Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 522 din 19 aprilie 2006  pentru modificarea si completarea   Hotararii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de imbunatatire a situatiei romilor    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 522 din 19 aprilie 2006 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 430/2001 privind aprobarea Strategiei Guvernului Romaniei de imbunatatire a situatiei romilor

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 371 din 28 aprilie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Strategia Guvernului României de îmbunãtãţire a situaţiei romilor, aprobatã prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 430/2001 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 252 din 16 mai 2001, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La capitolul III "Scopul şi obiectivele generale ale strategiei", paragraful întâi va avea urmãtorul cuprins:
"Scop: Îmbunãtãţirea semnificativã a situaţiei romilor din România, prin promovarea unor mãsuri de incluziune socialã."
2. Capitolul V "Durata" va avea urmãtorul cuprins:
"V. Durata: 10 ani (2001-2010), cu un plan de mãsuri pe termen mediu de 4 ani (2001-2004) şi un plan general de mãsuri pentru perioada 2006-2008."
3. Capitolul VI "Domenii sectoriale" va avea urmãtorul cuprins:
"VI. DOMENII SECTORIALE:
A. Administraţie publicã şi dezvoltare comunitarã, comunicare şi participare civicã
B. Locuinţe
C. Sãnãtate
D. Justiţie şi ordine publicã
E. Economie, securitate socialã
F. Protecţia copilului, educaţie, culturã şi culte."
4. Capitolul VII "Direcţii de acţiune" va avea urmãtorul cuprins:
"VII. DIRECŢII DE ACŢIUNE
A. Administraţie publicã şi dezvoltare comunitarã, comunicare şi participare civicã
1. Creşterea capacitãţii instituţionale a structurilor de implementare a Strategiei Guvernului României de îmbunãtãţire a situaţiei romilor
2. Crearea de reţele şi consolidarea de parteneriate durabile în scopul elaborãrii de mãsuri/proiecte/programe pe domeniile sectoriale de îmbunãtãţire a situaţiei romilor.
B. Locuinţe
1. Îmbunãtãţirea accesului romilor la o locuinţã decentã şi la servicii publice de tip apã, electricitate, canalizare şi sisteme de încãlzire
2. Alocarea resurselor financiare locale destinate construcţiilor de locuinţe pentru grupurile dezavantajate, inclusiv pentru persoanele aparţinând minoritãţii romilor
3. Elaborarea unei baze de date şi a unei strategii privind reabilitarea locuinţelor deteriorate în urma calamitãţilor naturale
4. Implementarea strategiei de construcţie/reabilitare a locuinţelor.
C. Sãnãtate
1. Creşterea resurselor umane necesare îmbunãtãţirii accesului romilor la serviciile de sãnãtate publicã
2. Creşterea capacitãţii şi eficientizarea serviciilor publice de sãnãtate, astfel încât sã fie capabile sã furnizeze servicii şi tratament egal persoanelor aparţinând minoritãţii romilor.
3. Asigurarea accesului universal la pachetul minim de servicii medicale prevãzut de lege, inclusiv pentru populaţia de etnie romã.
D. Justiţie şi ordine publicã
1. Respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minoritãţilor naţionale, în special minoritãţii romilor
2. Introducerea mãsurilor afirmative privind minoritatea romã în procesul de recrutare a personalului din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale Ministerului Apãrãrii Naţionale.
E. Economie, securitate socialã
1. Creşterea eficienţei mãsurilor active destinate includerii romilor pe piaţa forţei de muncã
2. Reglementarea şi promovarea unor mãsuri active pentru beneficiarii de venit minim garantat, prin facilitarea accesului la cursuri de reconversie profesionalã.
F. Protecţia copilului, educaţie, culturã şi culte
1. Includerea resurselor umane rome, absolvenţi ai învãţãmântului de specialitate, inclusiv a femeilor, în instituţiile de protecţie, ocrotire şi educare a copilului
2. Creşterea accesului la un învãţãmânt de calitate, preşcolar şi şcolar
3. Continuarea oportunitãţilor de acces în învãţãmântul preuniversitar şi universitar pentru tinerii aparţinând minoritãţii rome
4. Revizuirea curriculei şcolare în vederea promovãrii în mediul şcolar a unui climat favorabil incluziunii sociale a categoriilor defavorizate, inclusiv a romilor."
5. Dupã capitolul VII se introduce un nou capitol, capitolul VII^1, cu urmãtorul cuprins:
"VII^1. FINANŢAREA STRATEGIEI
Finanţarea activitãţilor prevãzute în Planul general de mãsuri pentru perioada 2006-2008 se asigurã din fonduri de la bugetul de stat, din fondurile de preaderare, din alte fonduri provenite de la Uniunea Europeanã, precum şi prin atragerea altor resurse interne şi externe."
6. Capitolul VIII "Structuri" va avea urmãtorul cuprins:
"VIII. STRUCTURI
Pentru buna organizare şi coordonare a îndeplinirii Planului general de mãsuri pentru aplicarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor se constituie urmãtoarele structuri:
1. Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi;
2. comisiile ministeriale pentru romi;
3. birourile judeţene pentru romi;
4. experţi locali pentru problemele romilor.
Înfiinţarea structurilor pentru implementarea şi monitorizarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor se va realiza în conformitate cu calendarul de activitãţi prevãzut în Planul general de mãsuri pentru perioada 2006-2008, capitolul «Mãsuri organizatorice».
1. Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi
În conformitate cu prevederile <>Hotãrârii Guvernului nr. 750/2005 privind constituirea consiliilor interministeriale permanente, în cadrul Consiliului interministerial pentru educaţie, culturã, cercetare, tineret, sport şi minoritãţi a fost înfiinţat Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi.
Conform atribuţiilor stabilite potrivit <>Hotãrârii Guvernului nr. 750/2005 , Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi coordoneazã şi monitorizeazã implementarea politicilor publice pentru romi, inclusiv a activitãţilor prevãzute în Planul general de mãsuri pentru aplicarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor.
Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi este format din secretarii de stat din ministerele responsabile pentru aplicarea strategiei.
Ca membru în Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi, Agenţia Naţionalã pentru Romi rãspunde de coordonarea şi controlul executãrii activitãţilor prevãzute în Planul general de mãsuri pentru aplicarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor.
În cadrul reuniunilor Grupului de lucru pentru politicile publice pentru romi, Agenţia Naţionalã pentru Romi va prezenta şi punctele de vedere ale reprezentanţilor organizaţiilor romilor reuniţi în subcomitetul format pe lângã aceastã instituţie.
Grupul de lucru pentru politicile publice pentru romi se întruneşte în şedinţe trimestriale sau ori de câte ori este necesar, pentru a analiza stadiul îndeplinirii activitãţilor prevãzute în Planul general de mãsuri.
Componenţa nominalã a Grupului de lucru pentru politicile publice pentru romi se aprobã de cãtre ministrul de stat pentru coordonarea activitãţilor din domeniul culturii, învãţãmântului şi integrãrii europene, la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Romi.
Secretariatul tehnic al Grupului de lucru pentru politicile publice pentru romi va fi asigurat de aparatul de lucru al ministrului de stat, în strânsã colaborare cu cabinetul secretarului de stat al Agenţiei Naţionale pentru Romi.
2. Comisiile ministeriale pentru romi
Ministerele implicate în implementarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor rãspund de organizarea, planificarea, coordonarea şi controlul executãrii activitãţilor cuprinse în sectorul lor de responsabilitate, parte a Planului general de mãsuri.
Comisiile ministeriale pentru romi se înfiinţeazã în cadrul ministerelor implicate în implementarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor şi se subordoneazã Grupului de lucru pentru politicile publice pentru romi.
Comisiile ministeriale pentru romi se întrunesc în şedinţe lunare sau ori de câte ori este necesar, pentru a analiza stadiul activitãţilor prevãzute în Planul general de mãsuri din propriul sector de activitate.
Preşedintele comisiei ministeriale pentru romi este secretarul de stat care este şi membru al Grupului de lucru pentru politicile publice pentru romi.
Comisia ministerialã cuprinde 4-5 membri (şefi de direcţii şi experţi), a cãror responsabilitate este îndeplinirea sarcinilor ce le revin din aplicarea Planului general de mãsuri în sectorul de activitate al ministerului.
Unul dintre membrii Comisiei ministeriale pentru romi este delegat de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi dintre angajaţii agenţiei.
3. Birourile judeţene pentru romi
Birourile judeţene pentru romi sunt structuri organizate la nivel judeţean în cadrul instituţiilor prefectului şi se subordoneazã Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În scopul realizãrii unitare a planului general de mãsuri pentru aplicarea Strategiei Guvernului de îmbunãtãţire a situaţiei romilor, din punct de vedere tehnic activitatea birourilor judeţene pentru romi este coordonatã de Agenţia Naţionalã pentru Romi.
Principalele responsabilitãţi ale birourilor judeţene pentru romi sunt organizarea, planificarea şi coordonarea activitãţilor pentru îndeplinirea obiectivelor şi sarcinilor din Planul general de mãsuri, la nivel judeţean. În componenţa birourilor judeţene pentru romi vor fi desemnaţi prin ordin 3-4 experţi, dintre care unul în mod obligatoriu membru al minoritãţii romilor.
Activitatea birourilor judeţene pentru romi, performanţele experţilor şi stadiul îndeplinirii planului general de mãsuri vor fi evaluate anual de cãtre Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Agenţia Naţionalã pentru Romi.
Birourile judeţene pentru romi formeazã la nivel de judeţ grupurile de lucru mixte pentru romi, alcãtuite din subprefecţi, reprezentanţii birourilor judeţene pentru romi, reprezentanţii birourilor regionale ale Agenţiei Naţionale pentru Romi, reprezentanţii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului, care îşi au sediul în judeţele respective, mediatori şcolari şi sanitari, inspectori pentru romi şi cadre didactice rome, reprezentanţii organizaţiilor neguvernamentale şi reprezentanţi delegaţi de comunitãţile de romi.
Grupul de lucru mixt se întruneşte în şedinţe lunare sau ori de câte ori este necesar, în scopul analizãrii, planificãrii, organizãrii şi implementãrii activitãţilor sectoriale pentru îndeplinirea obiectivelor şi sarcinilor din planul general de mãsuri, la nivel judeţean.
Secretariatul Grupului de lucru mixt este asigurat de instituţia prefectului.
4. Experţii locali pentru romi
Experţii locali pentru romi reprezintã principalii mediatori între comunitãţile locale de romi şi autoritãţile administraţiei publice locale.
Experţii locali pentru romi sunt responsabili pentru organizarea, planificarea, coordonarea şi desfãşurarea pe plan local a activitãţilor pentru îndeplinirea obiectivelor şi sarcinilor cuprinse în planul general de mãsuri.
În sensul prezentei hotãrâri, expert local pentru romi este o persoanã bunã cunoscãtoare a problemelor romilor din zonã, recomandatã de cãtre romii din comunitatea localã pentru a o reprezenta în relaţia cu primãria.
Experţii locali pentru romi sunt angajaţi în cadrul primãriilor, se subordoneazã atât primarului, cât şi birourilor judeţene pentru romi.
Şi la nivelul comunelor, funcţia de expert local pentru romi va fi exercitatã de cãtre o persoanã cunoscãtoare a problemelor romilor, delegatã de cãtre romii din comunitatea localã pentru a o reprezenta în relaţia cu comuna."
7. Titlul capitolului IX va avea urmãtorul cuprins:
"IX. PLAN DE MĂSURI PE TERMEN MEDIU (2001-2004)"
8. Dupã capitolul IX se introduce un nou capitol, capitolul X "Plan general de mãsuri pentru aplicarea Strategiei de îmbunãtãţire a situaţiei romilor, pentru perioada 2006-2008", având cuprinsul prevãzut în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul delegat pentru coordonarea
Secretariatului General al Guvernului,
Mihai Alexandru Voicu

Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi,
Mariea Ionescu

p. Ministrul finanţelor publice,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat

Bucureşti, 19 aprilie 2006.
Nr. 522.

ANEXĂ

PLAN GENERAL DE MĂSURI pentru aplicarea Strategiei de îmbunãtãţire a situaţiei romilor 2006 - 2008

Notã: in rubrica "Raspunde Iniţiator/parteneri" se considerã cã iniţiatorul este prima instituţie menţionatã, urmãtoarele fiind partenere.





┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │initiator/│ / │buget de │surse/
│ │ │ │parteneri │Surse de │stat │Surse
│ │ │ │ │indicatori│ │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ │Masuri organizatorice │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 1 │Angajarea la nivelul primariilor, pe baza unei │ │ │ │ │
│ │recomandari din partea comunitãţii │Trim. 2 │Prefectii,│Numarul │Surse │
│ │locale, a unui expert local pentru romi, in │2006 │ANR, │total de │locale │
│ │vederea aplicãrii strategiei la nivel local - │ │Consilii │contracte │ │
│ │prin modificarea si completarea pct.4 al Cap.VIII│ │locale │de │ │
│ │din H.G. 430/2001 - reactualizat │ │ │angajare │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │Analiza gradului de angajare, la nivelul │Anual │ │Numarul de│ │
│ │primãriilor, a experţilor locali pentru romi. │incepând│ │persoane │ │
│ │ │cu anul │ │angajate │ │
│ │ │2006 │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 2 │Reconstituirea la nivelul instituţiilor │Trim. 2 │MAI, │Numarul │Bugetul │
│ │prefectului a birourilor judeţene │2006 │Prefectii,│Ordinelor │instituti-│
│ │pentru romi (B.J.R.). │ │ANR, │de recon- │ilor │
│ │ │ │ │stituire │prefectu- │
│ │ │ │ │a BJR, GLM│lui │
│ │Reorganizarea la nivel judeţean, a grupurilor de │ │ │ │ │
│ │lucru mixte, alcãtuite din subprefecti, │ │ │ │ │
│ │reprezentantii birourilor judetene pentru romi, │ │ │ │ │
│ │reprezentanţii Birourilor regionale ale Agentiei │ │ │Numarul │ │
│ │Nationale pentru Romi, reprezentanţii │ │ │intalni- │ │
│ │instituţiilor publice deconcentrate, ale │ │ │rilor │ │
│ │ministerelor şi ale celorlalte organe ale │ │ │ │ │
│ │administraţiei publice centrale din subordinea │ │ │ │ │
│ │Guvernului, cu sediul în judeţul respectiv, │ │ │ │ │
│ │mediatori şcolari şi sanitari, inspectori pentru │ │ │ │ │
│ │romi şi cadre didactice rome, reprezentanţii │ │ │ │ │
│ │organizaţiilor neguvernamentale si reprezentanti │ │ │ │ │
│ │delegati de ctare comunitatile de romi │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 3 │Intocmirea Planului local de actiune "Romii 2006 │Trim. 2 │Primarii, │Numarul de│Surse │
│ │- 2008" in urma evaluarii nevoilor comunitatilor │2006 │Expertii │Planuri │locale │
│ │locale si prezentarea acestuia în cadrul │ │locali │locale de │ │
│ │şedinţelor Consiliilor locale. │ │pentru │actiune │ │
│ │ │ │problemele│Numarul │ │
│ │ │ │romilor │comunitati│ │
│ │ │ │din │lor │ │
│ │ │ │primarii │facilitate│ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 4 │Centralizarea planurilor locale de actiune de │Trim. 3 │Prefectii,│Baza de │Bugetul │
│ │catre Birourile judetene pentru romi si │2006 │BJR, ANR, │date cu │MAI │
│ │elaborarea Planului Judetean de actiune "Romii │ │MAI │planurile │ │
│ │2006-2008" │ │ │locale │ │
│ │ │ │ │centraliza│ │
│ │ │ │ │te la │ │
│ │ │ │ │BJR │ │
│ │- Introducerea Planului judeţean de acţiune │Trim. 3 │ │Planul │ │
│ │"Romii 2006-2008", pe agenda Comisiei Judetene │2006 │ │judetean │ │
│ │Consultative, dezbaterea lui şi însuşirea prin │ │ │de actiune│ │
│ │consens, conform prevederilor Legii 215/2001. │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │judete │ │
│ │ │ │ │care si-au│ │
│ │ │ │ │insusit │ │
│ │ │ │ │planurile │ │
│ │ │ │ │judetene │ │
│ │ │ │ │de actiune│ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 5 │Introducerea Planului judeţean de acţiune "Romii │Trim. 3 │Prefectii,│Programul │ │
│ │2006-2008" in programul anual orientativ de │2006 │BJR │orientativ│ │
│ │dezvoltare economicã şi socialã al judeţului. │ │ │anual │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 6 │Evaluarea stadiului de implementare a Strategiei │anual │Primarii, │Raportul │Buget ANR │
│ │de îmbunataţire a situatiei romilor. Publicarea │Iunie │BJR, ANR │anual │ │
│ │anuala a unui raport de evaluare. │2006- │ │publicat │ │
│ │ │2008 │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │
│ │Analiza structurilor de implementare a Strategiei│ │ │ │ │
│ │Guvernului de imbunatatire a situatiei romilor. │ │ │ │ │
│ │Publicarea anuala a unui raport de evaluare. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 7 │Evaluarea anuala a activitatii, performantei │trimes- │MAI/ANR │Fisa de │ │
│ │personalului din cadrul Birourilor Judeţene │trial │ │evaluare │ │
│ │pentru Romi si a personalului din cadrul │2006- │ │ │ │
│ │Birourilor Regionale de catre MAI si ANR │2008 │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 8 │Includerea pe agenda Primului Ministru, în cadrul│Trimes- │SGG/ANR │Numarul de│ │
│ │video-conferintelor organizate cu Prefecţii a unui trial │ │video- │ │
│ │punct referitor la stadiul îndeplinirii strategiei 2006- │ │conferinte│ │
│ │Guvernului de cãtre Prefecţi, prin Birourile │2008 │ │in care │ │
│ │Judeţene pentru Romi si Birourile Regionale ale │ │ │s-a discu-│ │
│ │ANR. │ │ │tat despre│ │
│ │ │ │ │implemen- │ │
│ │ │ │ │tarea │ │
│ │ │ │ │Strategiei│ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 9 │Realizarea unor studii la nivel naţional pentru │Perma- │ANR, SGG │Numarul │Buget ANR │
│ │fiecare din domeniile strategiei, in vederea │nent │ │studiilor │ │
│ │fundamentarii politicilor publice viitoare pentru│2006- │ │ │ │
│ │romi. │2008 │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│ A │Administratie publica si dezvoltare comunitara, │ │ │ │ │
│ │comunicare si participare civicã │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 10│Identificarea si rezolvarea problemelor cu care │Perma- │MAI, ANR │Numarul │Surse │
│ │se confrunta comunitatile locale, in conformitate│nent │(prin │intalniri-│locale │
│ │cu prevederile Strategiei, prin organizarea de │2006- │birourile │lor │ │
│ │intalniri trimestriale ale primarilor/consiliilor│2008 │regionale)│Procesele │ │
│ │locale, cu reprezentanti ai romilor │ │autoritati│verbale │ │
│ │ │ │locale │ale │ │
│ │ │ │ │acestora │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 11│Intocmirea de catre instituţia prefectului a unui│Semes- │Prefecturi│Raportul │Bugetul │
│ │raport semestrial privind stadiul îndeplinirii │trial │ / │ │institu- │
│ │obiectivelor din Strategia Guvernului de │iunie- │MAI, ANR │ │tiilor │
│ │îmbunãtãţire a situaţiei romilor şi activitatea │decem- │ │ │prefectu- │
│ │structurilor de implementare a strategiei. │brie │ │ │lui │
│ │ │2006- │ │ │ │
│ │ │2008 │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 12│Monitorizarea aplicãrii prevederilor OG 137/2000 │Perma- │CNCD │Rapoartele│Buget │
│ │devenita Legea 48/2002) in instituţiile publice. │nent │ │de evalua-│CNCD │
│ │- Raport anual de evaluare a discriminãrii │2006- │ │re │ │
│ │cetãţenilor în raporturile cu administratia │2008 │ │Numarul de│ │
│ │publica centrala şi locala. │ │ │reclamatii│ │
│ │ │ │ │privind │ │
│ │ │ │ │discrimi- │ │
│ │ │ │ │narea pe │ │
│ │ │ │ │criterii │ │
│ │ │ │ │etnice │ │
│ │ │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │cazuri │ │
│ │ │ │ │solutiona-│ │
│ │ │ │ │te │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 13│Infiinţarea unei reţele naţionale de oficii ale │2006 │CNCD, ANR │Numarul │Buget CNCD│
│ │Consiliului Naţional pentru Combaterea │ │ │oficiilor │ │
│ │Discriminarii, care sa includã si reprezentanţi │ │ │Numarul de│ │
│ │ai romilor. │ │ │angajati │ │
│ │ │ │ │in │ │
│ │ │ │ │oficii │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 14│Creşterea capacitãţii de a elabora, implementa, │Perma- │MAI/INA, │Numarul │Buget MAI,│
│ │monitoriza si evalua proiecte de îmbunãtãţire a │nent │ANR, ANFP,│cursurilor│ANR, CNCD │
│ │situaţiei romilor, de a aplica tehnici si metode │2006- │CNCD │de formare│ │
│ │de prevenire a conflictelor, masuri pentru │2008 │ │Numarul de│ │
│ │combaterea discriminarii pentru personalul ANR, │ │ │partici- │ │
│ │membri comisiilor interministeriale pentru romi, │ │ │panti │ │
│ │experţi romi de la nivel teritorial, functionarii│ │ │Rapoartele│ │
│ │publici, reprezentanti ONG si ai grupurilor de │ │ │de │ │
│ │iniţiativã localã a romilor, prin organizarea de │ │ │evaluare │ │
│ │cursuri de formare si pregatire pentru acestia. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 15│Stabilirea si consolidarea de parteneriate │Perma- │Consilii │Numarul de│Buget ANR,│
│ │durabile intre autoritãţile centrale si locale, │nent │locale, │partene- │MAI, ANOFM│
│ │pe de o parte, si reprezentanţii ONG, pe de alta │2006- │ANR, MAI, │riate │MTCT │
│ │parte, in vederea elaborãrii şi implementãrii de │2008 │MSF, ANOFM│Numarul de│ │
│ │proiecte de îmbunãtãţire a situaţiei romilor, │ │MTCT │activitati│ │
│ │pornind de la planurile locale de acţiune │ │ │desfasura-│ │
│ │ │ │ │te in │ │
│ │ │ │ │parteneri-│ │
│ │ │ │ │at │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │ │ │buget de │Surse/
│ │ │ │ │ │stat │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ B │Locuinte │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 16│Continuarea abordãrii si rezolvãrii problemelor │Perma- │MAI, MTCT,│Numarul │Buget MAI,│4,5
│ │legate de dreptul de proprietate asupra │nent │MAPDR, │actelor de│ANR, SGG │MERO
│ │terenurilor si locuinţelor deţinute de romi şi de│2006- │prefecturi│proprieta-│ │
│ │reconstituire a dreptului de proprietate funciara│2008 │consilii │te │ │
│ │ │ │judetene, │Numarul │ │
│ │ │ │primarii │certifica-│ │
│ │ │ │ │telor de │ │
│ │ │ │ │proprieta-│ │
│ │ │ │ │te │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 17│- Finanţarea integrala sau/si parţiala a │Perma- │MTCT, MAI,│Numarul de│Buget MTCT│22
│ │proiectelor si programelor care vizeazã lucrãri │nent │prefecturi│locuinte │MAI, SGG, │MEURO
│ │de reabilitare a locuinţelor sau constructia de │2006- │consilii │construite│ANR │
│ │locuinţe în comunitãţile defavorizate, inclusiv │2008 │judetene, │si sau │Surse │
│ │in cele locuite de romi; │ │consilii │renovate │locale │
│ │- Finanţarea programelor de infrastructurã care │ │locale, │Numarul │ │
│ │vizeazã asigurarea condiţiilor decente de locuit │ │primarii, │familiilor│ │
│ │în zonele urbane si rurale, inclusiv cele │ │Ministerul│ale caror │ │
│ │populate de romi (energie electrica, apa │ │Mediului, │locuinte │ │
│ │potabila, canalizare, gaz metan, pietruire │ │MAPDR, ANR│au fost │ │
│ │drumuri comunale, salubrizare). │ │ │racordate │ │
│ │- Asigurarea participarii directe a │ │ │la reteaua│ │
│ │beneficiarilor (inclusiv a romilor) la │ │ │electrica,│ │
│ │proiectarea, reabilitarea si construirea efectiva│ │ │reteaua de│ │
│ │a obiectivelor, atât ca voluntari cât şi ca │ │ │canalizare│ │
│ │angajaţi. │ │ │reteaua de│ │
│ │ │ │ │apa. │ │
│ │ │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │drumuri │ │
│ │ │ │ │reamenaja-│ │
│ │ │ │ │te. │ │
│ │ │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │voluntari/│ │
│ │ │ │ │angajati │ │
│ │ │ │ │romi │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │ │ │buget de │Surse/
│ │ │ │ │ │stat │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ C.│Sanatate │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 18│Creşterea accesului romilor la serviciile │Perma- │DSP, CNAS │Numarul de│Buget MSF │
│ │medicale publice, prin includerea lor in sistemul│nent │ │asigurari │ │
│ │asigurãrilor de sãnãtate (pe baza parteneriatelor│2006- │ │de sanata-│ │
│ │dintre: DSP, CNAS, ONG, etc), cu accent pe │2008 │ │te pentru │ │
│ │problematica de sãnãtate a femeilor si a │ │ │persoanele│ │
│ │copiilor. │ │ │de etnie │ │
│ │ │ │ │roma │ │
│ │ │ │ │Registrul │ │
│ │ │ │ │de inregis│ │
│ │ │ │ │trare a │ │
│ │ │ │ │pacienti- │ │
│ │ │ │ │lor. │ │
│ │ │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │pacienti │ │
│ │ │ │ │din comuni│ │
│ │ │ │ │tatile de │ │
│ │ │ │ │romi │ │
│ │ │ │ │asigurati │ │
│ │ │ │ │la medicul│ │
│ │ │ │ │de familie│ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 19│Creşterea numãrului de mediatori sanitari şi │Perma- │MSF, MEdC │Numarul │ │
│ │formarea de formatori in domeniul medierii │nent, │ │anual al │ │
│ │sanitare. │2006- │ │mediato- │ │
│ │- Recrutarea si formarea instructorilor de │2008 │ │rilor │ │
│ │educaţie pentru sãnãtate, prin masuri de acţiune │ │ │sanitari │ │
│ │afirmativa. │ │ │formati si│ │
│ │- Formarea (pâna în iunie 2006) a unui instrument│ │ │angajati │ │
│ │de monitorizare şi evaluare sistematica a │ │ │ │ │
│ │indicatorilor de sãnãtate. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 20│Instruirea medicilor de familie şi a mediatorilor│Perma- │MS, CNCD │Numarul de│ │
│ │sanitari cu privire la prevenirea si combaterea │nent, │ │partici- │ │
│ │discriminãrii fata de romi. │2006- │ │panti │ │
│ │ │2008 │ │Numarul │ │
│ │ │ │ │seminari- │ │
│ │ │ │ │ilor │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────
┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │ │ │buget de │Surse/
│ │ │ │ │ │stat │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ D │Justitie si ordine publica │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 21│Prezentarea unui raport anual privind respectarea│ │ │ │ │
│ │drepturilor │aprilie,│MAI, CNCD,│Raportul │Buget MAI,│
│ │persoanelor aparţinând minoritãţilor naţionale in│anual │SGG/DRI, │anual │SGG, ANR │
│ │general şi al minoritãţii rome inclusiv, in │2006- │ANR, MAE, │ │ │
│ │conformitate cu prevederile constituţionale şi în│2008 │MJ prin │ │ │
│ │acord cu obligaţiile internaţionale asumate de │ │ANP │ │ │
│ │România. │ │ │ │ │
│ │- Monitorizarea cazurilor de discriminare şi abuz│ │ │ │ │
│ │supra romilor sãvârşite de autoritãţi, precum şi │ │ │ │ │
│ │popularizarea sancţiunilor luate împotriva │ │ │ │ │
│ │acestora, precum si a accesului romilor la │ │ │ │ │
│ │serviciile publice. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 22│Introducerea de cãtre MAI a masurilor afirmative │iunie- │MAI, │Numarul de│Buget MAI,│
│ │în procesul de recrutare a ofiterilor de politie │anual │ │ofiteri si│MApN │
│ │din randul cetaţenilor de etnie roma, cu │2006- │ │subofiteri│ │
│ │precadere in comunitatile compacte de romi. │2008 │ │de etnie │ │
│ │Promovarea de cãtre MApN si MEC, de mãsuri anti- │ │MApN, MEdC│roma │ │
│ │discriminatorii la admiterea şi angajarea romilor│ │ │ │ │
│ │în structurile acestor institutii. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 23│Dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor de │Perma- │MAI, │Numarul de│ │
│ │parteneriat dintre politie şi romi, precum şi │nent │prefecturi│actiuni │ │
│ │organizarea de întâlniri lunare ale şefilor │2006- │primarii, │comune │ │
│ │poliţiei locale cu reprezentanţi ai comunitatii │2008 │consilii │Numarul │ │
│ │de romi. │ │judetene, │intalni- │ │
│ │ │ │consilii │rilor │ │
│ │ │ │locale │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │ │ │buget de │Surse/
│ │ │ │ │ │stat │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ E.│Economic, Securitate Sociala │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 24│Elaborarea si implementarea unui program │ │ │ │ │
│ │cu abordare inclusiva cu │Semes- │ANOFM, │Programul │Buget │
│ │accent pe incadrarea in munca a romilor, in │trul al │ANES, MEdC│Numarul │ANOFM, │
│ │special a femeilor de etnie roma. │doilea, │ANIMMC, │femeilor │ANIMM │
│ │ │2006 │ANR │roma, │ │
│ │- Elaborarea şi realizarea unor programe de │Perma- │ │participan│ │
│ │dezvoltare comunitara, care sa vizeze, │nent │ │te, numa- │ │
│ │dezvoltarea capacitatii anteprenoriale a romilor,│2006- │ │rul │ │
│ │precum şi revitalizarea meseriilor tradiţionale, │2008 │ │afacerilor│ │
│ │cãutate pe piaţa muncii. │ │ │Numarul de│ │
│ │- Asigurarea participarii directe a │ │ │persoane │ │
│ │beneficiarilor (inclusiv a romilor) la │ │ │apartinand│ │
│ │proiectarea, reabilitarea şi construirea │ │ │minorita- │ │
│ │efectivã a obiectivelor prezentate in domeniul B.│ │ │tii rome, │ │
│ │LOCUINŢE atit ca voluntari cit şi ca angajaţi. │ │ │angajate │ │
│ │ │ │ │in │ │
│ │ │ │ │proiecte. │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 25│Asigurarea consilierii necesare obţinerii actelor│Perma- │MAI, │Numarul de│Buget MAI,│4,5
│ │de identitate şi a certificatelor de stare civila│nent │Autoritati│documente │SGG-ANR │MEURO
│ │pentru cetatenii romani de etnie roma, prin │2006- │locale │ │ │
│ │continuarea programelor existente. │2008 │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 26│Implementarea planului existent de ocupare a │Semes- │ANOFM, │Numarul │Bugetul │
│ │forţei de munca: organizarea bursei locurilor de │trial │ANR │persoane- │ANOFM │
│ │munca, masuri active de ocupare (job-club). │2006- │ │lor │ │
│ │- Elaborarea unui program anual de formare şi │2008 │ │angajate │ │
│ │reconversie profesionala în meserii cu grad │ │ │in urma │ │
│ │ridicat de solicitare pe piaţa muncii. │ │ │actiunii │ │
│ │- Elaborarea unui plan de externalizare a │ │ │Programul,│ │
│ │serviciilor instituţionale cãtre ONG-uri │ │ │planul │ │
│ │(consiliere, formare, ocupare, etc.), in vederea │ │ │ │ │
│ │sporirii eficientei acestor servicii. │ │ │ │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

┌───┬─────────────────────────────────────────────────┬────────┬──────────┬──────────┬──────────┬──────
│Nr.│ │Termen │Raspunde │Indicatori│Surse │Alte
│crt│Proiect/Activitate │ │ │ │buget de │Surse/
│ │ │ │ │ │stat │CE
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ F.│Protectia copilului, educatie, cultura si culte. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 27│Evaluarea participãrii femeilor rome in │Anual- │DGSAPC, │Raportul │Buget │
│ │programele de protectie, ocrotire şi educatie a │aprilie │ANPDC │anual │DGSAPC, │
│ │copilului, prin elaborarea unui raport anual in │ │ │Numarul │ANPDC │
│ │acest domeniu. │ │ │femeilor │ │
│ │ │ │ │partici- │ │
│ │ │ │ │pante │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 28│Programe de prevenirea şi combaterea │Perma- │ANPDC, │Numarul │Buget │
│ │discriminãrii copiilor insituţionalizati, precum │nent │CNCD │programe- │ANPDC │
│ │si pentru celelalte categorii de copii romi │ │ │lor │ │
│ │aflati in dificultate │ │ │Numarul de│ │
│ │ │ │ │partici- │ │
│ │ │ │ │panti │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 29│Realizarea în colaborare cu ONG si MMSS, a unor │Perma- │ANPDC, │Programele│Buget │
│ │programe de formare a │nent │DGASPC, │de formare│MMSSF, │
│ │mediatorilor sociali şi a formatorilor din rândul│ │MSF, DSP, │Numarul │MEdC │
│ │tinerilor romi, pentru comunitatile locale in │ │MMSSF, │colaborari│ │
│ │care traieşte un numãr semnificativ de romi. │ │MEdC │lor │ │
│ │- Includerea in reteaua de asistenta sociala a │ │ │numarul │ │
│ │tinerilor romi, absolventi ai invatamantului de │ │ │tinerilor │ │
│ │profil │ │ │romi │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 30│Desfãşurarea anualã, în colaborare cu ONG-uri şi │Anual │ANPDC, │Numarul │Buget │
│ │autoritãţi locale, a unor campanii de informare │ │MEdC, ANR │campani- │ANPDC, │
│ │si de sensibilizare a opiniei publice cu privire │ │ │ilor de │MEdC │
│ │la drepturile copilului, precum şi la │ │ │informare │ │
│ │problematica familiei in situaţie de risc sau │ │ │Numarul │ │
│ │dificultate, în scopul prevenirii abandonului, │ │ │estimat de│ │
│ │abuzului şi a neglijarii copilului. │ │ │benefici- │ │
│ │ │ │ │ari ai │ │
│ │ │ │ │campanii- │ │
│ │ │ │ │lor de │ │
│ │ │ │ │informare.│ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 31│Stimularea participãrii preşcolare, şcolare şi │Perma- │MEdC, │Numarul de│Buget │
│ │universitare în rândul romilor prin masuri │nent │Prefecturi│copii │MEdC, │
│ │afirmative şi mãsuri care sã promoveze │ │ │inscrisi │Surse │
│ │desegregarea şi de interzicere a segregãrii în │ │ │Numarul │locale │
│ │şcoli pe criterii etnice │ │ │scolilor │ │
│ │ │ │ │segregate │ │
│ │- Infiinţarea de unitãti şcolare bilingve, pentru│ │ │in fapt, │ │
│ │copii vorbitori nativi de limba romani, cu │ │ │in care au│ │
│ │predare în limba romani, cu cadre didactice rome │ │ │fost │ │
│ │(absolventi CRDIS, institutori romi, mediatori │ │ │integrati │ │
│ │şcolari) în comunitãţile tradiţionale ale │ │ │copii romi│ │
│ │romilor. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 32│Extinderea a unor programe de formare si │Perma- │MEdC, CNCD│Numarul │Buget MEdC│
│ │perfecţionare a cadrelor didactice pentru │nent │ │programe- │ │
│ │diversitate culturala, multiculturalitate, │ │ │lor de │ │
│ │interculturalitate, istorie şi cunoasterea │ │ │formare si│ │
│ │culturii celuilalt. │ │ │perfectio-│ │
│ │ │ │ │nare │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 33│Introducerea unor discipline şi conţinuturi de │Perma- │MEdC, CNR,│Programa │Buget MEdC│
│ │prevenire şi combatere a discriminarii in planul │nent │CNCR, CNCD│scolara │CNCD │
│ │de învãţãmânt şi în trunchiul comun al programei │ │ │Manuale │ │
│ │şcolare şi în manualele şcolare. │ │ │scolare │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 34│Acordarea de cãtre MEC în colaborare cu MAI, │Anual, │MEdC, MAI,│Numarul │Buget MAI,│
│ │MApN, SRI etc. de locuri distincte candidaţilor │Iunie │MapN, SRI │locurilor │MapN, SRI │
│ │romi in institutiile scolare si universitare cu │ │ │alocate │ │
│ │profil militar. │ │ │ │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 35│Derularea, în continuare, a programelor de │Perma- │MEdC, MFP │Numarul │Buget de │
│ │asigurare a unei mese/zi pentru toti elevii din │nent │ │benefici- │stat, │
│ │ciclul prescolar, primar si gimnazial. │ │ │arilor │Surse │
│ │ │ │ │ │locale │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 36│Editarea de publicatii (inclusiv cu caracter │Anual │MCC, MEdC,│Numarul de│Buget MEdC│
│ │stiintific, filozofic, religios etc.) in limba │ │ANR, MFP │publicatii│CNCR, MCC,│
│ │romani. │ │ │bilingve │ANR, DRI │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 37│Finantarea producerii si distribuirii de │Perma- │ANR, MCC, │Numarul │Buget MEdC│
│ │materiale documentare si publicatii despre romii │nent │MEdC, ANR,│materiale-│CNCR, MCC,│
│ │din Romania │ │MFP │lor │ANR, DRI │
│ │ │ │ │documenta-│ │
│ │ │ │ │re │ │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 38│Sprijinirea proiectelor de cercetare şi educaţie │Perma- │MCC, MEdC,│Numarul │Buget MEdC│
│ │interculturala. │nent │MFP │proiecte- │CNCR, MCC,│
│ │ │ │ │lor │ANR, DRI │
├───┼─────────────────────────────────────────────────┼────────┼──────────┼──────────┼──────────┼──────
│ 39│Prezentarea şi initierea în colaborare cu ONG, a │Anual, │MCC, ANR, │Numarul de│Buget MEdC│
│ │unui plan de desfaşurare a evenimentelor │ianuarie│MEdC, MFP │ONG-uri │CNCR, MCC,│
│ │culturale cu specific inspirat din folclorul, │ │ │partenere │ANR, DRI │
│ │tradiţiile şi cultura romani. │ │ │Numarul │ │
│ │- Infiintarea Muzeului Culturii si Civilizatiei │ │ │evenimen- │ │
│ │romilor │ │ │telor │ │
│ │ │ │ │desfasura-│ │
│ │ │ │ │te │ │
└───┴─────────────────────────────────────────────────┴────────┴──────────┴──────────┴──────────┴──────

Legenda:


AJOFM Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca
ANES Agentia Nationala pentru Egalitate de Sanse
ANFP Agentia Nationala a Functionarilor Publici
ANIMMC Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie
ANOFM Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca
ANPDC Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului
ANP Administratia Nationala a Penitenciarelor
ANR Agentia Nationala pentru Romi
BJR Biroul Judetean pentru Romi
CNCR Centrul National de Cultura al Romilor
CNAS Casa Nationala de Asigurari de Sanatate
CNCD Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii
CNR Consiliul National pentru Curriculum
DGASPC Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
DRI Departamentul pentru Relatii Interetnice
DSP Directia de Sanatate Publica
INA Institutul National de Administratie
MAE Ministerul Afacerilor Externe
MAI Ministerul Administratiei si Internelor
MAPDR Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale
MApN Ministerul Apararii Nationale
MCC Ministerul Culturii si Cultelor
MEcC Ministerul Economiei si Comertului
MEdC Ministerul Educatiei si Cercetarii
MJ Ministerul Justitiei
MMSSF Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei
MS Ministerul Sanatatii
MTCT Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului
MFP Ministerul Finantelor Publice
SGG Secretariatul General al Guvernului


------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016