Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
HOTĂRÂRE nr. 96 din 15 iunie 2022 referitoare la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1.938 al Parlamentului European şi al Consiliului privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze şi a Regulamentului (CE) nr. 715/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului privind condiţiile de acces la reţelele pentru transportul gazelor naturale - COM(2022) 135 final
În temeiul dispoziţiilor art. 67 şi ale art. 148 alin. (2) şi (3) din Constituţia României, republicată, precum şi ale Protocolului nr. 2 privind aplicarea principiilor subsidiarităţii şi proporţionalităţii, anexat Tratatului de la Lisabona de modificare a Tratatului privind Uniunea Europeană şi a Tratatului de instituire a Comunităţii Europene, semnat la Lisabona la 13 decembrie 2007, ratificat prin Legea nr. 13/2008, în baza Raportului Comisiei pentru afaceri europene nr. LXII/230 din 18.05.2022, Senatul adoptă prezenta hotărâre. ART. 1 Senatul României constată că propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) 2017/1.938 al Parlamentului European şi al Consiliului privind măsurile de garantare a siguranţei furnizării de gaze şi a Regulamentului (CE) nr. 715/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului privind condiţiile de acces la reţelele pentru transportul gazelor naturale - COM(2022) 135 final respectă principiile subsidiarităţii şi proporţionalităţii.
ART. 2 Senatul României consideră că stabilirea unui nivel minim obligatoriu de gaze în instalaţiile de înmagazinare va consolida securitatea aprovizionării înainte de iarna 2022/2023 şi pentru următoarele perioade de iarnă.
ART. 3 Senatul României susţine că: 1. o certificare obligatorie a operatorilor de înmagazinare va garanta faptul că pot fi excluse potenţialele riscuri în materie de securitate a aprovizionării care rezultă din influenţa asupra infrastructurii critice de stocare; 2. utilizarea instalaţiilor de înmagazinare va fi stimulată prin autorizarea scutirii utilizatorilor instalaţiilor de înmagazinare de la plata tarifelor de transport la punctele de intrare sau de ieşire din instalaţiile de înmagazinare.
ART. 4 Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Această hotărâre a fost adoptată de Senat în şedinţa din 15 iunie 2022, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
p. PREŞEDINTELE SENATULUI, VIRGIL GURAN
Bucureşti, 15 iunie 2022. Nr. 96.
-----
Newsletter GRATUIT
Aboneaza-te si primesti zilnic Monitorul Oficial pe email