Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 209 din 9 martie 2006  pentru completarea Regulamentului de organizare si functionare a Scolii Nationale de Grefieri, aprobat prin   Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 94/2005     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 209 din 9 martie 2006 pentru completarea Regulamentului de organizare si functionare a Scolii Nationale de Grefieri, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 94/2005

EMITENT: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 262 din 23 martie 2006
În temeiul dispoziţiilor art. 133 alin. (5) şi (7) din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 23 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consililul Superior al Magistraturii, republicatã,
având în vedere prevederile art. 17 şi ale <>art. 94 alin. (2) din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecãtoreşti şi al parchetelor de pe lângã acestea, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Regulamentul de organizare şi funcţionare a Şcolii Naţionale de Grefieri, aprobat prin <>Hotãrârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 94/2005 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 266 din 31 martie 2005, se completeazã dupã cum urmeazã:
- Dupã articolul 57 se introduce un nou capitol, capitolul VIII^1, intitulat "Ocuparea posturilor de personal contractual", cu urmãtorul cuprins:

"CAPITOLUL VIII^1
Ocuparea posturilor de personal contractual

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii generale

Art. 57^1. - Ocuparea posturilor de personal contractual în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri se realizeazã prin concurs sau examen organizat de aceastã instituţie.
Art. 57^2. - (1) Poate ocupa un post de personal contractual în cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri persoana care îndeplineşte urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean român cu domiciliul în România şi are capacitate deplinã de exerciţiu;
b) are studii ce corespund funcţiei;
c) nu are antecedente penale şi se bucurã de o bunã reputaţie;
d) este aptã din punct de vedere medical pentru exercitarea funcţiei;
e) a promovat concursul sau examenul organizat potrivit prezentului regulament.
(2) Angajarea pe posturi de personal contractual a persoanelor care îndeplinesc condiţiile prevãzute la alin. (1) se face potrivit dispoziţiilor Codului muncii şi ale prezentului regulament.
Art. 57^3. - (1) Pentru înscrierea la concurs sau examen candidaţii vor prezenta:
a) cerere-tip;
b) copie de pe actul de identitate;
c) copie de pe certificatul de naştere şi de pe certificatul de cãsãtorie;
d) copie de pe actul doveditor al studiilor urmate;
e) certificatul de cazier judiciar;
f) certificatul de cazier fiscal;
g) curriculum vitae;
h) copie de pe carnetul de muncã;
i) douã fotografii tip buletin.
(2) Candidaţii vor depune şi o recomandare de la ultimul loc de muncã privind profilul profesional şi moral. Candidaţii care nu au mai fost angajaţi anterior vor depune o recomandare de la ultima instituţie de învãţãmânt absolvitã.

SECŢIUNEA a 2-a
Organizarea concursului sau examenului

Art. 57^4. - (1) Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unei probe scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice sau a unei probe practice, precum şi a unui interviu.
(2) Materiile de concurs sau examen, tematica şi bibliografia se propun de şefii compartimentelor în care se aflã postul vacant şi se înainteazã Biroului resurse umane, care le supune spre aprobare directorului Şcolii Naţionale de Grefieri.
(3) Data şi locul susţinerii concursului sau examenului, numãrul posturilor vacante şi termenul pentru depunerea actelor de înscriere la concurs sau examen se aprobã de cãtre directorul Şcolii Naţionale de Grefieri şi se aduc la cunoştinţã celor interesaţi prin afişare la sediul şcolii, prin intermediul mass-media şi prin publicarea pe pagina de Internet a Şcolii Naţionale de Grefieri cu cel puţin 30 de zile înainte de data concursului sau examenului.
(4) Cererile pentru înscrierea la concurs sau examen se adreseazã directorului Şcolii Naţionale de Grefieri şi se depun cu cel puţin 5 zile înainte de data concursului sau examenului la secretariatul şcolii.
Art. 57^5. - (1) Pentru fiecare probã de concurs sau examen, în funcţie de numãrul candidaţilor, prin decizie a directorului Şcolii Naţionale de Grefieri, se numesc comisiile de verificare a cunoştinţelor teoretice, practice şi de interviu, precum şi comisiile de soluţionare a contestaţiilor.
(2) Comisia de verificare a cunoştinţelor teoretice, practice şi de interviu este alcãtuitã din 3 membri şi efectueazã activitãţi de elaborare a subiectelor şi baremelor, de corectare a lucrãrilor şi de intervievare a candidaţilor.
(3) Subiectele probei de verificare a cunoştinţelor teoretice se întocmesc, cu o zi înainte de data desfãşurãrii concursului sau examenului, în 3 variante de subiecte pentru fiecare materie de concurs sau examen, care vor fi puse în plicuri separate şi sigilate.
(4) Cele 3 plicuri sigilate vor fi prezentate de un delegat al comisiei de examinare, în ziua concursului sau examenului, în sala în care acesta se desfãşoarã.
(5) Un reprezentant al candidaţilor va proceda la tragerea la sorţi a plicului cu subiecte, care va fi desigilat şi prezentat de delegatul comisiei de examinare. Delegatul comisiei de examinare comunicã subiectele, ora de începere şi ora de încheiere a concursului sau examenului.
Art. 57^6. - (1) Lucrarea scrisã la fiecare dintre materiile de concurs sau examen se noteazã cu note de la 1 la 10.
(2) Nota lucrãrii scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice este media aritmeticã a notelor obţinute la fiecare dintre materiile de concurs.
Art. 57^7. - Pentru a fi declaraţi admişi la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice candidaţii trebuie sã obţinã cel puţin media 6.
Art. 57^8. - (1) Candidaţii nemulţumiţi de notele acordate la proba de verificare a cunoştinţelor teoretice pot depune contestaţie la Biroul resurse umane din cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri, în termen de 48 de ore de la data afişãrii rezultatelor.
(2) Comisia de soluţionare a contestaţiilor este alcãtuitã din 3 membri.
(3) Comisia de soluţionare a contestaţiilor va comunica rezultatele în urma recorectãrii lucrãrilor, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului prevãzut la alin. (1).
(4) Notele finale ale candidaţilor vor fi comunicate Biroului resurse umane din cadrul Şcolii Naţionale de Grefieri, în vederea afişãrii acestora la sediul instituţiei şi pe pagina de Internet, dupã expirarea termenului prevãzut la alin. (3).
Art. 57^9. - Pentru posturile ce presupun desfãşurarea unei activitãţi de secretariat, administrativã, de gospodãrire, de întreţinere-reparaţii şi de deservire, concursul sau examenul va consta într-o probã practicã şi un interviu.
Art. 57^10. - (1) În urma susţinerii probei practice candidatul va fi declarat admis sau respins.
(2) Criteriile de evaluare a candidaţilor la proba practicã se stabilesc de comisia de examinare, în funcţie de natura posturilor vacante scoase la concurs sau examen.
(3) Nu se admit contestaţii cu privire la rezultatele obţinute la proba practicã.
Art. 57^11. - (1) Candidaţii care au fost declaraţi admişi la proba de verificare a cunoştinţelor teoretice sau, dupã caz, la proba practicã vor susţine interviul.
(2) Interviul se noteazã cu note de la 1 la 10 de cãtre fiecare membru al comisiei de examinare.
(3) Nota finalã la proba oralã o reprezintã media aritmeticã a notelor acordate de cãtre fiecare membru al comisiei de examinare.
(4) Nu se admit contestaţii cu privire la notele obţinute la interviu.
Art. 57^12. - (1) Media generalã de promovare a concursului sau examenului este de cel puţin 6.
(2) Media generalã a concursului sau examenului este media aritmeticã a notelor obţinute la proba scrisã de verificare a cunoştinţelor teoretice, respectiv la proba practicã şi la proba oralã.
Art. 57^13. - Timpul destinat pentru elaborarea lucrãrii scrise este stabilit de comisia de verificare a cunoştinţelor teoretice, în funcţie de complexitatea subiectelor, fãrã a depãşi 3 ore.

SECŢIUNEA a 3-a
Desfãşurarea concursului sau examenului

Art. 57^14. - (1) Intrarea candidaţilor în sãlile de concurs sau examen se va face pe baza listei nominale întocmite pentru fiecare salã şi a buletinului/cãrţii de identitate. Dupã verificarea identitãţii, fiecare candidat va pãstra pe bancã buletinul/cartea de identitate pânã la predarea lucrãrii scrise. Pe lista nominalã se va menţiona prezenţa pentru fiecare candidat.
(2) Candidaţii care nu se aflã în salã în momentul deschiderii plicului cu subiecte pierd dreptul de a mai susţine proba scrisã.
Art. 57^15. - Înainte de a se dicta subiectele, candidaţii înscriu numele, prenumele şi judeţul pe colţul foii ce urmeazã a fi lipit, dupã care se aplicã ştampila Şcolii Naţionale de Grefieri.
Art. 57^16. - Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise, în sãlile de concurs sau examen au acces numai membrii comisiei de verificare a cunoştinţelor teoretice şi persoanele care supravegheazã desfãşurarea probei scrise.
Art. 57^17. - (1) În vederea elaborãrii lucrãrii scrise candidaţii vor primi coli de hârtie având ştampila Şcolii Naţionale de Grefieri.
(2) Pentru elaborarea lucrãrii scrise candidaţii vor putea folosi numai cernealã de culoare albastrã sau pix cu pastã de culoare albastrã. La cerere, se pot pune la dispoziţie, în mod suplimentar, coli de hârtie, iar dacã este necesar, cernealã sau pixuri.
Art. 57^18. - (1) La expirarea timpului prevãzut la art. 57^13, lucrãrile candidaţilor vor fi strânse în ordinea predãrii lor, sub semnãtura acestora şi cu consemnarea într-un borderou a numãrului de pagini pentru fiecare lucrare.
(2) Dacã examinarea se face în mai multe sãli, se va întocmi un borderou pentru lucrãrile din fiecare salã.
(3) Borderoul de predare a lucrãrilor şi lucrãrile candidaţilor vor fi predate comisiei de verificare a cunoştinţelor teoretice.
Art. 57^19. - Pe toatã durata desfãşurãrii probei scrise de verificare a cunoştinţelor teoretice este interzisã pãrãsirea sãlii de concurs sau examen de cãtre candidaţi. În cazuri excepţionale, pãrãsirea temporarã a sãlii de concurs sau examen se va putea face numai cu însoţitor.
Art. 57^20. - Orice fraudã doveditã se sancţioneazã cu eliminarea din concurs sau examen. În aceste cazuri se întocmeşte un proces-verbal, iar lucrarea se anuleazã cu menţiunea «fraudã».
Art. 57^21. - (1) În termen de cel mult 10 zile lucrãtoare de la data finalizãrii concursului sau examenului, comisiile de examinare vor preda întregul material de concurs Biroului resurse umane, care va redacta deciziile de încadrare pentru candidaţii declaraţi admişi.
(2) Repartizarea candidaţilor declaraţi admişi la concurs sau examen se face în ordinea descrescãtoare a mediilor obţinute, în limita posturilor vacante pentru care s-a organizat concursul sau examenul.
Art. 57^22. - Lucrãrile scrise şi procesele-verbale privind rezultatele concursului sau examenului vor fi anexate la dosarele profesionale ale candidaţilor declaraţi admişi, cãrora li s-a emis decizie de încadrare.
Art. 57^23. - Dosarele de concurs sau examen, lucrãrile scrise şi celelalte documente întocmite pentru concurs sau examen se arhiveazã şi se pãstreazã potrivit nomenclatorului arhivistic."

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii,
Iulian Gîlcã
Bucureşti, 9 martie 2006.
Nr. 209.
__________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016