Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
HOTARARE nr. 1.047 din 23 septembrie 2009 pentru aprobarea modelului, dimensiunilor si a conditiilor de tiparire ale buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2009
EMITENT: GUVERNUL PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 637 din 28 septembrie 2009
HOTĂ?RÂRE nr. 1.047 din 23 septembrie 2009
pentru aprobarea modelului, dimensiunilor şi a condiţiilor de tipãrire ale buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009
EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 637 din 28 septembrie 2009
În temeiul <>art. 108 din Constituţia României, republicatã , şi al <>art. 12 alin. (1) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare,
Guvernul României adoptã prezenta hotãrâre.
ART. 1
Se aprobã modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale buletinului de vot ce va fi folosit la primul tur de scrutin la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009, prevãzut în anexa nr. 1, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
ART. 2
Se aprobã modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale buletinului de vot ce va fi folosit la al doilea tur de scrutin la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2009, prevãzut în anexa nr. 2, care face parte integrantã din prezenta hotãrâre.
PRIM-MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneazã:
---------------
Viceprim-ministru, ministrul administraţiei şi internelor,
Dan Nica
Preşedintele Autoritãţii Electorale Permanente,
Octavian Opriş
Bucureşti, 23 septembrie 2009.
Nr. 1.047.
ANEXA 1
MODELUL,
dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale
buletinului de vot pentru turul I de scrutin la alegerile
pentru Preşedintele României
___________
NOTÃ (CTCE)
Modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale buletinului de vot pentru turul I de scrutin la alegerile pentru Preşedintele României se gãsesc în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 637 din 28 septembrie 2009, la pagina 23 (a se vedea imaginea asociatã).
NOTE:
a) Se scrie denumirea integralã a partidului politic, organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, alianţei politice sau alianţei electorale ori, dupã caz, menţiunea "Candidat independent".
b) Se reproduce semnul electoral; între denumirea partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale sau, dupã caz, menţiunea "Candidat independent" şi semnul electoral se pãstreazã o distanţã de cel puţin 3 litere. Semnul electoral se imprimã într-un spaţiu grafic de 2,5 cm x 2,5 cm.
c) Se trec numele şi prenumele candidatului.
- Hârtia pentru tipãrirea buletinelor de vot se asigurã din rezervele de stat.
- Patrulaterele se vor imprima paralel între ele, câte 8 pe fiecare paginã, distanţa dintre acestea fiind mai mare decât diametrul ştampilei cu menţiunea "VOTAT".
- Pagina a doua a buletinului de vot (versoul primei coperţi) va rãmâne goalã, având înscrisã în subsol doar numerotarea paginii.
- Pe pagina a treia a buletinului de vot se imprimã primele 8 patrulatere cuprinzând candidaturile.
- Pagina a patra a buletinului de vot (versoul paginii 3, pe care sunt înscrise patrulaterele cuprinzând candidaturile) va rãmâne goalã, având înscrisã în subsol doar numerotarea paginii.
- Pe pagina a cincea a buletinului de vot se imprimã urmãtoarele 8 (sau câte este cazul) patrulatere cuprinzând candidaturile.
- Pagina a şasea a buletinului de vot (versoul paginii 5 pe care sunt înscrise patrulaterele cuprinzând candidaturile) va rãmâne goalã, având înscrisã în subsol doar numerotarea paginii.
- În cazul în care existã mai mult de 16 candidaturi definitive, acestea se vor înscrie în continuarea buletinului de vot, pe paginile cu numãr impar, paginile cu numãr par (verso-ul acestora) rãmânând goale şi având înscris doar numãrul paginii în subsol.
- Pagina buletinului de vot are formatul A4.
- Penultima paginã a buletinului de vot (versoul coperţii finale) va rãmâne goalã, având înscrisã în subsol doar numerotarea paginii.
- Ultima paginã a buletinului de vot (coperta finalã) va rãmâne goalã, pentru aplicarea ştampilei de control.
- Denumirea integralã a partidului politic, organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, alianţei politice sau a alianţei electorale se tipãreşte cu litere corp 14 verzale drepte.
- Numele şi prenumele, precum şi cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterului se tipãresc cu litere corp 14 verzale drepte.
- Paginile buletinului de vot, mai puţin prima copertã şi coperta finalã, se numeroteazã.
- Se numeroteazã şi patrulaterele şi se înscriu în ordinea rezultatã din tragerea la sorţi potrivit prevederilor <>art. 7^8 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificãrile şi completãrile ulterioare.
- Buletinele de vot se lipesc sau se capseazã.
- Dacã, având în vedere pasul tipografic şi numãrul candidaturilor rãmase definitive, nu se pot tipãri toate paginile buletinului de vot, paginile aflate la finalul buletinului de vot vor rãmâne goale, fiind doar numerotate.
ANEXA 2
MODELUL,*)
dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale
buletinului de vot pentru turul II de scrutin la alegerile
pentru Preşedintele României
___________
NOTÃ (CTCE)
Modelul, dimensiunile şi condiţiile de tipãrire ale buletinului de vot pentru turul II de scrutin la alegerile pentru Preşedintele României se gãsesc în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 637 din 28 septembrie 2009, la pagina 24 (a se vedea imaginea asociatã).
NOTE:
a) Se scrie denumirea integralã a partidului politic, organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, alianţei politice sau a alianţei electorale ori, dupã caz, menţiunea "Candidat independent".
b) Se reproduce semnul electoral; între denumirea partidului politic, alianţei politice, alianţei electorale sau a organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale ori, dupã caz, menţiunea "Candidat independent" şi semnul electoral se pãstreazã o distanţã de cel puţin 3 litere. Semnul electoral se imprimã într-un spaţiu grafic de 2,5 cm x 2,5 cm.
c) Se trec numele şi prenumele candidatului.
Pentru fiecare candidat independent se imprimã doar semnul electoral, numele şi prenumele.
- Hârtia pentru tipãrirea buletinelor de vot se asigurã din rezervele de stat.
- Patrulaterele se vor imprima paralel între ele, unul sub celãlalt, distanţa dintre acestea fiind mai mare decât diametrul ştampilei cu menţiunea "VOTAT".
- Pe pagina a doua a buletinului de vot (versoul primei coperţi) se imprimã patrulaterele cuprinzând candidaturile.
- A treia pagina a buletinului de vot (versoul coperţii finale) va rãmâne goalã, având înscrisã în subsol doar numerotarea paginii.
- Pagina buletinului de vot are formatul A5.
- Ultima paginã a buletinului de vot (coperta finalã) va rãmâne goalã, pentru aplicarea ştampilei de control.
- Denumirea integralã a partidului politic, organizaţiei cetãţenilor aparţinând minoritãţilor naţionale, alianţei politice sau alianţei electorale se tipãreşte cu litere corp 16 verzale drepte.
- Numele şi prenumele, precum şi cuvintele ce se înscriu în interiorul patrulaterului se tipãresc cu litere corp 16 verzale drepte.
- Paginile buletinului de vot, mai puţin prima copertã şi coperta finalã, se numeroteazã.
- Se numeroteazã şi patrulaterele şi se înscriu în ordinea numãrului de voturi valabil exprimate la primul tur de scrutin.
Primul patrulater va fi înscris cu numele şi prenumele candidatului care a obţinut cele mai multe voturi valabil exprimate la turul I de scrutin.
----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email
Comentarii
Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect: