Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 670 din 4 septembrie 2013 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 26/2002 privind stabilirea conditiilor de etichetare a materialelor utilizate la producerea principalelor componente ale articolelor de incaltaminte destinate vanzarii catre consumatori
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 581 din 12 septembrie 2013
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
ARTICOL UNIC
Hotărârea Guvernului nr. 26/2002 privind stabilirea condiţiilor de etichetare a materialelor utilizate la producerea principalelor componente ale articolelor de încălţăminte destinate vânzării către consumatori, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 650 din 12 septembrie 2008, se modifică după cum urmează:
1. Menţiunea finală va avea următorul cuprins:
"*
Prezenta hotărâre transpune Directiva 94/11/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 23 martie 1994 de apropiere a actelor cu putere de lege şi a actelor administrative ale statelor membre referitoare la etichetarea materialelor folosite la producerea principalelor componente ale articolelor de încălţăminte destinate vânzării către consumatori, publicată în Jurnalul Oficial al Comunităţilor Europene, seria L, nr. 100 din 19 aprilie 1994, astfel cum a fost modificată prin Actul privind condiţiile de aderare a Republicii Cehe, Republicii Estonia, Republicii Cipru, Republicii Letonia, Republicii Lituania, Republicii Ungare, Republicii Malta, Republicii Polone, Republicii Slovenia şi Republicii Slovace şi adaptările Tratatelor care stau la baza Uniunii Europene, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 236 din 23 septembrie 2003, prin Directiva 2006/96/CE a Consiliului din 20 noiembrie 2006 de adaptare a anumitor directive în domeniul liberei circulaţii a mărfurilor, având în vedere aderarea Bulgariei şi a României, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 363 din 20 decembrie 2006, şi prin Directiva 2013/15/UE a Consiliului din 13 mai 2013 de adaptare a anumitor directive în domeniul liberei circulaţii a mărfurilor, având în vedere aderarea Republicii Croaţia, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 158 din 10 iunie 2013."
2. Anexa nr. 1 se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemnează:
-------------
Ministrul economiei,
Varujan Vosganian
Ministrul afacerilor externe,
Titus Corlăţean
Bucureşti, 4 septembrie 2013.
Nr. 670.
ANEXA
(Anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 26/2002)
1. Denumirea, definiţiile şi pictogramele corespunzătoare părţilor componente ale încălţămintei
(a) Faţă
Reprezintă faţa exterioară superioară a elementului structural ce se ataşează tălpii exterioare.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă faţa exterioară superioară a elementului structural ce se ataşează tălpii exterioare, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 2 (a se vedea imaginea asociată).
(b) Căptuşeală şi acoperiş de branţ
Reprezintă dublura părţii superioare şi a tălpii interioare ce alcătuiesc interiorul articolului de încălţăminte.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă dublura părţii superioare şi a tălpii interioare ce alcătuiesc interiorul articolului de încălţăminte, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 3 (a se vedea imaginea asociată).
(c) Talpă exterioară
Reprezintă partea de jos a articolului de încălţăminte ce este supusă abraziunii în timpul utilizării şi este ataşată părţii superioare.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă partea de jos a articolului de încălţăminte ce este supusă abraziunii în timpul utilizării şi este ataşată părţii superioare, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 3 (a se vedea imaginea asociată).
2. Definiţii şi pictograme corespunzătoare materialelor utilizate la producerea articolelor de încălţăminte
(a) (1) Piei cu faţă naturală
Termenul generic de piele desemnează pielea de animal cu structura fibroasă a acesteia, mai mult sau mai puţin intactă, tăbăcită pentru a deveni neputrescibilă. Părul sau lâna pot să fi fost sau nu îndepărtate. Pielea folosită la încălţăminte mai poate fi obţinută şi dintr-o piele de animal despicată în straturi înainte sau după tăbăcire. Totuşi, dacă pielea tratată este dezintegrată mecanic şi/sau chimic în particule fibroase, bucăţi mai mici sau pulberi, cu sau fără ajutorul unui agent de liere, şi este transformată în folii sau în alte forme, acestea nu sunt considerate piele. Dacă pielea este acoperită, în orice fel, cu un strat protector sau este lăcuită, aceste straturi nu trebuie să depaşească grosimea de 0,15 mm. În cazul în care se foloseşte termenul de "piele faţă naturală" în informaţiile textuale suplimentare prevăzute la art. 6, acesta se va aplica pielii care îşi păstrează suprafaţa originală prin îndepărtarea epidermei, fără a fi supusă polizării, şlefuirii sau despicării.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă piei cu faţă naturală, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 3 (a se vedea imaginea asociată).
(a) (2) Piei cu faţă corectată
Stratul de acoperire aplicat pe piele nu depăşeste o treime din grosimea totală a pielii, dar este mai mare de 0,15 mm.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă piei cu faţă corectată, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 4 (a se vedea imaginea asociată).
(b) Materiale textile
Termenul "textile" desemnează toate produsele care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului (UE) nr. 1.007/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 septembrie 2011 privind denumirile fibrelor textile şi etichetarea corespunzătoare şi marcarea compoziţiei fibroase a produselor textile şi de abrogare a Directivei 73/44/CEE a Consiliului şi a Directivelor 96/73/CE şi 2008/121/CE ale Parlamentului European şi ale Consiliului.
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă materiale textile, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 4 (a se vedea imaginea asociată).
(c) Alte materiale
---------------
NOTĂ (CTCE)
Pictograma care reprezintă alte materiale, se găseşte în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 581 din 12 septembrie 2013, la pagina 4 (a se vedea imaginea asociată).
------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: