Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 5 din 18 martie 1996  privind bugetul de venituri si cheltuieli al Camerei Deputatilor pe anul 1996    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 5 din 18 martie 1996 privind bugetul de venituri si cheltuieli al Camerei Deputatilor pe anul 1996

EMITENT: CAMERA DEPUTATILOR
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 57 din 18 martie 1996

    In temeiul art. 61 alin. (1) şi al art. 64 din Constituţia României, precum şi al art. 206 din Regulamentul Camerei Deputaţilor,

    Camera Deputaţilor adopta prezenta hotărîre.

    ART. 1
    (1) Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 1996, finanţat de la bugetul de stat, se stabileşte la suma de 67.322.980 mii lei, din care:
    a) cheltuieli curente ale Camerei Deputaţilor, în suma de 41.474.547 mii lei;
    b) cheltuieli de capital pentru realizarea lucrărilor de investiţii la Palatul Parlamentului, hotelul Parlamentului şi la alte obiective de investiţii, pentru dotări independente necesare desfăşurării activităţii Camerei Deputaţilor şi activităţii deputaţilor în circumscripţiile electorale, în suma de 25.236.333 mii lei;
    c) cheltuieli pentru funcţionarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului, în suma de 612.100 mii lei, din care cheltuieli de capital în suma de 21.500 mii lei.
    (2) Sinteza bugetului pe capitole şi subcapitole, precum şi pe titulari, se prezintă în anexa nr. 1.
    (3) Detalierea cheltuielilor pe articolele clasificaţiei bugetare se prezintă în anexa nr. 2.
    (4) Lista obiectivelor cu finanţare integrala sau parţială de la bugetul de stat se prezintă în anexa nr. 3.
    ART. 2
    (1) Bugetul pentru cap. "Cheltuieli curente" va acoperi necesităţile privind funcţionarea Camerei Deputaţilor, a serviciilor acesteia, precum şi pe cele legate de întreţinerea şi administrarea sediilor Camerei Deputaţilor.
    (2) Cheltuielile curente se stabilesc la suma de 41.474.547 mii lei, din care:
    a) cheltuieli de personal, în suma de 29.787.078 mii lei;
    b) cheltuieli materiale şi servicii, în suma de 11.687.469 mii lei.
    ART. 3
    In cadrul prevederilor de la cap. "Cheltuieli curente" sînt incluse şi sumele pentru constituirea Fondului preşedintelui Camerei Deputaţilor, în suma de 100.000 mii lei, care se utilizează potrivit legii.
    ART. 4
    (1) In cadrul prevederilor de la cap. "Cheltuieli curente" sînt cuprinse şi sumele pentru constituirea Fondului de cheltuieli pentru activitatea deputaţilor în circumscripţiile electorale, în suma de 3.593.600 mii lei.
    (2) Cheltuielile privind întreţinerea şi repararea bunurilor date în folosinţa deputaţilor pentru activitatea acestora în circumscripţiile electorale se suporta din prevederile bugetare ale Camerei Deputaţilor la "Cheltuieli materiale şi servicii" şi nu afectează Fondul de cheltuieli pentru activitatea deputaţilor în circumscripţiile electorale prevăzut la alin. (1).
    ART. 5
    In cadrul prevederilor de la cap. "Cheltuieli curente" se constituie Fondul de protocol pentru primirea în ţara a oaspetilor străini şi alte acţiuni de protocol, în suma de 1.159.300 mii lei, şi pentru întreţinerea caselor de oaspeti, destinate cazării oaspetilor străini, în suma de 1.166.500 mii lei.
    ART. 6
    Cheltuielile de capital, destinate pentru execuţia lucrărilor necesare la Palatul Parlamentului în scopul transferării activităţii Camerei Deputaţilor în acest imobil, pentru proiectarea hotelului Parlamentului, pentru alte obiective de investiţii ale Camerei Deputaţilor, precum şi pentru dotările necesare, se stabilesc la suma de 25.236.333 mii lei, din care:
    a) obiective de investiţii, în suma de 21.150.000 mii lei;
    b) dotări independente şi alte cheltuieli de investiţii, în suma de 466.333 mii lei;
    c) dotări independente pentru activitatea deputaţilor în circumscripţiile electorale, în suma de 3.400.000 mii lei;
    d) dotări independente pentru sănătate, în suma de 220.000 mii lei.
    ART. 7
    Cheltuielile pentru funcţionarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului se stabilesc la suma de 612.100 mii lei, din care:
    - cheltuieli curente, în suma de 590.600 mii lei;
    - cheltuieli de capital, în suma de 21.500 mii lei.
    ART. 8
    (1) Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru activităţi extrabugetare cuprinde veniturile şi cheltuielile Centrului Internaţional de Conferinţe şi ale activităţii comerciale.
    (2) Indicatorii bugetului de venituri şi cheltuieli ale activităţii extrabugetare sînt următorii:
    - resurse, în suma de 4.300.000 mii lei;
    - cheltuieli, în suma de 4.000.000 mii lei.
    (3) Structura veniturilor şi a cheltuielilor se prezintă în anexa nr. 4.
    (4) Activităţile extrabugetare vor fi reorganizate şi dezvoltate pentru a realiza veniturile necesare acoperirii cheltuielilor aferente activităţilor respective.
    (5) Cheltuielile cu salariile şi aferente salariilor pentru personalul operativ prevăzut în statul de funcţii al activităţilor extrabugetare se suporta din venituri extrabugetare.
    (6) Cheltuielile cu salariile şi aferente salariilor pentru personalul din serviciile functionale, prevăzut în statul de funcţii al serviciilor Camerei Deputaţilor, se suporta din alocaţiile bugetare ale Camerei Deputaţilor.
    (7) Veniturile extrabugetare realizate de Camera Deputaţilor vor fi reţinute integral de către aceasta pentru acoperirea unor cheltuieli curente şi de capital aferente acţiunilor şi activităţilor extrabugetare. Administrarea, contabilizarea şi raportarea veniturilor şi cheltuielilor respective se vor realiza în regim extrabugetar, iar disponibilităţile de la finele anului se vor reporta în anul următor pentru a fi cheltuite cu aceleaşi destinaţii.
    (8) Organizarea activităţilor extrabugetare, tarifele şi cotele de adaos comercial aferente acestora se aproba de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor.
    ART. 9
    (1) Cheltuielile prevăzute în buget reprezintă limite maxime care nu pot fi depăşite, iar rectificarea lor se va face în condiţiile reglementărilor legale.
    (2) Angajarea şi efectuarea cheltuielilor se pot face numai în cadrul limitelor aprobate prin prezenta hotărîre.
    ART. 10
    (1) Pentru încadrarea în limitele maxime de cheltuieli prevăzute în prezenta hotărîre şi pentru reducerea acestora se vor lua măsuri organizatorice corespunzătoare, care sa asigure realizarea unui regim sever de economii.
    (2) Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va aproba norme de consum şi normative de cheltuieli pentru: energia electrica şi termica, parcul auto şi consumul de carburanţi şi piese de schimb auto, abonamente la presa interna şi străină, consumul de hirtie şi furnituri de birou, telefoane şi cheltuieli de telecomunicaţii şi pentru alte elemente de cheltuieli.
    (3) Programul de relaţii externe privind deplasările în străinătate şi primirile de oaspeti şi delegaţii străine va cuprinde acţiunile necesare pentru dezvoltarea activităţii parlamentare, iar cheltuielile efectuate nu vor depăşi prevederile bugetare din prezenta hotărîre.
    (4) Numărul mediu scriptic de personal va fi dimensionat la nivelul celui aprobat pe anul 1995. Suplimentarea numărului de personal se va putea face numai dacă intervin activităţi noi şi numai în limitele prevederilor bugetare aprobate prin prezenta hotărîre.
    (5) Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va lua şi alte măsuri pentru încadrarea în alocaţiile bugetare prevăzute în prezenta hotărîre.
    ART. 11
    Cheltuielile activităţilor extrabugetare pot fi depăşite numai în cazul realizării unor venituri mai mari decît cele prevăzute în buget şi al obţinerii unui excedent peste cel programat.
    ART. 12
    Cotizaţiile şi contribuţiile Parlamentului României la organismele internaţionale sînt cuprinse în bugetul de stat şi se transfera prin Ministerul Finanţelor la solicitarea ordonatorului principal de credite.
    ART. 13
    Bugetul de venituri şi cheltuieli al Camerei Deputaţilor pe anul 1996, adoptat prin prezenta hotărîre, va fi înaintat Guvernului, în vederea includerii lui în bugetul de stat.
    ART. 14
    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta hotărîre.
    ART. 15
    La data intrării în vigoare a prezentei hotărîri, Hotărîrea Camerei Deputaţilor nr. 33 din 2 octombrie 1995 privind bugetul de venituri şi cheltuieli al Camerei Deputaţilor pe anul 1996, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 228 din 4 octombrie 1995, se abroga.

    Aceasta hotărîre a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 18 martie 1996, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

              PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR
                     ADRIAN NĂSTASE

    ANEXA 1

    CAMERA DEPUTAŢILOR

                   BUGETUL CAMEREI DEPUTAŢILOR
                         pe anul 1996
                          - Sinteza -

                                                                    - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                     din care:
                                         --------------------------------------
                                              a) b) c)
                                         --------------------------------------
                                           Cheltuieli Cheltuieli Institutul
     Indicatori Prevederi curente de capital Roman
                              1996 pentru
                                                                      Drepturile
                                                                      Omului
-------------------------------------------------------------------------------
             0 1 2 3 4
-------------------------------------------------------------------------------
CHELTUIELI - TOTAL: 67.322.980 41.474.547 25.236.333 612.100
Cheltuieli curente 42.065.147 41.474.547 - 590.600
  Cheltuieli de personal 30.098.838 29.787.078 - 311.760
  Cheltuieli materiale şi
  servicii 11.966.309 11.687.469 - 278.840
Cheltuieli de capital 25.257.833 - 25.236.333 21.500

    Partea I - Servicii
       publice generale 67.102.980 41.474.547 25.016.333 612.100
       Autorităţi publice 67.102.980 41.474.547 25.016.333 612.100
Cheltuieli curente 42.065.147 41.474.547 - 590.600
  Cheltuieli de personal 30.098.838 29.787.078 - 311.760
  Cheltuieli materiale si
  servicii 11.966.309 11.687.469 - 278.840
Cheltuieli de capital 25.037.833 - 25.016.333 21.500
  din total cheltuieli capitol:
Autoritatea legislativă 67.102.980 41.474.547 25.016.333 612.100

    Partea a III-a - Cheltuieli
        social-culturale 220.000 - 220.000 -
Sănătate 220.000 - 220.000 -
  Cheltuieli de capital 220.000 - 220.000 -
   din total cheltuieli capitol:
  Alte instituţii şi acţiuni
  sanitare 220.000 - 220.000 -
-------------------------------------------------------------------------------

-------
    *) Din care 100 milioane lei reprezintă Fondul preşedintelui Camerei Deputaţilor, constituit potrivit Legii nr. 53/1991, republicată.
    **) Sînt incluse şi prevederi bugetare destinate acoperirii cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii ale bunurilor din patrimoniul administrat de Camera Deputaţilor, repartizate în scopul exercitării mandatului de către deputaţi în circumscripţiile electorale.

    ANEXA 2

    CAMERA DEPUTAŢILOR

                   BUGETUL CAMEREI DEPUTAŢILOR
                         pe anul 1996
                  - Detalierea pe articole de cheltuieli -

                                                                    - mii lei -
-------------------------------------------------------------------------------
                                                     din care:
                                         --------------------------------------
                                           Cheltuieli Cheltuieli Institutul
Nr. Natura cheltuielilor Prevederi curente de capital Roman
crt. 1996 pentru
                                                                      Drepturile
                                                                      Omului
-------------------------------------------------------------------------------
0 1 2 3 4 5
-------------------------------------------------------------------------------
CHELTUIELI - TOTAL 67.322.980 41.474.547 25.236.333 612.100
Cheltuieli curente 42.065.147 41.474.547 - 590.600
  Cheltuieli de personal 30.098.838 29.787.078 - 311.760
  Cheltuieli materiale şi
  servicii 11.966.309 11.687.469 - 278.840
Cheltuieli de capital 25.257.833 - 25.236.333 21.500

   Autorităţi publice 67.102.980 41.474.547 25.016.333 612.100
  Autoritatea legislativă 67.102.980 41.474.547 25.016.333 612.100
Cheltuieli curente 42.065.147 41.474.547 - 590.600
  Cheltuieli de personal 30.098.838 29.787.078 - 311.760
  - cheltuieli cu salariile 12.729.700 12.529.000 - 200.700
  - contribuţii pentru
    asigurările sociale de
    stat 3.136.175 3.089.750 - 46.425
  - cheltuieli pentru consti-
    tuirea Fondului pentru
    plata ajutorului de şomaj 639.985 629.950 - 10.035
  - deplasări, detaşări,
    transferări, 13.592.978 13.538.378*) - 54.600
    din care:
  - deplasări în ţara 12.056.975 12.037.475 - 19.500
  - deplasări în străinătate 1.536.003 1.500.903 - 35.100
 Cheltuieli materiale şi
 servicii 11.966.309 11.687.469**) - 278.840
  - cheltuieli pentru intreti-
    nere şi gospodărie 6.941.361 6.898.521 - 42.840
  - materiale şi prestări de
    servicii cu caracter
    funcţional 1.333.401 1.208.401 - 125.000
  - obiecte de inventar de
    mica valoare sau de scurta
    durata şi echipament 191.868 185.868 - 6.000
  - reparaţii curente 496.500 458.000 - 38.500
  - reparaţii capitale 6.500 - - 6.500
  - cărţi şi publicaţii 541.719 523.719 - 18.000
  - alte cheltuieli 2.454.960 2.412.960 - 42.000
Cheltuieli de capital 25.037.833 - 25.016.333 21.500
  Investiţii ale instituţiilor
  publice 25.037.833 - 25.016.333 21.500
Cheltuieli social-culturale 220.000 - 220.000 -
  Sănătate 220.000 - 220.000 -
   Cheltuieli de capital 220.000 - 220.000 -
    Investiţii ale instituţiilor
    publice 220.000 - 220.000 -
-------------------------------------------------------------------------------

----------
    *) Din care 100 milioane lei reprezintă Fondul Preşedintelui Camerei Deputaţilor, constituit potrivit Legii nr. 53/1991, republicată.
    **) Sînt incluse şi prevederi bugetare destinate acoperirii cheltuielilor de întreţinere şi reparaţii ale bunurilor din patrimoniul administrat de Camera Deputaţilor, repartizate în scopul exercitării mandatului de către deputaţi în circumscripţiile electorale.

-------------------------------------------------------------------------------
                                                      din care:
                                       ----------------------------------------
     Indicatori Total Deputaţi Serviciile Institutul
                                                       Camerei Roman pentru
                                                       Deputaţilor Drepturile
                                                                    Omului
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Număr mediu de personal
    propus a se finanta in
    anul 1996 1.833 341 1.518 24
 2. Salariul mediu lunar
    pe anul 1996 (lei) 557.386 1.144.917 424.023 644.792
 3. Cheltuieli cu salariile
    pe anul 1996 (mii lei) 12.594.700 4.685.000 7.724.000 185.700
 4. Alte cheltuieli cu
    salariile (colaboratori)
    (mii lei) 135.000 - 120.000 15.000
-------------------------------------------------------------------------------


    ANEXA 3


    CAMERA DEPUTAŢILOR

                              LISTA
obiectivelor de investiţii pe anul 1996 cu finanţare integrala sau parţială de la bugetul de stat

                                                                                                                                           INV
                                                                                                                                          ----- mii lei
                                                                                                                                           C+M
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Nominalizarea pe obiecte din care: Prevederi 1996 Capacitati
     de investitii, dotari si Valoarea ----------------------- ---------------------------------------------------------- ----------
Nr. alte cheltuieli de Valoarea totala Realizat Ramas Total din care: Termen
crt. investitii (data totala actualizata preliminat de ---------------------------------------------- P.I.F.
      inceperii - an/trim.; (col. 4 + cumulat executat, Credite
         numarul si data col. 5) pana la actualizat Surse ---------------- Fond Buget
     aprobarii documentatiei 31.XII. proprii Interne Externe special
          de investitii) 1995
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 1. TOTAL, 47.271.800 682.070.882 95.958.986 586.111.896 25.257.833 25.257.833
     din care: ---------- ----------- ---------- ----------- ---------- ----------
                               34.140.700 539.557.263 85.439.311 454.117.952 17.910.000 17.910.000
 2. A. Lucrari in continuare 47.271.800 677.923.049 95.958.986 581.964.063 21.110.000 21.110.000
                               ---------- ----------- ---------- ----------- ---------- ----------
                               34.140.700 539.557.263 85.439.311 454.117.952 17.910.000 17.910.000
 3. B. Lucrari noi - 40.000 - 40.000 40.000 40.000
                                                ------ ------ ------ ------
                                        - - - - - -
 4. C. Achizitii de bunuri
     si alte cheltuieli de
     investitii - 4.107.833 - 4.107.833 4.107.833 4.107.833
 5. Din TOTAL, desfasurat 47.271.800 682.070.882 95.958.986 586.111.896 25.257.833 25.257.833
     potrivit clasificatiei ---------- ----------- ---------- ----------- ---------- ----------
     bugetare: 34.140.700 539.557.263 85.439.311 454.117.952 17.910.000 17.910.000
     Capitolul "Investitii
     ale institutiei
     publice", din care:
 6. A. Lucrari in continuare 47.271.800 677.923.049 95.958.986 581.964.063 21.110.000 21.110.000
                               ---------- ----------- ---------- ----------- ---------- ----------
     Obiectivul: 34.140.700 539.557.263 85.439.311 454.117.952 17.910.000 17.910.000
 7. CASA REPUBLICII 23.366.200 650.683.449 95.562.986 555.120.463 19.660.000 19.660.000
     - data inceperii: 1984 ---------- ----------- ---------- ----------- ---------- ----------
     - nr. si data aprobarii 20.484.100 523.901.263 85.112.311 438.788.952 16.520.000 16.520.000
       documentatiei:
       Hotararea Guvernului
       nr. 718/1991
 8. CASA REPUBLICII 21.798.000 25.132.000 297.000 24.835.000 1.300.000 1.300.000 1997
     (parcaj subteran) ---------- ---------- ------- ---------- --------- ---------
     - data inceperii: 13.206.600 15.206.000 297.000 14.909.000 1.240.000 1.240.000
       iunie 1995
     - nr. si data aprobarii
       documentatiei:
       Hotararea Guvernului
       nr. 672/1994
 9. CASA REPUBLICII 2.107.600 2.107.600 99.000 2.008.600 150.000 150.000 1997
     (conservare) --------- --------- ------ --------- ------- -------
     - data inceperii: 1992 450.000 450.000 30.000 420.000 150.000 150.000
     - nr. si data aprobarii
       documentatiei:
       M.F.>826/92-751/93
     B. Lucrari noi
     Obiectivul:
10. HOTELUL PARLAMENTULUI*) - 40.000 - 40.000 40.000 40.000 1999
     - data inceperii: 1995 ------ ------ ------ ------
     - nr. si data aprobarii - - - - - -
       documentatiei
11. C. Achizitii de bunuri
     si alte cheltuieli de - 4.107.833 - 4.107.833 4.107.833 4.107.833
     investitii, din care:
12. 1. Dotari independente
     ale autoritatii
     legislative - 3.886.500 - 3.886.500 3.886.500 3.886.500
13. a) activitate centrala - 465.000 - 465.000 465.000 465.000
14. b) circumscriptii
     electorale 3.400.000 3.400.000 3.400.000 3.400.000
15. c) I.R.D.O. - 21.500 - 21.500 21.500 21.500
16. 2. Alte cheltuieli de
     investitii - 1.333 - 1.333 1.333 1.333
17. 3. Dotari independente
     pentru sanatate - 220.000 - 220.000 220.000 220.000
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

   *) Investiţia va putea fi realizată numai după obţinerea aprobărilor prevăzute în Legea nr. 10/1991 privind finanţele publice.

    ANEXA 4

    CAMERA DEPUTAŢILOR

                   BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI
              al activităţilor extrabugetare pe anul 1996

                                                                - mii lei -

-------------------------------------------------------------------------------
                  Indicatori Prevederi 1996
-------------------------------------------------------------------------------
 1. Excedent din anul 1995 100.000
 2. Stocuri şi alte imobilizari în anul 1995 200.000
 3. Venituri în anul 1996 4.000.000
-------------------------------------------------------------------------------
 4. TOTAL RESURSE (1 + 2 + 3) 4.300.000
-------------------------------------------------------------------------------
 5. Cheltuieli 4.000.000
 6. Venit net (4 - 5) 300.000
-------------------------------------------------------------------------------
 7. Stocuri şi alte imobilizari 300.000
 8. Excedent la finele anului 1996 -
-------------------------------------------------------------------------------

                - Detalierea pe articole de cheltuieli -

                                                                   - mii lei -

-------------------------------------------------------------------------------
       Natura indicatorilor Prevederi 1996
-------------------------------------------------------------------------------
 TOTAL CHELTUIELI (1+2) 4.000.000
                                                               ---------
 1. Cheltuieli curente (a+b) 3.880.000
                                                               ---------
 a) Cheltuieli de personal 780.000
                                                                 -------
    - cheltuieli cu salariile 500.000
    - colaboratori externi 100.000
    - contribuţii pentru asigurările sociale de stat 125.000
    - cheltuieli pentru conducerea Fondului pentru plata
      ajutorului de şomaj 30.000
    - deplasări, detaşări, transferări 25.000
 b) Cheltuieli materiale şi servicii 3.100.000
                                                               ---------
    - cheltuieli pentru întreţinere şi gospodărie 800.000
    - materiale şi prestări de servicii cu caracter funcţional 700.000
    - obiecte de inventar de mica valoare sau de scurta durata
      şi echipament 100.000
    - reparaţii curente 40.000
    - cărţi şi publicaţii 20.000
    - alte cheltuieli 330.000
    - valoarea mărfurilor 1.110.000

 2. Cheltuieli de capital 120.000
                                                                 -------
    - dotări independente 120.000
-------------------------------------------------------------------------------


    Bugetul de venituri şi cheltuieli este compus din activitatea Centrului Internaţional de Conferinţe, activitatea expozitionala şi activitatea de alimentaţie.
    In buget nu sînt incluse cheltuielile cu salariile personalului din serviciile functionale cuprinse în structura serviciilor Camerei Deputaţilor şi finanţate din alocaţii de la bugetul de stat.

                          ------------------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016