Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 461 din 5 aprilie 2006 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 752/2004 privind stabilirea conditiilor pentru introducerea pe piata a echipamentelor si sistemelor protectoare destinate utilizarii in atmosfere potential explozive
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 383 din 4 mai 2006
HOTĂ?RÂRE nr. 461 din 5 aprilie 2006
pentru modificarea <>Hotãrârii Guvernului nr. 752/2004 privind stabilirea condiţiilor pentru introducerea pe piata a echipamentelor şi sistemelor protectoare destinate utilizãrii în atmosfere potenţial explozive
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 383 din 4 mai 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,
Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.
ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 752/2004 privind stabilirea condiţiilor pentru introducerea pe piata a echipamentelor şi sistemelor protectoare destinate utilizãrii în atmosfere potenţial explozive, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 499 din 3 iunie 2004, se modifica dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (1) al articolului 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Prevederile prezentei hotãrâri se aplica echipamentelor şi sistemelor protectoare destinate utilizãrii în atmosfere potenţial explozive."
2. La articolul 2 alineatul (1) litera D, literele a) şi b) vor avea urmãtorul cuprins:
"a) echipamente grupa I - echipamente destinate utilizãrii în pãrţile subterane ale minelor şi la acele pãrţi ale instalaţiilor de la suprafata ale acestor mine care pot fi periclitate de grizu şi/sau pulberi combustibile;
b) echipamente grupa a II-a - echipamente destinate utilizãrii în alte locuri care pot fi periclitate de atmosfere explozive."
3. La articolul 3, literele d) şi f) vor avea urmãtorul cuprins:
"d) echipamentelor individuale de protecţie reglementate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 115/2004 privind stabilirea cerinţelor esenţiale de securitate ale echipamentelor individuale de protecţie şi a condiţiilor pentru introducerea lor pe piata, cu modificãrile ulterioare;
.........................................................................
f) mijloacelor de transport, adicã vehiculelor şi remorcilor acestora, destinate exclusiv transportului de pasageri aerian, rutier, feroviar sau pe apa, precum şi mijloacelor de transport, atunci când acestea sunt destinate transportului de bunuri pe cale aerianã, pe drumuri publice, pe cale feroviara sau pe apa. Nu sunt excluse vehiculele destinate utilizãrii într-o atmosfera potenţial exploziva;".
4. Alineatele (1) şi (3) ale articolului 4 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 4. - (1) Se admit introducerea pe piata şi/sau punerea în funcţiune a echipamentelor, sistemelor protectoare şi dispozitivelor prevãzute la art. 1 alin. (2) numai dacã nu pericliteazã securitatea şi sãnãtatea persoanelor şi, dacã este cazul, a animalelor domestice ori a bunurilor, atunci când sunt corespunzãtor instalate şi întreţinute şi când sunt utilizate potrivit destinaţiei lor.
........................................................................
(3) La târguri, expoziţii, demonstratii şi altele asemenea nu este interzisã prezentarea echipamentelor, sistemelor protectoare sau dispozitivelor prevãzute la art. 1 alin. (2), care nu sunt conforme prevederilor prezentei hotãrâri, cu condiţia ca un indicator vizibil sa specifice clar faptul ca astfel de echipamente, sisteme protectoare şi dispozitive prevãzute la art. 1 alin. (2) nu sunt conforme prevederilor prezentei hotãrâri şi nu pot fi puse în vânzare pana când nu sunt aduse în stare de conformitate de producãtor sau de reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene. În timpul demonstratiilor se vor lua mãsuri de securitate corespunzãtoare pentru a se asigura protecţia persoanelor."
5. Alineatul (2) al articolului 6 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Introducerea pe piata a componentelor care sunt însoţite de un atestat scris de conformitate prevãzut la art. 9 alin. (3) şi care sunt destinate sa fie încorporate în echipamente sau în sisteme protectoare, asa cum sunt ele definite în prezenta hotãrâre, nu poate fi interzisã, restrictionata sau împiedicatã."
6. Alineatele (1) şi (4) ale articolului 7 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) În cazul în care standardele romane şi/sau standardele naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene care adopta standarde europene armonizate ale cãror numere de referinta au fost publicate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene acoperã una sau mai multe dintre cerinţele esenţiale pentru sãnãtate şi securitate, echipamentele, sistemele protectoare şi dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2) sau componentele prevãzute la art. 6 alin. (2), construite în conformitate cu standardele respective, se considera ca sunt în conformitate cu cerinţele esenţiale pentru sãnãtate şi securitate relevante.
.........................................................................
(4) În situaţia în care se constata ca un standard prevãzut la alin. (1) nu satisface în totalitate cerinţele esenţiale pentru sãnãtate şi securitate, prevãzute la art. 5 alin. (1), Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei înştiinţeazã Comitetul Permanent de pe lângã Comisia Europeanã, înfiinţat în scopul aplicãrii procedurii de furnizare a informaţiilor în domeniul standardelor şi reglementãrilor tehnice, precum şi al regulilor referitoare la serviciile societãţii informationale, expunand şi motivele care stau la baza sesizãrii sale. Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei va duce la îndeplinire decizia adoptatã de Comitetul Permanent de pe lângã Comisia Europeanã."
7. Alineatele (1) şi (2) ale articolului 8 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 8. - (1) în cazul în care organul de control prevãzut la art. 14 constata ca echipamentele, sistemele protectoare sau dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2), care poarta marcajul CE şi sunt folosite potrivit destinaţiei lor, pot periclita securitatea persoanelor şi, dupã caz, a animalelor domestice ori a bunurilor, dispune mãsuri pentru a le retrage de pe piata, pentru a le interzice introducerea pe piata, punerea în funcţiune sau utilizarea ori pentru a le restrictiona libera circulaţie.
(2) Organul de control informeazã imediat în scris Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, care asigura de îndatã informarea Comisiei asupra mãsurilor luate, indicând motivele care au stat la baza deciziei şi, în principal, dacã neconformitatea se datoreazã:
a) nerespectãrii cerinţelor esenţiale de sãnãtate şi securitate prevãzute la art. 5 alin. (1);
b) aplicãrii incorecte a standardelor prevãzute la art. 7 alin. (1);
c) unei deficiente din cuprinsul standardelor prevãzute la art. 7 alin. (1)."
8. La alineatul (1) al articolului 9, partea introductivã a literei A va avea urmãtorul cuprins:
"Pentru a aplica marcajul CE, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene trebuie sa respecte procedura de examinare EC de tip, prevãzutã în anexa nr. 3, împreunã cu:".
9. La alineatul (1) al articolului 9, literele B, C şi D vor avea urmãtorul cuprins:
"B. Echipamente grupele I şi II, categoriile M2 şi II
a) Pentru a aplica marcajul CE, în cazul motoarelor cu combustie interna şi al echipamentelor electrice din aceste grupe şi categorii, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene trebuie sa urmeze procedura de examinare EC de tip, prevãzutã în anexa nr. 3, împreunã cu procedura referitoare la conformitatea cu tipul, prevãzutã în anexa nr. 6, sau cu procedura referitoare la asigurarea calitãţii produsului, prevãzutã în anexa nr. 7.
b) Pentru a aplica marcajul CE, în cazul altor echipamente din aceste grupe şi categorii, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene trebuie sa respecte procedura referitoare la controlul intern al producţiei, prevãzutã în anexa nr. 8, şi sa înainteze documentaţia tehnica prevãzutã la pct. 3 din anexa nr. 8 organismului notificat, care confirma primirea ei îndatã ce este posibil şi o pãstreazã.
C. Echipamente grupa II, categoria 3
Pentru a aplica marcajul CE, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene trebuie sa urmeze procedura referitoare la controlul intern al producţiei, prevãzutã în anexa nr. 8.
D. Echipamente grupele I şi II
Pentru a aplica marcajul CE, pe lângã procedurile prevãzute la lit. A, B şi C, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene poate, de asemenea, sa urmeze procedura referitoare la verificarea EC a unitãţii de produs, prevãzutã în anexa nr. 9."
10. Alineatele (3) şi (4) ale articolului 9 vor avea urmãtorul cuprins:
"(3) Procedurile prevãzute la alin. (1) se aplica componentelor prevãzute la art. 6 alin. (2), cu excepţia aplicãrii marcajului CE. Se emite un atestat scris de cãtre producãtor sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, prin care se declara conformitatea componentelor cu prevederile prezentei hotãrâri şi se enunta caracteristicile acestora, precum şi modul în care trebuie încorporate în echipamente sau în sisteme protectoare pentru a contribui la respectarea cerinţelor esenţiale aplicabile echipamentelor ori sistemelor protectoare complete.
(4) În plus, pentru a aplica marcajul CE, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene poate urma procedura referitoare la controlul intern al producţiei, prevãzutã în anexa nr. 8, cu referire la aspectele de securitate prevãzute la pct. 1.2.7 din anexa nr. 2."
11. Alineatul (1) al articolului 13 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 13. - (1) În cazul în care organul de control stabileşte ca marcajul CE a fost aplicat în mod incorect, fãrã a aduce atingere prevederilor art. 8, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene este obligat sa aducã produsul în conformitate cu prevederile privind aplicarea marcajului şi sa înceteze încãlcarea prevederilor prezentei hotãrâri în condiţiile stabilite de organul de control."
12. Articolul 14 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 14. - Organul de control responsabil pentru supravegherea pieţei este Inspecţia Muncii, organ de specialitate al administraţiei publice centrale în subordinea Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei."
13. Articolul 18 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 18. - Prevederile art. 7 alin. (4), art. 8 alin. (4) şi ale art. 11 alin. (1), (2) şi (4) intra în vigoare la data aderãrii României la Uniunea Europeanã."
14. Alineatele (1), (2), (3), (5) şi (8) ale articolului 19 vor avea urmãtorul cuprins:
"Art. 19. - (1) Pana la data aderãrii României la Uniunea Europeanã se admit introducerea pe piata şi/sau punerea în funcţiune în România şi a echipamentelor, sistemelor protectoare şi dispozitivelor prevãzute la art. 1 alin. (2), cu marcaj naţional de conformitate CS, denumit în continuare marcaj CS, aplicat potrivit prevederilor alin. (2), precum şi a componentelor prevãzute la art. 6 alin. (2), însoţite de atestatul scris de conformitate. Elementele de identificare a marcajului CS sunt prevãzute în anexa nr. 2 la <>Legea nr. 608/2001 , republicatã.
(2) În situaţia în care evaluarea conformitatii echipamentelor, sistemelor protectoare şi dispozitivelor prevãzute la art. 1 alin. (2), destinate pieţei naţionale, se realizeazã prin utilizarea procedurilor prevãzute de prezenta hotãrâre de cãtre organisme recunoscute şi aprobate potrivit prevederilor alin. (6), producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România aplica marcajul CS şi emite declaraţia CS de conformitate.
(3) În situaţia în care evaluarea conformitatii componentelor prevãzute la art. 6 alin. (2), destinate pieţei naţionale, se realizeazã prin utilizarea procedurilor prevãzute de prezenta hotãrâre, producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România emite atestatul scris de conformitate.
........................................................................
(5) Se interzice aplicarea simultanã a marcajului CS şi a marcajului CE pe echipamentele, sistemele protectoare sau dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2).
.........................................................................
(8) Lista cuprinzând organismele prevãzute la alin. (6) şi sarcinile specifice pe care acestea le îndeplinesc se aproba şi se actualizeazã ori de câte ori este necesar, prin ordin al ministrului muncii, solidaritãţii sociale şi familiei, care se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I."
15. Alineatul (1) al articolului 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Responsabilitãţile producãtorului sau reprezentantului sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene în legatura cu echipamentele, sistemele protectoare şi dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2), introduse pe piata cu marcaj CS, sunt aceleaşi cu cele prevãzute de prezenta hotãrâre pentru echipamentele, sistemele protectoare şi dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2), cu marcaj CE."
16. Alineatul (1) al articolului 21 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 21. - (1) Certificatele emise pentru echipamentele, sistemele protectoare şi dispozitivele prevãzute la art. 1 alin. (2), în baza legislaţiei în vigoare la data publicãrii prezentei hotãrâri, isi menţin valabilitatea pana la data expirãrii acestora, dar nu mai târziu de data aderãrii României la Uniunea Europeanã."
17. Articolul 25 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 25. - Prezenta hotãrâre transpune Directiva 94/9/EC privind alinierea legislatiilor statelor membre privind echipamentele şi sistemele protectoare destinate utilizãrii în atmosfere potenţial explozive, publicatã în Jurnalul Oficial al Comunitãţilor Europene (JOCE) nr. L 100 din 19 aprilie 1994."
18. Punctele 1.0.4, 1.2.9, 1.6.3, 2.2.1.3 şi 3.0.3 din anexa nr. 2 vor avea urmãtorul cuprins:
"1.0.4. Condiţii de mediu
Echipamentele şi sistemele protectoare trebuie astfel proiectate şi construite încât sa fie capabile sa facã fata condiţiilor prezente sau previzibile de mediu.
.......................................................................
1.2.9. Sisteme de capsulare antideflagranta
Dacã pãrţile care pot aprinde o atmosfera exploziva sunt plasate într-o capsulare, trebuie luate mãsuri sa se asigure ca respectiva capsulare rezista la presiunea dezvoltata pe durata unei explozii interioare a unui amestec exploziv şi previne transmiterea exploziei la atmosfera exploziva care inconjoara capsularea.
........................................................................
1.6.3. Pericole generate de întreruperea alimentarii cu energie
În cazul în care echipamentele şi sistemele protectoare pot sa dea naştere la o rãspândire a riscurilor suplimentare în cazul unei întreruperi a alimentarii cu energie, trebuie sa fie posibila menţinerea lor într-o stare sigura de funcţionare independent de restul instalaţiei.
.........................................................................
2.2.1.3. Echipamentele trebuie sa fie astfel proiectate încât deschiderea acelor pãrţi de echipamente care ar putea fi surse de aprindere sa fie posibila numai în absenta alimentarii cu energie prin sisteme de interblocare adecvate. Când nu este posibil ca echipamentele sa poatã deveni nefunctionale, producãtorul fixeazã o eticheta de avertizare pe partea care se deschide a echipamentului.
..........................................................................
3.0.3. În cazul unei întreruperi a alimentarii cu energie, sistemele protectoare trebuie sa-şi menţinã capacitatea de a funcţiona pe o perioada suficienta pentru a se evita o situaţie periculoasa."
19. La punctul 1.0.6 din anexa nr. 2, litera b) va avea urmãtorul cuprins:
"b) Instrucţiunile sunt redactate de cãtre producãtor sau de reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene în una dintre limbile Uniunii Europene sau, dupã caz, în limba romana.
La punerea în funcţiune toate echipamentele şi sistemele protectoare trebuie sa fie însoţite de o traducere în limba sau limbile oficialã/oficiale a/ale tarii în care urmeazã sa fie folosit echipamentul şi sistemul protector şi de instrucţiunile în limba originala.
Aceasta traducere se face de cãtre producãtor sau de reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene sau de persoana care introduce pe piata echipamentul ori sistemul protector.
Prin excepţie de la aceasta cerinta, instrucţiunile de întreţinere destinate a fi utilizate de cãtre personalul de specialitate angajat de producãtor sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene pot fi redactate şi într-o singura limba comunitara inteleasa de cãtre acest personal."
20. La anexa nr. 3, punctul 2 va avea urmãtorul cuprins:
"2. Cererea pentru efectuarea examinãrii EC de tip este înaintatã de cãtre producãtor sau de cãtre reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene la un organism notificat ales de acesta.
Cererea include:
a) denumirea/numele şi sediul/adresa producãtorului, precum şi denumirea/numele şi sediul/adresa reprezentantului sau autorizat stabilit în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, dacã cererea este înaintatã de cãtre acesta din urma;
b) o declaraţie scrisã care sa specifice ca aceeaşi cerere nu a mai fost înaintatã nici unui alt organism notificat;
c) documentaţia tehnica, prevãzutã la pct. 3.
Solicitantul pune la dispoziţia organismului notificat un exemplar reprezentativ din producţia avutã în vedere, denumit în continuare tip. Organismul notificat poate solicita şi alte exemplare, dacã acestea sunt necesare pentru realizarea programului de încercãri."
21. La anexa nr. 3, punctul 5, al treilea paragraf va avea urmãtorul cuprins:
"Dacã producãtorului sau reprezentantului sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene îi este respinsã o certificare de tip, organismul notificat furnizeazã motive detaliate pentru acest refuz."
22. La anexa nr. 3, punctul 9 va avea urmãtorul cuprins:
"9. Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene pãstreazã împreunã cu documentaţia tehnica copiile de pe certificatele de examinare EC de tip şi de pe completãrile la acestea o perioada de cel puţin 10 ani de la data fabricãrii ultimului echipament sau sistem protector.
În situaţia în care nici producãtorul şi nici reprezentantul sau autorizat nu sunt stabiliţi în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, obligaţia de a pune la dispoziţie documentaţia tehnica revine persoanei care introduce produsul pe piata."
23. La anexa nr. 4, punctul 1, a doua fraza va avea urmãtorul cuprins:
"Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe fiecare exemplar de echipament şi întocmeşte o declaraţie scrisã de conformitate."
24. La anexa nr. 5, punctul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"1. Acest modul descrie procedura prin care un producãtor sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene verifica şi atesta ca echipamentul supus prevederilor pct. 3 este conform cu tipul descris în certificatul de examinare EC de tip şi respecta cerinţele relevante ale prezentei hotãrâri."
25. La anexa nr. 5, punctul 2, a doua fraza va avea urmãtorul cuprins:
"Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe fiecare exemplar de echipament şi întocmeşte o declaraţie de conformitate."
26. La anexa nr. 6, punctul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"1. Acest modul descrie acea parte a procedurii prin care producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene asigura şi declara ca echipamentul în cauza este în conformitate cu tipul descris în certificatul de examinare EC de tip şi ca respecta cerinţele prezentei hotãrâri care se aplica acestuia. Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe fiecare exemplar de echipament şi întocmeşte o declaraţie scrisã de conformitate."
27. La anexa nr. 6, punctul 3, primul paragraf va avea urmãtorul cuprins:
"Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene pãstreazã o copie de pe declaraţia de conformitate pentru o perioada de cel puţin 10 ani de la data fabricãrii ultimului exemplar de echipament. În cazul în care nici producãtorul şi nici reprezentantul sau autorizat nu sunt stabiliţi în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, obligaţia de a tine disponibilã documentaţia tehnica revine persoanei care introduce echipamentul ori sistemul protector pe piata."
28. La anexa nr. 7, punctul 1, a doua fraza va avea urmãtorul cuprins:
"Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe fiecare produs şi întocmeşte o declaraţie scrisã de conformitate."
29. Punctele 1 şi 2 din anexa nr. 8 vor avea urmãtorul cuprins:
"1. Modulul descrie procedura prin care producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, care îndeplineşte obligaţiile stabilite la pct. 2, asigura şi declara faptul ca echipamentele satisfac cerinţele prezentei hotãrâri care le sunt aplicabile. Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe fiecare exemplar de echipament şi întocmeşte în scris o declaraţie de conformitate.
2. Producãtorul elaboreazã documentaţia tehnica descrisã la pct. 3 şi, el sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, o pãstreazã la dispoziţia organului de control pe o perioada de cel puţin 10 ani de la data fabricãrii ultimului exemplar de echipament.
În cazul în care nici producãtorul şi nici reprezentantul sau autorizat nu sunt stabiliţi în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, obligaţia pãstrãrii documentaţiei existente îi va reveni persoanei care introduce echipamentele pe piata."
30. La anexa nr. 9, punctul 1, a doua fraza va avea urmãtorul cuprins:
"Producãtorul sau reprezentantul sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene aplica marcajul CE pe echipamentul sau sistemul protector şi întocmeşte o declaraţie de conformitate."
31. La litera B din anexa nr. 10, prima şi ultima liniuta vor avea urmãtorul cuprins:
"- denumirea/numele sau marca de identificare şi sediul/adresa producãtorului ori reprezentantului sau autorizat stabilit în România sau pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene;
.........................................................................
- identificarea semnatarului care a fost împuternicit sa-şi asume angajamente în numele producãtorului sau reprezentantului sau autorizat stabilit în România ori pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene."
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 752/2004 privind stabilirea condiţiilor pentru introducerea pe piata a echipamentelor şi sistemelor protectoare destinate utilizãrii în atmosfere potenţial explozive, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 499 din 3 iunie 2004, cu modificãrile aduse prin prezenta hotãrâre, va fi republicatã dându-se textelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu
Ministrul economiei şi comerţului,
Codrut Ioan Seres
p. Ministrul integrãrii europene,
Adrian Ciocanea,
secretar de stat
Bucureşti, 5 aprilie 2006.
Nr. 461.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: