Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 225 din 16 februarie 2006  pentru aprobarea amendamentului convenit intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin scrisoarea semnata la Zagreb la 2 noiembrie 2005 si, respectiv, la Bucuresti la 22 noiembrie 2005, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind finantarea Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, semnat la Bucuresti la 26 mai 2004    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 225 din 16 februarie 2006 pentru aprobarea amendamentului convenit intre Guvernul Romaniei si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, prin scrisoarea semnata la Zagreb la 2 noiembrie 2005 si, respectiv, la Bucuresti la 22 noiembrie 2005, la Acordul de imprumut dintre Romania si Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare privind finantarea Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta, semnat la Bucuresti la 26 mai 2004

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 205 din 6 martie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele şi al <>art. 5 alin. (2) din Legea nr. 389/2004 pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind finanţarea Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãţilor naturale şi pregãtirea pentru situaţii de urgenţã şi a Acordului de asistenţã financiarã nerambursabilã dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, acţionând în calitate de agenţie de implementare a Facilitãţii Globale de Mediu, privind finanţarea Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãţilor naturale şi pregãtirea pentru situaţii de urgenţã, semnate la Bucureşti la 26 mai 2004, cu modificãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aprobã amendamentul convenit între Guvernul României şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, prin scrisoarea semnatã la Zagreb la 2 noiembrie 2005 şi, respectiv, la Bucureşti la 22 noiembrie 2005, la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind finanţarea Proiectului de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãţilor naturale şi pregãtirea pentru situaţii de urgenţã, semnat la Bucureşti la 26 mai 2004 şi ratificat prin <>Legea nr. 389/2004 .

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Ministrul afacerilor externe,
Mihai Rãzvan Ungureanu

Ministrul mediului
şi gospodãririi apelor,
Sulfina Barbu

Bucureşti, 16 februarie 2006.
Nr. 225.

BANCA MONDIALĂ
BANCA INTERNAŢIONALĂ PENTRU
RECONSTRUCŢIE ŞI DEZVOLTARE
ASOCIAŢIA DE DEZVOLTARE INTERNAŢIONALĂ

Biroul regional pentru Europa Centralã
şi de Sud
Trg. J.F. Kennedya 6B
10000, Zagreb, Croaţia

Tel: (385) 1 235-7222
Fax: (385) 1 235-7293

2 noiembrie 2005

Excelenţei Sale
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu
Ministrul finanţelor publice
Bucureşti, România

România: Împrumut nr. 4736-RO (Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamitãţilor naturale şi pregãtirea pentru situaţii de urgenţã)

Amendament la Acordul de împrumut

Stimate domnule ministru*),

*) Traducere.

Ne referim la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţionalã pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (Banca) pentru proiectul menţionat mai sus, datat 26 mai 2004 (Acordul), şi scrisoarea dumneavoastrã, datatã 24 octombrie 2005, prin care se solicitã un amendament la Acord astfel încât sã se înfiinţeze o unitate de management al proiectului în cadrul Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor (MMGA). Consimţim la cererea exprimatã de dumneavoastrã şi prin aceasta amendãm Acordul dupã cum urmeazã (modificãrile sunt redate în caractere bold italice):
1. Secţiunea 1.02 a Acordului se amendeazã şi se citeşte conform anexei nr. 1 la aceastã scrisoare.
2. Tabelul din paragraful 1 al anexei nr. 1 (Trageri din împrumut) la Acord se amendeazã şi se citeşte conform anexei nr. 2 la aceastã scrisoare.
3. Paragraful 2 e) al anexei nr. 1 (Trageri din împrumut) la Acord se amendeazã şi se citeşte dupã cum urmeazã:
"e) termenul costuri de operare înseamnã costuri de operare marginale generate de implementarea Proiectului, incluzând salariile personalului UMP-urilor (exclusiv funcţionarii publici), diurnele lor şi costurile cu cazarea şi cu transportul ocazionate de deplasãrile în teren legate de implementarea Proiectului, consumabile de birou şi utilitãţi, costul traducerilor, costul comunicaţiilor (inclusiv taxele de Internet), exploatarea şi întreţinerea vehiculelor (inclusiv combustibil, service şi asigurare auto) şi echipamentele de birou achiziţionate pentru implementarea Proiectului; şi".
4. Paragraful 3 al pãrţii E (Managementul Proiectului) din anexa nr. 2 (Descrierea Proiectului) la Acord se amendeazã şi se citeşte dupã cum urmeazã:
"3. sprijinirea implementãrii Proiectului, incluzând asistenţa tehnicã, instruirea, echipamentul şi costurile de operare ale UMP-MMGA, şi echipamentul pentru «Apele Române» achiziţionat înainte de 31 august 2005."
5. Paragraful 2 al pãrţii A (Managementul Proiectului) din anexa nr. 5 (Programul de implementare) la Acord se amendeazã şi se citeşte dupã cum urmeazã:
"2. MAI, MTCT, MMGA şi ANRM îşi vor menţine respectivele UMP-uri pe perioada execuţiei Proiectului cu personal şi resurse corespunzãtoare care sã permitã fiecãrei UMP utilizarea cu eficienţã a sumelor pãrţii respective din Proiect, care vor rãspunde de managementul financiar, achiziţiile, tragerea fondurilor şi întocmirea rapoartelor privind progresul Proiectului şi a rapoartelor anuale referitoare la Proiect sau legate de acesta."
6. Paragraful 3 al pãrţii A (Managementul Proiectului) din anexa nr. 5 (Programul de implementare) la Acord se abrogã, iar paragrafele 4, 5 şi 6 ale pãrţii A din anexa nr. 5 vor fi renumerotate în consecinţã şi vor deveni paragrafele 3, 4 şi, respectiv, 5.
7. Paragraful 1 a) al anexei nr. 6 (Conturile speciale) la Acord se amendeazã şi se citeşte dupã cum urmeazã:
"a) termenul categorii eligibile înseamnã: categoriile (1) d) (i), (2) a), (2) c) (i), (4) a), (4) d) (i) şi (5) a) pentru contul special A; categoriile (1) a), (1) d) (ii), (2) c) (ii), (4) b), (4) d) (ii) şi (5) b) pentru contul special B; categoriile (1) b) (i) şi (ii), (1) d) (iii), (2) b) (i) şi (ii), (2) c) (iii), (3), (4) c) (i) şi (ii), (4) d) (iii) şi (5) c) pentru contul special C; şi categoriile (1) c), (2) c) (iv) şi (5) d) pentru contul special D, prevãzute în tabelul de la pargraful 1 din anexa nr. 1 la acest acord;".
Vã rugãm sã confirmaţi acordul dumneavoastrã cu privire la cele de mai sus, în numele României, prin semnarea, datarea şi returnarea cãtre noi a unei copii a acestei scrisori. Acest amendament va deveni efectiv la data primirii unei copii contrasemnate a acestei scrisori.

Al dumneavoastrã sincer,
Anand K. Seth,
director
Unitatea de Ţarã pentru
Europa Centralã şi de Sud
Regiunea Europa şi Asia Centralã

De acord
România
De cãtre: Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu
Reprezentant autorizat
Ministrul finanţelor publice
22 noiembrie 2005
Copie: Domnul Claudiu Doltu
Secretar de stat
Ministerul Finanţelor Publice

Domnul Ad. Melkert
Director executiv
Banca Mondialã

ANEXA 1

Secţiunea 1.02. În afara cazului în care contextul cere altfel, termenii definiţi în Condiţiile generale şi în preambulul la prezentul acord au înţelesurile respective, iar urmãtorii termeni suplimentari au înţelesurile de mai jos:
a) "Apele Române" înseamnã Administraţia Naţionalã "Apele Române" a Împrumutatului, înfiinţatã prin Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 107/2002, aprobatã şi modificatã prin Legea nr. 404/2003, şi care funcţioneazã sub autoritatea MMGA;
b) CONSIB înseamnã Comisia Naţionalã pentru Siguranţa Barajelor şi a Altor Lucrãri Hidrotehnice a Împrumutatului;
c) PMM înseamnã planul de management pentru mediu, datat 15 decembrie 2003, elaborat şi adoptat de Împrumutat, care descrie mãsurile de atenuare a efectelor negative asupra mediului şi de monitorizare a acestora în cadrul Proiectului;
d) raport de monitorizare financiarã sau RMF înseamnã fiecare raport întocmit în conformitate cu secţiunea 4.02 a acestui acord;
e) MAI înseamnã Ministerul Administraţiei şi Internelor al Împrumutatului sau orice succesor legal al acestuia;
f) UMP-MAI înseamnã Unitatea de management al proiectului înfiinţatã în cadrul MAI;
g) MMGA înseamnã Ministerul Mediului şi Gospodãririi Apelor al Împrumutatului sau orice succesor legal al acestuia;
h) UMP-MMGA înseamnã Unitatea de management al proiectului înfiinţatã în cadrul MMGA;
i) MFP înseamnã Ministerul Finanţelor Publice al Împrumutatului sau orice succesor legal al acestuia;
j) MTCT înseamnã Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului al Împrumutatului sau orice succesor legal al acestuia;
k) UMP-MTCT înseamnã Unitatea de management al proiectului înfiinţatã în cadrul MTCT;
l) ANRM înseamnã Agenţia Naţionalã pentru Resurse Minerale a Împrumutatului sau orice succesor legal al acesteia;
m) UMP-ANRM înseamnã Unitatea de management al proiectului înfiinţatã în cadrul ANRM;
n) PIP înseamnã Planul de implementare a Proiectului, care stabileşte procedurile de implementare a Proiectului, plan cãruia, periodic, îi pot fi aduse amendamente cu acordul Împrumutatului şi al Bãncii;
o) UMP-uri se referã în mod colectiv la UMP-MAI, UMP-MTCT, UMP-MMGA şi UMP-ANRM; şi
p) conturi speciale înseamnã conturile la care se face referire în secţiunea 2.02 b) a acestui acord şi cont special înseamnã fiecare şi oricare dintre aceste conturi.

ANEXA 2
--------
"ANEXA Nr. 1
------------

TRAGERI DIN ÎMPRUMUT
1. Tabelul de mai jos stabileşte categoriile care urmeazã sã fie finanţate din împrumut, alocarea sumelor din împrumut pentru fiecare categorie, precum şi procentul în care urmeazã sã fie finanţate cheltuielile în cadrul fiecãrei categorii:




────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Suma alocatã Procent (%) din cheltuieli
Categoria (exprimatã care urmeazã
în dolari a fi finanţat
S.U.A.)
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
(1) Lucrãri pentru: 100 % din cheltuielile externe
a) partea A a Proiectului 45.388.000 şi 78% din cheltuielile locale
b) partea C a Proiectului
(i) pãrţile C1, C3 şi C4 ale
Proiectului 60.859.000
(ii) pãrţile C2 şi C5 ale Proiectului 4.476.000
c) partea D a Proiectului 4.983.000
d) partea E a Proiectului
(i) partea E1 12.000
(ii) partea E2 19.000
(iii) partea E3 26.000
(2) Bunuri pentru: 100% din cheltuielile externe,
a) partea A a Proiectului 4.739.000 100% din cheltuielile locale
b) partea C a Proiectului (cost ex-factory) şi 75% din
(i) pãrţile C1, C3 şi C4 ale Proiectului 76.000 cheltuielile locale pentru
(ii) pãrţile C2 şi C5 ale Proiectului 163.000 alte bunuri achiziţionate pe
c) partea E a Proiectului piaţa internã
(i) partea E1 148.000
(ii) partea E2 235.000
(iii) partea E3 269.000
(iv) partea E4 23.000
(3) Servicii tehnice pentru partea C5 206.000 100% din cheltuielile externe
a Proiectului şi 75% din cheltuielile locale
(4) Servicii de consultanţã, inclusiv audit
şi instruire pentru: 75% din cheltuielile cu
a) partea A a Proiectului 2.965.000 consultanţi locali şi 85% din
b) partea B a Proiectului 5.086.000 cheltuielile cu consultanţi
c) partea C a Proiectului strãini
(i) pãrţile C1, C3 şi C4 5.371.000
(ii) pãrţile C2 şi C5 476.000
d) partea E a Proiectului
(i) partea E1 474.000
(ii) partea E2 1.308.000
(iii) partea E3 72.000
(5) Costuri de operare pentru:
a) UMP-MAI 159.000 75%
b) UMP-MTCT 328.000 75%
c) UMP-MMGA 1.085.000 75%
d) UMP-ANRM 131.000 75%
(6) Nealocate pentru:
a) partea A a Proiectului 490.000
b) partea B a Proiectului 4.564.000
c) partea C a Proiectului
(i) pãrţile C1, C3 şi C4 4.989.000
(ii) pãrţile C2 şi C5 379.000
d) partea D a Proiectului 501.000
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
TOTAL: 150.000.000"
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016