Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTARARE nr. 1.083 din 9 noiembrie 2000  privind organizarea la Bucuresti, in perioada aprilie-mai 2001, a Summitului pentru mediu si dezvoltare durabila in regiunea carpato-danubiana    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HOTARARE nr. 1.083 din 9 noiembrie 2000 privind organizarea la Bucuresti, in perioada aprilie-mai 2001, a Summitului pentru mediu si dezvoltare durabila in regiunea carpato-danubiana

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 626 din 4 decembrie 2000
În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,

Guvernul României adopta prezenta hotãrâre.

ART. 1
Se aproba organizarea, sub auspiciile Presedintiei României, la Bucureşti, în perioada aprilie-mai 2001, a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana şi a Reuniunii pregãtitoare a acestuia în cursul lunii februarie 2001.
ART. 2
(1) Se înfiinţeazã un comitet la nivel înalt şi o Comisie de organizare a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana şi a Forumului oamenilor de afaceri, care vor asigura realizarea demersurilor şi a mãsurilor necesare pentru buna organizare şi desfãşurare a acestora.
(2) Comitetul la nivel înalt se compune din:
- primul-ministru al Guvernului României;
- ministrul afacerilor externe;
- ministrul apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului;
- preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala.
La activitatea comitetului la nivel înalt va fi invitat sa participe şi un reprezentant al Presedintiei României.
(3) Comisia de organizare se compune din reprezentanţi ai:
- Guvernului României;
- Ministerului Afacerilor Externe;
- Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului;
- Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala;
- Ministerului Finanţelor;
- Ministerului de Interne;
- Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a municipiului Bucureşti;
- Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
- Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului.
La activitatea comisiei de organizare va fi invitat sa participe şi un reprezentant al Presedintiei României.
(4) În vederea bunei desfasurari a activitãţilor, comisia de organizare va coopera şi cu alte instituţii publice şi private, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale.
ART. 3
Sumele necesare pentru organizarea Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana, a Reuniunii pregãtitoare a acestuia, precum şi a Forumului oamenilor de afaceri, în limita sumei de 8 miliarde lei, se vor asigura din bugetul Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului pe anul 2001, capitolul "Autoritãţi publice".
ART. 4
În cadrul activitãţilor de organizare a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana Agenţia Nationala pentru Dezvoltare Regionala va asigura directa coordonare şi organizare a Forumului oamenilor de afaceri.
ART. 5
Gestionarea proiectului acestor acţiuni, descris în anexa care face parte integrantã din prezenta hotãrâre, va fi realizatã de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
ART. 6
Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului va utiliza suma alocata în conformitate cu deciziile comisiei de organizare.

PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU

Contrasemneazã:
---------------
Ministrul apelor,
pãdurilor şi protecţiei mediului,
Romica Tomescu

p. Ministru de stat,
ministrul afacerilor externe,
Stelian Oancea,
secretar de stat

Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes

Preşedintele Agenţiei Naţionale
pentru Dezvoltare Regionala,
Mihai David

p. Ministrul agriculturii
şi alimentaţiei,
Ştefan Pete,
secretar de stat

p. Ministrul lucrãrilor
publice şi amenajãrii teritoriului,
Laszlo Borbely,
secretar de stat


ANEXA 1

PROIECT
privind organizarea la Bucureşti, în perioada
aprilie-mai 2001, a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila
în regiunea carpato-danubiana

Denumirea evenimentului:
Summitul pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana
Perioada şi locul de desfãşurare:
aprilie-mai 2001, Bucureşti
Mesaj:
Dezvoltarea cooperãrii regionale pentru mediu şi dezvoltare durabila
Scop:
Un summit regional în sprijinul procesului "Un mediu pentru Europa, al impulsionarii cerinţelor de integrare europeanã şi în pregãtirea Summitului mondial Rio + 10 din 2002, în cadrul cãruia atenţia sa fie focalizata pe:
. evidentierea contribuţiei statelor din regiunea carpatodanubiana la implementarea recomandãrilor AGENDEI 21 şi a modalitãţilor de cooperare prin acţiuni concertate pentru mediu şi dezvoltare durabila, în interesul bunastarii, coeziunii şi securitãţii generale în regiune;
. consolidarea cooperãrii regionale în sprijinul realizãrii obiectivelor O.S.C.E., ale Pactului de Stabilitate în Sud-Estul Europei şi a progreselor necesare pentru procesul de largire a Uniunii Europene;
. evidentierea valorilor capitalului natural şi uman din aceasta regiune, a necesitãţii de gestionare şi valorificare sustenabila a acestui capital, ca premisa a dezvoltãrii durabile în beneficiul comunitãţilor locale şi al popoarelor acestei regiuni;
. identificarea ariilor prioritare de acţiune pentru programe concertate, în special pentru acele zone în care anumite activitãţi au un impact negativ, care creeazã în continuare riscuri pentru mediu şi sãnãtatea oamenilor, pe plan local sau în context transfrontier, şi care necesita eforturi individuale şi de cooperare pentru realizarea mãsurilor necesare, incluzând restructurarea, modernizarea tehnologicã şi reconstructia ecologica;
. impartasirea experienţei şi armonizarea optiunilor pentru promovarea unor strategii, politici şi programe de acţiuni care vizeazã sectoarele cu un mare impact economic, social, ecologic şi politic, cum sunt: energia, mineritul, industriile energofage şi poluatoare, agricultura, utilizarea viabila a terenurilor, protecţia resurselor de apa şi a pãdurilor, conservarea naturii, a peisajelor şi a diversitatii biologice, dezvoltarea urbana şi ruralã, gestionarea în siguranta a produselor chimice periculoase, a deşeurilor urbane şi industriale;
. evaluarea perspectivelor, dificultãţilor, oportunitatilor şi a modalitãţilor de acţiune pentru atingerea performantelor economice şi ecologice ale unei dezvoltãri durabile, ca suport al bunastarii sociale şi al securitãţii generale în aceasta zona.
Obiective:
. semnarea la nivelul sefilor de stat a unei declaraţii politice comune privind cooperarea pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana;
. semnarea la nivel de miniştri a unor documente oficiale privind cooperarea în sprijinul protecţiei mediului, managementului sustenabil al resurselor naturale şi al dezvoltãrii durabile în regiune.
Nivel de reprezentare:
. şefi de state şi/sau prim-miniştri;
. miniştrii coordonatori ai sectoarelor de mediu şi dezvoltare economicã;
. personalitãţi reprezentând Consiliul Europei, Comisia Europeanã, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa - O.S.C.E., Pactul de Stabilitate în Sud-Estul Europei, Comisia Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare Durabila, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Industriala, FAO şi alte agenţii specializate din sistemul Naţiunilor Unite, WWF Internaţional, Banca Mondialã, B.I.R.D., B.E.R.D., GEF, Forumul Consultativ European pentru Mediu şi Dezvoltare Durabila, organizaţii neguvernamentale internaţionale, şefi de misiuni diplomatice, cercuri ale oamenilor de afaceri şi alte organizaţii şi organisme europene şi internaţionale.
Aspecte organizatorice:
Se înfiinţeazã:
. Comitetul la nivel înalt, format din:
- primul-ministru al Guvernului României;
- ministrul afacerilor externe;
- ministrul apelor, pãdurilor şi protecţiei mediului;
- preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala.
La activitatea comitetului la nivel înalt va fi invitat sa participe şi un reprezentant al Presedintiei României.
. Comisia de organizare, formatã din reprezentanţi ai:
- Guvernului României;
- Ministerului Afacerilor Externe;
- Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului;
- Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala;
- Ministerului Finanţelor;
- Ministerului de Interne;
- Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a municipiului Bucureşti;
- Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei;
- Centrului de Formare şi Inovaţie pentru Dezvoltare în Carpaţi;
- Ministerului lucrãrilor Publice şi Amenajãrii Teritoriului.
La activitatea comisiei de organizare va fi invitat sa participe şi un reprezentant al Presedintiei României.
Comisia de organizare va coordona toate activitãţile destinate organizãrii şi desfãşurãrii acestui eveniment, scop în care va realiza toate demersurile necesare şi, sãptãmânal sau ori de câte ori va fi necesar, se va întruni pentru analiza stadiului pregãtirilor, informand operativ comitetul la nivel înalt.
Comisia de organizare are în responsabilitate selectarea prin licitaţie a tuturor serviciilor necesare pentru buna desfãşurare a acestui eveniment.
Evenimente:
. Organizarea în cursul lunii februarie 2001 a Reuniunii pregãtitoare a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana.
Responsabil: comisia de organizare.
. Organizarea în perioada aprilie-mai 2001 a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana.
Responsabil: comisia de organizare.
. Ca parte a Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana, sub directa coordonare a Agenţiei Naţionale pentru Dezvoltare Regionala, se va organiza Forumul oamenilor de afaceri din aceasta regiune.
Mijloace financiare:
Alocarea sumei de 8 miliarde lei Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului pentru anul 2001, pentru organizarea Summitului pentru mediu şi dezvoltare durabila în regiunea carpato-danubiana, a Reuniunii pregãtitoare a acestuia şi a Forumului oamenilor de afaceri. Suplimentar, se va cauta atragerea de resurse financiare externe posibil WWF Internaţional, PNUD, Banca Mondialã etc.
Ordonator de credit: Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.

-------------
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016