Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HOTARARE nr. 517 din 21 mai 2010 privind modificarea si completarea Regulamentului de organizare si functionare a Consiliului de mediere, aprobat prin Hotararea Consiliului de mediere nr. 5/2007
În temeiul <>art. 17 alin. (2) şi al <>art. 71 alin. (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
Consiliul de mediere adoptã prezenta hotãrâre.
ARTICOL UNIC Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului de mediere, aprobat prin <>Hotãrârea Consiliului de mediere nr. 5/2007, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 505 din 27 iulie 2007, cu modificãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 8, dupã alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins: "(3) Pentru a asigura calitatea formãrii iniţiale şi continue a mediatorilor, Consiliul poate constitui un departament pentru calitatea formãrii în mediere."
2. La articolul 9, litera b) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "b) taxe provenind din autorizarea programelor de formare profesionalã a mediatorilor;".
3. La articolul 10 alineatul (1), litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "d) prin absenţa nemotivatã la mai mult de 3 şedinţe ordinare consecutive, în condiţiile stabilite prin hotãrâre a Consiliului. Se considerã absenţã situaţia în care un membru al Consiliului nu participã fizic, inclusiv situaţia în care participã prin mandat, la şedinţele Consiliului. Absenţele se considerã a fi motivate în urmãtoarele situaţii: (i) incapacitate datoratã bolii; (ii) imposibilitatea de participare datoratã unei situaţii familiale (deces, cãsãtorie, botez, boala unui membru al familiei); (iii) altã situaţie aprobatã în prealabil de Consiliu."
4. La articolul 17, litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "e) elaboreazã şi adoptã Procedura de autorizare a furnizorilor de formare în domeniul medierii, programa-cadru, standardul de formare a mediatorului, precum şi procedurile de monitorizare, reautorizare şi retragere a autorizaţiei furnizorilor de servicii de formare în domeniul medierii;".
5. La articolul 17, dupã litera k) se introduce o nouã literã, litera l), cu urmãtorul cuprins: "l) acrediteazã formatorii, examinatorii, evaluatorii şi experţii evaluatori în domeniul medierii şi ia mãsuri pentru asigurarea calitãţii activitãţii acestora."
6. La articolul 21, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins: "(4) Calitatea de membru în Comisia permanentã înceteazã în cazul în care membrul respectiv absenteazã la 3 şedinţe consecutive. Încetarea calitãţii de membru în Comisia permanentã se constatã de cãtre Consiliu prin hotãrâre, conform legii."
7. La articolul 26, alineatul (2) se abrogã.
8. La articolul 46, litera d) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "d) asigurarea accesului şi menţinerea în profesia de mediator."
9. Articolul 47 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 47. - (1) Formarea profesionalã a mediatorilor se realizeazã pe baza unor programe de formare iniţialã şi continuã, întocmite pe baza criteriilor cuprinse în standardul de formare în domeniul medierii şi în standardele de formare continuã, elaborate de Consiliu. (2) Revizuirea programelor de formare este obligatorie în maximum 6 luni dupã publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a unor modificãri ale standardului de formare. (3) Toate programele de formare a mediatorilor respectã principiile formãrii adulţilor şi au o structurã care cuprinde maximum 30% pregãtire teoreticã şi minimum 70% pregãtire practicã."
10. Articolul 48 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 48. - Standardul de formare în domeniul medierii stabileşte criteriile minime pentru realizarea programelor de formare iniţialã a mediatorilor în ceea ce priveşte: a) structura pe arii tematice; b) calificarea şi experienţa formatorilor; c) durata minimã a cursurilor pentru fiecare arie tematicã; precum şi d) condiţiile logistice minime ce trebuie asigurate de furnizorul de formare sau instituţia de învãţãmânt superior pe durata formãrii."
11. Articolul 49 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 49. - Standardele de formare iniţialã şi continuã adoptate de Consiliu şi publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, sunt obligatorii pentru elaborarea sau, dupã caz, revizuirea programelor de formare a mediatorilor."
12. La articolul 50, alineatul (1) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 50. - (1) Formarea profesionalã a mediatorilor se realizeazã prin: a) cursuri organizate de furnizori de formare autorizaţi de Consiliu, conform Legii, cu modificãrile şi completãrile ulterioare; b) programe postuniversitare de nivel master acreditate, desfãşurate de instituţii de învãţãmânt superior, avizate în prealabil de Consiliu."
13. Articolul 51 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 51. - În vederea autorizãrii, furnizorul de formare depune la Consiliu o cerere însoţitã de documentele solicitate conform procedurii de autorizare, în douã exemplare, între care cel puţin: a) certificatul de înregistrare fiscalã - fotocopie; b) programul de formare propus; c) lista formatorilor propuşi; d) curriculum vitae al fiecãrui formator, însoţit de fotocopii ale documentelor care atestã pregãtirea şi experienţa în conformitate cu criteriile stabilite de standardul de formare în domeniul medierii; e) dovada cã în obiectul de activitate este inclusã formarea în domeniul medierii."
14. Articolul 52 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins: "Art. 52. - (1) În termen de 60 de zile de la data la care a fost înregistratã, cererea de autorizare a programului de formare, însoţitã de toate documentele solicitate conform art. 51, este analizatã de Comisia permanentã, care formuleazã o propunere pe baza cãreia Consiliul adoptã o hotãrâre de aprobare sau de respingere. (2) Autorizaţia este emisã de Consiliu în maximum 30 de zile de la data adoptãrii hotãrârii de aprobare a autorizãrii şi este valabilã maximum 4 ani de la data eliberãrii, putând fi reînnoitã, conform procedurii de reautorizare. (3) Comunicarea hotãrârii Consiliului se face în scris, cu confirmarea primirii. (4) Un exemplar al documentelor depuse spre autorizare se returneazã petentului, iar pe fiecare paginã se înscrie menţiunea «Avizat de Consiliul de mediere, astãzi.......». (5) Autorizaţia emisã de Consiliu pentru fiecare program de formare se elibereazã pe bazã de semnãturã reprezentantului legal sau unui împuternicit al acestuia, dupã ce se face dovada achitãrii taxei de autorizare a programului de formare, în cuantumul stabilit prin hotãrâre a Consiliului. (6) Sub sancţiunea anulãrii autorizaţiei, furnizorul de formare este obligat sã anunţe Consiliul în maximum 15 zile cu privire la orice modificãri ale datelor înscrise în certificatul de înregistrare fiscalã, prevãzut la art. 51 lit. a). (7) Sub sancţiunea anulãrii autorizaţiei, furnizorul de formare are obligaţia sã solicite Consiliului aprobarea pentru orice modificare ulterioarã autorizãrii adusã în programul de formare prevãzut la art. 51 lit. b) şi în lista formatorilor propuşi pentru derularea programului de formare, prevãzutã la art. 51 lit. c)."
Preşedintele Consiliului de mediere, Anca Elisabeta Ciucã
Bucureşti, 21 mai 2010. Nr. 517.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email