Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 26 din 10 octombrie 2006  pentru aprobarea   Normei nr. 14/2006 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii facultative    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 26 din 10 octombrie 2006 pentru aprobarea Normei nr. 14/2006 privind transferul participantilor intre fondurile de pensii facultative

EMITENT: COMISIA DE SUPRAVEGHERE A SISTEMULUI DE PENSII PRIVATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 880 din 27 octombrie 2006
În baza prevederilor art. 3 alin. (1), art. 16 şi ale <>art. 23 lit. f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,
conform <>Hotãrârii Parlamentului României nr. 24/2006 privind numirea preşedintelui, a vicepreşedintelui şi a celorlalţi membri ai Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private,
având în vedere prevederile art. 71-73 şi ale <>art. 125 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative,
în baza hotãrârii luate în şedinţa Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din data de 10 octombrie 2006,

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private emite urmãtoarea hotãrâre:

ART. 1
Se aprobã <>Norma nr. 14/2006 privind transferul participanţilor între fondurile de pensii facultative, prevãzutã în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Norma menţionatã la art. 1 intrã în vigoare la data publicãrii acesteia şi a prezentei hotãrâri în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va fi publicatã şi pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (www.csspp.ro).
ART. 3
Departamentul autorizare-reglementare împreunã cu Secretariatul tehnic şi cu directorul general vor urmãri ducerea la îndeplinire a prevederilor prezentei hotãrâri.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere
a Sistemului de Pensii Private,
Mircea Oancea

Bucureşti, 10 octombrie 2006.
Nr. 26.

ANEXĂ

<>NORMA Nr. 14/2006
privind transferul participanţilor între fondurile de pensii facultative

Având în vedere prevederile <>art. 71-73 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative,
în temeiul dispoziţiilor <>art. 23 lit. f) din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 50/2005 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 313/2005 ,

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, denumitã în continuare Comisie, emite prezenta normã.

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Prezenta normã reglementeazã condiţiile şi procedurile care trebuie îndeplinite de administratorul unui fond de pensii facultative şi de participantul la un fond de pensii facultative în vederea realizãrii transferului activelor personale ale participantului de la fondul anterior de pensii facultative cãtre noul fond de pensii facultative.
ART. 2
(1) Termenii şi expresiile utilizate în prezenta normã au semnificaţia prevãzutã la <>art. 2 din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, denumitã în continuare Lege.
(2) În înţelesul prezentei norme, termenii şi expresiile de mai jos au urmãtoarele semnificaţii:
a) deduceri legale - reprezintã comisioane bancare şi penalitatea de transfer aplicatã activului personal al participantului la un fond de pensii facultative, în cazul transferului acestuia la un nou fond de pensii facultative;
b) lichiditãţi bãneşti - reprezintã suma ce urmeazã a fi efectiv transferatã şi care se obţine prin aplicarea deducerilor legale activului personal calculat de cãtre administrator la data solicitãrii transferului.
ART. 3
Transferul la un alt fond de pensii facultative este o opţiune individualã a participantului şi se realizeazã cu îndeplinirea procedurii de transfer prevãzute de Lege şi de prezenta normã.

CAP. II
Transferul participanţilor între fondurile de pensii facultative

ART. 4
Un participant se poate transfera la un alt fond de pensii facultative dacã îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) a depus o cerere de transfer la administratorul fondului de pensii de la care s-a solicitat transferul, conform anexei;
b) a dobândit calitatea de participant la noul fond de pensii facultative conform normei privind participanţii la un fond de pensii facultative.
ART. 5
În termen de maximum douã zile lucrãtoare de la data depunerii cererii de transfer, administratorul fondului de pensii facultative de la care s-a solicitat transferul pune la dispoziţia participantului raportul privind situaţia activului personal, care va cuprinde cel puţin urmãtoarele informaţii:
a) numãrul unitãţilor de fond la data cererii de transfer;
b) valoarea unitãţii de fond la data cererii de transfer;
c) valoarea deducerilor legale aplicate;
d) valoarea activului personal ce urmeazã a fi transferat.
ART. 6
Administratorul noului fond de pensii facultative va pune la dispoziţia administratorului fondului anterior de pensii facultative, în termen de maximum douã zile lucrãtoare de la data aderãrii, o copie a actului individual de aderare cu anexa semnatã de cãtre participant.
ART. 7
(1) În termen de maximum 5 zile calendaristice de la data primirii copiei actului individual de aderare şi a anexei, administratorul fondului anterior de pensii facultative are obligaţia, conform Legii şi prezentei norme, de a efectua transferul de lichiditãţi bãneşti cãtre administratorul noului fond de pensii facultative.
(2) Transferul tuturor lichiditãţilor bãneşti se considerã a fi încheiat la data la care contul bancar al administratorului noului fond de pensii facultative la care participantul a solicitat transferul a fost creditat.
(3) Pentru întârzieri privind transferul de lichiditãţi bãneşti, administratorul noului fond de pensii facultative calculeazã penalitãţi de întârziere administratorului fondului anterior de pensii facultative, începând cu a opta zi, calculatã din momentul transmiterii copiei actului individual de aderare.
(4) Penalitãţile de întârziere menţionate la alin. (3) al acestui articol se adaugã la activul personal al participantului care a aderat la noul fond de pensii facultative prin transformarea acestora în unitãţi de fond fãrã deducerea altor comisioane.
ART. 8
În maximum 10 zile lucrãtoare de la data transferului de lichiditãţi bãneşti, participantul va primi un raport, pus la dispoziţie de cãtre administratorul noului fond de pensii facultative, privind situaţia activului sãu personal.
ART. 9
(1) În situaţia în care un participant doreşte sã se transfere la un alt fond de pensii facultative gestionat de acelaşi administrator, acesta nu datoreazã administratorului penalitãţi de transfer.
(2) Transferul participantului de la fondul anterior de pensii facultative la noul fond de pensii facultative al aceluiaşi administrator se face conform Legii şi prezentei norme.

CAP. III
Penalitãţi de transfer

ART. 10
(1) În cazul în care transferul la un nou fond de pensii facultative se realizeazã mai devreme de 2 ani de la data aderãrii la fondul anterior de pensii facultative, administratorul acestuia din urmã poate percepe penalitãţi de transfer.
(2) În cazul în care transferul la noul fond de pensii facultative se realizeazã dupã 2 ani de la data aderãrii la fondul anterior de pensii facultative, administratorul fondului de pensii care transferã activul personal al participantului nu va percepe penalitãţi de transfer.
(3) Participanţii care se încadreazã în prevederile art. 9 alin. (1) nu datoreazã penalitãţi de transfer.
ART. 11
(1) Penalitatea de transfer se determinã ca procent aplicat activului personal al participantului.
(2) Penalitatea maximã de transfer aplicatã conform alin. (1) este de 5%.
(3) Penalitatea de transfer este aplicatã participanţilor care solicitã transferul mai devreme de 2 ani de la data semnãrii actului individual de aderare la fondul anterior de pensii facultative.

CAP. IV
Dispoziţii finale

ART. 12
Încãlcarea prevederilor prezentei norme se sancţioneazã conform Legii.
ART. 13
Anexa face parte integrantã din prezenta normã.

ANEXĂ


─────
la normã
────────

CERERE
de transfer nr. ...... din ..../.../........





Subsemnatul ................., cod numeric personal ...............,
(numele şi prenumele)
data naşterii: ..........., B.I./C.I. seria ........ nr. .......,
(zz/ll/)
eliberat/eliberatã de ............ la data de ........., adresa
de domiciliu ..........., adresa de corespondenţã ........., numãrul
de telefon ..........., numãrul de fax .................., adresa de
e-mail ........, Act individual de aderare nr. .......... din
data ......., participant la Fondul de pensii facultative ..........
autorizat de Comisie prin Decizia nr. ....... din data ........,
administrat de ......, autorizat de Comisie prin Decizia nr. ......
din data ........, Cont individual nr. .........., solicit transferul
lichiditãţilor bãneşti, calculate în conformitate cu dispoziţiile
legale, cãtre Fondul de pensii facultative ....., autorizat de Comisie
prin Decizia nr. ...... din data ......., administrat de ..........,
autorizat de Comisie prin Decizia nr. .......... din data ........ .

Cont curent nr. ....... deschis la ....... .

Administrator, Participant,
..................

Reprezentant legal, Nume în clar
....................... ..................

Semnãtura Semnãtura
...................... ..................

Ştampila administratorului


__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016