Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 565 din 1 iunie 2011  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 565 din 1 iunie 2011 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale a Vamilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 405 din 9 iunie 2011


    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

    ART. I
    Hotãrârea Guvernului nr. 110/2009 privind organizarea şi funcţionarea Autoritãţii Naţionale a Vãmilor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 127 din 2 martie 2009, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
    1. La articolul 4 alineatul (1), punctul 27 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "27. organizeazã prin centrele proprii şi prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamã din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice programe de formare, pregãtire şi perfecţionare profesionalã a personalului vamal;".
    2. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 29 se introduc douã noi puncte, punctele 29^1 şi 29^2, cu urmãtorul cuprins:
    "29^1. elaboreazã regulamentul de organizare şi funcţionare a unitãţii nucleare a autoritãţii vamale, înfiinţatã prin Decizia directorului general al Direcţiei Generale a Vãmilor nr. 1.382/2001, formatã din totalitatea aparatelor, instalaţiilor, sistemelor şi echipamentelor emiţãtoare de radiaţii ionizante, întocmeşte documentaţiile de obţinere şi modificare a autorizaţiilor de utilizare, deţinere, transfer, dezafectare, import pentru dotarea existentã şi cea ulterioarã, emite instrucţiuni specifice de utilizare a aparatelor, echipamentelor şi instalaţiilor radiologice, întocmeşte rapoarte periodice privind utilizarea aparaturii din dotare, pregãtirea personalului, asigurarea subunitãţilor cu personal operator, metode de contrabandã şi propuneri de contracarare a fenomenului infracţional transfrontalier şi de optimizare a activitãţii;
    29^2. asigurã, în condiţiile legii, operarea în domeniul specific de activitate şi sustenabilitatea componentei tehnice a Sistemului integrat pentru securitatea frontierei de stat (parte a subsistemelor-suport de control, informatic şi logistic - Filtrul III), formatã din totalitatea aparatelor, echipamentelor, instalaţiilor de control emiţãtoare de radiaţii ionizante şi sisteme complementare de control din dotare integrate, prin aplicaţii software dedicate, pentru realizarea bazelor de date relevante; verificã, prelucreazã, arhiveazã informaţiile culese din bazele proprii de date relevante şi gestioneazã colaborarea, în acest segment de activitate, cu autoritãţile naţionale competente în condiţiile legii."
    3. La articolul 4 alineatul (1), punctul 50 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "50. asigurã, conform competenţelor prevãzute de acte normative comunitare şi naţionale, implementarea Strategiei naţionale de aderare la spaţiul Schengen şi a mãsurilor ce îi revin din Planul de acţiune Schengen, precum şi implementarea Strategiei Naţionale de Management Integrat al Frontierei de Stat a României şi a mãsurilor ce îi revin atât din Planul de acţiune Schengen, cât şi din Planul multianual de investiţii;".
    4. La articolul 4 alineatul (1), dupã punctul 50 se introduc douã noi puncte, punctele 50^1 şi 50^2, cu urmãtorul cuprins:
    "50^1. asigurã, în condiţiile legii, prin personalul propriu specializat, operarea şi sustenabilitatea componentei tehnice a Sistemului integrat pentru securitatea frontierei de stat din dotare (parte a subsistemelor-suport de control, informatic şi logistic - Filtrul III), formatã din totalitatea aparatelor, echipamentelor, instalaţiilor de control emiţãtoare de radiaţii ionizante şi sisteme complementare de control aflate în dotare, integrate prin aplicaţii software dedicate;
    50^2. verificã, prelucreazã, arhiveazã informaţiile culese din bazele proprii de date relevante şi gestioneazã colaborarea cu autoritãţile naţionale competente, în condiţiile legii."
    5. La articolul 5, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 5. - (1) Autoritatea Naţionalã a Vãmilor este condusã de un vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, cu rang de subsecretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru."
    6. La articolul 7, alineatele (1) -(5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) Structura organizatoricã a Autoritãţii Naţionale a Vãmilor este prevãzutã în anexa nr. 2. Aparatul central şi unitãţile subordonate, respectiv direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale, birourile vamale de frontierã şi de interior şi punctele vamale, inclusiv serviciile, birourile şi alte compartimente funcţionale organizate în directa subordine a vicepreşedintelui, precum şi numãrul posturilor se stabilesc prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cu respectarea reglementãrilor legale în vigoare.
    (2) Directorii şi directorii adjuncţi din aparatul central al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor sunt numiţi, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    (3) Şefii de servicii, şefii de birouri şi ai altor compartimente funcţionale din aparatul central al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor sunt numiţi, în condiţiile legii, prin ordin al vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    (4) Personalul de execuţie din aparatul central al Autoritãţii Naţionale a Vãmilor şi din unitãţile subordonate este numit prin ordin al vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, în condiţiile legii.
    (5) Numãrul maxim de posturi pentru Autoritatea Naţionalã a Vãmilor şi unitãţile subordonate acesteia este de 3.159, inclusiv postul de demnitar."
    7. La articolul 8, alineatele (2), (3) şi (5) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, precum şi directorii executivi şi directorii executivi adjuncţi ai direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale sunt numiţi, în condiţiile legii, prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    (3) Şefii de servicii, şefii de birouri şi ai altor compartimente funcţionale din structura direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi din structura direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale, precum şi adjuncţii şefilor birourilor vamale sunt numiţi, în condiţiile legii, prin ordin al vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor.
    .............................................................................
    (5) Şefii birourilor vamale sunt numiţi prin ordin al vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cu avizul conform al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, în condiţiile legii."
    8. Articolul 12 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "Art. 12. - Formarea şi perfecţionarea personalului vamal se realizeazã prin cursuri de pregãtire specifice domeniului de activitate, organizate la nivel central şi teritorial, atât prin personalul vamal desemnat, în centre proprii, prin Şcoala de Finanţe Publice şi Vamã din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanţelor Publice, precum şi de alţi furnizori de formare, în condiţiile legii. Pregãtirea profesionalã va fi efectuatã ca urmare a unei analize a necesarului, acordându-se prioritate formãrii de formatori. Întreaga pregãtire profesionalã a personalului vamal este coordonatã la nivel central, fiind organizatã o evidenţã a pregãtirii profesionale."
    9. La articolul 14, alineatul (2) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
    "(2) Autoritatea Naţionalã a Vãmilor va propune, în programul propriu de investiţii, fondurile necesare pentru construirea de sedii proprii a cãror finanţare şi execuţie o va urmãri."
    10. Articolul 16 se abrogã.
    11. Anexele nr. 2 şi 3 se modificã şi se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2, care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
    ART. II
    Încadrarea în numãrul maxim de posturi şi în structura organizatoricã se aprobã prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã, la propunerea vicepreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, cu respectarea termenelor şi a procedurilor prevãzute de lege.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                 --------------
                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

          Ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, interimar,
                                    Emil Boc

    Bucureşti, 1 iunie 2011.
    Nr. 565.


    ANEXA 1
    (Anexa nr. 2 la Hotãrârea Guvernului nr. 110/2009)

    Numãrul maxim de posturi, inclusiv demnitarul = 3.159

                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
                       a Autoritãţii Naţionale a Vãmilor



                            STRUCTURA ORGANIZATORICĂ
                       a Autoritãţii Naţionale a Vãmilor



            ┌─────────────────────────────────────────────────────────┐
            │ PREŞEDINTELE AGENŢIEI NAŢIONALE DE ADMINISTRARE FISCALĂ │
            └───────────────────────────┬─────────────────────────────┘
                                        │
                                ┌───────┴────────┐
                                │ VICEPREŞEDINTE │
                                └────────┬───────┘
                                         │
                                         │
         ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────┐
         │ Serviciul integrare │ ├──────┤ Serviciul verificãri │
         │ vamalã europeanã şi ├───────┤ │ interne │
         │ relaţii internaţionale│ │ │ │
         └───────────────────────┘ │ └────────────────────────┘
         ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────┐
         │ Compartimentul │ ├──────┤ Serviciul audit │
         │ informaţii clasificate├───────┤ │ public intern │
         └───────────────────────┘ │ └────────────────────────┘
         ┌───────────────────────┐ │ ┌────────────────────────┐
         │ │ ├──────┤ Direcţia resurse umane,│
         │ Direcţia juridicã ├───────┤ │ organizare generalã │
         │ │ │ │ şi perfecţionare │
         └───────────────────────┘ │ └────────────────────────┘
                                         │
             ┌───────────┬───────────────┼──────┬───────────┬───────────┐
             │ │ │ │ │ │
        ┌────┴────┐ ┌───┴────┐ │ ┌───┴────┐ ┌───┴────┐ ┌───┴──────┐
        │ DIRECŢIA│ │DIRECŢIA│ │ │ │ │DIRECŢIA│ │ DIRECŢIA │
        │ SUPRAVE-│ │TEHNICI │ │ │ │ │ECONOMI-│ │DE TEHNO- │
        │ GHERE │ │ DE │ │ │DIRECŢIA│ │CĂ, IN- │ │LOGIA IN- │
        │ACCIZE ŞI│ │VĂMUIRE │ │ │DE AUTO-│ │VESTIŢII│ │FORMAŢIEI,│
        │ŞI OPERA-│ │ │ │ │ RIZĂRI │ │ŞI ADMI-│ │COMUNICA- │
        │ ŢIUNI │ │ │ │ │ŞI TARIF│ │NISTRA- │ │ ŢII ŞI │
        │ VAMALE │ │ │ │ │ VAMAL │ │REA SER-│ │STATISTICĂ│
        │ │ │ │ | │ │ │VICIILOR│ │ VAMALĂ │
        │ │ │ │ | │ │ │ │ │ │
        └─────────┘ └────────┘ | └────────┘ └────────┘ └──────────┘
                              ┌──────────|──────────┐
                              │ DIRECŢII REGIONALE │
                              │ PENTRU ACCIZE ŞI │
                              │ OPERAŢIUNI VAMALE │
                              └──────────┬──────────┘
                ┌────────────────────────┼──────────────────────┐
┌───────────────┴────────┐ ┌─────────┴───────┐ ┌────────┴─────────┐
│ DIRECŢII JUDEŢENE ŞI A ├─┐ │ BIROURI VAMALE ├─┐ │ BIROURI VAMALE ├─┐
│ MUNICIPIULUI BUCUREŞTI │ │ │ DE FRONTIERĂ │ │ │ DE INTERIOR │ │
│ PENTRU ACCIZE ŞI │ │ │ │ │ │ │ │
│ OPERAŢIUNI VAMALE │ │ └─┬───────────────┘ │ └─┬────────────────┘ │
└─┬──────────────────────┘ │ └─────────────────┘ └──────────────────┘
  └────────────────────────┘




    ANEXA 2
    (Anexa nr. 3 la Hotãrârea Guvernului nr. 110/2009)

                                     DOTĂRI

    I. Mijloace de transport


┌────┬──────────────┬────────────────────────────────┬────────┬────────────────┐
│Nr. │ Unitatea/ │ Tipul mijlocului de transport │ Numãrul│ Consumul maxim │
│crt.│ subunitatea │ │ maxim │ aprobat │
│ │ │ │ aprobat│ (lei) │
│ │ │ │(bucãţi)│ │
├────┼──────────────┼────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │
├────┼──────────────┼────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ 1.│Autoritatea │- Autoturisme │ 8 │350 l/lunã │
│ │Naţionalã a ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │Vãmilor │- Autovehicule pentru transport │ │ │
│ │ │de marfã şi de persoane (activi-│ │ │
│ │ │tãţi de aprovizionare, deplasare│ │ │
│ │ │a personalului operativ, │ │ │
│ │ │protocol) │ 5 │350 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autoturisme operative │ │ │
│ │ │(supravegheri, însoţiri, │ │ │
│ │ │controale, investigaţii) │ 120 │350 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autovehicule (autoutilitare │ │ │
│ │ │pentru depistarea drogurilor, │ │ │
│ │ │substanţelor cu regim special, │ │ │
│ │ │prelevãri de probe, transportul │ │ │
│ │ │câinilor) │ 60 │350 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autoturism operativ (control, │ │ │
│ │ │inspecţii - unitate nuclearã) │ 9 │300 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autospeciale (laborator mobil │ │ │
│ │ │pentru control vamal cu raze X, │ │ │
│ │ │raze gamma) │ 14 │4.500 l/lunã │
├────┼──────────────┼────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ 2.│Direcţii │- Autoturisme │ 8 │350 l/lunã │
│ │regionale ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │pentru accize │- Autovehicule pentru transport │ │ │
│ │şi operaţiuni │de marfã şi de persoane (acti- │ │ │
│ │vamale │vitãţi de aprovizionare, depla- │ │ │
│ │ │sare a personalului operativ, │ │ │
│ │ │protocol) │ 16 │350 l/lunã │
├────┼──────────────┼────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ 3.│Direcţii │- Autoturisme operative │ 100 │500 l/lunã │
│ │judeţene şi a ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │municipiului │- Autoturisme operative (control│ │ │
│ │Bucureşti │pistã - pentru fiecare birou │ │ │
│ │pentru accize │vamal din aeroporturile │ │ │
│ │şi operaţiuni │internaţionale) │ 13 │150 l/lunã │
│ │vamale şi ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │birouri vamale│- Autovehicule operative pentru │ │ │
│ │ │birourile vamale de frontierã │ │ │
│ │ │(transport de valori, de bunuri │ │ │
│ │ │confiscate, al personalului │ │ │
│ │ │operativ, supraveghere porturi, │ │ │
│ │ │zone libere) │ 22 │900 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autovehicule operative pentru │ │ │
│ │ │birourile vamale cu puncte │ │ │
│ │ │vamale între 5 şi 90 km faţã de │ │ │
│ │ │localitatea de reşedinţã │ │ │
│ │ │(transport de valori, de bunuri │ │ │
│ │ │confiscate, al personalului │ │ │
│ │ │operativ) │ 22 │300 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Autospeciale dezãpezire │ │ │
│ │ │curãţenie birouri vamale de │ │ │
│ │ │frontierã │ 9 │350 l/lunã │
│ │ ├────────────────────────────────┼────────┼────────────────┤
│ │ │- Şalupe pentru patrulare, │ 10 │80 l/orã pentru │
│ │ │control şi supraveghere vamalã, │ │ maximum 60 de │
│ │ │în limitele de competenţã │ │ ore/lunã │
│ │ │ │ 3 │100 l/orã pentru│
│ │ │ │ │ maximum 60 de │
│ │ │ │ │ ore/lunã │
└────┴──────────────┴────────────────────────────────┴────────┴────────────────┘



    II. Câini


┌────────────────────────────┬────────────────────────────────────────┬────────┐
│ Unitatea │ Denumirea │ Numãrul│
│ │ │ maxim │
├────────────────────────────┼────────────────────────────────────────┼────────┤
│ Autoritatea naţionalã │Câini dresaţi pentru Serviciul antidrog │ 60 │
│ a vãmilor │şi produse cu regim special │ │
└────────────────────────────┴────────────────────────────────────────┴────────┘



    NOTE:
    a) Listele cu direcţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale şi birourile vamale de frontierã şi de interior (cu puncte vamale între 5 şi 90 km faţã de localitãţile de reşedinţã), care au dreptul la autovehicule operative pentru transportul valorilor, bunurilor confiscate şi ale personalului operativ, se aprobã de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscalã care conduce Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, la propunerile temeinic justificate ale directorilor executivi ai direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale.
    b) Nu se considerã depãşiri la consumul normat la mijloacele de transport consumul care la nivelul anului se încadreazã în limita carburantului normat în raport cu numãrul de mijloace aprobat pentru Autoritatea Naţionalã a Vãmilor, direcţiile regionale pentru accize şi operaţiuni vamale, direcţiile judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiuni vamale şi/sau birourile vamale.

                                   --------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016