Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 185 din 20 martie 2012 pentru aprobarea Acordului de cooperare in domeniul serviciilor postale dintre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale din Romania si Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfantului Ioan de Ierusalim, de Rhodos si de Malta, denumit Ordinul Suveran Militar de Malta, semnat la Bucuresti la 9 iunie 2011
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 23 martie 2012
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ARTICOL UNIC
Se aprobã Acordul de cooperare în domeniul serviciilor poştale dintre Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale din România şi Ordinul Suveran Militar Ospitalier al Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi de Malta, denumit Ordinul Suveran Militar de Malta, semnat la Bucureşti la 9 iunie 2011.
PRIM-MINISTRU
MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul comunicaţiilor şi
societãţii informaţionale,
Rãzvan Mustea-Şerban
Ministrul afacerilor externe,
Cristian Diaconescu
Ministrul finanţelor publice,
Bogdan Alexandru Drãgoi
Bucureşti, 20 martie 2012.
Nr. 185.
ACORD
de cooperare în domeniul serviciilor
poştale între Ministerul Comunicaţiilor şi
Societãţii Informaţionale din România şi
Ordinul Suveran Militar Ospitalier al
Sfântului Ioan de Ierusalim, de Rhodos şi
de Malta, denumit Ordinul Suveran Militar de Malta*)
-----
*) Traducere.
Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii Informaţionale din România şi Ordinul Suveran Militar de Malta, denumite în continuare pãrţi,
din dorinţa de a stabili şi de a îmbunãtãţi relaţiile dintre pãrţi în domeniul serviciilor poştale pentru recunoaşterea timbrelor emise de Ordinul Suveran Militar de Malta pe teritoriul României, precum şi a corespondenţei ce poartã aceste timbre pe teritoriul României,
au convenit dupã cum urmeazã:
ART. 1
1. Partea românã, prin instituţia specializatã - Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A., recunoaşte valabilitatea deplinã a timbrelor emise de Poste Magistrali a Ordinului Suveran Militar de Malta.
2. Partea românã, prin instituţia specializatã - Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A., va înainta corespondenţa ce soseşte de la sediul Ordinului Suveran Militar de Malta pe teritoriul României şi care poartã timbrele specificate în paragraful 1, conform prevederilor acestui acord.
ART. 2
Prezentul acord se referã doar la schimbul de scrisori obişnuite, excluzând scrisorile recomandate şi exprese şi scrisorile care conţin valori declarate.
ART. 3
Partea românã, prin instituţia specializatã - Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A., va înainta fiecare element al corespondenţei menţionate în articolul 2, care pleacã de la Poste Magistrali a Ordinului Suveran Militar de Malta, care poartã timbrele ordinului francate la plecare şi care cântãresc cel mult 2 kg. Corespondenţa va ajunge la oficiile poştale din România prin intermediul Poştei Italiene, cu care Ordinul Suveran Militar de Malta a încheiat un contract de servicii poştale.
ART. 4
Oficiile poştale destinatare din România vor marca fiecare articol poştal cu ştampila poştei de sosire şi îl vor înainta la punctul de destinaţie de pe teritoriul României.
ART. 5
Imediat ce prezentul acord intrã în vigoare, Ordinul Suveran Militar de Malta, prin instituţia specializatã - Poste Magistrali a Ordinului Suveran Militar de Malta, trebuie sã trimitã la instituţia specializatã din România - Compania Naţionalã "Poşta Românã" - S.A. zece (10) serii originale din fiecare timbru pe care l-a emis, sub formã de documentaţie informativã referitoare la timbrele pe care le va purta corespondenţa.
ART. 6
Corespondenţa care nu poate fi livratã la destinatarul din România, din cauzã cã destinatarul nu a ridicat-o sau a fost absent la momentul respectiv, va fi pãstratã la oficiul poştal de destinaţie timp de o lunã. Dupã aceastã perioadã, corespondenţa va fi returnatã la Ambasada Ordinului Suveran Militar de Malta din România.
ART. 7
Cu excepţia altor prevederi din prezentul acord, îndeplinirea acordului se supune legislaţiei române şi, dupã caz, prevederilor relevante ale acordurilor multilaterale la care România este parte, precum şi reglementãrilor Uniunii Poştale Universale (UPU).
ART. 8
1. Pentru fiecare scrisoare trimisã în România, Poste Magistrali a Ordinului Suveran Militar de Malta va plãti Companiei Naţionale "Poşta Românã" - S.A. dupã cum urmeazã: 3,938 DST/kg pentru 2011; 4,049 DST/kg pentru 2012; 4,162 DST/kg pentru 2013.
2. Suma totalã din paragraful 1 va fi notificatã Ordinului Suveran Militar de Malta dupã un an calendaristic.
3. Ordinul Suveran Militar de Malta va face plata sumei specificate în paragraful 2 în termen de 6 sãptãmâni.
ART. 9
1. Toate disputele vor fi soluţionate prin consultare între pãrţi.
2. Dacã disputele nu sunt soluţionate conform paragrafului 1, acestea vor fi supuse arbitrajului Curţii de Arbitraj de pe lângã Camera de Comerţ a României.
ART. 10
Prezentul acord va intra în vigoare la data ultimei notificãri prin care pãrţile se informeazã reciproc sub forma unei note diplomatice asupra îndeplinirii procedurilor legale interne.
Acordul va avea durata de un an de la data intrãrii sale în vigoare şi va fi reînnoit automat pentru perioade de un an, cu excepţia rezilierii sale de cãtre oricare dintre pãrţi cu 3 luni înainte de sfârşitul perioadei de valabilitate.
Semnat la Bucureşti la 9 iunie 2011, în douã exemplare originale în limba englezã.
Pentru
Ministerul Comunicaţiilor şi Societãţii
Informaţionale din România,
Iosif Moldovan,
secretar de stat
Pentru
Ordinul Suveran Militar de Malta,
Jean-Pierre Mazery,
Marele Cancelar al Ordinului
Suveran Militar de Malta
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: