Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 338 din 18 aprilie 2012 pentru aprobarea Memorandumului de intelegere cu privire la cooperarea in cadrul proiectului "Ruta culturala turistica a imparatilor romani" dintre Ministerul Economiei, Energiei si Turismului din Republica Bulgaria, Ministerul Turismului din Republica Croatia, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului din Romania si Ministerul Economiei si Dezvoltarii Regionale din Republica Serbia, semnat la Sremski Karolvci la 24 februarie 2012
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 288 din 2 mai 2012
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ARTICOL UNIC
Se aprobã Memorandumul de înţelegere cu privire la cooperarea în cadrul proiectului "Ruta culturalã turisticã a împãraţilor romani" dintre Ministerul Economiei, Energiei şi Turismului din Republica Bulgaria, Ministerul Turismului din Republica Croaţia, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului din România şi Ministerul Economiei şi Dezvoltãrii Regionale din Republica Serbia, semnat la Sremski Karolvci la 24 februarie 2012.
PRIM-MINISTRU
MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul dezvoltãrii regionale
şi turismului,
Cristian Petrescu
p. Ministrul afacerilor externe,
Luminiţa Teodora Odobescu,
secretar de stat
Bucureşti, 18 aprilie 2012.
Nr. 338.
MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE
cu privire la cooperarea în cadrul proiectului
"Ruta culturalã turisticã a împãraţilor romani"
dintre Ministerul Economiei, Energiei şi Turismului
din Republica Bulgaria, Ministerul Turismului din
Republica Croaţia, Ministerul Dezvoltãrii Regionale
şi Turismului din România şi Ministerul Economiei
şi Dezvoltãrii Regionale din Republica Serbia*)
--------
*) Traducere.
Ministerul Economiei, Energiei şi Turismului din Republica Bulgaria, Ministerul Turismului din Republica Croaţia, Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Turismului din România şi Ministerul Economiei şi Dezvoltãrii Regionale din Republica Serbia (denumite în continuare pãrţile), înţelegând importanţa turismului cultural şi contribuţia sa la viaţã economicã, culturalã şi socialã, pe baza dorinţei reciproce de a stabili o cooperare fermã şi pe termen lung în acest domeniu, au convenit dupã cum urmeazã:
ART. 1
Pãrţile vor întreprinde mãsurile necesare în vederea dezvoltãrii proiectului "Ruta culturalã turisticã a împãraţilor romani" (denumit în continuare Ruta), precum şi a altor produse de turism cultural.
ART. 2
Pãrţile se angajeazã sã sprijine organizaţiile responsabile cu turismul din cele 4 state, în scopul de a întreprinde toate activitãţile şi mãsurile necesare pentru revigorarea comerţului turistic dintre ele, prin intermediul Rutei sau al altor produse de turism cultural.
ART. 3
În domeniul relansãrii şi intensificãrii comerţului turistic prin intermediul Rutei, pãrţile vor stimula creşterea fluxului de turişti prin încurajarea implicãrii tuturor pãrţilor interesate în crearea de programe turistice comune de calitate, îşi vor coordona prezenţa pe pieţele internaţionale, la târguri de turism, conferinţe, manifestãri şi alte evenimente turistice internaţionale şi vor întãri cooperarea regionalã.
ART. 4
Pãrţile vor organiza schimburi de experţi şi de specialişti în domeniile management, marketing, protecţia resurselor culturale turistice şi perfecţionare profesionalã şi vor face schimb de experienţã în domeniul reglementãrilor privind turismul cultural, precum şi de publicaţii şi date statistice.
ART. 5
Pãrţile vor constitui un comitet de organizare, format din câte un membru din partea fiecãrei pãrţi, care va rãspunde de gestionarea şi derularea proiectului şi va realiza toate activitãţile ce decurg din prezentul memorandum. Comitetul de organizare va pune la dispoziţia membrilor instrucţiunile necesare şi va monitoriza activitatea acestora; de asemenea, va stabili un standard privind identitatea vizualã a Rutei, va planifica şi va realiza toate activitãţile ce decurg din prezentul memorandum.
ART. 6
Orice divergenţã de interpretare şi aplicare a prezentului memorandum va fi soluţionatã pe cale amiabilã, prin negocieri şi consultãri.
ART. 7
Prezentul memorandum poate fi modificat, în orice moment, prin acordul scris al pãrţilor, prin semnarea de protocoale adiţionale care vor constitui parte integrantã a prezentului memorandum.
Protocoalele adiţionale vor intra în vigoare în conformitate cu art. 8.
ART. 8
Prezentul memorandum intrã în vigoare de la data primirii ultimei notificãri scrise privind îndeplinirea de cãtre pãrţi a procedurilor interne necesare pentru intrarea sa în vigoare.
Prezentul memorandum este valabil pe o perioadã de 3 ani şi poate fi prelungit în mod tacit, pe perioade de câte 3 ani, dacã niciunul dintre semnatari nu notificã în scris celorlalţi semnatari intenţia de denunţare a prezentului memorandum cu cel puţin 6 luni înainte de data de expirare a acestuia.
Notificarea de denunţare a prezentului memorandum de cãtre unul dintre semnatari nu afecteazã punerea în aplicare a programelor derulate în baza prezentului memorandum.
Semnat la Sremski Karolvci la 24 februarie 2012, în 4 exemplare originale, fiecare în limba englezã.
Pentru
Ministerul Economiei, Energiei
şi Turismului din Republica Bulgaria,
Traicho Traikov,
ministrul economiei, energiei şi turismului
Pentru
Ministerul Turismului din Republica Croaţia,
Oleg Valjalo,
adjunct al ministrului turismului
Pentru
Ministerul Dezvoltãrii Regionale
şi Turismului din România,
Eugen-Dicones Curteanu,
secretar de stat în Ministerul
Dezvoltãrii Regionale şi Turismului
Pentru
Ministerul Economiei şi Dezvoltãrii Regionale
din Republica Serbia,
Goran Petkovic,
secretar de stat în Ministerul
Economiei şi Dezvoltãrii Regionale
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: