Comunica experienta
MonitorulJuridic.ro
Email RSS Trimite prin Yahoo Messenger pagina:   HOTĂRÂRE nr. 6H din 11 noiembrie 2024  privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumurilor locale convocate  la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024    Twitter Facebook
Cautare document
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

 HOTĂRÂRE nr. 6H din 11 noiembrie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea referendumurilor locale convocate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024

EMITENT: Biroul Electoral Central
PUBLICAT: Monitorul Oficial nr. 1127 din 12 noiembrie 2024
    Având în vedere dispoziţiile art. 15^1-20, art. 28, 30, 31 şi 35 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 13 alin. (1), art. 17 alin. (1) lit. a) şi i), alin. (3) şi (4), art. 32 alin. (3) şi (4), art. 42 şi art. 54 alin. (3) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 103^1 şi art. 120 alin. (1) din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare,
    în vederea asigurării aplicării unitare, în cazul operaţiunilor specifice referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, a dispoziţiilor Deciziei Biroului Electoral Central nr. 4/D din 24.09.2024 privind aprobarea procedurii de acreditare a delegaţilor formaţiunilor politice care participă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare sau în biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, ale Deciziei Biroului Electoral Central nr. 7/D din 24.09.2024 privind unele măsuri pentru buna desfăşurare a campaniei electorale la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, ale Deciziei Biroului Electoral Central nr. 97D din 17.10.2024 privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 în condiţii de legalitate, egalitate şi integritate, cu modificările ulterioare, şi ale Deciziei Biroului Electoral Central nr. 6/D din 24.09.2024 privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024,
    analizând dispoziţiile art. 35 din Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la prevederile art. 15^1 alin. (6) din aceeaşi lege şi la prevederile art. 13 alin. (1) şi art. 17 alin. (1) lit. a) şi i), alin. (3) şi (4) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    văzând Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 4/2021 pentru aprobarea modelului listei electorale permanente, modelului listei electorale suplimentare, modelului extrasului de pe lista electorală permanentă şi suplimentară, modelului ştampilei biroului electoral de circumscripţie, modelului ştampilei de control a secţiei de votare, modelului ştampilei cu menţiunea „VOTAT“ şi a modelului timbrului autocolant care vor fi utilizate la referendumurile locale,
    în temeiul art. 17 alin. (1) lit. a) şi alin. (2)-(4) din Legea nr. 370/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,
    Biroul Electoral Central hotărăşte:
    ART. 1
    (1) La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, operaţiunile necesare organizării şi desfăşurării referendumului local sunt îndeplinite de birourile electorale constituite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, iar procedura de votare la referendumul local se realizează cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor legale privind alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024. Membrii, personalul tehnic auxiliar şi statisticienii birourilor electorale şi comisiilor tehnice constituite la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 îndeplinesc şi atribuţiile prevăzute de legislaţia electorală pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului local.
    (2) Alegătorii din localităţile unde sunt convocate respectivele referendumuri locale votează în aceleaşi secţii de votare organizate la alegerile pentru Preşedintele României, în acelaşi interval de timp, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea „VOTAT“, pe buletine de vot separate.
    (3) Alegătorii pot opta să îşi exercite dreptul de vot numai pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutinuri, prezenţa acestora la vot urmând a fi consemnată pe liste electorale distincte pentru cele două tipuri de scrutin.
    (4) Dacă alegătorul optează să voteze atât la referendumul local, cât şi la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, pe actul de identitate al acestuia se aplică un singur timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT“ şi data scrutinului, conform modelului aprobat pentru alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.
    (5) Primarii asigură urne de vot distincte pentru alegerile pentru Preşedintele României şi pentru fiecare buletin de vot aferent referendumului local şi se va folosi o singură urnă specială pentru toate tipurile de alegeri şi consultări.

    ART. 2
    (1) La referendumul local organizat la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 îşi pot exercita dreptul de vot alegătorii cu cetăţenie română care au domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială în care respectivul scrutin este organizat, indiferent de vechimea domiciliului sau a reşedinţei.
    (2) Alegătorul votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă.
    (3) Îi este interzis alegătorului cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti să îşi exercite dreptul de vot la o altă secţie de votare decât cea la care este arondat conform domiciliului sau reşedinţei.
    (4) Alegătorul care nu şi-a preschimbat actul de identitate după modificarea limitei unităţii administrativ-teritoriale unde îşi are domiciliul sau reşedinţa votează fie la secţia de votare în a cărei listă electorală permanentă este înscris, fie la oricare altă secţie de votare, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară.
    (5) Alegătorul care a fost omis din lista electorală permanentă a secţiei de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa este înscris în lista electorală suplimentară.
    (6) Alegătorul cu mobilitate redusă poate vota la orice secţie de votare care îi asigură accesul la vot, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă acesta nu este înscris în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective.
    (7) Prin excepţie de la prevederile alin. (2)-(4), membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator şi persoanele însărcinate cu menţinerea ordinii şi siguranţei publice sau cu verificarea dispozitivului de menţinere a ordinii şi siguranţei publice care au cetăţenie română şi domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială în care respectivul scrutin este organizat, indiferent de vechimea domiciliului sau a reşedinţei, pot vota la secţia de votare unde îşi desfăşoară activitatea, urmând a fi înscrişi în lista electorală suplimentară dacă aceştia nu sunt înscrişi în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective.
    (8) Dispoziţiile art. 2-17 din Decizia Biroului Electoral Central nr. 97D din 17.10.2024 privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 în condiţii de legalitate, egalitate şi integritate, cu modificările ulterioare, se aplică corespunzător la referendumul local organizat la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.

    ART. 3
    (1) Prevederile referitoare la Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal şi la Sistemul informatic de centralizare a datelor din procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării din Legea nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, sunt aplicabile referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.
    (2) La secţiile de votare din localităţile unde este organizat un referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal trebuie să permită evidenţierea distinctă a prezenţei la vot pentru referendumul local şi pentru alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.
    (3) La secţiile de votare din localităţile unde este organizat un referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare vor aduce la cunoştinţa alegătorilor faptul că Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal înregistrează prezenţa la vot separat pentru fiecare scrutin în parte.
    (4) La secţiile de votare din localităţile unde este organizat un referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, operatorii de calculator ai birourilor electorale ale secţiilor de votare vor înregistra în Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal opţiunea alegătorului de a vota pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele scrutinuri, aşa cum a fost comunicată de către acesta. Operatorul de calculator al biroului electoral al secţiei de votare aduce la cunoştinţa preşedintelui biroului electoral al secţiei de votare atât mesajele furnizate de Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, cât şi opţiunile alegătorilor, astfel încât alegătorii să primească buletinele de vot conform opţiunilor înscrise în Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.
    (5) Alegătorul care optează să îşi exercite dreptul de vot la referendumul local şi îndeplineşte condiţiile legale pentru a vota va primi, în mod obligatoriu, toate buletinele de vot aferente întrebărilor care fac obiectul referendumului, câte un exemplar din fiecare.
    (6) La secţiile de votare din localităţile unde este organizat un referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal permite alegătorului care a optat să voteze pentru un singur scrutin ca, ulterior, să revină la secţia de votare pentru a-şi exercita dreptul de vot şi la cel de-al doilea scrutin.
    (7) La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, în situaţia în care cheile de validare a procesului-verbal (pct. 2 = pct. 5 + pct. 6 + pct. 7) nu sunt respectate, Sistemul informatic privind monitorizarea prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal va transmite o atenţionare şi operatorul de calculator va completa la pct. 11 din procesul-verbal motivul pentru care a intervenit această situaţie.
    (8) La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, în procesele-verbale corespunzătoare fiecărei probleme de interes local/întrebări, pct. 1, 2, 3 şi 4 trebuie să conţină aceleaşi valori.
    (9) La secţiile de votare din localităţile unde este organizat un referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, în cadrul procesului de consemnare a rezultatelor, membrii biroului electoral vor proceda, în primă fază, la desigilarea tuturor urnelor de vot şi a urnei speciale, în vederea aranjării buletinelor de vot pe categorii. Introducerea buletinului de vot în altă urnă decât cea aferentă acestuia nu atrage anularea acestuia.

    ART. 4
    (1) La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, alegătorii prevăzuţi la art. 2 alin. (1) îşi pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, cu aplicarea corespunzătoare a dispoziţiilor Deciziei Biroului Electoral Central nr. 6/D din 24.09.2024 privind exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024.
    (2) În ipoteza de la alin. (1), pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale, alegătorii formulează cereri distincte pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 şi, respectiv, la referendumul local, fiind suficientă ataşarea unui singur set de înscrisuri prin care atestă situaţia care atrage imposibilitatea alegătorului de a se deplasa la sediul secţiei de votare pentru alegătorul care formulează cereri la ambele scrutinuri.

    ART. 5
    (1) Delegaţii formaţiunilor politice acreditaţi conform procedurii aprobate prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 4/D din 24.09.2024 se consideră acreditaţi şi pentru observarea operaţiunilor specifice desfăşurării referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.
    (2) Observatorii şi reprezentanţii mass-mediei acreditaţi conform procedurii aprobate prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 22/2024 privind aprobarea procedurii de acreditare, a modelelor documentelor de acreditare şi a modelelor ecusoanelor persoanelor acreditate la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 au dreptul să observe şi operaţiunile specifice referendumului local.

    ART. 6
    (1) Campania pentru un referendum local organizat la aceeaşi dată cu primul tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 începe la data aducerii la cunoştinţă publică a datei referendumului şi se încheie la data de 23 noiembrie 2024, ora 7.00.
    (2) Campania pentru un referendum local organizat la aceeaşi dată cu al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 începe la data aducerii la cunoştinţă publică a datei referendumului şi se încheie la data de 7 decembrie 2024, ora 7.00.
    (3) Este interzisă continuarea campaniei pentru referendumul local după termenele prevăzute la alin. (1) şi (2).
    (4) După încheierea campaniei, menţinerea conţinutului care se referă la intenţia de participare şi opţiunea de vot la referendumul local, care a fost publicat pe durata campaniei pe paginile de internet şi pe platformele online de socializare şi care nu face obiectul unei promovări plătite pentru afişare ulterior încheierii campaniei, nu constituie acţiune de continuare a campaniei.
    (5) După încheierea campaniei pentru referendumul local, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv şi neechivoc la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 nu constituie continuare a campaniei la referendumul local.
    (6) În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală.
    (7) Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice fel pentru participarea la referendumul local.
    (8) Birourile electorale judeţene şi birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti veghează la corecta desfăşurare a campaniei pentru referendumurile locale organizate în aria acestora de competenţă teritorială la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, soluţionând, prin decizii, plângerile cu privire la campanie. Decizia se aduce la cunoştinţa publică prin afişare la loc vizibil la sediul biroului electoral emitent.
    (9) Dacă birourile electorale judeţene sau birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti consideră, cu ocazia soluţionării plângerii, că este necesară luarea unor măsuri administrative sau aplicarea unor sancţiuni contravenţionale ori penale, sesizează autorităţile competente.
    (10) Împotriva deciziilor birourilor electorale judeţene sau ale birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti adoptate în condiţiile alin. (8) se pot face contestaţii la Biroul Electoral Central, în termen de cel mult 48 de ore de la afişarea acestora. Contestaţiile formulate în termenul legal împotriva deciziilor adoptate de birourile electorale judeţene sau de birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti suspendă executarea acestora.
    (11) Soluţionarea plângerilor şi a contestaţiilor se face în termen de 3 zile de la înregistrarea lor. Deciziile adoptate de birourile electorale judeţene sau de birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti devin executorii de la datele la care expiră termenele de contestare a acestora.
    (12) Dispoziţiile art. 2 şi art. 3 alin. (2) din Decizia Biroului Electoral Central nr. 7/D din 24.09.2024 privind unele măsuri pentru buna desfăşurare a campaniei electorale la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 se aplică corespunzător referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.

    ART. 7
    (1) Rezultatele referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 se centralizează la biroul electoral judeţean ierarhic superior secţiilor de votare din localitatea în care se organizează referendumul local, respectiv la birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în cazul în care referendumul local este organizat la nivelul municipiului Bucureşti, prin intermediul Sistemului informatic de centralizare a datelor din procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării, urmând ca Biroul Electoral Central să totalizeze rezultatul la nivelul municipiului Bucureşti. Modificarea şi corectarea datelor înscrise în Sistemul informatic de centralizare a datelor din procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării se vor realiza la nivelul biroului electoral judeţean sau al biroului electoral al sectorului municipiului Bucureşti, după caz, în baza unei decizii a respectivului birou.
    (2) Rezultatele referendumurilor locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 se consemnează la nivelul birourilor electorale ale secţiilor de votare în procesul-verbal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 5 la Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare. La biroul electoral ierarhic superior biroului electoral al secţiei de votare, rezultatele referendumurilor locale se consemnează, în urma centralizării de la nivelul secţiilor de votare, în procesul-verbal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6 la Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare. În cazul în care referendumul local este organizat la nivelul municipiului Bucureşti, rezultatele referendumului local se consemnează, de Biroul Electoral Central, în procesul-verbal al cărui model este prevăzut în anexa nr. 6 la Legea nr. 3/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în urma centralizării de la nivelul birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti.

    ART. 8
    La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 se utilizează modelul listei electorale permanente, modelul listei electorale suplimentare şi modelul extrasului de pe lista electorală permanentă şi suplimentară aprobate prin Hotărârea Autorităţii Electorale Permanente nr. 4/2021.

    ART. 9
    (1) În cel mult 24 de ore de la convocarea, prin hotărâre, a unui referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, consiliul local, consiliul judeţean sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, adoptă, prin hotărâre, calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale aferente referendumului local.
    (2) Hotărârile prevăzute la alin. (1) se comunică, de îndată, Guvernului României, Biroului Electoral Central, Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Institutului Naţional de Statistică, Regiei Autonome „Monitorul Oficial“ şi instituţiei prefectului competente teritorial.
    (3) Cheltuielile pentru hârtia efectiv consumată pentru imprimarea buletinelor de vot şi a tipizatelor proceselor-verbale, cheltuielile cu transportul hârtiei necesare imprimării buletinelor de vot, cheltuielile cu transportul hârtiei rămase neutilizată, cheltuielile pentru imprimarea buletinelor de vot şi a tipizatelor proceselor-verbale, cheltuielile pentru distribuirea buletinelor de vot şi a tipizatelor proceselor-verbale, cheltuielile pentru realizarea, distribuirea şi/sau difuzarea de publicaţii, ghiduri, broşuri şi/sau pliante specifice în materie electorală, cheltuielile pentru imprimarea tipizatelor şi formularelor necesare desfăşurării activităţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, cheltuielile pentru preluarea şi ambalarea materialelor necesare votării, cheltuielile pentru dotarea logistică a secţiilor de votare, cheltuielile pentru arhivarea materialelor rezultate din procesul electoral, precum şi alte categorii de cheltuieli aferente pregătirii şi desfăşurării referendumurilor locale convocate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 se suportă de la bugetul local al localităţilor în care sunt organizate referendumurile locale. În cel mult 24 de ore de la convocarea, prin hotărâre, a unui referendum local la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, consiliul local, consiliul judeţean sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, adoptă, prin hotărâre, măsuri pentru asigurarea fondurilor necesare derulării referendumului local.
    (4) Autorităţile administraţiei publice locale care au iniţiat referendumuri locale convocate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024 vor întocmi angajamente legale cu Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale pentru asigurarea hârtiei necesare imprimării buletinelor de vot, respectiv cu Regia Autonomă „Monitorul Oficial“, în vederea asigurării imprimării buletinelor de vot.

    ART. 10
    (1) La referendumurile locale organizate la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024, condiţiile de tipărire a buletinelor de vot care vor fi utilizate la fiecare referendum sunt aprobate prin hotărâre a Autorităţii Electorale Permanente.
    (2) În cel mult 5 zile de la adoptarea hotărârii prevăzute la alin. (1), Regia Autonomă „Monitorul Oficial“ prezintă Biroului Electoral Central machetele buletinelor de vot. Dispoziţiile art. 32 alin. (3) şi (4) din Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se aplică corespunzător.

    ART. 11
    (1) Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
    (2) Prezenta hotărâre se comunică Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Institutului Naţional de Statistică, Regiei Autonome „Monitorul Oficial“, birourilor electorale judeţene, birourilor electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi instituţiilor prefectului. Instituţiile prefectului comunică prezenta hotărâre primarilor localităţilor din raza de competenţă teritorială a acestora în care se organizează referendumuri locale la aceeaşi dată cu un tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României din anul 2024.



                    Preşedintele Biroului Electoral Central,
                    Ioana Bogdan

    Bucureşti, 11 noiembrie 2024.
    Nr. 6H.

    -----

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016

Comentarii


Maximum 3000 caractere.
Da, doresc sa primesc informatii despre produsele, serviciile etc. oferite de Rentrop & Straton.

Cod de securitate


Fii primul care comenteaza.
MonitorulJuridic.ro este un proiect:
Rentrop & Straton
Banner5

Atentie, Juristi!

5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR

Legea GDPR a modificat Contractele, Cererile sau Notificarile obligatorii

Va oferim Modele de Documente conform GDPR + Clauze speciale

Descarcati GRATUIT Raportul Special "5 modele Contracte Civile si Acte Comerciale - conforme cu Noul Cod civil si GDPR"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016