Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.353 din 27 septembrie 2006  pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune, precum si a celor scoase din rezervele proprii, aflate in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobat prin   Hotararea Guvernului nr. 81/2003     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.353 din 27 septembrie 2006 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din functiune, precum si a celor scoase din rezervele proprii, aflate in administrarea Ministerului Administratiei si Internelor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 81/2003

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 843 din 12 octombrie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune, precum şi a celor scoase din rezervele proprii, aflate în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 81/2003 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 99 din 18 februarie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - (1) Bunurile aflate în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, scoase din funcţiune potrivit reglementãrilor în vigoare, vor fi valorificate în starea fizicã în care se aflã ori ca bunuri rezultate în urma dezmembrãrii sau demolãrii, prin licitaţie, selecţie de oferte, negociere directã, valorificare directã fãrã organizare de licitaţie, transmitere fãrã platã la alte instituţii publice sau la unitãţi de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, în condiţiile legii.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) şi se propun pentru casare directã, simultan cu scoaterea din funcţiune, urmãtoarele bunuri improprii valorificãrii:
a) mijloacele de geniu-chimic cu utilizare strict militarã;
b) mijloacele fixe care au fost avariate sau distruse prin accidente, incendii, calamitãţi naturale ori în alte împrejurãri neprevãzute şi de neînlãturat şi ale cãror costuri de reparaţie pentru repunerea în stare de funcţionare, stabilite potrivit reglementãrilor specifice, depãşesc 60% din valoarea de înlocuire a acestora;
c) mijloacele fixe cu duratã normalã de utilizare depãşitã, devenite atipice şi care, din cauza uzurii fizice şi morale avansate, nu mai corespund din punct de vedere tehnico-economic şi al siguranţei în exploatare sau sunt generatoare de noxe ori a cãror funcţionare contravine altor reglementãri legale în vigoare;
d) bunurile materiale, altele decât mijloacele fixe, care au devenit inutilizabile ca urmare a gradului avansat de uzurã fizicã sau moralã, nu mai pot primi o altã destinaţie, prin recondiţionare nu mai pot fi readuse la parametrii corespunzãtori ori nu mai prezintã siguranţã sau precizie în exploatare ori a cãror reparare nu mai este posibilã prin înlocuirea unor pãrţi sau piese cu altele noi;
e) bunurile materiale de natura echipamentului, distribuit conform normelor în vigoare, dupã îndeplinirea duratei minime de serviciu, pe baza analizei şi propunerilor comisiei de inventariere;
f) bunurile materiale utilizate în activitatea aeronauticã, cu resursa de exploatare expiratã;
g) aparatura de secretizare sau componentele speciale care, prin procedura de valorificare, ar conduce la furnizarea de informaţii cu caracter secret."
2. La articolul 2 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Prin sintagma bunuri scoase din funcţiune se înţelege mijloacele fixe scoase din funcţiune, mijloacele fixe atipice sau excedentare, chiar dacã sunt în stare de funcţionare, precum şi alte bunuri, în starea în care se aflã, declasate sau clasate."
3. Alineatul (1) al articolului 5 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Bunurile care implicã apãrarea ţãrii, ordinea publicã şi securitatea naţionalã, de natura armamentului, tehnicii de luptã, mijloacelor şi instalaţiilor speciale, precum şi cele care, datoritã caracteristicilor specifice, nu pot fi folosite în mod curent în alte sectoare de activitate vor fi valorificate la intern, prin selecţie de oferte sau negociere directã, prin operatori economici autorizaţi în producţia, comercializarea unor asemenea bunuri, iar la extern, prin Societatea Comercialã COMICEX - S.A."
4. Articolul 7 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 7. - Prevederile prezentului regulament se aplicã şi pentru bunurile materiale aflate la uzul curent, cât şi pentru cele din rezervele proprii, în urmãtoarele condiţii:
a) bunurile nu au putut fi împrospãtate sau pãstrarea lor în depozitare ar duce la deprecieri ori stãri periculoase de orice fel, stabilite prin analize şi încercãri în laboratoare şi poligoane specializate, potrivit normelor de specialitate în vigoare;
b) bunurile nu mai sunt necesare, au devenit excedentare sau atipice, nu mai sunt prevãzute în înzestrarea unitãţilor, nu se mai fabricã sau din cauza uzurii fizice ori morale nu mai corespund destinaţiei şi fac obiectul înlocuirii cu tehnicã performantã de acelaşi tip."
5. Dupã articolul 7 se introduce un nou articol, articolul 7^1, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 7^1. - Fac excepţie de la prevederile prezentului regulament bunurile pentru care modalitatea de valorificare este stabilitã expres prin reglementãri specifice."
6. Alineatul (1) al articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 9. - (1) Bunurile care urmeazã sã fie valorificate atât la intern, cât şi la extern, prin procedurile prevãzute la art. 5 şi 6, se evalueazã de o comisie numitã de cãtre ordonatorul de credite în a cãrui administrare nemijlocitã se aflã acestea."
7. Dupã alineatul (2) al articolului 11 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Procedura de valorificare prin licitaţie publicã deschisã cu strigare se poate organiza şi prin bursele de mãrfuri."
8. Alineatul (1) al articolului 41^1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 41^1. - (1) Bunurile care nu au fost valorificate prin procedurile prevãzute la art. 6 pot fi transmise fãrã platã la alte instituţii publice sau la unitãţi de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România, în condiţiile legii."
9. Dupã articolul 41^3 se introduce un nou articol, articolul 41^4, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 41^4. - (1) Animalele de serviciu şi de reproducţie care, potrivit constatãrilor personalului ce îndeplineşte atribuţii de medic veterinar oficial pentru unitãţile Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi-au pierdut aptitudinile specifice şi nu au fost valorificate conform prevederilor prezentului regulament vor putea fi cedate cu titlu gratuit cãtre persoane fizice sau juridice, în termen de 15 zile de la data parcurgerii procedurilor de valorificare.
(2) Unitatea care deţine în evidenţã animalele prevãzute la alin. (1) asigurã, atât la sediul unitãţii, cât şi într-un ziar de mare tiraj, publicarea ofertei pentru cedarea cu titlu gratuit.
(3) Cedarea cu titlu gratuit a animalelor prevãzute la alin. (1) se efectueazã în condiţii stabilite prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor.
(4) Mãsurile privind animalele de serviciu şi de reproducţie care au contractat boli incurabile ori tare fizice sau care nu au putut fi cedate cu titlu gratuit potrivit alin. (1)-(3) vor fi stabilite, potrivit constatãrilor proprii, de cãtre personalul de specialitate prevãzut la alin. (1), cu respectarea prevederilor legale privind protecţia animalelor."
10. La capitolul III, dupã articolul 41^4 din secţiunea a 4-a se introduce o nouã secţiune, secţiunea a 5-a, cuprinzând articolele 41^5 şi 41^6, cu urmãtorul cuprins:

"SECŢIUNEA a 5-a
Organizarea şi desfãşurarea procedurii de valorificare directã fãrã organizarea de licitaţie

Art. 41^5. - Valorificarea directã fãrã organizarea de licitaţie constã în schimbarea bunului material cu altul nou, având aceeaşi destinaţie şi caracteristici tehnico-funcţionale cel puţin egale cu ale bunului schimbat, aceastã schimbare fiind supusã acceptãrii producãtorului sau a altui ofertant.
Art. 41^6. - Valorificarea directã fãrã organizare de licitaţie poate fi aprobatã, înainte de desfãşurarea altei proceduri, de cãtre ordonatorul principal de credite, la propunerea motivatã, transmisã pe cale ierarhicã de ordonatorul de credite în a cãrui administrare nemijlocitã se aflã acestea, conform instrucţiunilor ministrului administraţiei şi internelor."
11. Articolul 42 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 42. - Bunurile care nu au fost vândute prin licitaţie, selecţie de oferte sau negociere directã, valorificate direct fãrã organizarea de licitaţie ori care nu au fost transmise fãrã platã altor instituţii publice sau unitãţilor de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România pot fi valorificate, cu aprobarea ordonatorului de credite al unitãţii care le are în administrare, prin operatori economici autorizaţi care au ca obiect de activitate achiziţionarea de materiale refolosibile."
12. Articolul 43 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 43. - Bunurile care nu au putut fi valorificate sau cedate cu titlu gratuit în condiţiile prezentului regulament vor fi casate conform reglementãrilor în vigoare."
ART. II
Ordinul ministrului administraţiei şi internelor prevãzut la art. 41^4 alin. (3) din Regulamentul privind organizarea şi desfãşurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune, precum şi a celor scoase din rezervele proprii, aflate în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 81/2003 , cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se va emite în termen de 30 de zile de la data intrãrii în vigoare a prezentei hotãrâri.
ART. III
<>Hotãrârea Guvernului nr. 81/2003 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi desfãşurarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor scoase din funcţiune, precum şi a celor scoase din rezervele proprii, aflate în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 99 din 18 februarie 2003, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, precum şi cu cele aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu

Bucureşti, 27 septembrie 2006.
Nr. 1.353.

-------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016