Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.364 din 27 decembrie 2001  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a   Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, republicata    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.364 din 27 decembrie 2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, republicata

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 100 din 5 februarie 2002
În temeiul prevederilor <>art. 107 din Constituţia României şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Pe data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri se abroga <>Hotãrârea Guvernului nr. 844/1999 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 516 bis din 25 octombrie 1999.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul lucrãrilor publice,
transporturilor şi locuinţei,
Miron Tudor Mitrea

Ministrul administraţiei publice,
Octav Cozmanca

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat


ANEXA 1

NORME METODOLOGICE
de aplicare a <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 *)
privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic
al construcţiilor existente, republicatã

-----------------
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.

CAP. 1
Dispoziţii generale

ART. 1
<>Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, denumita în continuare ordonanta, în aplicarea cãreia au fost elaborate prezentele norme metodologice, stabileşte mãsurile de intervenţie şi modul de finanţare al acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, în contextul atenuarii efectelor unui potenţial dezastru provocat de cutremure.
ART. 2
În sensul prezentelor norme metodologice de aplicare a ordonanţei:
1. Prin construcţie existenta se înţelege construcţia amplasata în localitãţi din zonele seismice de calcul A 'f7 E definite în Normativul pentru proiectarea antiseismica a construcţiilor de locuinţe, social-culturale, agrozootehnice şi industriale - indicativ P100-92*), cu modificãrile ulterioare, denumit în continuare Normativul P100-92 pentru care, conform standardului de zonare seismicã a teritoriului României, intensitatea seismicã exprimatã în grade MSK este minim VII şi care prezintã:
a) degradari sau avarieri în urma unor acţiuni seismice puternice;
b) nivel de asigurare la acţiuni seismice insuficient în raport cu clasa de importanta din care fac parte.

----------
*) Publicat de INCERC în colecţia Reglementãri în construcţii nr. 23-24-25/1994, cu cap. 11 şi 12 republicate în Buletinul Construcţiilor nr. 11/1996.

2. Nivelul de asigurare la acţiuni seismice a construcţiei existente este corespunzãtor normelor de proiectare şi de executare în vigoare la data realizãrii construcţiei.
3. Evaluarea nivelului actual de asigurare la acţiuni seismice a construcţiei existente se face în funcţie de nivelul corespunzãtor construcţiei noi, conform reglementãrilor tehnice în vigoare la data elaborãrii expertizei tehnice pentru cerinta de calitate, rezistenta şi stabilitate.
ART. 3
Normativul P100-92 stabileşte prevederile de proiectare antiseismica şi cuprinde principiile pentru evaluarea nivelului de asigurare la acţiuni seismice a construcţiilor existente şi stabilirea mãsurilor de intervenţie.
ART. 4
(1) Încadrarea construcţiei existente în categorie de importanta se face potrivit Regulamentului privind stabilirea categoriei de importanta a construcţiilor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 766/1997 .
(2) Încadrarea construcţiei existente în clasa de importanta şi în clasa de risc seismic se face conform Normativului P100-92.
ART. 5
Titularii dreptului de proprietate, precum şi ai dreptului de administrare au obligaţia sa respecte sarcinile privind protecţia mediului şi asigurarea bunei vecinãtãţi, precum şi celelalte sarcini care, potrivit legii, revin proprietarului, respectiv administratorului, şi anume:
a) asigurarea urmãririi comportãrii în timp a construcţiei;
b) pãstrarea şi completarea la zi a cãrţii tehnice a construcţiei;
c) efectuarea, în condiţiile legii, a lucrãrilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic al construcţiei din proprietate sau din administrare.
ART. 6
Consiliile judeţene şi locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor lua mãsuri în aria lor de autoritate, conform art. 4 alin. (3) lit. b) din ordonanta şi <>art. 18 din Ordonanta Guvernului nr. 85/2001 privind organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, pentru monitorizarea acţiunilor proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, referitoare la îndeplinirea obligaţiilor legale privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.
ART. 7
Intervenţia asupra construcţiei existente are ca scop reducerea globalã, în sens statistic, a riscului de producere, prin prabusiri sau prin avarierea unor elemente de construcţie sau echipamente, a pierderilor de vieţi omeneşti sau a ranirii grave a persoanelor, precum şi a distrugerii unor bunuri materiale, culturale şi artistice de valoare.
ART. 8
(1) Conform art. 2 din ordonanta, proprietarii - persoane fizice sau juridice - şi asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţii trebuie sa identifice construcţiile din proprietate sau din administrare definite la art. 1 din ordonanta (construcţii care prezintã niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, degradari sau avarieri în urma unor acţiuni seismice), expertizarea tehnica a acestora pentru cerinta de calitate, rezistenta şi stabilitate, aprobarea deciziei de intervenţie şi continuarea acţiunilor privind proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie, în funcţie de concluziile fundamentate, prin raportul de expertiza tehnica.
(2) Conform art. 2 alin. (2) din ordonanta, proprietarii - persoane fizice sau juridice - şi asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţii expertizate tehnic şi încadrate, prin raportul de expertiza tehnica, în clasa I de risc seismic sunt obligaţi sa procedeze în continuare, în condiţiile legii, la proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente.
(3) Conform pct. 11.6.3 din Normativul P100-92, clasa I de risc seismic corespunde construcţiilor cu risc ridicat de prabusire la cutremure având intensitatile corespunzãtoare zonelor seismice de calcul.
ART. 9
În desfãşurarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C., instituţie publica cu personalitate juridicã în subordinea Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, este organismul tehnic specializat desemnat sa exercite, potrivit legii, controlul de stat cu privire la respectarea disciplinei în urbanism şi a regimului de autorizare a construcţiilor, precum şi la aplicarea unitarã a prevederilor legale în domeniul calitãţii în construcţii.

CAP. 2
Mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente

ART. 10
(1) Mãsurile de intervenţie pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente pot fi:
a) mãsuri aplicabile cu menţinerea configuraţiei şi funcţiunii existente a construcţiei, respectiv consolidarea/repararea elementelor structurale sau a sistemului structural în ansamblu şi, dupã caz, a elementelor nestructurale ale construcţiei existente şi/sau introducerea unor elemente structurale suplimentare;
b) mãsuri aplicabile cu modificarea configuraţiei şi/sau a funcţiunii existente a construcţiei, cuprinzând reducerea numãrului de niveluri şi/sau înlãturarea unor porţiuni de construcţie, cu comportare defavorabila la acţiuni seismice sau care prezintã un risc ridicat de dislocare şi prabusire.
(2) Zona de intervenţie cuprinde totalitatea elementelor de construcţie - structurale şi nestructurale - asupra cãrora se acţioneazã prin mãsuri de intervenţie, în baza documentaţiei tehnico-economice verificate, avizate şi aprobate în condiţiile legii.
(3) Mãsurile de intervenţie includ şi desfacerea şi refacerea instalaţiilor, echipamentelor, finisajelor, precum şi alte lucrãri strict necesare din zona de intervenţie şi, dupã caz, lucrãri de imbunatatire a terenului de fundare.
(4) Refacerea instalaţiilor şi echipamentelor în zona de intervenţie include, dupã caz, înlocuirea acestora şi/sau a obiectelor aferente, precum şi executarea unor lucrãri de termoizolatie şi/sau hidroizolatie, lucrãri justificate de reglementãrile tehnice în vigoare şi de soluţia de intervenţie din documentaţia tehnico-economicã aprobatã.
(5) Demolarea totalã a construcţiei existente, ca alternativa la mãsurile de intervenţie pentru reducerea riscului seismic, se fundamenteazã distinct de cãtre expertul tehnic atestat pentru cerinta de calitate A1 - rezistenta şi stabilitate.
ART. 11
(1) Mãsurile de intervenţie se stabilesc cu respectarea <>Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a regulamentelor emise în aplicarea acesteia, <>Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, republicatã, cu modificãrile ulterioare, Normativului P100-92 şi a celorlalte acte normative, inclusiv a reglementãrilor tehnice în vigoare la data proiectãrii, respectiv executãrii lucrãrilor de intervenţie.
(2) Pentru intervenţiile la categoriile de construcţii care nu sunt nominalizate în Normativul P100-92 se au în vedere prescripţiile specifice, elaborate şi aprobate în condiţiile legii.
(3) Pentru intervenţiile la construcţiile existente declarate, potrivit legii, monumente istorice se au în vedere reglementãrile specifice, avizate de comisiile de specialiate ale Ministerului Culturii şi Cultelor şi Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.
ART. 12
(1) Mãsurile de intervenţie trebuie sa asigure un echilibru al performantelor, costurilor şi termenelor, avându-se în vedere realizarea unei calitãţi care sa satisfacã cerinţele utilizatorilor în condiţii de eficienta.
(2) Mãsurile de intervenţie se fundamenteazã din punct de vedere tehnic, economic, funcţional, urbanistic, arhitectural.
ART. 13
Proprietarii construcţiilor, persoane fizice sau juridice, şi asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţii identificate ca având degradari sau avarieri în urma unor acţiuni seismice vor acţiona pentru:
a) expertizarea tehnica a construcţiilor;
b) aprobarea deciziei de intervenţie;
c) proiectarea lucrãrilor de intervenţie;
d) executarea lucrãrilor de intervenţie.

SECŢIUNEA 1
Identificarea construcţiilor

ART. 14
(1) Identificarea construcţiilor existente din proprietate sau din administrare, care prezintã niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, degradari sau avarieri în urma unor acţiuni seismice se realizeazã în cadrul urmãririi comportãrii în exploatare a construcţiilor, prin:
a) examinarea vizuala a construcţiilor existente;
b) consultarea documentaţiei disponibile (proiect tehnic şi/sau detalii de executare, cartea tehnica a construcţiei, note tehnice de constatare dupã producerea unor evenimente importante, relevee întocmite în diferite ocazii).
(2) Obligaţiile şi rãspunderile ce revin proprietarilor, administratorilor şi responsabililor cu urmãrirea comportãrii în timp a construcţiilor sunt precizate în <>Legea nr. 10/1995 şi în Regulamentul aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 766/1997 .
ART. 15
(1) Pentru fiecare construcţie identificata se întocmeşte o fişa de identificare care cuprinde, în principal, informaţii privind: categoria de importanta şi clasa de importanta a construcţiei, hazardul seismic al amplasamentului definit prin hartile de zonare seismicã din Normativul P100-92, principalele caracteristici constructive, sistemul structural, numãrul de persoane, existenta spaţiilor publice la parter, anul construcţiei, normativul de proiectare antiseismica utilizat pentru proiectarea construcţiei (sau nivelul cunoştinţelor tehnice de proiectare antiseismica şi de execuţie ce au stat la baza realizãrii structurii de rezistenta), asimetria structurii în plan şi în elevatie şi numãrul de etaje ale acesteia, poziţia în localitate a construcţiei şi consecinţele la scara urbana ale unei prabusiri, efectele seismelor asupra construcţiei şi mãsurile de intervenţie realizate, condiţiile locale de teren ce pot favoriza perioade predominante ale terenului cvasirezonante cu perioada fundamentalã a construcţiei, alţi factori cu influente agravante (tasari neuniforme, explozii, incendii, coroziuni, intervenţii neautorizate la structura de rezistenta).
(2) Fişa de identificare se întocmeşte de persoana responsabilã cu urmãrirea curenta a construcţiei, desemnatã de proprietar.

SECŢIUNEA a 2-a
Expertizarea tehnica a construcţiilor

ART. 16
Expertizarea tehnica este o activitate complexa care cuprinde, dupã caz, cercetãri, experimentari şi/sau încercãri, studii, relevee, analize şi calcule necesare stabilirii stãrii tehnice a construcţiilor, pentru evaluarea capacitãţii acestora de satisfacere a cerintei de rezistenta şi stabilitate şi fundamentarea mãsurilor de intervenţie din punct de vedere tehnic, economic, funcţional, urbanistic şi arhitectural pentru reducerea riscului seismic al acestora.
ART. 17
(1) Expertizarea tehnica a construcţiilor se efectueazã cu respectarea Regulamentului de verificare şi expertizare tehnica de calitate a proiectelor, a execuţiei lucrãrilor şi construcţiilor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 , a Normativului P100-92 şi a celorlalte acte normative, inclusiv a reglementãrilor tehnice în domeniu.
(2) Expertizarea se finalizeazã printr-un raport de expertiza tehnica care conţine piese scrise şi piese desenate.
ART. 18
(1) Expertizarea se realizeazã de cãtre experţi tehnici atestaţi, care îşi pot desfasura activitatea în calitate de angajaţi ai unei persoane juridice autorizate sau autorizaţi ca persoane fizice sa desfãşoare activitãţi în mod independent.
(2) Prin persoana juridicã autorizata se înţelege persoana juridicã având calitatea de agent economic cu activitate de expertizare tehnica în construcţii cuprinsã în statut sau de instituţie publica cu atribuţii în domeniul expertizarii tehnice în construcţii şi care are angajat, în condiţiile legii, expert tehnic atestat pentru cerinta de calitate corespunzãtoare categoriei de construcţie ce urmeazã sa fie expertizata tehnic.
(3) Expertul tehnic atestat rãspunde de modul cum a evaluat nivelul de asigurare la acţiuni seismice al construcţiei existente şi de soluţiile de intervenţie pe care le propune, conform obligaţiilor ce decurg din <>Legea nr. 10/1995 , Regulamentul aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 şi Normativul P100-92.

SECŢIUNEA a 3-a
Aprobarea deciziei de intervenţie

ART. 19
Aprobarea deciziei de intervenţie este, potrivit legii, în competenta proprietarilor/asociaţiei de proprietari care, pe baza concluziilor fundamentate în raportul de expertiza tehnica, hotãrãsc/hotãrãşte continuarea, în condiţiile legii, a acţiunilor privind proiectarea şi executarea lucrãrilor de intervenţie pentru reducerea riscului seismic al construcţiei din proprietate.

SECŢIUNEA a 4-a
Proiectarea lucrãrilor de intervenţie

ART. 20
(1) Proiectarea lucrãrilor de intervenţie se realizeazã de cãtre persoane juridice autorizate, cu respectarea <>Legii nr. 10/1995 , Regulamentului aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 , Normativului P100-92 şi a celorlalte acte normative şi reglementãri tehnice în vigoare la data proiectãrii.
(2) Prin persoana juridicã autorizata se înţelege persoana juridicã având calitatea de agent economic cu activitate de proiectare în construcţii înscrisã în statut sau de instituţie publica cu atribuţii în domeniul proiectãrii în construcţii şi care are angajat, potrivit legii, personal tehnic pentru proiectarea, pe specialitãţi, a lucrãrilor de intervenţie corespunzãtor categoriilor de construcţii şi instalaţii pentru care urmeazã sa se efectueze proiectarea.
ART. 21
(1) Proiectarea lucrãrilor de intervenţie se elaboreazã în urmãtoarele faze:
a) faza I: studiul de fezabilitate;
b) faza a II-a:
(i) proiectul tehnic şi caietele de sarcini;
(ii) detaliile de executare.
(2) Trecerea la fazele ulterioare de proiectare este condiţionatã de elaborarea şi aprobarea studiului de fezabilitate de cãtre autoritatea contractantã (investitor), pentru achiziţiile de lucrãri din fonduri publice, definite în <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice.
ART. 22
(1) Soluţia de intervenţie din studiul de fezabilitate se elaboreazã în baza raportului de expertiza tehnica şi se avizeazã de cãtre expert tehnic atestat şi Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, organizatã, conform art. 4 alin. (1) lit. b) din ordonanta, în cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pentru construcţiile încadrate în clasa I de importanta - construcţii de importanta vitala pentru societate, a cãror funcţionalitate în timpul cutremurului şi imediat dupã cutremur trebuie sa fie asigurata integral.
(2) Conform <>Legii nr. 10/1995 şi a Regulamentului aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de executare se verifica, pe specialitãţi, de verificatori tehnici atestaţi.
ART. 23
Soluţia de intervenţie din studiul de fezabilitate aprobat trebuie sa conducã la ridicarea gradului nominal de asigurare la acţiuni seismice, cel puţin la valorile corespunzãtoare clasei de importanta a construcţiei existente prevãzute în reglementãrile tehnice în vigoare şi sa ţinã seama de posibilitãţile tehnice de realizare a lucrãrilor cu respectarea cerinţelor privind normele de protecţia muncii, igiena şi sãnãtatea oamenilor.
ART. 24
Conţinutul-cadru al documentaţiei de proiectare este prezentat în Secţiunea a III-a din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii, aprobatã prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.013/873/2001.

SECŢIUNEA a 5-a
Executarea lucrãrilor de intervenţie

ART. 25
(1) Executarea lucrãrilor de intervenţie se realizeazã de cãtre persoane juridice autorizate, cu respectarea obligaţiilor ce decurg din <>Legea nr. 10/1995 şi din reglementãrile tehnice în vigoare la data executãrii lucrãrilor de intervenţie.
(2) Prin persoana juridicã autorizata se înţelege persoana juridicã având calitatea de agent economic cu activitate de executare în construcţii-montaj înscrisã în statut pentru categoriile de construcţii şi instalaţii aferente pentru care urmeazã sa efectueze lucrãrile de intervenţie şi care are angajat, potrivit legii, personal tehnic de specialitate şi responsabili tehnici atestaţi pentru executarea, pe specialitãţi, a lucrãrilor de intervenţie.
ART. 26
Executarea lucrãrilor de intervenţie se face în baza autorizaţiei de construire pentru lucrãri de intervenţie, emisã potrivit <>Legii nr. 50/1991 , conform documentaţiei de proiectare legal aprobatã.
ART. 27
(1) Urmãrirea şi verificarea executãrii lucrãrilor de intervenţie este obligatorie şi se face prin diriginti de specialitate, ca reprezentanţi ai proprietarului sau ai investitorului, conform programului pentru controlul calitãţii stabilit de proiectant.
(2) Obligaţiile şi rãspunderile dirigintilor de specialitate sunt prevãzute în <>Legea nr. 10/1995 şi în Ghidul dirigintelui de specialitate în construcţii.
(3) Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C. este obligat, conform legii, sa participe la toate fazele determinante stabilite prin proiect şi acceptate de inspectoratele teritoriale în construcţii.
ART. 28
Proprietarii construcţiilor, investitorii, proiectantii şi executantii sunt obligaţi sa ia toate mãsurile tehnico-organizatorice şi financiare pentru ca, o data începutã executarea lucrãrilor de intervenţie, aceasta sa continue conform graficului de executare stabilit, cu încadrarea în durata de executare aprobatã potrivit autorizaţiei de construire emise pentru lucrãri de intervenţie.

CAP. 3
Finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice sau a agenţilor economici

ART. 29
Conform art. 5 alin. (1) lit. a) din ordonanta, fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la construcţiile existente în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice se vor asigura:
a) din bugetul de stat sau bugetele locale, pe baza programelor de investiţii ale ordonatorilor principali de credite, fonduri ce se cuprind la poziţia globalã "Alte cheltuieli de investiţii";
b) din veniturile proprii ale instituţiilor publice finanţate din venituri extrabugetare.
ART. 30
Conform art. 5 alin. (1) lit. b) din ordonanta, fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la construcţiile existente în proprietatea sau în administrarea agenţilor economici se vor asigura din fondurile proprii ale acestora.

CAP. 4
Contractarea expertizarii tehnice, proiectãrii şi executãrii lucrãrilor de consolidare

ART. 31
Expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, finanţate din fonduri publice se contracteazã, conform art. 17 din ordonanta, cu respectarea <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, a <>Hotãrârii Guvernului nr. 461/2001 pentru aprobarea normelor de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, precum şi a urmãtoarelor ordine comune ale ministrului finanţelor publice şi ale ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei:
- <>Ordinul nr. 1.013/873/2001 privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii;
- <>Ordinul nr. 1.014/874/2001 privind aprobarea structurii, conţinutului şi modului de utilizare a Documentaţiei standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de lucrãri.

CAP. 5
Organizarea, desfãşurarea şi finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta

ART. 32
În sensul ordonanţei şi conform <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare:
a) construcţia cu destinaţia de locuinta (clãdirea de locuit, potrivit clasificarii pe clase de importanta a construcţiilor conform Normativului P100-92) cuprinde locuinţe şi, dupã caz, spaţii cu alta destinaţie, care împreunã cu pãrţile comune indivize din clãdire alcãtuiesc un condominiu;
b) locuinta este construcţia alcãtuitã din una sau mai multe camere de locuit, cu dependintele, dotãrile şi utilitatile necesare, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii; destinaţia de locuinta se dovedeşte prin datele înscrise în actul de proprietate.
c) familia cuprinde soţul, sotia, copiii şi pãrinţii soţilor care locuiesc şi gospodãresc împreunã.
ART. 33
(1) În scopul organizãrii, desfãşurãrii şi finanţãrii acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta, proprietarii locuinţelor şi spaţiilor cu alta destinaţie din cadrul condominiului se constituie, în condiţiile legii, în asociaţie de proprietari.
(2) Asociaţia de proprietari se organizeazã şi funcţioneazã conform <>Legii nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare şi <>Ordonanţei Guvernului nr. 85/2001 .
ART. 34
(1) Pentru locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice, fondurile necesare privind finanţarea cheltuielilor pentru expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare se vor asigura, conform art. 5 alin. (2) din ordonanta, astfel:
a) din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pentru expertizarea tehnica;
b) din sursele proprii ale proprietarilor, din despãgubiri acordate de societãţile de asigurare şi/sau din credite, pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare.
(2) Pentru locuintele existente în proprietatea sau în administrarea instituţiilor publice sau a agenţilor economici, fondurile necesare privind finanţarea cheltuielilor pentru expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare se vor asigura conform art. 5 alin. (1) lit. a) şi b) din ordonanta.
ART. 35
(1) Clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se includ, conform art. 6 alin. (1) şi (2) din ordonanta, în programe anuale de acţiuni privind proiectarea şi execuţia lucrãrilor de consolidare pentru reducerea riscului seismic, denumite în continuare programe anuale, care se aproba prin hotãrâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare anuale aprobate cu aceasta destinaţie.
(2) Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile judeţene, împreunã cu consiliile locale, care benficiaza de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale, sunt obligate sa punã la dispoziţie Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, conform art. 6 alin. (3) din ordonanta, toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate.
ART. 36
(1) Fondurile necesare pentru finanţarea cheltuielilor privind proiectarea şi execuţia lucrãrilor de consolidare la clãdirile incluse în programele anuale se vor asigura, conform art. 7 alin. (1) din ordonanta, astfel:
a) din transferuri de la bugetul de stat, în limita fondurilor aprobate anual cu aceasta destinaţie în bugetul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, pentru locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice, prin excepţie de la prevederile art. 5 alin. (2) lit. b) din ordonanta;
b) din bugetele locale, pentru locuintele şi spaţiile cu alta destinaţie decât cea de locuinta, aflate în proprietatea sau în administrarea autoritãţilor administraţiei publice locale;
c) din bugetul de stat, din bugetele locale sau din venituri extrabugetare, dupã caz, în limita fondurilor stabilite anual cu aceasta destinaţie pentru locuintele şi spaţiile cu alta destinaţie decât cea de locuinta, existente în proprietatea sau în administrarea celorlalte instituţii publice, în funcţie de subordonarea instituţiilor respective;
d) din fondurile proprii ale agenţilor economici, pentru locuintele şi spaţiile cu alta destinaţie decât cea de locuinta, aflate în proprietatea sau în administrarea acestora.
(2) Instituţiile publice şi agenţii economici care deţin în proprietate sau administrare locuinţe sau spaţii cu alta destinaţie decât cea de locuinta în clãdirile incluse în programele anuale sunt obligate sa asigure, conform art. 7 alin. (2) din ordonanta finanţarea proiectãrii şi executãrii lucrãrilor de consolidare, proporţional cu cota-parte indivizã pe care o deţin din proprietatea comuna.
ART. 37
Conform art. 16 alin. (4) din ordonanta, consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale rãspund, potrivit legii, de utilizarea creditelor bugetare şi de folosirea cu eficienta a sumelor primite ca transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea, în condiţiile ordonanţei, a cheltuielilor privind expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit.
ART. 38
(1) Repartizarea cheltuielilor efectuate pentru expertizarea tehnica, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, inclusiv verificarea proiectelor, emiterea acordurilor şi avizelor, dirigentia de şantier, taxe şi alte cheltuieli cuprinse în devizul general, se face proporţional cu cota-parte indivizã din proprietatea comuna, aferentã fiecãrei proprietãţi individuale din cadrul condominiului.
(2) Proprietatea comuna include toate pãrţile proprietãţii care sunt în folosinta comuna ca: terenul pe care este construitã clãdirea, structura de rezistenta (fundaţii, stâlpi, grinzi, pereţi portanti, planşee, sarpanta), casa scãrii, subsolurile, instalaţiile clãdirii aflate în folosinta comuna.
(3) Prin cota-parte se înţelege cota de proprietate care îi revine fiecãrui apartament proprietate individualã din proprietatea comuna, astfel cum este înscrisã în actul de proprietate. În situaţia în care cotele-pãrţi nu sunt înscrise în actele de proprietate, ele vor fi calculate pentru fiecare apartament, corespunzãtor cu raportul dintre suprafata utila a fiecãrui apartament şi totalul suprafeţelor utile ale tuturor apartamentelor din imobil.
ART. 39
(1) În scopul atribuirii în comun a contractelor pentru expertizarea tehnica şi, respectiv, proiectarea lucrãrilor de consolidare, precum şi pentru executarea lucrãrilor de consolidare, prin convenţii civile se constituie asociaţii contractante, conform <>art. 5 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 , fãrã a se constitui o noua persoana juridicã, formate din urmãtoarele pãrţi:
a) consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti este autoritatea contractantã, reprezentatã prin primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti;
b) asociaţia de proprietari, reprezentatã prin preşedintele asociaţiei;
c) dupã caz, proprietarii persoane fizice şi juridice ai spaţiilor cu alta destinaţie şi proprietarii persoane juridice ai locuinţelor din cadrul condominiului care, potrivit ordonanţei, finanţeazã din surse proprii acţiunile pentru reducerea riscului seismic a construcţiei cu destinaţia de locuinta.
(2) Autoritatea contractantã reprezintã pãrţile asociaţiei contractante, în calitate de achizitor unic în raporturile cu persoana juridicã care efectueazã, dupã caz, expertizarea tehnica şi, respectiv, proiectarea lucrãrilor de consolidare sau executarea de lucrãri.
(3) Prin convenţia civilã de constituire a asociaţiei contractante se vor stabili, în condiţiile şi cu respectarea ordonanţei şi a celorlalte acte normative în domeniu:
a) proprietarii, destinaţia spaţiilor din clãdire şi coteleparti indivize din proprietatea comuna care revine fiecãrei proprietãţi individuale, conform actelor de proprietate intabulate în cartea funciarã;
b) sursele de finanţare asigurate, în condiţiile ordonanţei, dupã caz, din: transferuri de la bugetul de stat, bugetul local, sursele proprii ale proprietarilor;
c) obligaţiile în sarcina fiecãrei pãrţi, conform ordonanţei şi celorlalte acte normative în vigoare, privind:
(i) atribuirea, prin procedura de achiziţie publica, a contractului de prestare de servicii sau de executare a lucrãrilor;
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, precum şi existenta certificatului de urbanism, respectiv a autorizaţiei de construire, conform <>Legii nr. 50/1991 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, pentru proiectarea, respectiv executarea lucrãrilor de consolidare;
(iii) instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice pentru executarea lucrãrilor de consolidare;
(iv) derularea contractelor, recepţia, repartizarea cheltuielilor efectuate (pe surse de finanţare şi pe proprietari), decontarea cheltuielilor efectuate şi recuperarea, în condiţiile ordonanţei, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare;
(4) Fiecare parte semnatara a convenţiei civile rãspunde, în condiţiile legii, de îndeplinirea obligaţiilor, conform actelor normative în vigoare şi convenţiei încheiate.
(5) La convenţia civilã se anexeazã:
a) Pentru expertizarea tehnica:
(i) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a expertizarii tehnice;
(iii) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 5 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
b) Pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare:
(i) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, al carei conţinut-cadru este prezentat în anexa nr. 15, precum şi declaraţiile autentificate ale proprietarilor formulate conform anexei nr. 16;
(iii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea proiectãrii, în condiţiile ordonanţei, în vederea executãrii lucrãrilor de consolidare;
(iv) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 7 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
c) Pentru executarea lucrãrilor de consolidare:
(i) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei, întocmitã conform anexei nr. 6;
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a executãrii lucrãrilor de consolidare;
(iii) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 7 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
(iv) documentele, potrivit legii, pentru instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice care beneficiazã de fonduri din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
(6) Convenţiile civile pentru constituirea asociaţiilor contractante îşi înceteazã valabilitatea o data cu admiterea recepţiei prestãrii de servicii, respectiv o data cu admiterea recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare.
ART. 40
Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în vederea prevenirii unui potenţial dezastru provocat de cutremure, pot solicita instanţei de judecata, conform art. 4 alin. (5) din ordonanta, sa oblige proprietarii construcţiilor cu destinaţia de locuinta încadrate în clasa I de risc seismic sa ia mãsurile de intervenţie stabilite prin raportul de expertiza tehnica. Acţiunea se adreseazã judecãtoriei în raza cãreia este situata construcţia şi este scutitã de taxa de timbru.

SECŢIUNEA 1
Circuitul informaţional-decizional

ART. 41
Circuitul informaţional-decizional pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta, prezentat în anexa nr. 1, cuprinde acţiuni grupate astfel:
a) identificarea - inventarierea şi expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta care prezintã niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, aprobarea deciziei de intervenţie şi emiterea certificatului de urbanism, conform anexei nr. 2;
b) proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public şi emiterea autorizaţiei de construire, conform anexei nr. 3;
c) executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, conform anexei nr. 4.

SECŢIUNEA a 2-a
Identificarea-inventarierea construcţiilor cu destinaţia de locuinta, expertizarea tehnica şi aprobarea deciziei de intervenţie

§ 1. Identificarea şi inventarierea construcţiilor cu destinaţia de locuinta

ART. 42
Conform art. 4 alin. (3) lit. b) din ordonanta, consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale acţioneazã, în aria lor de autoritate, pentru:
a) identificarea şi inventarierea construcţiilor cu destinaţia de locuinta care prezintã niveluri insuficiente de protecţie la acţiuni seismice, degradari sau avarieri în urma unor acţiuni seismice;
b) întocmirea fişelor de identificare;
c) stocarea, gestionarea şi prelucrarea datelor sub forma de situaţii analitice şi de sinteza, cu ajutorul sistemelor automate de calcul, pentru elaborarea programelor şi monitorizarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta.
ART. 43
În acţiunea de inventariere se includ, cu prioritate, clãdirile de locuit amplasate în localitãţi urbane din zonele seismice de calcul A 'f7 E (conform Normativului P100-92) pentru care, conform standardului de zonare seismicã a teritoriului României, intensitatea seismicã, exprimatã în grade pe scara MSK, este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din ordonanta.

§ 2. Întocmirea fisei de identificare a construcţiei tip clãdire

ART. 44
Administratorul asociaţiei de proprietari, dupã caz, responsabilul desemnat cu urmãrirea comportãrii în timp a construcţiei, indrumat din punct de vedere tehnic de persoana desemnatã din aparatul propriu de specialitate al primarului, întocmeşte fişa de identificare a construcţiei tip clãdire cu destinaţia de locuinta.

§ 3. Solicitarea expertizarii tehnice a construcţiei cu destinaţia de locuinta

ART. 45
(1) Asociaţia de proprietari, pe baza fisei de identificare, solicita expertizarea tehnica a construcţiei cu destinaţia de locuinta.
(2) Cererea pentru expertizarea tehnica, întocmitã conform anexei nr. 7, se înregistreazã la consiliul local, respectiv la consiliul local al sectorului municipiului Bucureşti, însoţitã de urmãtoarele documente întocmite de asociaţia de proprietari şi verificate de persoana desemnatã din aparatul propriu de specialitate al primarului:
a) fişa de identificare a construcţiei tip clãdire cu destinaţia de locuinta, întocmitã conform anexei nr. 5;
b) lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire, întocmitã conform anexei nr. 6.
(3) Pana la data de 1 mai a anului în curs pentru anul urmãtor, consiliile locale, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti verifica şi centralizeazã cererile şi transmit consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, listele întocmite conform anexei nr. 8, cuprinzând solicitarile pentru anul urmãtor privind expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta.

§ 4. Centralizarea solicitãrilor şi estimarea cheltuielilor pentru expertizare

ART. 46
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti:
a) analizeazã, verifica şi centralizeazã listele cu propuneri privind expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta;
b) stabilesc prioritãţile, din punct de vedere tehnic, la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, cu avizul inspectoratelor teritoriale în construcţii, şi estimeaza cheltuielile pentru expertizarea tehnica, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 5 alin. (2) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente expertizarii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit.
ART. 47
Pana la data de 15 mai a anului în curs pentru anul urmãtor consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întocmesc şi transmit la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatorul listelor de prioritati, întocmit conform anexei nr. 9, privind expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta.

§ 5. Fundamentarea necesarului de fonduri bugetare

ART. 48
Pana la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei examineazã centralizatoarele listelor de prioritati şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 5 alin. (2) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente expertizarii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit.

§ 6. Comunicarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 49
(1) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în limita fondurilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat la capitolul "Servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe" - articolul "Transferuri consolidabile", stabileşte şi comunica consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sumele aprobate, din transferuri de la bugetul de stat conform art. 5 alin. (2) lit. a) din ordonanta, aferente expertizarii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit.
(2) Consiliul judeţean comunica consiliilor locale sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat conform art. 5 alin. (2) lit. a) din ordonanta, aferente expertizarii tehnice a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit.

§ 7. Stabilirea prioritatilor anuale pentru expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta

ART. 50
(1) Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în limita sumelor aprobate din transferuri de la bugetul de stat şi a celorlalte surse de finanţare asigurate, dupã caz, din bugetul local şi/sau sursele proprii ale proprietarilor, definitiveaza, pe criterii tehnice, lista de prioritati pentru anul în curs privind expertizarea tehnica a construcţiilor cu destinaţia de locuinta.
(2) Criteriile tehnice avute în vedere sunt:
a) clasa de importanta a construcţiei (începând cu clãdirile de locuit încadrate în clasa III de importanta, conform Normativului P100-92);
b) numãrul de persoane din clãdire, începând cu cele cu mari aglomerari de persoane;
c) regimul de înãlţime al clãdirii, începând cu clãdirile multietajate, cu spaţii publice la parter sau la alte niveluri;
d) anul construirii/normativul de proiectare antiseismica utilizat pentru proiectarea clãdirii (începând cu clãdirile a cãror structura de rezistenta a fost realizatã fãrã cunoştinţe de proiectare antiseismica);
e) poziţia în localitate a clãdirii, începând cu cele ce pot avea consecinţe la scara urbana în urma prabusirii;
f) condiţiile locale de teren, începând cu cele ce pot favoriza perioade predominante ale terenului cvasirezonante cu perioada fundamentalã a clãdirii;
g) acţiunea unor factori cu efecte agravante asupra rezistentei şi stabilitatii clãdirii (tasari neuniforme, explozii, incendii, coroziuni, intervenţii neautorizate la structura de rezistenta etc.).

§ 8. Înştiinţarea asociaţiei de proprietari

ART. 51
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, în baza listei de prioritati, definitivata conform art. 50, comunica asociaţiilor de proprietari includerea construcţiilor cu destinaţia de locuinta în programul de acţiuni pe anul în curs pentru expertizarea tehnica.

§ 9. Hotãrârea asociaţiei de proprietari

ART. 52
În baza înştiinţãrii privind includerea construcţiei cu destinaţia de locuinta în programul de acţiuni pe anul în curs pentru expertizarea tehnica, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea expertizarii, care urmeazã sa fie finanţatã conform art. 5 din ordonanta.

§ 10. Constituirea asociaţiei contractante

ART. 53
(1) În scopul atribuirii, în comun, a contractului de expertizare tehnica, prin convenţie civilã se constituie asociaţia contractantã, conform art. 39.
(2) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea conţinutului-cadru al convenţiei civile, conform modelului prezentat în anexa nr. 30, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice privind expertizarea tehnica a construcţiilor.

§ 11. Organizarea procedurii de achiziţie publica şi atribuirea contractului de prestare de servicii pentru expertizarea tehnica

ART. 54
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti organizeazã, cu respectarea art. 31 şi 39, atribuirea contractului de achiziţie publica de servicii pentru expertizarea tehnica a construcţiei cu destinaţia de locuinta.
ART. 55
(1) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea modelului de contract-cadru de prestãri de servicii, prevãzut în secţiunea V din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii, aprobatã prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.013/873/2001, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice privind expertizarea tehnica a construcţiilor.
(2) Ca regula, în documentaţia privind elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia expertizarii tehnice a construcţiilor cu destinaţia de locuinta se vor preciza:
(i) criteriul pentru atribuirea contractului de servicii este preţul cel mai scãzut;
(ii) preţul contractului nu se actualizeazã;
(iii) plata din transferuri de la bugetul de stat a coteiparti din preţul contractului (inclusiv TVA), pentru cheltuielile efectuate privind expertizarea tehnica a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice, se datoreazã şi se efectueazã dupã aprobarea şi deschiderea, în condiţiile legii, a creditelor bugetare şi virarea sumelor aprobate în bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

§ 12. Elaborarea raportului de expertiza tehnica

ART. 56
Raportul de expertiza tehnica se elaboreazã în baza Normativului P100-92 şi a celorlalte reglementãri tehnice în vigoare la data elaborãrii acestuia, cu respectarea <>Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a Regulamentului de verificare şi expertizare tehnica de calitate a proiectelor şi a execuţiei lucrãrilor şi construcţiilor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 .
ART. 57
Raportul de expertiza tehnica, cuprinzând piese scrise şi desenate, se preda de cãtre expertul tehnic, dupã cum urmeazã:
a) doua exemplare la consiliul local, din care un exemplar pentru persoana juridicã autorizata, care va elabora proiectarea lucrãrilor de consolidare;
b) doua exemplare la consiliul judeţean, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din care un exemplar pentru Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
c) un exemplar la asociaţia de proprietari pentru completarea cãrţii tehnice a construcţiei şi aprobarea, conform art. 2 din ordonanta, a deciziei de intervenţie privind proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare.

§ 13. Avizarea raportului de expertiza în Comisia tehnica de specialitate

ART. 58
La solicitarea consiliului local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei avizeazã, din punct de vedere tehnic, soluţiile de intervenţie fundamentate în raportul de expertiza tehnica pentru construcţiile cu destinaţia de locuinta încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic.

§ 14. Recepţia raportului de expertiza tehnica

ART. 59
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti numeşte comisia şi organizeazã recepţia rapoartelor de expertiza tehnica.
(2) La recepţia rapoartelor de expertiza tehnica ale construcţiilor cu destinaţia de locuinta expertizate tehnic şi încadrate în clasa I de risc seismic se va lua în considerare avizul Comisiei tehnice pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

§ 15. Verificarea documentelor, întocmirea decontului justificativ şi acordarea vizei de control financiar preventiv

ART. 60
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica documentele, întocmeşte decontul justificativ întocmit conform anexei nr. 11 şi acorda viza de control financiar preventiv pentru rapoartele de expertiza tehnica pentru care a fost admisã recepţia.
(2) Pana la data de 5 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile locale înainteazã la consiliul judeţean deconturile justificative, în doua exemplare, însoţite de procesele-verbale de recepţie.

§ 16. Centralizarea deconturilor justificative

ART. 61
(1) Consiliul judeţean, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica documentele, întocmeşte centralizatorul deconturilor justificative conform anexei nr. 12.
(2) Pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, înregistreazã la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatoarele deconturilor justificative avizate, anexând câte un exemplar din:
a) sinteza raportului de expertiza tehnica întocmitã conform anexei nr. 10;
b) raportul de expertiza tehnica;
c) procesul-verbal de admitere a recepţiei raportului de expertiza tehnica.

§ 17. Solicitarea deschiderii creditelor bugetare pentru servicii executate de expertizare tehnica

ART. 62
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei:
a) examineazã centralizatoarele deconturilor justificative;
b) întocmeşte Nota de fundamentare, conform anexei nr. 13;
c) solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 5 alin. (2) lit. a) din ordonanta, pentru expertizarea tehnica a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit.

§ 18. Repartizarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 63
În limita creditelor bugetare deschise:
a) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta;
b) consiliul judeţean vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor locale, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.

§ 19. Plata deconturilor justificative

ART. 64
Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la primirea sumelor în cont, în termen de 3 zile lucrãtoare, vor efectua plãţile în conturile experţilor nominalizaţi în deconturile justificative.
ART. 65
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale, rãspund, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor primite ca transferuri de la bugetul de stat, pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnica a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.

§ 20. Notificarea proprietarilor

ART. 66
(1) Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform art. 4 alin. (3) lit. c) din ordonanta, pentru construcţiile cu destinaţia de locuinta, expertizate tehnic şi încadrate prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic, vor notifica în scris proprietarilor, persoane fizice sau juridice, şi asociaţiilor de proprietari, precum şi persoanelor juridice care au în administrare aceste construcţii obligaţiile ce le revin, potrivit prevederilor legale, pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, precum şi faptul ca îşi asuma riscul şi rãspunderea pentru efectele potenţiale ale seismelor, în situaţia în care nu se conformeazã obligaţiilor legale.
(2) Proprietarii, asociaţiile de proprietari, precum şi persoanele juridice care au în administrare astfel de construcţii, pe lângã obligaţiile şi responsabilitãţile ce le revin potrivit ordonanţei, au şi obligaţiile şi responsabilitãţile prevãzute de:
a) <>Legea nr. 10/1995 ;
b) <>Legea nr. 50/1991 ;
c) Regulamentul-cadru al asociaţiilor de proprietari, aprobat prin <>Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare;
d) <>Ordonanta Guvernului nr. 85/2001 .

§ 21. Aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 67
În baza raportului de expertiza tehnica pentru care a fost admisã recepţia, preşedintele asociaţiei de proprietari convoacã adunarea generalã a proprietarilor pentru:
a) prezentarea concluziilor fundamentale în raportul de expertiza tehnica;
b) aprobarea, în condiţiile ordonanţei, a deciziei de intervenţie şi continuarea, conform art. 2 din ordonanta, a acţiunilor privind proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare pentru reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta.
ART. 68
(1) Hotãrârea asociaţiei de proprietari, al carei conţinut-cadru este prezentat în anexa nr. 15, privind aprobarea în condiţiile ordonanţei a acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare privind reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta este obligatorie pentru toţi proprietarii din cadrul condominiului.
(2) La hotãrârea asociaţiei de proprietari se anexeazã:
a) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor din clãdire, întocmitã conform anexei nr. 6;
b) declaraţiile formulate conform anexei nr. 16, pe propria rãspundere, autentificate, ale proprietarilor condominiului privind continuarea, conform ordonanţei, a acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare în vederea reducerii riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta.

§ 22. Cererea pentru emiterea certificatului de urbanism

ART. 69
Urmare aprobãrii în adunarea generalã a proprietarilor a deciziei de intervenţie privind continuarea acţiunilor pentru reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta, asociaţia de proprietari depune cerere la autoritatea administraţiei publice locale abilitata, în condiţiile legii, pentru emiterea certificatului de urbanism.

§ 23. Emiterea certificatului de urbanism

ART. 70
Certificatul de urbanism se emite în condiţiile şi cu respectarea <>Legii nr. 50/1991 , republicatã, şi a normelor metodologice de aplicare.

SECŢIUNEA a 3-a
Proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public

§ 1. Centralizarea clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public şi estimarea cheltuielilor pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare

ART. 71
Consiliile locale, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti:
a) întocmesc şi actualizeazã periodic lista clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic;
b) pana la data de 1 mai a anului în curs pentru anul urmãtor transmit consiliului judeţean, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, listele actualizate.
ART. 72
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti:
a) analizeazã, verifica şi centralizeazã listele actualizate de consiliile locale;
b) stabilesc prioritãţile, pe criterii tehnice conform art. 50 alin. (2), la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, cu avizul inspectoratelor teritoriale în construcţii, cuprinzând clãdirile de locuit multietajate care prezintã pericol public, din cele încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic;
c) estimeaza cheltuielile pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente proiectãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
ART. 73
Pana la data de 15 mai a anului în curs pentru anul urmãtor consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întocmesc şi transmit la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatorul listelor de prioritati întocmit conform anexei nr. 17, privind proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 2. Fundamentarea necesarului de fonduri bugetare

ART. 74
Pana la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei examineazã centralizatoarele listelor de prioritati şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente proiectãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 3. Comunicarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 75
(1) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în limita fondurilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat la capitolul "Servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe" - articolul "Transferuri consolidabile", stabileşte şi comunica consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, aferente proiectãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
(2) Consiliul judeţean comunica consiliilor locale sumele aprobate privind finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, aferente proiectãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 4. Stabilirea prioritatilor anuale pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare

ART. 76
În limita sumelor aprobate, consiliile judeţene împreunã cu consiliile locale, orãşeneşti şi municipale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, definitiveaza pe criterii tehnice şi înainteazã la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei lista de prioritati pentru anul în curs privind includerea clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare.

§ 5. Avizarea prioritatilor pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare

ART. 77
Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, conform art. 6 alin. (2) din ordonanta, avizeazã lista de prioritati pentru anul în curs privind includerea clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public în programul anual de acţiuni pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare.

§ 6. Promovarea programului anual de acţiuni

ART. 78
(1) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei împreunã cu Ministerul Administraţiei Publice, conform art. 6 alin. (2) din ordonanta, în baza prioritatilor stabilite pe criterii tehnice de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, elaboreazã programul anual de acţiuni pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, care se aproba prin hotãrâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare anuale aprobate cu aceasta destinaţie.
(2) Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale care beneficiazã de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale, sunt obligate, conform art. 6 alin. (3) din ordonanta, sa punã la dispoziţie Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate.

§ 7. Notificarea proprietarilor/asociaţiei de proprietari

ART. 79
Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vor notifica în scris proprietarilor/asociaţiilor de proprietari (anexa nr. 18), includerea clãdirilor de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare.

§ 8. Hotãrârea asociaţiei de proprietari

ART. 80
În baza notificãrii privind includerea clãdirii de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea proiectãrii în vederea executãrii lucrãrilor de consolidare, care urmeazã sa fie finanţatã conform art. 7 alin. (1) din ordonanta.

§ 9. Constituirea asociaţiei contractante

ART. 81
(1) În scopul atribuirii în comun a contractului privind proiectarea lucrãrilor de consolidare, prin convenţie civilã, se constituie asociaţia contractantã, conform art. 39.
(2) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea conţinutului-cadru al convenţiei civile, prezentat în anexa nr. 30, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta.

§ 10. Organizarea procedurîi de achiziţie publica şi atribuirea contractului de prestare de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare

ART. 82
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, este autoritatea contractantã care organizeazã, cu respectarea art. 31 şi 39, atribuirea contractului de achiziţie publica de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
ART. 83
(1) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea modelului de contract-cadru de prestãri de servicii, prevãzut în Secţiunea V din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii, aprobatã prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.013/873/2001, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta.
(2) Ca regula, în documentaţia privind elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta se vor preciza:
(i) criteriul pentru atribuirea contractului de servicii este preţul cel mai scãzut;
(ii) se accepta actualizarea preţului contractului conform Modelului 1 din Secţiunea II - Fişa de date a achiziţiei din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de servicii (preţ ferm al ofertei, consolidat în euro, la care se adauga TVA);
(iii) plata din transferuri de la bugetul de stat a coteiparti din preţul contractului (inclusiv TVA), pentru cheltuielile efectuate privind proiectarea consolidãrii locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice, se datoreazã şi se efectueazã dupã aprobarea şi deschiderea, în condiţiile legii, a creditelor bugetare şi virarea sumelor aprobate în bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

§ 11. Elaborarea studiului de fezabilitate

ART. 84
Studiul de fezabilitate reprezintã faza I de proiectare a lucrãrilor de consolidare şi se elaboreazã în baza raportului de expertiza tehnica, cu respectarea actelor normative şi a reglementãrilor tehnice în vigoare la data elaborãrii acestuia, precum şi a precizãrilor din cap. II secţiunea a 4-a.
ART. 85
Studiul de fezabilitate, cuprinzând piese scrise şi desenate, se preda de cãtre proiectant, dupã cum urmeazã:
a) un exemplar la consiliul local;
b) doua exemplare la consiliul judeţean, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din care un exemplar pentru Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
c) un exemplar la asociaţia de proprietari.

§ 12. Avizarea studiului de fezabilitate

ART. 86
Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei avizeazã soluţiile de intervenţie dezvoltate în studiul de fezabilitate pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 13. Aprobarea studiului de fezabilitate

ART. 87
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform art. 10 alin. (1) lit. a) din ordonanta, aproba prin hotãrâre studiile de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, incluse în programele anuale de acţiuni.
(2) La avizare se vor lua în considerare avizele de principiu nominalizate în certificatul de urbanism, precum şi avizul Comisiei tehnice pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

§ 14. Elaborarea proiectului tehnic, caietelor de sarcini şi detaliilor de execuţie

ART. 88
Proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de executare reprezintã fazele ulterioare de proiectare a lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate şi se elaboreazã cu respectarea actelor normative şi a reglementãrilor tehnice în vigoare la data elaborãrii acestora, precum şi a precizãrilor din cap. II secţiunea a 4-a.
ART. 89
Proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de executare a lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate, cuprinzând piese scrise şi desenate, se preda de cãtre proiectant, dupã cum urmeazã:
a) patru exemplare la consiliul local, din care trei exemplare pentru persoana juridicã autorizata care va executa lucrãrile de consolidare;
b) doua exemplare la consiliul judeţean, respectiv la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, din care un exemplar pentru Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei;
c) un exemplar la asociaţia de proprietari, pentru completarea cãrţii tehnice a construcţiei.

§ 15. Asigurarea verificãrii documentaţiei tehnice de proiectare a lucrãrilor de consolidare

ART. 90
(1) Documentaţia tehnica de proiectare a lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate se verifica, pe specialitãţi, pentru asigurarea cerinţelor de calitate impuse prin <>Legea nr. 10/1995 .
(2) Verificarea se efectueazã de cãtre verificatori tehnici atestaţi, cu respectarea Regulamentului aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 925/1995 şi a celorlalte acte normative în domeniu.

§ 16. Recepţia proiectului

ART. 91
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, numeşte comisia şi organizeazã recepţia proiectului pentru executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate.
(2) La recepţia proiectului pentru executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate, încadrate prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, se va lua în considerare avizul Comisiei tehnice pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei.

§ 17. Verificarea documentelor de plata, întocmirea decontului justificativ şi acordarea vizei de control financiar preventiv

ART. 92
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica documentele, întocmeşte decontul justificativ (anexa nr. 20) şi acorda viza de control financiar preventiv pentru proiectele pentru care a fost admisã recepţia în Consiliul tehnico-economic.
(2) Pana la data de 5 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile locale înainteazã la consiliul judeţean deconturile justificative, în doua exemplare, însoţite de procesele-verbale de recepţie.

§ 18. Centralizarea deconturilor justificative

ART. 93
(1) Consiliul judeţean, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica documentele şi întocmeşte centralizatorul deconturilor justificative conform anexei nr. 21.
(2) Pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, înregistreazã la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatoarele deconturilor justificative avizate, anexând câte un exemplar din:
a) sinteza studiului de fezabilitate, întocmitã conform anexei nr. 19;
b) proiectul tehnic, caietele de sarcini şi detaliile de execuţie;
c) procesul-verbal de admitere a recepţiei documentaţiei tehnico-economice privind proiectarea lucrãrilor de consolidare.

§ 19. Solicitarea deschiderii creditelor bugetare pentru servicii executate de proiectare a lucrãrilor de consolidare

ART. 94
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei:
a) examineazã centralizatoarele deconturilor justificative;
b) întocmeşte Nota de fundamentare, conform anexei nr. 22;
c) solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, a cheltuielilor efectuate pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare, aferente locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 20. Repartizarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 95
În limita creditelor bugetare deschise:
a) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta;
b) consiliul judeţean vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor locale, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta.

§ 21. Plata deconturilor justificative

ART. 96
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la primirea sumelor în cont, în termen de trei zile lucrãtoare, va efectua plãţile în conturile proiectanţilor - persoane juridice - nominalizaţi în deconturile justificative.
ART. 97
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale rãspund, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor primite ca transferuri de la bugetul de stat, pentru finanţarea cheltuielilor privind proiectarea lucrãrilor de consolidare a clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 22. Cererea pentru emiterea autorizaţiei de construire

ART. 98
Asociaţia de proprietari, în vederea continuãrii executãrii lucrãrilor de consolidare, conform ordonanţei, pentru reducerea riscului seismic al clãdirii de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, depune cerere la autoritatea administraţiei publice locale abilitata, în condiţiile legii, pentru emiterea autorizaţiei de construire.

§ 23. Emiterea autorizaţiei de construire

ART. 99
(1) Autorizaţia de construire pentru executarea lucrãrilor de consolidare la clãdirea de locuit multietajata incadrata prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se emite în condiţiile şi cu respectarea <>Legii nr. 50/1991 , republicatã.
(2) Proprietarii, persoane fizice, beneficiazã conform art. 15 din ordonanta, prin exceptarea de la prevederile legale, de scutirea de taxa privind eliberarea autorizaţiei de construire pentru executarea lucrãrilor de consolidare la construcţiile cu destinaţia de locuinta din proprietate.

SECŢIUNEA a 4-a
Executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public

§ 1. Centralizarea clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public şi estimarea cheltuielilor pentru executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 100
Consiliile locale, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucureşti:
a) întocmesc şi actualizeazã periodic lista clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic;
b) pana la data de 1 mai a anului în curs pentru anul urmãtor transmit consiliului judeţean, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, listele actualizate.
ART. 101
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti:
a) analizeazã, verifica şi centralizeazã listele actualizate de consiliile locale;
b) stabilesc prioritãţile, pe criterii tehnice conform art. 50 alin. (2), la nivelul judeţului, respectiv al municipiului Bucureşti, cu avizul inspectoratelor teritoriale în construcţii, cuprinzând clãdirile de locuit multietajate care prezintã pericol public, din cele încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic;
c) estimeaza cheltuielile pentru executarea lucrãrilor de consolidare, din care sumele necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente executãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
ART. 102
Pana la data de 15 mai a anului în curs pentru anul urmãtor consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, întocmesc şi transmit la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatorul listelor de prioritati (anexa nr. 23), privind executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, şi estimarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat.

§ 2. Fundamentarea necesarului de fonduri bugetare

ART. 103
Pana la data de 1 iunie a anului în curs pentru anul urmãtor Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei examineazã centralizatoarele listelor de prioritati şi prezintã Ministerului Finanţelor Publice propunerile pentru includerea în proiectul bugetului de stat a sumelor necesare din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, pentru finanţarea cheltuielilor aferente executãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 3. Comunicarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 104
(1) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, în limita fondurilor aprobate anual prin Legea bugetului de stat la capitolul "Servicii şi dezvoltare publica şi locuinţe" - articolul "Transferuri consolidabile", stabileşte şi comunica consiliilor judeţene, respectiv Consiliului General al Municipiului Bucureşti, sumele aprobate din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, aferente executãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
(2) Consiliul judeţean comunica consiliilor locale, orãşeneşti şi municipale sumele aprobate privind finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat, conform art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, aferente executãrii lucrãrilor de consolidare la locuintele proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 4. Stabilirea prioritatilor anuale pentru executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 105
În limita sumelor aprobate, consiliile judeţene împreunã cu consiliile locale, orãşeneşti şi municipale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, definitiveaza pe criterii tehnice şi înainteazã la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei lista de prioritati pentru anul în curs privind includerea clãdirilor de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni, pentru executarea lucrãrilor de consolidare.

§ 5. Avizarea prioritatilor pentru executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 106
Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor din cadrul Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei, conform art. 6 alin. (2) din ordonanta, avizeazã lista de prioritati pentru anul în curs privind includerea clãdirilor de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni pentru executarea lucrãrilor de consolidare.

§ 6. Promovarea programului anual de acţiuni

ART. 107
(1) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei împreunã cu Ministerul Administraţiei Publice, conform art. 6. alin. (2) din ordonanta, în baza prioritatilor stabilite pe criterii tehnice de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi de consiliile judeţene şi avizate de Comisia tehnica pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor, elaboreazã programul anual de acţiuni pentru executarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, care se aproba prin hotãrâre a Guvernului, în limita prevederilor bugetare anuale aprobate cu aceasta destinaţie.
(2) Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale care beneficiazã de sume alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru finanţarea programelor anuale, sunt obligate, conform art. 6 alin. (3) din ordonanta, sa punã la dispoziţie Ministerului lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei toate documentele justificative solicitate, rãspunzând pentru necesitatea şi oportunitatea sumelor solicitate, precum şi pentru realitatea, exactitatea şi legalitatea sumelor cheltuite în scopul pentru care au fost alocate.

§ 7. Notificarea proprietarilor/asociaţiei de proprietari

ART. 108
Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, vor notifica în scris proprietarilor/asociaţiilor de proprietari, conform anexei nr. 18, includerea clãdirilor de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru executarea lucrãrilor de consolidare.

§ 8. Hotãrârea asociaţiei de proprietari

ART. 109
În baza notificãrii privind includerea clãdirii de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, în programul anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului pentru executarea lucrãrilor de consolidare, asociaţia de proprietari hotãrãşte contractarea executãrii lucrãrilor de consolidare, care urmeazã sa fie finanţatã conform art. 7 alin. (1) din ordonanta.

§ 9. Constituirea asociaţiei contractante

ART. 110
(1) În scopul atribuirii, în comun, a contractului privind executarea lucrãrilor de consolidare, prin convenţie civilã se constituie asociaţia contractantã, conform art. 39.
(2) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea conţinutului-cadru al convenţiei civile, formulat conform anexei nr. 30, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice pentru executarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta.

§ 10. Organizarea procedurii de achiziţie publica şi atribuirea contractului de lucrãri pentru executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 111
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti este autoritatea contractantã care organizeazã cu respectarea art. 31 şi 39, atribuirea contractului de achiziţie publica de lucrãri pentru executarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
ART. 112
(1) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea modelului de contract-cadru de lucrãri, prevãzut în Secţiunea V din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de lucrãri, aprobatã prin Ordinul ministrului finanţelor publice şi al ministrului lucrãrilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.014/874/2001, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice pentru executarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta.
(2) Ca regula, în documentaţia privind elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de lucrãri pentru executarea lucrãrilor de consolidare la construcţii cu destinaţia de locuinta se vor preciza:
(i) criteriul pentru atribuirea contractului de lucrãri este oferta cea mai avantajoasã din punct de vedere tehnico-economic;
(ii) se accepta actualizarea preţului contractului conform Modelului 1 din Secţiunea II - Fişa de date a achiziţiei din Documentaţia standard pentru elaborarea şi prezentarea ofertei pentru achiziţia publica de lucrãri (preţ ferm al ofertei, consolidat în euro, la care se adauga T.V.A.);
(iii) plata din transferuri de la bugetul de stat a cotei-pãrţi din preţul contractului (inclusiv T.V.A.), pentru cheltuielile efectuate lunar privind executarea consolidãrii locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice, se datoreazã şi se efectueazã dupã aprobarea şi deschiderea, în condiţiile legii, a creditelor bugetare şi virarea sumelor aprobate în bugetele consiliilor judeţene şi locale, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

§ 11. Asigurarea locuinţelor de necesitate

ART. 113
Consiliile locale, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, conform prevederilor din <>art. 2 lit. f) din Legea locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, vor asigura, dupã caz, locuinţe de necesitate destinate cazarii temporare a persoanelor şi familiilor ale cãror locuinţe au devenit inutilizabile în urma începerii lucrãrilor de consolidare ce nu se pot efectua în clãdiri ocupate de locatari.

§ 12. Încheierea contractelor pentru finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat şi instituirea ipotecii legale a statului

ART. 114
Proprietarii locuinţelor persoane fizice din clãdirile incluse în programele anuale beneficiazã, conform art. 8 alin. (1) din ordonanta, de finanţare din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare, în urmãtoarele condiţii:
a) existenta autorizaţiei de construire pentru executarea lucrãrilor de consolidare;
b) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind contractarea executãrii lucrãrilor de consolidare;
c) încheierea contractelor pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor de consolidare, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat, în rate lunare egale, fãrã dobanda, cu o durata de rambursare de pana la 25 de ani de la data recepţiei terminãrii lucrãrilor de consolidare;
d) instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
ART. 115
Autorizaţia de construire pentru executarea lucrãrilor de consolidare se emite în condiţiile şi cu respectarea <>Legii nr. 50/1991 , republicatã.
ART. 116
Hotãrârea asociaţiei de proprietari privind contractarea executãrii lucrãrilor de consolidare se emite în condiţiile şi cu respectarea <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, şi <>Ordonanţei Guvernului nr. 85/2001 .
ART. 117
(1) Contractul pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat se încheie între primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, şi proprietarii locuinţelor, persoane fizice, din clãdirile de locuit multietajate, incluse în programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului, care beneficiazã, conform art. 7 alin. (1) lit. a) şi art. 8 alin. (1) din ordonanta, de finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
(2) Prin contract, conform art. 8 alin. (1) lit. c) şi urmãtoarele din ordonanta, se stabileşte:
a) suma din preţul contractului pentru executarea lucrãrilor de consolidare, ce revine proprietarului locuinţei persoana fizica, determinata proporţional cu cota-parte indivizã detinuta de proprietar din proprietatea comuna din cadrul condominiului; preţul contractului corespunde ofertei executantului, consolidata în euro, la care se adauga TVA;
b) instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţei proprietate privatã a persoanei fizice, pentru suma determinata conform lit. a);
c) restituirea de cãtre proprietarul locuinţei persoana fizica, la terminarea lucrãrilor, a cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare, determinate la terminarea lucrãrilor, din centralizatorul situaţiilor valorice a decontãrilor, proporţional cu cota-parte indivizã detinuta de proprietar din proprietatea comuna din cadrul condominiului; restituirea se va efectua astfel:
(i) în rate lunare egale, în lei, fãrã dobanda, cu o durata de rambursare de pana la 25 de ani de la data recepţiei terminãrii lucrãrilor de consolidare;
(ii) ratele lunare scadente se plãtesc pana în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare, prima rata scadenta fiind în luna urmãtoare datei admiterii recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare;
(iii) în cazul întârzierii la plata a ratelor scadente lunare cu mai mult de 30 de zile, se calculeazã majorãri de întârziere la ratele scadente, aplicându-se cota de majorare, stabilitã în condiţiile legii, pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare.
(3) Autoritatea contractantã rãspunde pentru adaptarea contractului-cadru pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat, conform anexei nr. 27, la cerinţele impuse prin actele normative şi reglementãrile tehnice privind executarea lucrãrilor de consolidare.
(4) Contractul prevãzut la alin. (1) se încheie concomitent cu contractul pentru executarea lucrãrilor de consolidare şi îşi înceteazã valabilitatea o data cu radierea ipotecii, în condiţiile ordonanţei.
(5) Contractul, conform art. 10 alin. (2) din ordonanta, are valoare de înscris autentic şi constituie titlu executoriu.
ART. 118
(1) Proprietarii locuinţelor, persoane fizice, care realizeazã venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câştigul salarial mediu net lunar pe economie, pe perioadele în care realizeazã aceste venituri sunt scutiţi, conform art. 9 din ordonanta, de la plata ratelor lunare, prin excepţie de la prevederile art. 8 alin. (1) lit. c) din ordonanta, obligaţia de a restitui sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare diminuându-se cu sumele aferente perioadelor de scutire la plata a ratelor lunare.
(2) În acest scop:
a) proprietarii locuinţelor persoane fizice, pentru fiecare rata lunarã scadenta, completeazã declaraţia de venituri nete, pe propria rãspundere, conform anexei nr. 28, pe care o înregistreazã la consiliul local, respectiv la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pana în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare;
b) persoanele desemnate, prin dispoziţie, din aparatul propriu de specialitate al primarului municipiului/oraşului, respectiv al primarului general al municipiului Bucureşti, verifica declaraţiile şi documentele de venituri anexate în copie, acorda viza de control financiar preventiv şi întocmesc referatul conform anexei nr. 29, care se aproba de primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al Municipiului Bucureşti.
ART. 119
Înstrãinarea, în decurs de 25 de ani de la recepţia terminãrii lucrãrilor de consolidare, a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile incluse în programele anuale şi la care s-au executat lucrãri de consolidare finanţate prin transferuri de la bugetul de stat este condiţionatã, conform art. 11 alin. (1) din ordonanta, de rambursarea integrala a ratelor neachitate, conform evidentei consiliului local, actualizate la data înstrãinãrii; actualizarea se efectueazã în funcţie de indicele preţurilor de consum total al populaţiei, publicat lunar de cãtre Institutul Naţional de Statistica în Buletinul statistic de preţuri, pentru intervalul cuprins între luna de referinta a recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare şi luna actualizãrii ratelor neachitate.
ART. 120
Actele juridice de înstrãinare, încheiate conform art. 13 din ordonanta, în cazul încãlcãrii prevederilor art. 11 alin. (1) din ordonanta, sunt lovite de nulitate absolutã, buna-credinţa neputând fi invocatã în astfel de cazuri.
ART. 121
(1) Ipoteca legalã a statului se instituie, conform art. 8 alin. (1) lit. b) din ordonanta, asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate incluse în programele anuale aprobate prin hotãrâre a Guvernului şi la care urmeazã sa se execute lucrãri de consolidare finanţate din transferuri de la bugetul de stat.
(2) Ipoteca legalã a statului asupra locuinţei proprietate privatã a persoanei fizice se instituie pentru suma determinata conform art. 117 alin. (2) lit. a), în baza:
a) <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã;
b) programului anual de acţiuni aprobat prin hotãrâre a Guvernului;
c) contractului pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor de consolidare, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat, încheiat între primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, şi proprietar;
d) actului de proprietate, în forma autentificatã, din care sa rezulte:
(i) destinaţia de locuinta în proprietatea privatã a persoanelor fizice;
(ii) întabularea proprietãţii în registrul de carte funciarã deschis la Biroul de carte funciarã al judecãtoriei în raza cãreia se afla locuinta.
(3) Primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, conform art. 10 alin. (1) lit. c) din ordonanta, solicita inscripţia ipotecii în registrul de carte funciarã deschis la biroul de carte funciarã al judecãtoriei în a carei raza teritorialã este amplasat imobilul.
(4) Apartamentele proprietate privatã a persoanelor fizice din imobilele cu destinaţia de locuinta încadrate în clasa I de risc seismic prin raport de expertiza tehnica, dobândite în condiţiile <>art. 9 alin. (1) din Legea nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinta trecute în proprietatea statului, incluse în programele anuale şi la care se finanţeazã, din transferuri de la bugetul de stat, proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, se vor ipoteca pentru executarea lucrãrilor de consolidare, conform art. 14 din ordonanta, o data cu dobândirea dreptului de proprietate.
(5) Instituirea ipotecii, conform art. 8 alin. (3) din ordonanta, este scutitã de plata taxei de timbru.

§ 13. Asigurarea dirigintilor de specialitate

ART. 122
(1) Autoritatea contractantã asigura, conform art. 10 alin. (1) lit. d) din ordonanta, diriginti de specialitate autorizaţi.
(2) Obligaţiile şi rãspunderile dirigintilor de specialitate sunt prevãzute în <>Legea nr. 10/1995 şi în Ghidul dirigintelui de specialitate în construcţii.

§ 14. Executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 123
Lucrãrile de consolidare la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public se realizeazã cu respectarea actelor normative şi a reglementãrilor tehnice în vigoare la data efectuãrii acestora, precum şi a precizãrilor din cap. II secţiunea a 5-a.

§ 15. Întocmirea situaţiilor de plata pentru lucrãri executate

ART. 124
(1) Executantul - persoana juridicã autorizata, pe baza situaţiei lucrãrilor executate şi verificate conform <>Legii nr. 10/1995 , întocmeşte situaţiile de plata provizorii (lunare), respectiv situaţia de plata la terminarea lucrãrilor de consolidare.
(2) Situaţiile de plata pentru lucrãrile executate sunt verificate şi avizate de:
a) dirigintele de şantier autorizat;
b) reprezentantul desemnat de asociaţia de proprietari;
c) proprietarii persoane fizice şi juridice care finanţeazã din sursele proprii, conform ordonanţei, executarea lucrãrilor de consolidare.

§ 16. Verificarea documentelor de plata, întocmirea decontului justificativ şi acordarea vizei de control financiar preventiv

ART. 125
(1) Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica situaţiile de plata, întocmeşte decontul justificativ, conform anexei nr. 24, şi acorda viza de control financiar preventiv.
(2) Pana la data de 5 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile locale înainteazã la consiliul judeţean deconturile justificative, în doua exemplare, însoţite de situaţiile de plata.

§ 17. Organizarea inspecţiei la fazele determinante

ART. 126
Inspectoratul de stat în construcţii - I.S.C., conform <>Legii nr. 10/1995 şi Regulamentului privind controlul de stat al calitãţii în construcţii, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 272/1994 , asigura inspecţia la toate fazele determinante stabilite prin proiect şi acceptate de inspectoratele teritoriale în construcţii.

§ 18. Întocmirea situaţiei definitive de plata la terminarea lucrãrilor de consolidare

ART. 127
(1) Întocmirea situaţiei definitive de plata la terminarea lucrãrilor de consolidare respecta precizãrile art. 124.
(2) La situaţia definitiva de plata se anexeazã procesul-verbal de admitere a recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare, întocmit în urma recepţiei organizate conform art. 133.

§ 19. Centralizarea deconturilor justificative

ART. 128
(1) Consiliul judeţean, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, verifica documentele şi întocmeşte centralizatorul deconturilor justificative conform anexei nr. 25.
(2) Pana la data de 10 a fiecãrei luni pentru luna precedenta consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, înregistreazã la Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei centralizatoarele deconturilor justificative avizate.

§ 20. Solicitarea deschiderii creditelor bugetare pentru lucrãri de consolidare executate

ART. 129
Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei:
a) examineazã centralizatoarele deconturilor justificative;
b) întocmeşte Nota de fundamentare conform anexei nr. 26;
c) solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare privind plata din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile art. 7 alin. (1) lit. a) din ordonanta, a cheltuielilor efectuate pentru excecutarea lucrãrilor de consolidare, aferente locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 21. Repartizarea fondurilor bugetare aprobate

ART. 130
În limita creditelor bugetare deschise:
a) Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor judeţene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta;
b) consiliul judeţean vireazã sumele aprobate, cu ordine de plata tip trezorerie, în bugetele consiliilor locale, la venituri cu destinaţie specialã pentru finanţarea acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.

§ 22. Plata deconturilor justificative

ART. 131
Consiliul local, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la primirea sumelor în cont, în termen de 3 zile lucrãtoare, vor efectua plãţile în conturile executantilor - persoane juridice autorizate - nominalizaţi în deconturile justificative.
ART. 132
Consiliile judeţene, respectiv Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi consiliile locale, rãspund, în condiţiile legii, de utilizarea sumelor primite ca transferuri de la bugetul de stat, pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare a clãdirilor de locuit multietajate încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.

§ 23. Organizarea recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare

ART. 133
(1) Primãrii municipiilor şi oraşelor, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, numesc comisia şi organizeazã recepţia finala la terminarea lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate încadrate prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public.
(2) Recepţia lucrãrilor de consolidare la clãdirile de locuit multietajate, încadrate prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public, se organizeazã în condiţiile şi cu respectarea <>Legii nr. 10/1995 şi Regulamentului de recepţie a lucrãrilor de construcţii şi instalaţii aferente acestora, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 273/1994 .

§ 24. Repartizarea pe proprietari a cheltuielilor efectuate şi restituirea, în condiţiile ordonanţei, a sumelor avansate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare

ART. 134
Primãrii municipiilor şi oraşelor, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti, conform art. 10 alin. (1) lit. g) şi h) din ordonanta, vor lua mãsuri pentru:
a) stabilirea situaţiei valorice a decontãrilor pe categorii de lucrãri real executate;
b) repartizarea pe fiecare proprietar a cheltuielilor efectuate pentru executarea lucrãrilor de consolidare, proporţional cu cota-parte indivizã din proprietatea comuna care revine fiecãrui proprietar;
c) evidenta, calcularea şi încasarea ratelor lunare şi urmãrirea potrivit legii, a debitorilor restanti, în baza contractelor încheiate pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat.
ART. 135
Evidenta, calcularea şi încasarea ratelor lunare, precum şi urmãrirea debitorilor restanti se realizeazã, conform art. 10 alin. (1) lit. h) din ordonanta, prin aparatul propriu de specialitate al primarilor municipiilor şi oraşelor, respectiv al primarului general al municipiului Bucureşti.
ART. 136
Sumele încasate din ratele lunare, precum şi cele aferente ratelor rãmase de achitat şi actualizate la data înstrãinãrii se vireazã, conform art. 12 din ordonanta, în contul de venituri cu destinaţie specialã al unitãţii administrativ-teritoriale, deschis la trezoreria statului, pentru finanţarea în continuare a acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.

§ 25. Radierea ipotecii

ART. 137
(1) Radierea ipotecii, conform art. 8 alin. (2) din ordonanta, se face numai cu dovada privind achitarea integrala a cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
(2) Radierea ipotecii, conform art. 8 alin. (3) din ordonanta, este scutitã de plata taxei de timbru.

CAP. 6
Dispoziţii tranzitorii şi finale

ART. 138
Conform <>art. II din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, proprietarii locuinţelor, persoane fizice, din clãdirile de locuit încadrate prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic care, la data intrãrii în vigoare a legii sus-menţionate, beneficiazã de proiecte de consolidare finanţate din transferuri de la bugetul de stat, finalizate sau contractate şi aflate în curs de elaborare, vor continua executarea lucrãrilor de consolidare în condiţiile ordonanţei.
ART. 139
În aplicarea prezentelor norme metodologice Ministerul lucrãrilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei şi Ministerul Administraţiei Publice pot emite precizãri prin ordin comun.
ART. 140
Anexele nr. 1-30 fac parte integrantã din prezentele norme metodologice.


ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------



CIRCUITUL INFORMAŢIONAL - DECIZIONAL
al acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor cu destinaţia de locuinta*)

------------------
*) Clãdiri de locuit amplasate în localitãţi urbane din zonele seismice de calcul A'f7E (conform Normativului P100-92) pentru care, conform standardului de zonare seismicã a teritoriului României, intensitatea seismicã (în grade pe scara MSK) este minimum VII şi care se încadreazã în prevederile <>art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 .




┌──────────────┐
│ IDENTIFICARE │
│ şi │
│ INVENTARIERE │
└──────┬───────┘

v
┌──────────────────────┐
│ EXPERTIZA TEHNICA*1) │
└──────────┬───────────┘

v
┌──────────────────┐
│ APROBARE DECIZIE │
│ DE INTERVENŢIE │
└────────┬─────────┘




v
╔════════════════════════════════╗
║ Clãdiri de locuit multietajate ║
┌────────────────┐ ║ încadrate prin raport de ║ ┌────────────┐
│ Continuarea, │ NU ║ expertiza tehnica în clasa I ║ DA │ PROMOVARE │
│în condiţiile │<────║ de risc seismic şi care ╟─────>│ PROGRAM │
│ legii, a │ ║ prezintã pericol public ║ │ ANUAL DE │
│ acţiunilor │ ╚════════════════════════════════╝ │ACŢIUNI prin│
│ privind: │ │hotãrâre de │
│ │ │ Guvern │
│a) proiectarea*2│ └────┬───────┘
lucrãrilor de │ │
│ consolidare │ v
│ │ ┌───────────┐
│b) executarea*2)│ │NOTIFICARE ├──┐
lucrãrilor de │ │PROPRIETARI│ │
│ consolidare │ └───────────┘ │
│ │ │
│ │ ┌──────────────────────┐ │
└────────────────┘ │ Etapa I │ │
│ PROIECTARE*3) │<─┤
│lucrãri de consolidare│ │
└─────────┬────────────┘ │
│ │
v │
┌──────────────────────┐ │
│ Etapa II │ │
│ EXECUTARE*3) │<─┘
│lucrãri de consolidare│
└──────────────────────┘




Precizãri:
*1) Finanţarea se va asigura conform <>art. 5 alin. (1) şi alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.
*2) Finanţarea se va asigura conform <>art. 5 alin. (1) şi alin. (2) lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.
*3) Finanţarea se va asigura conform <>art. 7 şi urmãtoarele din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.





ANEXA 2


la normele metodologice
-----------------------

Identificarea-inventarierea construcţiilor cu destinaţia
de locuinta*), expertizarea tehnica, aprobarea deciziei de
intervenţie şi emiterea certificatului de urbanism




┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Acţiuni în responsabilitatea: │
├──────────────────┬─────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┤
│ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei│Proprietarilor şi│Expertului│
│ administraţiei │publice locale, respectiv din│a Asociaţiei de │ tehnic │
│ publice centrale │ Municipiul Bucureşti │ proprietari │ │
└──────────────────┴─────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘

╔══════════════════════════════╗
║ Identificare şi inventariere ║
║ construcţii cu destinaţia de ║
║ locuinta*) care prezintã ║
║ niveluri insuficiente de ║
║ protecţie la acţiuni seismice║
║ 1 ║
╚═════════════╤════════════════╝

v
┌───────────────┐
│Întocmire fişa │
│tehnica clãdire├─────────────────┐
│ 2 │ │
└────┬──────────┘ │
│ │
│ │
│ v
│ ┌────────────────────┐
│ │Solicitare expertiza│
│ │ tehnica │
│ │ 3 │
│ └──────────┬─────────┘
│ │
│ │
v │
┌───────────────────────┐ │
│Centralizare solicitãri│ │
┌────────────┤şi estimare cheltuieli │<─────────────┘
│ │ expertiza │
│ │ 4 │
│ └───────────────────────┘


v
┌────────────────────┐
│Fundamentare necesar│
│fonduri bugetare**) │
│ 5 │
└───────┬────────────┘


v
┌────────────────────┐
│Comunicare fonduri │
│bugetare aprobate**)│
│ 6 │
└───────┬────────────┘

│ ┌────────────────────┐
│ │Stabilire prioritati│
└────────────────>│ anuale pentru │
│expertizare tehnica │
│ 7 │
└─────────┬──────────┘

v
┌──────────────────────────┐
│Înştiinţare proprietari şi│
│ asociaţia de proprietari ├─────────┐
│ 8 │ │
└──────────────────────────┘ │

v
┌───────────────────────┐
│ Hotãrârea asociaţiei │
│de proprietari privind │
│contractarea expertizei│
│ tehnice │
│ 9 │
└───────────┬───────────┘



┌───────────────────────┐ │
│ Constituire asociaţie │ │
│ contractantã │<──────────────┘
│ 10 │
└──────────┬────────────┘


v
┌──────────────────────┐
│ Organizare procedura │
│ achiziţie publica şi │
│ atribuire contract ├────────────────┐
│ expertizare │ │
│ 11 │ │
└──────────────────────┘ │

v
┌────────────────────┐
│ Elaborare raport │
┌──────────────────────────────────────────┤de expertiza tehnica│
│ │ 12 │
│ └────────────────────┘

v
┌──────────────────┐
│ Avizare raport în│
│Comisia tehnica de│
│ specialitate │
│ 13 │
└────────┬─────────┘

└─────────────────────────┐

v
┌─────────────────┐
│ Recepţie raport │
│expertiza tehnica├─────────────────────────┐
│ 14 │ │
└───────┬─────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌────────────────────────┐ │
│ Verificare documente, │ │
│ întocmire decont │ │
│justificativ şi acordare│ │
│ viza control financiar │ │
│ preventiv │ │
│ 15 │ │
└─────────┬──────────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌──────────────────────┐ │
│Centralizare deconturi│ │
┌──────────────┤ justificative │ │
│ │ 16 │ │
│ └──────────────────────┘ │
│ │
v │
┌─────────────────────┐ │
│Solicitare deschidere│ │
│ credite bugetare**) │ │
│ pentru servicii │ │
│ executate │ │
│ 17 │ │
└──────────┬──────────┘ │
│ │
v │
┌────────────────────┐ │
│Repartizare fonduri │ │
│bugetare aprobate**)│ │
│ 18 │ │
└─────────┬──────────┘ │
│ │
│ │
│ ┌────────────────┐ │
│ │Plata deconturi │ │
└─────────────>│ justiticative │ │
│ 19 │ │
└────────────────┘ │

┌────────────────────────┐ │
│ Notificare proprietar/ │ │
│asociaţia de proprietari│<─────────────────────┘
│ 20 │
└──────────┬─────────────┘

│ ┌───────────────────────┐
│ │ Aprobare decizie │
└──────────────>│ intervenţie pentru │
│proiectare şi executare│
│ lucrãri de consolidare│
│ 21 │
└───────────┬───────────┘


v
┌─────────────────────────┐
│Cerere emitere certificat│
│ de urbanism │
│ 22 │
└─────────────┬───────────┘


╔══════════════════╗ │
║Emitere certificat║ │
║ de urbanism ║<───────────────────┘
║ 23 ║
╚══════════════════╝



-------------
*) Clãdiri amplasate în localitãţi urbane din zonele seismice de calcul A'f7E pentru care intensitatea seismicã în grade pe scara MSK este minimum VII (conform Normativului de proiectare antiseismica, indicativ P100-92 publicat în Colecţia Reglementãri în construcţii nr. 23-24-25/1994, cu cap. 11-12 republicate în Buletinul construcţiilor nr. 11/1996), care se încadreazã în prevederile <>art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.
**) Pentru finanţarea cheltuielilor privind expertizarea tehnica a locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice, conform <>art. 5 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.



ANEXA 3
--------
la normele metodologice
-----------------------


Proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri
de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza
tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol
public, şi emiterea autorizaţiei de construire



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Acţiuni în responsabilitatea: │
├──────────────────┬─────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┤
│ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei│Proprietarilor şi│Proiectan-│
│ administraţiei │publice locale, respectiv din│a Asociaţiei de │ tului │
│ publice centrale │ Municipiul Bucureşti │ proprietari │ │
└──────────────────┴─────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘

╔══════════════════════════════╗
║Centralizare clãdiri de locuit║
║multietajate încadrate în cla-║
║sa I de risc seismic şi care ║
║prezintã pericol public şi ║
┌──────────║estimare cheltuieli proiectare║
│ ║ consolidãri ║
│ ║ 1 ║
│ ╚══════════════════════════════╝



v
┌────────────────────┐
│Fundamentare necesar│
│fonduri bugetare*) │
│ 2 │
└───────┬────────────┘


v
┌────────────────────┐
│Comunicare fonduri │
│bugetare aprobate*) │
│ 3 │
└───────┬────────────┘

│ ┌────────────────────┐
│ │Stabilire prioritati│
└────────────────>│ anuale pentru │
│proiecte consolidãri│
│ 4 │
└─────────┬──────────┘




┌──────────────────┐ │
│ Avizare raport în│ │
│Comisia tehnica de│<────────────────┘
│ specialitate │
│ 5 │
└────────┬─────────┘


v
┌────────────────────┐
│ Promovare program │
│ anual de acţiuni │
│ prin hotãrâre de │
│ Guvern │
│ 6 │
└───────┬────────────┘



│ ┌──────────────────────────┐
│ │ Notificare proprietar / │
└──────────────> │ asociaţia de proprietari ├─────────┐
│ 7 │ │
└──────────────────────────┘ │

v
┌───────────────────────┐
│ Hotãrârea asociaţiei │
│de proprietari privind │
│contractarea proiecta- │
│rii în vederea executa-│
│rii lucrãrilor de │
│consolidare │
│ 8 │
└───────────┬───────────┘



┌───────────────────────┐ │
│ Constituire asociaţie │ │
│ contractantã │<──────────────┘
│ 9 │
└──────────┬────────────┘


v
┌──────────────────────┐
│ Organizare procedura │
│ achiziţie publica şi │
│ atribuire contract │
│proiectare consolidãri│
│ 10 │
└──────────┬───────────┘


│ ┌───────────────────────┐
│ │ Elaborare studiu de │
└───────────────>│ fezabilitate │
│ 11 │
└───────────┬───────────┘



┌────────────────────┐ │
│ Avizare studiu în │ │
│ Comisia tehnica de │<──────────────────────────────────────┘
│ specialitate │
│ 12 │
└────────┬───────────┘


│ ┌────────────────────┐
│ │ Aprobare studiu de │
└──────────────>│ fezabilitate │
│ 13 │
└─────────┬──────────┘



│ ┌─────────────────────┐
│ │ Elaborare proiect │
│ │tehnic, caiete de │
└───────────> │sarcini şi detalii de│
│ execuţie │
│ 14 │
└───────────┬─────────┘

v
┌───────────────────────┐
│ Asigurare verificare │
│proiect de consolidare,│
┌────────────────────│ conform legii, la │
│ │ cerinţele de calitate │
│ │ 15 │
│ └───────────────────────┘

v
┌──────────────────────────┐
│ Recepţie proiect lucrãri │
│ de consolidare ├────────────────┐
│ 16 │ │
└───────────┬──────────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌──────────────────────────┐ │
│ Verificare documente de │ │
│ plata, întocmire decont │ │
│justificativ şi acordare │ │
│ viza control financiar │ │
│ preventiv │ │
│ 17 │ │
└───────────┬──────────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌──────────────────────────┐ │
│ Centralizare deconturi │ │
┌──────────│ justificative │ │
│ │ 18 │ │
│ └──────────────────────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌──────────────────┐ │
│Solicitare deschi-│ │
│dere credite buge-│ │
│tare*) pentru │ │
│servicii executate│ │
│ 19 │ │
└────────┬─────────┘ │
│ │
│ │
v │
┌────────────────────┐ │
│ Repartizare fonduri│ │
│bugetare aprobate*) │ │
│ 20 │ │
└───────┬────────────┘ │
│ │
│ │
│ │
│ ┌──────────────────┐ │
│ │ Plata deconturi │ │
└──────────────> │ justificative │ │
│ 21 │ │
└──────────────────┘ │

v
┌───────────────────┐
│ Cerere emitere │
│ autorizaţie de │
│construire pentru │
│executarea lucrãri-│
│lor de consolidare │
│ 22 │
└─────────┬─────────┘




╔═══════════════════╗ │
║Emitere autorizaţie║ │
║de construire pen- ║ │
║tru executarea lu- ║ │
║crarilor de conso- ║<───────────────────┘
║lidare ║
║ 23 ║
╚═══════════════════╝




---------------
*) Pentru finanţarea cheltuielilor privind proiectarea lucrãrilor de consolidare la locuinţe proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile incluse în programele anuale, conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.


ANEXA 4
-------
la normele metodologice
-----------------------


Executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit
multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnica în
clasa I de risc seismic şi care reprezintã pericol public



┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Acţiuni în responsabilitatea: │
├──────────────────┬─────────────────────────────┬─────────────────┬──────────┤
│ Autoritãţilor │ Autoritãţilor administraţiei│Proprietarilor şi│Executan- │
│ administraţiei │publice locale, respectiv din│a Asociaţiei de │ tului │
│ publice centrale │ Municipiul Bucureşti │ proprietari │ │
└──────────────────┴─────────────────────────────┴─────────────────┴──────────┘

╔══════════════════════════════╗
║Centralizare clãdiri de locuit║
║multietajate încadrate în cla-║
║sa I de risc seismic şi care ║
║prezintã pericol public şi ║
┌──────────║estimare cheltuieli pentru ║
│ ║executare consolidãri ║
│ ║ 1 ║
│ ╚══════════════════════════════╝



v
┌────────────────────┐
│Fundamentare necesar│
│fonduri bugetare*) │
│ 2 │
└───────┬────────────┘


v
┌────────────────────┐
│Comunicare fonduri │
│bugetare aprobate*) │
│ 3 │
└───────┬────────────┘

│ ┌─────────────────────┐
│ │Stabilire prioritati │
└────────────────>│ anuale pentru │
│executare consolidãri│
│ 4 │
└─────────┬───────────┘




┌──────────────────┐ │
│Avizare prioritati│ │
│în Comisia tehnica│<────────────────┘
│ de specialitate │
│ 5 │
└────────┬─────────┘


v
┌────────────────────┐
│ Promovare program │
│ anual de acţiuni │
│ prin hotãrâre de │
│ Guvern │
│ 6 │
└───────┬────────────┘



│ ┌──────────────────────────┐
│ │ Notificare proprietar / │
└──────────────> │ asociaţia de proprietari ├─────────┐
│ 7 │ │
└──────────────────────────┘ │

v


| Hotãrârea asociaţiei |
|de proprietari privind |
|contractarea executãrii|
|lucrãrilor de consoli- |
| dare |
| 8 |
└-----------------------┘





┌───────────────────────┐ │
│ Constituire asociaţie │ │
│ contractantã │<──────────────┘
│ 9 │
└──────────┬────────────┘


v
┌──────────────────────┐
│ Organizare procedura │
│ achiziţie publica şi │
│ atribuire contract │
│ executare consolidãri│
│ 10 │
└──────────┬───────────┘


v
┌──────────────────────┐
│ Asigurare, dupã caz, │
│locuinţe de necesitate│
│ 11 │
└──────────┬───────────┘


v
┌───────────────────────┐
│Încheierea contractelor│
│pentru finanţarea chel-│
│tuielilor din transfe- │
│ruri de la bugetul de │
│stat privind executarea│
│lucrãrilor de consoli- │
│dare şi instituirea │
│ipotecii legale a │
│statului │
│ 12 │
└──────────┬────────────┘


v
┌──────────────────────┐
│Asigurare diriginti de│
│ şantier │
│ 13 │
└──────────┬───────────┘


│ ┌───────────────────────┐
│ │ Executare consolidãri │
└───────────────>│ 14 │
└───────────┬───────────┘


v
┌───────────────────────┐
│Întocmire situaţii de │
┌──────────────────│plata provizorii pentru│
│ │lucrãri executate │
│ │ 15 │
│ └───────────┬───────────┘
│ │
│ │
│ v
│ ┌───────────────────────┐
│ │Organizare inspecţie la│
│ │fazele determinante │
│ │ 17 │
│ └───────────┬───────────┘
│ │
│ │
v v
┌────────────────────┐ ┌──────────────────────┐
│Verificare documente│ │Întocmire situaţie de-│
│de plata, întocmire │ │finitiva de plata la │
│decont justificativ │<────────│terminarea lucrãrilor
│şi acordare viza │ │de consolidare │
│control financiar │ │ 18 │
│preventiv │ └──────────────────────┘
│ 16 │
└────────┬───────────┘


v
┌──────────────────────────┐
│ Centralizare deconturi │
┌──────────│ justificative │
│ │ 19 │
│ └──────────────────────────┘


v
┌──────────────────┐
│Solicitare deschi-│
│dere credite buge-│
│tare*) pentru │
│lucrãri executate │
│ 20 │
└────────┬─────────┘


v
┌────────────────────┐
│ Repartizare fonduri│
│bugetare aprobate*) │
│ 21 │
└───────┬────────────┘



│ ┌──────────────────┐
│ │ Plata deconturi │
└──────────────> │ justificative │
│ 22 │
└───────┬──────────┘


v
┌──────────────────────┐
│Organizare recepţie la│
│terminarea lucrãrilor
│ de consolidare │
│ 23 │
└──────────┬───────────┘


v
┌───────────────────────┐
│Repartizare pe proprie-│
│tari a cheltuielilor │
│efectuate şi restitui- │
│rea, în condiţiile │
│ordonanţei, a sumelor │
│avansate din transfe- │
│ruri de la bugetul de │
│stat pentru executarea │
│lucrãrilor de │
│consolidare │
│ 24 │
└──────────┬────────────┘


v
╔═══════════════════╗
║ Radiere ipoteca ║
║ 25 ║
╚═══════════════════╝




-----------
*) Pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare la locuinţe proprietate privatã a persoanelor fizice din clãdirile incluse în programele anuale, conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, modificatã şi completatã prin <>Legea nr. 460/2001 , republicatã.




ANEXA 5


la normele metodologice
-----------------------


ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
Localitatea ........, Judeţul (sector) .......
Str.: ..., nr. ...., bloc ..., Cod poştal........
Cod fiscal: ..........
Nr. ........ din ...........


Nr. şi data înregistrãrii la Consiliul local .......


VERIFICAT
---------

...................................................
(numele, funcţia, data şi semnatura persoanei
desemnatã, prin dispoziţie, din aparatul propriu
de specialitate al primarului)



FIŞA DE IDENTIFICARE
A CONSTRUCŢIEI TIP CLĂDIRE CU DESTINAŢIA DE LOCUINTA



┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 1. - Identificare generalã │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 1.1. Destinaţia construcţiei: │*1) │
│ ├─────────┤
│ │*2) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 2. - Localizarea construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 2.1. Localizarea: │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.2. Zona seismicã (conform Normativului pentru proiectarea │Ks=...; │
│ antiseimica, Indicativ P100-92) │Tc=...; │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 2.3. Dimensiuni generale în plan (m): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 3. - Date privind conceptia de realizare a construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 3.1. Perioada de proiectie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.2. Perioada de execuţie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 3.3. Conceptia privind proiectarea antiseismica │ │
│ (normativul în vigoare la data proiectãrii) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 4. - Tipul proiectului │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 4.1. unicat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.2. tip │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 4.3. refolosibil │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 5. - Topografia terenului │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 5.1. teren plat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 5.2. teren în panta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 6. - Natura terenului de fundare │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 6.1. normal │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.2. macroporic │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 6.3. contractil │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 7. - Clasa de importanta a construcţiei (conform Normativului │
│ de proiectare antiseismica, indicativ P100-92) │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 7.1. Clasa a II-a (clãdirile de locuit declarate │ │
│ monumente istorice) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 7.2. Clasa a III-a (clãdiri de locuit cu peste P+1 etaje) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 8. - Alcãtuirea generalã constructivã şi de arhitectura a │
│ construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 8.1. Numãr de niveluri (S+P+nE): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.2. Numãr de tronsoane/numãr de tronsoane distincte: │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.3. Forma în plan (simetrica/nesimetrica): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.4. Poziţia în ansamblu edilitar (izolata, cu vecinãtãţi): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.5. Suprafata construitã (mp): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.6. Suprafata desfasurata (mp): │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 8.7. Numãr apartamente │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│ 9. - Valoarea de patrimoniu │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 9.1. Amplasarea funcţie de zona de protecţie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 9.2. Includerea pe lista monumente istorice │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│10. - Date privind structura de rezistenta a construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 10.1. Structura verticala de rezistenta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.1. zidãrie simpla (nearmata) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.2. zidãrie cu stalpisori şi centuri de beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.3. grinzi şi stâlpi din beton armat (care nu │ │
│ formeazã structura în cadre) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.4. cadre din beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.5. pereţi structurali din beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.6. panouri mari │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.1.7. structura mixtã (cadre şi pereţi structurali) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2. Structura orizontala de rezistenta │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.1. bolti de caramida │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.2. profile metalice şi boltisoare de caramida │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.3. grinzi de lemn │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.4. beton armat monolit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.2.5. beton armat prefabricat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3. Elemente nestructurale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.1. zidãrie caramida (B.C.A.) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.2. beton armat │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.3. lemn │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.3.4. alte materiale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4. Fundaţii │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4.1. fundaţii din beton armat monolit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 10.4.2. fundaţii din caramida │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│11. - Comportarea generalã la cutremurele produse │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 11.1. Fãrã avarii semnificative │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.2. Cu avarii la elementele nestructurale │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.3. Avarii izolate la structura │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 11.4. Avarii grave la structura │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│12. - Intervenţii efectuate în urma cutremurelor produse │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 12.1. Nici o mãsura │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.2. Refaceri finisaje │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.3. Consolidare (parţialã/totalã) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 12.4. Demolare parţialã │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│13. - Alte intervenţii efectuate în timp asupra construcţiei │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 13.1. Supraetajari │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 13.2. Modificãri compartimentari şi/sau faţade │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│14. - Factori care influenţeazã negativ comportarea construcţiei la cutremure │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 14.1. Înãlţimea parterului mai mare decât a etajelor şi/sau │ │
│ configuraţia elementelor structurale diferita de a │ │
│ etajelor (parter flexibil) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.2. Forma în plan şi/sau în elevatie defavorabila │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.3. Disimetrie în distribuţia maselor şi rigiditatilor │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 14.4. Pozitionarea în plan a elementelor structurale de la │ │
│ etaj diferita de cea de la parter (în consola) │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┤
│15. - Alte categorii de defecte/evenimente constatate │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┬─────────┤
│ 15.1. Coroziune │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.2. Condens │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.3. Lemn putrezit │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.4. Igrasie │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.5. Tasari diferenţiate │ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────┤
│ 15.6. Incendii/explozii │ │
│ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────┴─────────┘



-----------------
*1) Spaţii cu destinaţia de locuinta.
*2) Spaţii mixte - locuinţe şi spaţii cu alta destinaţie (birouri, magazine, depozite etc.).

NOTA:
-----
Se va marca cu (x) situaţia corespunzãtoare construcţiei respective şi se vor înscrie datele tehnice solicitate prin formular (dupã caz, succinte descrieri tehnice).

Raspundem pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise.

Data întocmirii: .................


ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI


Preşedinte,
............ ....................................
(administrator/responsabil cu urmãrirea
comportãrii în timp a construcţiei)





ANEXA 6


la normele metodologice
------------------------

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
Localitatea ........, Judeţul (sector) .......
Str.: ..., nr. ...., bloc ...,
Cod poştal........ Cod fiscal: ..........
Nr. ........ din ...........


Nr. şi data înregistrãrii la Consiliul local .......


VERIFICAT:
----------

...................................................
(numele, funcţia, data şi semnatura persoanei
desemnatã, prin dispoziţie, din aparatul propriu
de specialitate al primarului)



LISTA PROPRIETARILOR ŞI DESTINAŢIA
SPAŢIILOR DIN CLĂDIRE

- situaţia la data de ....... -

A. SPAŢII CU DESTINAŢIA DE LOCUINŢE:



┌────┬─────┬───────────────────────────────────┬──────────────┬──────┬─────┬───┐
│Nr. │Nr. │ Regimul juridic al proprietãţii: │ Act de │Supra-│Cota-│Sem│
│crt.│apar-├───────────┬───────────┬───────────┤proprietate*) │fata │parte│na-│
│ │ta- │Proprietate│În proprie-│În proprie-├───┬────┬─────┤utila │indi-│tu-│
│ │ment │privatã a │tatea sau │tatea sau │Tip│Emi-│Nr.şi│ în │viza │ra │
│ │ │persoanelor│în adminis-│în adminis-│ │tent│data │pro- │din │pro│
│ │ │ fizice │trarea în- │trarea │ │ │inta-│prie- │pro- │pri│
│ │ │ │stitutiilor│agenţilor │ │ │bula-│tate │prie-│e- │
│ │ │ │publice │economici │ │ │rii │indi- │tatea│tar│
│ │ ├───────────┼───────────┼───────────┤ │ │în │vidua-│comu-│ │
│ │ │ Nume şi │ Denumire │ Denumire │ │ │car- │ la │ na │ │
│ │ │ prenume │ │ │ │ │tea │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │fun- │- mp -│- % -│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ciara│ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────┴───────────┴───────────┴───────────┴───┴────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ TOTAL (A)│ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴───┘

B. SPAŢII CU ALTA DESTINAŢIE

┌────┬─────┬───────────────────────────────────┬──────────────┬──────┬─────┬───┐
│Nr. │Nr. │ Regimul juridic al proprietãţii: │ Act de │Supra-│Cota-│Sem│
│crt.│spa- ├───────────┬───────────┬───────────┤proprietate*) │fata │parte│na-│
│ │tiu │Proprietate│În proprie-│În proprie-├───┬────┬─────┤utila │indi-│tu-│
│ │cu │privatã a │tatea sau │tatea sau │Tip│Emi-│Nr.şi│ în │viza │ra │
│ │alta │persoanelor│în adminis-│în adminis-│ │tent│data │pro- │din │pro│
│ │des- │ fizice │trarea în- │trarea │ │ │inta-│prie- │pro- │pri│
│ │ţinã-│ │stitutiilor│agenţilor │ │ │bula-│tate │prie-│e- │
│ │tie │ │publice │economici │ │ │rii │indi- │tatea│tar│
│ │ ├───────────┼───────────┼───────────┤ │ │în │vidua-│comu-│ │
│ │ │ Nume şi │ Denumire │ Denumire │ │ │car- │ la │ na │ │
│ │ │ prenume │ │ │ │ │tea │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │fun- │- mp -│- % -│ │
│ │ │ │ │ │ │ │ciara│ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │10 │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┼─────┼───────────┼───────────┼───────────┼───┼────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├────┴─────┴───────────┴───────────┴───────────┴───┴────┼─────┼──────┼─────┼───┤
│ TOTAL (B)│ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────────────────┴─────┴──────┴─────┴───┘

┌────────────────────────────────────────────────────┬────────┬─────────┬──────┐
│ RECAPITULATIE │ Nr. │Suprafata│Cota- │
│ │locuinţe│utila în │parte │
│ ├────────┤proprie- │ din │
│ │ Nr. │tate │pro- │
│ │ spaţii │indivi- │prie- │
│ │ │duala │tatea │
│ │ │ - mp - │comuna│
│ │ │ │- % - │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │
│ A. LOCUINŢE - TOTAL, din care: │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.1. Proprietate privatã persoane fizice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.2. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ instituţiilor publice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ A.3. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ agenţilor economici │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │
│ B. SPAŢII CU ALTA DESTINAŢIE - TOTAL, din care: │ │ │ │
│ │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.1. Proprietate privatã persoane fizice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.2. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ instituţiilor publice │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ B.3. În proprietatea sau în administrarea │ │ │ │
│ agenţilor economici │ │ │ │
├────────────────────────────────────────────────────┼────────┼─────────┼──────┤
│ │ │ │ │
│ TOTAL (A+B): │ X │ │100,00│
│ │ │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────┴────────┴─────────┴──────┘

Raspundem pentru realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte Administrator
............ ...............




---------
*) Se anexeazã în copie.


ANEXA 7
-------
la normele metodologice
-----------------------

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
Localitatea ........, Judeţul (sector) .......
Str.: ..., nr. ...., bloc ...,
Cod fiscal: ..........
Nr. ....../............


Cãtre,

Consiliul local
...................


Asociaţia de proprietari din localitatea ..................., judeţul (sector) .......... cod poştal .............., Str.: ..........., nr. ......., bloc ..........., cod fiscal: ..........,
prin prezenta solicita includerea construcţiei cu destinaţia de locuinta de la adresa sus-menţionatã pe lista de prioritati pentru expertizarea tehnica.

În susţinerea cererii se anexeazã:
- Fişa de identificare a construcţiei tip clãdire cu destinaţia de locuinta (Anexa nr. 5).
- Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (Anexa nr. 6).

Am luat la cunostinta prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*) şi, în funcţie de concluziile fundamentate din raportul de expertiza tehnica, vom continua acţiunile, potrivit legii, pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la construcţia din proprietate.


Data întocmirii: ...........



Preşedinte
..............


---------------
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001


ANEXA 8
-------
la normele metodologice
------------------------

JUDEŢUL .......................

CONSILIUL LOCAL ...............

Nr. ........ din ......


LISTA SOLICITĂRILOR ŞI ESTIMARE CHELTUIELI PENTRU
EXPERTIZAREA TEHNICA A CONSTRUCŢIILOR CU DESTINAŢIA DE LOCUINTA

pentru anul ..........



┌───┬─────────┬─────┬─────┬─────┬──────────┬───────────┬────────┬──────────────┐
│Nr.│ Adresa │Anul │Regim│Nr. │ Numãr │Suprafata │Cota- │Estimare chel-│
│crt│imobil*1)│con- │ de │apar-│tronsoane │construitã │parte*2)│tuieli exper- │
│ │ │stru-│inal-│ta- ├────┬─────┤desfasurata│din pro-│tizare │
│ │ │irii │time │men- │uni-│iden-│ - mp - │prieta- │ - mii lei - │
│ │ │ │S+P+.│te │cat │tice ├───┬───────┤tea ├─────┬────────┤
│ │ │ │....E│ │ │ │lo-│spaţii │comuna │To- │din │
│ │ │ │ │ │ │ │cu-│cu alta│ - % - │tal │care: │
│ │ │ │ │ │ │ │în-│desti- │ │(incl│sume ne-│
│ │ │ │ │ │ │ │te │natie │ │TVA) │cesare │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │transfe-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ruri de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la bu- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │getul de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat*3) │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┴─────┴─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────┴────┴─────┴───┴───────┴────────┴─────┴────────┘



Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


Primar
........


Direcţia tehnica-investiţii Direcţia
Director economicã-buget-finanţe
............................ Director
......................

---------------
*1) Clãdiri de locuit amplasate în localitãţi urbane din zonele seismice de calcul A'f7E (conform Normativului P100-92) pentru care conform standardului de zonare seismicã a teritoriului României, intensitatea (în grade pe scara MSK) este minim VII şi care se încadreazã în prevederile <>art. 1 din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 .
*2) Cota-parte din proprietatea comuna a imobilului care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*3) Finanţarea se asigura conform <>art. 5 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 , republicatã, Col. 11 = (Col. 9 x Col. 10)/100.


ANEXA 9
-------
la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL JUDEŢEAN ......................../
-------------------------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Nr. ........... din .........


CENTRALIZATORUL LISTELOR DE PRIORITATI ŞI ESTIMARE
CHELTUIELI PENTRU EXPERTIZAREA TEHNICA A CONSTRUCŢIILOR
CU DESTINAŢIA DE LOCUINTA

pentru anul ........



┌───┬─────────┬─────┬─────┬─────┬──────────┬───────────┬────────┬──────────────┐
│Nr.│Localita-│Anul │Regim│Nr. │ Numãr │Suprafata │Cota- │Estimare chel-│
│crt│ tea │con- │ de │apar-│tronsoane │construitã │parte*2)│tuieli exper- │


│ │ Adresa │irii │time │men- │uni-│iden-│ - mp - │prieta- │ - mii lei - │


│ │imobil*1)│ │S+P+.│te │cat │tice ├───┬───────┤tea ├─────┬────────┤
│ │ │ │....E│ │ │ │lo-│spaţii │comuna │To- │din │
│ │ │ │ │ │ │ │cu-│cu alta│ - % - │tal │care: │
│ │ │ │ │ │ │ │în-│desti- │ │(incl│sume ne-│
│ │ │ │ │ │ │ │te │natie │ │TVA) │cesare │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │din │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │transfe-│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ruri de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │la bu- │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │getul de│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat*3) │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴─────────┴─────┴─────┼─────┼────┼─────┼───┼───────┼────────┼─────┼────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└─────────────────────────┴─────┴────┴─────┴───┴───────┴────────┴─────┴────────┘



Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte / Primar general,
...............................


Direcţia tehnica-investiţii Direcţia
Director, economicã-buget-finanţe
............................ Director,
........................


Vizat:
------
Inspectoratul în construcţii judeţean /
al Municipiului Bucureşti

Inspector şef
................


-------------
*1) Clãdiri de locuit amplasate în localitãţi urbane din zonele seismice de calcul A'f7E (conform Normativului P100-92) pentru care conform standardului de zonare seismicã a teritoriului României, intensitatea (în grade pe scara MSK) este minim VII şi care se încadreazã în prevederile art. 1 din ordonanta.
*2) Cota-parte din proprietatea comuna a imobilului care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*3) Finanţarea se asigura conform <>art. 5 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ;
Col. 11 = (Col. 9 x Col. 10)/100.



ANEXA 10
────────
la normele metodologice
──────────────────────────


Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL ............../
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

SINTEZA RAPORTULUI DE EXPERTIZA TEHNICA

┌──────────────────────────────┐
│ │
│ │
│ Vedere generalã a imobilului │
│ (foto color 6 x 9 cm) │
│ │
│ │
│ │
│ │
└──────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Obiectiv: expertizarea tehnica a construcţiei cu destinaţia de locuinta │
│ din localitatea: ........................ str. ................., │
│ nr. ....., bloc ........., sector ......... │
│Acte normative şi reglementãri tehnice în vigoare: │
│ Ordonanta Guvernului nr.20/1994 privind mãsuri pentru reducerea │
│ riscului seismic al construcţiilor existente*) │
│ Normativul de proiectare antiseismica, inclusiv P100-92 publicat │
│ în Colecţia Reglementãri în Construcţii nr. 23-24-25/1994, cu │
│ Cap. 11-12 republicate în Buletinul construcţiilor nr. 11/1996 │
│EXPERT(persoana juridicã autorizata): ..................................... │
│Expert tehnic atestat pentru cerinta de calitate A1(rezistenta şi │
│stabilitate): ............................................................. │
│Nr./data contractului:......., termenul de predare la Consiliul local:..... │
│Valoarea contractului pentru elaborarea raportului de expertiza tehnica │
│(inclusiv TVA): ...... mii lei, din care: │
│● sume necesare din transferuri de la bugetul de stat (inclusiv TVA): ......│
│mii lei (suma determinata din valoarea contractului, proporţional cu cota- │
│parte din proprietatea comuna a imobilului care revine locuinţelor │
│proprietate privatã a persoanelor fizice) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┐
│Anul construirii: ...............│Categoria de importanta a construcţiei │
│Nr. niveluri (S+P+nE+M): ........│(conf.H.G.) nr.766/1997, Anexa 3): .......│
│Nr. apartamente: ................│Clasa de importanta a construcţiei:(conf. │
│Înãlţimea curenta (S/P/E): │P100-92, Tabel 5.1.) .....................│
│.........../........./...........│ │
│Suprafata construitã: .........mp│Avarii constatate │
│Suprafata construitã desfasurata:│- la elementele structurale:..............│
│.............. mp │- la elementele nestructurale: ...........│
│ │ │
│din care: │Metode de investigare folosite (conf. │
│● aferentã spaţiilor cu desti- │P100-92, Cap.11 minim:E1 şi E2a): ........│
│ natia de locuinta: ......... mp│ │
│Numãr tronsoane .................│Încercãri nedistructive efectuate (conf. │
│ │P100-92, Cap.11.5): ......................│
│din care: │ │
│cu structura identicã ...........│Natura terenului de fundare: .............│
│Sistemul structural │Gradul nominal de asigurare la acţiuni │
│(conf.P100-92 Cap. 11): .........│seismice existent pe cele doua direcţii │
│ │principale ale clãdirii neconsolidate: │
│Parametri de calcul (conf.P100-92│RI = ............ Rt = ...................│
│Tabel A.1) │Valoarea recomandatã pentru gradul minimal│
│ │de asigurare la acţiuni seismice │
│● Coeficientul seismic: Ks = ....│corespunzãtor clasei de importanta a │
│● Perioada de colt: Tc = ....│clãdirii (conf. P100-92, Tabel 12.1): │
│ │ │
│Gradul seismic:(MSK) ............│Rmin = ............... │
│(conf. P100-92, TabelA2) │ │
│ │ │
│Coeficientul seismic global: │ │
│Cl= ........; Ct= ...............│ │
│ │ │
└─────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┘


*) Rapublicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.



┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│PARTEA a II-a: DATE REZULTATE DIN RAPORTUL DE EXPERTIZA TEHNICA │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Clasa de risc seismic în care este incadrata construcţia expertizata (conf. │
│P100-92 Cap. 11.6) │
│Clasa Rs: ..................... │
│ │
│Mãsuri de intervenţie propuse de cãtre expertul tehnic atestat pentru │
│fundamentarea deciziei de intervenţie (conf. P100-92, Cap.12 -minim doua │
│soluţii de intervenţie, din care una minimala): │
│ │
│Soluţia 1 de intervenţie(consolidare): │
│────────────────────── │
│. descriere soluţie: ...................................................... │
│. estimare valori, (conf. deviz anexat): ......... mil. lei (în preţuri la │
│ data de ..........., echivalent în Euro ..........) │
│. grad de asigurare a construcţiei dupã consolidare: Rl(1)=.....; Rt(1)=....│
│ │
│Soluţia 21 de intervenţie: │
│────────────────────── │
│. descriere soluţie: ..................................................... │
│. estimare valori, (conf.deviz anexat): ....... mil.lei (în preţuri la data │
│ de ..........., echivalent în Euro ................) │
│. grad de asigurare a construcţiei dupã consolidare: Rl(2)=.....; Rt(2)=....│
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│PARTEA a III-a: RECEPŢIA RAPORTULUI DE EXPERTIZA TEHNICA │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│În şedinţa Comisiei de recepţie a autoritãţii administraţiei publice locale │
│din data de ..............., a fost admisã recepţia Raportului de expertiza │
│tehnica, conform procesului-verbal nr. .... din ...........(anexat) │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│PARTEA a IV-a: LISTA DE SEMNĂTURI │
├─────────────────────────────────┬──────────────────────────────────────────┤
│ │ │
│ EXPERT: ..................... │Expert tehnic atestat: .................. │
│ (persoana juridicã │ (numele, ştampila şi semnatura) │
│ autorizata) │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
│ │ │
├─────────────────────────────────┴──────────────────────────────────────────┤
│Am primit un exemplar din Raportul de expertiza tehnica pentru care a fost │
│admisã recepţia şi am luat la cunostinta concluziile fundamentate în │
│Raportul de expertiza tehnica şi încadrarea în clasa ..... de risc seismic │
│a construcţiei cu destinaţia de locuinta. │
│ │
│ │
│ │
│ │
│ ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI │
│ Localitatea ............., Judeţul(sector) ............, │
│ Str.: ........., nr. ....., bloc ......... │
│ │
│ │
│ │
│ Preşedinte Administrator │
│ ............. ................ │
│ │
│ │
│ Data .................. │
│ │
├────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ Luat în evidenta │
│ din punct de vedere al aplicãrii Legii nr.10/1995 │
│ privind calitatea în construcţii │
│ Inspectoratul teritorial în construcţii │
│ │
│ Inspector şef │
│ ................. │
│ │
│ │
│ │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘





ANEXA 11
──────────
la normele metodologice
────────────────────────


JUDEŢUL ............./ MUNICIPIUL BUCUREŞTI
────────────────────────────────────────────
CONSILIUL LOCAL ............................
───────────────
Nr. ...... din .............



DECONT JUSTIFICATIV
pe luna ............ anul ........

pentru plata, din transferuri de la bugetul de stat, a cheltuielilor privind
expertizarea tehnica, aferente locuinţelor proprietate privatã a
persoanelor fizice din clãdiri de locuit
┌─┬──────┬────────────────────────────────────────────────┬──────┬────────┬────┐
│N│Adresa│ Contracte pentru expertizare tehnica*1) │Nr. şi│ Cota- │Sume│
│r│imobil├────────┬─────────────┬───────────────┬─────────┤data │parte*3)│soli│
│ │ │Nr./data│Preţ contract│Denumire expert│Nr.contu-│pro- │de pro- │cita│
│c│ │contrac-├───────┬─────┤pers.juridicã │lui │ces- │prietate│te │
│r│ │tului │mii lei│suma │autorizata/pers│expertu- │ver- │indivizã│din │
│t│ │inregis-│(incl. │echiv│fizica atestata│lui des- │bal*2)│ - % - │tran│
│ │ │trat la │TVA) │ în │(nume şi nr. │chis la │recep-│ │sfe-│
│ │ │consi- │ │euro │ştampila) │trezore- │tie │ │ruri│
│ │ │liul lo-│ │(excl│ │rie │Raport│ │de │
│ │ │cal │ │ TVA)│ │ │exper-│ │la │
│ │ │ │ │ │ │ │tiza │ │buge│
│ │ │ │ │ │ │ │tehni-│ │tul │
│ │ │ │ │ │ │ │ca │ │de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │*4) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lei │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┴──────┴────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ ├───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ TORAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└─────────────────┴───────┴─────┴───────────────┴─────────┴──────┴────────┴────┘
Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Primar,
............

Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director Director
......................... ...............................


Vizat:
───────
Control financiar preventiv
...........................



*1) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie public.
*2) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
*3) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*4) Conform <>art. 5 alin.(2) lit.a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col.9 = (Col.3 x Col.8)/100.




ANEXA 12
──────────
la normele metodologice
────────────────────────

CONSILIUL JUDEŢEAN .........................
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Nr. ...... din .............



CENTRALIZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE
pe luna ............ anul ........

pentru plata, din transferuri de la bugetul de stat, a cheltuielilor privind
expertizarea tehnica, aferente locuinţelor proprietate privatã a
persoanelor fizice din clãdiri de locuit
┌─┬──────┬────────────────────────────────────────────────┬──────┬────────┬────┐
│N│Loca- │ Contracte pentru expertizare tehnica*1) │Nr. şi│ Cota- │Sume│
│r│litate├────────┬─────────────┬───────────────┬─────────┤data │parte*3)│soli│
│ │ │Nr./data│Preţ contract│Denumire expert│Nr.contu-│pro- │de pro- │cita│
│c│ │contrac-├───────┬─────┤pers.juridicã │lui │ces- │prietate│te │
│r│Adresa│tului │mii lei│suma │autorizata/pers│expertu- │ver- │indivizã│din │
│t│imobil│inregis-│(incl. │echiv│fizica atestata│lui des- │bal*2)│ - % - │tran│
│ │ │trat la │TVA) │ în │(nume şi nr. │chis la │recep-│ │sfe-│
│ │ │consi- │ │euro │ştampila) │trezore- │tie │ │ruri│
│ │ │liul lo-│ │(excl│ │rie │Raport│ │de │
│ │ │cal/CGMB│ │ TVA)│ │ │exper-│ │la │
│ │ │ │ │ │ │ │tiza │ │buge│
│ │ │ │ │ │ │ │tehni-│ │tul │
│ │ │ │ │ │ │ │ca │ │de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │stat│
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │*4) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lei │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┴──────┴────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ ├───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ TORAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└─────────────────┴───────┴─────┴───────────────┴─────────┴──────┴────────┴────┘
Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte/Primar general,
.........................
L.S.


Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director Director
......................... ...............................




*1) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie public.
*2) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
*3) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*4) Conform <>art. 5 alin.(2) lit.a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col.9 = (Col.3 x Col.8)/100.




ANEXA 13
──────────
la normele metodologice
────────────────────────


MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI


Aprobat
───────
Ministru,
.........


NOTA DE FUNDAMENTARE
pe luna ........ anul .......

pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea cheltuielilor
pentru expertizarea tehnica, aferente locuinţelor proprietate privatã
a persoanelor fizice din clãdirile de locuit
┌────┬─────────────┬─────────────────┬──────────┬──────────────────────────────┐
│Nr. │ Consiliul │ Nr. şi data │ Numãr │Suma din transferuri de la │
│crt.│judeţean/CGMB│centralizatorului│clãdiri de│ bugetul de stat*1) │
│ │ │ deconturilor │locuit ├──────────────┬───────────────┤
│ │ │justificative │experţi- │ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │ │înregistrat la │zate │ de Consiliul │ │
│ │ │ MLPTL │tehnic │judeţean/CGMB │ │
│ │ │ │ │ - mii lei - │ - mii lei - │
├────┼─────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
├────┼─────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
├────┼─────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
├────┴─────────────┼─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
│ ├─────────────────┼──────────┼──────────────┼───────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │
└──────────────────┴─────────────────┴──────────┴──────────────┴───────────────┘


Secretar de stat,
..................


Direcţia generalã tehnica Direcţia generalã economicã
în construcţii şi relaţii bugetare

Director general, Director general,
......................... ............................




*1) Finanţarea se asigura conform <>art. 5 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 .


ANEXA 14


──────────
la normele metodologice
────────────────────────

CONSILIUL JUDEŢEAN .........................
──────────────────
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Nr. ...... din .............

Cãtre,

PROPRIETAR/ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
Localitatea ........., judeţul ........., strada ................, nr. ....,
bloc. ......., sector ........, cod poştal ............

Conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*)

Prin prezenta va NOTIFICAM:

1. Construcţia cu destinaţia de locuinta din localitatea ...., str. ......., nr. ..., judeţ ......., a fost expertizata tehnic în anul ...........
Raportul de expertiza tehnica întocmit de expertul tehnic atestat pentru cerinta de calitate - rezistenta şi stabilitate (numele expertului şi nr. ştampilei) .........., încadreazã construcţia în clasa ....... de risc seismic*1).

2. Pentru construcţiile cu destinaţia de locuinta încadrate prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic, conform <>art. 2 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), proprietarii construcţiilor, persoane fizice sau juridice şi asociaţiile de proprietari precum şi persoanele juridice care au în administrare construcţia sunt obligaţi sa procedeze, în condiţiile ordonanţei, la:
- aprobarea deciziei de intervenţie;
- proiectarea lucrãrilor de intervenţie;
- executarea lucrãrilor de intervenţie.

3. Proprietarii, persoane fizice sau juridice precum şi, dupã caz, persoanele fizice şi juridice care au în administrare construcţia de la adresa susmentionata îşi asuma riscul şi rãspunderea pentru efectele potenţiale ale seismelor, în situaţia în care nu se conformeazã obligaţiilor legale privind continuarea acţiunilor pentru reducerea riscului seismic al construcţiei.


Preşedinte/Primar general
...........................

────────────────
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.
*1) Clasa definitã în Normativul de proiectare antiseismica, Indicativ P100-92, cu Cap. 11-12, republicate în Buletinul construcţiilor nr. 11/1996.


ANEXA 15
────────
la normele metodologice
────────────────────────

ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI
Localitatea ......., Judeţul(sector) ..........
Str: .............., nr. ......, bloc .........
Cod poştal ....................................
Cod fiscal: ...................................

Nr. ......... din .........

VERIFICAT:
────────────────
(numele, funcţia, data şi semnatura persoanei
desemnatã, prin dispoziţie, din aparatul
propriu de specialitate al primarului)

HOTĂRÂREA*1)
ASOCIAŢIEI DE PROPRIETARI
- conţinut cadru -

Luând la cunostinta prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al contructiilor existente, republicatã*),

în baza Raportului de expertiza tehnica din anul ....., şi dupã caz, Nota tehnica justificativã prin care expertul tehnic atestat pentru cerinta de calitate - rezistenta şi stabilitate (numele expertului şi nr. ştampilei) ............. încadreazã construcţia cu destinaţia de locuinta de la adresa susmentionata în clasa I de risc seismic,

În şedinţa din ........., Adunarea generalã a proprietarilor, legal constituitã,

HOTĂRĂŞTE:

"Se aproba decizia de intervenţie fundamentatã în Raportul de expertiza tehnica şi continuarea acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare a construcţiei cu destinaţia de locuinta, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*)".

Preşedinte
......................
(numele şi semnatura)
L.S.

NOTA:
Se anexeazã la prezenta hotãrâre:
- Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (Anexa nr.6).
- Declaraţiile (Anexa nr. 16), pe propria rãspundere, autentificate, ale proprietarilor condominiului privind continuarea, conform <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*) a acţiunilor pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare în vederea reducerii riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta.

────────────
1) Extras din procesul-verbal al adunãrii generale a proprietarilor, pentru care se solicita autentificarea.
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.


ANEXA 16
────────
la normele metodologice
────────────────────────

Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL .........../
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

DECLARAŢIE*1)

Subsemnatul(a) ........., posesor al actului de identitate tip: .... seria: ....., nr. ....., eliberat de: ......., la data de: ......, cod numeric personal .........., cu domiciliul în localitatea: ........ judeţul/sectorul: ........., strada: ......., numãr: ....., bloc: ...., scara: ....., etaj: ....., apartament: ....., cod poştal: ....... .
în calitate de proprietar persoana fizica/juridicã a locuinţei din clãdirea situata în localitatea: ......., judeţul/sectorul: ........., strada: ........, numãr: ....., bloc: ....., scara: ....., etaj: ...., apartament: ...., cod poştal: ....., având suprafata utila în proprietate individualã de ....... mp. şi o cota-parte indivizã din proprietatea comuna de .........% conform actului de proprietate tip: ..... seria: ... nr.: ....., emis de ......, la data de: .... şi transcris sub nr. ..... din ...... la judecãtoria ........./nr. topografic ......... nr. carte funciarã ....... biroul de carte funciarã al judecãtoriei ...... în a carei raza teritorialã este situata construcţia cu destinaţia de locuinta.
şi/sau:
în calitate de proprietar persoana fizica/juridicã a spaţiului cu alta destinaţie (denumire) .......... din clãdirea de la adresa susmentionata având suprafata utila în proprietate individualã de ....... mp. şi o cota-parte indivizã din proprietatea comuna de .........% conform actului de proprietate tip: ..... seria: ... nr.: ....., emis de ......, la data de: .... şi transcris sub nr. ..... din ...... la judecãtoria ........./nr. topografic ......... nr. carte funciarã ....... biroul de carte funciarã al judecãtoriei ...... în a carei raza teritorialã este situata construcţia cu destinaţia de locuinta,
nominalizat la poz ...... din Lista proprietarilor şi destinaţia spaţiilor din clãdire (Anexa Nr. 6 la normele metodologice) întocmitã de asociaţia de proprietari.
declar pe proprie rãspundere:
1. Am luat la cunostinta:
a) concluziile fundamentate în Raportul de expertiza tehnica şi, dupã caz, în Norma tehnica justificativã, din care rezulta încadrarea în clasa I de risc seismic a clãdirii:
b) Hotãrârea adunãrii generale a proprietarilor din data de ......, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru continuarea acţiunilor de proiectare şi executare a lucrãrilor de consolidare la clãdire.
c) prevederile <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*).
2. Ma angajez sa continui, în condiţiile ordonanţei, acţiunile pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare în vederea reducerii riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta.
Am luat la cunostinta faptul ca declararea unor date nereale, în scopul vadit de a obţine foloase necuvenite, constituie infracţiune care se pedepseşte potrivit dispoziţiilor Codului penal, inclusiv faptul ca tentativa se pedepseşte.

Data întocmirii ..........

Proprietar
...............

────────────
1) Se solicita autentificare.
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.






ANEXA 17
────────
la normele metodologice
────────────────────────

CONSILIUL JUDEŢEAN ........................
──────────────────
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Nr. ....... din .............


CENTRALIZARE CLĂDIRI DE LOCUIT MULTIETAJATE ÎNCADRATE ÎN CLASA I
DE RIS SEISMIC ŞI CARE PREZINTĂ PERICOL PUBLIC ŞI ESTIMARE
CHELTUIELI PROIECTARE CONSOLIDĂRI
PENTRU ANUL ..................
┌─┬─────────┬─────┬─────┬─────┬──────────┬─────────┬────────┬──────────────────┐
│N│ │Anul │Regim│Nr. │Numãr │Suprafata│Cota- │Estimarea cheltu- │
│r│ │cons-│ de │apar-│tronsoane │constru- │parte*2)│ielii proiectare │
│ │Locali- │tru- │inal-│ta- ├────┬─────┤ita des- │din │lucrãri de conso- │
│c│tatea │irii │time │mente│uni-│iden-│fasurata │proprie-│lidare - mii lei -│
│r│Adresa │ │S+P+.│ │cat │tice │ - mp - │tatea ├─────┬────────────┤
│t│imobil*1)│ │....E│ │ │ ├─┬───────┤comuna │Total│din care: │
│ │ │ │ │ │ │ │l│spaţii │ │(incl│sume nece- │
│ │ │ │ │ │ │ │o│cu alta│ - % - │TVA) │sare din │
│ │ │ │ │ │ │ │c│desti- │ │ │transferuri │
│ │ │ │ │ │ │ │u│natie │ │ │de la buge- │
│ │ │ │ │ │ │ │i│ │ │ │tul de stat │
│ │ │ │ │ │ │ │n│ │ │ │*3) │
│ │ │ │ │ │ │ │t│ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │e│ │ │ │ │
├─┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7│ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├─┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
├─┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
├─┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
├─┼─────────┼─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
├─┼─────────┴─────┼─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
│ │ TOTAL: ├─────┼─────┼────┼─────┼─┼───────┼────────┼─────┼────────────┤
└─┴───────────────┴─────┴─────┴────┴─────┴─┴───────┴────────┴─────┴────────────┘

Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte/Primar general
.........................

Direcţia tehnica - investiţii Direcţia economicã - buget-finanţe
Director, Director,
............................. ..................................

Vizat:
──────
Inspectoratul în construcţii judeţean/
al Municipiului Bucureşti
Inspector şef,
........................





──────────────────
*1) Se anexeazã sinteza Raportului de expertiza tehnica.
*2) Cota de proprietate din proprietatea comuna a imobilului, care revine locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*3) Finanţarea se asigura conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col. 11 = (Col. 9 x Col. 10)/100.


ANEXA 18
────────
la normele metodologice
────────────────────────

CONSILIUL JUDEŢEAN ........................
──────────────────
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
Nr. ....... din .............

Cãtre,

PROPRIETAR / ASOCIAŢIA DE PROPRIETARI

Localitatea ........, judeţul......, strada ........ nr. ..., bloc ... , seclor ..... , cood poştal ......

Conform <>art. 4 alin. (3) ulitim paragraf din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al constuctiilor existente, republicatã*)

prin prezenta va N O T I F I C A M:


1. Construcţia cu destinaţia de locuinta din localitatea ....., str......., nr. ......, judeţ ......, a fost expertizata tehnic în anul ...........

Raportul de expertiza tehnica, şi dupã caz, Nota tehnica justificativã, întocmite de expertul tehnic atestat pentru cerinta de calitate - rezistenta şi stabilitate (numele expertului şi nr. ştampilei) ......, încadreazã construcţia în clasa I de risc seismic*1).
2. Conform <>art. 6 alin. (1) şi (2) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), construcţia cu destinaţia de locuinta de la adresa susmentionata a fost inclusã, pe criterii tehnice, în categoria clãdirilor de locuit multietajate, încadrate prin raport de expertiza tehnira în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public şi nominalizatã la poziţia ........ din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. ...../...... prin care se aproba Programul de acţiuni pe anul ..... pentru proiectarea / executarea lucrãrilor de consolidare.
3 În vederea constituirii asociaţiei contractante, conform <>art. 5 alin (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, pentru organizarea procedurii de achiziţie publica privind atribuirea contractului de prestare de servicii pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare, respectiv privind atribuirea contractului de executare a lucrãrilor de consolidare, va rugãm sa prezentaţi, documentele nominalizate la art. 39 alin. (5) lit. b) sau, dupã az, lit c), din normele metodologice.
4. Proprietarii, persoane fizice sau juridice precum şi, dupã caz, persoanele juridice care au în administrare construcţia de la adresa susmentionata îşi asuma riscul, şi rãspunderea pentru efectele potenţiale ale seismelor, în situaţia în care nu se conformeazã obligaţiilor legale pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare la construcţia cu destinaţia de locuinta.

Preşedinte / Primar general
.................................

────────────────
*1) Clasa definitã în normativul de proiectare antiseismica, Indicativ P100-92, cu Cap. 11-12, republicate în Buletinul construcţiilor nr. 11/1996.
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentnu modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr 428 din 31 iulie 2001.


ANEXA 19
────────
la normele metodologice
────────────────────────


Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL ...................../
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


Studiul de fezabilitate a fost aprobat prin
Hotãrârea consiliului local, respectiv al CGMB
nr. ............ din .............

SINTEZA STUDIULUI DE FEZABILITATE

Conform <>art. 6, alin (2) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente*), republicatã, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, clãdirea de locuit multietajata amplasata în judeţul ......., localitatea .........., str. ......., nr. ....., incadrata prin raportul de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public a fost nominalizatã la poziţia ........ din anexa la Hotãrârea Guvernului nr. ....../......., prin care se aproba Programul de acţiuni pe anul ..........., pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare.
1. DATE GENERALE:
────────────────────────
■ AUTORITATEA CONTRACTANTĂ: ...............................
■ BENEFICIAR : ............................................
■ PROIECTANT: .............................................
Nr. proiect: nr. .............
Denumire proiect: Lucrãri de consolidare clãdire din
Judeţul(sector) ...., Localitatea ....., Str. ...., Nr. ....
Faza: Studiu de fezabilitate
Expert tehnic atestat: ...............................
Verificator atestat pentru cerinta A1: ...............
2 DATE TEHNICE
──────────────────
Nr. de niveluri: S+P+.....E
Anul construirii: ................
Aria desfasurata (Ad): ..... mp





┌─────────────────────────────────────────────────────┬─────────┬──────────────┐
│ Structura funcţionalã a imobilului: │Suprafata│Cota-parte │
│ │ utila │indivizã din │
│ │ (mp) │proprietatea │
│ │ │comuna (%) │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│A. Spaţii cu destinaţia de locuinta nr. apart ....│ │ │
│din care: │ │ │
│. proprietate privatã persoane fizice nr. apart ....│ │ │
│. în proprietatea sau în administrarea │ │ │
│ instituţiilor publice nr. apart ....│ │ │
│. în proprietatea sau în administrarea │ │ │
│ agenţilor economici nr. apart ....│ │ │
│ │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│B. Spaţii cu alta destinaţie │ │ │
├─────────────────────────────────────────────────────┼─────────┼──────────────┤
│TOTAL: │ │ 100,00 │
└─────────────────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────────┘






──────────────────
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentnu modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr 428 din 31 iulie 2001.






3. DEVIZUL GENERAL AL LUCRĂRILOR DE CONSOLIDARE:

┌─────────────────────────────┬────────────────────┐
│Cota procentualã din valoarea│ Indici │
│ C+M % │ mii lei/mp Ad │
┌───────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────┤
│(C+M) - TOTAL │ │ │
│din care: │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────┤
│ Rezistenta │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────┤
│ Arhitectura │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────┤
│ Instalaţii │ │ │
├───────────────────────────┼─────────────────────────────┼────────────────────┤
│ Organizare de şantier │ │ │
└───────────────────────────┴─────────────────────────────┴────────────────────┘



4. SOLUŢIA DE CONSOLIDARE:


────────────────────────────
4.1. Descrierea soluţiei
4.2. Implicaţii în realizarea soluţiei de consolidare:

5. GRADUL NOMINAL DE ASIGURARE LA ACŢIUNI SEISMICE DUPĂ CONSOLIDARE:
R(min) = .......( conform normativului de proiectare antiseismica P100-92)
6. DURATA DE REALIZARE A LUCRĂRILOR DE CONSOLIDARE:
......... luni calendaristice

7. FINANŢAREA LUCRĂRILOR DE CONSOLIDARE:
din valoarea totalã a lucrãrilor de C+M





- .........% se finanţeazã din transferuri de la bugetul de stat,
conform Art.7 alin.(1) lit. a) din Ordonanta
Guvernului nr. 20/1994*), republicatã
- .........% se finanţeazã din bugetele locale conform Art.7
alin.(1) lit. b) din Ordonanta Guvernului
nr. 20/1994*), republicatã
- .........% se finanţeazã din bugetul de stat, bugetele locale
sau venituri extrabugetare conform Art.7
alin.(1) lit. c) din Ordonanta Guvernului
nr. 20/1994*), republicatã
- .........% se finanţeazã din fondurile proprii ale agenţilor
economici conform Art. 7 alin.(1) lit. d) din
<>Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 *), republicatã



8. AVIZE ŞI ACORDURI
8.1. Certificat de urbanism nr. ..... din .... emis de: ......



┌──────────────────────────────────┬───────────────────────────────┬──────────┐
│8.2. Solicitãri de avize conform │Nr. înregistrare la instituţia │Nr. aviz/ │
│Certificatului de urbanism: │care urmeazã sa emita avizul │ data │
├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┤
├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┤
├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┤
├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┤
├──────────────────────────────────┼───────────────────────────────┼──────────┤
└──────────────────────────────────┴───────────────────────────────┴──────────┘
9. LISTA DE SEMNĂTURI

Proiectant Asociaţia de proprietari
Preşedinte
............................. .........................
(persoana juridicã autorizata)


VIZAT:
────────
Expert tehnic atestat: .............
(nume, ştampila şi semnatura)

Luat în evidenta
────────────────
din punct de vedere al aplicãrii <>Legii nr. 10/1995
privind calitatea în construcţii
Inspectoratul teritorial în construcţii

Inspector şef
...................

Data .................





ANEXA 20
────────
la normele metodologice
────────────────────────

JUDEŢUL .............../MUNICIPIUL BUCUREŞTI
─────────────────────────────────────────────
CONSILIUL LOCAL .............................
Nr. ....... din .............


DECONT JUSTIFICATIV
pe luna ............... anul .............
pentru plata din transferuri de la bugetul de stat a cheltuielilor
privind proiectarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit
multietajate încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã
pericol public
┌─┬──────┬────────────────────────────────────────────────┬──────┬────────┬────┐
│N│Adresa│ Contract proiectare lucrãri de consolidare*2) │Nr. şi│ Cota- │Sume│
│r│imobil├────────┬─────────────┬───────────────┬─────────┤data │parte*4)│soli│
│ │*1) │Nr./data│Preţ contract│Denumire proie-│Nr.contu-│pro- │de pro- │cita│
│c│ │contrac-├───────┬─────┤ctant persoana │lui │ces- │prietate│te │
│r│ │tului │mii lei│suma │ juridicã │proiectan│ver- │indivizã│din │
│t│ │inregis-│(incl. │echiv│ │tului │bal*3)│ - % - │tran│
│ │ │trat la │TVA) │ în │ │deschis │recep-│ │sfe-│
│ │ │consi- │ │euro │ │la trezo-│tie │ │ruri│
│ │ │liul lo-│ │(excl│ │rerie │pro- │ │de │
│ │ │cal │ │ TVA)│ │ │iect │ │la │
│ │ │ │ │ │ │ │pentru│ │buge│
│ │ │ │ │ │ │ │lucra-│ │tul │
│ │ │ │ │ │ │ │ri de │ │de │
│ │ │ │ │ │ │ │conso-│ │stat│
│ │ │ │ │ │ │ │lidare│ │*5) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │mii │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │lei │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│0│ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┼──────┼────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
├─┴──────┴────────┼───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ ├───────┼─────┼───────────────┼─────────┼──────┼────────┼────┤
│ TORAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└─────────────────┴───────┴─────┴───────────────┴─────────┴──────┴────────┴────┘
Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Primar,
............

Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director Director
......................... ...............................


Vizat:
───────
Control financiar preventiv
...........................


*1) Clãdiri de locuit multietajate nominalizate în programe anuale de acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
*2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor de achiziţie public.
*3) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul decont justificativ.
*4) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*5) Conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col.9 = (Col.3 x Col.8)/100.



ANEXA 21


la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL JUDEŢEAN..............
--------------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Nr. ...... din ...........


CENTRALZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE
pe luna ......... anul .........
pentru plata din transferuri de la bugetul de stat,
a cheltuielilor privind proiectarea lucrãrilor
de consolidare, aferente locuinţelor proprietate
privatã a persoanelor fizice din clãdirile de locuit
multietajate, încadrate în clasa I de risc seismic
şi care prezintã pericol public



┌──┬───────────┬────────────────────────────────────┬──────┬───────┬───────────┐
│N │ │ Contract proiectare lucrãri de │Nr. şi│Cota- │ Sume │
│r.│Localitatea│ consolidare*2) │ data │parte │solicitate │


│r │ Adresa │Nr./│Preţ contract│Denumire│Nr. con-│verbal│de │transferuri│


│t.│ imobil*1) │data├──────┬──────┤proiec- │tului │*3) │propri-│ de la │
│ │ │con-│-mii │-suma │tant │proiec- │recep-│etate │bugetul de │
│ │ │trac│ lei- │echiv.│persoana│tantului│tie │indi- │ stat*5) │
│ │ │tu- │(incl.│ în │juridicã│deschis │pro- │viza │- mii lei -│
│ │ │lui │TVA) │euro │ │ la │iect │-%- │ │
│ │ │în- │ │(excl.│ │trezore-│pentru│ │ │
│ │ │re- │ │TVA) │ │rie │lu- │ │ │
│ │ │gis │ │ │ │ │crari │ │ │
│ │ │trat│ │ │ │ │de │ │ │
│ │ │la │ │ │ │ │con- │ │ │
│ │ │con-│ │ │ │ │so- │ │ │
│ │ │şi- │ │ │ │ │li- │ │ │
│ │ │liul│ │ │ │ │dare │ │ │
│ │ │lo- │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │cal │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │CGMB│ │ │ │ │ │ │ │
├──┼───────────┼────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │
├──┼───────────┼────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┤
├──┼───────────┼────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┤
├──┼───────────┼────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┤
├──┴───────────┴────┼──────┼──────┼────────┼────────┼──────┼───────┼───────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ x │ x │ │
└───────────────────┴──────┴──────┴────────┴────────┴──────┴───────┴───────────┘

Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte/Primar general
........................

Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director, Director,
.......................... .......................



*1) Clãdiri de locuit multietajate nominalizate în programe anuale de
acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
*2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor
de achiziţie publica.
*3) Procesele-verbale de recepţie se anexeazã, în copie, la prezentul
decont justificativ.
*4) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*5) Conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994
privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,
republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23
octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col. 9 =
(Col. 3 x Col. 8)/100.




ANEXA 22


la normele metodologice
------------------------

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Aprobat,
--------
Ministru
..............

NOTA DE FUNDAMENTARE
pe luna ...... anul ......

pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea
cheltuielilor pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare la
clãdiri de locuit multietajate încadrate în clasa I de risc
seismic şi care prezintã pericol public



┌────┬─────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │Consiliul│ Nr. şi data │ Numãr │ Suma din transferuri de la │
│crt.│judeţean/│centralizatorului│clãdiri de │ bugetul de stat*1) │
│ │ CGMB │ deconturilor │locuit cu ├────────────────┬────────────────┤
│ │ │ justificative │proiecte │ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │ │ înregistrat la │ pentru │ de Consiliul │ │
│ │ │ MLPTL │lucrãri de │ judeţean/CGMB │ │
│ │ │ │consolidare│ - mii lei - │ - mii lei - │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┴─────────┴─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────┴────────────────┴────────────────┘



Secretar de stat

........................


Direcţia generalã tehnica Direcţia generalã economicã
în construcţii şi relaţii bugetare

Director general Director general
.......................... .......................


*1) Finanţarea se asigura conform art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta
Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al
construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul art. IV din
<>Legea nr. 460/2001 .




ANEXA 23


la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL JUDEŢEAN..............
--------------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI

Nr. ...... din ...........


CENTRALIZARE CLĂDIRI DE LOCUIT MULTIETAJATE
ÎNCADRATE ÎN CLASA I DE RISC SEISMIC ŞI CARE
PREZINTĂ PERICOL PUBLIC ŞI ESTIMARE CHELTUIELI
PENTRU EXECUTARE CONSOLIDĂRI

pentru anul ......



┌──┬───────────┬─────┬─────┬───┬─────────┬───────────┬─────┬───────────────────┐
│N │Localitatea│Anul │Regim│Nu-│ Numãr │Suprafata │Cota-│Estimare cheltuieli│




│c │ Adresa │stru-│inal-│a- ├───┬─────┤desfasurata│ *2) │ consolidare │
│r │ imobil*1) │irii │time │par│uni│iden-│ - mp - │din │ - mii lei - │
│t.│ │ │S+P+ │ta │cat│tice ├────┬──────┤pro- ├──────┬────────────┤
│ │ │ │...E │men│ │ │lo- │spaţii│pri- │TOTAL │din care: │
│ │ │ │ │te │ │ │cu- │cu al-│e- │(incl.│sume necesa-│
│ │ │ │ │ │ │ │în- │ta │ta- │TVA) │re din tran-│
│ │ │ │ │ │ │ │te │desti-│tea │ │sferuri de │
│ │ │ │ │ │ │ │ │natie │co- │ │la bugetul │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │mu- │ │de stat*3) │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │na │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │-%- │ │ │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
│0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │ 7 │ 8 │ 9 │ 10 │ 11 │
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
├──┼───────────┼─────┼─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
├──┴───────────┴─────┴─────┼───┼───┼─────┼────┼──────┼─────┼──────┼────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │ │ │ │ │ │
└──────────────────────────┴───┴───┴─────┴────┴──────┴─────┴──────┴────────────┘

Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte/Primar general
........................

Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director, Director,
.......................... .......................


Vizat:


Inspectoratul în construcţii judeţean/al Municipiului Bucureşti
Inspector şef
.......................


--------------
*1) Se anexeazã sinteza studiului de fezabilitate.
*2) Cota de proprietate din proprietatea comuna a imobilului, care revine
locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*3) Finanţarea se asigura conform art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta
Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al
construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul art. IV din Legea
nr. 460/2001; Col. 11 = (Col. 9 x Col. 10)/100.




ANEXA 24


la normele metodologice
-----------------------

JUDEŢUL............./MUNICIPIUL BUCUREŞTI ANEXA Nr. 24
----------------------------------------- ------------
CONSILIUL LOCAL .....................
Nr. ...... din ...........

DECONT JUSTIFICATIV

pe luna .......... anul .........
pentru plata din transferuri de la bugetul de stat
a cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de consolidare
la clãdiri de locuit multietajate încadrate în clasa I de
risc seismic şi care prezintã pericol public



┌──┬──────┬─────────────────────┬───────────────────────────┬────────┬─────────┐
│N │Adresa│Contracte pentru │Situaţia cumulatã la finele│Cota- │ Sume │
│r.│imobil│executarea lucrãrilor│ lunii pentru care s-a │parte*5)│solicita-│
│c │ *1) │de consolidare*2) │ întocmit decontul │ de │te din │
│r │ │ │ justificativ │proprie-│transfe- │
│t.│ ├──┬────────┬────┬────┼─┬────────────────┬──┬──┬──┤tate │ruri de │
│ │ │ │ Preţ │ │ │*│din care: │ │ │*4│indivizã│la │
│ │ │ │contract│ │ │3│lucrãri executa-│ │ │ │ │bugetul │
│ │ │ ├───┬────┤ │ │ │te*3) în luna pt│ │ │ │ │de stat*6│
│ │ │ │ │ │ │ │ │care s-a intoc- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mit decontul │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │justificativ │ │ │ │ % │-mil lei-│
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┬─────┬─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│0 │ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7│ 8 │ 9 │ 10 │11│12│13│ 14 │ 15 │
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┴──────┴──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ x │ │
└────────────┴───┴────┴────┴────┴─┴────┴─────┴─────┴──┴──┴──┴────────┴─────────┘
col. 2 = Nr./data contractului înregistrat la consiliul local
col. 3 = -mil lei- (inclusiv TVA)
col. 4 = suma echiv. în euro - (excl. TVA)
col. 5 = Denumire executant persoana juridicã
col. 6 = Nr. contului executantului deschis la trezorerie
col. 7 = Valoarea lucrãrilor executate*3), cumulat de la semnarea
contractului - suma echiv. în euro -
col. 8 = Nr. şi data înregistrãrii situaţiei de lucrãri la cons. local
col. 9 = - mil. lei - (inclusiv TVA)
col. 10 = - suma echiv. în euro - (exclusiv TVA)
col. 11 = Transferuri de la bugetul de stat în anul curent - mil. lei -
col. 12 = Plati efectuate în anul curent - mil. lei -
col. 13 = Sold*4) - mil. lei -

Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Primar
............

Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director, Director,
.......................... .......................


Vizat:


Control financiar preventiv
........................


---------------
*1) Clãdiri de locuit multietajate nominalizate în programe anuale de
acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
*2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea
procedurilor de achiziţie publica.
*3) Valoarea lucrãrilor stabilitã pe baza situaţiilor de plata pentru
lucrãri de consolidare real executate, întocmite şi verificate în condiţiile
legii; Col. 7≤ Col. 4.
*4) Col. 13 = Col. 11 - Col. 12.
*5) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*6) Conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994
privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,
republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23
octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col. 15 =
(Col. 9 x Col. 14)/100 - Col. 13.




ANEXA 25


la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL JUDEŢEAN...............
---------------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI
-------------------------------------------
Nr. ......... din ............


CENTRALIZATORUL DECONTURILOR JUSTIFICATIVE

pe luna ........... anul ........
pentru plata din transferuri de la bugetul de stat a cheltuielilor
privind executarea lucrãrilor de consolidare la clãdiri de locuit
multietajate încadrate în clasa I de risc seismic şi care prezintã
pericol public



┌──┬──────┬─────────────────────┬───────────────────────────┬────────┬─────────┐
│N │Locali│Contracte pentru │Situaţia cumulatã la finele│Cota- │ Sume │
│r.│tatea │executarea lucrãrilor│ lunii pentru care s-a │parte*5)│solicita-│
│c │Adresa│de consolidare*2) │ întocmit decontul │ de │te din │
│r │imobil│ │ justificativ │proprie-│transfe- │
│t.│ *1) ├──┬────────┬────┬────┼─┬────────────────┬──┬──┬──┤tate │ruri de │
│ │ │ │ Preţ │ │ │*│din care: │ │ │*4│indivizã│la │
│ │ │ │contract│ │ │3│lucrãri executa-│ │ │ │ │bugetul │
│ │ │ ├───┬────┤ │ │ │te*3) în luna pt│ │ │ │ │de stat*6│
│ │ │ │ │ │ │ │ │care s-a intoc- │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │mit decontul │ │ │ │ │ │
│ │ │ │ │ │ │ │ │justificativ │ │ │ │ % │-mil lei-│
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┬─────┬─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│0 │ 1 │2 │ 3 │ 4 │ 5 │ 6 │7│ 8 │ 9 │ 10 │11│12│13│ 14 │ 15 │
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┼──────┼──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
├──┴──────┴──┼───┼────┼────┼────┼─┼────┼─────┼─────┼──┼──┼──┼────────┼─────────┤
│ TOTAL: │ │ │ x │ x │ │ x │ │ │ │ │ │ x │ │
└────────────┴───┴────┴────┴────┴─┴────┴─────┴─────┴──┴──┴──┴────────┴─────────┘
col. 2 = Nr./data contractului înregistrat la consiliul local/CGMB
col. 3 = -mil lei- (inclusiv TVA)
col. 4 = suma echiv. în euro - (excl. TVA)
col. 5 = Denumire executant persoana juridicã
col. 6 = Nr. contului executantului deschis la trezorerie
col. 7 = Valoarea lucrãrilor executate*3), cumulat de la semnarea
contractului - suma echiv. în euro -
col. 8 = Nr. şi data înregistrãrii situaţiei de lucrãri la cons.
Local/CGMB
col. 9 = - mil. lei - (inclusiv TVA)
col. 10 = - suma echiv. în euro - (exclusiv TVA)
col. 11 = Transferuri de la bugetul de stat în anul curent - mil. lei -
col. 12 = Plati efectuate în anul curent - mil. lei -
col. 13 = Sold*4) - mil. lei -

Raspundem pentru legalitatea, necesitatea, oportunitatea, realitatea şi
exactitatea datelor înscrise.


Preşedinte/Primar General,
..................


Direcţia tehnica-investiţii Direcţia economicã-buget-finanţe
Director, Director,
.......................... .......................



*1) Clãdiri de locuit multietajate nominalizate în programe anuale de
acţiuni aprobate prin hotãrâri ale Guvernului.
*2) Contracte încheiate, în condiţiile legii, cu respectarea procedurilor
de achiziţie publica.
*3) Valoarea lucrãrilor stabilitã pe baza situaţiilor de plata pentru
lucrãri de consolidare real executate, întocmite şi verificate în condiţiile
legii; Col. 7≤ Col. 4.
*4) Col. 13 = Col. 11 - Col. 12
*5) Cota aferentã locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice.
*6) Conform <>art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 20/1994
privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente,
republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23
octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 ; Col. 15 =
(Col. 9 x Col. 14) / 100 - Col. 13.




ANEXA 26


la normele metodologice
-----------------------

MINISTERUL LUCRĂRILOR PUBLICE,
TRANSPORTURILOR ŞI LOCUINŢEI

Aprobat,
--------
Ministru
...............

NOTA DE FUNDAMENTARE
pe luna ...... anul ......

pentru deschiderea de credite bugetare privind finanţarea
cheltuielilor pentru executarea lucrãrilor de consolidare la
clãdiri de locuit multietajate încadrate în clasa I de risc
seismic şi care prezintã pericol public



┌────┬─────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────────────────────────┐
│Nr. │Consiliul│ Nr. şi data │ Numãr │ Suma din transferuri de la │
│crt.│judeţean/│centralizatorului│clãdiri de │ bugetul de stat*1) │
│ │ CGMB │ deconturilor │locuit cu ├────────────────┬────────────────┤
│ │ │ justificative │situaţii de│ Solicitatã │ Aprobatã │
│ │ │ înregistrat la │plata pentru de Consiliul │ │
│ │ │ MLPTL │lucrãri de │ judeţean/CGMB │ │
│ │ │ │consolidare│ - mii lei - │ - mii lei - │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ 0 │ 1 │ 2 │ 3 │ 4 │ 5 │
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┼─────────┼─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
├────┴─────────┴─────────────────┼───────────┼────────────────┼────────────────┤
│ TOTAL: │ │ │ │
└────────────────────────────────┴───────────┴────────────────┴────────────────┘



Secretar de stat

........................


Direcţia generalã tehnica Direcţia generalã economicã
în construcţii şi relaţii bugetare

Director general Director general
.......................... .......................



*1) Finanţarea se asigura conform art. 7 alin. (1) lit. a) din Ordonanta
Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al
construcţiilor existente, republicatã în Monitorul Oficial al României,
Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001 în temeiul art. IV din
<>Legea nr. 460/2001 .



ANEXA 27
--------
la normele metodologice
-----------------------

Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL............./
CONSILIUL GENERAL Al MUNICIPIUL BUCUREŞTI


CONTRACT nr. ......... din ........
pentru finanţarea cheltuielilor privind executarea lucrãrilor de
consolidare şi restituirea, la terminarea lucrãrilor, a sumelor alocate din
transferuri de la bugetul de stat
- conţinut cadru -

ART. 1
Pãrţile contractante
Între:
primarul municipiului / oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti ...(nume şi prenume)...., în calitate de şi denumit în continuare autoritate contractantã, pe de o parte,
şi
....(nume şi prenume)...., proprietar al locuinţei, persoana fizica, din imobilul situat în: localitatea ............. judeţul/sectorul: .............., str..........., nr......., bl........, sc...., et....., ap....., legitimat cu act identitate tip ....... seria ....... nr. ...... eliberat la data de ............ de cãtre......................., cod numeric personal............, deţinãtor al actului de proprietate tip: seria ....., nr. ........, emis de: ........, la data de: ........., nr. topografic ......... nr. înregistrare în cartea funciarã ........... deschisã la Biroul de carte funciarã al judecãtoriei ........ în a carei raza teritorialã este situata construcţia cu destinaţia de locuinta, în calitate de şi denumit în continuare beneficiar, pe de alta parte,
a intervenit prezentul contract.
ART. 2
Obiectul contractului îl constituie finanţarea executãrii lucrãrilor de consolidare a clãdirii de locuit multietajate, de la adresa înscrisã la art. 1 - clãdire incadrata în clasa I de risc seismic, care prezintã pericol public şi este nominalizatã în programul anual de acţiuni pe anul......., aprobat prin Hotãrârea de Guvern nr....../..... -, precum şi recuperarea cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat, în condiţiile şi cu respectarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*), denumita în continuare ordonanta în cuprinsul prezentului contract.

-----------
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 , pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.

ART. 3
Suma din preţul contractului de executare a lucrãrilor de consolidare, ce revine beneficiarului pentru finanţarea, în condiţiile ordonanţei, a cheltuielilor pentru executarea lucrãrilor de consolidare, determinata din preţul contractului proporţional cu cota - parte indivizã de ........% detinuta de beneficiar din proprietatea comuna din cadrul condominiului este de ............ mii lei, din care TVA ........... mii lei, suma reprezentând ............. euro.
ART. 4
Autoritatea contractantã se obliga:
4.1. - sa instituie ipoteca legalã a statului asupra locuinţei beneficiarului de la adresa înscrisã la art. 1, în conformitate cu dispoziţiile <>Legii cadastrului şi a publicitãţii imobiliare nr. 7/1996 şi ale ordonanţei şi în baza prezentului contract şi sa solicite înscrierea acestei ipoteci şi notarea interdicţiei de înstrãinare şi grevare în cartea funciarã a Biroului de carte funciarã al Judecãtoriei ............., pentru suma stabilitã în euro la art. 3 din prezentul contract; apartamentele dobândite în condiţiile <>art. 9 alin. (1) din Legea nr. 112/1995 pentru reglementarea situaţiei juridice a unor imobile cu destinaţia de locuinţe, trecute în proprietatea statului, se vor ipoteca, conform art. 9 din ordonanta, o data cu dobândirea dreptului de proprietate.
4.2. - sa asigure:
a) diriginte de şantier autorizat;
b) verificarea şi decontarea prin personal de specialiate autorizat a situaţiilor de lucrãri real executate în baza documentaţiei tehnico - economice legal aprobate;
c) organizarea recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare şi a recepţiei finale;
d) stabilirea situaţiei valorice a decontãrilor pe categorii de lucrãri real executate şi repartizarea pe fiecare proprietar a cheltuielilor efectuate pentru executarea lucrãrilor de consolidare, proporţional cu cota-parte de proprietate indivizã din proprietatea comuna care revine fiecãrui proprietar din cadrul condominiului;
e) evidenta, calcularea şi încasarea ratelor lunare şi urmãrirea, potrivit legii, a debitorilor restanti.
f) virarea sumelor încasate din rate lunare, precum şi a celor aferente ratelor rãmase de achitat şi actualizate la data înstrãinãrii, în contul de venituri cu destinaţie specialã al unitãţii administrativ - teritoriale, deschis la trezoreria statului, pentru finanţarea în continuare a acţiunilor privind reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.
4.3. - sa verifice declaraţiile de venituri nete, sa acorde, în condiţiile legii, viza de control financiar preventiv şi sa aprobe, conform ordonanţei, referatele lunare (Anexa nr. 29).
4.4. - sa radieze ipoteca, numai cu dovada privind achitarea integrala a cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
ART. 5
Beneficiarul se obliga:
5.1. - sa respecte întocmai prevederile prezentului contract;
5.2. - sa restituie, la terminarea lucrãrilor de consolidare, sumele datorate corespunzãtor cheltuielilor efectuate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare, în baza graficului întocmit de autoritatea contractantã astfel:
a) în rate lunare egale în lei, fãrã dobanda, cu o durata de rambursare de pana la 25 de ani de la data recepţiei terminãrii lucrãrilor de consolidare; suma de plata poate fi restituitã integral sau parţial, de cãtre proprietar în orice moment anterior scadentei, cu respectarea urmãtoarelor precizãri:
(i) graficul de restituire a sumelor, la data recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare va constitui anexa care va face parte integrantã din prezentul contract;
(ii) ratele lunare scadente se vor plati pana în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare, fãrã vreo înştiinţare prealabilã; prima rata scadenta fiind în luna urmãtoare datei admiterii recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare; plata se face la casieria din sediul ...........;
(iii) în cazul întârzierii la plata a ratelor scadente lunare cu mai mult de 30 de zile, se vor calcula majorãri de întârziere la ratele scadente, aplicându-se cota de majorare de ........... %, stabilitã în condiţiile legii pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare;
5.3. - sa suporte toate cheltuielile efectuate de autoritatea contractantã pentru urmãrirea debitorului şi recuperarea sumelor datorate.
5.4. - sa completeze, pentru fiecare rata lunarã scadenta, declaraţia de venituri nete (Anexa nr. 28), pe propria rãspundere pe care o va inregistra la consiliul local, respectiv la Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pana în ultima zi lucrãtoare a lunii urmãtoare în cazul în care realizeazã venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câştigul salarial mediu net lunar pe economie; pe perioadele în care realizeazã aceste venituri este scutit, de la plata ratelor lunare, obligaţia de a restitui sumele alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare diminuându-se cu sumele aferente perioadelor de scutire la plata a ratelor lunare.
5.5. - sa ramburseze integral ratele neachitate, actualizate la data înstrãinãrii, conform evidentei consiliului local, respectiv a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. În cazul înstrãinãrii în decurs de 25 de ani de la recepţia terminãrii lucrãrilor de consolidare, a locuinţei proprietate privatã la care s-au executat lucrãri de consolidare finanţate prin transferuri de la bugetul de stat; actualizarea se efectueazã în funcţie de indicele preţurilor de consum total al populaţiei, publicat lunar de cãtre Institutul Naţional de Statistica în Buletinul statistic de preţuri, pentru intervalul cuprins între luna de referinta a recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare şi luna actualizãrii ratelor neachitate.
ART. 6
Actele juridice de înstrãinare, încheiate cu încãlcarea prevederilor art. 11 din ordonanta, sunt lovite de nulitate absolutã, buna-credinţa neputând fi invocatã în astfel de cazuri.
ART. 7
Autoritatea contractantã nu rãspunde de autenticitatea documentelor prezentate de beneficiar (declaraţii de venituri nete, act de identitate, act de proprietate etc.).
ART. 8
Relaţiile reciproce dintre pãrţile contractante, nereglementate de prezentul contract, sunt supuse regulilor generale de creditare şi legilor romane.
ART. 9
Litigiile de orice fel dintre pãrţile contractante ce nu pot fi soluţionate pe cale amiabila vor fi soluţionate de instanţele judecãtoreşti competente.
ART. 10
Prezentul contract:
a) se încheie concomitent cu contractul pentru executarea lucrãrilor de consolidare şi îşi înceteazã valabilitatea odatã cu radierea, în condiţiile ordonanţei, a ipotecii;
b) are valoare de înscris autentic şi constituie titlu executoriu, conform art. 10, alin. (2) din ordonanta, autoritatea contractantã având dreptul sa solicite investirea prezentului contract cu formula executorie.
ART. 11
Fiecare parte semnatara a contractului rãspunde, în condiţiile legii, pentru îndeplinirea obligaţiilor conform actelor normative în vigoare a contractului încheiat.
ART. 12
Prezentul contract s-a încheiat astãzi ....., în 2 exemplare, câte un exemplar pentru fiecare parte semnatara.


Autoritatea contractantã Beneficiar

Primar / Primar general, Proprietarul locuinţei,
persoana fizica,

................... .................




ANEXA 28


la normele metodologice
-----------------------

Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL........./
--------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


DECLARAŢIE DE VENITURI NETE
pentru luna ........., anul ........

Subsemnatul(a)
Numele şi prenumele proprietarului:


┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Data naşterii:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Domiciliul:
┌────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Str.│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │Nr.│ │ │ │ │ │
└────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬──┬─┬─┬─┬──────┬─┐
│Bl.│ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │OP│ │ │ │Sector│ │
└───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴──┴─┴─┴─┴──────┴─┘
Localitatea:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Act de identitate:
┌───┬─┬─┬─────┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│Tip│ │ │Seria│ │ │Nr.│ │ │ │ │ │ │ │Eliberat de:│ │ │ │ │ │ │ │
└───┴─┴─┴─────┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬───────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │La data de:│ │ │ │ │ │ │ │ │
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴───────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Cod numeric personal:
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
în calitate de proprietar persoana fizica al locuinţei din imobilul situat în:
Localitatea
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Judeţul
┌─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
└─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬───┬─┬─┬─┬─┬──┬─┬─┬─┬──────┬─┐
│Bl.│ │ │ │ │Sc.│ │ │ │ │Ap.│ │ │ │ │OP│ │ │ │Sector│ │
└───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴───┴─┴─┴─┴─┴──┴─┴─┴─┴──────┴─┘

beneficiind, în condiţiile <>Ordonanţei Guvernului Nr. 20/1994 privind mãsuri
pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*),
de finanţarea cheltuielilor din transferuri de la bugetul de stat pentru
executarea lucrãrilor de consolidare la imobil,

declar pe propria rãspundere urmãtoarele:
1.1. Familia*1) este compusa din ...... persoane, cu acelaşi domiciliu cu al
meu înscrise în cartea de imobil şi cu care locuiesc şi gospodãresc
împreunã, dupã cum urmeazã:
┌────┬────────────┬────────────────────┬───────────────────┬────────┬──────────┐
│Nr. │ Numele şi │Calitatea în familie│ Act de identitate│Codul │ Data │
│crt.│ prenumele │(soţ, sotie, copil, │(tip, serie, numãr,│numeric │ naşterii│
│ │ │pãrinţii acestora) │ emitent) │personal│(zi, luna,│
│ │ │ │ │ │ an) │
├────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│ 1 │proprietarul│ │ │ │ │
├────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
├────┼────────────┼────────────────────┼───────────────────┼────────┼──────────┤
│... │ │ │ │ │ │
└────┴────────────┴────────────────────┴───────────────────┴────────┴──────────┤

┌──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│Total (1) - Numãr membri de familie:............. │
└──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘


*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din
23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea
şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru
reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul
Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.
*1) Prin familie, în sensul <>Legii locuinţei nr. 114/1996 , republicatã, cu
modificãrile ulterioare, se înţelege: soţul, sotia, copiii şi pãrinţii soţilor
care locuiesc şi gospodãresc împreunã.



┌───────────────────────────────────────────┬─┬─┬─────┬─┬─┬─┬─┐
2.│VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA:│ │ │Anul:│ │ │ │ │
└───────────────────────────────────────────┴─┴─┴─────┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────┐
│Cod│Categoria de venituri │Actul doveditor*2) │Venitul realizat│
│ │ │ │ *3) │
│ │ │ │ - lei - │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴────────────────┘
Salariul şi alte drepturi salariale:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│01 │- pe baza de contract de munca │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│02 │-pe baza de convenţie civilã de │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │prestãri servicii │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│03 │-salariul asistentului personal al │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoanei cu handicap │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│04 │-salariul asistentului maternal │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │ de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│05 │-salariul ingrijitorului la domici-│-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │liu al persoanei varstnice │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │dependente │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│06 │-venitul lunar realizat ca membru │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │asociat sau persoana autorizata sa │de Administraţia ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │desfãşoare o activitate │Financiarã ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │independenta │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│07 │-indemnizaţie de şomaj │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Pensii:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│08 │-pensia pentru limita de varsta │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│09 │-pensia anticipata │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│10 │-pensia anticipata parţialã │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│11 │-pensia de invaliditate │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│12 │-pensia de urmaş │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
│ Pensii militare:
├───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│13 │-pensia de serviciu │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│14 │-pensia de invaliditate │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│15 │-pensia de urmaş │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│16 │-pensia I.O.V.R. │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│17 │-indemnizaţia pentru persoanele │-talon ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │care şi-au pierdut total sau par- │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tial capacitatea de munca ca urmare│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │a participãrii la Revoluţie şi pen-│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tru urmaşii acestora │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│18 │-pensia socialã pentru nevãzãtori │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│19 │-indemnizaţia de insotitor pentru │-talon de pensie ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │pensionãrii gr. I de invaliditate │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Alte drepturi de asigurãri sociale:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│20 │-indemnizaţia pentru incapacitatea │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │temporarã de munca │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│21 │-indemnizaţie pentru creşterea │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copilului pana la varsta de 2 sau 3│de angajator sau, du-││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ani │pa caz, de casa de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pensii ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│22 │-indemnizaţia pentru îngrijirea │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │copilului bolnav în varsta de pana │de angajator ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │la 7 sau 18 ani │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│23 │-indemnizaţie de maternitate │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de angajator sau, du-││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pa caz, de casa de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │pensii ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Indemnizaţii cu caracter permanent
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│24 │-indemnizaţia lunarã acordatã │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │magistraţilor inlaturati din jus- │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │titie din considerente politice │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│25 │-indemnizaţie lunarã acordatã │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │persoanelor persecutate din motive │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │politice sau etnice │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│26 │-indemnizaţia, sporul sau renta │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │acordatã invalizilor, veteranilor │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │şi vãduvelor de rãzboi │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│27 │-indemnizaţia pentru pãrinţii per- │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanelor care au decedat în timpul │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revoluţiei din 1989 │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│28 │-indemnizaţia de îngrijire pentru │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │revolutionarii invalizi de gr. I │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│29 │Suma fixa acordatã mamelor eroilor-│-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │martiri │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│30 │-alocaţia de stat pentru copii │-talon de plata/ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │adeverinta ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│31 │-alocaţia suplimentarã pentru │-talon de plata/ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │familiile cu copii │adeverinta ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│32 │-alocaţia de întreţinere pentru │-adeverinta ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │minorii dati în plasament familial │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │sau încredinţaţi, potrivit legii, │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unor familii sau persoane │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
Burse:
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│33 │-pentru elevi │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de unitatea de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │învãţãmânt ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│34 │-pentru studenţi │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │de unitatea de ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │ │învãţãmânt ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│35 │-ajutorul banesc lunar pentru per- │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │soanele care au devenit incapabile │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │de munca în perioada efectuãrii │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │unor pedepse private de libertate │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│36 │-ajutorul social acordat persoane- │-talon de plata ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │lor cu handicap │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│37 │-ajutorul social lunar pentru so- │-adeverinta eliberata││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │tiile celor care satisfac serviciul│de centrul militar ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ │militar obligatoriu │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Total (2) - Total venituri permanente nete realizate: │ │
│ (rd. 01+ .....+rd.37) (lei) │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┤
┌────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
3.│VENITURI NETE ANUALE REALIZATE DIN: │
└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
┌───┬───────────────────────────────────┬─────────────────────┬────────────────┐
│Poz│ Surse de venit*4) │Actul doveditor │Venitul realizat│
│ │ │ │ *5) │
│ │ │ │ - lei - │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┤
│1 │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│ │ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
├───┼───────────────────────────────────┼─────────────────────┼┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤
│...│ │ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────┴─────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│Total (3) venituri nete anuale: (poz. 1+..... (lei) │ │
└─────────────────────────────────────────────────────────────┴────────────────┘
┌─────────────────────────────────────────────────────────────┬┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┐
│4. VENITUL MEDIU NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIE: ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ ││ │ │ │ │ │ │ │ │
│ (T(2) + T(3)/12 luni ├┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┤


│ T(1) ││ │ │ │ │ │ │ │ │


└─────────────────────────────────────────────────────────────┴┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┘


*2) Se vor anexa pentru fiecare membru al familiei.
*3) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a
acestora.
*4) Vânzãri terenuri, clãdiri, închirieri, alte surse de venit.
*5) Se înscriu veniturile realizate în anul curent.

Subsemnatul/a ......................., cunoscând prevederile art. 292 din
Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, declar pe propria rãspundere
ca datele, informaţiile şi documentele prezentate corespund realitãţii.


Data ..............


Proprietar,
................


ANEXA 29
--------
la normele metodologice
-----------------------

CONSILIUL LOCAL.........../
---------------------------
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


REFERAT

APROBAT:
--------
Primar/Primar General
........................

Subsemnatul ....... (numele, funcţia, persoanei desemnatã, prin dispoziţie, din aparatul propriu de specialitate al primarului) ...........
urmare verificãrii:
declaraţiei pe propria rãspundere înregistratã la Consiliul local ......./ Consiliul General al Minisipiului Bucureşti sub nr. ....... din ....... şi a documentelor anexate,
prezente de cãtre proprietarul locuinţei, persoana fizica ......................, semnatar al Contractului nr. ........ din ......... pentru restituirea sumelor cheltuite din transferuri de la bugetul de stat privind executarea lucrãrilor de consolidare a clãdirii de locuit multietajata, incadrata prin raport de expertiza tehnica în clasa I de risc seismic şi care prezintã pericol public situata în localitatea ..........., strada ............, numãr: ........, judeţul/sectorul: ............,
am constatat ca venitul meu mediu lunar pe membru de familie de .............. lei, în luna ........... anul ....... se situeaza sub/peste câştigul salarial mediu net lunar pe economie de ............... lei, comunicat de Institutul Naţional de Statistica pentru luna ......, anul ........., astfel ca
proprietarul locuinţei beneficiazã / nu beneficiazã de scutirea de la plata ratei lunare de ...... lei, pentru luna ....., anul ......, conform <>art. 9 din ordonanta Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, republicatã*),

Data: .............

VERIFICAT: ÎNTOCMIT
---------- --------
Direcţia economicã-buget-finanţe
Director ..................
............ (data şi semnatura)


VIZAT:
------
Control financiar preventiv
....................


--------------------
*) Republicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 23 octombrie 2001, în temeiul <>art. IV din Legea nr. 460/2001 pentru modificarea şi completarea <>Ordonanţei Guvernului nr. 20/1994 privind mãsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 428 din 31 iulie 2001.

ANEXA 30
--------
la normele metodologice
-----------------------


Nr. şi data înregistrãrii la
CONSILIUL LOCAL ............................/
CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI


CONVENŢIE CIVILĂ
- conţinut cadru -

În scopul contractãrii serviciilor (expertizarea tehnica sau proiectarea lucrãrilor de consolidare), respectiv executarea lucrãrilor de consolidare,
în conformitate cu <>art. 5 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achiziţiile publice, pentru constituirea asociaţiei contractante,
între:
● autoritatea contractantã, reprezentatã prin ........................., primarul municipiului/oraşului, respectiv primarul general al municipiului Bucureşti ca autoritate executivã a administraţiei publice locale;
● asociaţia de proprietari, legal constituitã ca persoana juridicã, reprezentatã prin .................., preşedintele asociaţiei; şi,
● dupã caz, proprietarii persoane fizice şi juridice care, potrivit ordonanţei, finanţeazã din surse proprii acţiunile pentru reducerea riscului seismic al construcţiei cu destinaţia de locuinta,
se încheie prezenta convenţie civilã.
1. Prin convenţia civilã de constituire a asociaţiEi contractante se stabilesc, în condiţiile şi cu respectarea ordonanţei şi a celorlalte acte normative în domeniu:
a) proprietarii, destinaţia spaţiilor din clãdire şi cotele-pãrţi indivize din propritetea comuna care revine fiecãrei proprietãţi individuale, conform actelor de proprietate intabulate în cartea funciarã;
b) sursele de finanţare asigurate, în condiţiile ordonanţei, dupã caz, din: transferuri de la bugetul de stat, bugetul local, sursele proprii ale proprietarilor;
c) obligaţiile în sarcina fiecãrei pãrţi, conform ordonanţei şi celorlalte acte normative în vigoare, privind:
(i) atribuirea, prin procedura de achiziţie publica, a contractului de prestare de servicii sau de executare a lucrãrilor;
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare, precum şi existenta certificatului de urbanism, respectiv a autorizaţiei de construire, conform <>Legii nr. 50/1991 , republicatã, cu modificãrile ulterioare, pentru proiectarea, respectiv executarea lucrãrilor de consolidare;
(iii) instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice pentru executarea lucrãrilor de consolidare;
(iv) derularea contractelor, recepţia, repartizarea cheltuielilor efectuate (pe surse de finanţare şi pe proprietari), decontarea cheltuielilor efectuate şi recuperarea, în condiţiile ordonanţei, a sumelor alocate din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare;
2. Autoritatea contractantã reprezintã pãrţile asociaţiei contractante, în calitate de achizitor unic, în raporturile cu persoana juridicã care presteazã serviciile pentru expertizarea tehnica/proiectarea lucrãrilor de consolidare sau efectueazã executarea lucrãrilor de consolidare.
3. Fiecare parte semnatara a convenţiei civile rãspunde, în condiţiile legii, pentru îndeplinirea obligatiilor, conform actelor normative în vigoare şi convenţiei încheiate.
4. La convenţia civilã se anexeazã:
a) pentru expertizarea tehnica:
(i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6);
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a expertizarii tehnice;
(iii) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 5 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
b) pentru proiectarea lucrãrilor de consolidare:
(i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6);
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari, adoptatã în condiţiile legii, privind aprobarea deciziei de intervenţie pentru proiectarea şi executarea lucrãrilor de consolidare (anexa nr. 15), precum şi declaraţiile proprietarilor (anexa nr. 16), autentificate;
(iii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea proiectãrii, în condiţiile ordonanţei, în vederea executãrii lucrãrilor de consolidare;
(iv) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 7 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
c) pentru executarea lucrãrilor de consolidare:
(i) lista cuprinzând proprietarii şi destinaţia spaţiilor, actualizatã la data încheierii convenţiei (anexa nr. 6);
(ii) hotãrârea asociaţiei de proprietari pentru contractarea, în condiţiile ordonanţei, a executãrii lucrãrilor de consolidare;
(iii) documente din care sa reiasã asigurarea surselor de finanţare, conform art. 7 din ordonanta, din transferuri de la bugetul de stat, bugetul local şi/sau din sursele proprii ale proprietarilor;
(iv) documente, potrivit legii, pentru instituirea ipotecii legale a statului asupra locuinţelor proprietate privatã a persoanelor fizice care beneficiazã de fonduri din transferuri de la bugetul de stat pentru executarea lucrãrilor de consolidare.
5. Convenţia civilã pentru constituirea asociaţiei contractante îşi înceteazã valabilitatea o data cu admiterea recepţiei prestãrii de servicii, respectiv o data cu admiterea recepţiei la terminarea lucrãrilor de consolidare.
6. Prezenta convenţie civilã a fost încheiatã astãzi ..., în .... exemplare, câte un exemplar cu valoare de original pentru fiecare parte semnatara.

Autoritatea contractantã Asociaţia de proprietari Proprietari*)

Primar/Primar general, Preşedinte,
............. ............... ..............


--------------
*) Proprietarii persoane fizice şi juridice, care finanţeazã, din surse proprii, conform ordonanţei, acţiunile pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente cu destinaţia de locuinta.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016