Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 1.061 din 20 octombrie 2010 pentru aprobarea Acordului de cooperare in domeniul agriculturii dintre Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale din Romania si Ministerul Agriculturii din Republica Populara Chineza, semnat la Bucuresti la 20 octombrie 2009
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 751 din 10 noiembrie 2010
În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã, şi al <>art. 20 din Legea nr. 590/2003 privind tratatele,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ARTICOL UNIC
Se aprobã Acordul de cooperare în domeniul agriculturii dintre Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale din România şi Ministerul Agriculturii din Republica Popularã Chinezã, semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2009.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneazã:
--------------
p. Ministrul agriculturii şi
dezvoltãrii rurale,
Barna Tanczos,
secretar de stat
Preşedintele Autoritãţii Naţionale
Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa
Alimentelor,
Radu Roatiş Cheţan
Ministrul afacerilor externe,
Teodor Baconschi
Bucureşti, 20 octombrie 2010.
Nr. 1.061.
ACORD
de cooperare în domeniul agriculturii între Ministerul
Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale din România
şi Ministerul Agriculturii din Republica Popularã Chinezã
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor şi Dezvoltãrii Rurale din România şi Ministerul Agriculturii din Republica Popularã Chinezã (denumite în continuare pãrţi contractante),
intenţionând sã creeze condiţii favorabile dezvoltãrii unei cooperãri reciproc avantajoase în domeniul agriculturii şi industriei prelucrãtoare, pe baza principiului egalitãţii şi respectului reciproc,
au convenit urmãtoarele:
ART. 1
Pãrţile contractante vor acţiona, în conformitate cu competenţele lor şi cu legislaţia naţionalã în vigoare, în vederea impulsionãrii cooperãrii bilaterale în domeniul economiei agricole, ştiinţei, tehnologiei şi procesãrii produselor agricole, precum şi promovãrii stabilirii de legãturi directe între întreprinderile din cele douã ţãri.
ART. 2
Prin prezentul acord, pãrţile contractante urmãresc atingerea urmãtoarelor obiective:
2.1. sprijinirea cooperãrii în domeniul ştiinţei şi tehnologiei agricole dintre institutele de cercetare implicate şi dintre alte organizaţii;
2.2. schimburi de experienţã şi informaţii privind ştiinţa şi tehnologia, dezvoltarea infrastructurii şi managementul în domeniul agriculturii;
2.3. colaborãri în domeniul geneticii şi selecţiei plantelor şi animalelor, schimb de informaţii privind selecţia şi sprijinirea cooperãrii dintre unitãţi de selecţie ale ambelor pãrţi contractante;
2.4. cooperare în prevenirea şi combaterea epizootiilor;
2.5. sprijinirea cooperãrii dintre organizaţiile serviciilor veterinare şi fitosanitare;
2.6. sprijinirea cooperãrii dintre serviciile de informare agricolã;
2.7. schimb de experienţã şi informaţii în domeniul managementului calitãţii şi siguranţei alimentelor;
2.8. cooperare în domeniul mecanizãrii agriculturii;
2.9. schimb de specialişti, experţi şi oameni de ştiinţã.
Domeniul de aplicare al prezentului acord poate fi lãrgit prin adãugarea de alte forme de cooperare, cu acordul scris al ambelor pãrţi contractante.
ART. 3
Niciuna dintre pãrţile contractante nu va dezvãlui informaţiile economice, ştiinţifice şi tehnologice obţinute de la cealaltã parte contractantã. Utilizarea rezultatelor cooperãrii economice, de procesare, ştiinţifice şi tehnologice se va face cu acordul reciproc al pãrţilor contractante.
ART. 4
În vederea implementãrii eficiente a prezentului acord vor fi organizate întâlniri regulate ale pãrţilor contractante pentru identificarea domeniilor prioritare de cooperare, elaborarea de proiecte comune şi discutarea problemelor de interes reciproc.
Proiectele comune şi vizitele iniţiate de pãrţile contractante în cadrul prezentului acord vor fi realizate în condiţiile convenite de ambele pãrţi contractante.
ART. 5
Prezentul acord nu va afecta niciun drept sau nicio obligaţie care revine oricãreia dintre pãrţile contractante ca urmare a participãrii lor la alte acorduri internaţionale bilaterale sau multilaterale şi ca urmare a calitãţii de membru în organizaţii internaţionale.
ART. 6
Prezentul acord se încheie pe o perioadã de 5 (cinci) ani şi va intra în vigoare la data primirii prin canale diplomatice a ultimei notificãri scrise privind îndeplinirea de cãtre pãrţile contractante a procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a prezentului acord.
Prezentul acord va rãmâne în vigoare pentru perioade succesive de 5 (cinci) ani, dacã niciuna dintre pãrţile contractante nu va notifica pe cale diplomaticã celeilalte pãrţi contractante, cu cel puţin 6 luni înainte de finalizarea respectivei perioade de valabilitate a prezentului acord, intenţia sa de a-l denunţa.
Semnat la Bucureşti la 20 octombrie 2009, în douã exemplare originale, în limbile românã, chinezã şi englezã, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţã de interpretare, textul în limba englezã va prevala.
Pentru
Ministerul Agriculturii, Pãdurilor
şi Dezvoltãrii Rurale din
România,
Radu Mircea Berceanu,
ministrul interimar al agriculturii,
pãdurilor şi dezvoltãrii rurale
Pentru
Ministerul Agriculturii din
Republica Popularã Chinezã,
Xi JinPing,
vicepreşedinte al Republicii
Populare Chineze
-------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: