Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 1.312 din 20 septembrie 2006 pentru aprobarea Amendamentului convenit prin scrisoarea semnata la Luxemburg la 2 iunie 2006 si la Bucuresti la 26 iunie 2006, intre Guvernul Romaniei, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la Contractul de finantare dintre Romania, Banca Europeana de Investitii si Consiliul General al Municipiului Bucuresti pentru finantarea Proiectului privind infrastructura urbana in Bucuresti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 si la Bucuresti la 19 decembrie 2000
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 816 din 3 octombrie 2006
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele şi al <>art. 6 din Legea nr. 489/2001 privind ratificarea Contractului de finanţare dintre România, Banca Europeanã de Investiţii şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru finanţarea Proiectului privind infrastructura urbanã în Bucureşti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 şi la Bucureşti la 19 decembrie 2000,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ARTICOL UNIC
Se aprobã Amendamentul convenit prin scrisoarea semnatã la Luxemburg la 2 iunie 2006 şi la Bucureşti la 26 iunie 2006, între Guvernul României, Banca Europeanã de Investiţii şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, la Contractul de finanţare dintre România, Banca Europeanã de Investiţii şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti pentru finanţarea Proiectului privind infrastructura urbanã în Bucureşti, semnat la Luxemburg la 18 decembrie 2000 şi la Bucureşti la 19 decembrie 2000, ratificat prin <>Legea nr. 489/2001 , cu amendamentele ulterioare.
PRIM-MINISTRU
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU
Contrasemneazã:
---------------
p. Ministrul finanţelor publice,
Doina-Elena Dascãlu,
secretar de stat
Ministrul afacerilor externe,
Mihai Rãzvan Ungureanu
Ministrul administraţiei şi internelor,
Vasile Blaga
Bucureşti, 20 septembrie 2006.
Nr. 1.312.
Banca Europeanã de Investiţii*)
Prin DHL
-----
*) Traducere.
Ministerul Finanţelor Publice
Str. Apolodor nr. 17, sectorul 5
RO-7000 Bucureşti
În atenţia:
Domnului Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu
Doamnei Carmen Ghiţã
Primãria Municipiului Bucureşti
Bd. Regina Elisabeta, sectorul 5
În atenţia: Doamnei Cristina Pârvulescu
Luxemburg, 2 iunie 2006 JUII/MA&SEE/FBR/fb no
Subiect: România - Infrastructura urbanã în municipiul Bucureşti
Contract de finanţare (Contractul de finanţare) încheiat între România,
Banca Europeanã de Investiţii şi Primãria Municipiului Bucureşti în
18-19 decembrie 2000, astfel cum a fost amendat în 25 februarie 2003
Amendament nr. 4
Stimaţi domni,
Facem referire la scrisoarea datatã 7 aprilie 2006, prin care Banca Europeanã de Investiţii a fost rugatã sã acorde "non-objection" pentru utilizarea sumei rãmase din credit în cadrul Contractului de finanţare menţionat mai sus pentru subproiectul "Reabilitarea drumurilor urbane".
Prin scrisoarea dumneavoastrã datatã 18 aprilie 2006, aţi furnizat analizele şi motivele relevante, indicând de asemenea o schimbare referitoare la impactul financiar asupra celor douã zone de reabilitare a drumurilor urbane şi contorizarea livrãrii de cãldurã şi apã menajerã, împãrţite iniţial ca 41% pentru prima componentã şi restul pentru cealaltã.
Pe aceastã bazã, Banca şi-a dat acordul prin scrisoarea sa din 24 aprilie 2006. Prin aceasta, Primãria Municipiului Bucureşti a fost autorizatã sã utilizeze economiile din subproiectul de contorizare pentru reabilitarea drumurilor urbane.
Ca urmare, prin aceastã scrisoare vã propunem prezentul amendament la Contractul de finanţare, cu scopul de a reflecta în mod adecvat modificãrile de mai sus:
Anexa A la Contractul de finanţare este înlocuitã cu anexa A ataşatã la prezentul amendament.
Toţi termenii şi toate condiţiile Contractului de finanţare rãmân neschimbaţi/neschimbate.
Termenii definiţi în Contractul de finanţare vor avea acelaşi înţeles când vor fi folosiţi în acesta, dacã nu se va menţiona altfel în mod expres.
Pentru a confirma acordul dumneavoastrã cu cele de mai sus, vã rugãm sã iniţializaţi, sã contrasemnaţi şi sã dataţi fiecare dintre cele patru originale în spaţiul indicat mai jos, sã le înaintaţi Primãriei Municipiului Bucureşti pentru a le semna şi apoi sã retransmiteţi Bãncii prin scrisoare recomandatã sau prin curier douã originale semnate în mod corespunzãtor.
Amendamentul va intra în vigoare la data primirii din partea noastrã a copiilor originale ale acestei scrisori contrasemnate în mod corespunzãtor de cãtre dumneavoastrã.
Cu sinceritate,
Banca Europeanã de Investiţii
F. Bruni Roccia G.P. Manzella
Agreat şi însuşit pentru şi în numele
Ministerului Finanţelor Publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vlãdescu,
ministrul finanţelor publice
Agreat şi însuşit pentru şi în numele
Primãriei Municipiului Bucureşti,
Adriean Videanu,
primar general
Data: 26 iunie 2006
ANEXA A*)
-----
*) Traducere.
DESCRIERE TEHNICĂ
România - Proiect privind infrastructura urbanã a municipiului Bucureşti
1. Conţinut şi lucrãri
Proiectul constã în douã componente dupã cum urmeazã:
A. Reabilitare drumuri urbane
Primãria Municipiului Bucureşti supravegheazã şi întreţine un total de aproape 2.000 km de drumuri. Sarcinile nerezolvate cu întreţinerea au creat o situaţie în care cea mai mare parte a reţelei (de drumuri) se aflã într-o condiţie precarã şi necesitã reabilitare. În cadrul acestui context, Proiectul constã în reabilitarea a aproximativ 60 de secţiuni de drum selectate prin întregul oraş, în conformitate cu planurile municipale pentru anii 2001, 2002 şi 2003. Se acordã prioritate secţiunilor reţelei de bazã aflate într-o stare foarte precarã sau de-a lungul liniilor de tramvai, în conformitate cu programul de întreţinere a drumurilor urbane pregãtit pentru centrul oraşului Bucureşti în cadrul Contractului de finanţare.
B. Contorizarea distribuirii cãldurii şi apei menajere
Proiectul include, de asemenea, achiziţionarea şi instalarea a douã contoare şi 4 valve pentru fiecare dintre cele aproximativ 15.000 de scãri de bloc, în 6.000 de blocuri de apartamente. Contoarele urmeazã sã fie cuplate în permanenţã cu centrele de furnizare şi direcţia de facturare a operatorului municipal de cãldurã. Trebuie încurajate scheme stimulative, ca împrumuturi cu dobândã scãzutã sau înlesniri la impozit, pentru gospodãrii care sã finanţeze investiţii la scarã redusã în economisirea cãldurii şi a apei menajere.
2. Costul Proiectului
Costul total cu investiţia al Proiectului este estimat la 82,9 milioane euro, din care circa 50% corespund componentei "reabilitãrii drumurilor urbane", iar restul, celei pentru "contorizarea distribuirii cãldurii şi apei menajere".
3. Programarea Proiectului
Proiectul este planificat a se încheia şi a deveni pe deplin operaţional înainte de sfârşitul anului 2007.
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: