Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 204 din 2 martie 2011  pentru aprobarea Acordului administrativ, semnat la Bucuresti la 1 iunie 2010, dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Canadei pentru aplicarea Acordului in domeniul securitatii sociale dintre Romania si Canada, semnat la Ottawa la 19 noiembrie 2009    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 204 din 2 martie 2011 pentru aprobarea Acordului administrativ, semnat la Bucuresti la 1 iunie 2010, dintre Guvernul Romaniei si Guvernul Canadei pentru aplicarea Acordului in domeniul securitatii sociale dintre Romania si Canada, semnat la Ottawa la 19 noiembrie 2009

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 173 din 11 martie 2011

    În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,

    Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

     ARTICOL UNIC
    Se aprobã Acordul administrativ, semnat la Bucureşti la 1 iunie 2010, dintre Guvernul României şi Guvernul Canadei pentru aplicarea Acordului în domeniul securitãţii sociale dintre România şi Canada, semnat la Ottawa la 19 noiembrie 2009, ratificat prin <>Legea nr. 183/2010.

                                 PRIM-MINISTRU
                                    EMIL BOC

                                Contrasemneazã:
                                ---------------
                         p. Ministrul muncii, familiei
                             şi protecţiei sociale,
                              Nicolae Ivãşchescu,
                                secretar de stat

                         Ministrul afacerilor externe,
                                Teodor Baconschi

                         Ministrul finanţelor publice,
                              Gheorghe Ialomiţianu

    Bucureşti, 2 martie 2011.
    Nr. 204.


                              ACORD ADMINISTRATIV
          între Guvernul României şi Guvernul Canadei pentru aplicarea
       Acordului în domeniul securitãţii sociale dintre România şi Canada


    Guvernul României şi Guvernul Canadei,
    în baza art. 18 alin. 1 din Acordul în domeniul securitãţii sociale dintre România şi Canada,
    au decis urmãtoarele:

    ART. 1
    Definiţii
    1. În scopul aplicãrii prezentului acord administrativ, Acord în domeniul securitãţii sociale desemneazã Acordul în domeniul securitãţii sociale dintre România şi Canada, semnat la Ottawa la 19 noiembrie 2009.
    2. În scopul aplicãrii prezentului acord administrativ, autoritate competentã desemneazã Departamentul Resurse Umane şi Dezvoltarea Competenţelor din Canada, Agenţia Fiscalã Canadianã şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România.
    3. Orice alt termen are semnificaţia conferitã acestuia prin Acordul în domeniul securitãţii sociale.
    ART. 2
    Organismele de legãturã
    În baza art. 18 alin. 2 din Acordul în domeniul securitãţii sociale, se desemneazã urmãtoarele entitãţi ca organisme de legãturã:
    a) pentru Departamentul Resurse Umane şi Dezvoltarea Competenţelor din Canada şi Agenţia Fiscalã Canadianã:
       i) referitor la toate aspectele, cu excepţia aplicãrii art. 6-10 din Acordul în domeniul securitãţii sociale şi art. 3 din prezentul acord administrativ, Divizia de Operaţiuni Internaţionale, Service Canada, Departamentul Resurse Umane şi Dezvoltarea Competenţelor; şi
       (ii) referitor la aplicarea art. 6-10 din Acordul în domeniul securitãţii sociale şi a art. 3 din prezentul acord administrativ, Direcţia de Politicã Legislativã din cadrul Agenţiei Fiscale Canadiene;
    b) pentru Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale din România, Casa Naţionalã de Pensii şi alte Drepturi de Asigurãri Sociale.
    ART. 3
    Asigurarea lucrãtorilor salariaţi şi a lucrãtorilor independenţi
    1. În cazurile menţionate la art. 6 lit. b) şi la art. 7, 8 şi 10 din Acordul în domeniul securitãţii sociale, organismul de legãturã a cãrui legislaţie se aplicã va elibera, la cerere, un certificat cu duratã determinatã care sã ateste, cu privire la activitatea respectivã, cã lucrãtorul salariat şi angajatorul sãu sau lucrãtorul independent se supun acestei legislaţii. Lucrãtorul salariat respectiv, precum şi angajatorul sãu, lucrãtorul independent şi celãlalt organism de legãturã primesc o copie a certificatului din partea organismului de legãturã care îl elibereazã. Certificatul va dovedi cã lucrãtorul salariat sau lucrãtorul independent este scutit de asigurarea obligatorie, în baza legislaţiei aplicate de celãlalt organism de legãturã.
    2. În cazurile menţionate la art. 9 alin. 3 din Acordul în domeniul securitãţii sociale, toate condiţiile stabilite pentru angajatori în baza legislaţiei aplicabile vor fi respectate.
    ART. 4
    Procesarea unei cereri
    1. Dacã un organism de legãturã primeşte o cerere pentru o prestaţie în baza legislaţiei aplicate de celãlalt organism de legãturã, acesta va transmite cererea fãrã întârziere celuilalt organism de legãturã, indicând data la care a fost primitã cererea.
    2. Împreunã cu cererea, primul organism de legãturã va transmite de asemenea orice documentaţie pe care o are la dispoziţie, care ar putea fi necesarã celuilalt organism de legãturã la stabilirea dreptului solicitantului la prestaţie.
    3. Informaţiile personale conţinute în cerere vor fi certificate de organismul de legãturã care va confirma cã informaţia se coroboreazã cu documente doveditoare; transmiterea formularului astfel certificat va scuti organismul de legãturã de a transmite documentele justificative. Tipul de informaţie cãreia i se aplicã prezentul alineat va fi decis reciproc de cãtre organismele de legãturã.
    4. Organismul de legãturã va furniza, la cerere, celuilalt organism de legãturã orice informaţii şi documentaţie medicalã disponibile referitoare la invaliditatea unui solicitant sau a unui beneficiar.
    5. În plus faţã de cererea şi documentaţia menţionate în prezentul articol, primul organism de legãturã va transmite celuilalt organism de legãturã un formular de legãturã care va indica, în special, perioadele de asigurare în baza legislaţiei sale.
    6. Celãlalt organism de legãturã va determina ulterior dreptul solicitantului şi va notifica atât solicitantul, cât şi primul organism de legãturã cu privire la decizia de a acorda sau de a refuza prestaţiile.
    ART. 5
    Examinãrile medicale
    1. Organismele de legãturã vor face aranjamente pentru examinãri medicale unul pentru celãlalt, potrivit dispoziţiilor art. 19 alin. 3 din Acordul în domeniul securitãţii sociale.
    2. La primirea unei declaraţii anuale detaliate asupra costurilor, emisã pânã la data de 31 decembrie a fiecãrui an, primul organism de legãturã va rambursa celuilalt organism de legãturã, în timp util în cursul anului urmãtor, sumele datorate ca urmare a efectuãrii aranjamentelor pentru examinãrile medicale.
    3. Un organism de legãturã poate refuza sã facã aranjamente pentru examinãri medicale suplimentare, dacã celãlalt organism de legãturã nu respectã prevederile alin. 2 din prezentul articol.
    ART. 6
    Schimbul de date statistice
    Autoritãţile competente vor face anual schimb de date statistice referitoare la plãţile efectuate de fiecare conform Acordului în domeniul securitãţii sociale. Aceste date statistice vor include informaţii referitoare la numãrul de beneficiari şi suma totalã a prestaţiilor plãtite, pe categorii de prestaţii.
    ART. 7
    Formulare şi proceduri detaliate
    1. În conformitate cu prevederile prezentului acord administrativ, organismele de legãturã vor decide reciproc asupra formularelor şi procedurilor detaliate necesare pentru aplicarea Acordului în domeniul securitãţii sociale.
    2. Un organism de legãturã poate refuza sã accepte o cerere pentru o prestaţie în baza legislaţiei aplicate de celãlalt organism de legãturã, dacã respectiva cerere nu este prezentatã pe formularul convenit.
    3. Un organism de legãturã poate refuza sã accepte informaţii sau sã ofere informaţii celuilalt organism de legãturã dacã respectivul organism de legãturã nu solicitã sau nu oferã informaţii prin formularul de legãturã convenit.
    ART. 8
    Intrarea în vigoare
    Prezentul acord administrativ va intra în vigoare la data intrãrii în vigoare a Acordului în domeniul securitãţii sociale şi îşi va înceta valabilitatea o datã cu încetarea valabilitãţii Acordului în domeniul securitãţii sociale.

    Drept care, subsemnaţii, fiind autorizaţi corespunzãtor în acest scop, au semnat prezentul acord administrativ.
    Semnat în douã exemplare la Bucureşti la data de 1 iunie 2010, în limbile românã, englezã şi francezã, fiecare versiune fiind egal autenticã.

                           Pentru Guvernul României,
                            Mihai Constantin Şeitan,
                ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale

                            Pentru Guvernul Canadei,
                               Philippe Beaulne,
                        ambasadorul Canadei la Bucureşti

                                    --------


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016