Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.294 din 4 noiembrie 2003  pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale, aprobat prin   Hotararea Guvernului nr. 262/2002     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.294 din 4 noiembrie 2003 pentru modificarea si completarea Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate in administrarea Ministerului Apararii Nationale, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 262/2002

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 817 din 19 noiembrie 2003
În temeiul art. 108 din Constituţie, republicatã,

Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.

ART. I
Regulamentul privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apãrãrii Naţionale, aprobat prin <>Hotãrârea Guvernului nr. 262/2002 , publicatã în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 218 din 1 aprilie 2002, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:
1. Articolul 1 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 1. - Valorificarea bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apãrãrii Naţionale se efectueazã la propunerile comandanţilor/şefilor unitãţilor militare deţinãtoare şi se aprobã de organele competente, potrivit legii."
2. Litera c) a alineatului (1) al articolului 3 va avea urmãtorul cuprins:
"c) tehnica, utilajele, loturile PSA, piesele de schimb, agregatele, ansamblurile, subansamblurile şi materialele de orice fel, inclusiv produsele cu ciclu lung de fabricaţie, aflate în diferite stadii de execuţie la agenţii economici, precum şi echipamentele şi utilajele aprovizionate pe cheltuieli de capital aferente obiectivelor de investiţii nefinalizate din unitãţile militare, în starea în care se aflã şi îndeplinesc cel puţin una dintre urmãtoarele condiţii: nu mai sunt necesare, au devenit excedentare, nu mai sunt prevãzute în înzestrarea armatei, nu se mai fabricã sau, datoritã uzurii fizice ori morale, nu mai corespund destinaţiei sau fac obiectul înlocuirii cu altele performante de acelaşi tip;"
3. Litera a) a articolului 9 va avea urmãtorul cuprins:
"a) prin licitaţie publicã deschisã cu strigare, tehnica de luptã dezafectatã de dotarea specific militarã, precum şi bunurile care pot fi folosite în mod curent în alte sectoare de activitate, în starea în care se aflã şi în stare dezmembratã/parţial dezmembratã, inclusiv deşeurile feroase, neferoase, de metale preţioase şi de aliaje ale acestora;"
4. Articolul 10 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 10. - (1) Estimarea valorii bunurilor propuse pentru valorificare la intern se face de cãtre ordonatorul de credite în a cãrui administrare nemijlocitã se aflã acestea, potrivit metodologiei stabilite prin instrucţiuni.
(2) Stabilirea preţurilor de pornire a licitaţiilor se face de cãtre structura specializatã, printr-o comisie de evaluare, numitã prin decizie a şefului structurii specializate, formatã din cel puţin 3 membri. Din comisie face parte şi un reprezentant al Companiei, care va fi desemnat de cãtre conducãtorul acesteia.
(3) În rapoartele de evaluare comisia prevãzutã la alin. (2) va supune spre aprobare şefului structurii specializate eventualele preţuri diminuate pentru procedurile prevãzute la art. 33 alin. (1)."
5. Articolul 16 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 16. - (1) Garanţia de participare la licitaţie, selecţie de oferte de preţ/negociere directã reprezintã 5% din valoarea preţului de pornire stabilit în caietul de sarcini pentru bunurile care se valorificã şi se depune cu cel puţin 3 zile lucrãtoare înainte de data licitaţiei, respectiv cu cel puţin o zi lucrãtoare înainte de selecţia de ofertã de preţ/negocierea directã.
(2) Garanţia de participare se poate transfera, pe baza solicitãrilor scrise ale participanţilor care au depus-o anterior, pentru alte proceduri de valorificare, cu excepţia garanţiilor emise de bãnci.
(3) Garanţia de participare se va returna, începând cu cea de-a treia zi lucrãtoare de la data închiderii procedurii de valorificare, celor declaraţi necâştigãtori, respectiv celor declaraţi câştigãtori dupã achitarea şi ridicarea integralã a bunurilor adjudecate, prin ordin de platã sau în numerar, în limita plafonului de casã stabilit prin norme de Ministerul Finanţelor Publice."
6. Alineatul (1) al articolului 20 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 20. - (1) Anunţul publicitar se face printr-o publicaţie cu circulaţie la nivel naţional. În scopul asigurãrii unei transparenţe maxime, anunţul publicitar se poate face şi pe pagina de Internet a Companiei sau prin alte mijloace de informare, cu cel puţin 15 zile lucrãtoare înainte de data stabilitã pentru licitaţie."
7. Alineatul (2) al articolului 22 va avea urmãtorul cuprins:
"(2) Modificãrile aduse documentelor licitaţiei vor fi notificate tuturor licitatorilor, în scris, prin fax, poştã electronicã sau telefonic, cu cel puţin 3 zile lucrãtoare înainte de termenul limitã de depunere a documentelor."
8. Articolul 23 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 23. - Taxa de participare la licitaţie se determinã în funcţie de cheltuielile de organizare şi desfãşurare a licitaţiei şi se achitã la sediul organizatorului licitaţiei, cu cel puţin 3 zile lucrãtoare înainte de data licitaţiei."
9. Dupã alineatul (2) al articolului 24 se introduce un nou alineat, alineatul (3), cu urmãtorul cuprins:
"(3) Renunţarea participanţilor la licitaţie la dreptul de a inspecta bunurile licitate nu constituie temei pentru anularea totalã sau parţialã a contractului de vânzare-cumpãrare."
10. Dupã alineatul (4) al articolului 31 se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmãtorul cuprins:
"(5) Dacã participanţii la licitaţie nu oferã în timpul desfãşurãrii acesteia cel puţin preţul de pornire, aceştia pierd garanţia depusã."
11. Alineatul (1) al articolului 33 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 33. - (1) Valorificarea bunurilor prevãzute la art. 9 lit. b) şi a celor care se gãsesc în situaţia prevãzutã la art. 27 alin. (4) se face prin organizarea selecţiei de oferte de preţ/negocierii directe, pe baza preţurilor diminuate şi aprobate de şeful structurii specializate, potrivit art. 10 alin. (3)."
12. Articolul 41 se abrogã.
13. La capitolul V "Dispoziţii finale" se introduc trei noi articole, articolele 48^1, 48^2 şi 48^3, cu urmãtorul cuprins:
"Art. 48^1. - Armamentul şi tehnica de luptã care nu au putut fi valorificate la extern, conform prevederilor art. 9, în termen de 12 luni de la data disponibilizãrii, se supun procesului de scoatere din funcţiune, declasare şi casare, demilitarizare, dezmembrare şi tãiere şi se pot valorifica în ţarã sub formã de deşeuri.
Art. 48^2. - Valorificarea bunurilor prevãzute la art. 48^1, precum şi a celor a cãror execuţie a fost sistatã, potrivit prevederilor art. 3 alin. (1) lit. c), se face pe bazã de contract de prestãri de servicii încheiat între Companie şi agenţii economici din industria de apãrare care le-au furnizat sau au în obiectul de activitate producţia de bunuri identice ori de acelaşi gen, nominalizaţi în anexa la Hotãrârea Guvernului nr. 813/2002 privind aprobarea listei agenţilor economici şi a capacitãţilor producţiei de apãrare, precum şi a activitãţilor, numãrului maxim şi structurii personalului din industria de apãrare necesare derulãrii programelor aprobate pentru anul 2002, nepublicatã.
Art. 48^3. - (1) Agenţii economici prevãzuţi la art. 48^2 vor proceda la demilitarizarea armamentului şi tehnicii militare, la dezmembrarea şi tãierea acestora, în vederea valorificãrii sub formã de deşeuri, în condiţiile prevãzute de legislaţia în vigoare.
(2) Deşeurile feroase, neferoase, de metale preţioase ori de aliaje ale acestora, rezultate din activitãţile desfãşurate conform alin. (1), se vor valorifica la preţuri care nu vor fi mai mici decât cele de la Bursa de Mãrfuri.
(3) Din valoarea obţinutã din valorificarea deşeurilor agentul economic îşi va reţine contravaloarea prestaţiilor efectuate, negociatã cu Compania, va achita contravaloarea comisionului datorat Companiei, iar diferenţa rãmasã dupã deducerea cheltuielilor efectuate pentru valorificarea bunurilor va fi vãrsatã în contul Ministerului Apãrãrii Naţionale."
14. Dupã alineatul (1) al articolului 49 se introduc trei noi alineate, alineatele (2), (3) şi (4), cu urmãtorul cuprins:
"(2) Având în vedere specificul valorificãrii prin comisionar, în cazul în care bunurile se valorificã la intern, la preţul de valorificare se adaugã comisionul datorat Companiei, prevãzut în caietul de sarcini, iar în cazul în care bunurile se valorificã la export, la preţul de valorificare se adaugã, pe lângã comisionul datorat Companiei, şi cheltuielile efectuate pentru valorificarea bunurilor, dovedite pe bazã de facturi, obţinându-se astfel preţul de vânzare.
(3) Preţul de vânzare, la extern, se încaseazã de Companie, care îşi reţine comisionul datorat şi cheltuielile de valorificare şi transferã preţul de valorificare în contul structurii specializate.
(4) La intern comisionul se încaseazã de Companie, iar preţul de valorificare se încaseazã de cãtre structura specializatã."
15. Articolul 51 va avea urmãtorul cuprins:
"Art. 51. - Materialele refolosibile şi deşeurile de cauciuc, sticlã, textile şi de lemn care nu au putut fi valorificate dupã parcurgerea tuturor procedurilor specificate la art. 9 lit. a)-d) vor fi distruse cu respectarea normelor de protecţie a mediului, de cãtre unitatea care le are în administrare nemijlocitã, cu aprobarea eşalonului superior."
ART. II
<>Hotãrârea Guvernului nr. 262/2002 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea procedurilor pentru valorificarea bunurilor aflate în administrarea Ministerului Apãrãrii Naţionale, cu modificãrile şi completãrile aduse prin prezenta hotãrâre, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouã numerotare.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NĂSTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul apãrãrii naţionale,
Ioan Mircea Paşcu

Ministrul economiei şi comerţului,
Dan Ioan Popescu

Ministrul finanţelor publice,
Mihai Nicolae Tãnãsescu

Bucureşti, 4 noiembrie 2003.
Nr. 1.294.
-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016