Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 640 din 29 iunie 2005 privind organizarea de catre Romania a celei de-a XI-a Reuniuni la nivel de sefi de stat si de guvern a Organizatiei Internationale a Francofoniei, la Bucuresti, in perioada 25-29 septembrie 2006
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 589 din 7 iulie 2005
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ART. 1
(1) Se aprobã organizarea de cãtre România a celei de-a XI-a Reuniuni la nivel de şefi de stat şi de guvern a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, la Bucureşti, în perioada 25-29 septembrie 2006, denumitã în continuare Reuniune.
(2) Acţiunile aferente Reuniunii sunt:
a) Anul Francofoniei în România;
b) Festivalul Culturilor Francofone la Paris;
c) Festivalul aniversar centenar "Sedar Senghor";
d) reuniunile instanţelor Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, denumitã în continuare Organizaţie: Consiliul permanent, Conferinţa ministerialã, reuniunea şefilor de stat şi de guvern.
(3) De la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, instituţiile administraţiei publice ale statului arboreazã steagul Organizaţiei.
(4) Reuniunile instanţelor Organizaţiei sunt organizate la Centrul Internaţional de Conferinţe de la Palatul Parlamentului, în prezenţa a 63 de şefi de stat şi de guvern şi a 7 şefi de organizaţii internaţionale, în total maximum 3.000 de invitaţi, dintre care maximum 1.000 de jurnalişti.
(5) Ministerele ce fac parte din Comitetul interinstituţional de organizare, înfiinţat potrivit art. 3, pun la dispoziţie organizatorilor, în mod gratuit, spaţii de desfãşurare pentru manifestãrile aferente Reuniunii.
(6) Cu ocazia Reuniunii, se inaugureazã, la Bucureşti, localul unui nou liceu francez, precum şi statuia lui Charles de Gaulle în piaţa care îi poartã numele.
(7) Societatea Comercialã "Romfilatelia" - S.A., filialã a Companiei Naţionale "Poşta Românã" - S.A., editeazã, pentru acţiunile complexe ce însoţesc Anul Francofoniei în România, o coliţã cu douã timbre dedicate unul centenarului naşterii lui Leopold Sedar Senghor şi unul celei de-a XI-a Reuniuni a Francofoniei - Bucureşti, 2006.
În acord cu Comisariatul General pentru Francofonie, Societatea Comercialã "Romfilatelia" - S.A. instituie un concurs pentru logoul acestei manifestãri, ce va trebui sã constituie şi tema artisticã pentru cel de-al doilea timbru.
ART. 2
Reprezentarea Guvernului României, în ceea ce priveşte organizarea şi participarea României la Reuniune, se asigurã de un comisar guvernamental, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru.
ART. 3
(1) În vederea realizãrii demersurilor şi luãrii mãsurilor necesare pentru organizarea şi participarea României la Reuniune, se constituie Comitetul interinstituţional de organizare, denumit în continuare Comitet.
(2) Comitetul este condus de comisarul guvernamental şi are în componenţã reprezentanţi, obligatoriu la nivel de secretar de stat sau echivalent, din cadrul urmãtoarelor instituţii:
a) Administraţia Prezidenţialã;
b) Secretariatul General al Guvernului;
c) Ministerul Afacerilor Externe;
d) Ministerul Culturii şi Cultelor;
e) Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii;
f) Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei;
g) Ministerul Justiţiei;
h) Ministerul Finanţelor Publice;
i) Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului;
j) Ministerul Sãnãtãţii;
k) Ministerul Administraţiei şi Internelor;
l) Primãria Municipiului Bucureşti;
m) Institutul Cultural Român;
n) Serviciul de Protecţie şi Pazã;
o) Serviciul de Telecomunicaţii Speciale;
p) Serviciul Român de Informaţii;
r) Serviciul de Informaţii Externe.
(3) În desfãşurarea activitãţii sale, Comitetul coopereazã şi cu alte instituţii publice şi private, precum şi cu organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.
(4) Comitetul se constituie în colective tehnice de lucru, formate din reprezentanţi ai instituţiilor prevãzute la alin. (2), ai altor autoritãţi şi instituţii publice, precum şi ai persoanelor juridice de drept privat, care colaboreazã direct cu reprezentanţii Comitetului de pilotaj al Organizaţiei.
ART. 4
(1) Pentru asigurarea pregãtirii organizãrii de cãtre România a Reuniunii, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe se constituie, pentru o perioadã de 20 de luni de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, Comisariatul General pentru Francofonie, denumit în continuare Comisariat.
(2) Comisariatul este condus de comisarul guvernamental, care îşi desfãşoarã activitatea sub directa coordonare a ministrului afacerilor externe.
(3) Numãrul de posturi pentru Centrala Ministerului Afacerilor Externe, prevãzut la <>art. 9 alin. (3) din Hotãrârea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se suplimenteazã cu 20 de posturi aferente Comisariatului. Organizarea şi funcţionarea Comisariatului se stabilesc prin ordin al ministrului afacerilor externe.
(4) Personalul Comisariatului este salarizat în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bazã pentru personalul contractual din sectorul bugetar, aprobatã prin <>Legea nr. 383/2001 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi, dupã caz, ale <>Legii nr. 495/2004 privind salarizarea şi alte drepturi bãneşti ale personalului din administraţia centralã a Ministerului Afacerilor Externe şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din strãinãtate.
(5) Pentru desfãşurarea activitãţii Comisariatului, Ministerul Afacerilor Externe este autorizat sã închirieze o clãdire care sã asigure necesarul de spaţii pentru cel puţin 10 birouri şi o salã de reuniuni dotatã corespunzãtor (mobilier, logisticã, biroticã).
(6) Parcul auto normat al Ministerului Afacerilor Externe se majoreazã cu douã autovehicule de reprezentare, 6 autoturisme şi douã microbuze.
(7) Pe perioada desfãşurãrii Reuniunii, Ministerul Afacerilor Externe este autorizat sã achiziţioneze, în condiţiile legii, prestarea urmãtoarelor servicii: şoferi - 500 de persoane, ghizi şi însoţitori - 400 de persoane, activitãţi de secretariat - 100 de persoane şi sã închirieze 300 de autoturisme de reprezentare şi 100 de microbuze şi autobuze.
ART. 5
Comisariatul are urmãtoarele atribuţii principale:
a) elaboreazã programul pentru organizarea de cãtre România a Reuniunii, precum şi participarea României la aceasta;
b) asigurã colaborarea cu reprezentanţii Organizaţiei în scopul pregãtirii şi realizãrii activitãţilor cuprinse în programul Reuniunii;
c) elaboreazã caietele de sarcini şi organizeazã licitaţii, în condiţiile legii, pentru proiectarea, organizarea şi realizarea acţiunilor Reuniunii;
d) realizeazã activitãţile aferente etapelor de pregãtire şi de desfãşurare a organizãrii Reuniunii pânã la închiderea ei, precum şi cele legate de condiţiile stabilite de organizatori privind predarea locaţiei, inclusiv prin încheiere de contracte, în condiţiile legii, cu parteneri români sau strãini;
e) elaboreazã propunerile privind bugetul necesar pentru desfãşurarea propriei activitãţi, precum şi pentru asigurarea organizãrii de cãtre România a Reuniunii, incluzând toate cele patru acţiuni prevãzute la art. 1 alin. (2);
f) prezintã periodic ministrului afacerilor externe rapoarte privind stadiul pregãtirii organizãrii Reuniunii şi modul de gestionare a fondurilor aferente;
g) îndeplineşte orice alte atribuţii stabilite prin acte normative pentru domeniul sãu de activitate.
ART. 6
(1) Cheltuielile aferente pregãtirii şi participãrii României la Reuniune se suportã de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe.
(2) Pentru asigurarea finanţãrii cheltuielilor aferente pregãtirii organizãrii de cãtre România a Reuniunii se pot atrage fonduri provenite din donaţii şi sponsorizãri ale persoanelor fizice şi ale persoanelor juridice, din ţarã şi din strãinãtate, alte surse atrase în condiţiile legii, precum şi resurse financiare externe.
(3) Comisarul guvernamental rãspunde de utilizarea fondurilor aferente organizãrii şi participãrii României la Reuniune, potrivit prevederilor legale.
(4) Structura detaliatã a bugetului aferent organizãrii şi participãrii României la Reuniune se aprobã prin ordin al ministrului afacerilor externe.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemneazã:
------------
p. Ministrul afacerilor externe,
Radu Boroianu,
secretar de stat
p. Ministrul culturii şi cultelor,
Ioan Onisei,
secretar de stat
Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu
Bucureşti, 29 iunie 2005.
Nr. 640.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: