Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 273 din 22 februarie 2001  privind coordonarea, pregatirea si organizarea negocierilor pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 273 din 22 februarie 2001 privind coordonarea, pregatirea si organizarea negocierilor pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 120 din 9 martie 2001

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
(1) Se constituie Delegaţia nationala pentru negocierea aderãrii României la Uniunea Europeanã, denumita în continuare Delegaţia nationala, formatã din:
a) şeful Delegaţiei naţionale;
b) copresedintii delegatiilor sectoriale pentru negocierea aderãrii României la Uniunea Europeanã, denumite în continuare delegaţii sectoriale, şi adjunctii şefului Delegaţiei naţionale;
c) membrii delegatiilor sectoriale.
(2) Delegaţia nationala constituie cadrul de organizare şi desfãşurare a:
a) evaluãrii gradului de pregãtire a României pentru deschiderea spre negociere a fiecãrui capitol;
b) procesului de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã;
c) urmãririi îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul negocierilor de aderare la Uniunea Europeanã.
ART. 2
(1) Şeful Delegaţiei naţionale este ministrul delegat, negociator-şef pentru aderarea României la Uniunea Europeanã, denumit în continuare ministru delegat.
(2) Ministrul delegat este membru al Guvernului României, cu toate drepturile şi obligaţiile care decurg din aceasta calitate.
ART. 3
Copresedintii delegatiilor sectoriale corespunzãtoare fiecãruia dintre capitolele de negociere sunt secretarii de stat pentru integrare europeanã sau responsabilii, la nivel de conducere, desemnaţi în acest scop din cadrul celorlalte organe ale administraţiei publice centrale, pentru capitolele la care instituţia respectiva este integratoare.
ART. 4
Ministrul delegat are urmãtoarele atribuţii:
a) emite metodologiile de elaborare a documentelor de poziţie şi a dosarelor de fundamentare a acestora, care au caracter obligatoriu pentru toate instituţiile publice participante la procesul de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã;
b) coordoneazã elaborarea documentelor de poziţie, a dosarelor lor de fundamentare şi a oricãror alte documente necesare în vederea desfãşurãrii eficiente a procesului de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã. Dupã avizarea documentelor de cãtre conducãtorii instituţiilor publice participante la elaborarea lor ministrul delegat le supune spre dezbatere şi aprobare Guvernului României;
c) conduce procesul de negociere prin stabilirea calendarului activitãţilor, a responsabilitãţilor instituţionale şi a celorlalte elemente necesare pentru desfãşurarea eficienta a acestui proces, precum şi prin coprezidarea reuniunilor periodice ale delegatiilor sectoriale. Reuniunile delegatiilor sectoriale sunt coprezidate de ministrul delegat sau de secretarul de stat de resort din cadrul Ministerului Integrãrii Europene, precum şi de secretarul de stat pentru integrare europeanã al instituţiei integratoare pentru capitolul respectiv de negociere;
d) supune spre aprobare primului-ministru, pe baza propunerilor instituţiilor administraţiei publice centrale, componenta delegatiilor participante la reuniunile de consultãri tehnice şi la rundele de negociere, precum şi mandatele acestora;
e) prezintã Guvernului României, primului-ministru, Consiliului şi Comitetului interministerial pentru integrare europeanã rapoarte privind desfãşurarea procesului de negociere a aderãrii la Uniunea Europeanã, propunand soluţii pentru punerea în aplicare a concluziilor acestora;
f) coordoneazã procesul de urmãrire a îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cursul procesului de negociere;
g) coordoneazã grupul interdepartamental permanent de negociatori, compus din reprezentanţi ai Ministerului Integrãrii Europene, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Finanţelor Publice şi ai Ministerului Justiţiei, care sa asigure continuitatea, coerenta şi profesionalizarea întregului proces de negociere cu Uniunea Europeanã.
ART. 5
(1) Delegatiile sectoriale sunt compuse, pentru fiecare capitol de negociere, din specialişti din cadrul ministerelor, al celorlalte instituţii de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi al altor instituţii publice ori de interes public, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre. Modificarea şi completarea anexei, conform schimbãrii structurii şi competentelor diferitelor instituţii în raport cu conţinutul fiecãrui capitol de negociere, se pot face prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului delegat.
(2) Ministerul Finanţelor Publice îşi desemneazã reprezentanţi în fiecare delegaţie sectoriala, în vederea asigurãrii coerentei angajamentelor financiare ale statului roman în procesul de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã.
(3) Numirea membrilor delegatiilor sectoriale din cadrul fiecãrei instituţii prevãzute în anexa se face prin ordin al ministrului sau al conducatorului instituţiei respective, la propunerea secretarului de stat, respectiv a responsabilului desemnat. Ordinul de numire a membrilor delegatiilor sectoriale din cadrul fiecãrei instituţii se comunica ministrului delegat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(4) Pot fi numiţi membri ai delegatiilor sectoriale numai specialişti în domeniul integrãrii europene, cunoscãtori a cel puţin unei limbi comunitare de lucru - franceza, engleza sau germanã, având atribuţii în armonizarea legislaţiei româneşti cu acquisul comunitar şi în aplicarea legislaţiei romane relevante din domeniul de competenta al instituţiilor respective. Pentru formarea delegatiilor sectoriale vor fi desemnaţi cu prioritate specialiştii care au participat la procesul de examinare analitica a acquisului comunitar.
(5) La activitatea delegatiilor sectoriale pot fi invitaţi sa participe, de cãtre instituţia integratoare, şi alţi specialişti din cadrul Consiliului Legislativ, Consiliului Economic şi Social, Academiei Romane, Institutului European din România, din învãţãmântul superior şi cercetarea ştiinţificã.
(6) În cadrul fiecãrei instituţii prevãzute în anexa membrii delegatiilor sectoriale îşi vor desfasura activitatea sub autoritatea şi îndrumarea secretarului de stat pentru integrare europeanã din cadrul aceleiaşi instituţii.
(7) Secretarul de stat pentru integrare europeanã sau responsabilul desemnat stabileşte, pentru fiecare membru al delegaţiei sectoriale provenind din instituţia respectiva, sarcini de serviciu pentru pregãtirea negocierilor de aderare şi urmãrirea îndeplinirii angajamentelor asumate în cadrul acestora, pentru fiecare act normativ comunitar, conform domeniului de competenta al instituţiei respective. Responsabilitãţile individuale vor fi comunicate ministrului delegat în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
(8) Conducãtorul fiecãrei instituţii formuleazã propuneri privind componenta nominalã a delegatiilor care participa efectiv la consultarile tehnice şi la rundele de negociere din rândul membrilor delegaţiei sectoriale care provin din instituţia pe care o conduce, la propunerea secretarului de stat pentru integrare europeanã sau a responsabilului desemnat.
ART. 6
Delegatiile sectoriale au urmãtoarele atribuţii:
a) elaboreazã şi urmãresc îndeplinirea mãsurilor de pregãtire a fiecãrui sector pentru începerea negocierilor;
b) elaboreazã, sub coordonarea ministrului delegat, proiectele documentelor necesare pentru desfãşurarea procesului de negociere a aderãrii, care sunt avizate de ministrul delegat şi sunt supuse spre dezbatere şi aprobare Guvernului României;
c) întocmesc rapoarte periodice privind stadiul pregãtirii sectoarelor respective pentru negocieri sau al negocierilor, dupã caz;
d) semnaleaza ministrului delegat implicatiile poziţiilor propuse spre adoptare în procesul de negociere în domeniile de care rãspund;
e) urmãresc modul de îndeplinire a angajamentelor asumate în cursul procesului de negociere, propunand mãsuri corespunzãtoare;
f) îndeplinesc orice alta activitate necesarã în vederea desfãşurãrii procesului de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã.
ART. 7
(1) Instituţiile integratoare asigura secretariatul fiecãrei delegaţii sectoriale, prin compartimentele de integrare europeanã din structura acestora, în colaborare cu direcţiile din cadrul Ministerului Integrãrii Europene specializate pentru procesul de pregãtire a negocierilor.
(2) Secretariatul delegaţiei sectoriale asigura organizarea şi pregãtirea reuniunilor şi a documentelor de lucru.
ART. 8
Ministerele şi celelalte instituţii de specialitate ale administraţiei publice centrale participante la procesul de negociere a aderãrii României la Uniunea Europeanã pun la dispoziţie ministrului delegat şi Ministerului Integrãrii Europene, la solicitarea acestora, toate informaţiile şi documentele relevante pentru desfãşurarea acestui proces, precum: strategii, programe de lucru, proiecte de acte normative, date statistice, fundamentari economice, financiare şi bugetare, analize, studii de impact şi altele asemenea.
ART. 9
În cazul în care, în urma pregãtirii documentelor de poziţie, între Ministerul Integrãrii Europene şi o instituţie participanta la procesul de negociere persista diferenţe de opinii, ministrul delegat prezintã primului-ministru poziţiile ambelor instituţii, însoţite de o propunere de soluţii. Guvernul României decide asupra poziţiei finale.
ART. 10
(1) Secretariatul Delegaţiei naţionale se organizeazã şi se asigura de direcţiile de specialitate din cadrul Ministerului Integrãrii Europene care au în competenta pregãtirea negocierilor pentru aderare.
(2) Secretariatul Delegaţiei naţionale organizeazã şi coordoneazã intreaga activitate de pregãtire a negocierilor în cadrul delegatiilor sectoriale.
ART. 11
Solicitarea şi transmiterea de cãtre ministere şi celelalte instituţii de specialitate ale administraţiei publice centrale a informaţiilor necesare în vederea bunei desfasurari a procesului de negociere, adresate instituţiilor Uniunii Europene, statelor membre ale acesteia şi statelor candidate, se fac numai prin intermediul Ministerului Integrãrii Europene. Ministerul Integrãrii Europene transmite în acest sens, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, instrucţiuni misiunilor diplomatice ale României, acreditate pe lângã Uniunea Europeanã, în statele membre şi, respectiv, în statele candidate la Uniunea Europeanã.
ART. 12
(1) Instituţiile membre ale delegatiilor sectoriale vor constitui grupuri de lucru, conform aceleiaşi structuri prevãzute în anexa, pentru asigurarea bunei desfasurari a activitãţilor de programare, urmãrire şi raportare pe care le necesita pregatirile pentru aderarea României la Uniunea Europeanã.
(2) În înţelesul alin. (1), sensul termenilor de mai jos este urmãtorul:
a) activitãţi de programare - activitãţile desfãşurate în vederea elaborãrii Programului naţional pentru aderarea României la Uniunea Europeanã, a Programului naţional de dezvoltare, a altor programe sectoriale, a programãrii utilizãrii asistenţei financiare nerambursabile acordate României de Uniunea Europeanã, precum şi a altor asemenea documente;
b) activitãţi de urmãrire şi raportare - activitãţile desfãşurate pentru urmãrirea modului de aplicare a Acordului de asociere, realizarea rapoartelor periodice privind progresele înregistrate de România în pregãtirea aderãrii la Uniunea Europeanã, precum şi a altor asemenea documente.
ART. 13
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 183/1999 privind constituirea şi funcţionarea Echipei naţionale pentru examinarea analitica a acquisului comunitar în cadrul procesului de aderare a României la Uniunea Europeanã, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 125 din 26 martie 1999, precum şi orice alte dispoziţii contrare.


PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:


──────────────────
Ministrul integrãrii europene,
Hildegard Carola Puwak

Ministru delegat la Ministerul Integrãrii Europene -
negociator-şef cu Uniunea Europeanã,
Vasile Puscas

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

p. Ministrul afacerilor externe,
Cristian Niculescu,
secretar de stat

Ministrul justiţiei,
Rodica Mihaela Stanoiu


ANEXA 1
LISTA
cuprinzând componenta, pe instituţii, a delegatiilor sectoriale pentru negocierea aderãrii României la Uniunea Europeanã

1. Libera circulaţie a mãrfurilor
- Ministerul Industriei şi Resurselor (integrator de capitol)
● Biroul Roman de Metrologie Legalã Bucureşti
● Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
● Regia Autonomã "Registrul Auto Roman"
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
● Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
● Agenţia Nationala a Medicamentului Bucureşti
- Ministerul Finanţelor Publice
● Direcţia Generalã a Vamilor
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
- Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei
- Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor
- Asociaţia de Standardizare din România
- Asociaţia Reţelei Naţionale de Acreditare din România
- Ministerul Afacerilor Externe
● Agenţia Nationala de Control al Exporturilor Strategice şi Interzicerea Armelor Chimice
2. Libera circulaţie a persoanelor
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale (integrator de capitol)
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Consiliul pentru Standarde Ocupationale, Evaluare şi Atestare
- Ministerul Afacerilor Externe
- Ministerul de Interne
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
● Centrul Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
● Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
- Ministerul Justiţiei
3. Libera circulaţie a serviciilor
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator pentru domeniul serviciilor financiare)
● Oficiul de supraveghere a activitãţii de asigurare şi reasigurare
- Banca Nationala a României
- Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare
- Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie (integrator pentru domeniul serviciilor fãrã caracter financiar)
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
- Consiliul pentru Standarde Ocupationale, Evaluare şi Atestare
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Afacerilor Externe
- Ministerul Justiţiei
- Ministerul de Interne
- Ministerul Administraţiei Publice
- Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei.
Libera circulaţie a capitalurilor
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator de capitol)
● Oficiul pentru supravegherea activitãţii de asigurare şi reasigurare
- Ministerul Justiţiei
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
- Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului
- Secretariatul General al Guvernului
● Departamentul pentru Relaţia cu Investitorii Strãini
- Ministerul Administraţiei Publice
● Oficiul Naţional de Cadastru, Geodezie şi Cartografie
- Banca Nationala a României
- Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare
- Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spalarii Banilor
5. Dreptul societãţilor comerciale
- Ministerul Justiţiei (integrator de capitol)
- Ministerul Finanţelor Publice
● Direcţia Generalã a Vamilor
- Ministerul Culturii şi Cultelor
● Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci
6. Politica în domeniul concurentei
- Consiliul Concurentei (integrator de capitol)
- Ministerul Finanţelor Publice
● Oficiul Concurentei
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
- Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice
7. Agricultura
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor (integrator de capitol)
● Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Ministerul Finanţelor Publice
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice
- Asociaţia de Standardizare din România
8. Pescuitul
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor (integrator de capitol)
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
- Ministerul de Interne
- Ministerul Finanţelor Publice
● Oficiul Concurentei
9. Politica în domeniul transporturilor
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei (integrator de capitol)
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul de Interne
- Ministerul Finanţelor Publice
● Oficiul Concurentei
- Consiliul Concurentei
10. Impozitarea
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator de capitol)
● Direcţia Generalã a Vamilor
11. Uniunea Economicã şi Monetara
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator de capitol)
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice
- Banca Nationala a României
12. Statistica
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice (integrator de capitol)
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Banca Nationala a României
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
- Ministerul Justiţiei
- Ministerul Finanţelor Publice
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Turismului
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul de Interne
- Ministerul Administraţiei Publice
13. Politica socialã şi de ocupare a forţei de munca
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale (integrator de capitol)
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Consiliul Economic şi Social
- Consiliul pentru Standarde Ocupationale, Evaluare şi Atestare
14. Energia
- Ministerul Industriei şi Resurselor (integrator de capitol)
● Agenţia Romana pentru Conservarea Energiei
- Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Energiei
- Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale
- Agenţia Nationala pentru Resurse Minerale
- Agenţia Nationala a Rezervelor de Stat
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
● Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
● Agenţia Nationala pentru Energie Atomica
15. Politica industriala
- Ministerul Industriei şi Resurselor (integrator de capitol)
- Ministerul Finanţelor Publice
● Oficiul Concurentei
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului
- Consiliul Concurentei
16. Întreprinderile mici şi mijlocii
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie (integrator de capitol)
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul Turismului
- Ministerul Industriei şi Resurselor
17. Ştiinţa şi cercetarea
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii (integrator de capitol)
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
● Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Academia Romana
18. Educaţia, formarea profesionalã şi tineretul
- Ministerul Educaţiei şi Cercetãrii (integrator de capitol)
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul Tineretului şi Sportului
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
19. Telecomunicatiile şi tehnologia informatiei
- Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei (integrator de capitol)
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul de Interne
- Ministerul Apãrãrii Naţionale
20. Cultura şi audiovizualul
- Ministerul Culturii şi Cultelor (integrator de capitol)
● Centrul Naţional al Cinematografiei
- Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informatiei
- Ministerul Afacerilor Externe
- Consiliul Naţional al Audiovizualului
21. Politica regionala şi utilizarea instrumentelor structurale
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei (integrator de capitol)
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Ministerul Finanţelor Publice
● Oficiul Concurentei
- Ministerul Muncii şi Solidaritãţii Sociale
● Agenţia Nationala pentru Ocuparea Forţei de Munca
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Consiliul Concurentei
22. Protecţia mediului înconjurãtor
- Ministerul Apelor şi Protecţiei Mediului (integrator de capitol)
● Comisia Nationala pentru Controlul Activitãţilor Nucleare
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
23. Protecţia şi sãnãtatea consumatorilor
- Autoritatea Nationala pentru Protecţia Consumatorilor (integrator de capitol)
- Ministerul pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii şi Cooperatie
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
● Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Turismului
- Consiliul Naţional al Audiovizualului
- Ministerul Justiţiei
24. Justiţia şi afacerile interne
- Ministerul de Interne (integrator de capitol)
- Ministerul Justiţiei
- Ministerul Finanţelor Publice
● Direcţia Generalã a Vamilor
- Ministerul Afacerilor Externe
- Ministerul Administraţiei Publice
25. Uniunea vamalã
- Ministerul Finanţelor Publice
● Direcţia Generalã a Vamilor (integrator de capitol)
- Ministerul Afacerilor Externe
● Agenţia Nationala de Control al Exporturilor Strategice şi Interzicerea Armelor Chimice
- Ministerul Sãnãtãţii şi Familiei
- Ministerul Agriculturii, Alimentaţiei şi Pãdurilor
● Agenţia Nationala Sanitarã Veterinara
- Ministerul Culturii şi Cultelor
- Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor
- Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei
- Ministerul Industriei şi Resurselor
- Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mãrci
26. Relaţiile economice internaţionale
- Ministerul Afacerilor Externe
27. Politica externa şi de securitate comuna
- Ministerul Afacerilor Externe (integrator de capitol)
● Agenţia Nationala de Control al Exporturilor Strategice şi Interzicerea Armelor Chimice
- Ministerul Apãrãrii Naţionale
28. Controlul financiar
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator de capitol)
- Curtea de Conturi
29. Prevederile financiare şi bugetare
- Ministerul Finanţelor Publice (integrator de capitol)
- Banca Nationala a României
- Curtea de Conturi
- Ministerul Dezvoltãrii şi Prognozei
- Institutul Naţional de Statistica şi Studii Economice.

NOTA:
- Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Integrãrii Europene participa la activitatea tuturor grupurilor de lucru.
- Consiliul Concurentei şi Oficiul Concurentei participa şi la activitatea grupurilor de lucru la care nu sunt nominalizate, dar în cadrul cãrora sunt analizate probleme de concurenta şi ajutor de stat.

──────────────
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016