Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.519 din 18 decembrie 2003  privind aprobarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana referitor la participarea Romaniei la Programul comunitar Customs 2007, semnat la Bucuresti la 18 iulie 2003, si a platii contributiei financiare a Romaniei pentru participarea in anul 2003 la Programul comunitar Customs 2007    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.519 din 18 decembrie 2003 privind aprobarea Memorandumului de intelegere dintre Romania si Comunitatea Europeana referitor la participarea Romaniei la Programul comunitar Customs 2007, semnat la Bucuresti la 18 iulie 2003, si a platii contributiei financiare a Romaniei pentru participarea in anul 2003 la Programul comunitar Customs 2007

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 22 decembrie 2003
HOTĂ?RÂRE nr. 1.519 din 18 decembrie 2003
privind aprobarea Memorandumului de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã referitor la participarea României la Programul comunitar Customs 2007, semnat la Bucureşti la 18 iulie 2003, şi a plãţii contribuţiei financiare a României pentru participarea în anul 2003 la Programul comunitar Customs 2007
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 923 din 22 decembrie 2003

În temeiul art. 108 din Constituţie, republicatã, şi al <>art. 5 alin. 1 din Legea nr. 4/1991 privind încheierea şi ratificarea tratatelor, cu completãrile ulterioare,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Memorandumul de înţelegere dintre România şi Comunitatea Europeanã referitor la participarea României la Programul comunitar Customs 2007, semnat la Bucureşti la 18 iulie 2003.
ART. 2
Se aproba plata contribuţiei financiare a României pentru participarea în anul 2003 la Programul comunitar Customs 2007, în limita echivalentului în lei al sumei de 5.890,65 euro.
ART. 3
Suma prevãzutã la art. 2 se asigura din bugetul Ministerului Finanţelor Publice aprobat pe anul 2003, la capitolul 51.01 "Autoritãţi publice", titlul 38 "Transferuri", articolul 40.93 "Programe comunitare".

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
p. Ministru delegat pentru coordonarea
autoritãţilor de control,
Marin Popescu,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tanasescu

Bucureşti, 18 decembrie 2003.
Nr. 1.519.

MEMORANDUM DE ÎNŢELEGERE*)
între România şi Comunitatea Europeanã referitor la
participarea României la Programul comunitar Customs 2007

Comisia Europeanã, denumita în cele ce urmeazã Comisia, în numele Comunitãţii Europene, pe de o parte, şi Guvernul României, denumit în cele ce urmeazã România, pe de alta parte,
având în vedere:

1. Programul Customs 2007 care a fost stabilit prin Decizia nr. 253/2003/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 11 februarie 2003*1).
2. Decizia Consiliului de Asociere România - Uniunea Europeanã nr. 1/2002 din 18 februarie 2002*2) privind adoptarea condiţiilor şi modalitãţilor generale de participare a României la programele comunitare, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele comunitare, lãsând la latitudinea Comisiei şi a autoritãţilor competente din România sa stabileascã termenii şi condiţiile specifice, inclusiv contribuţia financiarã, referitoare la participarea la fiecare program, au convenit urmãtoarele:
-------------
*1) OJ L 36 din 12 februarie 2003.
*2) OJ L 91 din 6 aprilie 2002.
*) Traducere.

ART. 1
Programul
România va participa la Programul Customs 2007 (denumit în continuare Program), în conformitate cu condiţiile prevãzute în Decizia Consiliului de Asociere România - Uniunea Europeanã nr. 1/2002 din 18 februarie 2002, care stabileşte principiile generale pentru participarea României la programele comunitare, în termenii şi condiţiile la care se referã art. 2 al acestui memorandum de înţelegere.
ART. 2
Termenii şi condiţiile referitoare la participarea la Program
România va participa la activitãţile Programului în conformitate cu obiectivele şi procedurile definite în Decizia nr. 253/2003/CE , cu condiţia ca natura sau conţinutul activitãţii sa permitã participarea României.
Termenii şi condiţiile aplicabile depunerii, evaluãrii şi selectãrii solicitãrilor de cãtre reprezentanţii oficiali ai României vor fi aceiaşi cu cei aplicabili reprezentanţilor oficiali din administraţiile naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene.
Pentru a participa la Program România va plati în fiecare an o contribuţie financiarã la bugetul general al Uniunii Europene.
Contribuţia financiarã a României în ceea ce priveşte participarea sa şi implementarea Programului va fi adãugatã la suma alocata în fiecare an în bugetul general al Uniunii Europene pentru obligaţii şi fonduri destinate plãţii, pentru a îndeplini obligaţiile financiare derivate din diferitele forme de mãsuri necesare pentru executarea, managementul şi funcţionarea Programului.
Pentru procedurile legate de cereri, contracte şi rapoarte, precum şi pentru alte aspecte administrative ale Programului, va fi folositã una dintre limbile oficiale ale Comunitãţii.
ART. 3
Contribuţia financiarã
Regulile care reglementeazã contribuţia financiarã a României sunt prevãzute în anexa.
O parte a contribuţiei financiare poate fi finanţatã prin instrumentul relevant de ajutor extern comunitar, dacã România solicita aceasta*1).
ART. 4
Raportarea şi evaluarea
Fãrã a aduce atingere responsabilitãţilor Comisiei şi ale Curţii de Auditori ale Comunitãţilor Europene în ceea ce priveşte monitorizarea şi evaluarea Programului, participarea României la Program va fi monitorizata în permanenta pe baza de parteneriat, implicând Comisia şi România. România va prezenta Comisiei rapoarte relevante şi va lua parte la alte activitãţi specifice asigurate de Comunitate în contextul Programului respectiv.
ART. 5
Prevederi finale
Acest memorandum de înţelegere se va aplica pe durata Programului. Cu toate acestea, în cazul în care Comunitatea Europeanã hotãrãşte sa prelungeascã durata sau sa adopte în continuare un nou program fãrã a aduce modificãri substanţiale în cadrul Programului, prezentul memorandum de înţelegere se va prelungi în mod corespunzãtor şi automat, dacã nici o parte nu îl denunta.
Anexa este parte integrantã a prezentului memorandum de înţelegere.
Prezentul memorandum de înţelegere poate fi amendat numai în scris, cu acordul comun al pãrţilor.
Prezentul memorandum de înţelegere va intra în vigoare în ziua semnãrii de cãtre ambele pãrţi.
------------
*1) Ţara în cauza va plati în totalitate contribuţia sa financiarã nationala, în afarã de cazul când se solicita asistenta din ajutorul extern comunitar (de exemplu, PHARE). Suma globalã a acestei asistente în ceea ce priveşte programele la care ţara urmeazã sa participe va fi indicatã în Memorandumul financiar privind Programul naţional anual referitor la aceasta asistenta.

Întocmit la Bucureşti la data de 18 iulie 2003
Pentru Guvernul României,
Mihai Nicolae Tanasescu,
ministrul finanţelor publice

Întocmit la Bruxelles la data de 15 aprilie 2003
Pentru Comisia Europeanã, din partea Comunitãţii Europene,
Robert Verrue,
director general al DG Taxare şi Uniune Vamalã

ANEXA

REGULILE
care reglementeazã contribuţia financiarã a
României la Programul Customs 2007

1. Contribuţia financiarã care va fi plãtitã de România la bugetul general al Uniunii Europene pentru a participa la Program va fi de 176.015 euro pentru fiecare an de participare, cu excepţia cazului în care ambele pãrţi cad de acord asupra unei sume diferite datoritã unor circumstanţe speciale. Din aceasta suma 7% vor acoperi costurile administrative referitoare la participarea României la Program.
2. Contribuţia României va acoperi costurile aferente participãrii României la acţiunile comune din cadrul Programului.
3. Costurile de cãlãtorie şi costurile de subzistenta necesare reprezentanţilor şi experţilor din România pentru a lua parte ca observatori la lucrãrile comitetului la care se referã art. 18 din Decizia nr. 253/2003/CE sau la alte intalniri legate de implementarea Programului vor fi rambursate de cãtre Comisie pe aceeaşi baza şi în concordanta cu procedurile în vigoare în prezent pentru reprezentanţii statelor membre ale Uniunii Europene.
4. Regulamentul financiar aplicabil bugetului general al Uniunii Europene se va aplica la administrarea contribuţiei României.
5. În momentul în care memorandumul de înţelegere va produce efecte şi la începutul fiecãrui an bugetar urmãtor Comisia va trimite României o solicitare pentru plata contribuţiei financiare corespunzãtoare contribuţiei sale la cheltuielile la care se referã prezentul memorandum de înţelegere.
Aceasta contribuţie va fi plãtitã în euro într-un cont bancar în euro al Comisiei, indicat de aceasta.
România va plati contribuţia sa la cheltuielile anuale în conformitate cu solicitarea pentru plata contribuţiei financiare în cel mult 3 luni de la data solicitãrii. Orice întârziere a plãţii contribuţiei va da naştere la plata unei dobânzi de neîndeplinire a obligaţiilor de cãtre România asupra sumei datorate de la data scadentei. Rata dobânzii va fi rata aplicatã de Banca Centrala Europeanã la principalele sale operaţiuni de refinantare în euro la data scadentei, majoratã cu 1,5 procente.

--------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016