Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 166 din 13 martie 2000  pentru modificarea si completarea Normelor privind reglementarea unor probleme financiare in activitatea sportiva, aprobate prin   Hotararea Guvernului nr. 240/1999     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 166 din 13 martie 2000 pentru modificarea si completarea Normelor privind reglementarea unor probleme financiare in activitatea sportiva, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 240/1999

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 114 din 16 martie 2000
Guvernul României hotãrãşte:

ARTICOL UNIC
Normele privind reglementarea unor probleme financiare în activitatea sportiva, aprobate prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 240/1999 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 162 din 19 aprilie 1999, se modifica şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Alineatul (2) al articolului 1 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) În cantonamente, semicantonamente şi tabere, în afarã de sportivi şi antrenori pot participa, de la caz la caz, în funcţie de specificul ramurii de sport şi de numãrul sportivilor, câte un conducãtor de cantonament, respectiv conducãtor de lot, medic, asistent medical, maseur, fizioterapeut, cercetator, operator video, alţi specialişti şi tehnicieni. În cazul pregãtirii sportive a copiilor şi elevilor poate participa, pentru asigurarea pregãtirii şcolare a acestora, şi câte un cadru didactic la un numãr de peste 25 de elevi."
2. Alineatul (1) al articolului 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - (1) Pentru organizarea de consfatuiri, analize anuale, întruniri cu caracter metodic, schimburi de experienta, cursuri de perfecţionare a cadrelor tehnice, conferinţe de presa şi alte acţiuni similare Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic Roman, federaţiile sportive naţionale şi celelalte unitãţi sportive, precum şi direcţiile pentru tineret şi sport judeţene şi a municipiului Bucureşti pot efectua unele cheltuieli pentru cazare, transport, diurna ale persoanelor aparţinând altor unitãţi, dupã caz, cheltuieli de organizare, cum ar fi: chirie pentru sala, amplificare, instalatie de traducere simultanã, închiriere de aparatura audio-video, calculatoare şi echipamente periferice, transport de materiale, achiziţii de rechizite, casete audio, video şi CD."
3. Dupã alineatul (1) al articolului 10 se introduce alineatul (1^1) cu urmãtorul cuprins:
"(1^1) Ministrul tineretului şi sportului şi preşedintele Comitetului Olimpic Roman pot aproba, pentru delegatiile sportive la nivelul omologilor sau al supleanţilor acestora, cazarea în hoteluri pana la categoria patru stele inclusiv."
4. Litera a) a alineatului (1) al articolului 14 se completeazã cu o noua categorie de beneficiari, astfel:



──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Beneficiarii Cine suporta cheltuielile Valoarea
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"Membrii delegatiilor
sportive oficiale strãine
care participa la acţiuni
organizate de Ministerul
Tineretului şi Sportului,
Comitetul Olimpic Roman
sau de alte instituţii
centrale Organizatorul acţiunii pana la 300.000 lei/
persoana"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



5. Litera c) a alineatului (1) al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:


- lei/zi -
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Plafoanele valorice
Acţiunea ───────────────────────────────────
la cantine la restaurante
(exclusiv regia) (inclusiv regia)
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"c) Competitii sportive internaţionale şi acţiuni sportive internaţionale
(congrese şi conferinţe ale organismelor europene şi mondiale, schimburi
bilaterale şi multilaterale, intalniri oficiale pe problemele sportului),
organizate de:
- direcţiile pentru tineret şi sport
judeţene, respectiv a municipiului
Bucureşti pana la 125.000 pana la 125.000
- cluburi şi asociaţii sportive pana la 125.000 pana la 170.000
- federaţii sportive naţionale pana la 135.000 pana la 200.000
- Ministerul Tineretului şi Sportului,
Comitetul Olimpic Roman, Ministerul
Educaţiei Naţionale, alte instituţii
centrale pana la 180.000 pana la 250.000"
──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



6. Alineatul (5) al articolului 19 va avea urmãtorul cuprins:
"(5) Alocaţiile de hrana stabilite în prezentul articol reprezintã plafoane maxime. Cuantumul concret al alocaţiei de hrana se stabileşte de conducerea federaţiilor sportive naţionale sau a celorlalte unitãţi sportive respective, în funcţie de specificul ramurii de sport, de valoarea sportivilor, de unitatea la care li se asigura hrana, în limita fondurilor bugetare aprobate.
Alocaţia de hrana se repartizeazã, în principiu, pe durata unei zile, astfel:
- masa de dimineata - 20 %;
- masa de pranz - 40 %;
- masa de seara - 40 % .
Alocaţia de hrana astfel stabilitã se acorda pe perioada desfãşurãrii acţiunii prevãzute în calendarele sportive competitionale şi în programele de pregãtire ale Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Educaţiei Naţionale şi ale altor ministere, ale serviciilor publice descentralizate şi unitãţilor sportive din subordinea acestora şi ale Comitetului Olimpic Roman."
7. Articolul 24 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 24. - (1) Comitetul Olimpic Roman şi federaţiile sportive naţionale pot sa procure vitamine, sustinatoare de efort şi medicamente pentru acţiunile de pregãtire şi competitionale organizate, în limita bugetului aprobat în acest scop, astfel:
a) vitamine şi sustinatoare de efort, în suma de pana la 70.000 lei/zi pentru fiecare sportiv;
b) medicamente şi materiale sanitare necesare în procesul de recuperare dupã traumatisme şi îmbolnãviri, în suma de pana la 15.000 lei/zi pentru fiecare sportiv.
(2) Celelalte unitãţi sportive pot sa procure:
a) vitamine şi sustinatoare de efort, în suma de pana la 45.000 lei/zi pentru fiecare sportiv;
b) medicamente şi materiale sanitare necesare în procesul de recuperare dupã traumatisme şi îmbolnãviri, în suma de pana la 10.000 lei/zi pentru fiecare sportiv, din prevederile bugetare aprobate în acest scop şi numai pe baza referatului de necesitate prezentat de medic.
(3) Comitetul Olimpic Roman, federaţiile sportive naţionale şi celelalte unitãţi sportive pot sa efectueze cheltuieli pentru investigaţii medicale de inalta tehnicitate (rezonanta magnetica, tomografie computerizata, coronarografie, scintigrame cu raze izotopi etc.) privind starea de sãnãtate a sportivilor de performanta, astfel:
b) federaţiile sportive naţionale, pentru sportivii loturilor naţionale;
c) celelalte unitãţi sportive, pentru sportivii legitimati.
(4) Complexurile sportive naţionale şi celelalte unitãţi sportive care au în administrare baze sportive pot efectua cheltuieli pentru dotarea cabinetelor medicale cu medicamente şi materiale sanitare pentru acordarea asistenţei medicale de urgenta în limita prevederilor bugetare aprobate în acest scop."
8. Articolul 26 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 26. - (1) Pentru folosirea la antrenamente şi competitii a bazelor sportive unitãţile sportive plãtesc tarife de folosire a acestora. Deţinãtorii bazelor sportive din reţeaua Ministerului Tineretului şi Sportului vor lua în calculul tarifelor de folosire a bazelor sportive cheltuielile de funcţionare şi întreţinere a acestora, precum şi salariile şi drepturile salariaţilor implicaţi direct în întreţinerea bazelor sportive respective. Toate aceste cheltuieli vor fi împãrţite la numãrul lunar de ore de folosire a bazei sportive de cãtre secţiile sportive din cadrul acestor unitãţi, rezultând tariful pe ora.
(2) În cazul folosirii simultane a unei baze sportive, respectiv culoare de inot, pista de atletism, sala sportiva, de cãtre mai multe secţii sportive, tariful de folosire a bazelor sportive se va împãrţi proporţional cu gradul de folosire.
(3) Încasarea sumelor aferente tarifelor de folosire a bazelor sportive pe baza de contract se va face bilunar, la sfârşitul fiecãrei perioade, pe baza pontajelor orelor efectiv utilizate.
(4) La folosirea bazelor sportive vor avea prioritate, în ordine, sportivii din loturile olimpice şi naţionale, maestrii emeriti şi maestri ai sportului, sportivii care deţin clasificari sportive, secţiile de performanta care activeazã în superliga, diviziile A şi B, şcolare şi de juniori, universitare.
(5) Pentru alte activitãţi în afarã celor menţionate la alin. (1), cum ar fi: spectacole, concerte, adunãri, intreceri sportive amicale şi altele asemenea, care nu impiedica buna desfãşurare a activitãţilor sportive, deţinãtorii de baze sportive vor percepe tarife negociate în condiţiile legii.
(6) În situaţia în care deţinãtorii de baze sportive din reţeaua Ministerului Tineretului şi Sportului obţin venituri suplimentare din exploatarea acestora sau din alte surse, mai mari decât nivelul costurilor de întreţinere şi de funcţionare, aceştia pot acorda cluburilor sportive şcolare şi universitare o reducere a cuantumului tarifelor de folosire a bazelor sportive de pana la 50%, pe baza unor protocoale de colaborare încheiate anterior.
(7) Prin excepţie de la prevederile prezentului capitol, în funcţie de importanta acţiunii sportive sau de valoarea secţiilor ori a unitãţilor sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului poate aproba punerea la dispoziţie, în mod gratuit, a bazelor sportive proprii, la solicitarea Comitetului Olimpic Roman, a federaţiilor sportive naţionale şi a cluburilor sportive din reţeaua proprie, numai pentru activitãţile sportive ale acestora."
9. Articolul 36 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 36. - Sportivii care, în baza ordinului ministrului tineretului şi sportului, sunt distinşi cu titlul de <<Maestru emerit al sportului>> vor putea primi un premiu în valoare de pana la 4.000.000 lei, iar cei care sunt distinşi cu titlul de <<Maestru al sportului>>, un premiu în valoare de pana la 2.000.000 lei. Premiile se acorda de federaţiile sportive naţionale şi pot fi suplimentate cu pana la 50% de unitãţile sportive la care au activat sau activeazã cei premiati, din bugetul propriu al acestor unitãţi."
10. Articolul 64 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 64. - Premiile, primele şi alte drepturi acordate în baza prezentelor norme se impoziteazã potrivit legii."
11. Articolul 65 se abroga.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul tineretului
şi sportului,
Alexandru Popescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

--------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016