Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 498 din 24 iulie 1991  privind salarizarea personalului regiilor autonome Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 498 din 24 iulie 1991 privind salarizarea personalului regiilor autonome "Romag Drobeta" Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 141 din 24 iunie 1992

In baza prevederilor Legii salarizarii si a Hotararii Guvernului nr. 268/1991, privind salarizarea regiilor autonome cu specific deosebit,

Guvernul Romaniei hotaraste:

CAP. I

ART. 1
(1) Salarizarea personalului din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta" Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu se face pe baza sistemului de salarizare stabilit prin prezenta hotarare, avand in vedere specificul activitatii desfasurate.
(2) Pentru munca prestata, fiecare salariat are dreptul la un salariu care se stabileste, in limita prevederilor prezentei hotarari, prin contractul individual de munca.
ART. 2
Salariile personalului din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta" Drobeta Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu cuprind:
- salariu de baza, care se stabileste pentru fiecare salariat in raport cu raspunderea si complexitatea sarcinilor ce revin postului in care este incadrat, tinand seama de pregatirea necesara functiei ocupate si competenta profesionala; - sporuri la salariul de baza: pentru vechime in munca si in functie de rezultatele obtinute; pentru conditii grele de munca; pentru conditii periculoase; pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru; pentru munca in timpul noptii; pentru exercitarea unei functii suplimentare;
- premii pentru rezultatele deosebite obtinute in activitatea individuala, precum si un premiu anual pentru contributia la realizarile de ansamblu ale regiei.

CAP. II
Salariile de baza

ART. 3
Salariile de baza brute pentru intregul personal din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta" Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu se stabilesc pe clase in cadrul grilei de salarizare din anexa nr. 1, valabila pentru anul 1991.
ART. 4
Pentru muncitori, salariile de baza sunt stabilite pe retele de salarizare in cadrul carora diferentierea salariilor de baza se face pe categorii si trepte de salarizare, conform anexei nr. 2.
ART. 5
Salariile de baza ale personalului din activitatea de transporturi auto sunt stabilite pe grupe de autovehicule si categorii de incadrare, conform anexei nr. 3.
ART. 6
Pentru activitatea de cai ferate uzinale salariile de baza sunt stabilite conform anexei nr. 4.
ART. 7
Salariile de baza pentru personalul de executie sunt diferentiate pe functii: pentru fiecare functie sunt stabilite un nivel de baza si 2-4 gradatii, conform anexei nr. 5.
ART. 8
Salariile de baza pentru functiile de conducere a compartimentelor - sef sectie, sef atelier/instalatie, sef serviciu, sef birou, contabil sef sectie - sunt diferentiate pe functii si, in cadrul fiecarei functii, pe un nivel de baza si doua gradatii, conform anexei nr. 5.
ART. 9
Salariile de baza ale personalului din conducerea regiilor sunt stabilite in suma fixa ce include si indemnizatia de conducere, conform anexei nr. 6.
ART. 10
Ponderea functiilor de conducere in total personal nu poate depasi 15%.
ART. 11
Pentru rezultate deosebite obtinute in activitatea desfasurata, consiliul de administratie poate stabili ca un numar de personal reprezentand cel mult 5% din totalul salariatilor, sa primeasca un salariu de merit, mai mare cu 10% fata de salariul de baza corespunzator categoriei, treptei sau gradatiei avute pentru functia ocupata.
Activitatea persoanelor respective se analizeaza in fiecare an si in raport cu rezultate le obtinute, se stabileste mentinerea sau retragerea salariului de merit.
ART. 12
(1) Promovarea muncitorilor pe categorii se face pe baza de examen, tinandu-se seama de meseriile si categoriile prevazute in schema de utilaj, la propunerea sefului ierarhic.
(2) Muncitorii promovati intr-o categorie superioara vor fi incadrati cu salariul de baza corespunzator treptei I a categoriei in care promoveaza.
ART. 13
(1) Vechimea minima intr-o categorie necesara muncitorilor pentru promovarea in categoria superioara este de 3 ani. Consiliul de administratie poate aproba anual reducerea cu pana la 50% a vechimii minime necesare promovarii in categoria superioara pentru un numar reprezentand cel mult 5% din totalul salariatilor incadrati pe categorii.
(2) Vechimea minima pentru trecerea dintr-o treapta in alta in cadrul aceleasi categorii este de un an.
(3) La treapta a II-a a ultimei categorii, pentru muncitorii calificati, vor putea fi incadrati maxim 50% din personalul salarizat pe reteaua respectiva de salarizare.
ART. 14
(1) Trecerea personalului de executie incadrat pe functii si gradatii in gradatia imediat superioara se face la propunerea sefului compartimentului din care face parte persoana respectiva, tinand seama de calitatile personale concretizate prin rezultatele obtinute in activitatea profesionala, notate cu calificative "bun" sau "foarte bun" in anul precedent.
(2) Vechimea minima necesara pentru promovarea intr-o gradatie superioara este urmatoarea:
- 1 an, pentru trecerea de la nivelul de baza la gradatia I;
- 2 ani, pentru trecerea de la o gradatie inferioara la o gradatie superioara la acele functii la care diferenta intre gradatii este de o clasa;
- 3 ani, pentru trecerea de la o gradatie inferioara la o gradatie superioara la acele functii la care diferenta dintre gradatii este de 2 clase.
(3) Consiliul de administratie poate aproba anual reducerea cu pana la 50% a vechimii minime necesare promovarii dintr-o gradatie superioara pentru un numar reprezentand cal mult 5% din totalul salariatilor incadrati pe gradatii.
(4) La gradatia a IV-a va putea fi incadrat maxim 50% din personalul incadrat in functia respectiva.
ART. 15
(1) Trecerea intr-o treapta, respectiv gradatie superioara, se face o data pe an, de regula la inceputul anului, la propunerea sefului compartimentului din care face parte personalul respectiv, cu aprobarea consiliului de administratie.
(2) Pentru personalul cu functii de conducere, trecerea dintr-o gradatie in alta se face de catre organul care a aprobat numirea in aceste functii.
ART. 16
Angajarea si promovarea personalului in meserii si functii de conducere, se face prin examen sau concurs, in raport cu competenta profesionala, pe baza conditiilor si criteriilor stabilite de consiliul de administratie.
ART. 17
Persoanele numite temporar intr-un post de conducere vacant, care nu a putut fi ocupat prin concurs sau in locul unei persoane cu functii de conducere care lipseste din unitate o perioada mai mare de 30 de zile nu beneficiaza de salariu pe perioada respectiva, primeste salariu corespunzator functiei de conducere pe care o preiau. Numirile temporare se pot face pe o perioada de cel mult 6 luni.
ART. 18
Activitatea profesionala a intregului personal se apreciaza anual cu calificativele: "foarte bun", "bun", "satisfacator" sau "slab".

CAP. III
Sporuri la salariul de baza

ART. 19
(1) Pentru vechimea in munca si rezultatele obtinute, salariatii beneficiaza de un spor de vechime de pana la 15%, calculat la salariul de baza, corespunzator timpului efectiv lucrat in program normal de lucru, astfel:



────────────────────────────────────────────────────────
Transe de vechime in munca Cote la salariul de baza %
────────────────────────────────────────────────────────
Intre 3 si 5 ani 3
De la 5 la 10 ani 6
De la 10 la 15 ani 9
De la 15 la 20 ani 12
peste 20 ani 15
────────────────────────────────────────────────────────


(2) Trecerea intr-o transa superioara de vechime in munca pentru acordarea sporului se face numai in cazul persoanelor care in ultimii 2 ani consecutivi au obtinut cel putin calificativul "bun".
(3) In vechimea in munca ce se ia in considerare pentru acordarea sporului de vechime nu se includ perioadele cat persoana respectiva a obtinut calificativul "slab".
(4) Sporul corespunzator vechimii in munca calculat potrivit alin. 1-3 se plateste cu incepere de la 1 ale lunii urmatoare aceleia in care s-a implinit vechimea in munca prevazuta in transa respectiva si se ia in calcul la stabilirea pensiei si a indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca.
ART. 20
In raport cu conditiile in care se desfasoara activitatea pot fi acordate urmatoarele categorii de sporuri:
(1) Spor pentru conditii grele de munca de pana la 20% din salariul de baza al personalului care lucreaza in conditii de efort fizic ridicat, la temperaturi foarte inalte sau scazute, in mediu umed, conditii de izolare, se acorda diferentiat pe locuri de munca pe baza criteriilor stabilite de consiliul de administratie.
(2) Spor pentru conditii periculoase de pana la 25% din salariul de baza se acorda diferentiat pe locuri de munca in functie de gradul de explozivitate sau nocivitate al substantelor produse sau vehiculate, pe baza criteriilor stabilite de consiliul de administratie.
(3) Spor pentru timpul lucrat in cursul noptii in procent de 25% din salariul de baza, corespunzator orelor lucrate in acest regim, se acorda personalului care desfasoara activitate intre orele 23-7 sau 22-6, in functie de programul stabilit de consiliul de administratie.
(4) Spor pentru munca desfasurata peste programul normal de lucru. Munca prestata de personalul care lucreaza in tura, in zilele de duminica si in celelalte zile, in care, potrivit reglementarilor legale, nu se lucreaza, se plateste cu un spor de 100% din salariul de baza.
Orele prestate peste durata normala a timpului de lucru, precum si cele efectuate in zilele de sarbatori legale, si in celelalte zile, in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza si care nu au putut fi compensate cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile se platesc cu un spor de 100% din salariul de baza.
Munca peste durata normala a programului de lucru poate fi prestata si sporul prevazut se poate acorda numai daca efectuarea orelor suplimentare a fost dispusa de conducatorul regiei autonome, fara a depasi 120 de ore anual. In cazuri cu totul deosebite, consiliul de administratie al regiei poate aproba efectuarea orelor suplimentare si peste acest plafon, dar nu mai mult de 360 de ore anual.
Aprobarea efectuarii orelor suplimentare se face cu consultarea sindicatelor.
(5) Spor pentru exercitarea unei functii suplimentare, in procent de pana la 30% din salariul de baza minim al functiei exercitate suplimentar. Exercitarea unei functii suplimentare se face cu conditia ca sarcinile si atributiile functiei de baza sa fie compatibile cu cele ale functiei suplimentare si se aproba de catre consiliul de administratie.
ART. 21
Totalul sumelor incasate lunar de un salariat pentru orele suplimentare efectuate si sporuri, nu poate depasi un salariu de baza lunar corespunzator incadrarii fiecaruia.
ART. 22
Categoriile de personal, locurile de munca, conditiile concrete de acordare si cuantumul fata de salariul de baza pentru toate categoriile de sporuri se stabilesc prin regulament elaborat de catre, consiliul de administratie, cu consultarea sindicatelor sau a reprezentantilor salariatilor si avizat de inspectoratele teritoriale de protectie a muncii pentru problemele ce la revin.
ART. 23
Sporurile pentru conditiile grele de munca si conditii periculoase se acorda proportional cu timpul cat personalul a lucrat in conditiile respective pe perioada de producere a apei grele si respectiv a lingourilor de zirconiu si titan, precum si pe perioada de probe tehnologice.

CAP. IV
Premii

ART. 24
Pentru premierea in cursul anului a salariatilor care au realizat sau au participat direct la obtinerea unor rezultate valoroase in activitate, se poate constitui un fond de premiere lunar prin aplicarea unei cote de 2% asupra fondului de salarii prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli al regiei autonome.
Sumele neconsumate din acest fond pot fi utilizate in lunile urmatoare in cadrul aceluiasi an bugetar.
ART. 25
(1) Pentru activitatea desfasurata, personalul beneficiaza la sfarsitul anului calendaristic de premiu anual de pana la un salariu mediu lunar de baza realizat in anul pentru care se face plata.
(2) Consiliul de administratie al regiei care va stabili premiile individuale poate reduce sau anula premiul anual in cazul salariatilor care, in cursul anului, au obtinut calificati vele "satisfacator" si "slab", ori au avut abateri pentru care au fost sanctionati disciplinar.
ART. 26
(1) Forma de salarizare este in regie, in functie de timpul lucrat si indeplinirea sarcinilor de serviciu.
(2) Atributiile minime ale fiecarei meserii sau functii vor fi stabilite de catre consiliul de administratie.
(3) Consiliul de administratie aproba diminuarile salariilor de baza ale personalului care in cursul lunii nu si-a realizat atributiile specifice fiecarei meserii sau functii si le-au realizat in mod necorespunzator. Propunerile de diminuare vor fi facute de seful compartimentului din care face parte persoana respectiva, potrivit legii.
ART. 27
Criteriile de normare si dimensionare a structurilor organizatorice, de diferentiere a subunitatilor sau instalatiilor pe grade de organizare sau complexitate se stabilesc de catre consiliul de administratie in raport cu statele de functii aprobate.

CAP. V
Alte drepturi

ART. 28
(1) In situatia in care sarcinile ce revin unor posturi ai caror titulari lipsesc din unitate nu pot fi amanate si nici nu pot fi distribuite in cadrul programului normal de lucru intre ceilalti salariati incadrati in functii similare, pentru realizarea acestora se vor putea folosi persoane din aceeasi unitate sau din alte unitati care sa realizeza sarcinile respective in afara programului lor de lucru.
Pe perioadele respective se va utiliza plata cu ora in limita fondurilor care se disponibilizeaza prin absenta persoanelor titulare sau cu avizul Ministerului Economiei si Finantelor, in limita fondurilor disponibilizate pe total unitate.
Activitatile si locurile de munca unde se poate aproba plata cu ora in sensul prevederi lor de mai sus se stabilesc de catre consiliul de administratie al regiilor autonome, cu avizul ministerului de resort.
(2) Plata cu ora se poate aplica si pentru indeplinirea unor activitati pentru care volumul de munca este sub jumatate din cel al unui post cu norma intreaga. Aceste fractiuni de norma vor fi prevazute ca atare in statul de functiuni.
(3) Calculul tarifului orar se face luand in considerare salariul de baza cu care este incadrat titularul inlocuit si numarul mediu lunar de ore stabilit pentru programul normal de lucru. In situatiile prevazute la alin. 2 se ia in considerare salariul de baza prevazut in sta tul de functiuni.
ART. 29
(1) Pe durata delegarii, detasarii sau trecerii temporare intr-o alta munca, persoana in cauza isi pastreaza functia sau meseria si salariul avut anterior.
(2) Cand detasarea sau trecerea temporara in alta activitate se face la o munca la care este stabilit un salariu mai mare, persoana detasata sau trecuta temporar in alta munca are dreptul la acest salariu in conditiile prevazute de lege.
(3) Pe perioada detasarii sau trecerii temporare in alta munca, salariatii primesc, pe langa salariul de baza potrivit alin. 1 sau 2, si celelalte drepturi ce se acorda personalului de la locul de munca respectiv.
(4) Drepturile ce se acorda pe timpul detasarii sau trecerii temporare in alta munca se suporta de unitatea unde personalul respectiv isi desfasoara activitatea ca detasat.
ART. 30
Personalul care, potrivit reglementarilor specifice, este obligat sa locuiasca in incinta unitatii sau in locuintele de serviciu ale acesteia, este scutit de plata chiriei.

CAP. VI
Dispozitii tranzitorii si finale

ART. 31
(1) La aplicarea prezentei hotarari, conducerea unitatii va proceda la reincadrarea intregului personal pe noile meserii, functii, gradatii, trepte si grade profesionale, pe criterii de competenta, tinand cont de nivelul de pregatire profesionala, astfel ca noul salariu de baza sa nu fie inferior salariului tarifar avut anterior.
(2) Prevederile art. 24 si 25 se vor aplica incepand cu anul 1992.
Pentru anul 1991 se vor acorda premii anuale in limita unui fond de 3% din fondul de salarii realizat.
ART. 32
Sumele necesare pentru plata salariilor de baza stabilite in urma reincadrarii personalului, impreuna cu sporurile, premiile si celelalte drepturi, trebuie sa incadreze in alocatia bugetara stabilita cu aceasta destinatie, sau dupa caz, si in cota stabilita, potrivit legii, din veniturile proprii realizate.
ART. 33
Consiliul de administratie va elabora, potrivit prevederilor prezentei hotarari, regulamentul propriu de acordare a drepturilor salariale si cuantumul acestora, cu consultarea sindicatelor sau a reprezentantilor salariatilor.
Prin regulamentul propriu se vor stabili si obligatiile personalului in ce priveste respectarea instructiunilor si normelor de exploatare in siguranta a instalatiilor precum si sanctiunilor ce se aplica in caz de incalcare a acestora, potrivit legii.
ART. 34
(1) Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor, acorda rea gradatiilor, sporurilor, premiilor si altor drepturi salariale care se stabilesc potrivit prevederilor prezentei hotarari, este de competenta consiliului de administratie.
(2) Contestatiile vor fi depuse in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta.
(3) Organul prevazut la alin. 1 va lua masuri de solutionare a contestatiilor in termen de 30 de zile.
(4) Impotriva masurii unitatii de modificare unilaterala a salariilor stabilite potrivit prevederilor prezentei hotarari, cei interesati se pot adresa cu contestatie la judecatorie, in termen de 30 de zile de la data cand au luat la cunostinta de masura contestata.
ART. 35
Incalcarea dispozitiilor prevazute in prezenta hotarare atrage, dupa caz, raspunderea disciplinara, materiala sau penala, potrivit legii.
ART. 36
Salariile din prezenta hotarare nu cuprind suma acordata sub forma de indexare si compensatiile pentru cresterea preturilor.
ART. 37
La Regia Autonoma "Zirom" Giurgiu, angajarea personalului se va face cu respectarea numarului prevazut in graficele de punere in functiune, aprobate.
ART. 38
Anexele nr. 1-6 fac parte integranta din prezenta hotarare.
ART. 39
Dispozitiile prezentei hotarari intra in vigoare la data de 1 aprilie 1991, data pana la care raman aplicabile reglementarile privind salarizarea, in vigoare la 31 martie 1991.

PRIM-MINISTRU
PETRE ROMAN

Bucuresti, 24 iulie 1991
Nr. 498.


ANEXA 1

GRILA DE SALARIZARE



─────────────────────────────────────────
Clasa de salarizare Valoarea
─────────────────────────────────────────
1 3.300
2 3.600
3 3.900
4 4.200
5 4.500
6 4.800
7 5.100
8 5.450
9 5.800
10 6.150
11 6.500
12 6.900
13 7.300
14 7.700
15 8.100
16 8.550
17 9.000
18 9.450
19 9.900
20 10.400
21 10.900
22 11.400
23 11.900
24 12.450
25 13.000
26 13.550
27 14.100
28 14.700
29 15.300
30 15.900
31 16.500
32 17.150
─────────────────────────────────────────



ANEXA 2

SALARIILE DE BAZA
ale muncitorilor calificati si necalificati din cadrul regiilor autonome
"Romag Drobeta" Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu


───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Reteaua de salarizare Clasa de salarizare
crt. ─────────────────────────────────────────
Categoria de incadrare
─────────────────────────────────────────
I II III IV

1. Activitati de baza muncitori
calificati
treapta I 9 11 13 15
treapta II 10 12 14 16

2. Activitati auxiliare muncitori
calificati
treapta I 5 7 9 11
treapta II 6 8 10 12

3. Muncitori necalificati Lucrari obisnuite Lucrari grele
treapta I 1 3
treapta II 2 4
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



La Regia Autonoma "Romag Drobeta" Drobeta-Turnu Severin meseriile se diferentiaza astfel
1. Meserii cuprinse in activitatea de baza:
- Operator chimist, mecanic, strungar, frezor, sudor, forjor, turnator, operator termo, mecanic auto, macaragiu automacara, electrician, electronist, metrolog, AMC-ist, electromecanic, bobinator, compresorist.
2. Meserii cuprinse in activitatile auxiliare:
- Tamplar, instalator, zidar, zugrav, fierar betonist, izolator, geamgiu, proiectionist, operator masini de multiplicat, calcator lenjer, spalator, curatator chimic, croitor, confectioner, primitor-distribuitor.
La Regia Autonoma "Zirom" Giurgiu meseriile se diferentiaza astfel:
1. Meserii cuprinse in activitatea de baza:
- Operator metalurg, preparator produse carbunoase, presator metalic la rece, topitor metalurgie neferoasa, termotratamentist, pregatitor sarja metalurgie neferoasa, operatori lianti, operatori chimisti, laboranti, masinisti utilaje de ridicat si transportat, mecanic masini si utilaje, strungar debitat lingouri, operator sudura in plan si cu flux de electroni, sudor in instalatii de vid, mecanici instalatii de vid, curatitori lingouri.
2. Meserii cuprinse in activitatile auxiliare:
- Electronisti, electromecanic AMC, frigotehnisti, compresoristi, zidari-samotori, strungari, sudori, lacatusi mecanici, rectificatori, frezori, metrologi, rabotori, sticlari, tamplari, zidari, zugravi, tinichigii, instalatori, fierar-betonist, izolator, geamgiu, operator masini de multiplicat, calcator lenjer, spalatoreasa, curatator chimic, croitor, confectioner, primitor-distribuitor, legator sarcina.

ANEXA 3

SALARIILE DE BAZA
ale personalului din activitatea de transporturi auto
din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta"
Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Functia Clasa de salarizare
crt. ────────────────────────── ──────────────────────────────────────
Grupa autovehiculului Categoria de incadrare
──────────────────────────────────────
I II III
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sofer
- grupa I autovehicule 4 5 6
- grupa II autovehicule 6 7 8
- grupa III autovehicule 8 9 10
- grupa IV autovehicule 10 11 12
2. Conducator tractor rutier
- pina la 60 CP 2 3 -
- 60-00 CP 3 4 -
- 100-140 CP 4 5 -
- 150 CP si peste 5 6 -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



Gruparea autovehiculelor
- grupa I: autovehicule cu capacitate pina la 1,4 tone si autovehicule de transport persoane pina la 8 locuri;
- grupa II: autovehicule cu capacitate de la 2 tone la 9,9 tone si autovehicule transport persoane de la 9 la 24 locuri;
- grupa III: autovehicule cu capacitate de la 10 tone la 19,9 tone si autovehicule de transport persoane de la 30 la 55 locuri;
- grupa IV: autovehicule cu capacitate pete 20 tone si autovehicule de transport persoane peste 55 locuri.

ANEXA 4

SALARIILE DE BAZA
ale personalului din activitatea de cai ferate uzinale
din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta"
Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Clasa de salarizare

1. Mecanic de locomotiva
Clasa de calificare: - fara clasa 13
- III 14
- II 15
- I 16
- speciala 17
─────────────────────────────────
Clasa de salarizare
─────────────────────────────────
gradatia
─────────────────────────────────
Nivelul I II III IV
─────────────────────────────────
2. Mecanic ajutor locomotiva 8 9 10 11 12
3. Impiegat de miscare 10 11 12 13 14
4. Sef manevra 6 7 8 9 10
5. Manevrant vagoane 3 4 5 6 7
6. Personal operativ (revizor tehnician
vagoane, operator circulatie la
miscare, operator programator, magaziner
comercial, meserias cale, acar). 5 6 7 8 9
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 5

SALARIILE DE BAZA
ale personalului de executie si de conducere incadrat pe functii
si gradatii din cadrul regiilor autonome "Romag Drobeta"
Drobeta Turnu-Severin si "Zirom" Giurgiu


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Functia Studii Clasa de salarizare
crt. ───────────────────────────────────────
Nivel Gradatia
baza ────────────────────────────────
I II III IV
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sef sectie S
- sectie de gradul I 24 25 27 - -
- sectie de gradul II 23 24 26 - -
2. Sef atelier/instalatie S
- atelier/instalatie
de gradul I 22 23 25 - -
- atelier/instalatie
de gradul II 21 22 24 - -
3. Sef serviciu, contabil sef
sectie S 23 24 26 - -
4. Sef birou S 21 22 24 - -
5. Sef servicu administrativ M 11 12 14 - -
6. Sef birou administrativ M 9 10 12 - -
7. Inginer, economist, chimist,
fizician, biolog, analist
programator, consilier
juridic, referent de
specialitate; gradul I S 10 20 21 22 -
8. Inginer economist, chimist,
fizician, biolog, analist
programator, consilier
juridic, referent
de specialitate; gradul II S 15 16 17 18 -
9. Inginer, economist,
chimist, fizician, biolog,
analist programator,
consilier juridic,
referent de specialitate;
debutant S 14 - - - -
10. Bibliotecar, traducator;
gradul I S 15 16 17 18 -
11. Bibliotecar, traducator;
gradul II S 11 12 13 14 -
12. Bibliotecar, traducator;
debutant S 10 - - - -
13. Subinginer gradul I S.ing. 17 18 19 20 -
14. Subinginer gradul II S.ing. 13 14 15 16 -
15. Subinginer debutant S.ing. 12 - - - -
16. Maistru M 12 13 14 16 18
17. Planificator, contabil,
revizor contabil,
casier, merceolog,
tehnician, statistician,
desenator tehnic,
operator calcul, ajutor
programator, referent;
gradul I, sef depozit I M 13 14 15 16 -
18. Planificator, contabil,
revizor contabil, casier,
merceolog, tehnician,
desenator tehnic, operator
calcul, ajutor programator,
referent; gradul II, sef
depozit II M 8 9 10 11 12
19. Planificator, contabil,
revizor contabil,
merceolog, tehnician,
desenator tehnic, operator
calcul, ajutor programator,
referent; debutant M 8 - - - -
20. Functionar,
dactilograf, desenator,
arhivar, magaziner,
telefonist, telexist M 4 5 6 7 9
21. Sef formatie paza, P.S.I. M 4 5 6 7 8
22. Paznic, pompier, controlor
poarta G 2 3 4 - -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



ANEXA 6

SALARIILE DE BAZA
ale personalului de conducere al regiilor autonome "Romag Drobeta"
Drobeta-Turnu Severin si "Zirom" Giurgiu


──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Functia Clasa de salarizare
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Director general 32
2. Directori executivi
(tehnic, comercial, economic) 30
3. Director uzina, contabil sef uzina 28
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016