Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 142 din 14 februarie 1973 pentru aprobarea Acordului de cooperare economica si tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste Romania si guvernul Republicii Indonezia
EMITENT: CONSILIUL DE MINISTRI PUBLICAT: BULETINUL OFICIAL nr. 16 din 19 februarie 1973
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:
ARTICOL UNIC
Se aproba Acordul de cooperare economicã şi tehnica dintre guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Indonezia, semnat la Djakarta la 9 septembrie 1972.
p. Preşedintele Consiliului de Miniştri,
ILIE VERDET
ACORD
de cooperare economicã şi tehnica între guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Indonezia*)
--------------
*) Traducere
Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Republicii Indonezia,
în dorinta de a promova o mai strinsa cooperare economicã şi tehnica între cele doua tari,
au convenit urmãtoarele:
ART. 1
1. Pãrţile contractante se vor strãdui sa faciliteze, în conformitate cu practicile lor legislative şi administrative, cooperarea economicã şi tehnica între întreprinderile de stat romane şi cetãţeni, întreprinderi şi organizaţii particulare şi de stat indoneziene, în special pe baza de întreprinderi mixte.
2. Cooperarea economicã şi tehnica la care se face referinta în paragraful 1 va cuprinde oricare dintre proiectele indicate în lista anexa la prezentul acord, dar fãrã a fi limitatã la acestea.
Aceasta lista poate fi modificatã sau suplimentata, de comun acord, de pãrţile contractante.
ART. 2
În scopul realizãrii cooperãrii în domeniile specificate în lista anexa, întreprinderile de stat romane şi cetãţenii, întreprinderile şi organizaţiile particulare şi de stat indoneziene pot, cu aprobarea guvernelor respective, încheia contracte privind stabilirea de proiecte, inclusiv executarea studiilor de fezabilitate, cercetãri şi proiectari, livrãri şi montari de fabrici, maşini şi utilaje şi acordarea de asistenta tehnica.
ART. 3
Condiţiile de plata şi credit, inclusiv preţurile şi condiţiile de livrare pentru mãrfurile şi serviciile furnizate, vor fi stabilite prin negocieri directe între întreprinderile de stat romane şi cetãţeni, întreprinderi şi organizaţii particulare şi de stat indoneziene, în conformitate cu legile şi reglementãrile în vigoare în ţãrile respective.
ART. 4
Toate plãţile între cele doua tari, în cadrul acestui acord, vor fi efectuate în devize liber convertibile.
ART. 5
În vederea facilitãrii traducerii în viata a acestui acord, cele doua pãrţi contractante sînt de acord sa se consulte reciproc în privinta oricãror probleme privind cooperarea economicã şi tehnica dintre cele doua tari.
În acest scop pot avea loc intilniri consultative ale reprezentanţilor celor doua pãrţi, la cererea uneia dintre pãrţile contractante, într-un interval de timp ce va fi convenit de cãtre pãrţi.
ART. 6
Prevederile prezentului acord nu vor limita drepturile fiecãreia dintre pãrţile contractante de a adopta sau aplica mãsuri referitoare la protecţia propriei sale securitati.
ART. 7
1. Prezentul acord va intra în vigoare dupã aprobarea de cãtre autoritãţile competente ale ambelor pãrţi contractante şi va rãmîne în vigoare pentru o perioada de un an.
2. Acordul va fi prelungit în mod automat de la an la an, pînã cînd una dintre pãrţile contractante notifica în scris, cu 3 luni înainte de data expirãrii, intenţia sa de a modifica sau a anula acest acord.
3. Prevederile prezentului acord vor continua sa guverneze toate contractele încheiate, plãţile datorate şi garanţiile date, dar neexecutate complet înainte sau pînã la data la care notificarea anulãrii acestui acord intra în vigoare.
Fãcut la Djakarta la 9 septembrie 1972, în doua exemplare originale în limba engleza, ambele texte fiind egal autentice.
LISTA
Domeniile de cooperare economicã şi tehnica menţionate în articolele I şi II sînt dupã cum urmeazã:
A. Explorarea şi exploatarea resurselor minerale
1. Executarea de studii geologice şi prospectarea, explorarea şi exploatarea resurselor petroliere.
2. Executarea de foraje petroliere, inclusiv livrarea de instalaţii de foraj.
3. Realizarea de rafinarii şi/sau instalaţii complete pentru prelucrarea ţiţeiului.
4. Efectuarea de prospectari geologice pentru cercetarea şi valorificarea de minereuri feroase sau neferoase (cositor, plumb, cupru, aur etc.).
5. Exploatarea de noi zãcãminte de minereu; dezvoltarea metodelor moderne de exploatare a zãcãmintelor miniere, inclusiv realizarea de instalaţii pentru concentrarea şi imbogatirea minereului.
6. Construirea de uzine pentru metalurgia neferoasa.
B. Exploatarea resurselor forestiere
7. Exploatarea resurselor forestiere, inclusiv mecanizarea transportului şi construirea de drumuri.
8. Realizarea de complexe industriale pentru prelucrarea lemnului (fabrici de cherestea, placaj, furnir, plãci aglomerate, mobila, usi, cadre de ferestre etc.)
C. Industrii de producţie şi asamblare
9. Asamblarea şi producţia de tractoare, autocamioane, maşini-unelte şi transformatori electrici.
10. Producerea de îngrãşãminte azotoase şi fosfatice, celuloza, pasta de hirtie, fibre poliesterice şi negru de fum.
11. Producerea de medicamente.
12. Producerea de materiale de construcţii.
D. Cercetare
13. Cercetãri în domeniul agricol şi veterinar, inclusiv administrarea de ferme şi depozitarea de cereale.
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: