Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 367 din 8 mai 2000  pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 104/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 367 din 8 mai 2000 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 104/1999 privind organizarea si functionarea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 217 din 17 mai 2000

    În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,

    Guvernul României adopta prezenta hotărâre.

    ART. 1
    Hotărârea Guvernului nr. 104/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 85 din 1 martie 1999, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:
    1. La articolul 2 alineatul (1), literele g) şi j) vor avea următorul cuprins:
    "g) avizează licentele şi emite acordurile de mediu, avizele sau permisele speciale, prevăzute de actele normative în vigoare, pentru activităţile de import/export, supuse unui regim special de autorizare, omologheaza împreună cu alte autorităţi competente tehnologii, echipamente, produse şi aparatura din domeniile sale de activitate şi acordă asistenţă tehnică de specialitate;
    ......................................................................
    j) iniţiază şi sprijină dezvoltarea activităţii de cercetare ştiinţifică şi inginerie tehnologică în domeniile protecţiei mediului, gospodăririi apelor, pădurilor, meteorologiei şi hidrologiei; validează rezultatele cercetării şi proiectării în domeniile menţionate şi acţionează pentru implementarea acestora, solicita unităţilor din subordinea, din coordonarea sau de sub autoritatea sa elaborarea unor studii necesare obiectului sau de activitate, pe baze contractuale;"
    2. La articolul 3 punctul 1, literele f), o) şi p) vor avea următorul cuprins:
    "f) asigură baza metodologică şi atestă persoanele juridice pentru întocmirea studiilor de meteorologie, hidrologie şi hidrogeologie, a studiilor de impact asupra resurselor de apă şi zonelor riverane acestora, precum şi a lucrărilor construite pe ape sau în legătura cu apele, a studiilor şi proiectelor de gospodărire a apelor, pentru efectuarea de expertize la lucrări hidrotehnice, precum şi pentru execuţia lucrărilor specifice;
    ......................................................................
    o) asigură controlul în domeniul gospodăririi apelor şi siguranţei construcţiilor hidrotehnice şi constata contravenţiile la normele legale în vigoare, aplică sancţiunile contravenţionale în domeniul apelor şi sesizează organele de urmărire sau de cercetare penală, potrivit prevederilor legale;
    p) organizează periodic acţiuni de verificare a stării tehnice şi functionale a lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor şi stabileşte măsurile ce se impun;"
    3. La articolul 3, punctul 2 se completează cu litera s) cu următorul cuprins:
    "s) autorizează, prin inspectoratele silvice teritoriale pentru controlul aplicării regimului silvic, personalul silvic de toate gradele care urmează sa fie angajat pentru paza şi gospodărirea pădurilor, altele decât cele administrate de Regia Naţională a Pădurilor."
    4. La articolul 3, punctul 3 se completează cu literele k) şi l) cu următorul cuprins:
    "k) organizează şi exercită, potrivit legii, direct şi prin autorităţile teritoriale pentru protecţia mediului, controlul privind respectarea legislaţiei şi standardelor de protecţie a mediului, precum şi controlul aplicării sancţiunilor şi stabilirii măsurilor corespunzătoare de înlăturare a situaţiilor care contravin reglementărilor legale;
    l) acreditează personalul împuternicit să exercite controlul privind protecţia mediului, conform procedurilor legale."
    5. La articolul 4, alineatele (2) şi (3) vor avea următorul cuprins:
    "(2) Structura organizatorică a ministerului este prevăzută în anexa nr. 1. În cadrul acesteia, prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului se pot organiza servicii, birouri şi oficii de vânătoare teritoriale.
    (3) Numărul maxim de posturi este de 322, exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora, conform anexei nr. 1. Personalul necesar pentru fiecare compartiment din structura organizatorică se stabileşte prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului."
    6. La articolul 5, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Secretarul general al ministerului este funcţionar public şi este numit pe bază de concurs sau de examen în condiţiile legii. Acesta asigură stabilitatea funcţionarii ministerului, continuitatea conducerii şi realizarea legăturilor funcţionale dintre structurile ministerului."
    7. Articolul 6 va avea următorul cuprins:
    "Art. 6. - (1) Ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului conduce întreaga activitate a ministerului şi îl reprezintă în relaţiile cu terţii, persoane juridice şi fizice din ţară sau din străinătate. El numeşte şi revocă din funcţie, în condiţiile legii, conducătorii unităţilor din subordinea, din coordonarea şi de sub autoritatea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului.
    (2) Secretarul de stat exercită atribuţiile şi răspunderile stabilite prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului.
    (3) În cazul în care ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului, din diferite motive, nu îşi poate exercita atribuţiile curente, îl deleagă pe secretarul de stat să exercite aceste atribuţii."
    8. Articolul 7 va avea următorul cuprins:
    "Art. 7. - (1) Secretarul general este subordonat conducerii ministerului şi în activitatea sa este ajutat de 2 secretari generali adjuncţi.
    (2) Secretarii generali adjuncţi sunt funcţionari publici şi sunt numiţi pe baza de concurs sau de examen, în condiţiile legii; atribuţiile acestora se stabilesc prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului."
    9. La articolul 8, alineatul (2) va avea următorul cuprins:
    "(2) Structura organizatorică, normativele de personal, criteriile de constituire a compartimentelor şi statele de funcţii pentru agenţiile teritoriale de protecţie a mediului, inspectoratele silvice teritoriale pentru controlul aplicării regimului silvic şi pentru Administraţia Rezervaţiei Biosferei <<Delta Dunării>>, precum şi atribuţiile acestora se stabilesc prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului."
    10. Articolul 8 se completează cu alineatele (3) şi (4) cu următorul cuprins:
    "(3) Personalul existent, angajat în cadrul autorităţii publice centrale care răspunde de silvicultura, se considera transferat la inspectoratele silvice teritoriale şi va fi salarizat conform anexelor nr. IV/10, V/1, V/2 şi VI/1 la Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a salariilor de bază pentru personalul contractual din sectorul bugetar.
    (4) Unităţile aflate în subordinea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, prevăzute la alin. (2), sunt instituţii publice cu personalitate juridică, finanţate de la bugetul de stat."
    11. Articolul 10 se completează cu alineatul (6) cu următorul cuprins:
    "(6) În cadrul Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului funcţionează Consiliul tehnico-economic (C.T.E.), organ de lucru al acestuia, cu atribuţii de analizare şi avizare a studiilor pentru investiţii, a proiectelor de standarde şi normative, a studiilor şi prognozelor în domeniul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului. Componenta nominală a C.T.E. şi regulamentul de organizare şi funcţionare a acestuia se aprobă prin ordin al ministrului."
    12. Articolul 11 va avea următorul cuprins:
    "Art. 11. - (1) Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului are în dotare un parc auto propriu de transport de persoane, potrivit prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 63/1994 privind actualizarea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile şi instituţiile publice, aprobată şi modificată prin Legea nr. 13/1995, cu modificările ulterioare. Pentru activităţile specifice de control la unităţile din subordine şi din coordonare, pentru deplasări în caz de poluari accidentale, accidente industriale, apărare impotriva inundatiilor şi fenomene meteorologice periculoase, incendii de păduri şi alte urgente de mediu, pentru controlul aplicării regimului silvic şi de administrare a fondurilor de vânătoare are în dotare un număr de 45 de autovehicule, iar la agenţiile judeţene de protecţie a mediului şi la Administraţia Rezervaţiei Biosferei <<Delta Dunării>>, un număr de 220 de autovehicule, conform anexei nr. 4.
    (2) Achiziţionarea celor 45 de autoturisme se va face pe măsura alocării resurselor financiare la titlul <<Cheltuieli de capital>> prin legile bugetare anuale. Repartizarea autovehiculelor se va face prin ordin al ministrului apelor, pădurilor şi protecţiei mediului."
    13. Anexele nr. 1 şi 2 se înlocuiesc cu anexele nr. 1 şi 2 la prezenta hotărâre.
    ART. 2
    Hotărârea Guvernului nr. 104/1999, cu modificările ulterioare şi cu cele aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I.

         PRIM-MINISTRU
    MUGUR CONSTANTIN ISĂRESCU

               Contrasemnează:
               ---------------
              Ministrul apelor,
           pădurilor şi protecţiei
                  mediului,
               Romica Tomescu

             Ministrul finanţelor,
             Decebal Traian Remeş

               Ministrul muncii
            şi protecţiei sociale,
               Smaranda Dobrescu

             p. Ministrul funcţiei
                   publice,
                 Ioan Onisei,
               secretar de stat

    Bucureşti, 8 mai 2000.
    Nr. 367.

    ANEXA 1


   MINISTERUL APELOR, PĂDURILOR ŞI PROTECŢIEI MEDIULUI

   Numărul maxim de posturi = 322
  (exclusiv demnitarii şi posturile aferente cabinetelor acestora)



                                                        ┌────────────────────────┐
                                                        │ MINISTRU │
                                                        ├────────────────────────┤
                                                        │ CABINET MINISTRU │
                                                        ├────────────────────────┤
                                                        │ SECRETAR DE STAT │
                                                        ├────────────────────────┤
                                                        │CABINET SECRETAR DE STAT│
                                                        └───────────┬────────────┘
                                                                    │ ┌──────────────────────────────────┐
                                                                    │ ┌─┤ SERVICIUL CONTENCIOS │
                ┌─────────────────────────────┐ │ │ └──────────────────────────────────┘
                │ COLEGIUL MINISTERULUI ├─┐ │ │ ┌──────────────────────────────────┐
                └─────────────────────────────┘ ├───────────────────┼─────────────────────┼─┤ SERVICIUL AUDIT INTERN │
                ┌─────────────────────────────┐ │ │ │ └──────────────────────────────────┘
                │ PURTĂTOR DE CUVÂNT, ├─┘ │ │ ┌──────────────────────────────────┐
                │RELAŢII PUBLICE ŞI MASS─MEDIA│ │ │ │ UNITATEA DE CONSULTANŢĂ, │
                └─────────────────────────────┘ │ └─┤STRATEGII ŞI POLITICI PENTRU MEDIU│
                                                                    │ └──────────────────────────────────┘
                                                        ┌───────────┴────────────┐
                                                        │ SECRETAR GENERAL │
                                                        └───────────┬────────────┘
                                         ┌──────────────────────────┼─────────────────────────┐
                                 ┌───────┴────────┐ │ ┌────────┴───────┐
                                 │SECRETAR GENERAL│ │ │SECRETAR GENERAL│
                                 │ ADJUNCT │ │ │ ADJUNCT │
                                 └────────────────┘ │ └────────────────┘
          ┌──────────────┬────────────┬──────────────┬──────────────┼─────────────────┬──────────────────┬─────────────┐
          │ │ │ │ │ │ │ │
┌─────────┴────────┐ │ │ ┌───────┴─────────┐ │ ┌─────────┴────────┐┌────────┴─────┐┌──────┴───────┐
│DIRECŢIA GENERALĂ │ │ │ │DIRECŢIA GENERALĂ│ │ │ DIRECŢIA ││ DIRECŢIA ││ DIRECŢIA │
│ DE INTEGRARE │ │ │ │ DE MONITORIZARE │ │ │ GENERALĂ ││ GENERALĂ ││ GENERALĂ DE │
│ EUROPEANĂ, │ │ │ │ ŞI CONTROL │ │ │ A ││ A ││ RESURSE ŞI │
│PROGRAME, PROIECTE│ │ │ │ ECOLOGIC │ │ │ PĂDURILOR ││ APELOR ││ DEZVOLTARE │
│ ŞI RELAŢII │ │ │ └───────────────┬─┘ │ └─────────────────┬┘└─────────────┬┘└─────────────┬┘
│ INTERNAŢIONALE │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────┬┘ │ │ │ │ │ │ │
                  │ │ │ │ │ │ │ │
┌──────────────┐ │ ┌────┴─────┐┌─────┴───────┐┌────────────┐│┌─────┴──────┐┌────────────────┐│┌─────────────┐│┌─────────────┐│
│ DIRECŢIA DE │ │ │ DIRECŢIA ││ DIRECŢIA ││DIRECŢIA DE │││ DIRECŢIA ││ DIRECŢIA │││ DIRECŢIA DE │││ DIRECŢIA DE ││
│ INTEGRARE ├──┤ │STRATEGII,││DIRECTIVARE, ││MONITORIZARE├┤│CONSERVAREA ││ DE REGIM ├┤│ GOSPODARIRE ├┤│ MANAGEMENT, ││
│ EUROPEANĂ │ │ │ POLITICI ││IMPLEMENTARE,││ A STĂRII │││NATURII ŞI A││ SILVIC │││A RESURSELOR │││ADMINISTRARE ├┤
└──────────────┘ │ │ ŞI ││ AUTORIZARE ││ MEDIULUI │││DIVERSITĂŢII│└────────────────┘││ DE APĂ │││ RESURSE ││
                  │ │LEGISLATIE││ ││ │││ BIOLOGICE │ │└─────────────┘││ UMANE, ││
┌──────────────┐ │ └──────────┘└─────────────┘└────────────┘│└────────────┘┌────────────────┐│ ││ADMINISTRATIV││
│ DIRECŢIA │ │ ┌────────────┐│ │ DIRECŢIA DE ││┌─────────────┐│└─────────────┘│
│ PROGRAME, │ │ │ CONTROL ││ │ VÂNĂTOARE ŞI ├┘│ DIRECŢIA DE ││┌─────────────┐│
│ PROIECTE ŞI ├──┘ │ ECOLOGIC ├┘ │SALMONICULTURĂ*)│ │ APĂRARE │││ DIRECŢIA ││
│ RELAŢII │ └────────────┘ └────────────────┘ │ ÎMPOTRIVA │││ DE ├┤
│INTERNAŢIONALE│ │INUNDAŢIILOR,├┘│ INVESTIŢII ││
└──────────────┘ │ SINTEZE ŞI │ └─────────────┘│
                                                                                               │ CADASTRU │ ┌─────────────┐│
                                                                                               └─────────────┘ │ DIRECŢIA ││
                                                                                                               │ ECONOMICĂ ├┤
                                                                                                               └─────────────┘│
                                                                                                               ┌─────────────┐│
                                                                                                               │ DIRECŢIA ││
                                                                                                               │INFORMATIZARE├┘
                                                                                                               └─────────────┘


───────────
    *) În teritoriu funcţionează 10 oficii cinegetice teritoriale fără personalitate juridică, însumând 72 de posturi.

    ANEXA 2

                      UNITĂŢILE
aflate în subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului

    A. Unităţile aflate în subordinea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului
    I. Instituţii publice finanţate de la bugetul de stat, cu personalitate juridică:
    1. 42 de agenţii de protecţie a mediului judeţene şi a municipiului Bucureşti;
    2. 7 inspectorate silvice teritoriale pentru controlul aplicării regimului silvic;
    3. Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".

    NOTA:
    Agenţiile de protecţie a mediului, inspectoratele silvice teritoriale şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" utilizează un număr de 3.383 de posturi.
    II. Unitate de documentare şi informare cu personalitate juridică, finanţată din venituri extrabugetare:
    ─ Oficiul de Informare─Documentare.
    B. Unităţile aflate sub autoritatea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului:
    1. Compania Naţională "Apele Române" ─ S.A.
    2. Regia Naţională a Pădurilor
    3. Compania Naţională "Institutul Naţional de Meteorologie, Hidrologie şi Gospodărire a Apelor" ─ S.A.
    C. Unităţile de cercetare ştiinţifică şi proiectare, aflate în coordonarea Ministerului Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului (cu personalitate juridică, finanţate din venituri extrabugetare):
    1. Institutul Naţional de Cercetare─Dezvoltare pentru Protecţia Mediului ─ ICIM Bucureşti
    2. Institutul Naţional de Cercetare─Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" ─ I.N.C.D.M. Constanţa
    3. Institutul Naţional de Cercetare─Dezvoltare "Delta Dunării" ─ I.N.C.D.D.D. Tulcea.

                                     ─────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016