Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 498 din 24 iulie 1991 (*republicata*)  privind salarizarea personalului Regiei Autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 498 din 24 iulie 1991 (*republicata*) privind salarizarea personalului Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 248 din 18 octombrie 1993

În baza prevederilor <>Legii salarizarilor nr. 14/1991 şi a <>Hotãrârii Guvernului nr. 268/1991 privind stabilirea regiilor autonome cu specific deosebit,

Guvernul României hotãrãşte:

CAP. 1

ART. 1
(1) Salarizarea personalului din cadrul Regiei Autonome "Zirom"Giurgiu se face pe baza sistemului de salarizare stabilit prin prezenta hotãrâre, având în vedere specificul activitãţii desfãşurate.
(2) Pentru munca prestatã fiecare salariat are dreptul la un salariu care se stabileşte, în limita prevederilor prezentei hotãrâri, prin contractul individual de munca.
ART. 2
Salariile personalului din cadrul Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu cuprind:
- salariul de baza, care se stabileşte pentru fiecare salariat în raport cu rãspunderea şi complexitatea sarcinilor ce revin postului în care este încadrat, ţinând seama de pregãtirea necesarã funcţiei ocupate şi de competenta profesionalã;
- sporuri la salariul de baza, pentru vechimea în munca şi în funcţie de rezultatele obţinute; pentru condiţii grele de munca; pentru condiţii periculoase; pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru; pentru munca în timpul nopţii; pentru exercitarea unei funcţii suplimentare; pentru activitatea de paza;
- premii pentru rezultate deosebite obţinute în activitatea individualã, precum şi un premiu anual pentru contribuţia la realizarile de ansamblu ale regiei.

CAP. 2
Salarii de baza

ART. 3
Salariile de baza brute pentru întregul personal din cadrul Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu se stabilesc pe clase în cadrul grilei de salarizare din anexa nr. 1.
ART. 4
Pentru muncitori, salariile de baza sunt stabilite pe reţele de salarizare, în cadrul cãrora diferentierea salariilor de baza se face pe categorii şi trepte de salarizare, conform anexei nr. 2.
ART. 5
Salariile de baza ale personalului din activitatea de transporturi auto sunt stabilite pe grupe de autovehicule şi categorii de încadrare, conform anexei nr. 3.
ART. 6
Pentru activitatea de cai ferate uzinale, salariile de baza sunt stabilite conform anexei nr. 4.
ART. 7
Salariile de baza pentru personalul de execuţie şi de conducere sunt diferenţiate pe funcţii; pentru fiecare funcţie sunt stabilite: un nivel de baza şi 2-4 gradatii.
ART. 8
Salariile de baza pentru funcţiile de execuţie şi de conducere a compartimentelor - şef secţie, şef atelier/instalatie, şef serviciu, şef birou, contabil şef secţie - sunt cele corespunzãtoare claselor de salarizare din anexa nr. 5.
ART. 9
Salariile de baza ale personalului din conducerea regiei sunt cele corespunzãtoare claselor de salarizare din anexa nr. 6.
ART. 10
Personalul prevãzut la art. 8 şi 9 beneficiazã şi de o indemnizaţie de conducere, care face parte din salariul de baza, diferenţiatã în raport cu rãspunderea funcţiei de conducere îndeplinite. Nivelul maxim al indemnizaţiei de conducere este cel prevãzut în anexa nr. 7.
ART. 11
Ponderea funcţiilor de conducere în total personal nu poate depãşi 15%.
ART. 12
(1) Pentru rezultatele deosebite obţinute în activitatea desfasurata, personalul poate primi un salariu de merit, care face parte din salariul de baza. Acesta poate fi de pana la 15% aplicat la salariul de baza.
(2) Persoanele care beneficiazã de salariu de merit se stabilesc o data pe an, de regula dupã aprobarea bugetului, în raport cu rezultatele obţinute în activitatea desfasurata. Pentru personalul nou-angajat, salariul de merit se poate acorda dupã o perioada de 6 luni de la angajare.
(3) Salariul de merit poate fi acordat pentru cel mult 15% din numãrul total de posturi din statul de funcţii, din care cel puţin doua treimi vor fi utilizate pentru funcţiile de execuţie.
(4) Salariul de merit poate fi retras în cursul anului, dacã nu mai sunt îndeplinite elementele de apreciere avute în vedere la acordarea acestuia.
(5) Criteriile de acordare a salariului de merit şi persoanele care beneficiazã de acesta se stabilesc de consiliul de administraţie al regiei.
ART. 13
(1) Avansarea muncitorilor în categorii se face pe baza de examen, ţinându-se seama de meseriile şi categoriile prevãzute în schema de utilaj, la propunerea şefului ierarhic.
(2) Muncitorii avansati într-o categorie superioarã vor fi încadraţi cu salariul de baza corespunzãtor treptei I a categoriei în care avanseaza.
ART. 14
(1) Vechimea minima în categorie, necesarã muncitorilor pentru avansarea în categoria imediat superioarã, este de 3 ani. Consiliul de administraţie poate aproba, în mod excepţional, reducerea cu pana la 50% a vechimii minime necesare avansarii în categoria superioarã.
(2) Vechimea minima pentru trecerea dintr-o treapta în alta în cadrul aceleiaşi categorii este de un an.
ART. 15
(1) Trecerea personalului încadrat pe funcţii şi gradatii în gradatia imediat superioarã se face la propunerea şefului compartimentului din care face parte persoana respectiva, ţinând seama de calitãţile personale, concretizate prin rezultatele obţinute în activitatea profesionalã, notate cu calificativul "foarte bun" sau "bun" în anul precedent.
(2) Vechimea minima necesarã pentru trecerea într-o gradatie superioarã este urmãtoarea:
- 1 an, pentru trecerea de la nivelul de baza la gradatia I;
- 2 ani, pentru trecerea de la o gradatie inferioarã la o gradatie superioarã la acele funcţii la care diferenţa dintre gradatii este de o clasa;
- 3 ani, pentru trecerea de la o gradatie inferioarã la o gradatie superioarã la acele funcţii la care diferenţa dintre gradatii este de doua clase.
(3) Pentru personalul care a obţinut rezultate deosebite în activitate, în mod excepţional, vechimea minima pentru trecerea într-o gradatie imediat superioarã poate fi redusã la jumãtate, cu aprobarea consiliului de administraţie.
ART. 16
Trecerea personalului într-o treapta, respectiv gradatie, superioarã se face o data pe an, de regula dupã aprobarea bugetului.
ART. 17
Angajarea şi avansarea personalului în meserii şi funcţii, inclusiv în funcţii de conducere, se fac prin examen sau concurs, în raport de competenta profesionalã, pe baza condiţiilor şi criteriilor stabilite de consiliul de administraţie.
ART. 18
Persoanele numite temporar în locul unei persoane cu funcţie de conducere care lipseşte din unitate o perioada mai mare de 30 de zile calendaristice şi care nu beneficiazã de salariu pe perioada respectiva primesc, pe lângã salariul de baza al funcţiei şi clasei în care sunt încadrate, indemnizaţia corespunzãtoare funcţiei de conducere pe care o preiau.
ART. 19
Activitatea profesionalã a întregului personal se apreciazã anual cu calificativele: "foarte bun", "bun", "satisfãcãtor" sau "slab".

CAP. 3
Sporuri la salariul de baza

ART. 20
(1) Pentru vechimea în munca şi rezultatele obţinute, salariaţii beneficiazã, la funcţia de baza, de un spor de vechime de pana la 25% calculat la salariul de baza, corespunzãtor timpului efectiv lucrat în program normal de lucru astfel:


───────────────────────────────────────────────────────
Transe de vechime în munca Cota din salariul de baza
───────────────────────────────────────────────────────
- între 3 şi 5 ani 5 %
- de la 5 la 10 ani 10 %
- de la 10 la 15 ani 15 %
- de la 15 la 20 de ani 20 %
- peste 20 25 %
───────────────────────────────────────────────────────


(2) Trecerea într-o transa superioarã de vechime în munca pentru acordarea sporului se face numai în cazul persoanelor care în ultimii 2 ani consecutivi au obţinut cel puţin calificativul "bun".
(3) În vechimea în munca ce se ia în considerare pentru acordarea sporului de vechime nu se includ perioadele cat persoana respectiva a obţinut calificativul "Slab".
(4) Pensionãrii pentru limita de varsta care se reangajeaza în munca, potrivit legii, beneficiazã de sporul de vechime corespunzãtor vechimii în munca dobândite dupã data pensionãrii.
(5) Sporul de vechime în munca se plãteşte cu începere de la data de 1 a lunii urmãtoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca şi se ia în calcul la stabilirea pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporarã de munca.
ART. 21
În raport cu condiţiile în care se desfãşoarã activitatea pot fi acordate urmãtoarele categorii de sporuri;
(1) spor pentru condiţii grele grele de munca, de pana la 20% din salariul de baza al personalului care lucreazã în condiţii de efort fizic ridicat, la temperaturi foarte ridicate sau scãzute, în mediu umed, condiţii de izolare, se acorda diferenţiat pe locuri de munca pe baza criteriilor stabilite de consiliul de administraţie;
(2) spor pentru condiţii periculoase, de pana la 25% din salariul de baza, se acorda diferenţiat pe locuri de munca în funcţie de gradul de explozivitate sau nocivitate al substanţelor produse sau vehiculate, pe baza criteriilor stabilite de consiliul de administraţie;
(3) spor pentru timpul lucrat în cursul nopţii, în procent de 25% din salariul de baza, corespunzãtor orelor lucrate în acest regim, se acorda personalului care desfãşoarã activitate între orele 23-7 sau 22-6, în funcţie de programul stabilit de consiliul de administraţie;
(4) spor pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru.
Munca prestatã de personalul care lucreazã în tura, în zilele de duminica şi în celelalte zile în care, potrivit reglementãrilor legale, nu se lucreazã, se plãteşte cu un spor de 100% din salariul de baza.
Orele prestate peste durata normalã a timpului de lucru, precum şi cele efectuate în zilele de sarbatori legale şi în celelalte zile, în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucreazã şi care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzãtor în urmãtoarele 30 de zile se plãtesc cu un spor de 100% din salariul de baza.
Munca peste durata normalã a programului de lucru poate fi prestatã şi sporul prevãzut se poate acorda numai dacã efectuarea orelor suplimentare a fost dispusã de conducãtorul regiei autonome, fãrã a depãşi 120 de ore anual. În cazuri cu totul deosebite, consiliul de administraţie al regiei poate aproba efectuarea orelor suplimentare şi peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual.
Aprobarea efectuãrii orelor suplimentare se face cu consultarea sindicatelor;
(5) spor pentru exercitarea unei funcţii suplimentare, în procent de pana la 30% din salariul de baza minim al funcţiei exercitate suplimentar. Exercitarea unei funcţii suplimentare se face cu condiţia ca sarcinile şi atribuţiile funcţiei de baza sa fie compatibile cu cele ale funcţiei suplimentare şi se aproba de cãtre consiliul de administraţie;
(6) spor pentru activitatea de paza, de 15% din salariul de baza corespunzãtor orelor efectiv lucrate în aceasta activitate, se acorda personalului de paza al regiei.
ART. 22
Totalul sumelor încasate lunar de un salariat pentru orele suplimentare efectuate şi pentru sporuri nu poate depãşi un salariu de baza lunar corespunzãtor încadrãrii fiecãruia.
ART. 23
Categoriile de personal, locurile de munca, condiţiile concrete de acordare şi cuantumul fata de salariul de baza pentru toate categoriile de sporuri se stabilesc prin regulament elaborat de cãtre consiliul de administraţie, cu consultarea sindicatelor sau a reprezentanţilor salariaţilor şi avizat de inspectoratele teritoriale de protecţie a muncii pentru problemele ce le revin.
ART. 24
Sporurile pentru condiţii grele de munca şi condiţii periculoase se acorda proporţional cu timpul cat personalul a lucrat în condiţiile respective, de la data punerii în funcţiune, precum şi pe perioada de probe tehnologice.

CAP. 4
Premii

ART. 25
Pentru premierea în cursul anului a salariaţilor care au realizat sau au participat direct la obţinerea unor rezultate valoroase în activitate se poate constitui un fond de premiere lunar prin aplicarea unei cote de 2% asupra fondului de salarii prevãzut în bugetul de venituri şi cheltuieli al regiei autonome.
Sumele neconsumate din acest fond pot fi utilizate în lunile urmãtoare în cadrul aceluiaşi an bugetar.
ART. 26
(1) Pentru activitatea desfasurata, personalul beneficiazã la sfârşitul anului calendaristic de un premiu anual de pana la un salariu mediu lunar de baza realizat în anul pentru care se face plata.
(2) Consiliul de administraţie al regiei, care va stabili premiile individuale, poate reduce sau anula premiul anual în cazul salariaţilor care, în cursul anului, au obţinut calificativele "satisfãcãtor" şi "slab" ori au avut abateri pentru care au fost sancţionaţi disciplinar.
ART. 27
1) Forma de salarizare este în regie, în funcţie de timpul lucrat şi de îndeplinirea sarcinilor de serviciu.
(2) Atribuţiile minime ale fiecãrei meserii sau funcţii vor fi stabilite de cãtre consiliul de administraţie.
(3) Consiliul de administraţie aproba diminuarile salariilor de baza ale personalului care în cursul lunii nu şi-a realizat atribuţiile specifice fiecãrei meserii sau funcţii sau şi le-a realizat în mod necorespunzãtor. Propunerile de diminuare vor fi fãcute de şeful compartimentului din care face parte persoana respectiva, potrivit legii.
ART. 28
Criteriile de normare şi de dimensionare a structurilor organizatorice, de diferentiere a subunitatilor sau instalaţiilor pe grade de organizare sau complexitate se stabilesc de cãtre consiliul de administraţie în raport cu statele de funcţii aprobate.

CAP. 5
Alte drepturi

ART. 29
(1) În situaţia în care sarcinile ce revin unor posturi ai cãror titulari lipsesc din unitate nu pot fi amânate şi nici nu pot fi distribuite în cadrul programului normal de lucru între ceilalţi salariaţi încadraţi pe funcţii similare, pentru realizarea acestora se vor putea folosi persoane din aceeaşi unitate sau din alte unitãţi care sa realizeze sarcinile respective în afarã programului lor de lucru.
Pe perioadele respective se va utiliza plata cu ora, în limita fondurilor care se disponibilizeaza prin absenta persoanelor titulare sau cu avizul Ministerului Finanţelor, în limita fondurilor disponibilizate pe total unitate.
Activitãţile şi locurile de munca unde se poate aproba plata cu ora, în sensul prevederilor de mai sus, se stabilesc de cãtre consiliul de administraţie al regiei autonome, cu avizul ministerului de resort.
(2) Plata cu ora se poate aplica şi pentru îndeplinirea unor activitãţi pentru care volumul de munca este sub jumãtate din cel al unui post cu norma intreaga. Aceste fracţiuni de norma vor fi prevãzute ca atare în statul de funcţii.
(3) Calculul tarifului orar se face luând în considerare salariul de baza cu care este încadrat titularul înlocuit şi numãrul mediu lunar de ore stabilit pentru programul normal de lucru. În situaţiile prevãzute la alin. (2) se ia în considerare salariul de baza prevãzut în statul de funcţii.
ART. 30
(1) Pe durata delegarii, detaşãrii sau trecerii temporare într-o alta munca, persoana detasata sau trecutã temporar în alta munca are dreptul la acest salariu, în condiţiile prevãzute de lege.
(2) Când detasarea sau trecerea temporarã în alta activitate se face la o munca la care este stabilit un salariu mai mare, persoana detasata au trecutã temporar în alta munca are dreptul la acest salariu, în condiţiile prevãzute de lege.
(3) Pe perioada detaşãrii sau trecerii temporare în alta munca, salariaţii primesc, pe lângã salariul de baza potrivit alin. (1) sau (2), şi celelalte drepturi ce se acorda personalului de la locul de munca respectiv.
(4) Drepturile ce se acorda pe timpul detaşãrii sau trecerii temporare în alta munca se suporta de unitatea unde personalul respectiv îşi desfãşoarã activitatea ca detaşat.
ART. 31
Personalul care, potrivit reglementãrilor specifice, este obligat sa locuiascã în incinta unitãţii sau în locuintele de serviciu ale acesteia este scutit de plata chiriei.

CAP. 6
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 32
Prevederile art. 25 şi 26 se vor aplica începând cu anul 1994: Pentru anul 1993 se vor acorda premii anuale în limita unui fond de 3% din fondul de salarii realizat.
ART. 33
Sumele necesare pentru plata salariilor de baza împreunã cu sporurile, premiile şi celelalte drepturi sunt cele stabilite în buget şi cele realizate din veniturile proprii.
ART. 34
Consiliul de administraţie va elabora, potrivit prevederilor prezentei hotãrâri, regulamentul propriu de acordare a drepturilor salariale şi cuantumul acestora, cu consultarea sindicatelor sau a reprezentanţilor salariaţilor.
Prin regulamentul propriu se vor stabili şi obligaţiile personalului în ce priveşte respectarea instrucţiunilor şi normelor de exploatare în siguranta a instalaţiilor, precum şi sancţiunile ce se aplica în caz de încãlcare a acestora, potrivit legii.
ART. 35
(1) Soluţionarea contestaţiilor în legatura cu stabilirea salariilor, acordarea gradatiilor, sporurilor, premiilor şi altor drepturi salariale care se stabilesc potrivit prevederilor prezentei hotãrâri este de competenta consiliului de administraţie.
(2) Contestaţiile vor fi depuse în termen de 5 zile de la data luãrii la cunostinta.
(3) Organul prevãzut la alin. (1) va lua mãsuri de soluţionare a contestaţiilor în termen de 30 de zile.
(4) Impotriva mãsurii unitãţii de modificare unilaterala a salariilor stabilite potrivit prevederilor prezentei hotãrâri, cei interesaţi se pot adresa cu contestaţie la judecãtorie, în termen de 30 de zile de la data când au luat cunostinta de mãsura contestatã.
ART. 36
Încãlcarea dispoziţiilor prevãzute în prezenta hotãrâre atrage, dupã caz, rãspunderea disciplinarã, materialã sau penalã, potrivit legii.
ART. 37
Salariile prevãzute în prezenta hotãrâre sunt brute şi impozabile, potrivit legii.
Acestea se vor indexa, în baza hotãrârilor Guvernului adoptate dupã 1 iunie 1993, cu procentul prevãzut de acestea. Nivelurile noi ale salariilor vor fi calculate şi transmise de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
ART. 38
La Regia Autonomã "Zirom" Giurgiu, angajarea personalului se va face cu respectarea numãrului prevãzut în graficele de punere în funcţiune aprobate.
ART. 39
Anexele nr. 1-7 fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 40
Dispoziţiile prezentei hotãrâri se aplica începând cu luna iunie 1993*).



ANEXA 1


GRILA DE SALARIZARE
cuprinzând clasele de salarizare şi valoarea
salariilor de baza brute
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa de Valoarea salariului Clasa de Valoarea salariului
salarizare de baza brut*) salarizare de baza brut*)
- lei - - lei -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1 22.395 16 50.485
2 25.975 17 52.686
3 27.495 18 54.815
4 28.885 19 57.100
5 30.285 20 59.650
6 32.085 21 61.910
7 33.540 22 64.200
8 35.175 23 66.500
9 36.945 24 68.800
10 38.755 25 71.100
11 40.395 26 73.500
12 42.355 27 76.000
13 44.455 28 78.500
14 46.250 29 81.000
15 48.380 30 83.500
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────


*) Salariile de baza din prezenta anexa nu cuprind compensaţia de 10.160 lei lunar brut care se acorda separat şi se cumuleazã cu celelalte drepturi salariale în vederea impozitãrii, potrivit prevederilor <>Hotãrârii Guvernului nr. 177/1993 .



ANEXA 2

CLASELE DE SALARIZARE
pentru muncitori calificaţi şi necalificati din cadrul
Regiei Autonome "Zirom," Giurgiu
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Reţeaua de salarizare Clasa de salarizare
crt. ────────────────────────────────────────
Categoria de încadrare
─────────────────────────────────────────
I II III IV
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Activitatea de baza
- muncitori calificaţi
- treapta I 9 11 13 15
- treapta II 10 12 14 16
2. Activitãţi auxiliare
- muncitori calificaţi
- treapta I 5 7 9 11
- treapta II 6 8 10 12
3. Muncitori necalificati Lucrãri obişnuite Lucrãri grele
- treapta I 1 3
- treapta II 2 4
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


1. Meserii cuprinse în activitatea de baza:
- operator metalurg, preparator produse carbunoase, prestator, metalic la rece, topitor metalurgie neferoasa, termist tratamentist, pregatitor sarje metalurgie neferoasa, operator lianti, operator chimist, laborant, masinist utilaje de ridicat şi transportat, mecanic maşini şi utilaje, strungar, debitat lingouri, operator sudura în plasma şi cu flux de electroni, sudor în instalaţii de vid, mecanic în instalaţii de vid, curatator lingouri, macaragiu automacara, electronist, electromecanic AMC, frigotehnist, compresorist, zidar-samotor, strungar, sudor, lacatus mecanic, rectificator, frezor, rabotor, metrolog, mecanic auto - care deservesc în mod direct activitatea de baza.
2. Meserii cuprinse în activitãţile auxiliare:
- sticlar, betonist, izolator, geamgiu, operator maşini de multiplicat, calcator lenjerie, spalatoreasa, curatator chimic, croitor, confectioner, primitor-distribuitor, legator sarcina.



ANEXA 3

CLASELE DE SALARIZARE
pentru personalul din activitatea de transport auto din cadrul
Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa de salarizare
Nr. Funcţia Categoria
crt. Grupa autovehiculului ───────────────────────────────────
I II III
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sofer
- grupa I autovehicule 8 9 10
- Grupa II autovehicule 12 13 14
2. Conducãtor tractor rutier
- pana la 60 CP 4 5 -
- 60-99 CP 5 6 -
- 100 - 140 CP 6 7 -
- 150 CP şi peste 7 8 -
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Gruparea autovehiculelor:
- grupa I: a) autovehicule cu capacitate pana al 9,9 tone;
b) autovehicule de transport persoane pana la 24 locuri
- grupa II a) autovehicule cu capacitate peste 10 tone;
b) autovehicule de transport persoane peste 24 locuri;
c) autovehicule speciale (autovidanja, autospeciale pentru
stins incendii)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 4

CLASELE DE SALARIZARE
pentru personalul din activitatea de cai ferate uzinale din cadrul
Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa de salarizare
1. Mecanic de locomotiva
Clasa de calificare:
- fãrã clasa 13
- III 14
- II 15
- I 16
- specialã 17
──────────────────────────────────
Clasa de salarizare
Gradatia
───────────────────────────────────
Nivelul I II III IV
de baza
───────────────────────────────────
2. Mecanic ajutor locomotiva 8 9 10 11 12
3. Impiegat de mişcare 10 11 12 13 14
4. Şef manevra, şef echipa întreţinere linii 6 7 8 9 10
5. Manevrant vagoane 3 4 5 6 7
6. Meserias cale, acar 2 3 4 5 6
7. Personal operativ cale (revizor tehnician
vagoane, operator circulaţie la mişcare,
magaziner comercial, casier CF) 5 6 7 8 9
───────────────────────────────────

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 5

CLASELE DE SALARIZARE
pentru personalul de execuţie şi de conducere încadrat
pe funcţii şi gradatii din cadrul Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa de salarizare
────────────────────────────────
Nr. Funcţia Studii Nivelul Gradatia
crt. de baza
──────────────────────
I II III IV
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Şef secţie S
- secţie de gradul I 24 25 27 - -
- secţie de gradul II 23 24 26 - -
2. Şef atelier/instalatie S 22 23 25 - -
- atelier/instalatie de gradul I
- atelier/instalatie gradul II 21 22 24 - -
3. Şef serviciu, contabil,
şef secţie S 23 24 26 - -
4. Şef birou S 21 22 24 - -
5. Şef serviciu administrativ M 11 12 14 - -
6. Şef birou administrativ M 9 10 12 - -
7. Inginer, economist, chimist,
fizician, biolog, analist
programator, consilier
juridic,
referent de specialitate;
Gradul I S 19 20 21 22 -
8. Inginer, economist, chimist,
fizician, biolog, analist
programator, consilier juridic,
referent de specialitate;
gradul II S 15 16 17 18 -
9. Inginer, economist, chimist,
fizician, biolog, analist
programator, consilier juridic,
referent de specialitate;
debutant S 14 - - - -
10. Bibliotecar, traducãtor;
gradul I S 15 16 17 18 -
11. Bibliotecar, traducãtor;
gradul II S 11 12 13 14 -
12. Bibliotecar, traducãtor;
debutant S 10 - - - -
13. Subinginer gradul I Subingineri 17 18 19 20 -
14. Subinginer gradul II Subingineri 13 14 15 16 -
15. Subinginer debutant Subingineri 12 - - - -
16. Maistru M 12 13 14 16 18
17. Planificator, contabil, revizor
contabil, casier, merceolog,
tehnician, statistician, desenator
tehnic, operator calcul, ajutor
programator, referent: gradul I,
şef depozit I M 13 14 15 16 -
18. Planificator, contabil, revizor
contabil, casier, merceolog,
tehnician, desenator tehnic,
operator calcul, ajutor
programator, referent; gradul II,
şef depozit II M 9 10 11 12 -
19. Planificator, contabil, revizor
contabil, casier, merceolog,
tehnician, desenator tehnic,
operator calcul, ajutor
programator, referent, debutant M 8 - - - -
20. Funcţionar, dactilograf,
desenator, arhivar, magaziner,
telefonist, telexist M 4 5 6 7 9
21. Şef formatie paza, PSI M 4 5 6 7 8
22. Paznic, pompier, controlor
poarta G 2 3 4 - -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 6

CLASELE DE SALARIZARE
pentru personalul de conducere al Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu
────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Clasa de salarizare
crt
──────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director general 30
2. Director executiv (tehnic, comercial 29
economic)
3. Director uzina, contabil şef uzina 28
──────────────────────────────────────────────────────────────────





ANEXA 7

INDEMNIZAŢIA DE CONDUCERE MAXIMA
pentru personalul Regiei Autonome "Zirom" Giurgiu
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Funcţia Indemnizaţia de conducere maxima
crt. - lei lunar -
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director general 21.985
2. Director executiv (tehnic, comercial,
economic) 16.780
3. Director uzina, contabil şef uzina, şef
serviciu, secti e 10.230
4. Şef birou, şef atelier 7.530
─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────





───────────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016