Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.137 din 25 septembrie 2003  privind aprobarea Normelor de dotare a centrelor de cazare a strainilor luati in custodie publica    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.137 din 25 septembrie 2003 privind aprobarea Normelor de dotare a centrelor de cazare a strainilor luati in custodie publica

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 706 din 9 octombrie 2003
În temeiul art. 107 din Constituţie şi al <>art. 132 alin. (7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul strãinilor în România, aprobatã cu modificãri şi completãri prin <>Legea nr. 357/2003 ,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Autoritatea pentru strãini asigura, potrivit legii, administrarea centrelor de cazare a strãinilor declaraţi indezirabili sau impotriva cãrora s-a dispus mãsura returnarii ori expulzãrii şi care au fost luati în custodie publica în centre special amenajate.
ART. 2
Normele de dotare a centrelor de cazare a strãinilor luati în custodie publica asigura condiţiile de cazare, igiena personalã şi pregãtire a hranei şi sunt prevãzute în anexele nr. 1-8 care fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 3
Cheltuielile ocazionate de cazarea în centre se suporta din bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor.

PRIM-MINISTRU
ADRIAN NASTASE

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul administraţiei şi internelor,
Ioan Rus

Ministrul muncii,
solidaritãţii sociale şi familiei,
Elena Dumitru

p. Ministrul finanţelor publice,
Gheorghe Gherghina,
secretar de stat

Bucureşti, 25 septembrie 2003.
Nr. 1.137.


ANEXA 1

NORMA Nr. 1

OBIECTE DE INVENTAR

şi materiale ce se asigura pentru fiecare loc de cazare
din centrele de cazare a strãinilor luati în custodie publica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea (ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Pat cu schelet metalic buc. 1 6
2. Scaun cu schelet metalic buc. 1 5
3. Masa cu schelet metalic buc. 1 5 Câte o masa de 4 persoane la
fiecare 4 locuri de cazare
4. Vestiar buc. 1 10 Câte un compartiment la fiecare
loc de cazare
5. Cuier (pom sau de perete) buc. 1 5 Câte unul pentru fiecare camera
6. Galerie buc. 1 10 Câte una pentru fiecare
fereastra exterioarã
7. Perdea buc. 1 5
8. Saltea buc. 1 8
9. Cearsaf buc. 6 6
10. Perna buc. 1 4
11. Fata de perna buc. 6 6
12. Patura buc. 1 6 Se asigura doua pe perioada
sezonului rece.
13. Prosop de baie buc. 2 2
14. Prosop de fata buc. 3 3
15. Prosop de picioare buc. 3 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Lenjeria prevãzutã la poz. 9, 11, 13, 14 şi 15 se spala sãptãmânal sau dupã utilizarea acesteia de cãtre o persoana care va fi cazata pentru o perioada mai mica de 7 zile, prin grija centrului de cazare.
Pernele şi saltelele se pot reconditiona la expirarea a jumãtate din durata de folosinta. Se pot asigura şi cearsafuri plic în loc de cearsafuri de pat.
Spalarea paturilor de lana se face semestrial.
Pentru încãperi la care numãrul de locuri nu este divizibil cu 4, numãrul de mese se stabileşte prin rotunjire la valoarea superioarã.



ANEXA 2

NORMA Nr. 2

OBIECTE DE INVENTAR
pentru dotarea cluburilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea (ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Masa cu schelet metalic buc. 1 5 Câte o masa la 20 de locuri
pentru 4 persoane de cazare
2. Scaun cu schelet metalic buc. 1 5 Câte 4 pentru fiecare masa
3. Aparat de radio buc. 1 4 Câte unul pentru fiecare club
4. Televizor color buc. 1 4 Câte unul pentru fiecare club
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Se pot organiza cluburi separat pentru femei şi separat pentru bãrbaţi.
Pentru centrele de cazare la care numãrul de locuri nu este divizibil cu 20, numãrul de mese se stabileşte prin rotunjire la valoarea superioarã.



ANEXA 3

NORMA Nr. 3

MATERIALE DE SPĂLAT ŞI DE IGIENA

I. Pentru fiecare persoana luatã în custodie publica

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sapun de fata (greutate buc. 1 lunar Când imbaierea se face la
120-150 g) intervale mai mici de o
saptamana, norma se majoreazã
cu 1 buc./luna.
2. Sapun de baie buc. 1 lunar
(semitoaleta 120-150 g)
3. Lama de ras buc. 1 lunar Se poate substitui cu 2 buc.
aparat de unica folosinta,
trimestrial.
Se asigura numai persoanelor
de sex masculin care depãşesc
varsta de 18 ani.
4. Crema de ras tub 1 tri- Se asigura numai persoanelor
(sapun de ras) 60-70 g mes- de sex masculin care depãşesc
trial varsta de 18 ani.
5. Pasta de dinti tub 1 tri- Nu se asigura copiilor
60-70 g mes- sub 2 ani.
trial
6. Periuta de dinti buc. 1 6 Nu se asigura copiilor
luni sub 2 ani.
7. Hârtie igienica sul 1 lunar
8. Pieptene buc. 1 - Pentru fiecare persoana cazata,
cu excepţia copiilor sub 1 an.
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

II. Pentru spalarea lenjeriei personale, pentru fiecare persoana luatã
în custodie publica şi cazata în centre
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sapun de rufe kg 6 anual
2. Soda de rufe kg 2,4 anual
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

III. Pentru fiecare pat din centrele de cazare
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Sapun de rufe kg 6 anual
2. Soda de rufe kg 2,4 anual
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Sapunul de rufe şi soda de rufe prevãzute în prezenta norma se pot substitui, în echivalent cantitativ, cu detergenti lichizi sau praf.
Materialele de spãlat şi de igiena, care nu au fost asigurate, indiferent de motive, nu se mai asigura pentru perioada expiratã.
Materialele prevãzute la pct. III se distribuie la spãlãtoriile unitãţilor, în funcţie de greutatea rufelor uscate, dupã cum urmeazã: 0,051 kg sapun de rufe şi 0,020 kg soda de rufe pentru 1 kg de rufe uscate.
Materialele prevãzute la pct. I şi II se asigura de regula la sosirea în centrul de cazare, în cantitãţile prevãzute pentru perioada de timp normata, înscrisã în dreptul fiecãrei poziţii. La plecarea persoanelor respective din centru nu se mai asigura materiale de igiena decât dupã expirarea duratei normate prevãzute pentru produsele respective.
Copiii cu varsta de pana la 14 ani pot primi materiale special concepute pentru uzul copiilor.



ANEXA 4

NORMA Nr. 4

OBIECTE DE INVENTAR
necesare igienizarii imbracamintei persoanelor cazate
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea (ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Masina de spãlat automatã cpl. 1 10 Câte una pentru fiecare 50 de
casnica locuri de cazare şi una pentru
fiecare cabinet medical
(infirmerie)
2. Masina de spãlat cpl. 1 10
automatã 25 kg
3. Uscator de rufe cpl. 1 10
4. Storcator de rufe cpl. 1 10
5. Masina de cãlcat rufe buc. 1 5 Câte una pentru fiecare 20 de
locuri de cazare şi cabinet
medical (infirmerie)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Maşinile de spãlat automate casnice şi cele de cãlcat rufe se utilizeazã de cãtre persoanele cazate, sub supravegherea personalului centrului.
Fiecare persoana cazata poate efectua doua spalari sãptãmânal.



ANEXA 5

NORMA Nr. 5
MIJLOACE FIXE, OBIECTE DE INVENTAR ŞI MATERIALE

ale bucãtãriilor în care se prepara hrana şi
ale salilor pentru servirea şi transportul hranei
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea (ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Aragaz (2-4 ochiuri) buc. 1 10
2. Balante semiautomate buc. 1 10
pana la 20 kg
3. Bidoane din aluminiu buc. 1 6 Capacitatea se stabileşte în
de 10-25 l cu capac funcţie de nevoi.
4. Borcane pentru probe buc. 8 - De fiecare vas în care se prepara
de mancare hrana şi pentru gustare.
5. Butelii pentru gaze buc. 2 10
lichefiate
6. Butoaie din plastic buc. 2 3 Capacitatea se stabileşte în
pentru resturi alimentare funcţie de nevoi.
7. Butuci din lemn pentru
tãiat carnea buc. 1 7
8. Ciocane metalice pentru buc. 1 10 Dacã sunt din lemn cu plãci
batut carnea metalice, durata este de 3 ani.
9. Cratite emailate cu capac buc. - 3 Necesarul se stabileşte
luându-se în calcul câte 0,8 l
de fiecare om. Dacã sunt din
inox, durata de utilizare este
de 10 ani.
10. Oala emailata cu capac buc. - 3 Necesarul se stabileşte
luându-se în calcul câte 2 l
de fiecare om. Dacã sunt din
inox, durata de utilizare este
de 10 ani.
11. Cutite pentru bucatar buc. 3 3
12. Cutite pentru curatat
zarzavat buc. 6 1
13. Cutite pentru tãiat
preparate din carne buc. 1 4
14. Dispozitive manuale
pentru deschis conserve buc. 5 1
15. Ferastraie pentru tãiat
oase buc. 1 7
16. Furculite din inox
pentru bucatar buc. 1 5
17. Funduri din lemn buc. 5 1
18. Galeti din tabla zincata buc. 2 3
19. Linguri din lemn buc. 3 1 De fiecare bucatar
20. Maşini manuale pentru
tocat carne buc. 1 5
21. Maşini electrice pentru buc. 1 7 Capacitatea se stabileşte în
curatat cartofi funcţie de nevoi.
22. Maşini pentru macinat
condimente buc. 1 7
23. Masate pentru ascutit
cutite buc. 1 8
24. Polonice emailate buc. 4 3 Dacã sunt din aluminiu, durata
pentru bucatar de utilizare este de 4 ani; dacã
sunt din inox, durata de
utilizare este de 5 ani.
25. Razatori pentru legume buc. 2 1
26. Randele pentru varza buc. 2 5
27. Satare buc. 1 10
28. Scafe buc. 1 6
29. Site pentru roşii buc. 1 6
30. Site pentru cernut malai buc. 1 1
31. Site pentru cernut fãina buc. 1 1
32. Spumiere buc. 2 2
33. Strecuratori pentru
paste fainoase buc. 3 3
34. Strecuratori pentru ceai buc. 1 1
35. Spacluri pentru bucatar buc. 1 6
36. Tavi din inox buc. 2 15 Pe persoana care serveşte
37. Tavi din tabla neagra buc. 1 5
38. Teluri din sarma buc. 1 1
39. Tigai din tabla neagra
cu coada buc. 1 5
40. Topoare pentru macelar buc. 1 5
41. Utilaje frigorifice buc. 1 10 Capacitatea se stabileşte în
(dulapuri şi camere funcţie de mãrimea efectivelor
frigorifice, frigidere deservite.
de uz casnic)
42. Suluri pentru intins
aluat buc. 1 3
43. Marmite buc. - 20 Necesarul se stabileşte
luându-se în calcul câte 2 l
de fiecare om.
44. Vase pentru transportul
hranei buc. 4 6
45. Farfurie adanca din inox buc. 1 10 Câte o bucata pentru fiecare
persoana
46. Farfurie întinsã din inox buc. 1 10 Câte o bucata pentru fiecare
persoana
47. Farfurie de desert, buc. 1 15 Câte o bucata pentru fiecare
din inox persoana
48. Cana pentru ceai, buc. 1 10 Câte o bucata pentru fiecare
din inox persoana
49. Cutit pentru masa, buc. 1 5 Câte o bucata pentru fiecare
din inox persoana
50. Lingura din inox buc. 1 10 Câte o bucata pentru fiecare
persoana
51. Furculita din inox buc. 1 7 Câte o bucata pentru fiecare
persoana
52. Lingurita din inox buc. 1 15 Câte o bucata pentru fiecare
persoana
53. Castroane din inox buc. 1 15
54. Pahare din sticla
pentru apa buc. 1 -
55. Cani din sticla
pentru apa buc. 1 - De fiecare masa
56. Ceainice emailate buc. 1 3 De fiecare masa
57. Cosulete din material
plastic pentru pâine buc. 1 3 De fiecare masa
58. Supiere emailate buc. 1 3 De fiecare masa
59. Polonice din inox
pentru servit la masa buc. 1 5 De fiecare masa
60. Solnite din inox buc. 1 10 De fiecare masa
61. Cutite pentru tãiat pâine buc. 2 3 De fiecare sala de mese
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Numãrul şi capacitatile oalelor şi cratitelor prevãzute de norma se stabilesc de unitãţi în funcţie de nevoi, fãrã a se depãşi capacitatea totalã calculatã conform normei.
Frigiderele de uz casnic se folosesc pentru pãstrarea probelor de mancare.
Pentru protejarea meselor se pot achizitiona în funcţie de nevoi suporturi pentru castroane (supiere).
Pentru prepararea mamaligii se pot face prevederi separate pentru ceaune şi cazane, luându-se în calcul câte 0,3 l pentru fiecare om. Durata de utilizare a cazanelor şi ceaunelor este de 10 ani.



ANEXA 6

NORMA Nr. 6
OBIECTE DE INVENTAR ŞI MATERIALE
pentru punctele medicale (izolatoare)

- de fiecare loc -
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea U.M. Prevederi
crt. materialelor ────────────
Can Peri- Observaţii
tita- oada
tea (ani)
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Pat cu schelet metalic buc. 1 10
2. Noptiera buc. 1 10
3. Scaun cu schelet metalic buc. 1 5
4. Masa cu schelet metalic buc. 1 5 Câte o masa la 4 locuri de
cazare, dar nu mai puţin de o
masa pentru fiecare încãpere
5. Vestiar buc. 1 10 Câte un compartiment la fiecare
loc de cazare
6. Cuier (pom sau de perete) buc. 1 10 Câte unul pentru fiecare camera
7. Veioza buc. 1 10
8. Halat pentru bolnavi buc. 1 3
9. Pijama buc. 4 4 Pentru femei se asigura camasi
de noapte.
10. Papuci per. 2 2 O pereche pentru femei şi una
pentru bãrbaţi
11. Cearsaf buc. 4 4
12. Fata de perna buc. 4 4
13. Patura buc. 1 6 Se asigura 2 buc. pe perioada
sezonului rece.
14. Perna buc. 1 5
15. Saltea buc. 1 10
16. Prosop de fata buc. 3 3
17. Prosop de picioare buc. 3 3
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────



NOTA:
Materialele de la poz. 9, 11, 12, 16 şi 17 se vor spala imediat dupã externarea din infirmeria centrului, la maximum 3 zile de utilizare de cãtre aceeaşi persoana sau ori de câte ori este nevoie.
Materialele de la poz. 8 şi 13 se dezinfecteaza dupã fiecare utilizare şi se spala semestrial.
Pernele şi saltelele se pot reconditiona la expirarea a jumãtate din durata de folosinta.
Pentru încãperi la care numãrul de locuri nu este divizibil cu 4, numãrul de mese se stabileşte prin rotunjire la valoarea superioarã.



ANEXA 7

NORMA Nr. 7

NORME CANTITATIVE MAXIMALE

pentru materiale de curãţenie destinate întreţinerii
centrelor de cazare a persoanelor luate în custodie publica
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
Nr. Denumirea Unitatea U.M. Canti-
crt. materialelor de tatea
calcul anuala Observaţii
alocata

───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
0 1 2 3 4 5
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────
1. Detergenti de toate
tipurile pentru:
a) curatarea pardo- 1.000 mp kg 120 Nu se vor lua în calcul
selilor din ciment, suprafeţele depozitelor,
mozaic, scandura, atelierelor, remizelor şi
presuri PVC pe holuri, garajelor.
încãperi şi alte
spaţii de acelaşi fel
b) spãlat laufer 100 m.l. kg 72 Se vor executa cel puţin
12 spalari
2. Petrosin pentru pardoseli
din parchet 1.000 mp kg 850
3. Sapun pasta pentru 1.000 mp kg 120 Se poate substitui cu
pardoseli din ciment, detergenti de orice fel în
mozaic, scandura, PVC, norma de 1/1.
inclusiv pres PVC pe
holuri şi încãperi
4. Sapun de rufe pentru 100 kg kg 60 Se vor executa cel puţin
spãlat laufer 12 spalari.
5. Maturi din paie 1.000 mp buc. 75 Nu se ia în calcul suprafata
camerelor de locuit. Se pot
substitui cu perii din
fire sintetice cu 1/2 norma
la maturi.
Pentru buc. 1
fiecare
camera
de locuit
6. Perii din par pentru
parchet 1.000 mp buc. 3
7. Perii pentru curatat 1.000 mp buc. 1
praful de pe pereţi şi
tavane
8. Galeti din tabla (PVC) 1.000 mp buc. 3
9. Ceara pentru lustruit
parchetul 1.000 mp kg 100
10. Detergenti pentru spãlat:
a) perdele 100 kg kg 10
b) huse mobilier 100 kg kg 12
c) covoare plusate, 100 kg kg 50 Se vor executa 2 spalari
mochete şi draperii pe an la mochete şi draperii
plusate şi o spalare pe an la
covoare.
Covoarele plusate se pot
curata chimic maximum o
data la 2 ani.
d) covoare şi presuri, 100 kg kg 10 Se vor executa 2 spalari
tesaturi uscate pe an la presuri şi o
spalare la covoare.
11. Sapun pasta pentru 1.000 mp kg 10 Se poate substitui cu
spalarea tamplariei detergenti de orice fel
vopsite, pereţilor cu 1/2 norma la sapun de
vopsiti, placajelor rufe (cantitate echivalenta).
de faianta
12. Praf de curatat obiecte 1 obiect kg 2 Se poate substitui cu orice
sanitare tip de praf sau lichid,
inclusiv detartrant, la
norma de 1 obiect/an.
13. Soda calcinata pentru 1.000 mp kg 150
blocuri alimentare
sali de mese, grupuri
sanitare
14. Dezodorizant tip spray Pe încãperi buc. 12 Încãperi cu destinaţie
pentru improspatarea specialã - camera de
aerului din încãperi rugaciune
cu destinaţie specialã
15. Dezodorizant (odorcit) La un buc. 12
pentru grupuri grup
sanitare sanitar
16. Maturi din nuiele 1.000 mp buc. 100
pentru drumuri,
alei, platouri
17. Perii pentru curatat 3 vase buc. 1 Norma va fi de una pentru
vase WC un grup sanitar cu mai
puţin de 3 vase WC.
18. Perii de paie pentru 1.000 mp buc. 36
spãlat pardoseli din
scandura
19. Perii pentru curatat un aran- buc. 1
praful de pe jament
aranjamente florale
artificiale
20. Sarma pentru curatat
parchetul 1.000 mp buc. 250
21. Deşeuri textile pentru:
a) curatat pardoseli 1.000 mp kg 20 Pot fi folosite deşeuri
b) curatat tâmplãrie 1.000 mp kg 10 rezultate din casãri la
vopsita, pereţi vopsiti, norma de 1/1 deşeuri
placaje faianta textile sau lavete din
c) spãlat şi sters 1.000 mp kg 5 molton la norma de 1/1
suprafeţe cu petroxin deşeuri textile.
22. Finet pentru curatarea 10 mp kg 0,5
şi lustruirea suprafata
suprafeţelor de desfasurata
mobilier mobilier
23. Desfundatoare pentru 5 lavoare buc. 1 Norma va fi de unul pentru
lavoare un grup sanitar cu mai
puţin de 5 lavoare.
24. Farase pentru curatat 1.000 mp buc. 3 Nu se iau în calcul
suprafeţele camerelor
de locuit.
Pentru buc. 1
fiecare
camera de
locuit
25. Coşuri pentru hârtii 1 încãpere buc. 1
26. Galeti duble cu pedala 1 grup buc. 1 La 2 ani
sanitar
27. Pubele pentru gunoi 200 mp buc. 1 La 4 ani
28. Stergatoare pentru
picioare pentru usi de 1 usa buc. 2
acces în clãdiri
29. Var hidratat sau bulgari 1 ha kg 200
pentru întreţinerea
curţilor
───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────


NOTA:
Drepturile cantitative anuale se vor stabili la fiecare evidenta de unitate din compartimentul cazarmare, printr-un proces-verbal aprobat de comandant (şef).
Prin spalarea covoarelor, presurilor, huselor nu se va reduce durata normata de serviciu a bunurilor materiale respective.


ANEXA 8

NORMA Nr. 8

PERIODICITATEA

lucrãrilor de întreţinere şi reparaţii curente la
centrele de cazare a persoanelor luate în custodie publica

1. Zugraveli exterioare:
a) anual, la unitãţile amplasate în zonele bazinelor carbonifere sau pe litoralul Marii Negre;
b) o data la 3 ani, pentru faţade zugravite cu lapte de var;
c) o data la 6 ani pentru faţade cu finisaje superioare.
2. Zugraveli interioare:
a) de patru ori pe an la toate spaţiile interioare utilizate de persoanele cazate;
b) de doua ori pe an pentru celelalte spaţii.
3. Vopsitorii în ulei la tâmplãrie:
a) o data la 2 ani pentru tamplaria interioarã;
b) o data cu efectuarea zugravelii exterioare pentru tamplaria exterioarã.
4. Vopsitorii în ulei la pereţi:
- anual la suprafeţele acoperite cu vopsea.
5. Revizuirea invelitorilor, jgheaburilor şi burlanelor:
- anual şi dupã fiecare calamitate naturala, cu care ocazie se vor remedia toate daunele produse.
6. Curatarea coşurilor de evacuare a fumului:
a) o data pe luna, la coşurile instalaţiilor de preparat apa calda menajera, aburi şi hrana;
b) de doua ori în perioada de încãlzire, la coşurile instalaţiilor de încãlzire localã (sobe) şi canalele convective ale centralelor termice.
7. Întreţinerea puţurilor de apa, de mare adancime:
- o data la 2 ani sau când sursa de apa nu asigura 50% din debitul normal.
8. Revizuirea şi curatarea canalizarii:
- o data pe an, în afarã de cazurile când, între timp, s-au constatat defectiuni în funcţionarea canalizarii.
9. Verificarea instalaţiilor electrice:
- de doua ori pe an.
10. Verificarea şi revizuirea de cãtre agenţi economici autorizaţi a instalaţiilor interioare de gaze naturale combustibile:
a) o data pe an se face verificarea întregii instalaţii;
b) o data la 4 ani se revizuieste intreaga instalatie şi se supune la probe de presiune, conform normelor tehnice în vigoare.
11. Demontarea şi montarea sobelor de teracota:
a) o data la 2 ani pentru cele care folosesc cãrbuni;
b) o data la 4 ani pentru cele care folosesc lemne;
c) o data la 6 ani pentru cele care folosesc gaze naturale.
12. Raschetarea parchetului:
- o data la 6 ani, dupã caz, în funcţie de gradul de uzura şi de destinaţia încãperilor.
------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016