────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr.
crt. Categoriile de alimente Menţiuni
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
"6. Produsele zaharoase/produsele de «Conţine lemn dulce» este adãugat
cofetarie sau bãuturile care conţin exact dupã lista ingredientelor cu
acid glicirizinic sau sarea sa de excepţia cazului în care termenul
amoniu ca urmare a adaugarii «lemn dulce» figureazã deja în lista
substanţelor de acest fel sau de ingredientelor sau în denumirea sub
lemn dulce Glycyrrhiza glabra, cu care se vinde produsul. În absenta
o concentraţie egala sau mare de listei ingredientelor menţiunea
100 mg/kg sau 10 mg/l figureazã în apropierea denumirii
sub care se vinde produsul.
7. Produsele zaharoase/produsele Menţiunea urmãtoare trebuie sa fie
de cofetarie care conţin acid înscrisã dupã lista ingredientelor:
glicirizinic sau sarea sa de «conţinut lemn dulce - persoanele
amoniu ca urmare a adaugarii de suferinde de hipertensiune trebuie
substanţe de acest fel sau de sa evite consumul excesiv». În
lemn dulce Glycyrrhiza glabra, absenta listei ingredientelor,
cu o concentraţie egala sau mai menţiunea figureazã în apropierea
mare de 4 g/kg denumirii sub care se vinde produsul.
8. Bãuturile care conţin acid Menţiunea urmãtoare trebuie sa fie
glicirizinic sau sarea sa de înscrisã dupã lista ingredientelor:
amoniu ca urmare a adaugarii de «conţinut lemn dulce - persoanele
substanţe de acest fel sau de suferinde de hipertensiune trebuie
lemn dulce Glycyrrhiza glabra, sa evite consumul excesiv». În
cu o concentraţie egala sau mai absenta listei ingredientelor,
mare de 50 mg/l sau 300 mg/l, menţiunea figureazã în apropierea
în cazul bãuturilor conţinând denumirii sub care se vinde produsul."
mai mult de 1,2% în volume de
alcool (x)
(x) Conţinutul se aplica produselor
de acest fel propuse gata pentru
consum sau reconstituite în
conformitate cu instrucţiunile
de fabricaţie.
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Ingrediente Produse provizoriu excluse din aceasta cauza
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Cereale care Siropuri de glucoza pe baza de grâu conţinând dextroza*)
conţin gluten ─────────────────────────────────────────────────────────
Maltodextrine pe baza de grâu*)
─────────────────────────────────────────────────────────
Siropuri de glucoza pe baza de orz
Cereale utilizate în distilate pentru bãuturi spirtoase
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Oua Lysozym (produs obţinut din oua) utilizat în vin
─────────────────────────────────────────────────────────
Albumina (produs obţinut din oua) utilizata ca
stabilizator pentru vin şi cidru
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Peste Gelatina de peste utilizata ca suport pentru vitamine
sau preparate carotenoidice şi arome
─────────────────────────────────────────────────────────
Gelatina de peste sau clei de peste utilizate ca
stabilizatori pentru bere, cidru şi vin
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Soia Ulei şi grasime de soia complet rafinate*)
─────────────────────────────────────────────────────────
Amestec natural de tocoferoli (E 306), tocoferol D-alfa
natural, acetat de tocoferol D-alfa natural, succinat
de tocoferol D-alfa natural obţinuţi din soia
─────────────────────────────────────────────────────────
Fitosteroli şi esteri de fitosteroli derivati din uleiuri
vegetale de soia
─────────────────────────────────────────────────────────
Ester de stanol vegetal produs din steroli obţinuţi din
uleiuri vegetale din soia
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Lapte Zer utilizat în distilate pentru bãuturi spirtoase
─────────────────────────────────────────────────────────
Lactitol
─────────────────────────────────────────────────────────
Produse din lapte (caseina) utilizate ca stabilizatori
la fabricarea vinului şi a cidrului
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Fructe în coaja Fructe în coaja utilizate în distilatele pentru bãuturi
spirtoase
─────────────────────────────────────────────────────────
Fructe în coaja (migdale, nuci) utilizate (ca aroma)
în bãuturi spirtoase
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Telina Ulei de frunze de telina şi seminţe
─────────────────────────────────────────────────────────
Oleorezine din seminţe de telina
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Mustar Ulei de mustar
─────────────────────────────────────────────────────────
Ulei de seminţe de mustar
─────────────────────────────────────────────────────────
Oleorezine din seminţe de mustar
────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
*) Şi produse care rezulta din acestea, în mãsura în care procesul pe care
l-au suferit nu este probabil sa creascã nivelul de alergenicitate stabilit
de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul relevant din care
provine.