Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 1.057 din 28 decembrie 1999 pentru aprobarea bugetelor rectificate de venituri si cheltuieli pe anul 1999 ale Regiei Nationale a Padurilor, Companiei Nationale "Institutul National de Meteorologie, Hidrologie si Gospodarire a Apelor" - S.A. si Companiei Nationale "Apelor Romane" - S.A., aflate sub autoritatea sau in subordinea Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 643 din 29 decembrie 1999
În temeiul prevederilor <>art. 46 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 140/1999 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 1999,
Guvernul României hotãrãşte:
ART. 1
Se aproba bugetele rectificate de venituri şi cheltuieli pe anul 1999 ale Regiei Naţionale a Pãdurilor, Companiei Naţionale "Institutul Naţional de Meteorologie, Hidrologie şi Gospodãrire a Apelor" - S.A. şi Companiei Naţionale "Apele Romane" - S.A., aflate sub autoritatea sau în subordinea Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, prevãzute în anexele nr. 1-3.
Defalcarea pe trimestre a indicatorilor prevãzuţi în bugetele rectificate de venituri şi cheltuieli ale regiei autonome şi celor doua companii naţionale se aproba de Ministerul Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului.
ART. 2
Cheltuielile totale aferente veniturilor înscrise în bugetele de venituri şi cheltuieli ale regiei autonome şi companiilor naţionale prevãzute la art. 1 reprezintã limite maxime şi nu pot fi depasite decât în cazuri justificate, numai cu aprobarea Guvernului, la propunerea Ministerului Apelor, Pãdurilor şi Protecţiei Mediului, cu avizul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi al Ministerului Finanţelor.
În cazul în care în execuţie se înregistreazã depasiri sau nerealizari ale veniturilor totale aprobate, regia autonomã şi companiile naţionale vor efectua cheltuieli totale proporţional cu gradul de realizare a veniturilor, cu încadrarea în indicatorii de eficienta aprobaţi.
ART. 3
Nerespectarea prevederilor art. 2 constituie contravenţie, dacã nu a fost sãvârşitã în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, sa fie consideratã infracţiune, şi se sancţioneazã cu amenda de la 500.000 lei la 1.000.000 lei.
Contravenţia se constata şi amenda se aplica de organele de control financiar ale statului, împuternicite potrivit legii, persoanelor vinovate.
Contravenţiei prevãzute la alin. 1 îi sunt aplicabile dispoziţiile <>Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
ART. 4
Anexele nr. 1-3*) fac parte integrantã din prezenta hotãrâre.
-------------
*) Anexele se comunica instituţiilor interesate.
PRIM-MINISTRU
MUGUR CONSTANTIN ISARESCU
Contrasemneazã:
---------------
Ministrul apelor, pãdurilor
şi protecţiei mediului,
Romica Tomescu
Ministrul finanţelor,
Decebal Traian Remes
Ministrul muncii
şi protecţiei sociale,
Smaranda Dobrescu
---------
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: