────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Norma maxima de perisabilitate
Nr. Denumirea grupei, (%)
crt. subgrupei sau Felul ambalajului ───────────────────────────────
produsului Transport Depozitare Desfacere
cu amanun-
tul sau în
alimenta-
tia publi-
ca
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
I. Mãrfuri alimentare
1. Carne, slanina, organe vrac, tavi, navete,
şi subproduse pungi 0,15 0,25 0,20
comestibile (de ovine,
porcine, bovine, pãsãri,
vanat), proaspete şi
refrigerate (exclusiv
carnea preambalata în
gramaj fix şi carnea
de miel)
2. Carne de miel proaspãta vrac, tavi, navete,
şi refrigerata pungi 0,05 0,25 0,45
3. Carne congelata vrac, tavi, navete,
pungi - 0,25 1,20
4. Preparate din carne navete, tavi, cutii
(inclusiv crude, din carton 0,10 0,15 0,75
uscate), exclusiv
portionate la
gramaj fix sau
ambalate sub vid
5. Branzeturi şi produse navete, putini,
lactate proaspete butoaie, bidoane, 0,20 0,20 0,60
(exclusiv unt şi
produse portionate
la gramaj fix sau
ambalate sub vid)
6. Lapte de consum sticle, bidoane,
pungi din plastic 0,10 0,20 0,35
7. Peste: - viu, proaspãt cisterne, lãzi,
şi refrigerat butoaie, cutii 0,60 0,30 0,50
- congelat din carton 0,20 0,30 0,50
8. Peste afumat, sarat şi lãzi, cutii din 0,10 0,20 0,30
subproduse din peste carton, butoaie,
(exclusiv portionat borcane
în gramaj fix sau
ambalat sub vid)
9. Oua lãzi, cofraje 0,30 0,30 1,00
10. Ulei comestibil, butoaie, cisterne 0,10 - 0,10
în vrac
11. Produse de morarit
în vrac (fãina, gris,
malai) saci 0,05 - 0,05
12. Zahãr, în vrac saci 0,05 - 0,05
13. Ape minerale sticle 1,00 0,50 0,10
14. Bãuturi racoritoare sticle 0,50 1,00 -
15. Vin, tuica, rachiuri navete, cartoane - 0,05 0,10*)
şi alte bãuturi
alcoolice imbuteliate
în recipiente din
sticla
16. Vinuri, în vrac butoaie 0,075 0,05 -
17. Bere sticle 0,05 - 0,30
butoaie - - 0,30
18. Conserve borcane 0,10 - -
din legume şi fructe
19. Legume (cu excepţia lãzi, ladite, - 0,50 0,80
celor uscate navete, cutii
şi deshidratate) din carton
20. Fructe (cu excepţia lãzi, ladite, navete, - 0,60 0,80
celor uscate şi cutii din carton
deshidratate)
21. Alte produse alimentare:
- sare bulgari şi vrac, saci, pungi 0,10 0,25 -
macinata
- oţet sticle 0,05 0,05 -
- miere bidoane, borcane - - 0,30
II. Mãrfuri nealimentare
1. Produse de uz casnic şi
decorative din sticla,
cristal, sticla
termorezistenta:
- produse pentru menaj
şi decorative cutii din carton 0,15 0,05 0,10
- borcane, baloane,
sticla pentru uz
casnic vrac, palete, cutii 1,20 0,50 0,50
- geamuri vrac, palete, stelaje 1,50 0,25 0,50
- oglinzi vrac, palete, cutii 0,40 0,05 0,25
- becuri şi abajururi cutii din carton 0,10 0,05 0,50
- globuri şi ornamente
pentru pomul de iarna cutii din carton 0,30 0,20 0,90
2. Produse din portelan,
faianta, ceramica,
vitrus, ceroterm,
majolica, alabastru
şi samota:
- produse pentru menaj
şi decorative cutii 0,15 0,05 0,20
- produse sanitare vrac, cutii 0,15 0,05 0,10
- plãci din faianta,
gresie, ceramica cutii 0,10 0,05 -
3. Produse din lut:
- produse de menaj şi
decorative vrac, cutii 0,80 0,05 0,20
- tigle, coame, olane vrac 0,30 0,05 0,10
- caramizi şi materiale
de zidãrie asimilabile vrac 0,20 - 0,10
4. Produse chimice lichide, sticle, flacoane 0,20 0,05 0,05
ambalate în recipiente
din sticla şi din plastic