Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 638 din 18 mai 2006  pentru aprobarea Acordului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Statul Israel privind cooperarea militara, semnat la Bucuresti la 9 martie 2006    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 638 din 18 mai 2006 pentru aprobarea Acordului dintre Ministerul Apararii Nationale din Romania si Ministerul Apararii din Statul Israel privind cooperarea militara, semnat la Bucuresti la 9 martie 2006

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 471 din 31 mai 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã Acordul dintre Ministerul Apãrãrii Naţionale din România şi Ministerul Apãrãrii din Statul Israel privind cooperarea militarã, semnat la Bucureşti la 9 martie 2006.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:


────────────────
Ministrul apãrãrii naţionale,
Teodor Atanasiu

p. Ministrul afacerilor externe,
Anton Niculescu,
secretar de stat

Bucureşti, 18 mai 2006.
Nr. 638.


ACORD
între Ministerul Apãrãrii Naţionale din România şi Ministerul Apãrãrii din Statul Israel privind cooperarea militarã

Ministerul Apãrãrii Naţionale din România şi Ministerul Apãrãrii din Statul Israel, denumite în continuare pãrţi,
recunoscând importanţa cooperãrii dintre pãrţi,
dorind sã întãreascã relaţiile excelente existente între pãrţi,
dorind sã coopereze în activitãţi de instruire în comun,
au convenit asupra urmãtoarelor:

ART. 1
Scopul acordului
Scopul prezentului acord este de a întãri cooperarea existentã între pãrţi în domeniul militar, în limitele stabilite pentru fiecare parte prin legislaţia şi reglementãrile sale naţionale.
ART. 2
Domenii de cooperare
(1) Cooperarea dintre pãrţi se va realiza, între altele, în urmãtoarele domenii:
a) organizarea forţelor armate ale pãrţilor pe timp de pace - managementul resurselor umane, administraţie şi logisticã;
b) activitãţi de instruire în comun în statul celeilalte pãrţi;
c) cercetare şi dezvoltare în domeniile militare;
d) achiziţionare de echipament militar şi de apãrare;
e) industria de apãrare;
f) sistemul financiar şi de contabilitate;
g) studii militare;
h) istorie, muzeologie şi arhivisticã militarã;
i) asistenţã juridicã şi legislaţie militarã;
j) controlul traficului aerian;
k) culturã, sport.
(2) Pe parcursul cooperãrii pãrţile pot identifica noi domenii de cooperare.
(3) În scopul realizãrii concrete a programelor în domeniile sus-menţionate, pãrţile pot încheia acorduri de implementare (AI) specifice pentru fiecare activitate.
ART. 3
Forme de cooperare
Cooperarea dintre pãrţi, în conformitate cu Planul anual de cooperare stipulat în art. 4, se va realiza prin urmãtoarele forme:
a) vizite oficiale ale delegaţiilor pãrţilor;
b) activitãţi de instruire în comun ale pãrţilor în statul celeilalte pãrţi;
c) schimburi de experienţã între specialişti ai celor douã pãrţi în cadrul domeniilor de cooperare menţionate;
d) organizarea şi desfãşurarea unor activitãţi ştiinţifice şi educaţionale;
e) schimb de informaţii tehnico-ştiinţifice, cercetarea-dezvoltarea şi producţia echipamentului militar necesar celor douã pãrţi;
f) schimb de echipamente şi materiale militare;
g) cooperare între instituţiile militare ale pãrţilor având acelaşi profil;
h) invitaţii reciproce la cursuri, seminarii şi simpozioane organizate de pãrţi;
i) vizite ale navelor şi aeronavelor militare;
j) invitaţii reciproce la activitãţi culturale şi sportive.
ART. 4
Comisia mixtã
(1) În scopul îndeplinirii prevederilor prezentului acord, pãrţile au convenit înfiinţarea unei comisii mixte, denumitã în continuare Comisia.
(2) Pentru implementarea prezentului acord, Comisia va elabora un plan anual de cooperare care va fi semnat de cãtre reprezentanţii pãrţilor pânã la data de 1 decembrie a anului premergãtor celui la care se referã planul.
(3) Planul anual de cooperare va conţine detalii despre activitãţi, locul şi perioada desfãşurãrii acestora, numãrul participanţilor, forma specificã de realizare a activitãţilor şi alte probleme relevante.
(4) În cazul în care se convine sã se desfãşoare activitãţi de instruire în comun în statul celeilalte pãrţi, Comisia va conveni asupra principiilor care vor guverna o astfel de activitate.
(5) Pãrţile vor face schimb de propuneri care vor fi incluse în Planul anual de cooperare, începând cu data de 15 octombrie a fiecãrui an.
ART. 5
Aspecte financiare
(1) În principiu, fiecare parte îşi va suporta propriile cheltuieli referitoare la realizarea prezentului acord sau a oricãror AI care vor fi semnate, incluzând cheltuielile aferente propriului personal.
(2) Partea care primeşte va suporta cheltuielile pentru hranã şi transport intern. Asistenţa medicalã şi stomatologicã de urgenţã va fi asiguratã în cadrul facilitãţilor pãrţilor.
(3) Partea care trimite va suporta cheltuielile pentru salarii, transportul internaţional, cazare, diurnã, asigurare medicalã, asigurare de personal şi alte cheltuieli cu excepţia celor menţionate mai sus.
(4) Alte cheltuieli ce apar ca rezultat al implementãrii unui AI în domenii specifice de activitate vor fi suportate în conformitate cu termenii şi condiţiile acestuia. În cazul activitãţilor de instruire în comun aspectele financiare vor fi negociate în AI specific.
ART. 6
Protecţia materialelor şi informaţiilor clasificate
(1) Prezentul acord şi cooperarea dintre pãrţi au caracter neclasificat. Fiecare AI va fi clasificat în conformitate cu domeniul specific de cooperare, dupã cum se va conveni separat.
(2) Protecţia materialelor şi informaţiilor secrete va fi asiguratã în conformitate cu Înţelegerea de confidenţialitate dintre Ministerul Apãrãrii Naţionale al României şi Ministerul Apãrãrii al Statului Israel, semnatã la 12 ianuarie 1995.
ART. 7
Activitãţi de instruire în comun
(1) Oricând pãrţile convin sã desfãşoare activitãţi de instruire în comun în statul celeilalte pãrţi, urmãtoarele aspecte tehnice vor fi convenite printr-un AI specific ce va fi semnat înainte de desfãşurarea instruirii:
a) principii şi definiţii specifice instruirii;
b) aspecte financiare specifice referitoare la instruire;
c) aspecte de management logistic şi operaţional;
d) proceduri de investigare a accidentelor şi SAR;
e) protecţia mediului.
(2) Pãrţile pot conveni, de asemenea, asupra oricãror alte aspecte tehnice.
ART. 8
Soluţionarea divergenţelor
(1) În cazul unor divergenţe referitoare la interpretarea sau implementarea prezentului acord, soluţionarea acestora nu va fi supusã deciziei niciunui tribunal naţional sau internaţional ori niciunei curţi de arbitraj şi niciunei terţe pãrţi sau persoane.
(2) Orice divergenţe referitoare la interpretarea sau îndeplinirea prezentului acord vor fi soluţionate de cãtre reprezentanţii pãrţilor care vor fi numiţi de la caz la caz. Decizia acestora va fi finalã şi obligatorie pentru pãrţi.
(3) Pe timpul soluţionãrii divergenţelor, dupã cum s-a menţionat mai sus, pãrţile vor continua sã îşi îndeplineascã toate obligaţiile în conformitate cu prezentul acord.
(4) Toate procedurile de soluţionare vor fi efectuate în limba englezã.
ART. 9
Obligaţiile pãrţilor în conformitate cu acordurile internaţionale
Prezentul acord nu va afecta obligaţiile care rezultã pentru fiecare parte din alte acorduri internaţionale la care acestea sunt parte.
ART. 10
Prevederi finale
(1) Prezentul acord va intra în vigoare dupã ce pãrţile au semnat acest acord şi la data când fiecare parte va notifica celeilalte pãrţi cã toate procedurile legale interne au fost îndeplinite.
(2) Fiecare parte poate propune amendamente sau modificãri la prezentul acord. În acest caz se vor iniţia consultãri în cadrul Comisiei pentru a se conveni asupra amendamentelor sau modificãrilor propuse. Amendamentele sau modificãrile convenite vor constitui parte integrantã a prezentului acord, dupã intrarea în vigoare în conformitate cu alin. (1).
(3) Prezentul acord se încheie pe o perioadã de 5 ani şi se va prelungi automat, de fiecare datã, pentru încã 5 ani, dacã niciuna dintre pãrţi nu va notifica celeilalte pãrţi, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea perioadei de valabilitate, intenţia sa de a termina acordul. În cazul încetãrii valabilitãţii, pãrţile vor asigura continuarea activitãţilor în desfãşurare şi protejarea materialelor şi informaţiilor clasificate schimbate.
(4) La data la care prezentul acord va intra în vigoare, Acordul dintre Ministerul Apãrãrii Naţionale din România şi Ministerul Apãrãrii din Statul Israel privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Bucureşti la 29 mai 2000, îşi va înceta valabilitatea.
Semnat la Bucureşti la 9 martie 2006, în douã exemplare originale, fiecare în limbile românã, ebraicã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În caz de diferenţe de interpretare, textul în limba englezã va prevala.

Pentru Ministerul Apãrãrii Naţionale din România,
Teodor Atanasiu,
ministrul apãrãrii naţionale

Pentru Ministerul Apãrãrii din Statul Israel,
Shaul Mofaz,
ministrul apãrãrii
_________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016