Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 470 din 12 iulie 2011 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind transferul si detasarea judecatorilor si procurorilor, delegarea judecatorilor, numirea judecatorilor si procurorilor in alte functii de conducere, precum si numirea judecatorilor in functia de procuror si a procurorilor in functia de judecator, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006
EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 550 din 3 august 2011
Având în vedere dispoziţiile art. 38 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi ale art. 60 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecãtorilor şi procurorilor, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
în temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) şi (7) din Constituţia României, republicatã, şi ale art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004, republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotãrãşte:
ART. I
Regulamentul privind transferul şi detaşarea judecãtorilor şi procurorilor, delegarea judecãtorilor, numirea judecãtorilor şi procurorilor în alte funcţii de conducere, precum şi numirea judecãtorilor în funcţia de procuror şi a procurorilor în funcţia de judecãtor, aprobat prin Hotãrârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 329 din 12 aprilie 2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. La articolul 2, alineatele (1) şi (2) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 2. - (1) Lista posturilor vacante de execuţie de la toate instanţele şi parchetele se publicã pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii în prima zi lucrãtoare a fiecãrei luni, în scopul informãrii judecãtorilor şi procurorilor care intenţioneazã sã formuleze cereri de transfer. Posturile vacante de conducere nu se ocupã prin transfer, ci potrivit procedurilor speciale stabilite prin lege şi regulament.
(2) Cererile de transfer se analizeazã, o datã la douã luni, de cãtre secţia corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, cu excepţia cererilor de transfer care vizeazã instanţele şi parchetele cu un grad de ocupare a posturilor de judecãtor şi procuror de cel mult 50%."
2. La articolul 2, dupã alineatul (2) se introduc douã noi alineate, alineatele (2^1) şi (2^2), cu urmãtorul cuprins:
"(2^1) Cererile de transfer se depun la Consiliul Superior al Magistraturii cel mai târziu în termen de 5 zile de la data actualizãrii listei posturilor vacante efectuate în prima zi lucrãtoare a celei de a doua luni prevãzute în alineatul precedent. Cererea de transfer va conţine informaţii privind specializarea judecãtorului şi disponibilitatea asumatã a acestuia de a activa la instanţa la care solicitã transferul, în oricare din secţiile/completele la care cerinţele acestei instanţe o impun.
(2^2) Termenul prevãzut la alin. (2^1) se calculeazã potrivit dispoziţiilor art. 101 din Codul de procedurã civilã."
3. La articolul 2, alineatele (3), (5) şi (6) se modificã şi vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) La expirarea termenului prevãzut la alin. (2^1), Consiliul Superior al Magistraturii solicitã punctul de vedere al curţilor de apel şi al parchetelor de pe lângã curţile de apel de la care, respectiv la care se solicitã transferul.
....................................................................
(5) Direcţia resurse umane şi organizare din cadrul aparatului propriu al Consiliului Superior al Magistraturii întocmeşte, în termen util de la expirarea termenului prevãzut la alin. (4), un referat în care prezintã datele relevante privind cariera de judecãtor sau procuror a solicitantului, motivele pe care se întemeiazã cererea, situaţia posturilor ocupate, a posturilor vacante şi a posturilor temporar vacante la instanţa ori la parchetul de la care se solicitã transferul, precum şi la instanţa sau parchetul la care se solicitã transferul, numãrul cererilor de transfer formulate anterior şi motivele respingerii acestora, precum şi data înregistrãrii primei cereri de transfer. Referatul va cuprinde, obligatoriu, datele statistice din anul precedent privind volumul de activitate şi încãrcãtura efectivã pe judecãtor ori procuror, inclusiv încãrcãtura pe schemã, la instanţele, respectiv parchetele implicate în procedura de transfer, raportate la media pe ţarã.
(6) Toate cererile de transfer formulate pentru un anumit post vacant, depuse la Consiliul Superior al Magistraturii în termenul prevãzut la alin.(2^1), se analizeazã şi se soluţioneazã pânã la sfârşitul celei de a doua luni prevãzute la alineatul (2) de secţia corespunzãtoare a Consiliului Superior al Magistraturii, în aceeaşi şedinţã, în baza criteriilor prevãzute la art. 3."
4. Articolul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 3. - La soluţionarea cererilor de transfer ale judecãtorilor şi procurorilor la alte instanţe sau parchete vor fi avute în vedere urmãtoarele criterii:
- volumul de activitate al instanţei sau parchetului de la care se solicitã transferul şi la care se solicitã transferul, numãrul posturilor vacante şi al posturilor temporar vacante la instanţele ori parchetele implicate şi dificultãţile de ocupare a acestora;
- vechimea efectivã în funcţia de judecãtor sau procuror;
- vechimea la instanţa sau parchetul de la care se solicitã transferul;
- vechimea în gradul aferent instanţei, respectiv parchetului la care se solicitã transferul;
- specializarea judecãtorului/procurorului, specializãrile complementare, vechimea în cadrul secţiei/completului corespunzãtor specializãrii, precum şi disponibilitatea de a activa în alte secţii/complete decât cele corespunzãtoare specializãrii ale instanţei/parchetului la care solicitã transferul, în raport cu cerinţele acesteia;
- domiciliul solicitantului;
- locul de muncã al soţului sau soţiei;
- distanţa dintre domiciliul şi sediul instanţei sau parchetului la care funcţioneazã judecãtorul ori procurorul şi posibilitãţile reale de navetã, inclusiv timpul afectat acesteia;
- starea de sãnãtate şi situaţia familialã."
5. La articolul 4, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Cererea de transfer însoţitã de acordul scris al instituţiei la care se solicitã transferul se depune la Consiliul Superior al Magistraturii."
6. La articolul 4, dupã alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4), cu urmãtorul cuprins:
"(4) Transferul produce efecte de la data publicãrii decretului de eliberare din funcţie a judecãtorului sau procurorului."
ART. II
Prezenta hotãrâre se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
p. Preşedintele
Consiliului Superior al Magistraturii,
procuror George Bãlan
Bucureşti, 12 iulie 2011.
Nr. 470.
--------------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Stellar work there eveynore. I'll keep on reading.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: