Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 1.589 din 8 noiembrie 2006 pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 1.009/2004 privind stabilirea conditiilor de punere in functiune a instalatiilor de transport pe cablu pentru persoane
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 934 din 17 noiembrie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ART. I
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.009/2004 privind stabilirea condiţiilor de punere în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu pentru persoane, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 30 iulie 2004, se modificã dupã cum urmeazã:
1. Alineatele (3) şi (4) ale articolului 5 se abrogã.
2. În anexa nr. 2, punctul 2.9 va avea urmãtorul cuprins:
"2.9. Emisii poluante, zgomote şi vibraţii Instalaţia trebuie sã fie proiectatã şi realizatã astfel încât sã se asigure cã impactul negativ intern şi extern, rezultat din emisia de gaze poluante, zgomote şi vibraţii, sã nu depãşeascã valorile limitã admise de legislaţia în vigoare."
3. La modulul B al anexei nr. 5, punctul 6 va avea urmãtorul cuprins:
"6. Persoana care a solicitat efectuarea examinãrii EC de tip trebuie sã informeze organismul notificat care deţine documentaţia tehnicã referitoare la certificatul de examinare EC de tip asupra tuturor modificãrilor componentei aprobate. Componenta aprobatã trebuie sã primeascã o aprobare suplimentarã în cazul în care modificãrile aduse pot afecta conformitatea componentei cu cerinţele esenţiale sau cu condiţiile de utilizare prescrise. Aceastã aprobare suplimentarã este acordatã sub forma unui act adiţional la certificatul original de examinare EC de tip."
4. La modulul B al anexei nr. 5, punctul 10 se abrogã.
5. La modulul H al anexei nr. 5, punctele 3.2.3 şi 7.3 vor avea urmãtorul cuprins:
"3.2.3. Organismul notificat evalueazã sistemul calitãţii pentru a determina dacã acesta satisface cerinţele prevãzute la pct. 3.2. Organismul notificat presupune conformitatea cu aceste cerinţe a sistemelor calitãţii care implementeazã standardele ce transpun standardele europene armonizate relevante. Echipa de audit trebuie sã aibã cel puţin un membru cu experienţã în evaluarea tehnologiei produsului avut în vedere. Procedura de evaluare trebuie sã includã o inspecţie la locul unde se fabricã produsul respectiv.
Decizia de evaluare motivatã, care va conţine concluziile evaluãrii, trebuie adusã la cunoştinţã producãtorului.
.............................................................................................
7.3. Organismul notificat trebuie sã examineze solicitarea şi, dacã proiectul respectã prevederile prezentei hotãrâri, trebuie sã elibereze solicitantului un certificat de examinare EC a proiectului. Certificatul de examinare EC a proiectului trebuie sã conţinã concluziile examinãrii, condiţiile pentru valabilitatea acestuia, datele necesare de identificare a proiectului aprobat şi o descriere a funcţionãrii componentei, dupã caz."
6. În anexa nr. 6, paragraful al treilea va avea urmãtorul cuprins:
"Declaraţia de conformitate EC şi documentaţia tehnicã ce o însoţeşte trebuie sã fie datate şi semnate. Acestea trebuie sã fie întocmite în aceeaşi limbã ca a manualului de utilizare prevãzut la pct. 7.1.1 din anexa nr. 2."
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 1.009/2004 privind stabilirea condiţiilor de punere în funcţiune a instalaţiilor de transport pe cablu pentru persoane, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 30 iulie 2004, cu modificãrile aduse prin prezenta hotãrâre, va fi republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemneazã:
Ministrul economiei
şi comerţului,
Codruţ Ioan Şereş
Ministrul integrãrii
europene,
Anca Daniela Boagiu
Bucureşti, 8 noiembrie 2006.
Nr. 1.589.
-----------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: