Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 325 din 7 iulie 1997*) *** Republicata privind introducerea stagiului de pregatire practica cu durata de un an pentru absolventii facultatilor de medicina si farmacie
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 7 din 12 ianuarie 1998
-----------
*) Republicatã în temeiul <>art. II din Hotãrârea Guvernului nr. 664 din 23 octombrie 1997 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 291 din 27 octombrie 1997.
<>Hotãrârea Guvernului nr. 325 din 7 iulie 1997 a fost publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 157 din 16 iulie 1997.
ART. 1
Începând cu promotia 1997, absolvenţii facultãţilor de medicina şi farmacie, care au promovat examenul de licenta şi doresc sa practice profesia de medic sau de farmacist în condiţiile prevãzute de <>Legea nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor din România, sunt obligaţi sa efectueze un stagiu de pregãtire practica de un an în calitate de medici, respectiv de farmacisti, stagiari, în conformitate cu prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 2
Ministerul Sãnãtãţii, în colaborare cu universitãţile de medicina şi farmacie şi cu Colegiul Medicilor din România, stabileşte locurile de munca pentru efectuarea stagiului în unitãţile sanitare acreditate de Ministerul Sãnãtãţii, cu încadrarea în numãrul de posturi aprobat prin legea anuala a bugetului de stat.
ART. 3
(1) Unitãţile sanitare vor încadra medicii şi farmaciştii care urmeazã sa efectueze stagiul, în baza unor repartizari emise de Ministerul Sãnãtãţii.
(2) La primirea repartitiilor, medicii şi farmaciştii au obligaţia de a-şi lua un angajament ca dupã terminarea stagiului sa continue activitatea ca medic sau ca farmacist cel puţin 2 ani la o unitate sanitarã stabilitã de Ministerul Sãnãtãţii. Condiţiile în care se va continua activitatea, precum şi criteriile de ocupare a noului loc de munca vor fi stabilite prin ordin al ministrului sãnãtãţii.
(3) Medicii şi farmaciştii care au reuşit la concursul de rezidentiat vor fi preluati de unitãţile sanitare la care îşi vor desfasura activitatea ca rezidenţi, prin transfer în interesul serviciului, neavând obligaţia de a continua activitatea potrivit prevederilor alin. (2).
ART. 4
Pe perioada stagiului, medicii şi farmaciştii încheie contract individual de munca pe durata nedeterminatã.
ART. 5
(1) Dupã efectuarea unui an de stagiatura, medicii şi farmaciştii obţin dreptul de libera practica şi se pot prezenta la concursuri şi examene pentru promovarea în profesie.
(2) Medicii şi farmaciştii care au întrerupt, în orice mod, stagiul de practica pot solicita Ministerului Sãnãtãţii, pentru a putea practica legal profesia de medic sau de farmacist, aprobarea în vederea începerii unui nou stagiu.
ART. 6
Stagiatura cu durata de un an constituie vechime în munca sanitarã, medicii şi farmaciştii beneficiind de toate drepturile şi obligaţiile recunoscute salariaţilor din instituţiile publice prin lege.
ART. 7
În perioada de stagiatura, medicii şi farmaciştii se pregãtesc în domeniile de baza ale asistenţei medicale, în conformitate cu normele aprobate de Ministerul Sãnãtãţii.
ART. 8
Metodologia desfãşurãrii şi urmãririi stagiaturii va fi stabilitã de Ministerul Sãnãtãţii prin regulament.
----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: