Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Consiliul de Miniştri al Republicii Socialiste România hotãrãşte:
ART. 1
Pentru a veni în sprijinul salariaţilor care, potrivit reglementãrilor în vigoare, au dreptul la folosinta permanenta a unui autoturism proprietate de stat fãrã conducãtor auto, de a-şi cumpara autoturisme proprietate personalã, se aproba vînzarea cãtre aceştia, cu plata în rate, a cîte unui autoturism Dacia 1300 nou sau a autoturismului pe care îl au în folosinta, cu plata unui avans minim de 40% din valoare. Diferenţa rãmasã de plata va fi esalonata în cel mult 36 de rate lunare.
Evaluarea autoturismelor aflate în folosinta se va face potrivit normelor stabilite de Ministerul Transporturilor şi Telecomunicatiilor şi Ministerul Comerţului Interior, fãrã licitaţie publica.
Salariaţilor din aceasta categorie care folosesc autoturismul proprietate personalã pentru transporturi în interes de serviciu în localitate li se poate acorda o indemnizaţie lunarã, neimpozabila, de pînã la 300 de lei, pentru compensarea cheltuielilor de întreţinere şi de exploatare a autoturismului.
Cuantumul indemnizaţiei pentru fiecare beneficiar se stabileşte prin ordinul conducatorului organului central, respectiv prin decizia preşedintelui comitetului executiv al consiliului popular judeţean şi al municipiului Bucureşti. Indemnizaţia nu se plãteşte pe timpul concediului de odihna sau în alte situaţii cînd salariatul nu este prezent la serviciu.
Pentru deplasarile în afarã localitãţii, salariaţii respectivi beneficiazã de prevederile <>art. 7 din Hotãrîrea Consiliului de Miniştri nr. 776/1973 . Pe perioada deplasarii nu beneficiazã şi de indemnizaţia prevãzutã la alineatul precedent.
Salariaţii prevãzuţi la alin. 1 de mai sus pierd dreptul de folosinta a autoturismului proprietate de stat aflat în folosinta permanenta, dupã 6 luni de la data prezentei hotãrîri. De la aceeaşi data se reduce în mod corespunzãtor, numãrul maxim de autoturisme stabilit pentru consiliile populare prin Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 776/1973 .
ART. 2
Pentru a crea condiţii ca un numãr cît mai mare de salariaţi sa-şi poatã procura autoturisme proprietate personalã, se aproba ca salariaţii care deţin funcţiile prevãzute în anexa la prezenta hotãrîre sa beneficieze de dreptul de a-şi cumpara, cu plata în rate, cîte un autoturism Dacia 1300 nou, cu achitarea unui avans de minimum 50% din preţul de vînzare cu amãnuntul, diferenţa urmînd a fi esalonata în cel mult 36 de rate.
ART. 3
Creditele corespunzãtoare ratelor lunare se acorda prin Casa de Economii şi Consemnaţiuni, cu o dobanda de 5% pe an.
Cheltuielile ocazionate de acordarea şi recuperarea ratelor se acoperã în aceleaşi condiţii ca la vinzarile de mãrfuri cu plata în rate, conform Hotãrîrii Consiliului de Miniştri nr. 1087/1959 .
ART. 4
Prevederile de la art. 2 nu se aplica celor care au cumpãrat autoturisme prin Casa de Economii şi Consemnaţiuni în ultimii 3 ani.
ART. 5
Autoturismele cumpãrate în condiţiile prezentei hotãrîri nu pot fi înstrãinate înainte de a fi plãtite integral şi vor fi asigurate în mod obligatoriu, pentru cazurile de avarii, pe intreaga perioada de plata a ratelor.
p. Preşedintele
Consiliului de Miniştri
ILIE VERDET
ANEXA 1
FUNCŢII
care au dreptul la cumpãrarea de autoturisme noi cu plata în rate, în condiţiile art. 2 din Hotãrârea Consiliului de Miniştri privind vînzarea de autoturisme, cu plata în rate, cãtre unele categorii de salariaţi
- Directorii generali, directorii generali adjuncţi, directorii, directorii adjuncţi şi cei cu funcţii asimilate acestora din administraţiile centrale ale ministerelor şi celorlalte organe centrale de stat şi obşteşti.
- Activistii cu munci de rãspundere ai Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist, Uniunii Generale a Sindicatelor din România, din celelalte organizaţii centrale de masa şi obşteşti, precum şi din organele judeţene, municipale şi orãşeneşti ale acestora.
- Directorii generali, directori generali adjuncţi, directorii şi directorii adjuncţi din centrale şi unitãţi asimilate acestora.
- Directorii, directorii generali adjuncţi şi inginerii şefi din întreprinderi şi cei cu funcţii asimilate acestora.
- Directorii şi cei cu funcţii asimilate acestora din instituţiile subordonate ministerelor şi celorlalte organe centrale de stat şi obşteşti.
- Directorii şi cei cu funcţii asimilate acestora din aparatul propriu şi din instituţiile subordonate consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
- Cadrele de conducere din aparatul consiliilor populare municipale şi orãşeneşti, inclusiv pînã la nivel de directori, şi cei cu funcţii asimilate acestora.
- Preşedinţii şi vicepreşedinţii uniunilor judeţene ale cooperaţiei meşteşugãreşti, de consum şi agricole de producţie.
- Rectorii, prorectorii şi decanii institutelor de învãţãmânt superior.
- Redactorii şefi ai publicaţiilor.
- Cadrele militare cu funcţii asimilate celor de mai sus din Ministerul Apãrãrii Naţionale şi Ministerul de Interne.
- Angajaţii cu atribuţii permanente de inspecţie şi control din cadrul inspectiilor de stat şi al inspectiilor teritoriale din subordinea acestora, precum şi din inspectiile subordonate consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti.
- Directorii de spitale.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: