g) aluminiu - maximum 8 mg/l;
h) arsen - maximum 0,2 mg/l;
i) bor (exprimat în acid boric) - maximum 80 mg/l;
j) brom - maximum 1 mg/l;
k) cadmiu - maximum 0,01 mg/l;
l) cupru - maximum 1 mg/l;
m) fluor - maximum 1 mg/l;
n) plumb - maximum 0,2 mg/l;
o) staniu - maximum 1 mg/l;
p) zinc - maximum 5 mg/l;
r) metanol - maximum 150 mg/l pentru vinurile albe
şi roze şi 300 mg/l pentru vinurile roşii;
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Denumirea soiului folositã în România Sinonimii admise pentru vinurile
exportate
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Aligote -
Babeasca neagra Grossmuttertraube, Hexentraube
Burgund mare Grossburgunder, Blauerlimberger,
Limberger, Blaufrankisch,
Kekfrankos, Frankovka
Busuioaca de Bohotin, Busuioaca Schwarzer Muscat
Cabernet Sauvignon -
Cadarca Schwarzer Kadarka, Rubinroter Kadarka
Chardonnay -
Columna -
Creata Zackelweiss
Feteasca alba Madchentraube, Leanyka, Leanka
Feteasca neagra Schwarze Madchentraube
Feteasca regala Konigliche Madchentraube, Konigsast,
Kiralyleanka
Francusa Mildweisser
Furmint -
Galbena de Odobesti, Galbena -
Grasa de Cotnari, Grasa Dicktraube
Majarca, Majarca alba Slancamenca
Merlot -
Muscat Ottonel -
Mustoasa, Mustoasa de Maderat Mustafer, Staftraube
Neuburger -
Oporto Portugieser, Blauer Portugieser,
Portugais Bleu
Pinot gris Rulander, Grauburgunder, Grauer
Burgunder, Grauer Monch, Pinot Grigio
Pinot noir Spatburgunder, Blauer Spatburgunder,
Pinot nero
Plavaie -
Riesling italian, Riesling Welschriesling, Olasz Riesling,
Olasrizling
Riesling de Rhin Weisser Riesling, Rheinriesling,
Riesling renano, White Riesling
Rkatiteli -
Rosioara Pamid
Sangiovese -
Sauvignon, Sauvignon blanc -
Steinschiller Rosentraube, Kovidinka
Sarba -
Tamaioasa româneascã Rumanische Weihrauchtraube, Tamianka
Traminer, Traminer roz GewSrtztraminer, Rosetraminer
Zghihara de Husi -
Zweigelt Blauer Zweigelt
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────