Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 733 din 28 iunie 2024  privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) - Ruse (Republica Bulgaria) II, în regim de bac, precum şi pentru completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002     Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 733 din 28 iunie 2024 privind deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) - Ruse (Republica Bulgaria) II, în regim de bac, precum şi pentru completarea anexei nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002

EMITENT: Guvernul
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 623 din 2 iulie 2024
    Având în vedere aspectele convenite prin Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind deschiderea la frontiera de stat româno-bulgară a punctului internaţional de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse în regim de bac, semnat la Bucureşti la 29 aprilie 2022, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.196/2022,
    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 9 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă deschiderea punctului internaţional de trecere a frontierei de stat Giurgiu (România) - Ruse (Republica Bulgaria) II, în regim de bac, în sectorul dintre km fluvial 490,200 pe malul drept al fluviului Dunărea şi km fluvial 489,500 (Ostrovul Mocănaşul), pentru transportul de vehicule cu motor şi pasageri cu bacul.
    (2) Programul de lucru al punctului internaţional de trecere a frontierei de stat prevăzut la alin. (1) este permanent, de la ora 00.00 la ora 24.00.
    (3) Prin punctul de trecere a frontierei de stat de la alin. (1), traficul este limitat la autovehicule cu masa totală de până la 40 tone.
    (4) Punctul de trecere a frontierei de stat prevăzut la alin. (1) se dă în folosinţă după îndeplinirea de către administratorul imobilului a tuturor obligaţiilor prevăzute de lege pentru desfăşurarea activităţii specifice în punct, respectiv după realizarea infrastructurii şi a utilităţilor necesare desfăşurării în bune condiţii a controlului de frontieră, în conformitate cu normele şi standardele în vigoare, precum şi după asigurarea personalului necesar de către toate autorităţile prevăzute la art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 2
    (1) Punctul internaţional de trecere a frontierei de stat prevăzut la art. 1 funcţionează în spaţii care corespund cerinţelor de desfăşurare a activităţii de control în concordanţă cu reglementările în vigoare.
    (2) Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţilor de control la trecerea frontierei de stat se asigură de către administratorul imobilului.
    (3) Costurile cu utilităţile aferente se achită de către administratorul imobilului şi se recuperează de la fiecare instituţie în parte, pe bază de protocol, în condiţiile legii.

    ART. 3
    (1) Posturile necesare efectuării controlului la frontiera de stat vor fi asigurate prin suplimentarea numărului de posturi aprobat Poliţiei de Frontieră Române, din numărul total de posturi aprobat Ministerului Afacerilor Interne.
    (2) Posturile pe care sunt numiţi funcţionarii care exercită controlul specific al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se încadrează în numărul total de posturi aferent funcţionării Direcţiei generale antifraudă fiscală.
    (3) Posturile necesare efectuării controlului specific de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. vor fi asigurate din numărul total de posturi aprobat pentru această companie.
    (4) Cheltuielile de personal, pentru dotări şi alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi în punctul de trecere a frontierei, stabilite în conformitate cu prevederile art. 12 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, cu încadrarea în creditele de angajament şi creditele bugetare anuale aprobate, potrivit legii, prin bugetul fiecărui ordonator principal de credite, respectiv din bugetul de venituri şi cheltuieli al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A. pentru cheltuielile ce cad în sarcina acesteia, în funcţie de natura acestora, de la bugetul de stat şi din venituri proprii pentru dotări şi alte amenajări specifice şi din venituri proprii pentru cheltuieli de personal.
    (5) Personalul, spaţiile şi dotările necesare instituţiilor şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., care desfăşoară activităţi în punctul de trecere a frontierei, sunt prevăzute în anexele nr. 1-3.
    (6) Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., va efectua demersurile necesare pentru asigurarea legăturii rutiere cu punctul internaţional de trecere a frontierei de stat prevăzut la art. 1, printr-un drum naţional.

    ART. 4
    La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, la punctul III din anexa nr. 1 la Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 445/2002, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 24 mai 2002, cu modificările şi completările ulterioare, după subpunctul 13 se introduce un nou subpunct, subpct. 14, cu următorul cuprins:
    "14. Giurgiu II, judeţul Giurgiu - rutier (bac)"


    ART. 5
    Anexele nr. 1-3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.



                    PRIM-MINISTRU
                    ION-MARCEL CIOLACU
                    Contrasemnează:
                    Viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne,
                    Marian-Cătălin Predoiu
                    p. Ministrul transporturilor şi infrastructurii,
                    Ionel Scrioşteanu,
                    secretar de stat
                    Ministrul finanţelor,
                    Marcel-Ioan Boloş
                    Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei,
                    Adrian-Ioan Veştea
                    Ministrul afacerilor externe,
                    Luminiţa-Teodora Odobescu
                    Ministrul sănătăţii,
                    Alexandru Rafila

    Bucureşti, 28 iunie 2024.
    Nr. 733.
    ANEXA 1

    PERSONALUL, SPAŢIILE ŞI DOTĂRILE
    necesare Poliţiei de Frontieră Române pentru punctul de trecere a
    frontierei de stat Giurgiu-Ruse II, în regim de bac, judeţul Giurgiu
    A. Personalul necesar pentru punctul de trecere a frontierei:
    - 1 funcţie de ofiţer de poliţie - şef P.P.F.;
    – 48 de funcţii de agent de poliţie;
    – 2 funcţii de personal contractual.

    B. Infrastructură:
    1. Infrastructura exterioară:
    a) infrastructura rutieră:
    - 2 artere rutiere de control pentru sensul de intrare/ieşire;
    – zonă de întoarcere pentru vehicule în situaţia refuzului intrării;
    – zonă separată pentru controlul amănunţit al vehiculelor (hală);

    b) cabine de control:
    - 2 cabine duble de control, dotate cu sisteme de climatizare, câte o cabină dublă pe fiecare sens;

    c) împrejmuire şi supraveghere perimetrală:
    - gard de separare a fluxurilor de intrare/ieşire;
    – gard perimetral suficient de înalt, prevăzut cu sisteme antiescaladare şi de securitate;
    – 1 sistem de supraveghere video pentru zona perimetrală/care să acopere întreaga suprafaţă a punctului de trecere;
    – 1 generator de energie electrică cu puterea de 55 KVA;
    – 1 sistem ANPR (sistem automat citire plăcuţe înmatriculare) cu camere pe fiecare arteră şi la intrarea/ieşirea în/din punct;

    d) semnalizare/presemnalizare:
    - panou de semnalizare care să marcheze intrarea în România, stat membru al Uniunii Europene;
    – panouri deasupra fiecărei artere pentru semnalizarea fluxurilor de călători, potrivit prevederilor anexei III la Regulamentul (UE) 2016/399 al Parlamentului European şi al Consiliului din 9 martie 2016 cu privire la Codul Uniunii privind regimul de trecere a frontierelor de către persoane (Codul Frontierelor Schengen).


    2. Spaţii interioare:
    - 1 încăpere pentru dispecerat şi pentru monitorizarea sistemelor de supraveghere video de la nivelul punctului de trecere a frontierei;
    – 1 încăpere pentru persoanele reţinute (triere);
    – 1 încăpere pentru şeful punctului de trecere a frontierei;
    – 1 încăpere pentru persoanele introduse la control în linia a II-a;
    – 1 încăpere pentru intervievarea persoanelor, eliberarea de formulare;
    – 1 încăpere pentru personalul turelor de serviciu;
    – 2 grupuri sanitare;
    – 1 cameră tehnică cu facilităţile necesare (servere).


    C. Echipamente tehnice şi IT&C:
    a) linia I de control:
    - 2 staţii de lucru cu acces la baze de date în cabinele duble de control pentru fiecare tonetă;
    – 4 cititoare optice fixe pentru documente;
    – 1 scaner documente minori;
    – 12 ştampile: 8 stampile trafic: intrare/ieşire şi 4 stampile (rotundă, anulat/revocat/interdicţie);
    – 6 staţii radio portabile TETRA;
    – 4 lămpi UV fixe, cu filtre de lumină şi lupă (docubox);
    – 30 lanterne;
    – 2 truse narcotest;
    – 5 seturi oglinzi control autovehicul;
    – 2 telefoane digitale;
    – 2 detectoare CO(2);
    – 2 detectoare radiaţii;
    – 2 endoscoape;
    – 4 tablete mobile pentru efectuarea de verificări;
    – 15 pulverizatoare cu substanţă iritant-lacrimogenă;
    – 8 bastoane reflectorizante;
    – 1 dispozitiv de verificare a continuităţii densităţii materialelor;
    – 2 detectoare de persoane după bătăile inimii HBD;
    – 2 sisteme antipneu;
    – 12 sisteme video portabile;
    – 10 perechi cătuşe;
    – 2 debitmetre/dozimetre;
    – 1 spectrograf pentru detectarea şi identificarea drogurilor şi explozivilor;

    b) linia a II-a de control:
    - 1 staţie de lucru;
    – 1 dispozitiv de preluare a amprentelor;
    – 2 lămpi UV staţionare pentru examinare documente;
    – 1 videocomparator spectral;
    – 1 trusă criminalistică universală;
    – 1 telefon digital;

    c) dispecerat:
    - 1 staţie de lucru;
    – 1 staţie TETRA fixă;
    – 1 imprimantă multifuncţională monocrom A4;
    – 1 rastel armament muniţie reţinută;
    – 1 telefon digital;
    – 1 sistem NVR;
    – 1 monitor HDMI;
    – 1 sistem de supraveghere video interior P.T.F.;
    – 3 birouri;
    – 2 fişete;
    – 6 scaune;
    – 1 aparat aer condiţionat;
    – 1 ladă metalică pentru documente;
    – 2 convectoare de căldură/radiatoare electrice;

    d) camera de triere:
    - 2 bănci din lemn cu suport fixat în podea;

    e) şef P.T.F.:
    - 1 staţie de lucru;
    – 1 telefon digital;
    – 2 convectoare de căldură/radiatoare electrice;
    – 1 fişet;
    – 2 birouri;
    – 4 scaune;

    f) camera de control în linia a II-a:
    - 1 convector de căldură/radiator electric;
    – 1 fişet;
    – 2 birouri;
    – 4 scaune;

    g) cameră interviu:
    - 1 staţie de lucru;
    – 1 fişet;
    – 2 birouri;
    – 4 scaune;
    – 1 convector de căldură/radiator electric;
    – 1 telefon digital;

    h) cameră ture serviciu:
    - 1 fişet;
    – 2 birouri;
    – 4 scaune;
    – 1 convector de căldură/radiator electric;

    i) cameră tehnică:
    - 1 RACK 600 x 800;
    – 1 UPS 3.000 VA;
    – 1 firewall;
    – 1 router;
    – 1 patch panel;
    – 1 modul PDU;
    – 1 centrală telefonică;
    – 1 aparat aer condiţionat - 24.000 BTU;
    – 1 switch 24 porturi;

    j) hol:
    - 1 convector de căldură/radiator electric;

    k) cabine de control:
    - 4 birouri;
    – 4 scaune;
    – 2 aparate de aer condiţionat;
    – 2 convectoare de căldură/radiatoare electrice.



    ANEXA 2

    SPAŢIILE ŞI DOTĂRILE
    necesare Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru punctul de trecere
    a frontierei de stat Giurgiu-Ruse II, în regim de bac, judeţul Giurgiu
    A. Infrastructură:
    1. Spaţii interioare (containere modulare):
    - 1 birou tură operativă.


    B. Echipamente:
    - birou de lucru - 2 bucăţi;
    – corp mobil cu 3 sertare pentru birou - 2 bucăţi;
    – dulap 2 uşi, 4 rafturi - 1 bucată;
    – scaune ergonomice - 2 bucăţi;
    – aparat de climatizare 12.000 B.T.U., slip invertor, se asigură montaj - 1 bucată;
    – multifuncţională laser - 1 bucată.


    ANEXA 3

    PERSONALUL, SPAŢIILE ŞI DOTĂRILE
    necesare Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A.
    pentru punctul de trecere a frontierei de stat Giurgiu-Ruse II, în regim de bac, judeţul Giurgiu
    A. Personalul necesar pentru punctul de trecere a frontierei:
    - 10 posturi.

    B. Infrastructură şi echipamente:
    - sisteme de cântărire din mers a vehiculelor rutiere - 2 bucăţi;
    – containere racordate la reţeaua electrică - 2 bucăţi;
    – generator curent electric - 1 bucată;
    – sisteme video ANPR montate pe stâlpi şi console - 2 bucăţi;
    – mobilier şi sisteme de încălzire;
    – birouri - 4 bucăţi;
    – scaune ergonomice de birou - 4 bucăţi;
    – dulapuri cu rafturi de mărime mare - 2 bucăţi;
    – jaluzele orizontale de aluminiu - 6 bucăţi;
    – convector cu montare pe perete - 2.000 waţi - 2 bucăţi;
    – tehnică de calcul şi racordare la internet:
    • calculator desktop PC compus din unitate centrală, monitor, tastatură, mouse şi UPS - 4 bucăţi;
    • imprimante laser - 2 bucăţi;
    • multifuncţională laser (copiator, scaner şi fax) - 1 bucată;
    • scaner documente - 2 bucăţi;
    • scaner cod de bare - 2 bucăţi;
    • switch - 2 bucăţi;
    • prize de reţea aplicate pe perete - 4 bucăţi;
    • racordare şi acces internet;

    – aparatură specifică activităţii desfăşurate:
    • seif metalic - 2 bucăţi;
    • sistem de supraveghere video cu 4 camere in/out, cu hard disk şi server web integrat - 2 bucăţi;
    • cutie metalică cu cheie pentru numerar - 2 bucăţi;
    • lampă multifuncţională UV pentru verificare valută - 2 bucăţi;
    • case de marcat - 3 bucăţi.



    ------

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016