─────────
*) Hotãrârea Guvernului nr. 983/2004, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, a fost abrogatã prin Hotãrârea Guvernului nr. 433/2011, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 345 din 18 mai 2011.
Consiliul Camerei Auditorilor Financiari din România, întrunit în şedinţa din 24 iunie 2010, hotãrãşte:
ART. 1
Se aprobã Procedurile pentru stabilirea tematicii pentru programul anual de pregãtire profesionalã, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va duce la îndeplinire prevederile prezentei hotãrâri.
ART. 3
Prezenta hotãrâre se comunicã Consiliului pentru Supravegherea Publicã a Activitãţii de Audit Statutar şi se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Preşedintele Camerei Auditorilor
Financiari din România,
prof. univ. dr. Ion Mihãilescu
Bucureşti, 4 mai 2011.
Nr. 220.
ANEXÃ
PROCEDURI
pentru stabilirea tematicii pentru
programul anual de pregãtire profesionalã
ART. 1
Camera Auditorilor Financiari din România, denumitã în continuare Camera, stabileşte anual, prin Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari, tematica pentru programul de pregãtire profesionalã continuã, pentru auditorii financiari şi stagiarii în activitatea de audit financiar membri ai Camerei.
ART. 2
Tematica pentru programul anual de pregãtire profesionalã continuã se stabileşte şi se aprobã pânã la data de 30 mai a fiecãrui an.
ART. 3
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari elaboreazã un proiect de tematicã pentru programul anual de pregãtire profesionalã continuã, pe care îl prezintã spre analizã şi aprobare Consiliului Camerei.
ART. 4
Tematica pentru programul anual de pregãtire profesionalã continuã se stabileşte în funcţie de urmãtoarele:
- ultimele modificãri legislative sau ale standardelor profesionale din domeniu - element esenţial pentru introducerea de noi teme în programul de pregãtire profesionalã;
- propuneri primite din partea cursanţilor la programul anterior de pregãtire profesionalã - în mãsura în care aceste teme sunt considerate relevante şi nu au fost acoperite în programul anterior de pregãtire profesionalã;
- propuneri primite din partea Departamentului de monitorizare şi competenţã profesionalã, ca urmare a aspectelor sesizate în urma inspecţiilor - element esenţial pentru a introduce sau a reintroduce în tematicã subiecte care nu au fost pe deplin asimilate de cãtre auditori şi au condus la nereguli sesizate în urma inspecţiilor de specialitate;
- propuneri primite din partea membrilor Consiliului - în mãsura în care aceste teme sunt considerate relevante şi nu au fost acoperite în programul anterior de pregãtire profesionalã;
- cerinţe sau domenii de activitate recomandate pentru a fi incluse în programul de pregãtire profesionalã de cãtre organismele internaţionale unde Camera este membrã;
- propuneri primite de la organismele profesionale naţionale cu care Camera are încheiate protocoale de colaborare.
ART. 5
Consiliul Camerei analizeazã, modificã şi completeazã proiectul de tematicã pentru programul anual de pregãtire profesionalã continuã propus de cãtre Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari.
ART. 6
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari trimite proiectul programului anual de pregãtire profesionalã continuã Consiliului pentru Supravegherea Publicã a Activitãţii de Audit Statutar (CSPAAS), pentru avizare.
ART. 7
În urma avizului primit de la CSPAAS, Consiliul Camerei aprobã prin hotãrâre programul anual de pregãtire profesionalã continuã.
ART. 8
Departamentul de admitere, pregãtire continuã şi stagiari va publica programul anual de pregãtire profesionalã continuã pe site-ul Camerei în termen de 30 de zile de la aprobare.
-----------