Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 2.002 din 16 noiembrie 2004  pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea si utilizarea fondurilor destinate stimularii personalului din aparatul propriu al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor si din unitatile subordonate acestuia    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 2.002 din 16 noiembrie 2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind constituirea si utilizarea fondurilor destinate stimularii personalului din aparatul propriu al Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor si din unitatile subordonate acestuia

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 1.134 din 1 decembrie 2004

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al art. 14 alin. 4 şi al <>art. 83 alin. 5 din Legea protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aprobã Normele metodologice privind constituirea şi utilizarea fondurilor destinate stimulãrii personalului din aparatul propriu al Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor şi din unitãţile subordonate acestuia, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Prezenta hotãrâre intrã în vigoare la data de întâi a lunii urmãtoare publicãrii acesteia în Monitorul Oficial al României, Partea I.
ART. 3
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri, <>Hotãrârea Guvernului nr. 836/2004 privind aprobarea Metodologiei de utilizare a fondurilor de stimulare a personalului din autoritãţile publice pentru protecţia mediului, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 511 din 7 iunie 2004, se abrogã.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:


────────────────
p. Ministrul mediului şi gospodãririi apelor,
Ioan Jelev,
secretar de stat

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Dan Mircea Popescu

p. Ministrul finanţelor publice,
Maria Manolescu,
secretar de stat

Bucureşti, 16 noiembrie 2004.
Nr. 2.002.

ANEXĂ

NORME METODOLOGICE
privind constituirea şi utilizarea fondurilor destinate stimulãrii personalului din aparatul propriu al Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor şi din unitãţile subordonate acestuia

CAP. I
Constituirea fondurilor de stimulare

ART. 1
Fondurile de stimulare a personalului din aparatul propriu al Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor şi din unitãţile subordonate acestuia se constituie lunar, dupã cum urmeazã:
a) prin aplicarea unui procent de 25% obţinut din încasarea tarifelor pentru lucrãrile şi serviciile prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, încasate începând cu intrarea în vigoare a <>Legii nr. 294/2003 privind aprobarea <>Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr. 91/2002 pentru modificarea şi completarea <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 ;
b) prin aplicarea unui procent de 25% din sumele provenite din amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotãrâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului şi gospodãririi apelor, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 2
Sumele corespunzãtoare cotei de 25% din tarifele încasate pentru lucrãri şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice se vireazã de autoritãţile publice pentru protecţia mediului, pe bazã de ordin de platã pentru Trezoreria Statului (OPHT), din contul 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", în care sumele respective au fost colectate, în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã ale ministerelor şi instituţiilor subordonate". Aceastã operaţiune se efectueazã o datã cu virarea în contul de venituri ale bugetului de stat a sumelor aferente cotei de 75% din tarifele încasate pentru lucrãri şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice.
ART. 3
Sumele corespunzãtoare cotei de 25% din tarifele pentru lucrãri şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, încasate în numerar prin casieriile autoritãţilor publice pentru protecţia mediului, se depun cu foaie de vãrsãmânt-chitanţã direct în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis la unitãţile teritoriale ale Trezoreriei Statului. Aceastã operaţiune se efectueazã în prima zi lucrãtoare de la încasarea tarifelor pentru lucrãri şi servicii prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice, o datã cu virarea în contul de venituri ale bugetului de stat a sumelor aferente cotei de 75% din veniturile respective.
ART. 4
Sumele corespunzãtoare cotei de 25% din amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotãrâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile <>Legii nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se vireazã de cãtre contravenienţi, pe bazã de ordin de platã pentru Trezoreria Statului (OPHT), direct în contul 50.01 "Disponibil din fonduri cu destinaţie specialã ale ministerelor şi instituţiilor subordonate", deschis pe numele autoritãţilor publice pentru protecţia mediului, iar diferenţa de 75% se vireazã la bugetul de stat, pe bazã de ordin de platã pentru Trezoreria Statului (OPHT).
ART. 5
Amenzile aplicate în temeiul unei legi, ordonanţe sau hotãrâri a Guvernului din domeniul protecţiei mediului, în conformitate cu prevederile <>Legii protecţiei mediului nr. 137/1995 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, pot fi achitate în numerar, la unitãţile Trezoreriei Statului în a cãror razã îşi au sediul autoritãţile publice de protecţie a mediului, pe bazã de foi de vãrsãmânt-chitanţã întocmite distinct pentru cota de 25% şi, respectiv, de 75%, în conturile prevãzute la art. 4.
ART. 6
În procesele-verbale de constatare şi sancţionare a contravenienţilor autoritãţile publice pentru protecţia mediului vor înscrie distinct sumele corespunzãtoare cotelor de 25% şi, respectiv, de 75% din cuantumul amenzilor aplicate şi conturile în care se vireazã aceste sume.
ART. 7
Evidenţierea în contabilitate a fondurilor de stimulare se efectueazã potrivit normelor stabilite de Ministerul Finanţelor Publice.
ART. 8
Fondul de stimulare se constituie conform prevederilor art. 1 de cãtre:
a) aparatul propriu al Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor;
b) Agenţia Naţionalã pentru Protecţia Mediului;
c) agenţiile regionale de protecţie a mediului;
d) agenţiile de protecţie a mediului judeţene;
e) Administraţia Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunãrii".
ART. 9
Din fondurile constituite la nivelul unitãţilor subordonate o cotã de 10% se vireazã la fondul de stimulare constituit la nivelul ministerului.

CAP. II
Utilizarea fondurilor de stimulare

ART. 10
Principalele criterii de repartizare pe salariaţi a stimulentelor sunt:
a) contribuţia la buna organizare şi funcţionare a activitãţii proprii:
b) contribuţia efectivã în activitatea de realizare a lucrãrilor şi prestãrilor de servicii;
c) competenţa profesionalã doveditã şi disponibilitatea la sarcini şi îndeplinirea lor;
d) respectarea ordinii şi disciplinei individuale sau în compartimentul de muncã pe care îl coordoneazã, în cazul funcţiilor publice de conducere;
e) gradul de complexitate şi calitatea lucrãrilor şi serviciilor prestate;
f) îndeplinirea corectã şi la timp a lucrãrilor repartizate, precum şi asumarea de sarcini suplimentare.
ART. 11
Cuantumul lunar al stimulentelor individuale poate fi de cel mult 3 salarii de bazã pentru funcţionarii publici care contribuie la realizarea veniturilor provenite din încasarea tarifelor pentru lucrãrile şi serviciile prestate la solicitarea persoanelor fizice şi juridice şi din sumele provenite din amenzi, din cadrul unitãţilor prevãzute la art. 8, precum şi pentru personalul contractual din cadrul unitãţilor prevãzute la art. 8.
ART. 12
Aprobarea stimulentelor individuale se face de cãtre:
a) ministrul mediului şi gospodãririi apelor pentru secretarul general, directorii generali, directorii, directorii executivi, directorii executivi adjuncţi din aparatul central şi unitãţile subordonate prevãzute la art. 8, la propunerea secretarilor de stat coordonatori;
b) secretarii de stat coordonatori şi secretarul general, pentru funcţiile publice de conducere de şef serviciu şi şef birou şi funcţiile publice de execuţie, precum şi pentru personalul contractual din aparatul central al ministerului, la propunerea directorilor;
c) conducãtorii unitãţilor subordonate prevãzute la art. 8 lit. b)-e), pentru funcţiile de conducere, şef serviciu, şef birou, şi pentru funcţiile publice de execuţie, precum şi pentru personalul contractual.

CAP. III
Dispoziţii finale

ART. 13
(1) Ministrul mediului şi gospodãririi apelor, în funcţie de fondul de stimulare constituit la nivelul ministerului, poate dispune redistribuirea unei cote pentru anumite unitãţi subordonate, în condiţiile în care acestea nu au constituite în anumite perioade fonduri de stimulare.
(2) Plata stimulentelor aprobate se face, de regulã, în cursul lunii curente pentru luna expiratã.
(3) Stimulentele individuale acordate sunt supuse impozitãrii, potrivit legii.
(4) Stimulentele nu fac parte din salariul de bazã, nu se suportã din fondul de salarii, iar asupra lor unitatea nu calculeazã contribuţii pentru asigurãrile sociale de stat, contribuţii pentru asigurãrile de şomaj, contribuţii pentru asigurãrile sociale de sãnãtate şi nici contribuţii pentru asigurãrile de accidente de muncã şi boli profesionale.
(5) Asupra stimulentelor primite personalul datoreazã contribuţia de asigurãri sociale de sãnãtate.
(6) Sumele rãmase neutilizate la sfârşitul lunii, respectiv al anului, se reporteazã lunar şi anual, urmând sã fie utilizate în acelaşi scop.
(7) Sumele incluse în fondul de stimulare în mod necuvenit, prin nerespectarea reglementãrilor legale, vor fi deduse din fondul de stimulare existent în sold la data stabilirii mãsurii sau din cel ce se constituie în perioada urmãtoare, pânã la recuperarea şi virarea potrivit destinaţiei iniţiale.
(8) Este interzisã acordarea de stimulente pânã la recuperarea integralã a sumelor incluse în mod necuvenit în fondul de stimulare.
(9) Sumele existente în soldurile fondurilor de stimulare, constituite pânã la data intrãrii în vigoare a hotãrârii Guvernului de aprobare a prezentelor norme metodologice, se preiau în noile fonduri de stimulare.
(10) Personalul însãrcinat cu exercitarea controlului financiar preventiv din cadrul fiecãrei unitãţi aparţinând Ministerului Mediului şi Gospodãririi Apelor are obligaţia de a verifica corecta constituire şi utilizare a fondurilor de stimulare şi de a nu permite constituirea şi, dupã caz, plata sumelor care nu se încadreazã în norme, informând despre aceasta conducerea ierarhic superioarã.

________________
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016