Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.249 din 13 octombrie 2005  pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor   Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare banesti populatiei cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.249 din 13 octombrie 2005 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare banesti populatiei cu venituri reduse care utilizeaza pentru incalzirea locuintei gaze naturale

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 947 din 25 octombrie 2005
HOTĂ?RÂRE nr. 1.249 din 13 octombrie 2005
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 947 din 25 octombrie 2005

În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 15 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ARTICOL UNIC
Se aproba Normele metodologice de aplicare a prevederilor <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale, prevãzute în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.

PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Gheorghe Barbu

p. Ministrul economiei şi comerţului,
Eugen Tapu-Nazare,
secretar de stat

Ministrul finanţelor publice,
Sebastian Teodor Gheorghe Vladescu

p. Ministrul administraţiei şi internelor,
Anghel Andreescu,
secretar de stat

Bucureşti, 13 octombrie 2005.
Nr. 1.249.

ANEXA

NORME METODOLOGICE
de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a
Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare
a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse
care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale

CAP. I
Dispoziţii generale

ART. 1
Beneficiazã de drepturile prevãzute în <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale, denumita în continuare ordonanta de urgenta, persoanele singure şi familiile care locuiesc în România, ai cãror membri au sau nu cetãţenie romana, precum şi apatrizii.
ART. 2
Persoanele singure şi familiile ai cãror membri nu au cetãţenie romana beneficiazã de prevederile ordonanţei de urgenta dacã se afla în una dintre urmãtoarele situaţii:
a) cetãţenii strãini, pe perioada în care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii;
b) cetãţenii strãini şi apatrizii care au dobândit, în condiţiile legii, statutul de refugiat în România sau cãrora li s-a acordat o alta forma de protecţie umanitara prevãzutã de lege;
c) apatrizii care au domiciliul sau, dupã caz, resedinta în România, în condiţiile legii.
ART. 3
În aplicarea prevederilor art. 2 alin. (2) lit. a) şi d) din ordonanta de urgenta, urmãtoarele expresii se definesc astfel:
a) titularul de contract individual de furnizare a gazelor naturale este titularul de convenţie individualã încheiatã cu furnizorul, în vederea achiziţionãrii gazelor naturale pentru consumul casnic propriu;
b) soba de teracota este orice instalatie utilizata numai pentru încãlzirea locuinţei, realizatã din teracota sau din caramida refractara şi care utilizeazã gaze naturale pentru producerea energiei termice.

CAP. II
Ajutorul banesc

ART. 4
Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale beneficiazã, în condiţiile prevãzute de ordonanta de urgenta, de un ajutor banesc pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuielile cu achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei centrale termice individuale sau, dupã caz, a cel mult 3 arzatoare automatizate.
ART. 5
(1) Achiziţionarea, montarea şi punerea în funcţiune a unei centrale termice sau, dupã caz, achiziţionarea şi montarea arzatoarelor automatizate se realizeazã numai de firmele autorizate de Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale şi de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat - ISCIR, denumite în continuare firme autorizate.
(2) Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale transmite lunar direcţiilor de munca, solidaritate socialã şi familie judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, denumite în continuare direcţii teritoriale, pana la data de 15 a fiecãrei luni, pe suport hârtie şi în format electronic, lista actualizatã a firmelor autorizate care funcţioneazã în unitatea administrativ-teritorialã respectiva.
(3) Lista prevãzutã la alin. (2) se afişeazã la sediul direcţiilor teritoriale într-un loc vizibil.
ART. 6
În aplicarea prevederilor art. 4 alin. (2) din ordonanta de urgenta, firmele autorizate au obligaţia de a încheia protocoale de colaborare cu direcţiile teritoriale, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 1.
ART. 7
(1) Ajutorul banesc se acorda familiilor şi persoanelor singure care îndeplinesc condiţiile prevãzute la art. 2 alin. (2) din ordonanta de urgenta, pe baza de cerere şi declaraţie pe propria rãspundere, potrivit modelului prevãzut la anexa nr. 2.
(2) La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, dupã caz, al persoanei singure se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioarã depunerii cererii.
(3) Prin membri de familie se înţelege şi persoanele între care nu exista relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreunã, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei.
ART. 8
În cazul achiziţionãrii, instalãrii şi punerii în funcţiune a unei centrale termice, cererea prevãzutã la art. 7 alin. (1) este însoţitã de documentele prevãzute la art. 5 alin. (2) din ordonanta de urgenta.
ART. 9
Direcţiile teritoriale pun la dispoziţia solicitanţilor, gratuit, formularele tipizate de cerere şi declaraţie pe propria rãspundere, precum şi lista firmelor autorizate.
ART. 10
Datele cuprinse în formularul de cerere şi declaraţia pe propria rãspundere privind componenta familiei şi veniturile acesteia, precum şi datele cuprinse în ancheta socialã sunt confidenţiale. Acestea se folosesc numai în scopul stabilirii dreptului la ajutorul banesc şi al întocmirii de situaţii statistice.
ART. 11
(1) În aplicarea prevederilor art. 6 alin. (1) din ordonanta de urgenta, directorii executivi ai direcţiilor teritoriale dispun efectuarea de anchete sociale pentru certificarea veridicitatii datelor înscrise în cererea şi declaraţia pe propria rãspundere.
(2) Ancheta socialã se efectueazã de cãtre personalul de specialitate din cadrul direcţiei teritoriale, potrivit modelului prezentat în anexa nr. 3.
(3) La efectuarea anchetelor sociale se pot solicita orice documente justificative şi informaţii necesare verificãrii îndeplinirii condiţiilor de acordare a acestui drept.
(4) În cazul în care, la efectuarea anchetei sociale, solicitantul ajutorului banesc refuza prezentarea documentelor justificative privind componenta familiei şi veniturile nete lunare realizate de familia acestuia, se considera ca nu îndeplineşte condiţiile de acordare a ajutorului banesc.
ART. 12
(1) Pe baza datelor înscrise în cererea şi declaraţia pe propria rãspundere de cãtre solicitantul ajutorului banesc şi a rezultatului anchetei sociale efectuate la domiciliul acestuia, directorul executiv al direcţiei teritoriale aproba sau, dupã caz, respinge prin decizie dreptul la ajutor.
(2) În situaţia în care din datele înscrise de cãtre solicitantul ajutorului banesc în cererea şi declaraţia pe propria rãspundere rezulta ca nu sunt îndeplinite condiţiile prevãzute de ordonanta de urgenta, ancheta socialã nu se mai efectueazã.
ART. 13
Decizia de aprobare a dreptului la ajutorul banesc se transmite cu confirmare de primire titularului, însoţitã de bonul valoric sau, dupã caz, de bonurile valorice corespunzãtoare tipului de echipament de încãlzire, în termenul prevãzut la art. 7 alin. (2) din ordonanta de urgenta.
ART. 14
Titularii ajutoarelor bãneşti achitã la firmele autorizate contravaloarea facturii privind achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a centralei termice individuale sau, dupã caz, achiziţionarea şi montarea arzatoarelor automatizate, prin bonuri valorice şi diferenţa în numerar.
ART. 15
Centralele termice individuale, precum şi arzatoarele automatizate trebuie sa îndeplineascã condiţiile tehnice minimale obligatorii prevãzute în anexa nr. 4.
ART. 16
(1) În aplicarea prevederilor art. 11 alin. (2) din ordonanta de urgenta, procesul-verbal de constatare a montarii arzatoarelor automatizate se încheie între titularul de contract de furnizare a gazelor naturale, firma autorizata şi furnizorul de gaze naturale, potrivit modelului prevãzut în anexa nr. 5.
(2) Procesul-verbal de punere în funcţiune a centralei termice individuale se încheie în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.
ART. 17
Firmele autorizate transmit direcţiilor teritoriale documentele prevãzute la art. 11 alin. (1) din ordonanta de urgenta, precum şi pe cele prevãzute la art. 16 din prezentele norme metodologice, pana cel târziu la data de 15 a fiecãrei luni.
ART. 18
Direcţia teritorialã, pe baza situaţiei centralizatoare şi a bonurilor valorice transmise de firmele autorizate, solicita Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei creditele bugetare corespunzãtoare ajutoarelor bãneşti, pana cel târziu la data de 20 a fiecãrei luni.
ART. 19
Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei transmite Ministerului Finanţelor Publice, pana la data de 23 a fiecãrei luni, documentaţia pentru deschiderea de credite bugetare.
ART. 20
În baza creditelor bugetare deschise de Ministerul Finanţelor Publice, direcţiile teritoriale vireazã pana la sfârşitul lunii sumele alocate cu titlu de ajutoare bãneşti în conturile deschise la bãnci de cãtre firmele autorizate.
ART. 21
În aplicarea art. 14 din ordonanta de urgenta, direcţiile teritoriale transmit Ministerului Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei, pana la data de 25 a fiecãrei luni, date statistice cu privire la numãrul titularilor ajutoarelor bãneşti şi sumele aprobate şi plãtite cu aceasta destinaţie pentru cele doua tipuri de echipamente de încãlzire achiziţionate de titularii de ajutor.
ART. 22
(1) Bonurile valorice sunt hârtii de valoare reprezentând documente cu regim special de tipãrire, inseriere şi numerotare, care se emit de Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei şi se distribuie de cãtre direcţiile teritoriale titularilor de ajutor banesc.
(2) Fiecare bon valoric este valabil numai dacã are înscrise seria şi numãrul sub care a fost inseriat şi cuprinde în mod obligatoriu urmãtoarele:
a) instituţia emitenta - Ministerul Muncii, Solidaritãţii Sociale şi Familiei;
b) tipul de echipament de încãlzire pentru care se acorda ajutorul banesc: achiziţionarea şi montarea unei microcentrale termice sau, dupã caz, achiziţionarea şi montarea unui arzator automatizat pentru soba de teracota în care se utilizeazã gaze naturale;
c) spaţiul pentru înscrierea de cãtre direcţia teritorialã a numelui şi prenumelui, a codului numeric personal şi a adresei titularului de ajutor banesc;
d) cuantumul ajutorului banesc prevãzut de ordonanta de urgenta, care va fi tipãrit diferit, în funcţie de tipul de echipament de încãlzire achiziţionat;
e) spaţiul destinat semnãturii titularului ajutorului banesc, precum şi semnãturii şi ştampilei direcţiei teritoriale şi a firmei autorizate.
(3) Falsificarea bonurilor valorice se pedepseşte conform legii.
ART. 23
(1) Gestionarea bonurilor valorice se efectueazã, potrivit legii, de persoane împuternicite prin decizie a directorului executiv al direcţiei teritoriale.
(2) Evidenta contabila a operaţiunilor privind achiziţionarea, emiterea şi utilizarea bonurilor valorice se face în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
ART. 24
(1) Bonurile valorice se completeazã sau, dupã caz, se anuleazã numai de cãtre personalul autorizat din cadrul direcţiilor teritoriale.
(2) Bonurile valorice se anuleazã în urmãtoarele situaţii:
a) sunt deteriorate sau prezintã modificãri, adaugari ori ştersãturi;
b) sunt pierdute sau sustrase;
c) sunt nedistribuite cãtre titulari.
ART. 25
În cazul pierderii, deteriorarii ori sustragerii bonurilor valorice, titularii de ajutor banesc şi firmele autorizate au obligaţia sa anunţe în scris direcţiile teritoriale, în termen de 72 de ore de la constatarea pierderii, deteriorarii ori sustragerii, iar în cazul sustragerii, şi organele de poliţie.
ART. 26
Bonurile valorice anulate în condiţiile prevãzute la art. 24 alin. (2) lit. a) şi b) se publica de cãtre direcţiile teritoriale sau, dupã caz, de titularul ajutorului banesc sau de firma autorizata în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi se declara nule.
ART. 27
În situaţiile prevãzute la art. 25, direcţiile teritoriale elibereazã un nou bon valoric, dupã prezentarea de cãtre titularul ajutorului banesc ori de firma autorizata a dovezii de publicare în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, a anunţului privind pierderea, deteriorarea ori sustragerea bonului valoric.
ART. 28
(1) Bonurile valorice anulate în condiţiile art. 24 alin. (2) lit. a) şi c) se restituie de cãtre direcţiile teritoriale Companiei Naţionale "Imprimeria Nationala" - S.A. pe baza de aviz de însoţire şi proces-verbal de predare-primire, urmând a fi distruse contra cost.
(2) Bonurile valorice distribuite cãtre titularii ajutorului banesc, care au fost utilizate pentru achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a centralei termice individuale sau, dupã caz, a arzatoarelor automatizate şi care au fost returnate de cãtre firmele autorizate se pãstreazã de direcţiile teritoriale pe o perioada stabilitã potrivit dispoziţiilor legale.
ART. 29
(1) Termenul final pana la care titularul ajutorului banesc poate utiliza bonurile valorice este 31 octombrie 2008.
(2) Termenul final pana la care firmele autorizate pot solicita decontarea bonurilor valorice este 30 noiembrie 2008.
ART. 30
Anexele nr. 1-5 fac parte integrantã din prezentele normele metodologice.

ANEXA 1
-------
la normele metodologice
-----------------------

PROTOCOL DE COLABORARE

Încheiat la data de ........... între Direcţia de Munca, Solidaritate Socialã şi Familie a Judeţului ......./Municipiului Bucureşti şi ...., firma autorizata de Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) şi/sau de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat - ISCIR, în vederea decontãrii bonurilor valorice, reprezentând ajutorul banesc pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuielile cu achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei centrale termice individuale sau, dupã caz, a arzatoarelor automatizate, în conformitate cu prevederile <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale.
Firma ........., titulara a:
1. autorizaţiilor nr. ...... din .........., pentru proiectare instalaţii de utilizare gaze naturale, şi nr. ...... din ......, pentru execuţie instalaţii de utilizare gaze naturale, acordate de ANRGN, valabile pana la data de ......., respectiv data de ......;
2. autorizaţiilor ISCIR nr. ........ din ......., pentru montaj/instalare, nr. ....... din ......, pentru punere în funcţiune, şi nr. ....... din ......., pentru verificãri periodice/autorizarea functionarii aparatelor consumatoare de combustibili gazosi, valabile pana la data de ........,
îşi asuma urmãtoarele obligaţii:
- sa livreze pentru titularul ajutorului banesc, sa instaleze şi sa punã în funcţiune o centrala termica individualã sau, dupã caz, cel mult 3 (trei) arzatoare automatizate, care îndeplinesc condiţiile tehnice minimale obligatorii prevãzute în anexa nr. 4 la Normele metodologice de aplicare a <>Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 privind instituirea Programului de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale, aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.249/2005, cu respectarea prevederilor legale în vigoare, inclusiv întocmirea documentaţiilor tehnice aferente;
- sa prevadã şi sa accepte prin contract plata de cãtre titularul ajutorului banesc a unei pãrţi din cheltuielile cu achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a centralei termice individuale sau, dupã caz, a arzatoarelor automatizate cu bonuri valorice;
- sa transmitã direcţiilor de munca, solidaritate socialã şi familie judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pana la data de 15 a fiecãrei luni, situaţia centralizatoare privind titularii şi sumele reprezentând ajutoarele bãneşti, însoţite de bonuri valorice şi de procesele-verbale de punere în funcţiune a instalaţiilor de utilizare, întocmite în conformitate cu legislaţia în vigoare, în cazul centralelor termice, sau procesul-verbal de constatare a montarii arzatoarelor automatizate, întocmit conform anexei nr. 5 la normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.249/2005;
- sa detina tipurile de autorizaţii mai sus menţionate în termen de valabilitate cel puţin pana la data efectuãrii decontului.
Direcţia de Munca, Solidaritate Socialã şi Familie a Judeţului ......../Municipiului Bucureşti se obliga ca, în cazul în care firma ....... îndeplineşte obligaţiile de mai sus, sa achite în termenul prevãzut la art. 20 din normele metodologice aprobate prin Hotãrârea Guvernului nr. 1.249/2005 contravaloarea bonurilor valorice prezentate.


Direcţia de Munca, Solidaritate Socialã Firma .........
şi Familie a Judeţului ............/
Municipiului Bucureşti,


Director executiv, Reprezentant,
................... .................

L.S. L.S.

ANEXA 2
-------
la normele metodologice
-----------------------

CERERE ŞI DECLARAŢIE PE PROPRIA RÃSPUNDERE
pentru acordarea ajutorului banesc

Domnului director executiv


I. Subsemnatul, |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|
Numele şi prenumele
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Adresa: Str. |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Nr. |_|_|_|_|_|_| Bl. |_|_|_|_|_|_|_| Sc. |_|_|_| Ap. |_|_|_| Sector |_|_|

Localitatea |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Judeţul |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Telefon |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| Fax |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

E-mail |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Actul de identitate*1) |_|_|_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|_|

Eliberat de secţia de poliţie |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|


-----------
*1) În cazul cetãţenilor romani se va specifica tipul de act de identitate:
- B.I. - buletin de identitate
- C.I. - carte de identitate
- C.I.P. - carte de identitate provizorie
Pentru cetãţenii strãini sau apatrizi:
- C.I. - carte de identitate
- L.S.T. - legitimatie de şedere temporarã
- D.I. - document de identitate.


va rog sa-mi aprobaţi acordarea unui ajutor banesc pentru:
┌─┐ achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei
├─┤ centrale termice individuale
└─┘ achiziţionarea şi montarea unui numãr de [] arzator/arzatoare


La prezenta, anexez urmãtoarele documente*2):

- avizul de soluţie tehnica nr..... din data de .....
- proiectul de execuţie nr. ..... din data de........

Mentionez ca sunt titular de contract, individual de furnizare a gazelor naturale conform:
- furnizor: ............................................
- carnet folio nr./contract de furnizare nr. ...........

II. Declar pe propria rãspundere urmãtoarele:

A. Referitor la componenta familiei, urmãtorii membrii*3):


1. Numele şi prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Act de identitate/act doveditor*4) |_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|


2. Numele şi prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Act de identitate/act doveditor*4) |_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|


3. Numele şi prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Act de identitate/act doveditor*4) |_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|


4. Numele şi prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Act de identitate/act doveditor*4) |_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|


5. Numele şi prenumele |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Cod numeric personal |_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|

Act de identitate/act doveditor*4) |_|_|_| Seria |_|_|_|_| Nr. |_|_|_|_|_|


------------
*2) Documentele menţionate se anexeazã numai în cazul achiziţionãrii, instalãrii şi punerii în funcţiune a unei centrale termice individuale.
*3) În cazul familiilor cu mai mult de 6 membri se va completa o anexa. Prin membri de familie se înţeleg şi persoanele între care nu exista relaţii de rudenie, dar care locuiesc împreunã, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere.
*4) În cazul copiilor sub 14 ani sau care nu au act de identitate se vor specifica datele din certificatul de naştere.

B. Referitor la veniturile realizate:


┌────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┐
𗈕. VENITURI PERMANENTE NETE REALIZATE ÎN LUNA: │ │ │
└────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┘
┌──────┬────────────────────────────────┬───────────────────────────────────┐
│ Cod │ Categoria de venituri │ Venitul realizat*5) - lei (RON) - │
└──────┴────────────────────────────────┴───────────────────────────────────┘


Salariul şi alte drepturi salariale:


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 01│- pe baza de contract de munca │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 02│- salariul asistentului personal al persoanei cu handicap │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 03│- salariul asistentului maternal │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 04│ - salariul ingrijitorului la domiciliu al persoanei │ │ │ │ │ │ ││
│ │ varstnice dependente │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 05│ - venitul lunar realizat ca membru asociat sau persoana │ │ │ │ │ │ ││
│ │ autorizata sa desfãşoare o activitate independenta │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 06│ - indemnizaţia de şomaj şi/sau venit lunar de completare │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Pensii:


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ Pensii de stat: │
├───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┤
│ 07│ - pensia pentru limita de varsta │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 08│ - pensia anticipata │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 09│ - pensia anticipata parţialã │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 10│ - pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 11│ - pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ ││
├───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘
│ Pensii agricultori:
├───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 12│ - pensia agricultor │ │ │ │ │ │ ││
├───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘
│ Pensii militare:
├───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 13│ - pensia de serviciu │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 14│ - pensia de invaliditate │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 15│ - pensia de urmaş │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 16│- pensia I.O.V.R │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘

┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 17│- alocaţia socialã pentru nevãzãtori │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘
┌───┬──────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 18│- indemnizaţia de insotitor pentru pensionari gr. I invaliditate│ │ │ │ ││
└───┴──────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Alte drepturi de asigurãri sociale


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 19│- indemnizaţia pentru incapacitatea temporarã de munca │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 20│- indemnizaţia pentru creşterea copilului pana la varsta │ │ │ │ │ │ ││
│ │ de 2 sau 3 ani │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 21│- indemnizaţia de maternitate │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Indemnizaţii cu caracter permanent


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 22│ - indemnizaţia lunarã acordatã magistraţilor inlaturati │ │ │ │ │ │ ││
│ │ din justiţie din considerente politice │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 23│- indemnizaţia lunarã acordatã persoanelor persecutate │ │ │ │ │ │ ││
│ │ din motive politice sau etnice │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 24│- indemnizaţia, sporul sau renta acordatã invalizilor, │ │ │ │ │ │ ││
│ │ veteranilor şi vãduvelor de rãzboi │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 25│- indemnizaţia lunarã pentru persoanele care au efectuat │ │ │ │ │ │ ││
│ │ stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a │ │ │ │ │ │ ││
│ │ Serviciului Muncii în perioada 1950-1961 │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 26│- indemnizaţia lunarã pentru persoanele cu handicap │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 27│- indemnizaţia cuvenitã revoluţionarilor │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 28│- indemnizaţia de merit acordatã în temeiul │ │ │ │ │ │ ││
│ │ Legii nr. 118/2002 │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 29│- renta viagerã pentru sportivi │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Alocaţii


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 30│ - alocaţia de stat pentru copii │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 31│ - alocaţia de întreţinere pentru minorii dati în plasament │ │ │ │ │ │ ││
│ │ familial sau încredinţaţi, potrivit legii, unor familii │ │ │ │ │ │ ││
│ │ sau persoane │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 32│- alocaţia de întreţinere stabilitã prin hotãrâre │ │ │ │ │ │ ││
│ │ judecãtoreascã │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Burse


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 33│- pentru elevi │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 34│- pentru studenţi │ │ │ │ │ │ ││
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


Ajutoare


┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 35│- ajutorul banesc lunar pentru persoanele care au devenit │ │ │ │ │ │ ││
│ │ incapabile de munca în perioada efectuãrii unei pedepse │ │ │ │ │ │ ││
│ │ privative de libertate │ │ │ │ │ │ ││
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ 36│- ajutorul social lunar pentru sotiile celor care satisfac │ │ │ │ │ │ ││
│ │ serviciul militar obligatoriu │ │ │ │ │ │ ││
├───┴────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│ TOTAL 1 │ │ │ │ │ │ ││
└────────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


------------
*5) Pentru aceeaşi categorie de venituri se va înscrie suma totalã a acestora.


┌─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│ 2. ALTE SURSE DE VENIT │
└─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬────────────────┐
│ Sursa de venit │Venitul realizat│
│ │ - lei (RON) - │
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┤
│a) Bunuri mobile, imobile aducatoare de venituri nete; │ │ │ │ │ │ │ │ ││
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│b) Venituri nete din dobânzi, dividende, pãrţi sociale; │ │ │ │ │ │ │ │ ││
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│c) Activitãţi nepermanente; │ │ │ │ │ │ │ │ ││
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│d) Alte venituri. │ │ │ │ │ │ │ │ ││
├────────────────────────────────────────────────────────────┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼─┼┤
│TOTAL 2 │ │ │ │ │ │ │ │ ││
│ │ │ │ │ │ │ │ │ ││
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 3. VENIT LUNAR TOTAL AL FAMILIEI (Total 1 + Total 2) │ │ │ │ │ │ │ │ ││
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘

┌────────────────────────────────────────────────────────────┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬─┬┐
│ 4. VENIT NET LUNAR PE MEMBRU DE FAMILIEI │ │ │ │ │ │ │ │ ││
│ (Venit lunar total/nr. membri familie) │ │ │ │ │ │ │ │ ││
└────────────────────────────────────────────────────────────┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴─┴┘


C. Declar urmãtoarele:



┌─┐ Nu deţin centrala, termica individualã;
├─┤
└─┘ Deţin soba de teracota*6)

D. Cunoscând prevederile art. 292 din Codul penal cu privire la falsul în declaraţii, respectiv declararea necorespunzãtoare a adevãrului facuta unui organ sau instituţii de stat se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, declar pe proprie rãspundere ca datele şi informaţiile prezentate corespund realitãţii.


Data Semnatura solicitantului
......................


*6) Cu încadrarea în definitia prevãzutã la art. 3 lit. b) din normele metodologice.


ANEXA 3
-------
la normele metodologice
-----------------------

ANCHETA SOCIALÃ*)
pentru acordarea ajutorului banesc în temeiul art.
6 din <>Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 ,
efectuatã la data ..... anul .....

Urmare cererii înregistratã cu nr. .... data ...., prin care s-a solicitat acordarea ajutorului banesc pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuielile cu achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei centrale termice individuale sau, dupã caz, a cel mult 3 (trei) arzatoare automatizate, s-a procedat la verificarea situaţiei de fapt la domiciliul/resedinta d-lui (d-nei) .......... şi s-au constatat urmãtoarele:

------------
*) Ancheta socialã se completeazã pentru familiile şi persoanele singure definite conform <>art. 8 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 91/2005 şi art. 7 alin. (3) din normele metodologice.

A. Date privind familia/persoana singura:

1. Componenta familiei şi veniturile acesteia:


┌───┬───────────────────────────────────────────┬────────────────────┬────────┐
│ │ │Veniturile familiei/│ Alte │
│ │ Componenta familiei/Persoana singura │ persoanei singure │venituri│
│ ├───────┬─────────────┬───────────┬─────────┼─────────┬──────────┼────────┤
│Nr.│ │ C.N.P./ │ Relaţia │ │ │ Cuantum │Cuantum │
│Crt│Nume şi│Data naşterii│ între │ │ Sursa │ │ │
│ │ │ │ membrii │Ocupaţia │ cod*2)│ lei │ lei │
│ │prenume│(ZZ/LL/AA) │ familiei │ │ │ (RON) │ (RON) │
│ ├───────┼─────────────┼────┬──────┼────┬────┼─────────┼──────────┼────────┤
│ │ │ │ în │cod*1)│ în │cod │ │ │ │
│ │ │ │clar│ │clar│*1) │ │ │ │
├───┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼────┼─────────┼──────────┼────────┤
├───┼───────┼─────────────┼────┼──────┼────┼────┼─────────┼──────────┼────────┤
├───┼───────┴─────────────┴────┴──────┴────┴────┼─────────┼──────────┼────────┤
│ │ TOTAL │ │ │ │
└───┴───────────────────────────────────────────┴─────────┴──────────┴────────┘



2. Date privind locuinta:
Tipul locuinţei - cod*1) - ............................
Regimul juridic al locuinţei proprietate - cod*1) -.............................
Nr. camere .......................
Suprafata locativã (mp)...............
Potenţialul titular al ajutorului banesc solicita acest ajutor pentru locuinta de domiciliu/resedinta:

- da []
- nu []

B. Date privind încãlzirea locuinţei:
1) Tipul de încãlzire a locuinţei:
- energie termica furnizate în sisteme centralizate [ ]
- gaze naturale [ ]
- lemne, cãrbuni, combustibili petrolieri [ ]

2) Potenţialul titular al ajutorului banesc este consumator individual, titular de contract de furnizare a gazelor naturale:

- da, cu carnet folio nr./contract de furnizare............ [ ]
- nu [ ]
3) Modalitatea de încãlzire a locuinţei potenţialului titular al ajutorului banesc:
- cu centrala termica individualã [ ]
- cu soba de teracota [ ]
- alte echipamente de încãlzire [ ]

--------------
*1) Se va trece codul prevãzut în rubricile "Relaţia între membrii familiei", "Ocupaţia", "Tipul locuinţei" şi "Regimul juridic al locuinţei".
*2) Se va trece codul veniturilor prevãzute la pct. II lit. B din cererea şi declaraţia pe propria rãspundere pentru acordarea ajutorului banesc, respectiv anexa nr. 2 la normele metodologice.

C. 1) Solicita acordarea ajutorului banesc pentru acoperirea unei pãrţi din cheltuielile cu:


- achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei centrale
termice individuale [ ]
- achiziţionarea şi montarea a [ ] arzator/arzatoare automatizate [ ]


2) Firma prin care se realizeazã achiziţionarea, instalarea şi punerea în funcţiune a centralei termice individuale sau, dupã caz, a arzatoarelor automatizate ............
3) Firma mai sus menţionatã este autorizata de cãtre Autoritatea Nationala de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale şi de Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat:

- da []

- nu []
D. Suma propusã pentru acordarea ajutorului banesc cu bonuri valorice:
- 1.000 lei (RON) [ ]
- 200 lei (RON) [ ]
- 400 lei (RON) [ ]
- 600 lei RON [ ]
E. Nu se propune acordarea ajutorului banesc, deoarece:
.........................................................
.........................................................

Întocmit .........
Semnatura .........

Directorul executiv al direcţiei de munca,
solidaritate socialã şi familie
..........................

Luat la cunostinta

Solicitant ..................



Coduri utilizate în ancheta socialã:
┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Relaţia între membrii familiei │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│ titularul │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│ soţ/sotie │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│ concubin │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│ copil (inclusiv copilul luat în adopţie, plasament familial, │
│ │ încredinţare, tutela sau curatela) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 05│ alte persoane │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───┬────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Ocupaţia │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 01│ salariat │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 02│ persoana autorizata sa desfãşoare activitãţi independente │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 03│ somer (care primeşte indemnizaţie de şomaj) │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 04│ lucrator ocazional │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 05│ pensionar │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 06│ fãrã loc de munca │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 07│ casnic │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 08│ elev, student │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 09│ copil de varsta şcolarã care nu urmeazã o forma de învãţãmânt │
│ │ organizatã potrivit legii │
├───┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤
│ 10│ copil de varsta prescolara │
└───┴────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘

┌───┬──────────────────────────────────────┐
│Cod│ Tipul locuinţei │
├───┼──────────────────────────────────────┤
│ 01│ casa cu curte │
├───┼──────────────────────────────────────┤
│ 02│ casa fãrã curte │
├───┼──────────────────────────────────────┤
│ 03│ apartament la bloc │
└───┴──────────────────────────────────────┘

┌───┬─────────────────────────────────────────────┐
│Cod│ Regimul juridic al locuinţei │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 01│ în proprietate │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 02│ în închiriere (public/privat) │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 03│ în proprietatea unei rude cu care locuieşte │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 04│ nu are acte pentru locuinta │
├───┼─────────────────────────────────────────────┤
│ 05│ alte situaţii │
└───┴─────────────────────────────────────────────┘



ANEXA 4
-------
la normele metodologice
------------------------

CONDIŢII TEHNICE MINIMALE OBLIGATORII
care trebuie îndeplinite de echipamentele care
urmeazã sa fie achiziţionate prin
Programul de acordare a unor ajutoare bãneşti populaţiei cu
venituri reduse care utilizeazã pentru încãlzirea locuinţei gaze naturale

Condiţiile tehnice minime obligatorii pe care trebuie sa le îndeplineascã centralele termice individuale, precum şi arzatoarele automatizate sunt urmãtoarele:
- echipamentele trebuie sa fie noi şi însoţite de declaraţia de conformitate şi instrucţiunile de montaj, întreţinere şi utilizare scrise în limba romana;
- producãtorii acestor echipamente trebuie sa aibã implementat un sistem de management al calitãţii;
- randamentul echipamentelor trebuie sa fie mai mare de 90%;
- sa fie dotate cu sistem de protecţie la întreruperea furnizarii gazelor naturale;
- sa fie dotate cu sistem de protecţie la tiraj defectuos sau lipsa tiraj;
- sa asigure un grad scãzut de noxe CO(x) şi NO(x), conform normelor în vigoare;
- arzatoarele trebuie sa fie certificate în conformitate cu prevederile Hotãrârii Guvernului nr. 453/2003 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piata a aparatelor consumatoare de combustibili gazosi, republicatã, respectiv cu Directiva UE
nr. 90/398/EEC , sa poarte marcajul CS, respectiv CE, şi sa fie însoţite de declaraţia de conformitate, instrucţiuni de montaj, întreţinere şi utilizare;
- arzatorul trebuie sa fie dotat cu sistem de aprindere incorporat de tip piezoelectric sau electronic;
- arzatorul trebuie sa aibã elementele de siguranta, reglaj şi control protejate într-o carcasa, impotriva utilizãrii neautorizate sau a reglajelor nepermise;
- arzatorul trebuie sa fie fixat ferm pe soba printr-un sistem care sa nu permitã sprijinirea acestuia de teava de alimentare şi care inlatura folosirea de soluţii improvizate;
- montarea arzatoarelor trebuie sa se realizeze numai la sobe în buna stare de funcţionare, verificate la tiraj cu cel mult 6 luni înainte de montarea arzatoarelor.


ANEXA 5
-------
la normele metodologice
-----------------------

PROCES-VERBAL
de constatare a montarii arzatoarelor automatizate la
titularul de contract individual de furnizare a gazelor naturale


Numele .............. prenumele ..............
CNP: ...............,
Adresa: Str. ........ nr. ..... localitatea ........., judeţul .......
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Tipul arzatorului Debitul Numãrul de arzatoare Observaţii*1)
crt. (mc/h) (bucãţi)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


Prezentul proces-verbal a fost încheiat în data de .... în 3 (trei)
exemplare.

Reprezentantul Reprezentantul firmei autorizate de
distribuitor Autoritatea Nationala de Reglementare
gaze naturale, în Domeniul Gazelor Naturale şi
inspecţia de Stat pentru Controlul
Cazanelor, Recipientelor sub Presiune
şi instalaţiilor de Ridicat
....................... ...........................
L.S. L.S.

Titularul de contract individual
de furnizare a gazelor naturale,
........................


-----------
*1) Se va mentiona dacã sunt îndeplinite condiţiile tehnice minimale obligatorii prevãzute în anexa nr. 4 la normele metodologice.

---------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016