anexa nr. 3.
(2) Informaţiile cuprinse în eticheta şi în fişa sunt stabilite în conformitate cu Standardul european EN 50229 "Metode de mãsurare a performantelor maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic".
(3) Pana la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri Ministerul Industriei şi Resurselor şi Asociaţia de Standardizare din România vor asigura adoptarea standardului prevãzut la alin. (2) ca standard naţional de eficienta energetica.
(4) Clasa de eficienta energetica a unei maşini combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic şi clasa de eficienta a spalarii, specificate în eticheta şi în fişa, sunt prevãzute în anexa nr. 4.
(5) Este interzisã aplicarea etichetei prevãzute la alin. (1) lit. a) pe placutele indicatoare sau pe echivalentele lor fixate pe maşinile combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic, pentru scopuri de securitate a utilizatorului.
(6) Termenii utilizaţi pe eticheta şi în fişa sunt prevãzuţi în anexa nr. 5.
ART. 5
Se excepteazã de la prevederile art. 4 alin. (1):
a) maşinile combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic a cãror producţie a încetat înainte de data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri;
b) maşinile combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic utilizate.
ART. 6
(1) Producãtorul unei maşini combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic sau reprezentantul sau autorizat rãspunde pentru corectitudinea datelor înscrise pe eticheta şi în fişa.
(2) Prin reprezentant autorizat se înţelege persoana juridicã cu sediul în România, desemnatã de producãtor sa acţioneze în numele sau.
(3) Informaţiile conţinute de eticheta şi în fişa se publica numai cu consimţãmântul scris al producãtorului sau al reprezentantului sau autorizat.
(4) În cazul în care nici producãtorul, nici reprezentantul sau autorizat nu aplica eticheta, obligaţia aplicãrii acesteia revine distribuitorului. Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat are obligaţia sa transmitã gratuit distribuitorului etichetele necesare, pana în momentul introducerii pe piata a maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic.
(5) Prin distribuitor se înţelege agentul economic care vinde en detail sau o alta persoana care vinde, închiriazã, oferã pentru cumpãrare în rate sau expune maşini combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic în vederea comercializãrii cãtre utilizatori.
(6) Informaţiile cuprinse în eticheta şi în fişa se redacteazã în limba romana.
(7) Se interzice aplicarea de alte etichete, mãrci, simboluri, inscripţii referitoare la consumul electric de energie, care nu corespund cerinţelor prezentei hotãrâri, cu excepţia etichetarii ecologice.
ART. 7
Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat întocmeşte şi deţine, timp de 5 ani de la data fabricãrii ultimei maşini combinate de spãlat rufe de uz casnic din seria respectiva de fabricaţie, documentaţia care atesta conformitatea acesteia cu cerinţele prezentei hotãrâri. Aceasta documentaţie va fi prezentatã spre examinare, la cerere, organelor de control abilitate şi va conţine:
a) denumirea şi sediul furnizorului;
b) descrierea generalã a aparatului, pentru a permite identificarea acestuia;
c) informaţii, inclusiv desene relevante, privind principalele caracteristici de proiectare ale modelului, în special cele care afecteazã în mod esenţial consumul de energie;
d) rapoarte privind testele de mãsurare a performantelor efectuate în condiţiile art. 4 alin. (2);
e) instrucţiuni de utilizare.
ART. 8
În cazul în care producãtorul nu are sediul în România şi nu şi-a desemnat un reprezentant autorizat, obligaţia deţinerii documentaţiei care atesta conformitatea masinii combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic cu cerinţele prezentei hotãrâri şi prezentarea acestei documentaţii, la cerere, organelor de control abilitate revine importatorului.
ART. 9
(1) Nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (1) lit. a) şi b) se sancţioneazã potrivit <>art. 46 alin. 1 lit. b) şi alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicatã, cu modificãrile ulterioare, nerespectarea prevederilor art. 4 alin. (2) se sancţioneazã potrivit <>art. 25 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 199/2000 privind utilizarea eficienta a energiei, iar nerespectarea prevederilor art. 6 alin. (7), art. 7 şi 8 se sancţioneazã potrivit prevederilor <>art. 46 alin. 1 lit. c) şi alin. 2 din Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 , republicatã, cu modificãrile ulterioare.
(2) Sancţiunilor prevãzute la alin. (1) le sunt aplicabile dispoziţiile <>Ordonanţei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.
ART. 10
Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de Agenţia Romana pentru Conservarea Energiei şi de Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor, în condiţiile legii.
ART. 11
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 12
Prezenta hotãrâre va intra în vigoare la 9 luni de la data publicãrii ei în Monitorul Oficial al României, Partea I.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul industriei şi resurselor,
Dan Ioan Popescu

Autoritatea Nationala
pentru Protecţia Consumatorilor
Rovana Plumb,
secretar de stat


ANEXA 1

INFORMAŢII
referitoare la caracteristicile tehnice ale maşinilor combinate de spãlat şi uscat rufe de uz casnic, cuprinse în catalogul de comanda prin posta, sau alte tipuri de vânzare la distanta

Cataloagele de comanda prin posta şi alte mijloace de comunicare tipãrite, menţionate la art. 2, conţin urmãtoarele informaţii furnizate în ordinea urmãtoare:
1. Clasa de eficienta energetica (anexa nr. 3 pct. 3)
2. Consumul de energie (spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare) (anexa nr. 3 pct. 5)
3. Consumul de energie (doar spalare şi stoarcere prin centrifugare) (anexa nr. 3 pct. 6)
4. Clasa de eficienta a spalarii (anexa nr. 3 pct. 7)
5. Clasa de eficienta a extragerii apei (anexa nr. 3 pct. 8)
6. Viteza maxima de centrifugare (anexa nr. 3 pct. 9)
7. Capacitatea (spalare) (anexa nr. 3 pct. 10)
8. Capacitatea (uscare) (anexa nr. 3 pct. 11)
9. Consumul de apa (spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare) (anexa nr. 3 pct. 12)
10. Consumul de apa (doar spalare şi stoarcere prin centrifugare, (anexa nr. 3 pct. 13)
11. Consumul anual de energie estimat pentru o familie de patru persoane care foloseşte uscatorul întotdeauna (200 cicluri) (anexa 3 pct. 16)
12. Consumul anual de energie estimat pentru o familie de 4 persoane care nu foloseşte niciodatã uscatorul (200 cicluri) (anexa nr. 3 pct. 17)
13. Nivelul de zgomot (anexa nr. 3 pct. 18).
Dacã se furnizeazã şi alte informaţii cuprinse în fişa, acestea se prezintã sub forma definitã în anexa nr. 3 şi se includ în informaţiile prezentate mai sus, în ordinea prevãzutã în fişa.
Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus figureazã în anexa nr. 5.



ANEXA 2


ETICHETA
- Model -

5
mm 73 mm 33 mm 5 mm
├──┼─────────────────────────────┼─────────────┼─────┤
┬ ┌────────────────────────────────────────────────────┐
│ │ Energie Masina de spãlat │
│ │ şi uscat rufe │
41 │ │ ┌─────────────┐ │
mm │ │ │ │ │
│ │ FABRICANT │ MARCA │ │─── I
│ │ MODEL │ ABC/123 │ │─── II
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
│ │ │ │ │
│ │ EFICIENT │ ████ │ │─── III
│ │ │ │ │
│ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
90 │ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
mm │ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
│ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
│ │ ▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af▀'af │ │ │
│ │ PUŢIN EFICIENT │ │ │─── IV
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
│ │ │ │ │
│ │Consum de energie electrica kWh│ X.YZ │ │─── V
│ │ (pentru a spala şi usca o │ │ │
36 │ │ capacitate de încãrcare │ │ │
mm │ │ maxima la 60°C) │ │ │
│ │ │ │ │
│ │ Spalare (exclusiv) kWh│ X.YZ │ │─── VI
│ │ │ │ │
│ │ Consumul real de energie │ │ │
│ │ va depinde de condiţiile │ │ │
│ │ de utilizare ale │ │ │
│ │ aparatului │ │ │
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
│ │ Eficacitatea spalarii │ │ │
18 │ │ │A B C D E F G│ │─── VII
mm │ │ A: mai ridicatã G: mai scãzutã│ │ │
│ │ │ │ │
│ │Viteza de centrifugare (rot/min)│ 1100 │ │─── VIII
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
16 │ │ │ │ │
mm │ │ Capacitate spalare │ y.z │ │─── IX
│ │ (bumbac) kg uscare │ y.z │ │─── X
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
7 │ │ │ │ │
mm │ │ Consum de apa l │ yx │ │─── XI
│ │ (total) │ │ │
┼ ├────────────────────────────────┼─────────────┤ │
│ │ Zgomot Spalare │ xyz │ │──┐
│ │(dB(A)re|pW) Centrifugare│ xyz │ │──┤ XII
│ │ Uscare │ xyz │ │──┘
│ │ └─────────────┘ │
47 │ │ Informaţii suplimentare │
mm │ │ se gãsesc în brosurile │
│ │ de produs │
│ │ │
│ │ Standard EN 50229 │
│ │ │
┴ └────────────────────────────────────────────────────┘




Precizãri privind eticheta

Prin aceste precizãri se definesc informaţiile ce trebuie incluse în eticheta:
I. Numele sau marca comercialã a producãtorului sau reprezentantului sau autorizat.
II. Elementul de identificare a modelului de fabricaţie al producãtorului sau al reprezentantului sau autorizat
III. Clasa de eficienta energetica a aparatului, determinata în conformitate cu anexa nr. 4
Aceasta litera indicatoare se plaseaza la acelaşi nivel cu sageata corespunzãtoare
IV. Fãrã a se aduce atingere sistemului privind etichetarea ecologica, pentru aparatul la care s-a obţinut dreptul de aplicare a ecoetichetei se poate aplica pe eticheta o copie de pe marcajul ecologic
V. Consumul de energie în kWh pentru ciclul complet de funcţionare (spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare), folosind ciclul standard la 60°C pentru bumbac, în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
VI. Consumul de energie în kWh pentru ciclul de spalare (numai spalare şi stoarcere prin centrifugare), folosind ciclul standard la 60°C pentru bumbac, determinat în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
VII. Clasa de eficienta a spalarii, determinata conform anexei nr. 4
VIII. Viteza maxima de centrifugare atinsa pentru ciclul standard la 60°C pentru bumbac, în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
IX. Capacitatea (în kg) a aparatului pentru ciclul standard la 60°C pentru bumbac (fãrã uscare), determinata în conformitate cu standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
X. Capacitatea (în kg) a aparatului pentru ciclul "uscare bumbac" (uscare), determinata în conformitate cu standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
XI. Consumul de apa, în litri, pentru ciclul complet de funcţionare (spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare), folosind ciclul de spalare standard la 60°C pentru bumbac şi ciclul de uscare "uscare bumbac", determinat în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2).
XII. Nivelul de zgomot în timpul ciclurilor de spalare, centrifugare şi uscare pentru ciclul standard la 60°C pentru bumbac şi ciclul de uscare "uscare bumbac", în conformitate cu SREN 60704-1-3: 1996 "Aparate electrocasnice şi similare. Cod de încercare pentru determinarea zgomotului aerian emis de aparatele electrocasnice şi similare".
1. Prescripţii generale
2. Reguli specifice pentru maşinile de spãlat rufe şi storcatoare centrifugale
3. Proceduri pentru determinarea şi verificarea valorilor declarate ale emisiilor acustice
Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus figureazã în anexa nr. 5.
Tipãrire
Diferitele aspecte ale etichetei sunt definite astfel:
<Ilustratie>
Culori utilizate:
CMGN - cian, magenta, galben, negru.
Ex. 07X0: 0% cian, 70% magenta, 100% galben, 0% negru.
Sageti:
- A: X0X0
- B: 70X0
- C: 30X0
- D: 00X0
- E: 03X0
- F: 07X0
- G: 0XX0
Culoarea conturului: X070
Textul se tipareste integral în negru. Fondul este alb.


ANEXA 3

FIŞA

Fişa trebuie sa conţinã informaţiile prezentate mai jos. Informaţiile sunt comunicate de producãtor sub urmãtoarea forma ce cuprinde:
1. Marca comercialã a producãtorului sau a reprezentantului sau autorizat
2. Elementul de identificare a modelului de fabricaţie al producãtorului sau al reprezentantului sau autorizat
3. Clasa de eficienta energetica a modelului, definitã conform anexei nr. 4, exprimatã sub forma "Clasa de eficienta energetica ..., pe o scara de la A (cel mai eficient) pana la G (cel mai puţin eficient)"
4. Fãrã a se aduce atingere sistemului privind etichetarea ecologica, pentru aparatul la care s-a obţinut dreptul de aplicare a ecoetichetei se poate aplica pe eticheta o copie de pe marcajul ecologic
5. Consumul de energie pentru spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare, în kWh/ciclu complet de funcţionare, definit ca în anexa nr. 2 nota V
6. Consumul de energie numai pentru spalare şi stoarcere şi stoarcere prin centrifugare, în kWh pentru ciclul de spalare, definit ca în anexa nr. 2 nota VI
7. Clasa de eficienta a spalarii, determinata conform anexei nr. 4, exprimatã sub forma "Clasa de eficienta a spalarii ..., pe o scara de la A (cel mai eficient) pana la G (cel mai puţin eficient)"
8. Clasa de eficienta a extragerii apei pentru un ciclu de spalare standard la 60°C pentru bumbac, determinat în conformitate cu standardul menţionat la art. 4 alin. (2), exprimatã sub forma "Apa rãmasã dupã centrifugare ...% (ca procent din greutatea rufelor uscate)"
9. Viteza maxima de centrifugare atinsa, definitã ca în anexa nr. 2 nota VIII
10. Capacitatea de spalare a aparatului, pentru un ciclu de spalare standard la 60°C pentru bumbac, definitã ca în anexa nr. 2 nota IX
11. Capacitatea de uscare a aparatului, pentru un ciclu de uscare standard "uscare bumbac", definitã ca în anexa nr. 2 nota X
12. Consumul de apa pentru spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare, exprimat în litri, pe ciclu complet de funcţionare, definit ca în anexa nr. 2 nota XI
13. Consumul de apa numai pentru spalare şi stoarcere prin centrifugare, exprimat în litri, pentru ciclul de spalare standard la 60°C pentru bumbac (şi ciclul de stoarcere), determinat în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2)
14. Timpul de spalare şi uscare. Durata programului pentru ciclul complet de funcţionare (spalare bumbac la 60°C şi "uscare bumbac"), pentru capacitatea nominalã de spalare, determinat în conformitate cu metodele de mãsurare din standardul menţionat la art. 4 alin. (2).
15. Producãtorii pot include informaţiile de la pct. 5-14 şi pentru alte cicluri de spalare şi/sau uscare.
16. Consumul de energie şi apa egal cu de 200 ori consumul exprimat la pct. 5 (energie) şi 12 (apa). Acesta se exprima sub forma "consum anual estimat pentru o familie de 4 persoane care foloseşte uscatorul întotdeauna (200 cicluri)".
17. Consumul de energie şi apa egal cu de 200 ori consumul exprimat la pct. 6 (energie) şi 13 (apa). Acesta se exprima sub forma "consum anual estimat pentru o familie de 4 persoane care nu foloseşte uscatorul niciodatã (200 cicluri)".
18. Nivelul de zgomot în timpul ciclurilor de spalare, centrifugare şi uscare, în condiţiile ciclului de spalare standard la 60°C pentru bumbac şi ciclului "uscare bumbac", în conformitate cu SREN 60704-1-3:1996 "Aparate electrocasnice şi similare. Cod de încercare pentru determinarea zgomotului aerian emis de aparatele electrocasnice şi similare".
1. Prescripţii generale
2. Reguli specifice pentru maşinile de spãlat rufe şi storcatoare centrifugale
3. Proceduri pentru determinarea şi verificarea valorilor declarate ale emisiilor acustice
Informaţiile de pe eticheta pot fi furnizate sub forma unei reprezentari color sau alb-negru a etichetei.
Echivalentele în alte limbi pentru termenii prezentaţi mai sus figureazã în anexa nr. 5


ANEXA 4

CLASA DE EFICIENTA ENERGETICA

1. Clasa de eficienta energetica a unui aparat se determina conform tabelului 1:

Tabelul 1


────────────────────────────────────────────────────────────────
Consumul de energie "C" în kWh pe kg
rufe spalate la ciclul complet de funcţionare
Clasa (spalare, stoarcere prin centrifugare şi uscare),
de folosind ciclul standard la 60°C pentru bumbac
eficienta şi ciclul "uscare bumbac", în conformitate
cu metodele de mãsurare din standardul
menţionat la art. 4 alin. (2)
────────────────────────────────────────────────────────────────
A C ≤ 0,68
────────────────────────────────────────────────────────────────
B 0,68 < C ≤ 0,81
────────────────────────────────────────────────────────────────
C 0,91 < C ≤ 0,93
────────────────────────────────────────────────────────────────
D 0,93 < C ≤ 1,05
────────────────────────────────────────────────────────────────
E 1,05 < C ≤ 1,17
────────────────────────────────────────────────────────────────
F 1,17 < C ≤ 1,29
────────────────────────────────────────────────────────────────
G C > 1,29
────────────────────────────────────────────────────────────────


2. Clasa de eficienta a spalarii pentru un aparat se determina conform tabelului 2:

Tabelul 2


────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa Indicele "P" de eficienta a spalarii, definit
de în conformitate cu standardul menţionat
eficienta la art. 4 alin. (2), în condiţiile
a spalarii unui ciclu standard la 60°C pentru bumbac
────────────────────────────────────────────────────────────────
A P > 1,03
────────────────────────────────────────────────────────────────
B 1,00 < P ≤ 1,03
────────────────────────────────────────────────────────────────
C 0,97 < P ≤ 1,00
────────────────────────────────────────────────────────────────
D 0,94 < P ≤ 0,97
────────────────────────────────────────────────────────────────
E 0,91 < P ≤ 0,94
────────────────────────────────────────────────────────────────
F 0,88 < P ≤ 0,91
────────────────────────────────────────────────────────────────
G P ≤ 0,88
────────────────────────────────────────────────────────────────




ANEXA 5*)

----------------
*) Anexa nr. 5, privind termenii utilizaţi pe eticheta şi în fişa este publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 445 din 8 august 2001.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016