Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 32 şi al pct. I poz. 1 din anexa la Legea nr. 454/2003 privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agriculturã şi silviculturã şi având în vedere dispoziţiile <>art. 23 din Hotãrârea Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului financiar producãtorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrãrii industriale, Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre. ART. 1 Se aprobã acordarea în anul 2005 a unui sprijin financiar în valoare de 80 miliarde lei, pentru anumite cantitãţi de legume şi fructe proaspete destinate prelucrãrii industriale. ART. 2 Cantitãţile şi sumele alocate pentru legumele şi fructele proaspete, materii prime, destinate prelucrãrii industriale în anul 2005 sunt prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre. ART. 3 Beneficiarii sprijinului financiar, condiţiile de acordare, precum şi documentele necesare acordãrii acestuia sunt prevãzute în <>Hotãrârea Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului financiar producãtorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrãrii industriale, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 17 august 2004. ART. 4 (1) Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale, prin departamentul de specialitate, repartizeazã pe judeţe cantitãţile de legume şi fructe proaspete destinate prelucrãrii industriale, pe specii, pentru care se acordã sprijin financiar, precum şi sumele alocate. (2) Acordarea sprijinului financiar se face în ordinea depunerii cererilor la direcţiile pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã judeţene şi a municipiului Bucureşti, pânã la utilizarea în întregime a fondurilor alocate ca sprijin financiar pe produs. PRIM-MINISTRU CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU Contrasemneazã:
────────────────
Ministrul agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale,
Gheorghe Flutur
Ministrul finanţelor publice,
Ionel Popescu
Bucureşti, 9 martie 2005.
Nr. 174.
ANEXĂ
Cantitãţile de legume şi fructe şi sumele alocate ca sprijin financiar
pentru produsele destinate prelucrãrii industriale în anul 2005
┌───────────┬──────────┬─────────┬───────┬───────┬──────┬─────┬───────┬────────┬───────────┐
│Specificare│Cantitatea│Productia│Produc-│Valori-│Pret │Pret │Sprijin│Sprijin │Suma totala│
│ │sprijinita│medie │tia │ficare │mediu │mediu│finan- │financi-│acordata ca│
│ │financiar │kg/ha (an│medie │la in- │de re-│de re│ciar │ar din │sprijin │
│ │ (tone │de refe- │desti- │dustrie│ferin-│ferin│acordat│pretul │financiar │
│ │ │rinta │nata │din │ta la │ta │ │de refe-│(mii lei) │
│ │ │2004) │indus- │produc-│valo- │valo-│(mii │rinta la│ │
│ │ │ │triali-│tia │rifi- │rifi-│lei/to)│valori- │ │
│ │ │ │zarii │medie/ │care │care │ │ficare │(col. 2x8) │
│ │ │ │(kg/ha)│ha │pe │ptr. │ │pe piata│ │
│ │ │ │ │ (%) │piata │indus│ │ (%) │ │
│ │ │ │ │ │(la │trie │ │ │ │
│ │ │ │ │ │poarta│(la │ │ │ │
│ │ │ │ │ │fermei│poar-│ │ │ │
│ │ │ │ │ │mii │ta │ │ │ │
│ │ │ │ │ │lei/to│fer- │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │mei │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │mii │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │lei/ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │to) │ │ │ │
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Mere │ 24.600│ 8300│ 3320│ 40% │ 9.500│ 2000│ 1000│ 10,5% │ 24.600│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Prune │ 10.000│ 5700│ 1710│ 30% │11.200│ 3000│ 1200│ 10,7% │ 12.000│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Persici │ 1.000│ 4500│ 1125│ 25% │14.300│ 5000│ 1400│ 9,8% │ 1.400│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Total │ 35.600│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ 38.000│
│fructe │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Tomate │ 32.727│ 18.000│ 3600│ 20% │11.500│ 2000│ 1100│ 9,6% │ 36.000│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Mazare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│boabe verzi│ 2.000│ 2.500│ 1750│ 70% │15.000│ 7000│ 1500│ 10% │ 3.000│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Fasole │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│pastati │ 2.000│ 6.000│ 4200│ 70% │15.000│ 7000│ 1500│ 10% │ 3.000│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│Total │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│legume │ 36.727│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ 42.000│
├───────────┼──────────┼─────────┼───────┼───────┼──────┼─────┼───────┼────────┼───────────┤
│TOTAL │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
│GENERAL │ 72.327│ x │ x │ x │ x │ x │ x │ x │ 80.000│
└───────────┴──────────┴─────────┴───────┴───────┴──────┴─────┴───────┴────────┴───────────┘
_______________
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.